I-esnél nem tudom, hogyan megy, de II-esnél a BSI-ben engedélyeztetni kell a CD tárat (kódkártya kell hozzá meg valaki, akinek van Lexiája, pl. bármelyik Pug / Cit szakszerviz)
Köszi! Ez jónak tűnik :) Egyre jobban hajlok erre a megoldásra, de valamiért pont az én rádiómmal ( PU-2471A(J) ) nem kompatibilis egyik Yatour cucc sem :( Valamiert RD3 helyett RD3-01 csatija van...
Közben találtam egy ugyanilyen problémával küzdő kolegát itt a fprumon. Tehát pontosan egy ilyen keret kellene nekem is. Ha valakinek van esetleg, szóljon, ne tartsa magában :)
Nekem 1.6 16v-ben mindig Eyquem RFN58HZ volt(gyárilag is) és most is az van benne. Eddig nem volt semmi rossz tapasztalatom. 60e-s az előírt csereperiódus. Én 50e-enként cserélem és eddig mindig szinte úgy nézett ki mint az új. Aránylag kevés helyen árulják, viszont nem drága.
Nekem a Yatour virtuális cdtár nagyon bevált. Minőségre jobb mint az fm transmitterek, mp3-hoz szerintem ennél jobb lejátszó nem kell. A gyári kijelzővel és kormánykapcsolóval nagyon jól működik. Én nem vettem meg hozzá a bt kiegészítőt de azzal telefonról is tudsz zenét lejátszani
Vettem a bátorságot, és egy hete berendeltem egy bontóstól műanyag alkatrészeket, úgymint: szellőzők, váltógomb, autohifi feletti kis rádió-ablakemelő keret, középső szellőző. Ennek oka, hogy iszonyatosan csálán állt minden elem. Ma délután szétbontottuk... bár ne tettük volna. Olyan mértékű kókányolás volt benne, amilyet én még nem láttam. A középső szellőző, illetve az autohifi közötti keret teljesen szétvolt barmolva, sarkokon lemezcsavarral betekerve, belül sziloplaszttal kinyomva, és még hasonló megoldások. Az egység mögött konkrétan nincsen semmi (illetve van, egy ilyen fehér, odagányolt vasszerkezet, képen látszik), így nem tudjuk hogyan odailleszteni a bontóból beszerzett, majdnem jó állapotú műanyag alkatrészt.
Kérdésem, hogy ti néztetek-e már oda be, minek kéne ott egyáltalán lennie. Valami műyanyag keret féleségnek, amivel odalehet fogatni a szellőzőt és keretet... gondolom én. Addig is töltöt fel róla képet, milyen helyzet uralkodik ott.
Másik kérdésem, hogy van egyáltalán esély erre, hogy ezt valahol egy szerelő rendbetudja rakni?
Gyertya csere előtt állok, módomban álnak olcsón hozzájutni a következő tipusokhoz, csak nem tudok, vmeyik megfelel-e, ezért kérném hozzáértő segítségét! Előre is köszönöm!
NGK -N1 BKR6EK (ezt a típust egyszer ajánlották fórumon, csak az utolsó K karakter nélkül BKR6E)
Adott egy 2004.évi citroen xsara 1.6 benzin, két gondom is akad vele.
Az egyik a folyamatosan, külső behatástól mentesen hangosodó gyári autórádió
nem tudok vele mit kezdeni, szerelő is megnézte a rádiót, szétszedte kipucolta, állitólag a belseje le volt szakadva (ehhh?!) de nem javult meg nagyon zavar mivel max hangerőre felvágja magát......
Volt valakinek hasonló élménye? Dobjam ki ? Nem szívesen tenném, a kormányról vezérlés miatt....
Mi lehet a gond? Bármilyen ötletet elfogadok.
A másik már sajnos komolyabb, antipollution failure hiba, lámpa ég. Kiolvasást követően lambda szonda hiba, az autó olyan érzésre mintha fojtaná valami, nehezen, kedvetlenül pörög fel, 4e től kezd el értelmesen húzni. Más hibakód nincs, vizet, olajat nem eszi 100 e km van benne.... A vezeték sérültnek tünik a szondánál, a fogyasztásom viszont nem nőtt, stabil 7l.
Oscilloskóppal nem volt nézve, csak a hibakódra hagyatkozhatom, javasoltak egy komplett elektromos rendszer átnézést, mielőtt költségbe verném magam, ami szép és jó, de az is költség.....
Igazából ki szeretném zárni, és az érdekelne okozhat e bármilyen jeladó hiba stb ilyen hibakódot(hőgomba bármi) mert 23 e Ft egy szonda és nem vagyok róla meggyőződve hogy megszűnik a hiba a cserével.
Mielőtt komolyabb költségekbe merülnék érdekelne a véleményetek bármelyik témában, találkozott e már valaki ilyennel? Minden ötletre vevő vagyok, kissé bizonytalan vagyok ..vagy mégsem? :)
A Minőségi megoldás az 40-50e Ft.(szerelő írta a Net-en.Ezzel foglalkozik.PROFI) Nekem is ez volt a problémám. Ez arra igaz ha a gyári kijelzőt szeretnéd használni. Transzmittert vásároltam, 3800Ft-ért de a kukába is dobhattam volna a pénzt. Gagyi. Nem tudom hogy a 6-7-8-10e Ft-os készülékek mit tudnak,de az alatt szerintem felejtős. Az olcsobb kínai cucchoz nincs megfelelő leírás,magamtól kellett rájönni,hogy csak FAT32-ben tud írni. Amúgy meg sem szólalt se a pendrive,se a SD-card. A minőségről annyit,amennyit a gyári rádió tud,hiába lehet állítani a transzmittert 5 hangzásképpel, szart se ér.Inkább egy jobb fejegység,és nem használod a gyári kijelzőt.Ez a véleményem.
Autóhifi témában lenne egy kérdésem, egészen pontosan egy problémám, amire egy megoldást keresek.
Adva van egy C3-as egy gyári Clarion rádióval (lásd kép, azt hiszem a Xsarakhoz mást adtak). Tökéletesen működik, viszont össze szeretném valahogy kötni a telefonommal, hogy az onnan jövő zene a kocsi hangszórójáról szóljon, esetleg az iGo utasításait is onnan halljam. Szerintetek hogyan lehetne ezt a legjobban megoldani?
- Vegyek egy új fejegységet? Ebben az esetben gondolom lőttek a kormányról vezérelhetőségnek?
- Esetleg egy Yatour gatewayt, amit kössek a cd váltóra?
- Gondolkozzak egy FM transzmitterben? Ezeknek mennyire jó a minőségük?
Én ezt találtam: P0200 Injector Circuit Malfunction P0200 befecskendező Circuit Üzemzavar
Nekem egyszer antipollution fault hibaüzenet mellett csinálta ezt de kb. 30-50 km után kezdte el a rángatást és a check engine-t. Állítólag egy apró szennyeződést felkapott ami belejutott a fúvókába/injektorba.
Érdekes volt a dolog mert ha megálltam és hagytam visszahűlni a motort kicsit akkor megint jó volt egy pár kilóméteren át. Nem tudom mi köze lehet a melegedésnek a szennyeződéshez de én ezt tapasztaltam ugyan ilyen xsaránál.
Az hogy zabálja az olajat nem biztos hogy motor hiba.
Ki kell cserélni az összes szimmeringet.
Vezérmű tengely, főtengely szimmering mindkét oldalon, szelepszár szimmerimegek.
Nekem egy TD temprám volt előtte 7500km-en 4 liter olajat evett meg, pedig a turbó tudja enni az olajat.
Összes szimmering csere, kuplung le korom fekete volt minden vastagon,alig tudtam kimosni.
Szimmeringeknél folytak az olajak.
Azután motor bontása nélkül 7500km/3-4 deci volt az olaj fogyás pedig a turbo már eresztette az olajat.
Azért mondom hogy nem valószínű a motor tönkre menetele, főleg benzinesnél. Ha ott baj van a motor elveszti az erejét.
Ha megy szépen és van benne erő akkor csak a szimmeringek engedhetnek.
Ne csinálj hülyeséget.
Indítsd el a motort járasd, pörgesd meg stb. ha kékesen füstöl vagy olajos szaga van a kipuffogónak vagy olaj permet van a kipuffogó csőben biztosan szimmeringes főleg szelepszár szimmeringes a kocsi.
Ha igen akkor a katalizátort tisztítani kell, vagy cserélni mert az menthetetlen.
A szimmeringek párszáz forintba kerülnek, a meló vele szervizben húzósabb, otthon két nap meg egy tálca sör.
Ha te csinálod olcsó a szerviz a váltó le-fel szerelésért egy 20-ast szokott kérni, akkor is megúszod 30-50-ből és megy a géped nem kell átírni semmit vagy szereltetni.
Megveszed a motort 50.000, berakatod 30-40.000, átíratod 5-10.000, és nem biztos hogy fél év után is menni fog.
Lenne egy szakmai kérdésem francia vonalon dolgozó kollégák felé ...
Az alany egy xara 2 (1.4 benya)
P0200 kódot dobál egy henger nem megy
Kopmresszió Ok
Trafó Ok
Gyertyák Ok
Benzin nyomás Ok
Befecsi mind a négy OK
Hőpatron Ok
Szívócső nyomás érzékelő Ok
Lambda Ok
Teljesen hideg állapotban reggel első indítás minden rendben megy mint a doxa!
4-5 perc járás után kezd chek engint villogtatni és elkezd rángatni, három hengerezni ...
Emberi számítás szerint már csak a motvezen belül makkan meg valami, de azért kérdeznék ... van valami tipusra jellemző hiba ami elkerülte a figyelmem.
igen, az hatvanezer legalább mire egyáltalán beindítja a kolléga... és lehet, hogy annál is le kell kapni a hengerfejet. okoskodni nem akarok, én nem vágnék bele...
Ezzel a kérdéssel én is foglalkozom, nemsokára csere érett lesz. Én is találtam ezzel foglalkozó hirdetést, és ott is mindent kicserélnek 70 ropi az egész, és az orrod előtt csinálják. Megnézheted és kérdezhetsz is.
Most ne kérdezzétek melyik mert nem tudom, ha megtalálom a hirdetést akkor belinkelem.
Ha lenne eladó gombsorom xsara tojás kulcshoz olyan 2200 forintos áron, érdekelne valakit? A három gombos tojás kulcsra gondolok, a google-ról vadásztam egy képet róla, csak a gombsor, nem a komplett kulcs. Akit igen, írjon priviben, minimum 5-öt kell rendelnem, hogy kiszállítsák.
Két hete cserélték a csuklóban a rugót. A lenti diagnózis igaznak bizonyult. A csuklón állításuk szerint nem volt akkora kopás, hogy cserélni kelljen. Viszont, múlt hétvége óta (kb 2 napig volt jó) és a nyaralás alatt is újra csinálja lassú tempónál a kattogást. Megint eltört a rugó? Mitől?
Feltételezem hogy a lengőkar csőcsonkja is odavolt. Azt milyen eljárással cserélték?
Nálam is aktuális a felújítás és Veresegyházában gondolkodom én is.
A perselyezős megoldás szerintem onnan származik hogy valaki egyszer szétszedett egy rossz hidat, nem tudott hozzá szerezni csapágykészletet és ügyesen megoldotta.
Ahogy az aknából elnéztem nekem is ezt a levágásos-új cső hegesztős megoldást csinálták mert alapozóval le volt kenve a "cső" mind két oldalon olyan 40-40cm távolságban. Lehetett kérni bronz perselyest is, én a műanyagot választottam.
A pénzen kívül az is aggasztó, hogy egy egyszerű olajcsere alkalmával a szervízben vagy egynémely szerelő olyan pofátlan és gusztustalan módon átveri a kuncsaftot, hogy az borzasztó. Miért higgyem el arról a hídról, hogy korrekt módon felújították vagy felújítottat raknak alá? Általában 150000km-nél adja ki a lelkét szerintem a híd. (használt útminőségtől függően). Alátolják a felújítottat és ha 3 év múlva baj van vele kérdőre vonhatom én a szervízt vagy a szerelőt.....
Sok rosszat láttam és hallottam is de van amit otthon nem tudok megjavítani és akkor nincs mese vinni kell az autót.
Lentebb mint írtam az autójavítóhoz hordom ha nagyobb bajom van. 1 éve talán elkezdte tolni az ANTIPOLLUTION FAULT-ot és világított a check engine. Rángatott, ugrált az alapjárat 800-1200 közt, lefulladt. Elvittem, megjavították. pár napon belül viszont újra kezdte. Visszavittem és ingyen újra megjavították kérdés nélkül. (használt alkatrész átka) Szóval ez a nem mindegy! Lehet kókányolnak de a munkájuk után felelősséget vállalnak!
Sajnos nem vagyunk egyformák, de tiszteletben tartom a véleményed.
Köszönöm,majd szétnézek,végülis megy még a motor csak félelmetesen zabálja az olajat,és gondoltam nézek bele egy motort, mint hogy feneketlen felújításba kezdjek MJ
Bontós arról panaszkodott, hogy ezeket a motorokat a MÉH-be szokta vinni, nem kell senkinek, annyira ritkán romlanak el ennyire végletesen. Érdemes velük is próbálkozni, ha minden kötél szakad (tavasszal 30e Ft-ért adtak volna egyet kompletten [blokk, HF, pillangó, szívósor, injektorok], mikor HF-et kerestem más célra)
Ebben az árban azt a kopott tengelyedet is cserélik. Meg a csapágyat és tömítést is. Pont a perselyes megoldásnál spórolják ezt meg. Értem én, hogy kevés a pénz, de Te is értsd meg, hogy ennyiből gyárival megegyező szintre hozták volna a hídad, amivel valószínűleg nem lesz többé gond, míg megy az autó. Ellenben a perselyezés... Tipikus magyar sufnizás sajnos.
Persze én is rakattam volna alá rendes gyári hidat, de a pénz a legkevesebb. Ha érted....a legkevesebb. Ha évi 20000km futást számolsz, tehát családi autó akkor bőven jó. Nekem olyan rossz állapotban volt már a híd, hogy a gumi belső oldala beleért a kerékjáratban a dob oldalába. Magyarán beleért a gumi a karosszériába. Kanyarban volt hallható olyan hang mintha az ékszíj csúszna a generátoron.
Szóval értem én és tudom is én de ha nincs pénz és szeretnéd használni az autód normálisan ez a megoldás a célnak tökéletesen megfelel. Azóta nincs vele gond. Tényleg nincs vele gond.
Vissza kérdés: Adott a hátsó híd. Beraknak egy felújított hátsó hidat ami kopott hídból lett felújítva. Elhasználódott a tűgörgős csapágy. Kopott a "cső" és a "tengely" is ami közt tönkre ment a tűgörgős csapágy. Beleraksz egy gyári első osztályú új csapágyat. Kérdem, a kopott tengely és a kopott "ház" között nem fog lógni az a tűgörgős csapágy? Hát persze, hogy igen. Nem hiszem, hogy majd a híd különböző elemeit fel fogják hegeszteni a felújítás során és utána újra fogják szabályozni. Magyarán a szarrá kopott hidadba kapsz egy új csapágyat és kész.
Még nincs vele bajod. Perselyezéssel koránt sem érhető el az az élettartam mint egy normális felújítással. 70-ből gyári cuccokkal is felújították volna máshol, ha még jó a külső hídtest része. Márpedig ha még rugózott, jó volt. Zsírzás mint halottnak a csók. Nem fogod tudni pont oda juttatni a zsírt, ahova kéne. De, legyen jó sokáig!
Xsara II-es jobb első fényszórók keresek, belső fényszórómagasság-állítósat. Egy fácán lerendezte, igaz nem tört be csak a kereszthornyos tengely tört le a magasságállító motorról. Megkókányoltam :-) hogy jó helyre világítson de így bentről nem tudom állítani.
Ha lenne valakinek elfekvőben megvenném. Köszönöm.
Az én xsarámon 2 éve a műanyag-perselyes megoldás van zsírzószemmel és nincs vele bajom. Minden olajcserekor szoktam zsírozni. Fegyverneken csinálták és igaz, hogy kb. 2-4nap volt de 70000-be került tárcsa és dobszabályzással együtt. Szoboszlótól nincs is messze. Karcag-Kisújszállás-Kenderes-Fegyvernek/Szapárfalu útvonal. 4-es főúton. A műhely kinézete alapján ne ítélj :-) az a lényeg, hogy olcsón és jól megcsinálják!
Fegyverneki Autójavító Kft., Kun Farkas út 3. Fegyvernek, Telefon (56) 556 314
Akkor most már végképp nem tudom mi a bánata. Most jöttem vele melóbol 40km oda vissza, végig ki volt iktatva a légtömegmérő, megy mint a mérgezett egér, nem füstöl, igaz indítás után 2-3 másodpercig akadozottan járt a motor, meg mintha lassú kigyorsításnál dadogna egy picit(hidegebb motornál) de egyébként minden okésnak tűnik, alapjárat 900 körüli és relatív stabil.
Napok óta vacakol az alapjáratom, ugrál 800-1200 között, de nem mindig.
Voltam diagon, de semmi hibaüzenet, rail nyomás 300 bar körüli de az alapjárat ingadozik álladnó nyomás mellett is. Ma kiszedtem a légtömegméőt levegőszűrő csere okán, tele volt olajfilmmel porral stb.
Hívtam a szerelőt, ő mondta hogy valószínűleg halott, olajtalanítottam, de semmi reakció. Ekkor kaptam az ötletet hogy iktassam ki és próbáljam ki úgy, minden a régi ismét semmi reakció...
Nem mindegy hogy mikor nézed. Nekem az a tapasztalatom hogy leállítás után kb. 30 perccel mutatja a legvalósabb értéket. Ez a kijelzés csak egy plusz info, a pálca a tuti. Akkoriban más márkáknál még a kétszer drágább kocsikban sem volt ilyen.
De van egy, az autószerelők által okozott hiba ami indokolhatja az össze-vissza működést.
Amikor kiszedik az olajszűrőt akkor kifolyatják az olajat, az meg szépen lefolyik pont az érzékelő csatlakozójára ami egy sima csúszósaru. Az olaj meg ugyebár szigetel.
Nekem a C3-ban ugyanez a motor ugyanígy össze-vissza jelez, a szint pedig mindig ugyanott van, a maximum közelében. Úgy tudom, h típushiba ez az NFU motoroknál...
Sziasztok! Na most megint az van, hogy 3 karikát jelzett az olajszint a műszerfalon, betöltöttem kb 1,5-2 decit, erre következő indításnál már csak 1 karika!! A nívó pálcán a min és a max jelzés közt van a szint, kb félúton. Lehet rossz a belső szintjelző? (1.6, 16V, 198.000km)
Végeztünk memet közbeni méréseket is, volt olyan hogy a rail nyomása felment 1200 bar fölé is mondjuk nyomtam is neki rendesen. Ami még érdekes hogy a két pedálérték közül az egyik szintén variált 1,5 és 2,3 között.
Ami még a tegnapi leírásból kimaradt hogy ha a kocsit leállítom, majd ujraindítom akkor a fordulatszám mindaddig normális még egyszer a motor terhelést nem kap. Pl nem megyek vele pár száz métert.
uncsim 206-os pug-ján most csinálták meg a hidat a perselyezős technológiával az ország másik felén.. kíváncsi vagyok rá, még 1 hónapos a cucc most még azt mondja, hogy nincs vele gond...
Én is debreceni (szoboszlói) vagyok, hátsóhidas szerelő nekem is kellene.. Nem nagyon ismerek senkit, akire csak úgy "rábíznám" a dolgot... Láttam egy I-es Xsarán feliratot, hogy cit/pug hátsóhíd meg egy telefonszám de ebből sokat nem tud meg az ember :) ez a perselyezős megoldás mennyire tartós amúgy?
Van itt debreceni Xsarás? Érdeklődnék ugyanis, hogy ismertke-e megbízható, jól bejáratott szerelőt itt. Már azt sem mondom, hogy a legolcsóbb legyen, csak csinálja meg normálisan amit kérek.
Kinéz mostanában egy hátsóhíd felújítás, az olajat is jobban szürcsöli a Saci mint kéne, úgyhogy most tényleg kéne egy jó szerelő. Az utóbbi 1 évben volt az autó kb. 4 szerelőnél, mindegyikkel voltak problémák sajnos:(
Egyébként 1 hónapja megtette legnagyobb útját az autó. 1400 valahány km-es túrán voltunk. Debrecen - Sopron - Bécs - Balatonboglár - Debrecen(800km autópálya kb.). A fogyasztás kb. 6,7-rr jött ki, ami nagyon jónak mondható szerintem. Sajnos volt egy kis trélerezés/szerelőkeresés is az útban, de a legbosszantóbb, hogy nem az autó hibájából, hanem, hogy benzinszivattyú cserekor nem húzták rá szakszerűen a gyűrűt... (BOSCH(!) szervíz).
Tetőcsomagtartó kérdésben tud-e valaki segíteni nekem! Xsara 1 5 ajtós 99-es Milyet érdemes venni? Budaörs környékén hol érdemes? Van-e valakinek?? Előre is köszönöm VaT
Van egy Xsara 1.6 2003 augusztusi évjáratú autóm. Nemrég a nagy esőzések alkalmával a csatorna elöntötte és alúlról beázott. A tolatóradar tönkrement, teljesen kakukk.
Az első kérdésem az volna, hogy hol található a tolatóradar központi egysége? Szerintem az mehetett tönkre, de így elsőre nem találtam meg hogy megnézhessem.
A második kérdés pedig az, hogy ha valóban tönkrement, helyettesítő-e másfajta egységgel? Feltéve hogy a szenzorok jók, azokat nem kell cserélni.
a fiam leszedte a belső tükröt, én pedig nem boldogulok a visszarakással. :)
Először maga a tükör jött le a gömbös kis elemről, aztán pedig a gömbös kis elem pattant le a szélvédőről, amikor megpróbáltuk visszanyomni rá a tükröt.
Össze lehet ezt még rakni, vagy nézzek új után? Érzésre nem lehet a gömböt visszanyomni a fészkébe, túl merev... hiányzik esetleg még valami alkatrész róla?
110 körüli tempónál klíma nélkül a hőfok 95-105 fok körül alakult, 21 fokos levegőtől kezdve. Klímával ez inkább 105-115. Maglódi emelkedőn 36 fokban pedig egyszer sikerült elérnem a 120-as hőfokot. Meg a STOP feliraatot, sípolást :-)
Városban, lejtmenetben, lassabb tempónál vissza tudott hűlni 90 fok körülre.
Csövek átnézve, nincs trutyi. Hűtőközeg lecserélve, just in case.
Thermostat nyit rendesen. Fűtés van. Hűtés is (klíma). Nincs szivárgás. Sehol.
Nincs hűtőfolyadék fogyás sem.
Civic-nél volt ilyesmim, az is melegedett, de ott egyből a sapkára gyanakodtak, csere után jó is volt. Elengedte a nyomást.
Xsarában is már 13 éve figyel, gondolom tönkrement a rugó.
Ugyan ma nem volt meleg, de stabilan 90 körül volt a hőfok klímával, 110 kmh-nál.
Olyan 95 körülre ment fel Maglódnál, M31-en 130-nál is visszament 90 körülre.
Nekem ha szólnak bármiért is, diszkréten elküldöm őket melegebb éghajlatra. Van jó pár rendőr ismerősöm akiknek az enyémnél sötétebb... Most hogy is van akkor? És attól a pillanatól kezdve bukósisakban fogok vezetni sötét plexivel, na abba kössön bele! Nekem nem rohad az autóm, jók mindig a kerekeim, jók a fékeim, rendszeresen ellenőrzök rajta mindent, még belül is jó az összes izzóm, jó a fényszóró magasságom, nem használom indokolatlanul a ködlámpát és általában mindig tiszta még a motorterem is, sőt olaj csöpögésem sincs nem hogy folyás... Hagyjanak békén!!!
Csak hátulra van műbizonylat, de jogilag kétes a dolog, mert nem kell műbizonylat, de a törvény másik szava szerint kell, no mindegy :) Egyenlőre nem szóltak különösebben a rendőrök, de ha szól is csak ezeket tudom mondani, azon kívül, hogy a politikusok a példaképeim és nekik lehet, ja meg a TEK autói...
hát igen, megcsnálják, nem is azzal van a baj. hanem felénk itt a vadkeleten (hihi) rászálltak a rendőrök a "tuning" autókra. és minden, ami nem gyári az tuning. nem egy ismerősömtől vették el a forgalmit az út szélén az első két ablakra rakott fólia miatt sajnos...
Nemrég lettek cserélve az első tárcsák és betétek. Több mint 200e km-nél jártam és még a gyári tárcsák voltak benne. Amúgy még elment volna néhány 10e km-t.
Bosch bevonatolt tárcsát és Bosch betétet kapott(ha már Bosch a rendszer), hátha kibírja addig mint a gyári. Eddig semmi gond nincs vele.
Tárcsa:BD 536 0986478618
Betét: BP 318 0986494027
Előtte még a gyári tárcsa volt benne és Ate betét(több mint 80e-t ment már ez is és még 5mm-es volt, pedig kb. 70%-ban városban használom). Ennek a párosításnak egy hátránya volt, hogy enyhe fékezésnél nyikorgott egy kicsit.
Ha érdekel van két garnitúra eladó fékbetétem olcsón.
Hf1968: Épp ezért írtam, a középső dob csöve ne legyen megbabrálva, illetve a felfogatások, mert így 5p, alatt, meg is van a csere. :) 2 évente az a 20p nem sok. :)
Szia! Tavaly októberben kezdett szivàrogni nekem, majd november végén már naponta elfolyt 1L szervó olaj. Nekem a kormányművet kellett cserélni. 18.000 Ft-ért kitudtam fogni egy nagyon jó állapotú kormányművet.
Sziasztok!Xsara 2-es 1.6 benzines(2001-es)valakinek volt már olajszivárgás a kormányszervótartálynál(szívattyúnál)Esetleg valakinek cseréltek már szívattyút?Ára mennyi volt?
Ismeri valaki az EBC fékeket? Aktuális lesz a betét és tárcsa csere azért dilemmákbe ütközök folyamatosan a tárcsa és betét kombinációt illetően. ATE tárcsát néha istenítik néhol lehúzzák. Brembonak az utcaija nem a legjobb. Fékbetét inkább Ferodo.
Ezek mind megvoltak már, váltóolajat a kuplunggal együtt cserélték, fékolajat a fékrásegítő cseréjekor, hűtővizet meg mikor elrepedt egy vízcső (mert hogy ez is volt... Igen sokat szoptam a kocsival anno az első fél évben, ezért is kérdeztem itt, hogy még mik jöhetnek elő).
Nálam működik az autó és gond nélkül indul viszont nyekken egyet minden indításnál. Olyan hangja van, mint mikor egy ventilátor lapját beleér valamibe.
Szóba jöhetnek a gyertyák, ha már megfutották a 30-40 ezret. A hűtőközeg cserét 2 évenként ajánlják. Váltóolajat is cserélnék, ha még nem volt és fékolajat, ha túllépte a 60 ezret. Tömítések cseréjével nem kell foglalkozni, míg nincs velük probléma. Kuplung, ha nem fog nagyon fent és nincs fémes hang a váltóból ha alapjáraton felengeded a pedált, azt is hagyni kell.
Ja és akkor már csinálnék egy fojtószelep, MAP szenzor tisztítást is.
Még 2 hónap és eléri a kocsim (II, 1.6 16V Sx), a 200.000 km-t. Szeretném meglepni majd egy olaj + mindenféle szűrőcserével, de hogy ő ne lepjen meg engem, szerintetek mi az amit meg kéne nézetni rajta? Kuplung, generátor, gyertyák, hátsóhíd már volt cserélve, de a motorban komolyabb beavatkozás még nem történt. Érdemes pl. egy hengerfejtömítést cserélni, vagy valami ilyesmi?
Különösebb probléma jelenleg nincs vele amúgy, bírja egyelőre a napi 150km autópályázást 120-140 között. Fogyi 7 körül stagnál, klímával.
Szeretném még legalább 1-2 évig, tehát 40-50.000 km-ig használni.
Valakinek esetleg ha kell egy szép felni :) Baja nincs, viszont szegény verda régebben farba lett csapva, és valamit nem jól csináltak meg, mert a jobb hátuljába beleér :(
Szrintem nem érdemes vesződi ezzel a kütyüvel. Én 3 különbözőt vásároltam,mind passzolt a tipushoz,még sem volt jó. 3000-ért kiolvassák a hibákat, az a tuti.
Abban kérném segítségeteket hogy van két xsara 2-esem mind a kettő 1.9 d csak az egyik össze van törve.
A másikba bsi hibát a lexi már az összes vezeték át lett nézve mind jó.
Az lenne a kérdésem ha egy az egybe átcserélem a bsi-t a motor vezérlőt és a műszer falat akkor a másik autóba működni fog vagy fog elő jönni valami probléma? A két autó között anyi a különbség hogy amibe be akarom rakni az oldalégzsákos és abs-es
Xsara 1.6 16-ben cseréltem kompletten üzemanyag szivattyút szintmérővel. Nagyon nem azt mutatja az üzemanyag szintmérő ami a valóság. Kérdésem hogy számítógépesen kalibráltatni kell az újat ilyenkor vagy csak elég ha egyszer telelököm anyaggal. Vagyis önkalibrálós-e?
Üdv, annak aki olvassa, és kérem segítsen ha tud! 1.4-es Citroen Xara kombim van, ami hónapok óta főleg alacsony sebességen, gondol egyet és mintha kihagyna egy henger. Szóval csökken az ereje, elkezd rázkódni, olyan érzést kelt mint egy "zárlatos" vill. motor. Több szerelőnél jártam már vele, de értetlenül tárják szét a karjukat, ha ők nem tudják mi a baja, akkor ki?
Ráadásul a jobb oldalon iszonyatosan nyikorog a fék egy bizonyos fékerőhatásnál ( persze ott ahol a leggyakrabban fékezek ) erre valami ötlet? Rezgéscsillapító lemezek bent vannak. Olvastam olyant, hogy meg kell próbálni kicsit lekerekíteni reszelővel a pofa széleit. Nem értem mitől javulna.
Ma megnéztük, úgy néz ki a belső csuklóban van egy rugó, az lehet elferdülve, vagy letörve belőle egy darab. Szétszedéskor derül ki felújításra szorul-e maga a csukló, vagy cserélni kell-e esetleg.
Más. Féktárcsa ütésem az új tárcsával is előjött... Megnézzük majd a kerékagy nem üt-e, ha igen csere és remélem végleg megoldódik ez a problémám, mert már tele a t.köm.
Egy kis fogyi info: tegnap voltunk Prága környékén, pályán végig, óra szerinti 130-140 (kivéve a munkálatoknál, ott 90-100), odafele klíma, két személy, átlagom kerek 6 liter lett. Brno környéki pálya minősége nem az én futóművemnek lett kitalálva. Dettó, mint a régi M7.
Ha Clarion a készülék, és van rajt egy vonalkódos matrica a vonalkód alatt egy "C70000××××" felirattal, akkor abból megfejthető a kód. Ha Philips, akkor tudtommal nincs ilyen lehetőség.
Nekem hasonló szituáció alkalmával a márkakereskedőnél, ahol vettem az autót, ingyen megadták a gyári Philips rádió kódját.
Szia! Újabban nekem is ez van, 2000-es fordulat fölött kis cicergést hallok onnan, ha 1 centit benyomom, akkor elhallgat... szerintem valami csavar lazulhatott meg. Délután megnézem, ha lesz időm / nem válaszol más okosabb :)
Ellkezdett a kuplingom (remegni,vibralni,rezegni)szal ilyesmi erzest erzek a talpamban mikor ralepek a kuplungra menet kozben jobban allas kozben kevesbe erzem...Esetleg talalkozott valaki ilyesmi problemaval mint az en problemam?Mitol lehet ez?
Persze hogy II Xsaráról van szó amihez nincs utángyártott jel,csak új komplett hűtőmaszk sok-sok pénzért .Az általam leírt megoldás a járható út vagy egyből szín azonost kell venni amin épek a befogatási helyek és 5 perc alatt lehet kicserélni Sok bontós viszont nem bontja meg csak motorház-tetővel együtt adja mivel ha az törik akkor már a maszk is tört.Még egyszer leírom II Xsara-ról beszélek.Az összes többihez
(Xsara I ,Picasso) bőséges kínálat van a bontókban és a neten is akár darabra is a márkajelzéseket illetőleg.
Ezt nem lehet megnyitni, de ha kettesre gondoltál Te is, akkor tényleg nem stimmel valami. Csak egyeshez van hűtőrács az alkatrész listájukban, de megnéztem a képet, szerintem is kettesének tűnik, de mint ha csak a két vízszintes krómcsík lenne rajta a rácson, az "ékek" nem.
A következő probléma van az autóval: lassú guruláskor - üresben, vagy 1-esben mindegy - a kerék fordulatával megegyező kottyanó, kopogó hang hallatszik bal elölről. Gyorsításkor, lassításkor nem csinálja, csak, ha terheletlen a hajtás. Valakinek ötlete?
Szevasztok márkatársak.Korábban kérdeztem,hogy a vízhűtő csere mennyire nehéz feladat,de nem érkezett válasz senkitől.Tanácsot kérnék,miket kell megbontani a cseréhez.
Ti most a II-es Xsaráról beszéltek, nem ? Csak, hogy értsem.
Vagy benéztem valamit ? :-)
Amit belinkeltetek 7810C3, az nem alsó jelvény, hanem az I-es Xsara dupla jelvénye, tehát a két "éket" kapod meg. Nem mellékesen párban 2830,- az ára. A II-es Xsarához meg nem lehet jelvényt rendelni külön, csak hűtőráccsal együtt az egészet.
Az alsó jelet láttam olx-en és rendeltem az OMP-től alkatrészt, gondoltam megkérdezem ezt is: "Jó napot kívánok az ön által küldött 7810c3 cikszámú alkatrész ára 2830 ft". A felső embléma részt csak tippelem, hogy drágább... Innen volt valaki, aki felülre is egy alsót rakott, talán DviDee volt az, nemtom... szürke Xsara volt, az tuti. Jól is néz ki :)
Műanyaghegesztősök pedig valahogy úgy dolgoznak, hogy 100Ft / hegesztett centi vagy ilyesmi, nekem a télen a fényszórókról letört füleket valami 600 pénzért csinálták meg...
Nem hülyézett le senki, nem tudom miért kell most így megmenni..
Egy korábbi problémával kapcsolatban kérem a tanácsod. A tanácsod és a saját meggyőződésem alapján leszedtük a hengerfejet, bemérettem (0,02 mm) a hengerfejet, kicseréltük a pakolást, valamint ezzel együtt kicseréltük a kopó alkatrészeket, de a kocsi továbbra is rángat.
A csere után kb 400 km-ig eltünt, majd ismét rángat. Magas fordulaton megy a gép, váltás után gázadásra megtorpan, rángat, egy erősebb gázfröccsre megindul. Amikor a tüneteket produkálja furcsa szag érezhető (égett bakelit szerű, ehhez tudom a leginkább hasonlítani).
Add már meg a 2500-as alsó jel és a kicsit drágább felső elérhetőségét illetve az 1000-res hegesztő elérhetőségét csináltatnék vagy egy tucatot belőle tartaléknak.
A valóságban a saját példám:
-12000-ért ad a bontó egy komplett de nem szín azonos kissé sérült maszkot
-fényező nem vállalja az átfényezést
-műanyagot nem meri bevállalni senki illetve van egy ajánlat 10000-ért de garanciát nem vállal rá
-végül a barátommal egy forrasztó pákával kiolvasztottuk a jelet a bontott maszkból és az sajátba beforrasztottuk a bontott törmelékével.
Szóval biztos én vagyok a hülye de nekem ennyibe került.
Egy kis segítség kellene Xsara 1.6 benzin 1999-es évjáratúhoz.
1 hónapja van nálam, és elkezdett olyat csinálni, hogy alapjáraton olyan mintha nem menne egy henger.. fordulatszám mérő alapján nem rángatja az alapjáratot.. menni megy.. erő van benne.. menet közben semmi hibát nem mutat..
1x 2x menet közben azért olyat észre vettem, hogy mintha kicsit megtorpant volna.. minek a hibája lehet ez?
Csak azért mondom, mert 2500 forint körül van a Citroennél az alsó jel. A felsőt nem tudom mennyi, de gondolom drágább :) Műanyagos meg egy ezresért felhegeszti..
Citroen Xsara Break 2004-es kocsim csomagtartó zárja pár hete állandóan kinyit magától. Azt hittam a zár mechanikusan rossz, de járó motornál nem nyit ki soha. Valmai érintkezési hiba, zavar lehet? Nem küzdött meg már esetleg valaki ezzel aproblémával sikeresen?
Szia.Több dolog kellene;motorháztető zajszigetelés,ha nem szakadt,a motor burkolatot a motorhoz rögzítő kis pöckök,kesztyűtartó,első kéder gumik jobb bal oldalra,bal oldali zár,bal oldali stekker amin kapja az ajtó az áramot,az amelyiket az ajtón lévőbe kell tekerni.Kellene még hátsó kipufogó dob ha jó állapotban van,emelő,hátra a citroen feliratés a hátsó ülések lábánál középen lévő kis vmi,ezeken billen előre az ülés.Ja,és bal oldali első ablak emelő kapcsoló,az a fajta amelyikbe 4 vezeték csatlakozik.Egyenlőre ennyi.Köszi.Üdv.
Van egy AC pumpám 2002-es 1.4-es benzines xsara2-ből,aminek a motorja valószínűleg nem jó(habár szikrát leadja),a szivattyúja jó. Pesten belül,ha valakit érdekel szívesen odaadom ingyen.
5 ajtos. Nem gondoltam, hogy hirtelen ennyien erdeklodtok. Eleg sok munkam van, ma este vagy holnap kuldok a kert alkatreszekrol kepet. Ne haragudjatok... Esetleg adok egy mail cimet, ott jobban tudunk kommunikalni.
"- hogyan tudom a fűtőradiátorhoz menő vizcsövet levenni (a fűtöradiátor csatlakozasanal csepeg a folyadék allitolag van ott gumigyűrű az lehet a sérült )"
Van ott egy fém rögzítőkapocs. Azt nyomni kell és közben kihúzni a dupla csövet.
Ez az elmélet.
A gyakorlat pedig az hogy kiékeled valamivel a rögzítőkapcsot hogy ne kelljen nyomni, mert mindkét kezedre és minden erődre szükség lesz. Majd veszel egy nagy levegőt és nekifeszülsz a csőnek. A lényeg az hogy ne egyenesen próbáld húzni, hanem oldalirányba kicsit ferdén az egyik, majd a másik irányba. De azért óvatosan, nehogy eltörd a csonkot. Ha kicsit megindul onnan már gyerekjáték.
1-1 gumigyűrű van benne, kb. 300Ft a márkaszervizben.
Bocs, csak elvagyok havazva. Röviden tömören. Gyárilag perselyes és az beszarik. Csapágyasra kell cserélni, de annak kell egy ház is nekem műanyagból lett esztergálva. Utána jó kell legyen. Nem tudom, hogy van-e lehetőséged megcsinálni, ha nem akkor nem rossz ár az 5000.
A véltókarról a gombot csak felfele kell húzni - jó erősen, csavargatás nélkül.
Vigyázz, hogy orrba ne verd magad!
A váltószoknya tartó műanyag keretét előtte óvatosan pattintsd ki, hogy miután lejött a váltógomb, szét ne szakadjon, vagy törjön valami.
A műbőr borítást én nem magam próbáltam kicserélni, hanem mikor újrabőröztettem a kormányt, akkor a váltógomb is kapott bőrözést, és egyidejűleg lett valódi bőr váltószoknya is - profi műhelyben.
- hogyan tudom a fűtőradiátorhoz menő vizcsövet levenni (a fűtöradiátor csatlakozasanal csepeg a folyadék allitolag van ott gumigyűrű az lehet a sérült )
- a váltókarról hogyan tudom levenni gombot amint a kapcsolasi terkép is van ( csavarni kel vagy rá van pattintva ), és a váltókar körüli bőr boritast hogyan tudom kicserelni
Köszi a választ. Xsara 2-höz keresek. CD táram van,csak azzal ugye annyi a baj,hogy kizárólag audió cd-t olvas,tehát egy cd-re kb 18-19 zeneszám megy rá,egyrészt annyira nem költséghatékony,másrészt pedig kb 1-2 év alatt annyi cd-t készítek,hogy elmehetek velük a bolhapiacra.
Gondoltam,hogy akad olyan aki már megunta a cd írást és valamiféle okossággal kicserélte egy nem gyárira :)
Azok a problémák /mintha 8-as lenne a tárcsában/ orvosolva lettek, láttad v. mondták? Nekem ékszíj problémának tűnik, lassú fordulaton ott a hangadó valami. Vezérlés burkolatát leszedni és ellenőrzés szemmel van-e nyom, dörzsölésnek. Nekem tavaly ékszíjfeszítő hangosabb, lötyögő szar csapágy, óccó húsnak híg a leve, megettem. Nekem benzines van, sára1. Mit hajt még meg az ékszíj, külön kellene csekkolni! Akár törött csapágy is lehet.
Csináltam egy hosszabb felvételt. Az elején(13-14sec) 2x felpörgetem a motort (amint visszaesik 900 körülire, akkor nyikorog), aztán lassan elindulok (28sec körül), majd megyek 1es, 2es, majd lelassítok (ahogy váltok, vagy üresbe kerül, akkor is hallatszik, amint 900-1000 körülre esik a fordulat), megint elindulok, lelassítok stb. Ezt egy párszor eljátszom. Itt már azért hallatszani fog erősen hogy valami nem oké. Sajnos egy kis menetzaj van, de a lényeg hallatszik szerintem :)
Ha az ékszíj lekerül, akkor nincs ez a zaj. Csak ha fent van, akkor csinálja ezt. Alapjáraton annyira nem vészes, de hallatszik. Jobban akkor hallani ha elindulok, akkor felerősödik a nyikorgás és a zörgés. Utána megint elhalkul.
Egy 99' Xsara I. 1.9D tulajdonosa vagyok. Régebben csinált olyat az autó, hogy kb félévente elszakította az ékszíjat. Akkor mindig azt hitték, hogy az ékszíj a hibás. De legutóbb rájöttek (mikor klímakompresszort cseréltettem), hogy nem jár egyenesen a szíj a tárcsákon, és néha arrébb dobta egy-két hellyel a tárcsán, majd szétnyírta azt. Később kiderült a főtengelytárcsa úgy járt már, mint mikor a biciklibe van egy 8as, dobálta a szíjat menet közbe. Zörgött is rendesen.
Nos, hogy megelőzzem a bajt, belefogtam hogy megcsináltassam (mondták nem lesz sajnos olcsó). Már több mint 1 hónap eltelt azóta, de még mindig nem tökéletes. Kicserélték a főtengelyékszíjtárcsát, a generátor ékszíjtárcsát, a generátort kitisztították, szétszedték a vezérlést is, mert ott is valami fogaskereket szétvert a főtengely tárcsája. A rugós feszítőket is kicserélték a görgőkkel együtt. Már árban túl vagyok a 100-on, de még mindig nem tökéletes. Már kezdem feladni a harcot! Most "elvileg" síkban jár az ékszíj, viszont alapjáraton úgy csörög csattog, mint ami szét akar esni (alul van egy link a hangjáról). Ha elindulok ez a csattogás csörgés sokkal erősebb és hangosabb lesz. Ha elindultam 1-2 sebesség után megszűnik és onnantól menet közben sem hallatszik. Aztán ha üresbe rakom, pirosnál, vagy zebránál ismét zörög, csattog mint a fene, a járókelők is egyből felfigyelnek. Induláskor megint nyikorog, zörög utána menet közben ismét csend. A szívó dízel egyébként se halk, de így hogy még az ékszíj is csattog, szörnyű...
Nekem Csehországban csinálták csavarokkal együtt. Természetesen tehermentesítős és méretpontos. Volt kedvezmény mert elég nagy értékben rendeltünk, többet. Kb az itthoni ár fele volt.
Az a legjobb ha tudsz a helyszínen méregetni az új felnivel. Természetesen ki kell számolni, de jobb ha látod is :) Ha kiteszed a "határig" akkor beleérhet 1-2 helyre, főleg megpakolva vagy ültetve. Nekem 30mm ül a gyári mérethez képest az autó és 16" 7J felnik vannak. ET25 és 15mm-es pogik. Így ET10-et kapok, és a gyári értékhez képest 8mm-el lesz kijjebb a kerék + a 7J-t nézve ugye 1" ami 25,4mm, de ez leoszlik 2 irányba. Igazából pofon egyszerű :) Én kicsit vizuálisabb vagyok, ezért nekem jó volt látni is...
A CD-tár csatlakozókábelén csatlakoztatható, és gyakorlatilag egy memóriakártyaként funkcionál.
Info-kijelzést természetesen nem tud a rádió kijelzője, csak hogy éppen melyik folder, hányadik számnál tart, és a lejátszás időtartamát tudja kijelezni. Épp' mintha CD-tár volna csatlakoztatva.
Úgy tudom, itt a fórumról Bally használ ilyet gyári rádióval.
2000 végi, illetve 2001-es Xsara1-esekhez a gyári CD-s készülék a magnós Philips helyett a Clarion PU2294B.
Kormányról teljesen távvezérelhető, és CD-tárat (illetve virtuális CD-tárat) is kezel, ami szintén kormánytávvezérelhető.
Korábbi Xsara1-esekhez csak úgy adaptálható, ha valaki meghekkeli a kormánytávvezérlőt, ugyanis teljesen más ellenállás-értékekkel dolgoznak a korábbi Xsara1-kormánytávvezérlők.
Veresen voltam, előtte egyeztettem telefonon, enyém még nem ült le, recsegő hang az volt. Ma már erősebb tengelyen is elgondolkodnék, 1 zsugor vizzel már megy is lefelé. A megbeszélt árra még rájöhet az ütköző gumibak, esetleg nagyon rosz állapotú tengelyvég csere. De ez széthúzás után derül ki. Előtted végzik a munkát ott lehetsz.
Üdv! Nekem ugyanez volt! Most készült el, -nekem- hengerfejes lett az autó. Ugyanígy kezdte nekem is de már láttam a hűtővíz tartályban, hogy úszik az olaj a víz tetején.......
Gyári alufelni méret 15" átmérő 6" széles és ET18. Gumit meg ismered, 195/55. Limitáltba létezett 16" és 17" átmérővel is Xsara. Ott 205/45 és 205/40 a gumik váltómérete. Természetesen lehet ezenkívül bármit ami befér...általában pogácsázni kell. Nekem 16" átmérő és 7" széles felnik vannak 205/45 gumikkal. Plusz pogácsa, mert hátul beleérne éppen a doblemezbe, meg ha kijjebb van pici akkor szebb is :)
A nevesebb márkák készülékeihez lehet kapni adaptert, amivel össze lehet hozni a gyári vezérlőkarral. Persze akkor ha az adott fejegység rendelkezik ezzel a funkcióval.
Szerintem válaszd ki a neked tetsző fejegységet, aztán autóhifis oldalakon keress hozzá ilyen adaptert.
Nekem 4x108 ET15 6,5x15"-os felnik vannak a kocsi alatt ugyanezzel a gumimérettel amit leírtál, egy picit kijjebb van mint a gyári felni, de nem vészes, de az ET35 már necces.
Üdv mindenkinek! Van egy XsaraII-es gépkocsim, és szeretnék hozzá venni alufelnit. Valaki leírná nekem az alufelni adatait, hogy milyet lehetne rá venni? Mármint a felni méreteit mert ehhez sajna nem értek.....Gumiméretem195/55R15 Pl: ez jó? :4X108 15" alufelni, 7Jx15H2 ET35, agyméret: 70mm, 63mm-es gyűrűvel Köszönöm!
Szia! Sikerül valamilyen megoldást találni az Antipollution fault-ra? Nekem most adta be ezt a gyönyörű üzenetet és halálra rémisztenek, hogy lehet 200.000 ft-s hiba is, de remélem hogy nem az. Valaki tudna segíteni? két hibakód jött ki: P 0122 (Fojtószelep/gázpedál helyzetérzékelő) P0336 (Főtengely helyzetérzékelő vagy áramköre meghibásodása) A főtengely helyzetérzékelő már lett cseélve, de a hiba 100 km után visszajött azóta folyamatosan ég a csekklámpa. Citroen szervizbe nem szívesen viszem, mert lehúznak tuti (ott a hallottak alapján motorvezérlő elektronikára tippeltek aminek a cseréje 200.000 ft.) Kérem aki ezekből meg tudja állapítani, hogy mi lehet az írjon!! KÖSZÖNÖM!!!
Egy ismerősömnek van egy 1.4-es benzines Xsara-ja, manuális váltóval. A múlt hónapban kicsit szétesett a váltó, egy szervizben megszerelték, egy csap nyíródott el a motortérben, beraktak egy csavart helyette. Azóta a váltó működik, de alapállapotban lötyög, nem marad középen, mint régen. Tudnátok segíteni, hogy mi okozza ezt? Volt benne egy visszatérítő rugó?
Sziasztok! A következő problémám lenne: egy Xsara Break II-es, 1.6-os benzines autóm van, ami azt a hibát produkálja, hogy menet közben a hűtő vizem felmegy kb 95 fokra. A ventilátor bekapcsol, visszahűl 90 fokra. Ha leállítom a motort, a hőfok mutató felmegy 120 fokra a pirosba. A motor leállítása után a ventilátor már nem kapcsol be. Mi lehet a gond? Szerelő szerint ez normális. Köszi a válaszokat!
...nálam 75e-nél kellett először kuplungot cserélni a gyári Valeót ...ehhez tudni kell hogy 50e-el vettem és ezt Bp.-en tette meg mint céges autó .. akkor ismét ua. -t a Valeót kapta és azóta már túl vagyok vele újabb 150e km-en anélkül hogy bármi problémám lenne vele ... tehát sokk függ a használat módjától ....
..féktárcsából LPR volt rajta legutóbb Permafus betéttel és még volt benne mikor 120e után lecseréltem ismét LPR-re ...
Most vettem a xsarához szervízkábelt és programot. Összekötve az autóval a lexia azt mondja, hogy nincs benne légzsák. A gyújtást ráadva kigyullad a 2 légzsák lámpa majd elalszik. Ha az utas oldali légzsákot kikapcsolom (oldalt lévő kapcsolóval) akkor az utas oldali visszajelző lámpa folyamatosan világít. Most akkor szerintetek működőképes a lágzsák vagy nézessem meg valakivel?
igen a sachs sem a régi.. ismerősöm saját golf3-ba tett, zörgött. kivették, került bele másik, azóta jó. persze gariba se vették vissza... kíváncsi vagyok én is, hogy milyen lesz ezzel, de majd az idő eldönti
Az, hogy a szerelő magának is azt tett be, számomra nem érv, mert pl. a kollégám is betett magának Exedy kuplungot, mert régen szerelt ilyeneket és jó emlékei voltak róla, most meg fogja a fejét, hogy kuplungozhatja meg újból. :-(
Azért várom a későbbi tapasztalatokat, mert ha valóban beválik hosszabb távon is, akkor a kedvezőbb ár/érték arány miatt érdekes lehet a dolog. :-)
(a későbbi beválást meg pl. a Sachs miatt mondom, mert új korában elég jó, de hamar problémás lesz mostanában, ráadásul a garanciális ügyintézés is elég rögös már velük)
national gyártmány. a szerelőm a saját autójába is ilyet rakott, ezzel győzött meg. na meg az ár is barátibb volt :) ha ezt tudom amúgy, hogy ekkora minőségi ugrás lesz ez akkor hamarabb kicseréltetem ;)
Így képeken nem látszik, de már az Eibach -3cm rugók vannak bent. A különbséget érezni menet közben, szerintem sokkal jobb. Nem veszített a kényelemből, csak jobb a kanyarokban...legalább is úgy tűnik és csak ez számít :) Sajnos a lakhely miatt nagyon lejjebb nem is merem tenni, de az ésszerűség is azt mondja, hogy így pont jó. Ami érdekes, hogy megszűnt elől minden zörgés ami eddig volt! Remélem ez így is marad :)
Milyet tettetek bele végül ? (csak mert kíváncsi vagyok, hogy más gyártmányok meddig bírják és milyen tulajdonosi tapasztalatok alakulnak ki velük:-) )
Megvolt a csere, mondjuk nem valeo ment bele, mert nem volt elég dollár, de nagyon jó így az autó. Mintha kicserélték volna teljesen, most megint nem akarom eladni :)).
Még a gyári szett volt benne (145e) és a lamellák már el voltak töredezve, eléggé kicentiződött a csere...
Szerintem a szakszervízben megmondják milyen tárcsa és betét passzol a kocsiba. Annál jobb nem kell,és ugyan azt meg lehet vásárolni üzletben olcsobban. Állami Super B vezetek,nem kis sebességgel. Az autón volt már 6000ft-os tárcsa,és 30e ft-os tárcsa is,hála a gagyi műhelynek,akivel szerződést kötöttek. Mondanom se kell hogy a drágább a P.pestől származik és semmi baj vele,csak szólni kellett nekik hogy gyárit tegyenek be. Az autó 3 éves 1600e km van benne,és a harmadik tárcsát koptatja. Az utolsó az gyári. A sajátom egy Xsara II gyári tárcsa és Textar betét van benne. Kifogástalan. A Frid-Car-nál lett vásárolva. Szerintem felesleges mindenféle csoda alkatrész,mert úgy sem versenyzik vele az átlagember.
Nekem ami több autón és több éve bevált az a Brembo tárcsa, Textar betéttel párosítás. Pont ma cserélem az első betéteket, Textarra. Még az előző tulaj által beletett Delphi van benne és egyszerűen eltörött az egyik. Akkor vettem észre amikor tegnap az ültetés miatt vettem ki a futóművet...
1 éve amikor átváltottam meganera, azon is kellet féket cserélni. vettem remsa tárcsát + textar betétet-1500 km horvát nyaralás alatt alig tudtam a kormányt megtartani fékezéskor. szerelőhöz megyek, mondja hogy meg van égve a tárcsa. az jó- autópályán nem is fékeztem. csere- legyen akkor brembo tárcsa - textar betét, még drágább és még jobb, nem lesz gondom vele. 1500-2000 km és megint ugyan úgy ráz. szerelő már elkezdte nézni hogy nem e valami más alkatrész vágja haza. de nem. újra csere garanciába. felkerűlt ate tárcsa és valamilyen puhább betét de nem tudom a márkáját. így már 10000 km óta hibátlan.
Ma vettem én is delphi tárcsákat. Nekem is ráz nagy sebességről való fékezéskor. Mi jó felrakás után? Kezdetben kíméletesen fékezni, vagy jól megvasalni. Mindkettőt hallottam már...
Köszönöm a véleményedet,kedves BallyS16.Ezt a választ vártam,annak ellenére,hogy nagyon istenítették a PRO-TEC hűtő tömítőt.Én is attól féltem,hogy valami problémát okozhat.Ezek után hűtő csere lesz/valeo/551x380x18.Zs+u-nál rendelem meg.
Annó Civic-emnél használtam, míg meg nem jött a rendelt hűtő (kb 1 hét), de paráztam, nehogy valahol valami galibát okozzon. Most a VTS-en, mikor észrevettem, hogy ereszt, kicseréltem inkább, ezek a csodaszerek max ideig-óráig segítenek (szerencsés esetben, és nem csak több gondot okoznak).
Szép napot márkatársak.Véleményt szeretnék kérni tőletek,hogy használt-e kőzületek valaki hűtő tömítőt.Alul a hűtő aljánál,ahol a tálca van,nagyon picit gyöngyözik a radiátor.Érdemes használni a tömítőt,vagy felejtős.Az autó 2003-as II-es 1.6 16v.
Van két garnitúra eladó fékbetétem(első) Debrecenben.
Delphi LP1679
Meyle 0252359919
3500Ft/db
A Delphi drágább kategória, de a Meyle mégis igényesebben néz ki. Van a hátulján rezgéscsillapító réteg is.
Meg van még néhány eladó Xsara alkatrészem(thermostat, vízpumpa 1.4B-hez, stb..), van egy Berlingo gyári kuplungbowdenem, meg sok egyéb márkákhoz való alkatrészem. Többnyire kopó-fogyó alkatrészek(szűrők, fékbetétek, fékpofák, vezető-feszítőgörgők, kerékcsapágyak, gömbfejek, stb..).
Természetesen minden jóárasítva.
Ha esetleg van rá érdeklődés itt a fórumon, akkor készítek egy listát.
delphi tárcsát tettél bele, gondolom ha már a betét is olyan lett. nem nyikorog fékezéskor? ez volt itt régebben feszegetve, valaki így járt az új betétekkel.
Nekem is LUK kuplungot tettek be,azóta meg kell erőszakolni a váltót egyesben, szó szerint. Xsara II(2003)-ról van szó. Igaz hogy a szett csak 21e ft volt.
Mosd át a hűtőrendszert is Brigo-val. Én megcsináltam, 3x átmostam, az összes trutyi kijött. Ez 2011-ben volt,azóta tiszta a hűtővíz. Mondjuk én, 2évente cserélem.
Jövő héten lecserélem a hűtőfolyadékot és akkor a csöveket, termosztátot is átnézem. Lehet hogy marad energia a hűtő kivételére is, és akkor kifújatom kompresszorral. Aztán kiderül :-)
Mert a klíma plusz 7-8 lóerővel terheli a motort, így nagyobb az alap terhelése, ezért több hőt termel, plusz elöl van a klíma hűtő mögötte a vízhűtő, ilyenkor jóval melegebb levegő érkezik a vízhűtőhöz.
egy hogy érted, hogy "még bírja" :D azért nehogy már 50ezrenkéne kuplungot kelljen cserélni... vagy érzel valami különbséget a mostani és a beszerelés utáni állapot között?
Az sem mindegy mennyire vízszintes felületen áll az autó. Nekem volt, hogy egy útszéli lehajtóról való induláskor jelzett, hogy min szint alatt van, ellenőriztem az úton félre állva, középúton volt a min és max között. Ekkor láttam, hogy egy domb oldalon állt előtte az autó.
Szeretnék az autóban hátsófék felújítást végezni és ezért szükségem van fékpofára és fékmunkahengerre, de nem nagyon ismerem az őket gyártó cégeket megbízhatóság, minőség alapján, illetve nincs infom arról, hogy pontosan melyik is való ABS nélküli, kombi Xsara I-be a következők közül:
- időpontegyeztetés után a megérkezéskor az autót elviszitek egy szomszédos utcába, ahol a leszedik a komplett hátsó hidat.
- az ember autójával híd vissza hozzájuk, ahol megtörténik előtted(!) a híd felújítása
- ha kész híd vissza szerelőékhez és felrakják.
Nekem 75-be fájt, mert a lengőkar csonk is bemaródott, de a hídtest viszont még hibátlan volt. Ha az is gatya, akkor kicsivel 100 felett áll meg a mutatvány, tehát nem érdemes halogatni a dolgot.
Akkor vagy szar a termosztát nem nyit ki rendesen, vagy dugulás, szűkülés van a hűtő rendszerben.
Nekem klímával 88-90 fokot tart.
Vagy a termosztát mozgó alkatrészén van felakadva a szenny és azért van beszűkülés, vedd le a termosztátot és nézz bele, meg a motorba.
Én azt csináltam hogy dugulás volt a motorba levettem a hűtőhöz menő aló csövet, és egy olyan csövet kerestem a motoron (jellemzően a fűtőradiátorhoz menő) amire rá tudtam bilincselni a kerti locsoló csövet. Túlfolyó tartály sapka fenn maradt hogy legyen nyomás.
Majd kinyitottam a csapot ami 2,8 bar nyomással elindult a motorba
Láss csodát pont egy vastag cső volt eldugulva, kiköpte a cuccot, azóta nem volt gond a kocsival pedig dízel volt ami érzékeny a hűtésre.
160-ig 85 fokot tartott 170-nél lement 80-ra ez a hűtés. Bármikor meg lehetett kergetni 196-nál lépett vissza 85 fokra.
Gond megoldva, ez akkor fontos ha volt bontva a motor, mert az olaj ilyenkor bejut a motorba és ott később apró golyó formában bekeményedik, és felrakódik a szűkebb járatokon.
11 év után kicseréltem az eredeti varta akkumulátort a Sáriban.
Ahogyan korábban kaptam egy ötletet ill. javaslatot ,hogy (érzékeny az akksira az elektronika) lehet akksi probléma mert különböző és pár hét előrehaladtával újabb és újabb hülye visszajelzések jöttek elő. Kedődött az autómata fényszóró kapcsolással. Volt utána hátralévő olajcsere állás, olajszint stb. összevissza kijelzése.
Eddig remélem nem kiabálom el a hibák elmúltak.
14 ezerért Jász akkut vettem 55Ah -ásat . Állítólag remek akksi. 2 év garim van rá.
Csak az eredeti akksi rögzítőt nem tudtam visszatenni az új akkumulátor tetejének más kialakítása végett.
Érdekes melegedési problémát dolgozott ki a II-es kúpom.
Klímával melegben 110-130-as tempónál a hűtőközeg ~105 fokon mozog.
Ha még emelkedő is van, pl. M0 Maglód előtt, M5 felől, és ne adj Isten 30 fok körüli a külső hő, akkor igencsak para, mire felérek a "domb" tetejére. 1x már sikerült elővarázsolni a sípoló STOP feliratot is... szerencsére rögtön jött is a lejtmenet, megoldva a visszahűtést.
Mindez klíma nélkül nem jelentkezik.
Amúgy 100 fok körül van a kocsi klímával 21-2 fokos levegő hőmérsékletnél is...
Hűtőközeg nem szivárog, szint OK, magas fordulatú venti működik, nincsenek bubik a kiegyenlítőben, fűtés van... és mondom, ha nem klímázom, nincs gond.
Régen írtam... :) Kb 1 hónapja voltam olajcserén (TQ5W40), azóta kb 4000 km-t mentem, minden nap autópályán hajtom, 160km. Pár nap után a belső olaj szintjelzőn egy karika lement. Reggel gondoltam, utántöltök 1 decit (pálcán fél centivel volt a max alatt a szint). Erre mikor indítottam utána, már 2 vonal lett, tehát lement egy újabb karika, a rátöltés ellenére. 1.6 16v sx, 190.000 km van a gépben már.
Tudna-e valaki segíteni abban, hogy a tojás távkapcsolót hogyan lehet szinkronizálni az autóval?
A problémám a következő. Néhány hónapja vacakol a távkapcsoló. Teljesen véletlen számú gombnyomásra működik. Van, hogy az elsőre, de van hogy a 12.-re (számolom :-)).
Elem cserélve, gombok is. Forrasztások, nyák, furatgalvánok mikroszkóp alatt vizsgálva.
Végül vettem egy másik (használt) távkapcsolót, de ezt nem tudom összehozni az autóval.
A sajátját, mikor kellett a 10+3 szekundumos procedúrával elsőre sikerült.
A hátsó futóművem megérett a felújításra. Nincs mit szépíteni rajt, teljesen rossz. Tud valaki ajánlani felújító szerelőt akihez érdemes vinni? Olyan lenne jó, aki ki is szereli és vissza is teszi ha elkészült.
Kapott 1-1 csapágyat, és egy barátom a munkahelyén műanyagból esztergált csapágy házat. Annyira passzentos és jó minden :) Ki lett cserélve a 2 tranzisztor is, mert rosszalkodott picit... Hézagolás is jó lett és végre szép csöndes. Talán a csapágy miatt nem olyan halk mint az önbeállós persellyel amivel gyárilag szerelik, de ez tartósabb, és szerintem minimális különbség van a kettő között hangban.
1 hete lettem tulajdonosa egy xsara 1.6 16v 2000/11 autónak.
Kérdésem a következő lenne,bekapcsolom az első ködlámpát a visszajelző világít a műszerfalon de nem látom hogy világítana a ködlámpa,valamint azt sem tudom hogy hol van mivel a lökőben nincs .
Utasteri biztositek tabla mogott/alatt talalhato enyhen jobbra egy plusz biztositek sor. Tudtommal a kezelesi konyv sem jelzi. Ott ment ki es azert nem jo. Erosen keresd, lehetoleg jol megvilagitott helyen vagy lampaval...
Köszi
Abban is tudnál segíteni, hogy merre keressem?
Addig eljutottam, hogy valahol a motortéri biztosítéktábla környékén kellene lennie, de pontosan nem tudom.
Ma a Xsara leállt útközben. Nem indul , az akksi teker mint állat , rendellenes visszajelzőfény nincs , de a benzinszivattyút nem hallom indítás előtt felpörögni.El sem tudom húzatni mivel nincs vonószemem ( nem volt a vásárláskor).Debrecenben nincs valakinek eladó vagy kölcsönbe egy vonószeme?Netán hol tudnék venni SOS-be?
2000/12 évjáratú Xsara II-höz szeretnék tanácsot kérni.
Egyik hátsó ködlámpa sem működik, pedig a műszerfalon világít a visszajelző. Biztosítékok, izzók és ködfényszórók rendben vannak.
Merre keressem tovább a hiba okát?
Ja és én fordítani szeretnék a dolgon. Akinek van feleslegben ( ültetni akar ) jó első rugója 1.6/16v-be, azt megvásárolnám, vagy cserélném az én Apex -30mm-es rugómra.
Megvan ugyan az, ami volt benne, de nem egyforma a kettő... tehát végső esetben 1db-nak is örülnék.
40mm-hez kelleni fog az új gátló, vagy a mostani hozzáigazítása, mert nagyobb rugózáskor el is törhet a telószár. Én 30-as rugót tennék bele, egybekötve a hátsóhíd felújítással, így szintbe tudják rakni az autót.
alapjáraton egy nagyobb gázfröcss után és kb 1 perc járatás után 14-14.4 V közöttit, fordulaton ugyan ennyit.
úgy csináld hogy amikor megindul a töltés kell neki kis idő, kb 1-2 perc járás után, kapcsold be a lámpát, és az ablak fűtést, ezek a legnagyobb fogyasztók, úgy mérd meg. Így legalább 13, 8 V-nak kell lennie.
Még mindig fennáll a problémám a xarán 1.9td 99 fordulatszámérő jeladót is cseréltem már és még mindig nem mutat az óra semmit ,illetve kb 2500-as fordulaton indul meg .Padlógázon max. 2200-at mutat a fordulatszámmérő.
és ha vezetnél egy hidrós kuplungos Xantiát, azt hinnéd hogy elszállt a kuplung mert szinte magától "beesik" a pedál. Ez nem VW kérdése.
Bocs de ennyi márka védelem kell még egy Xsarástól is.
Es ha azt mondom, hogy rwggelre magatol "meggyogyult" ? Teljesen jo, vw-hez kepest persze kemenyebb de nem veszes. Csak az automata allitos bowdenre tudok gondlni. Ennek tukreben a szerelo is ennyit mondott..
Nekem is II-es Xsaram ('01) van. Igazából a hátsó híd közel jár a felújításhoz, lassan kezd terpeszteni is, viszont szerintem ha be lesz rakva a -40mmel rövidebb rugó akkor már lehet orron fog járni, viszont a hátulját nem merném jobban letenni, mert már a dobba érne bele. Szerinted elbírná még a gyári gátló elől azt az 1 centit, vagy érdemesebb lenne hozzá gátlókat is venni?
Én már írtam itt, hogy gátló csere nélkül én 30mm ültetésnél húznám meg a határt. Phase1 xsarámban 40-es volt, de nem volt kontrolált az autó eleje, fel kellett keményítetni és szárilag igazítatni a telót. Mostanimban (phase2) 30-as van. Így rendben érzem a gyárival. Hozzá kell tennem, hogy alapból keményebb a 2-es futóműve az 1-esnél. Azért tervben van egy monroe reflex gátló.
Hátul? Nézd meg, most hogyan áll a küszöbnél a megesságod elől-hátul. Ugye függ a hátsó hidad állapotától is.
Szeretnék a sáriba előre betenni 40mm-es ültető rugókat (FK Automotive), szerintetek kibírja a gyári gátló, vagy azt is cserélni kellene? A hátsó torziós futóművet is lejjebb kéne tenni, vagy nem lenne annyira vészes a kocsi bólintása?
Esetleg valakinek van tapasztalata ezekkel a rugókkal kapcsolatban?
Szívesen olvasnék róluk, a neten nagyon kevés információt találtam mind a rugókkal, mind ennek a típusnak az ültetésével kapcsolatosan.
Sziasztok! Vásároltam egy Xsara 1,6 16V-t. 2002-es. A manuális klímás, de a klímát nem tudom működésre bírni. Gázt ellenőriztük benne, bekapcsológombot is kiszereltem, rendben van, kompresszor mágnese is behúz, de csak külön szállal tudtam kapcsolni, a gyári vezetéken nem érkezik áram. Mi az ami meggátolja a bekapcsolást? Valakinek már volt ilyen problémája?
én tavaly májusban vettem a kocsit 2011-ben cserélt lámpákkal és még most is tökéletes nincs behomályosodva vagy ilyesmi megbízhatsz benne. egyébként pár ezerért találni olyan szervizt ahol felpolírozzák és lefestik a uv védő festékkel.
Gondolom mattul a búra?
egyébként 1000 polír papírral vizesen fel kell csiszolni, és kapni uv védő festéket és azzal utána le kell kenni olyan lesz mint újkorában. Működik a ciff-es felsúrolás is.
Sárikám furcsán viselkedik mostanában. Azt eddig is csinálta hogy ha beérek városba, egy hosszabb út után, és kinyomom a kuplungot hogy visszakapcsoljak, leáll. De van amikor 2-3 hétig nem csinálja, de van amikor folyamatosan. (Mitől lehet ez?) Mostanában pedig ha gyorsítok ki pl. egy lámpától, akkor is leakar állni, de nem áll le, csak nagyon leesik a fordulat, és nagyot ránt az autó. Azt mondták takarítsam ki a folytószelephàzat és a MAP szenzort. Valaki eltudná magyarázni hogyan csináljam ezeket?
2001/11-havi, "nagylámpás" 1,6-os Xsara gépkocsimon esedékessé vált -a már többször javított- első lámpatestek cseréje. A Zs+U Kft-nél találtam TYC utángyártottat, igen kedvező árban van. Mi a tapasztalatotok vele? Kibír kb. 5-6 évet?
Köszönöm, belülröl sikerült kinyitni csak a csomagtartot.
nyitott ajtonál se müködik a zár, csak a kis kattanást hallani, de a zárnyelv nem mozdul és nem mozdithato.
Lehetséges hogy a csomagtarto átvezetönél van szakadás, vagy akkor a mikrokapcsolo se müködne?
Érdemes a zárat szétszedni ha az a hibás, vagy komplett csere?
Tegnap megint szétszedtem a kereket. Nem találom a zaj forrását. Már a csavarról az alátétet is levettem , de nem az volt a ludas.
ha felemelem az autót, nem tudom reprodukálni a hangot. Csak akkor ha leengedem a kerékre. Ha ütögetem a kereket akkor hallom, menet közben iszonyat hangosan csörög.Nem kicsit, nagyon :)
Akkor is akku gyanús, vidd el egy akkumulátoroshoz végezzen terheléses vizsgálatot.
Szerintem cella zárlatos, akkor még a kapocs fesz. jó. Hagyd úgy 3 napra és mérd meg a feszültségét, ha 12,3 V alatt lesz akkor valószínű zárlatos, mert akkor lemerül magától.
Sziasztok! kuplunggal kapcsolatban van egy kérdésem. Kemény már 4 éve, most viszont a működése olyanra változott meg, hogy nyomom, a fogáspont után picivel megakad, onantól erősebben kell taposnom, hogy lemenjen. ennél a pontnál egy nyikk-et is hallat magából. Bowden, vagy egész szett? Adjatok tippeket, hétvégén megyek szerelőhöz mert nem szeretnék vele elakadni... Köszi :)
Sziasztok!
Nemindul az autóm xsarall 1.6 16v 2002. Az öninditó nemforog csak kattan. Aksi jó a testeléseket meghúztam. Ráadom a gyújtást a müszerfal elsötétedik utánna remegnek a müszerek. Ja és a központizár és az ablakemelö sem szeret müködni. Szerintetek milehet a hiba?