ja-ja, és ez egy augusztusi kép, ha jól emlékszem, és valamikor november vége felé gyűjtöttem be a szomszéd háztetőjéről, a hófogókon messze túlnőtt addigra.
Egy szó mint száz, minden, csak nem "alacsony, dekoratív, balkonládában is termeszthető determinált paradicsom"- mint ahogy a zacskón áll.
Ugyanabból vetve tavaly is ilyen lett. Idén vettem egy új zacsit, pusztán kíváncsiságból, hogy tényleg most is ugyanazt zacskózták-e be. Az udvarra most is a régi magról fogok pár vödröst csinálni, nekem a goldkrone mellett elfér, és nagyon ellenálló. Tőle két méterre az atkák egy hét alatt felzabálták a Tumbling Tom redet, ez meg kicsit pöttyös lett, aztán annyi. Nem tudom, egy atomrobbanás tudna-e neki ártani :D
Amúgy a kemence betonozott udvaron egész kellemes ízű lett, a kerti nem lett olyan finom. De igaza van Scorpynak, a goldkrone sokkal-sokkal finomabb.
Meg van bocsátva, amúgy is, jó hogy szóltál, azt hiszem, tartozom neked még egy küldeménnyel :D Tavaly ígértem neked valamit, és aztán itt annyi hó esett, hogy teljesen behavazódtam, a memóriám pedig egyre rémesebb, a sok politikai katyvasz kiszorítja a fontos dolgokat :D
Évek óta ez az alap-paradicsomunk. Befőzésre is, és nyers fogyasztásra is nagyon szeretjük, hálás megbízható fajta. Egy méter alatti széles, erős bokrot nevel, helyet hagyjál neki bőven, mert terebélyes, rengeteg terméssel. Amióta takarom a talajt, azóta ezt nem is nagyon karózom.
Írnál részletesebben az ace55 problémádról? Ez ugye determinált fajta. Most először próbálkozom vele (Rédei Kertimag ) és szinte 100 százalékosan kelt...... A képen szépnek néz ki.
Nekem volt tavaly 2 tő az erkélyen. Szintén 5-5 literes savanyúságos vödörben. Szódával elmegy, de nálam koktélokból a goldkrone a favorit és a cherolla. Idén nagyon fenem a fogam a Rosalita, és a Chocolate cherry-re.
Bolti magból Perunt nem, de azonosnak látszó sárga körteparadicsomom szokott lenni. Kimondottan nagy termetű, terebélyes, erős szárú növény. Inkább nagy cserépbe tedd!
Jut eszembe, próbálta már valaki a Perun-t? Olyan mint a TTR, lehet kisebb cserépben termeszteni, idén azt is próbálom. Tényleg nem vagyok nagy híve a determinált illetve balkonparadicsomoknak, de idén úgy alakult megpróbálom őket. Ha már a Korallt (amiről sok jót olvastam), meg a Sultan F1-et (amit tavaly is próbáltam és bejött) megszerettem akkor miért is ne, hiszen ezek sem nőnek magasra.
Ugye nem azt akarod mondani hogy a múlt héten vetett palántáid azok amelyeket belinkeltél itt? Nyugtass meg hogy az már korábbi, mert ahogy megnéztem jobban a képed, látom van ott paradicsom is, vagy csak rosszul látom és az is paprika... :D
Na ezek tényleg a zömök palánták. Mintha valami szobanövény lenne, komolyan mondom... még jó Bonsai pálmafáknak is elmennek, amíg ki nem ülteted. Kissé megállt az eszem... valahogy nem dolgozta még fel az agyam hogy a palánta hossza és a levél mérete egymással nem megszokott arányú :)
Befőzni, szósznak: San Marzano, Amish paste, Roma VF Ivólének: különféle ökörszívek és a paprika alakú. Nálam bejöttek az erdélyi ökörszívek a Berta volt a legkorábbi és az bugyros Coeur Boeuf D’ Albenga, Tlacolula, Corazon, Oxheart, Zapotec, vagy szív alakú olasz fajták Coeur Boeuf, Marmandehoz hasonló fodrocskák: Costoluto Fiorentino, Costoluto Genovese. Friss fogyasztásra meg millió színű, ízű, alakú, méretű van. A marmande nem kellene azok után amiket a fórumokon, blogokon olvasok róla.
szerintem nem termett olyan paradicsomom, amilyen az ace 55 mag csomagolásán van. volt pár marmade-től eltérő formájú zöld paradicsom, talán az lehetett...szóval szerintem nem érik be nálam. marmadeből volt egyébként elég sok, de az sem az igazi.
sziasztok! magról szeretnék paradicsomot ültetni, ami be is érik, mert az eddig vásárolt fajtákkal nem sok sikerem volt (ace 55 és marmade - utóbbi még csak-csak beérik, de megreped, könnyen rohad). a koktélparadicsomot ajánlották, de nem tudom, hogy milyen fajtát válasszak. köszi.