Hát biztosan az én hibám, de a régi Minolta filmes gépemen is ez a "törőék" megoldás van-ennek ellenére az OLY.E1-el jobban tudtam manuálba élesre állítani! Ez érdekes! Szóval-te is inkább a K20D.-t ajánlanád mint a Canon 40D.-t? PBase oldalon nézegetve a képeket, a Pentax sokkal kellemesebb képminőségű a szememnek mint a Canon (ami kicsit "depis").
"Szóval-van jópár M42 Carl Zeiss objektívem, és az OLY után olyan gépet keresek aminek szép nagy, világos keresője van, és van végtelen ezekkel az obikkal,"
No itt vagyok! :)) Szóval-van jópár M42 Carl Zeiss objektívem, és az OLY után olyan gépet keresek aminek szép nagy, világos keresője van, és van végtelen ezekkel az obikkal, sőt ha valamilyen élesség visszajelzés is lenne, az lenne a hab a tortán!
Őszinte leszek nekem a NIKON tetszene, ha lenne végtelen a manuálokkal, de sajnos nincs!
Nem ertem az Oly-t. Nem eleg, hogy a 4/3 miatt amugy is korlatozottabb a kereso merete, meg azt is szuken szabja. A kihajthato kjelzo is valamiert rendre lemarad, pedig a makrofotosaok kedvence lehetett volna a marka. A formatervezes egyeni izles kerdese, de nekem az sem jott be az utobbi idoben (a nem pro kategoriaban). Nem kell ra valaszolni (nem akarok Oly topikot nyitni itt), csak egy megjegyzes volt. Majd leirhatnad az elso benyomasaidat, osszevetve a ket rendszert.
Bocsi, ha off vagyok: Továbbra is keresnék olyan K20D tulajt, aki 1. (szívesen) fogadna engem mint érdeklődőt egy gépszemle erejéig 2. Szeged-Békéscsaba-Szolnok-Kecskemét környékén lakik, esetleg jár a környéken
Ha van rajta teszt gomb akkor azzal a legegyszerűbb... A gépet álványra, időzítővel elsütni 0,5-2 mp záridővel és akkor villantani amikor exponál... Ha nem túl nagy a talpfeszültsége akkor mehet a gépre is. (>10V) Ha nagy a talpfeszültsége akkor marad a kézi elsütés. Ha meg teszt gomb sincs rajta akkor összezárod a föld(vakusínnel érintkező) kontaktot az alsóval. (középső ha több is van)
Kérdésem van. Nem jazz!!!, csak üzletbelső fotózását kellene megoldanom a munkám archiválása céljából. Van egy OSRAM VS281 STUDIO nevezetű régi vakum, TTL meg minden. Ez feltehető a gépre? Gondolom együttműködni nem fog vele, de végszükség esetén... Ha egy miniállványra teszem és a géptől távol pl. a mennyezetre irányítva derítek vele, akkor hogyan tudom távirányítással kioldani. A legegyszerűbb ketyere kellene. (Jó reflex meg ilyenek kíméljenek :)
" [...] Eljon az ido amikor a gepet allvanyon beallitom a viragok koze, aztan leulok egy kozeli padra es onnan makrozgatok[...] "
Aztán tovább tökéletesedik a terület, és megjelenik az első, levehető paddal rendelkező váz, hogy legyen hova leülnöd :-D ...bocs...
Szerintem makrózásnál különösen fontos közelhajolni a témához, körüljárni, fejjel belebújni, ha az ember meg akarja találni a legérdekesebb szöget. Ez persze sokszor kényelmetlen, de hát mit csináljunk...
Annyit tennék hozzá, hogy nem vagyok az LV ellen, csak nem használtam ki, lehet mások fotózási szokásai eltérőek, többet használják. Nem vagyok semmi újdonság ellen -pl a most divatba jött video a gépben-, amíg a gép többi igazán fotózásra termett funkciója nem látja kárát, és nem fizettetik ki velünk a sok felesleges dolgot. Ahogy most látom ez a helyzet nem áll fent, akkor tőlem GPS, nintendó is lehet a gépben. Csak nehogy a tükörreflex kereső lássa a kárát, vagy egyéb olyan dolgok, amik a fényképezőgépet, még fényképezőgépre emlékeztetik. Ahogy látom sajna a fejlődés útja úgyis az lesz, hogy a "fényképezőgép" megmarad a profik kiváltsága, és lassan eltűnik a reflex lereső, először az alsóbb kategóriában, majd a középkategóriában is. Azért remélem nem így lesz. Nem szeretném ha már csak netezésre lehet majd a gépet használni.))
Hát nekem volt LV-s kihajtható nagyfelbontású LCD-s gépem, ugyanúgy feküdtem a sárban, csak nem a keresőt, hanem az LCD-t néztemhasamban a szúrós bogáncsokkal. Vizont a kifordítható LCD roppant hasznos volt mikor magamat fotóztam, vagy abban az egy esetben amikor a fejem fölé tartott géppel kellett fotóznom. Persze egy sajtófotós életében több az ilyen eset. Szóval mint funkciót a precízebb élességállítás lehetőségét tartanám hasznosnak és fontosnak, az én szempontomból.
..gyenge pont a valljuk be kicsit darabos LV:( de ez ENGEM hidegen hagy!!!! nekem egész más szempontok voltak fontosabbak, mikor ezt a vázat választottam . én csak megosztottam véleményem arraól a kérdésről, hogy aszonygya: vakarózom a vázválasztás ügyében, elsősorban a LV miatt......amit itt valaki felvetett
Mindenki mast tart fontosnak. En pl. evek ota nem veszek dslr-t, annyira fontosnak tartom az elokepet, kihajthato kijelzot es kontraszt af-et. Ha fizetnenek erte, akkor sem kinlodnek negykezlab a szogkeresovel. Szerintem hamarosan tokeletesedik ez a terulet, csak az elso leveheto kijelzonek kell megjelennie. Eljon az ido amikor a gepet allvanyon beallitom a viragok koze, aztan leulok egy kozeli padra es onnan makrozgatok (vezetekek nelkul). Akkut sem kell cserelnem a fejallito motoron, mert napelemes lesz a toltoje..:))
Engem komolyan erdekelne, hogy mi az a gyenge pont. A Live View? Miert lenne az gyenge pont? A nagyitas miatt? Vagy a CDAF hianya miatt? Komolyan nem ertem mi az ami neked gyenge pont es ki kell valtani...
A Live View nem kepes csodakra az teny, de kivancsi lennek, hogy magasan a fejed folott tartva te hogy hasznalnal toroekes mattuveget vagy szogkeresot a koNponalashoz...
A Live View egy nagyon jo dolog csak tudni kell mikor kell hasznalni...
olvass figyelmesen!:):) nekem is 20-asom van, tökkkkkéletesen + vagyok vele elégedve! használom, a gyenge pontjait más alternatív lehetőségekkel kiküszöbölöm....slussssZ! . nem értem a problémád:(-ja: én nem személyeskedtem!
Még ki sem próbáltam a LV-t -> tök felesleges a LV.
Egyéb magvas mondandóval bíró, elmés hozzászólás?
(Bocs, csak nem bírom az ilyesmit... főleg, a nem használható kihajtható elcédé rész "tetszett"... el kell menni állvánnyal természetfotózni, reprózni, makrózni, ilyesmi... egyből kiderül, hogy mire is jó a LV, miért lehet vele baromi kényelmesen és precízen dolgozni)
eladó egy 2 hetes k20d garos magyar ,alapobi,kb 200 expós,valamint egy k100 d super dupla kit, garos magyar 10 hónapos 3000 expo mindkettő gyönyörű mint az uj karcmentes hibátlan.Hivj az árban megegyezünk próbáld ki!tel:06309351022