Ha sportosan vezet a férjed, akkor miért kéne kihúzatni? hiszen az hasonlót jelent, dinamikusan inkább később, mint hamarabb váltani, jól kihúzatni sebességben, magasabb fordulaton.
A viszonylag magasabb fogyasztás biztos csökkenni fog, érdemes nullázni majd az átlagfogyasztásmérőt, és két full tankolással kézileg is lemérni a fogyasztást.
Lehet még ellenőrizni a keréknyomást, nem túl alacsony e, és én személy szerint ajánlom a kénmentes/adalékolt 95 -öst valamelyik nagy kútnál(mol, shell,) nekem kb.3-4 deci csökenést jelent, hogy a jobbik 95-öt tankolom.
Csak városi forgalomban sportosan vezetve kb.is 8 literig le kellene majd mennie .
Hát ha "kicsit sportosan vezet" akkor ez az érték nem fog jelentősen csökkeni, főleg nem városi forgalomban. A gyári értékek általában köszönő viszonyban sincsenek a valósággal (egyik márkánál sem), szóval azokkal nem érdemes nagyon foglalkozni.
Úgy láttam a hozzászólásokból, hogy itt sok hozzáértő van. Mi hosszas megfontolás után augusztusban vásároltunk egy Kia Cee'd 1.4-est. A gyári adatokhoz képest jelentősen többet fogyaszt 9 litert. Ez normális? Be kell járatni, mert a kereskedésben nagyon nem értettek hozzá, a férjem kollégája, aki oktató és szintén Cee'd-je van, csak dízel 1.6-os azt mondta, hogy jól ki kell húzatni. Csak ezt városi szinten nem nagyon lehet megoldani, ritkán járunk országúton. Várható-e hogy ez az érték csökkenni fog? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a férjem kicsit sportosan vezet. Egyébként nekünk is zörög jobboldalt hátul az ülésnél valami, amióta megjöttek a téli gumik, amiket ajándékba adott a kereskedés, és le kellett dönteni a hátsó üléseket, hogy beférjenek. Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.
Én is így kezeltem először vártam kb inditás után kb 20-30 másodpercet. Másodszor kis gázal épp hogy mág jobban fullad.Viszont régen szinte gázadás nélkül vitte az autot most viszont nem menne nélküle hidegen! Lehet,a benzin a ludas? Magán kutnál tankolok,egy két hete.Köszönet a véleményedért.Üdv.balicsaba
Úgy érted, elindulás után, még hidegen, amikor gázt adsz, rángat a motor? Mert erről többen beszámoltak, nálam is így van az 1.6 benzinnel. Megoldás: várni kell egy kicsit míg bemelegszik, vagy nagyon óvatosan kell gázt adni az első elindulás után. Aztán már semmi probléma.
Nem tudom ki ,hogy van vele de úgy látom rám jár a lúd.Nemrég csak a zörgés miatt kértem segítséget köszönet érte!Most viszont indulás után ugrál az autó,szinte meg is áll.Benzines 1.4 motorral. Mit tegyek másal is fordult elő ilyen?Inditás után ,induláskor ugrik meg egyszer kétszer.
az első 15 helyezett mind nyugodtan megvehető :) érdekes, hogy egy 4év szakos gumi is bekerült a 6. helyre...rögtön a MA3 után! egy kis segítség a fordításban seb.kat / ár / szárazon / nedves / hó / jég / zaj / üzemanyag fogy. / kopás / vélemémy* (megj.: az egyes oszlopokban minél kisebb a szám annál jobb)
Mivel németül nem beszélek így a belinkelt ADAC teszt számomra kínai volt. Láttam egy csomó számot, de jelentésük?! Viszont a válaszoddal megkaptam erre is a választ. Na meg azt is, h az első 5 nyugodtan vehető, így az Alpin3 is. A magyar utakat csak azért hangsúlyoztam, mivel amerre járok lényegesen szarabb az aszfalt, mint túl az óperencián ;)
én azért mikor legközelebb hallanám, megfognám a visszapillantó tükröt...nálam az zörög...:) bár mondjuk ha a rádiót is elnyomja akkor nálad nem az baj az a kis dög nem csinál ekkora hangzavart....sok embernek zörög a szélvédő alatti légbeömlő, valakinek a rádió mögött valami...nálam csak a tükör....jah meg hátul cicereg valami a csomagtérfelől.
A minap 11000km után jelentkezett zörgés az utastérből csak akkor ha rossz úton megyek,olyan mintha valimilyen felfogatás mely" lenyitható" rászkodna,de a müszerfaltól hallom. Érdekes müanyag hang, melya müszerfaltol jönn.Mát átnéztem mindent amit persze amatörként lehet,de nem jöttem rá.
Mivel most voltam 1 éves szervizen azt gondoltam talán rosszul rakták vissza a polen szüröt-de nem.
Úgyérezni mintha rászkodna valami a rossz úton.Idegesítő mert a rádiót is elnyomja.
Ha van valakinek ötlete kérem írjon,talán sokaknak segítünk! Üdv:balicsaba
Gyakorlatilag az Alpin, az UG7, a Dunlop 3D, és a Pirelli W190 bátran bevállalható. Ezek mind nagyon jó minőségű téligumik. Szerintem inkább az ár alapján érdemes dönteni köztük, mert melléfgoni egyikkel sem fogsz. Nekem Alpin (régebbi változat), és W190 volt már a kocsimon teljesen jó volt mindkettő. Amit talán érdemes figyelembe venni Magyarországon, hogy nálunk viszonylag ritka a tartós hó, illetve jég az utakon, mert elég enyhék a telek. Leginkább vízes, latyakos utakon autózunk télen. Így inkább azt érdemes nézni, mennyire jól teljesít az adott abroncs a vízes aszfalton, illetve mennyire csendes, milyen a gördülési ellenállása.
1. Nem tudom milyen körülmények között vizsgálták őket, ráadásul ezt a méretet nem is nézték...
- havon, jégen, vizes úton...általában a gumigyártók is ilyen helyeken tesztelnek...
2. Nem vagyok profi autovezető, még akkor sem ha lassan 1M km van mögöttem
- szerintem egy "átlag" söfőr az első 5 helyezett gumi közül nem fog észrevenni semmit...
3. A magyar utakon fogom használni a gumit, nem a németen, pláne nem tesztpályán
- a hó, a jég, a viz otthon magyarországon is csak olyan amilyen, szerencsére ez fizika...
4. A személyes "élményekben" vhogy jobban bízok, mint a számomra ismeretlen körülmények között végzett tesztelésnek, még akkor is ha az jó eséllyel objektív (nem tudom ki pénzeli az adac-ot)
- mivel egy átlag söfőr nem vesz észre sok különbséget a top gumik között ezért a személyes élmény mint teszt nem döntő. a törésteszteknél is elhiszed amit a NCAP csinál.....az ADAC-ot a tagok pénzelik, független minden szponzortól...elég nagy szerepet játszik a kresz ill. közlekedés jogszabályok formálásában. Minden balesetet németországban az ADAC kivizsgál elemez és ha azt mondják pl . : ABS-szel 10 balesetből 8 nem lett volna halálos akkor "holnaptól" az ABS kötelező.
Ők nem csinálnak mást mint a puszta adatokat közlik. Ugyanarra a kocsira pakolják fel a gumikat és ugyanazt a tesztet nyomatják, ugyanazon a felületen, ugyanolyan körülmények között, és ha ott kihozzák az egyiket jobbnak, akkor ne mondd azt nekem, hogy egy szubjektív véleményű söfőr jobban megtudja mondani melyik gumi jobb!!! esélye sincs rá...egyrészt azért mert nem próbál ki senki 30 különböző gumit az autóján...tegyük fel megveszi a M A3-at elmegy vele 3 telet, tapad, jó ééés? lehet attól még a másik +5km/h-nál is ugyanazt a tapadást nyújtja....na erre jók ezek a tesztek!!!
Inkább itt válaszolok, mert a másik fórum egy horror lett a döglődő szerver miatt :( (Bocs Greg de tényleg ez a helyzet)
Előzmény: Gumit szeretnék venni és a fórumon "nyerő" ultra grip 7+ helyett nekem az Alpin3-at javasolták. Annak akartam utána kérdezni, h kinek vannak vele tapasztalatai.
Válaszként jött segítséget már ismertem: ADAC-nál 5. helyen áll 175-ös és 195-ös méretben is!
Mivel személyes tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, ezért válaszoltam:
Értem én meg meg is néztem, de:
1. Nem tudom milyen körülmények között vizsgálták őket, ráadásul ezt a méretet nem is nézték... 2. Nem vagyok profi autovezető, még akkor sem ha lassan 1M km van mögöttem 3. A magyar utakon fogom használni a gumit, nem a németen, pláne nem tesztpályán 4. A személyes "élményekben" vhogy jobban bízok, mint a számomra ismeretlen körülmények között végzett tesztelésnek, még akkor is ha az jó eséllyel objektív (nem tudom ki pénzeli az adac-ot)
De itt is megkérdezem, van vkinek személyes tapasztalata a Michelin Alpin A3 gumival kapcsolatban?
Aki a ceedclub.hu oldalt nem éri el (SQL hibaüzeneteket kap), az ne ijedjen meg. A hiba nem az Ő készülékében van! Kinőttük magunkat (több, mint 520user), és új SQL-szerverre kell(ene) költöztetni az adatbázist. Mivel az admin felületet sem érem el, így ma éjjel értesítettem a szolgáltatót, és kértem, végezzék el helyettem. Remélem napokon belül megoldódik a probléma, és újra zavartalanul fog működni az oldalunk.
Pár napja felmerült egy gázolajszűrős kérdés. Íme a KIA Magyarország álláspontja:
A kezelési kézikönyvekben mindig az aktuális álláspontnak megfelelő intervallumok voltak feltűntetve, az ügyfélnek az alapján kellene elvégeztnie a karbantartásokat.
Időközben a KIA kiadott egy Egységes Karbantartási táblázatot Európára, amely alapján az összes európai szerviz ellenőrzi illetve cseréli az karbatartási tételeket. Ez a lista 60e km-es csereperiódust ír elő a cee'd dízeljeire. Ugyanakkor a 60e km csereperiódust előíró kezelési könyv is megjegyzi a csillagos részben, hogy "amennyiben indítási ill. üzemanyag ellátási gondok merülnek fel, csere"!
Ugyan a Kia egységesítésre törekszik, sajnos azonban a magyar gázolajok minősége nem egyenrangú pl. egy Németországban forgalmazott gázolaj minőségével. Ezért a meghibásodásokat, "indítási nehézségeket" esetleges útszéli leállást -és ezzel az esetleges kellemetlenségeket- megelőzve a KMH kéri minden szervizét, hogy minden karbantartásnál (20e kilométerenként) ajánlja fel a tüzelőanyagszűrő cseréjét!
Pontosan :) Nekem anno nagyon szimpatikus volt ez a hozzáállás. Mint ahogy régebben is írtam, az egyetlen negatívum, a KRESZ-csomag hiánya volt. Sajnálom, hogy eladtátok.
16 év után adtuk el a céget. Nem a KIA hanem a másik márkánk a Peugeot, illetve a Peugeot Hungária miatt. A KIA-t imádom. Csodálom és tisztelem a koreai emberek hozzáállását a munkához és a minőséghez. Meggyőződésem, hogy a KIA a következő években még nagyon sok kellemetlen percet szerez a japán és az európai gyártóknak, és sok örömet a tulajoknak. Nekem 1.4 EX+ECS SW-m van, a nejemnek RIO Safety.
Annak idején minden mail hozzám jött és én osztottam ki az értékesítőknek, munkafelvevőknek. Kinyomtatták a mailt és arra jegyzeteltek, hogy mi az ügyfél igénye és, hogy mit ajánlottunk. Ezért volt képben rólad az értékesítő. Ha jól emlékszem egy fekete 1.4 EX-et vettél.
Döntsd el a hátsó üléseket, én a jobb hátsó rögzítőre tekertem fekete szigetelőszalagot. Azóta lőn csönd...ott. Mondjuk zörög máshol... most éppen megint valami hátúlról, lehet, hogy a csomagtér ajtó. Majd rákeresek erre a tücsökre is.
Mivel milliókról van szó ne két évet bírjon ki, ha hét év a garancia. (üzletpolitika) A lassú döntés oka az eddigi tapasztalataim miatt van. Kész átverés show eddigi szalon látogatásaim eredménye... A gyárak közötti eladási verseny miatt (idő) a vásárló a tesztelő. Aztán hordhatod vissza szervizbe a gépet.
Igaz ez az én pechem. Az, hogy milyen egy autó az tudja igazán aki használja. Erre
való többek közt az ilyen fórum is ahol meg lehet(ne) beszélni az észrevételeket. Mindenhez szerencse is kell...
2 évet biztos kibír. De mivel 3-4 éves Ceedeket nem igen látni az utcán, elgondolkodtató, hogy talán többet nem??? Remélem, lassan sikerül Ceed és Ceed ill. kereskedés és kereskedés között döntened :-))
Gondolom június óta , már frissítette az árait, következésképpen a régi ajánlat már nem érvényes vagy éppen most akar ő is "forradalmi árakat" kalkulálni! Egyébként is a kötekedés az én dolgom! Úgy látom, nem tudsz semminek örülni!
Pls írd meg, h hol. Kezd az örületbe kergetni. Ha olyan a hangulatom, akkor imádok komolyzenét hallgatni a kocsiba, és elég illúzióromboló, pláne az első két hét csöndjéhez képest.