Keresés

Részletes keresés

Python24 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29489
Üdv mindenkinek!!

Aki látja a nick-emet,talán sejti,hogy ki lehetek!!:)
Ezúton üdvözlök minden "nagy testvért",és az összes olyan személyt,aki mindíg olvas,de sohasem ír!

Sajnálatos,hogy jó barátom,Kovács Gyuszi elesett Afganisztánban.Sokat dolgoztunk együtt odakint,és tudom,hogy mindíg higgadtan,a legkisebb kockázatot vállalva tette a dolgát..Kíváncsi lennék a részletekre,és azokra a parancsokra amiket kapott,amelyek mögé lehet,hogy oda kellene állni azoknak a paracsnokoknak,és vállalni,hogy kiadták...
Érdekelne,hogy egy olyan profi,felkészült és óvatos tűzszerész,mint Gyula,miért nem robbantotta fel azt az IED-t a helyszínen....

Szerintem is helyes,hogy kinn vagyunk Afganisztánban,de a feladattal nem tudok egyetérteni.Kis hazánk kevés egy PRT működtetéséhez,és minden egyes fillér,amit ott elherdálunk,aranyat érne a Honvédség fejlesztése szempontjából.Merjünk kicsik lenni,és adni egy századot külföldi alárendeltségbe.Mint Kabulban tettük..

Az illetményről talán annyit,hogy ami járt,azt sem fizették ki.
Nekem alig 2 millióval tartozik a sereg,és egyelőre fogalmam sincs,hogy pontosan mikor kapom meg...!!

Előzmény: Kavics78 (29483)
M.Zoli Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29487

Udv.

 

Erdekessegkent megjegyzem, hogy a NATO tagorszagok kozott keves ruszofilebb allamvezetoseg van, mint a szlovak. Amikor ez a garnitura kerult hatalomra, akkor rogton haza is vezenyeltek Irakbol az aknaszedoiket ( egyebbkent ott min. 3 szlovak katona halt meg ), aztan a misszossagukhoz kotodik a hejcei tragedia is, ennek ellenere most megy a bovites Afganisztanba, 250 fovel lesznek jelen. Most per pillanat nem tudom melyik tartomanyban, utanna kellenne neznem.

 

Ezt csak erdekessegkent irom be, hogy egy egyebbkent a NATO ellenes retorikajarol hires szlovak kormany is igyekszik teljesiteni a NATO kotelezettsegeit.

 

Udv.

Előzmény: M.I. (29486)
M.I. Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29486
Szerintem nem azért vagyunk Afganisztánban mert olyan jó lenne az nekünk, vagy jelentős közvetlen haszna lenne belőle az országnak.

Azért vagyunk ott, mert tagjai vagyunk egy katonai szövetségnek és az egyik szövetségesünk megkért, hogy segítsünk neki.
Ha mi most elkezdünk agyalni, hogy miért érdemes odamennünk, valóban szüksége van-e a szövetségesünknek a segítségünkre, akkor ne lepődjünk meg, ha majd alkalomadtán amikor mi kérünk segítséget ők is így fognak szarakodni!

Ha tagjai vagyunk egy szövetségnek, akkor úgy kéne viselkedni mint egy szövetséges, nem pedig mint egy nyafogós rossz k.va, hogy: Jaj ez ilyen vastag? Akkor nem akarom!

Hozzáteszem, hogy én a magyar polgárok azon kisebbségéhez tartozom akik annak idején az ország NATO tagsága ellen szavaztak.
Pontosan abból kiindulva, hogy egy szövetség tagjaként összerúghatjuk a port olyanokkal akikkel úgymond "önerőből" soha.
(Lsd: 2. VH: Semmi bajunk nem volt az amcsikkal és angolokkal egyszer csak háborúban álltunk. Vagy a VSZ idején: Semmi bajunk nem volt a macskaevőkkel, mégis ellenük készültünk.)

De amíg tagjai vagyunk a szövetségnek, teljesítenünk kell a kötelességünket!

Sajnos ez egy általános probléma Mo-n. hogy mindenkinek csak jogai és érdekei vannak, kötelessége és felelőssége semmi.
De ez már OFF.
Kavics78 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29485
"mikozben erdekes modon elkezded a Kadar rendszert polirozni"-szerintem ezzel bevitted a mélyütést! :-)
Előzmény: M.Zoli (29484)
M.Zoli Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29484

Udv.

 

Kedves Eheslo!

 

Szeretnelek megkerni teged, hogy legyszives fejtsd ki, mondjuk 5 mondatban Magyarorszag honvedelmenek az altalad preferalt, vagy elvart alapteziseit. Marmint milyen szovetsegesi rendszerben, vagy semlegessegben latod garantaltnak Magyarorszag teruleti epseget, es polgarainak biztonsagat, es milyen jellegu, nagysagu, felszereltsegu, rendszeru Honvedseg lenne szerinted kepes arra, hogy ezt katonailag garantalja.

 

Csak azert kerdem, mert hol a VSz-t, es az atkost gyalazod, aztan huszaros vagassal a NATO-t gyalazod mikozben erdekes modon elkezded a Kadar rendszert polirozni, aztan a hazai politikai vezetest egyfolytaban gyalazod, most legutobb a honvedeket zsoldosoztad le, szoval idaig ugy vettem eszre, sikerult magadon kivul talan mindenkit besorolnod a nemzetarulo, a hazafiatlan, a hazat megronto, stb. kategoriaba, szoval erdekelne mar az is, hogyha mindenki rosszul gondolja ( es plane, tudna jobban gondolni is, de aljas szandekkal rombol inkabb ), akkor te az egyeduli tevedhetetlen milyen megoldast tudsz kinalni a hon epsegenek a garantalasara?

 

Udv.

Előzmény: Éhesló (29479)
Kavics78 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29483
Szerintem akkor is helyes a magyar katonai jelenlét mind afganisztánban mind irakban.
A katonák megkapják a missziós pénzt (remélem már nem dollárban), valamit tanulnak is, nameg ugye NATO kötelezettség is van a világon (ha már beléptünk).
Ezenkívűl ugye: Freedom is not free!
Előzmény: Fefe952 (29482)
Fefe952 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29482
Inkább csendben olvassátok a hivatkozott írást.

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1058885
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29481
Szervusz! Akár még egészen szakmai hozzászólás is lehetett volna, ha egy kicsit vissza tudnád fogni a politikai indulataidat. Ez az, ami miatt megkérdőjeleződnek gondolataid igazságtartalma! (Legalábbis részemről!) Már csak azért is, mert részedről is kellett némi tudathasadás ahhoz, hogy az Általad most annyi negatív jelzővel illetet rendszert "kiszolgáld". Igaz ez akkor is, ha állítólag már akkor sem rejtetted véka alá a véleményedet. Ettől függetlenül része voltál a rendszernek, ezt ne feledd, mert valaki még ezért egyszer a fejedhez vághatja, hogy "pribék" voltál! :) Üdv: Hamburger
Előzmény: Éhesló (29479)
Hamburger2 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29480
Szervusz Öreg Csóka! Ennek a levelednek még annyi foganatja se lesz, mint annak a bizonyos másiknak volt! Azt kell mondanom, hogy indoklásod elégtelen. Amikor egy katona olyan helyre jelentkezik, vagy küldik, ahol lőnek és robbantanak, akkor a pakliban benne van az is, hogy onnan esetleg nem tér vissza élve. (Ezt szerintem Te is megélted!) Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. A MH szövetségi kötelezettségből adódó külhoni alkalmazásáról ötpárti megegyezés létezik. A Te kérésedre és még Kovács hdgy úr halála miatt sem fogják haza rendelni a katonákat, mert a veszteségejjek számoltak már akkor, amikor bevállaltuk a feladatot. Számomra sem eddig, sem ezután nem lesz meglepő, ha magyar HONVÉDEK (Éhesló!) meghalnak bevetés közben. A kérdés csak az, hogy ki és mikor? A veszteségeknek el kell érnie egy bizonyos "elviselhetetlenségi" küszöböt ahhoz, hogy a döntéshozók felülvizsgálják korábbi döntéseiket. Az eddigi veszteségeink sajnos csak az érintett családok számára elviselhetetlenek! Kedves Éhesló! Akategóriáidba történő besorolás erősen szubjektív alapokon nyugszik! Te is és mások (én is) másként sorolnám be az egyes személyeket, haderőket, stb. Ráadásul az egyes fogalmaid között komoly átfedések is adódhatnak. Talán azért sem létezik olyan, hogy igazságos háború, mert minden nézőpont kérdése! Üdv: Hamburger
Előzmény: Princ of Carpatia (29459)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29479

Hali,

még talán megtiszteltetésnek is venném, hogy ennyire foglalkoztat a stílusom, de megkímélnélek a hazai és nemzetközi politikai állapotokról alkotott részletezetteb véleményemtől.

Minden esetre a topikcím és magam, valamint számos hazaszerető és a katonai vagy nem katonai HIVATÁST választó topiklakó és errefelé nem fellelhető kollégám, továbbá az ország sorsa és története talán elég lehet ahhoz, hogy egy az eseményekkel sodródó és a hazájával a honvédelmet kiárusító-eláruló, romboló politikai rendszert(?), annak ítéletvégrehajtó pribékjeit és irányító gazdáit ne különösebben tiszteljem. Szomorúan és nehéz szívvel kell megállapítanom, hogy az "átkos" kádárizmus diktatúrája sok vonatkozásban tisztességesebb és szakmailag korrektebb munkát végzett.

 

Azt meg kiváltképpen fontosnak tartom, hogy a dolgokat mindenféle "újbeszél" helyett nevén lehessen nevezni.

 

A csicskást például csicskásnak, a honvédet honvédnek, a zsoldért és anyagi előnyökért önkéntesen fegyveres szolgálatot válllókat zsoldosnak, az intervenciót végrehajtókat intervenciósnak, a megszállókat megszállóknak, a hazájuk szabadságáért küzdőket, felkelőknek, lázadóknak, vagy (húha!) szabadságharcosoknak.

 

Telán a "rendszerváltást" követő 18. évben egy "szaktopikban" ez a merészség megengedhető.

 

Éhesló

Előzmény: Mud Rider (29478)
Mud Rider Creative Commons License 2008.06.12 0 0 29478
Éhesló,

A stílusod azt sejteti, hogy valaha olvasott, értelmes ember voltál.
De ezt most elnyomja az epe ami ömlik a hozzászólásaidból.
Már régóta foglalkoztat, hogy mi történhetett veled, mi volt az ami téged ennyire frusztrált, magából kivetkőző valakivé tett.

Tényleg nem bántó, vagy sértő szándékkal írom ezt, valóban érdekel mi tehet valakit ilyenné?
Kérlek, amennyire ez publikus és lehetséges, válaszolj akár privátban, akár itt a fórumon.

Köszönöm:

Mud
Előzmény: Éhesló (29464)
Kavics78 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29477
Sajnálom, hogy megsértettelek!
Tudod én valójában nem vagyok a USA külpolitika feltétlentámogatója.
Az iraki bevonulásnak pl. nagyon nem örültem, de ha már ott vannak és történik ami történik akkor ez van.
Üdv!

Előzmény: miki1962 (29429)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29475
Ki a fene akarta kimoderáltatni??? Ember, itt csak az üldözési mánia tombol, és olvasni nem olvas senki????
Éppen azért szóltam Éhesló kartácsnak, hogy addig nyugodjon le, amíg olyat nem ír le véletlenül, ami miatt kimoderálhatnák. Mert lógótt a levegőben... nem csak nála, másnál is, de úgy láttam, Éheslónál kezdek szerteszéd szaladni a pacik.

csak jótanácsot szerettem volna adni. ha nem kell, hát nem kell...
Előzmény: Stylist (29472)
Stylist Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29474
Nem állítom, hogy nem fordulhatnak elő hibák, tragikus tévedések. De speciel én kevés gusztustalanabb kifejezést tudok elképzelni annál, hogy "friendly fire"... :-((
Üdv:
Előzmény: Gavriel (29473)
Stylist Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29472
Ugyan miért kellene kimoderáltatni? Nem sértett meg senkit, nem használt trágár kifejezéseket, és főként, amit írt, konzisztenciát mutat a Magyar Honvédség témájával, tehát NEM offtopic! Ráadásul voltak, vannak, és lesznek is itt a fórumon, akik általában egyetértenek Éhesló post-jaival. De legfőképpen JOGA VAN a véleményéhez, akár tetszik ez másoknak, akár nem! Pont!
Előzmény: Törölt nick (29467)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29471

Kedves Kurucz71,

jóideje volt már, hogy megkínáltál itt a topikban egy engem meglehetősen kellemetlenül érintő váddal. Kértelek rá többször is tisztelettel, hogy idézd. Türelmet kértél. Még tart, de azért kiváncsian várom a válaszodat, mert az ügy nem került még lezárásra aszerint, ahogyan javaslatot tettem anno rá. Tudod, ez afféle "becsületbeli ügy".

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Kuruc71 (29451)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29470

Ritkán minősítem az olvtársaim stílusát. Azt is inkább csak jelzésként.

A tartalomra koncentrálok.

Most is érdemes erre figyelni. Ha azzal van vitád szívesen olvasom érveidet. Ha a stílusommal, akkor javasolom az egyenlő mérce alkalmazását velem és kedvenc kollégáinkkal akkor magamra (is) veszem.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29469
Paranoia ma már gyógyítható...
Ez nem fenyegetés volt, hanem egy jótanács. Kár lenne, ha egy ilyen hülyeség miatt itt kellene hagynod a fórumot. Én pl. sajnálnám. És gondoltam, szólok, mielőtt mégjobban belelovallod magad.

De ha a felebartái tanácsot már fenyegtésként érzékeled, az már nekem is sértő.

Egyébként ha moderát látsz bennem, nagyon rossz helyen keresgélsz....
Előzmény: Éhesló (29468)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29468

Kedvelem a fenyegetést.

Kavics után kifejezetten megtiszteltetés.

Te vagy a nagy testvér?

Előzmény: Törölt nick (29467)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29467
Azt inkább nem kommentálnám:)

Viszont az idegesség és a düh nem tesz jót az egészségnek, itt a fórumon pedig ennek a kimondott változata pár nap pihentő is eredményezhet a nickednek.
Előzmény: Éhesló (29466)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29466

Rendben.

Talán nem igaz amit írtam?

Előzmény: Törölt nick (29465)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29465
Tényleg nyugodj le egy picit....
Előzmény: Éhesló (29464)
Éhesló Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29464

Hali,

 

csak egy adalék (talán időszerű), mi jár amerika csicskáinak:

Amerika pakisztáni szövetségeseit bombázta
2008-06-11. 13:14

Pakisztáni katonákat bombázott az amerikai hadsereg a tálibok ellen indított akció során. A rajtaütés a pakisztáni-afgán határ közelében történt és legalább tíz katona halt meg.

Nyolc tálib is életét vesztette a bombázásban. A pakisztáni hadsereg egyelőre nem kommentálta az incidenst.

Pakisztán egyébként az Egyesült Államok szövetségese.

(HírTV)

 

Anglius barátaikat is porbafingatták már párszor. Mi eddig megúsztuk(?), de csak idő kérdése....

 

Éhesló

Éhesló Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29463

Kedves "Öreg",

nem tudnék sokat hozzátenni ahhoz amit írtál, sem elvenni belöle.

Sajnos ez ma falrahányt borsó errefelé.

Meg kell még halnia sok sok embernek, mire megértik.

A semmiért.

 

És a kidobott nem a honvédelemre fordított pénzekről nem is szóltunk....

 

Üdvözlettel, Éhesló

Előzmény: Princ of Carpatia (29459)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29462

Vagy végezz előtanulmányt! Nem miattam! Magad miatt!

 

Előzmény: thehassan (29460)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29461
Mielött szólsz számolj százig!  :-(
Előzmény: thehassan (29460)
thehassan Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29460
Mit tett ellened ez a szegény MH, hogy fel akarod számolni? Szerintem addig hagyd abba a demagóg szerencsétlenkedést, amíg valaki még nagyobb demagóg meg nem látja itt.
Előzmény: Princ of Carpatia (29459)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29459

Szia VETERÁN! Szia Kedves Péter!

 

Bocsájtsd meg Öreg Csóka fejemnek, hogy hsz.-ed olvasásának kapcsán írom meg mindazt ami eszement módon kevereg bennem! :-(

És Ti is olvtársak, kik tudjátok ki is vagyok, (!)  ez azért, mert ugyan nem szokás Apának Fiától venni az örökséget, de én magam is egy

 

                          NYÍLT LEVÉL A KÖZTÁRSAÁGI ELNÖK ÚRNAK!

 

levelecskét fogalmazok meg most:

 

 

Igen tisztelt Sólyom László Köztársasági Elnök Úr!

 

Én, Öreg Csóka állampolgár azzal a felhívással fordulok Önhöz, hogy a Magyar Hadsereg IDEGEN FÖLDEKEN szolgálatot teljesítő katonáit, mint a MH FŐPARANCSNOKA szíveskedjen azonnal hazarendelni.

Kérésem indoka: Meghalt, és várhatóan meg fog halni még több honfitársam olyan katonai feladat során, amihez nem a HAZA VÉDELME az indok. Azt, hogy a pórnépnek ezt hintik, csupán annak az aktualitásnak a ..........bla-blab-bla ....

Kérem kérelmem szíves, és érdembeli teljesítését!

 

Tisztelettel: Öreg Csóka

 

 

 

Előzmény: Hamburger2 (29426)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29452
Ez a védelem annyit ért hogy még a Szu is fegyverraktárakat telepített anno az osztrákokhoz.

55 után? mert onanntól számított csak semlegesnek...

Egyébként a VSZ-ben sem volt állandóan katonai célpont Ausztria, bár hadászati tervek léteztek, de a doktrína folyamatosan változott.
Előzmény: Kuruc71 (29451)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 29451
Ez a védelem annyit ért hogy még a Szu is fegyverraktárakat telepített anno az osztrákokhoz. Persze azok tudta nélkül. No meg a már említett hadműveleti tervek sem elkerülni tervezték a sógorékat hanem elfoglalni.


Röviden a papír mindent kibír de sokszor semmit nem jelent. Lásd a lengyelek védelmi szerződését a II. VH ban. Még ki sem törölhették vele mert keményborítos volt.


Én személy szerint ha komoly balhé lenne még sem az Eu-ban sem a NATO ban nem bízom. Mindenki a sajátjaival törődne és cseszne más gyenge önmagát megvédeni képtelen ország védelmére merő humanizmusból életet erőforrást pazarolni.

Úgy kell csinálni mint az Asuztrálok. Az USA ot van a hátuk mögött papírral meg szerződéssel meg az atomernyővel de olyan sereget tartanak fenn amivel megtudnak állítani egy inváziós erőt. Költenek fejlesztenek és senkinek nem jár emiatt a szája.


Így pl a Western Australia alatt lévő hatalmas ásványkincsek után marad avágyakozás pár "közeli" szomszédnak.

Előzmény: Törölt nick (29447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!