Sose volt a számban Bodri bor... és ahogy látom, ez az állapot most konzerválódik is egy jó időre.
Mondjuk nekem sosem volt szimpatikus ez a megalo-parasz-romantikus pincepalotásdi. Konkrétan felröhögtem amikor először megláttam fotón azt a stadionnyi parasztházat és azt a metróállomásokat alázó föld alatti katedrálist amit ők pincének neveznek.
Fehér kadarka általában akkor készül amikor vörös nem tud - jellemzően amikor teljes érettség előtt kényszerülnek szüretelni (pl. rothadásnak indul a vékony héjú fajta)
Én idén megpróbáltam, szerettem volna egy fehér gyöngyözőt, de a kezdetleges technológiám miatt egy halvány rozé lett belőle ...
Rings - Kallstadter Steinacker Riesling Trocken 2014: a pfalz-i pince 2015-től VDP tag, úgyhogy ez a bor még klasszifikáció nélküli. A terület amúgy Erste Lage besorolású (2015-től ez is kerül a palackra). Orrban diszkrét petrollal nyit, aztán érett barack (sárga és őszi), birsalma, fűszerek (citromhéj, szegfűszeg, kakukkfű), majd némi tósztosság. Ízben a gyümölcsök mellett a fűszerek és egy erős ásványos vonal jön(krétás-kovaköves). Középhosszú ásványos lecsengés némi kesernyével. A penge savak mellett van benne egy krémes lágyság is, már-már testesnek mondható. Érettségben valszeg közel a csúcs; van benne még tartalék, de harmadnapra a gyümölcsök már fáradtabbnak hatnak (a sav, ásvány, fűszerek még erősen tartják magukat). Mindent összevetve ez egy igen szép tétel, Erste Lage-nak abszolút adja, sőt. 6+ pont, és besztbáj (~16 € volt a Krachernél).
Martinus - Zánkai Olaszrizling 2017: Illata biztató, de ízben sajnos a "divatos" vékony, citromlé (de még az se, inkább valami aszkorbinsav érzet) kategória 12%-os alkohollal, az akciós 1400 ft is kidobott pénz érte. gyenge 3p
Na ja, verekedni nem olyan jó dolog. De ha jól értem a súlycsoport különbséget akkor esetünkben egy kellemes verésről lenne inkább szó :) Az pedig önmagában is egy élményt nyújtó rekreációs tevékenység.
Ez igaz, de a tartozás mérete nem tette lehetővé professzionális szakemberek megbízását (az akkor 2 kilónál kezdődött volna), én meg egyedül vagy csapatosan nem óhajtottam verekedni menni Palkonyára.
Világos téglavörös szín, avaros illat, cseresznyés fősodor ízben - emlékeztet a 2013-as Bott Frigyes-pinóra és a 2013-as Házlerre is, amik a legjobb magyar pinot-élményeimet okozták.
A Zwack borkereskedésben 5 rugó körüli áron tolják, a Stand25-ben pedig Michelin-csillagos árszinten (1800 Ft/dl) poharazzák.
A komplex dolog az valami olyasmi lehet, mint a seggem: 2 részből áll, van rajta szőr, és a részek között egy rés - kétségtelenül komplex képződmény.
*****
Írtam már itt a Mokos Péter nevű rendkívül gusztustalan, kicsiny termetű palkonyai faszszopóról, aki bedöntötte a cégét és adósom maradt némi lovettával.
Nem hiszitek el, mit hozott haza a párom múlt héten: egy Mokos-féle eperbort.