Mi nemrég vásároltunk birs pálinkát, ami annyira erősnek bizonyult, hogy mindketten csak nézegettük. Aztán Péter beletöltötte egy nagy tálba, és abba hagyta 36 órát. El is párolgott 1 dl, de le is ment a foka úgy 55-ről 45-re. Most már iható:))
Mi nagyon megszerettük( 3x voltunk), a budaörsi Auchanban található ( nem tudom a nevét) halas büfét, ami szerintem egy merész vállalkozás, hiszen tudjuk nagyon jól, hogy a magyar nemigen halevő, pláne nem kagyló, rák, tintahal evő nép. A fiunk hivta fel rá a figyelmünket, és tényleg isteni dolog volt bevásárlás közben( a belső részen van) megebédelni. Olcsónak nem mondható, de esküszöm, hogy ilyen tengeri haltálat talán sehol sem ettem még itthon.
Aztán következik az, aminek ugye következnie kell, hogy vasárnap lementünk( 50 éves érettségi találkozóról 3-kor értünk ejjel haza), és rendeltük a szokásos "seefood" tálat, és láttam SzPéteren, és éreztem magamon, hogy ez most nem esik annyira jól, mint ahogy eddig. A vörös tonhal totálisan kiszárítva, alig tudtam megrágni, a lazacnak annyira hal íze volt, amit én már nem szeretek, minden úszott az olajban, az extra finom sültkrumpli agyon volt sózva, és akkor megmaradt egy csomó minden, amit hazahoztunk, és ma dobtuk ki:))
(barackpálinkát :) illetve még csak forr - három évvel ezelőtti pár kiló sárgabarackot (eddig fagyasztóban volt) végre rászántam magam, és elkezdtem a folyamatot, van kis pálinkafőzőnk, férj használja ritkán, de ez most teljesen saját projekt, nagyon kíváncsi vagyok)
az elmult 4 nap a gombaszas es fozes jegyeben telt. tele a huto. azert a maradekot meg fel kellett dolgozni. fogtam egy nagy padlizsant, masfel bogyiszloit, egy tv paprikat, kb 30-40 deka paradicsomot. fustoltszalonnat piritottam a zasszony legnagyobb oromere, csak ugy terjengett a fust a konyhaban :) masfel hagymat fellaskaztam. amikor a szalonna elkeszult, egy-az egyben radobtam a zoldsegeket. tettem meg ra jo ket marek rokagombat, es osszerottyintottam. ket szal friss kakukkfu, egy csipet csombor izesitette, meg egy kanal pirospaprika. a vegefele beugrott ugy 15 dekanyi csipos kolbasz szeletelve. hm, meglapogattam a vallam :)
Rántva őzlábgombát ettem már, az nagyon finom volt.
Kétszer kísérleteztem különlegesebb gombákkal, piacon vettem. Másnap hemzsegett az apró kukacoktól. Tudom már, frissen kellett volna készíteni és nem bezacskózni. Azok a kis izék akkor is benne vannak már, nem a hűtőben teremnek.
Egészen alacsony hőfokon, de valószínűleg kicsit túl sokáig sütöttem. Máskor is csináltam, és mindig jó volt. Arra is gyanakszom, hogy nem voltak elég vastagok a szeletek.
Mára halászlé van gyönyörű pontyszeletekkel és belsőséggel.
Hát pedig úgy tűnik, az olaszok is csinálnak ilyet.... én azt gondolnám, hogy a mozzarella minőségén múlik. Nekem a sima bolti pl. eleve kicsit gumis, de azért szeretem azt is, de inkább bivalyt veszek, az sokkal jobb állagú szerintem.