Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48547

ja, dehidrataljak a paleszt :)

Előzmény: öreg_néne_b (48546)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48546

Mások vízzel állítják be a fogyasztási töménységet. ;)

Előzmény: szkati (48543)
homerx Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48545

a 10 fok meg szepen egesz nap szivodott fel a tudo horgoin keresztul :)

Előzmény: szkati (48543)
szkati Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48544

AZ 50 éves érettségi találkozónkon pásztor pite volt a menű. Tényleg nagyon finom. Nézd meg a receptjét.Lehet, hogy fogod szeretni.

Előzmény: költekező (48541)
szkati Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48543

Drukkolunk!

Mi nemrég vásároltunk birs pálinkát, ami annyira erősnek bizonyult, hogy mindketten csak nézegettük. Aztán Péter beletöltötte egy nagy tálba, és abba hagyta 36 órát. El is párolgott 1  dl, de le is ment a foka úgy 55-ről 45-re. Most már iható:))

Előzmény: Bubo.Bubo. (48540)
szkati Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48542

Mi nagyon megszerettük( 3x voltunk), a budaörsi Auchanban található ( nem tudom a nevét) halas büfét, ami szerintem egy merész vállalkozás, hiszen tudjuk nagyon jól, hogy a magyar nemigen halevő, pláne nem kagyló, rák, tintahal evő nép. A fiunk hivta fel rá a figyelmünket, és tényleg isteni dolog volt bevásárlás közben( a belső részen van) megebédelni. Olcsónak nem mondható, de esküszöm, hogy ilyen tengeri haltálat talán sehol sem ettem még itthon.

Aztán következik az, aminek ugye következnie kell, hogy vasárnap lementünk( 50 éves érettségi találkozóról 3-kor értünk ejjel haza), és rendeltük a szokásos  "seefood" tálat, és láttam SzPéteren, és éreztem magamon, hogy ez most nem esik annyira jól, mint ahogy eddig. A vörös tonhal totálisan kiszárítva, alig tudtam megrágni, a lazacnak annyira hal íze volt, amit én már nem szeretek, minden úszott az olajban, az extra finom sültkrumpli agyon volt sózva, és akkor megmaradt egy csomó minden, amit hazahoztunk, és ma dobtuk ki:))

Előzmény: Boszorka (48539)
költekező Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48541

Alma leves volt és mustáros darálthúsos tészta.

 

Holnap lecsó.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48540

(barackpálinkát :) illetve még csak forr - három évvel ezelőtti pár kiló sárgabarackot (eddig fagyasztóban volt) végre rászántam magam, és elkezdtem a folyamatot, van kis pálinkafőzőnk, férj használja ritkán, de ez most teljesen saját projekt, nagyon kíváncsi vagyok)

Előzmény: szkati (48538)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48539

Ma megettük az utolsó maradékot. Holnap ha nem zuhog az eső, vendéglő lesz, mert több menni valónk is van.

Előzmény: szkati (48538)
szkati Creative Commons License 2019.08.26 0 0 48538

Nem főz senki semmit se? Én sem:)) Ugyan csináltam egy kis csirkepaprikást, de ezzel kész is egy jó időre.

szkati Creative Commons License 2019.08.23 0 0 48537

Holnap 50-dik érettségi találkozóra megyünk Horányba, úgyhogy délben, itthon, csak egy kis cukkinis tésztát eszünk sok bazsalikommal.

Előzmény: homerx (48536)
homerx Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48536

az elmult 4 nap a gombaszas es fozes jegyeben telt. tele a huto. azert a maradekot meg fel kellett dolgozni. fogtam egy nagy padlizsant, masfel bogyiszloit, egy tv paprikat, kb 30-40 deka paradicsomot. fustoltszalonnat piritottam a zasszony legnagyobb oromere, csak ugy terjengett a fust a konyhaban :) masfel hagymat fellaskaztam. amikor a szalonna elkeszult, egy-az egyben radobtam a zoldsegeket. tettem meg ra jo ket marek rokagombat, es osszerottyintottam. ket szal friss kakukkfu, egy csipet csombor izesitette, meg egy kanal pirospaprika. a vegefele beugrott ugy 15 dekanyi csipos kolbasz szeletelve. hm, meglapogattam a vallam :)

 

homerx Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48535

mint ahogy a cseresznyeben sem valogatod a kukacosat :)

Előzmény: nagypapi51 (48534)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48534

Piacon vett vadgombát, főleg a vargányát odahaza célszerű azonnal betenni a fagyasztóba 1 órára.

A még ki nem kelt peték elpusztulnak. OK, a tudat akkor is benned van, hogy nyűves, de hűst is kaptál gomba árban :)

 

Előzmény: dulci (48531)
dulci Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48533

Kedvelem a barna csiperkét, valahogy gombásabb ízű. Ez most történetesen ráadásul fehér. Na, megyek is gyorsan panírozni, sütni.... és hamm. :)

Előzmény: nagypapi51 (48530)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48532

Hüvelykujj vastag szeleteket (1.5-2cm) érdemes sütni, ohne klopfolás.

A kötőszövet szalagokat át szoktam vágni, hogy ne ugorjon össze.

Előzmény: szkati (48529)
dulci Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48531

Nem olyan gyakori a gomba, hogy megunnám.

 

Rántva őzlábgombát ettem már, az nagyon finom volt.

Kétszer kísérleteztem különlegesebb gombákkal, piacon vettem. Másnap hemzsegett az apró kukacoktól. Tudom már, frissen kellett volna készíteni és nem bezacskózni. Azok a kis izék akkor is benne vannak már, nem a hűtőben teremnek. 

Előzmény: homerx (48528)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48530

Nem fujjolunk, főleg akkor nem, ha barna csiperkéből sütötted.

Sokkal jobb ízű, mint a hagyományos fehér.

 

Előzmény: dulci (48527)
szkati Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48529

Egészen alacsony hőfokon, de valószínűleg kicsit túl sokáig sütöttem. Máskor is csináltam, és mindig jó volt. Arra is gyanakszom, hogy nem voltak elég vastagok a szeletek.

Mára halászlé van gyönyörű pontyszeletekkel és belsőséggel.

Előzmény: nagypapi51 (48526)
homerx Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48528

nem fujolunk, a bo'ti csiperke finom, csak mi nem elunk vele :) nalunk is gomba lesz ma ebedre.

Előzmény: dulci (48527)
dulci Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48527

Ma rántott gomba. Hogy a nagy gombászok fujjoljanak, bolti csiperke. :) Jó sok, köret nélkül, csak tartárral. 

 

Holnap sült tarja tzatzikival.

Csütörtökön rakott krumpli zöld salátával. Elérte már az újkrumpli azt a tömörséget, hogy alkalmas legyen rakottnak. 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 48526

hogy készült, sv, vagy hagyományos sütés?

4 szeletet szuvidoltam, kettőt mára, kettőt holnap elviszünk 'nyaralni' :)

 

Előzmény: szkati (48525)
szkati Creative Commons License 2019.08.19 0 0 48525

Én nagyon elkeféltem a mustáros tarjámat. Nem tudom, hogy mitől száradt ki, de ez van. Majd legközelebb jobb lesz!

Előzmény: nagypapi51 (48523)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.19 0 0 48523

Holnap 'szuvid' tarjaszeletek, paradicsommal, olajbogyóval, mozzarellával (Bufala) besütve, s.dinnye.

 

szkati Creative Commons License 2019.08.18 0 0 48522

Tökéletesen igazad van!

Előzmény: Boszorka (48516)
Caipi Creative Commons License 2019.08.18 0 0 48521

Hát pedig úgy tűnik, az olaszok is csinálnak ilyet.... én azt gondolnám, hogy a mozzarella minőségén múlik. Nekem a sima bolti pl. eleve kicsit gumis, de azért szeretem azt is, de inkább bivalyt veszek, az sokkal jobb állagú szerintem. 

https://www.youtube.com/watch?v=youRtbVJhT0

 

De tudni persze nem tudom, rakott mozzarellás dolgot nem csináltam még. 

Előzmény: beetee (48520)
beetee Creative Commons License 2019.08.18 0 0 48520

Pizzán mások a körülmények. Ott meg tud sülni, mert nincs hőmérsékleti akadálya.

A rakott padlizsán ebben a formában a sok paradicsomból kisült vízzel csak pont 100 fok környékére engedi főni...

 

Előzmény: Caipi (48517)
homerx Creative Commons License 2019.08.18 0 0 48519

ez valami mozzarella light volt. lehet, hogy a light tett be neki?

Előzmény: Caipi (48517)
homerx Creative Commons License 2019.08.18 -1 0 48518

ha megnezed, az en padlizsanom is piritva van.

Előzmény: Boszorka (48516)
Caipi Creative Commons License 2019.08.18 0 0 48517

Még sosem találkoztam (rendes) olasz pizzán gumis mozzarellával. :) 

Előzmény: homerx (48515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!