leveszik a rádió elejét valami derékszögű feszítővassal, utána kicserélik a rádiót. állítólag ki kelene küldeni a levelet a vevőkhöz, mert egyik széria gyártási hibás. 4.1 es a rosz asszem,és 8.2 es verziószámot tesznek be helyette. utána meg visszapattintják gyorsan a rádiót. nem zörgött jobban, mint csere előtt.
de az új rádió is search ot mutat ha beindítom a kocsit, hiába jön be a kulcs betételével az adó. de érdemes kicseréltetni, legalább nem fagy le.
rádió cserénél mennyire kapják szét a középkonzol? csak mert az én usb-os zenéimet is megúnja néha a rendszer...de félek emiatt lebontatni a középkonzolt...a hiba nem jön annyiszor elő!
Ha hangosabbnak hallod a motort, az nem jelenti azt, hogy tényleg az lett (lehet, csak megszoktad) :) Ha kopog, lehet, a hidrotőkék hangját hallod. Látom, olajcsere előtt állsz. Valószínűleg, megoldja a problémát (de azért nem árt jelezni a szerviznek) A fedkomp csak pillanatnyi és átlag fogyasztást tud mérni, a 7 liter pedig tényleg baráti egy 1.6-os benzines autónál.
Ülés ropogásról még nem hallottam (nyikorgás igen, amit a háttámla állító tengely bezsírozása megoldott), a kormány ropogására pedig van megoldás a ceedclub.hu fórumában (típushibák/kormány nyikorgás...)
Rádiócsere már nekem is volt... sajnos a Siemens ennyit tud. :-s
2007 es kia ceed ex limited- em van 1.6-os, 14 ezer kilométerrel. nemrég hangosabb lett a motor, meg kopog is kicsit, meg rezeg a kocsi. ha a légkondot bekapcsolom,akkor meg egyszerűen ráz a kocsi, meg iszonyat hangos. másnál is van ilyen probléma? és szervizben csinálnak ellene vmit? fogyasztásom nekem a kombinált(mert csak olyat mér, másnál mér osztva is?) 7 liter.sztem az jó
ja meg nekem is ropog az ülés, amin ülök... meg kormány is... rádiócsere már volt... ja és több féle konzol van, nem?
Szintén kombim van és vidéki közepes méretű városban használom rövid utakon a kocsit. Így a járgány szerint 7,4 l a fogyasztásom. Ezt 3300 km alatt produkálta a kocsim. Most jön a hideg így biztosan nőni fog az érték. Vagy nem. Érhetik az embert kellemes meglepetések is.
Nekem SW-m van. Mivel gyerek is van a kocsiban, ezért igyekszem ép ésszel vezetni és olyan 8 l körül áll meg a városim (inkább kicsit felette) így 4e km-rel a háta mögött, uh sztem a vezetési stílus igen is számít, de tény, h csodák nincsenek ;)
"Úgy láttam a hozzászólásokból, hogy itt sok hozzáértő van. Mi hosszas megfontolás után augusztusban vásároltunk egy Kia Cee'd 1.4-est. A gyári adatokhoz képest jelentősen többet fogyaszt 9 litert. Ez normális?"
Helló!
Az én 1,4-em márbejáratott, 22 ezer km van benne. Legtöbbször városban, rövid, 2-3 km-es távolságokon használom.
Nem vagyok kezdő vezető, ennek ellenére, akár sportosan, akár "öregesen" vezetem, sokszor 9 litert fogyaszt! Országúton viszont 6 litert.
Ez van, amit tenni lehet: gyakran ellenőrizni a gumikban a nyomást, fölösleges cuccot nem cipelni a csomagtartóban. Én ezen kívül fel-le kapcsolásnál sokszor kihagyom pl.a 4. fokozatot, 3-ból egyből 5-be kapcsolok, persze kihúzatva a motort. No meg a motorféket használni lámpa előtt, stb.
köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Egy kicsit megnyugodtam, akkor van egy kis remény, hogy 1 literrel talán kevesebbet fog majd enni, egy kicsit később, az is már valami.
Ha sportosan vezet a férjed, akkor miért kéne kihúzatni? hiszen az hasonlót jelent, dinamikusan inkább később, mint hamarabb váltani, jól kihúzatni sebességben, magasabb fordulaton.
A viszonylag magasabb fogyasztás biztos csökkenni fog, érdemes nullázni majd az átlagfogyasztásmérőt, és két full tankolással kézileg is lemérni a fogyasztást.
Lehet még ellenőrizni a keréknyomást, nem túl alacsony e, és én személy szerint ajánlom a kénmentes/adalékolt 95 -öst valamelyik nagy kútnál(mol, shell,) nekem kb.3-4 deci csökenést jelent, hogy a jobbik 95-öt tankolom.
Csak városi forgalomban sportosan vezetve kb.is 8 literig le kellene majd mennie .
Hát ha "kicsit sportosan vezet" akkor ez az érték nem fog jelentősen csökkeni, főleg nem városi forgalomban. A gyári értékek általában köszönő viszonyban sincsenek a valósággal (egyik márkánál sem), szóval azokkal nem érdemes nagyon foglalkozni.
Úgy láttam a hozzászólásokból, hogy itt sok hozzáértő van. Mi hosszas megfontolás után augusztusban vásároltunk egy Kia Cee'd 1.4-est. A gyári adatokhoz képest jelentősen többet fogyaszt 9 litert. Ez normális? Be kell járatni, mert a kereskedésben nagyon nem értettek hozzá, a férjem kollégája, aki oktató és szintén Cee'd-je van, csak dízel 1.6-os azt mondta, hogy jól ki kell húzatni. Csak ezt városi szinten nem nagyon lehet megoldani, ritkán járunk országúton. Várható-e hogy ez az érték csökkenni fog? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a férjem kicsit sportosan vezet. Egyébként nekünk is zörög jobboldalt hátul az ülésnél valami, amióta megjöttek a téli gumik, amiket ajándékba adott a kereskedés, és le kellett dönteni a hátsó üléseket, hogy beférjenek. Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.
Én is így kezeltem először vártam kb inditás után kb 20-30 másodpercet. Másodszor kis gázal épp hogy mág jobban fullad.Viszont régen szinte gázadás nélkül vitte az autot most viszont nem menne nélküle hidegen! Lehet,a benzin a ludas? Magán kutnál tankolok,egy két hete.Köszönet a véleményedért.Üdv.balicsaba
Úgy érted, elindulás után, még hidegen, amikor gázt adsz, rángat a motor? Mert erről többen beszámoltak, nálam is így van az 1.6 benzinnel. Megoldás: várni kell egy kicsit míg bemelegszik, vagy nagyon óvatosan kell gázt adni az első elindulás után. Aztán már semmi probléma.
Nem tudom ki ,hogy van vele de úgy látom rám jár a lúd.Nemrég csak a zörgés miatt kértem segítséget köszönet érte!Most viszont indulás után ugrál az autó,szinte meg is áll.Benzines 1.4 motorral. Mit tegyek másal is fordult elő ilyen?Inditás után ,induláskor ugrik meg egyszer kétszer.
az első 15 helyezett mind nyugodtan megvehető :) érdekes, hogy egy 4év szakos gumi is bekerült a 6. helyre...rögtön a MA3 után! egy kis segítség a fordításban seb.kat / ár / szárazon / nedves / hó / jég / zaj / üzemanyag fogy. / kopás / vélemémy* (megj.: az egyes oszlopokban minél kisebb a szám annál jobb)
Mivel németül nem beszélek így a belinkelt ADAC teszt számomra kínai volt. Láttam egy csomó számot, de jelentésük?! Viszont a válaszoddal megkaptam erre is a választ. Na meg azt is, h az első 5 nyugodtan vehető, így az Alpin3 is. A magyar utakat csak azért hangsúlyoztam, mivel amerre járok lényegesen szarabb az aszfalt, mint túl az óperencián ;)
én azért mikor legközelebb hallanám, megfognám a visszapillantó tükröt...nálam az zörög...:) bár mondjuk ha a rádiót is elnyomja akkor nálad nem az baj az a kis dög nem csinál ekkora hangzavart....sok embernek zörög a szélvédő alatti légbeömlő, valakinek a rádió mögött valami...nálam csak a tükör....jah meg hátul cicereg valami a csomagtérfelől.
A minap 11000km után jelentkezett zörgés az utastérből csak akkor ha rossz úton megyek,olyan mintha valimilyen felfogatás mely" lenyitható" rászkodna,de a müszerfaltól hallom. Érdekes müanyag hang, melya müszerfaltol jönn.Mát átnéztem mindent amit persze amatörként lehet,de nem jöttem rá.
Mivel most voltam 1 éves szervizen azt gondoltam talán rosszul rakták vissza a polen szüröt-de nem.
Úgyérezni mintha rászkodna valami a rossz úton.Idegesítő mert a rádiót is elnyomja.
Ha van valakinek ötlete kérem írjon,talán sokaknak segítünk! Üdv:balicsaba
Gyakorlatilag az Alpin, az UG7, a Dunlop 3D, és a Pirelli W190 bátran bevállalható. Ezek mind nagyon jó minőségű téligumik. Szerintem inkább az ár alapján érdemes dönteni köztük, mert melléfgoni egyikkel sem fogsz. Nekem Alpin (régebbi változat), és W190 volt már a kocsimon teljesen jó volt mindkettő. Amit talán érdemes figyelembe venni Magyarországon, hogy nálunk viszonylag ritka a tartós hó, illetve jég az utakon, mert elég enyhék a telek. Leginkább vízes, latyakos utakon autózunk télen. Így inkább azt érdemes nézni, mennyire jól teljesít az adott abroncs a vízes aszfalton, illetve mennyire csendes, milyen a gördülési ellenállása.
1. Nem tudom milyen körülmények között vizsgálták őket, ráadásul ezt a méretet nem is nézték...
- havon, jégen, vizes úton...általában a gumigyártók is ilyen helyeken tesztelnek...
2. Nem vagyok profi autovezető, még akkor sem ha lassan 1M km van mögöttem
- szerintem egy "átlag" söfőr az első 5 helyezett gumi közül nem fog észrevenni semmit...
3. A magyar utakon fogom használni a gumit, nem a németen, pláne nem tesztpályán
- a hó, a jég, a viz otthon magyarországon is csak olyan amilyen, szerencsére ez fizika...
4. A személyes "élményekben" vhogy jobban bízok, mint a számomra ismeretlen körülmények között végzett tesztelésnek, még akkor is ha az jó eséllyel objektív (nem tudom ki pénzeli az adac-ot)
- mivel egy átlag söfőr nem vesz észre sok különbséget a top gumik között ezért a személyes élmény mint teszt nem döntő. a törésteszteknél is elhiszed amit a NCAP csinál.....az ADAC-ot a tagok pénzelik, független minden szponzortól...elég nagy szerepet játszik a kresz ill. közlekedés jogszabályok formálásában. Minden balesetet németországban az ADAC kivizsgál elemez és ha azt mondják pl . : ABS-szel 10 balesetből 8 nem lett volna halálos akkor "holnaptól" az ABS kötelező.
Ők nem csinálnak mást mint a puszta adatokat közlik. Ugyanarra a kocsira pakolják fel a gumikat és ugyanazt a tesztet nyomatják, ugyanazon a felületen, ugyanolyan körülmények között, és ha ott kihozzák az egyiket jobbnak, akkor ne mondd azt nekem, hogy egy szubjektív véleményű söfőr jobban megtudja mondani melyik gumi jobb!!! esélye sincs rá...egyrészt azért mert nem próbál ki senki 30 különböző gumit az autóján...tegyük fel megveszi a M A3-at elmegy vele 3 telet, tapad, jó ééés? lehet attól még a másik +5km/h-nál is ugyanazt a tapadást nyújtja....na erre jók ezek a tesztek!!!