Keresés

Részletes keresés

anyeszka Creative Commons License 2004.09.29 0 0 5996

Zsuzsiiii!

Az anyakönyvvezetőhöz leghamarabb az esküvő előtt 6 hónappal tudtok bejelentkezni (érdemes napra pontosan kiszámolni a hat hónapot, mert még választhattok a pontos időpontokból), véleményem szerint a ruhát érdemes az anyakönyvvezetőhöz való bejelentkezés után elkezdeni nézegetni, mert előfordulhat, hogy már le van foglalva az, ami Neked tetszene, de a barátnőm 1 héttel az esküvője előtt is talált magának ruhát (sajnos az övét iszonyatosan elrontotta a varrónő, és egy héttel az esküvő előtt derült ki...). Legkésőbb az esküvő előtt egy hónappal tudtok egyébként bejelentkezni az anyagkönyvvezetőhöz.

zsuzsiiiii Creative Commons License 2004.09.29 0 0 5995

Mennyivel az esküvő előtt célszerű elkezdeni ruhát keresni, és az anyakönyvvezetőhöz mennyivel előtte kell bejelentkezni?

Köszönöm!

gyongyhaju lany Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5994
Ha a Guba Ágira gondolsz, az ő üzlete a Hegedűs Gyula utcában van.
Előzmény: nagyévike (5992)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5993

Hát először is meg kell találni. Aztán kiváltani, amely lehet váltságdíjért vagy válogatott kínzások fejében :)

(Engem elrablóim csak a szomszédos kocsmáig bírtak cipelni karban (merthogy cipő az nem volt rajtam), a vőlegény végül állta a költségét annak, amit hirtelenjébe meg bírtunk inni. Utána karban egyedül kellett visszavinnie.)

Előzmény: Raul (5987)
nagyévike Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5992
st.Judit: G. Á. a monogramja annak a híres virágkötőnek?
Előzmény: st.judit (5984)
nagyévike Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5991
Volt már valaki innen a Royal szalonban? Ott milyen a "személyzet"? Rendesek?
Mikolt Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5990
valaszoljon okosan a feltett kerdesekre vagy vegezze el ugyesen a kapott feladatokat, hogy visszaszerezhesse a feleseget:)
gombfoci Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5989
mondjuk hogy szerezze vissza. persze csak ha akarja. :-)
missionviejo Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5988

Igen képeket, képeket szeretnénk!!

Gyöngyhajúnak: köszi a telefonszámot, egyfolytában foglalt...

Előzmény: Fido Dido (5985)
Raul Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5987
Sziasztok!

Menyasszonyszöktetés esetén mi a vőlegény teendője?
békuc Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5986

Szia,

képeket Rólatok ill. a helyszínről és terítésről hol lehetne megnézni ? Milyen volt a menü és az árak ?

Békuc

Fido Dido Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5985

Sziasztok!

Túl vagyunk a nagy napon, és mivel csak pénteken utazunk, ezért gondoltam, hogy írok egy összefoglalót a "szolgáltatókról", akik nekünk segítettek.

Az eseményt meg talán a Kedvesem megírja.:)

Organza szalon:

Mindkét Hölgy leírhatatlanul kedves és segítőkész! Ha lehetne tanítani a kedvességet és emberséget, akkor ők lehetnének a tanszékvezetők! :)

A ruha gyönyörű, és azt hiszem eléggé nem szokványos. Nagyon aranyosan felajánlották, hogy az esküvő után kitisztíttatják és rendberakják nekünk. Mindenben segítettek, nekem öltönyt, ingeket, mellényt, nyakkendőt hoztak, a Páromnak segítettek a megfelelő cipő beszerzésében. Azt hiszem maximálisan hálásak lehetünk nekik, mert több napi utánajárástól kíméltek meg minket, az anyagiakról nem is beszélve, és mindenből tökéleteset kaptunk! Csak ajánlani tudom Őket!

Mégegyszer köszönet Mindkettőjüknek!

Splendor ékszer:

Mivel sikerült kiválasztanunk a számunkra legszebb, de egyúttal a legnehezebb modellt, ezért kisebb bonyodalmak léptek fel.:)

Ők még ilyet nem készítettek, és az ezüstből elkészült minta nem nyerte el a tulaj, Dani tetszését, ezért külföldről rendeltek be öntőformát hozzá. Ez kisebb kavarodás után az utolsó pillanatba érkezett meg, de mindaddig úgy nézett ki, hogy fennállásuk óta először nem készül el a megrendelt gyűrű az esküvőre. Számukra is meglepően viccesen fogtuk fel a hírt. Mindenre felkészülve készítettek nekünk egy tartalék gyűrűt is. Aztán végül elkészült a nagy mű, és szombat délelött meg is kaptuk. Gyönyörűek lettek, és Dani szerint is az eddig elkészült darabok között is dobogós helyen van. Nagyon büszke volt rá!

Köszönet nekik is!

Kerpner Udvarház:

A külső helyszínükbe elsőre beleszerettünk, és nagyon sajnáltuk, hogy a hideg idő miatt bent kellett megtartanunk a rajcsúrt, de a terem is gyönyörű, úgyhogy sokáig nem bánkódtunk.

A szertartás kint volt,és az idő is kedvezett nekünk. Szerintem szép volt, bár én akkor egészen más dimenzióban lebegtem, úgyhogy nem minden jutott el a tudatomig.:)

Minden a megbeszéltek alapján zajlott. A termet gyönyörűen feldíszítették, bár nem kellett nagyon, mert amúgy is díszes az egész.

A kaja remek volt! Mindenki degeszre ette magát, az utántöltés (svédasztalos) is zökkenőmentesen zajlott. Mindenki dícsérte a konyhájukat (nekünk is nagyon ízlett, bár időhiány és egyéb teendők miatt nem tudtunk mindent megkóstolni), de a telepocak miatt elég későn indultak táncolni a vendégek.:)

A felszolgálók is csak dicséretet érdemelnek. Lelkesek és segítőkészek voltak. Elég volt csak feléjük fordulni, máris érdeklődtek, hogy miben segíthetnek, mit hozhatnak, stb. 

Köszönet nekik is , és a "gazdasszonynak", Danó Móninak!

Folyt. köv.

st.judit Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5984

Hát ez tényleg FANTASZTIKUS volt!!!Azonnal elmentettem a képed,mert ugye a hugaim esküvője most a legnagyobb szempont!Minden különleges ötletet gyüjtök!Sajnos én a csokorral nagyon ráfizettem,mert a Bródy S.utcában egy igen hires virágkötővel csináltattam,ennek örömére annyira szörnyű lett a csokor,(még foto sem készült róla,mint egy halotti virág,tele száraz növényekkel),hogy kölcsön kellett kérnem egy csokrot!Ezért nekem nem volt,de azért igy is nagyon boldog voltam,és vagyok!De ugy látom Te is!!!
Előzmény: Thara (5965)
Thara Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5983
Köszönöm Csücsike, örülük, h ezt mondod. Akkor látom, megérte...:)Köszi.
Előzmény: Csücsike (5979)
Thara Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5982

Szia! Köszönöm, tudod mit!? :) Akkor mostmár megvan Enikő is, plusz még egy variáció.. Kell ennél több?:)

Th.

Előzmény: missionviejo (5978)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5981

Szia!

Az Enikő egyáltalán nem titokzatos, íme az adatai:

Besztercei Enikő

www.niqa.hu

06-30-415-2959

evideo Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5980

Szia Missionviejo,

Nem vagyok "titokzatos" de jónéhány esküvőt filmeztem és vágtam.

Milyen hoszúságu rövidfilmre gondoltál.

Milyen adathordozón van a film, gondolom DVD-re szeretnéd vágatni.

Elérhető vagyok a 30/9391-607 telefonon.

Csücsike Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5979

off

Morzsavadász! Ne csigázz! Most már nagyon várom az esküvőtöket, addig hadd fúrja az oldalam a kíváncsiság!

on

Thara: nagyon szép voltál! A koszorúslányok ruhája nagyon stílusos!!! GRATULÁLOK!

Előzmény: morzsavadász (5972)
missionviejo Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5978

Thara és Gyöngyhajú,

Olvastam a "titokzatos" Enikőről, és kíváncsi lennék, hogy kész videóról vállalna -e rövidfilm készítést. Az esküvőm még májusban volt, és ugyan profi operatőr filmezte a zaza változattal nem vagyok kibékülve. Talán Enikő tudna segíteni. Ehhez tudnátok adni egy telefonszámot, vagy más elérhetőséget?Köszi előre is

Mia

Thara: nagyon szépek a képeitek, gratulálok!

Előzmény: Thara (5941)
anyeszka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5977

Én is gondoltam arra, hogy kerítek valami ismerősöm ismerősének az ismerősét, aki három-négy "hittan" után kiállítja a keresztlevelemet, aztán visszamegyek a lelkészhez, de holnap találkozom vele, megpróbálom majd megpuhítani.:-). Lehet, hogy nálunk is elkerülhetetlen lesz a buszos megoldás. A nyáron férjhezment barátnőim mondták, hogy az anyakönyvvezetőhöz vinnünk kell a születési anyakönyvi kivonatomat, ami nálam azért problémás, mert most a Dunántúlon élek, viszont egy pici nyírségi faluban születtem, most komolyan mondjátok, hogy onnan kell az eredeti (azt mondták) anyakönyvi kivonatomat elkérni???? Egyszerű az élet!

Moka25 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5976

Anyeszka,

kicsit visszaolvasol, meglatod, hogy nekem is ez a gondom - es nem csak nekem, masoknak is. Rokonaim ugyan kevesen vannak, de az ismeroseim, barataim szinte az egesz Dunantulon szet vannak szorva:) Probalunk olyan helyet keresni, ahol a messze lakoknak tudunk szallast biztositani.

De pl. Nyty (jol emlekszem?) Debreceni rokonainak buszt berel a pesti eskuvojukre. Szoval a lehetosegek tarhaza vegtelen;)

Előzmény: anyeszka (5974)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5975
És mi lenne, ha másutt megkeresztelkednél addig (szerintem egyébként 3-4 hónap hittan, oszt isten áldásával örülnek minden új báránynak), aztán utána visszamennél hozzá az eskembeskemre bejelentkezni? :)
Előzmény: anyeszka (5967)
anyeszka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5974

Moka 25!

Az a gond, hogy az én családom az ország másik végéből jön, úgyhogy nem akarom őket még olyan megpróbáltatásoknak is kitenni, hogy jöjjenek-menjenek egy számukra idegen városban, de egyre jobban kezd elmenni a kedvem a templomi szertartásról. 

Előzmény: Moka25 (5970)
Thara Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5973

Minket például nem az a pap adott össze, aki az általunk áhitott templomhoz "tartozott", hanem a saját papunk. Szóval ilyet is lehet. Minden esetre sok sikert! :)

Előzmény: anyeszka (5969)
morzsavadász Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5972

off

a polgári nevemet inkább még nem árulom el :) különösen, h úgyis nsokára változni fog :))))))))

ismerőseim BB és AGH monogrammal rendelkeznek

Előzmény: Csücsike (5971)
Csücsike Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5971
Tényleg, kiket ismertél fel? És mi a polgári neved, ha szabad ilyet kérdezni!?
Előzmény: morzsavadász (5959)
Moka25 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5970
Ertem:((( Kornyezo kisebb falvak? Mi eppen vmi Bp koruli kis falut vadaszunk most...
Előzmény: anyeszka (5969)
anyeszka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5969

Az sajnos nem olyan egyszerű, mert vidéki városban élek, ezen a tepmlomon kívül még van egy székesegyház, voltam ott több esküvőn, de egyáltalán nem tetszett (a pap korunk technikai vívmányairól és a terrorizmusról beszélt...) és ragaszkodnék ehhez a templomhoz, mert kicsi, de barátságos. De ha eddig kell várni, valószínűleg beérem a polgári esküvővel...:-((

Előzmény: Moka25 (5968)
Moka25 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5968
Keress masik lelkeszt. Ez komoly!!!;))
Előzmény: anyeszka (5967)
anyeszka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5967

Sziasztok!

Új hozzászóló vagyok a fórumon (de már régóta figyelemmel kísérem a "történeteket"). Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy jövő nyáron (valószínűleg július 23-án lesz az esküvőnk), még nem vagyok megkeresztelve, katolikus esküvőt szeretnénk. Telefonon egyeztettem a lelkésszel ez ügyben, azt mondta, hogy kb. 1,5-2 évig tart a folyamat, mert a keresztény hitközösséghez való tartozásomat kell bizonyítani. Mit tegyek? Én nem hiszem, hogy ez tényleg így megy... Kicsit el vagyok keseredve, szeretnék templomi esküvőt, és nem csak a formaságok miatt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!