Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Az anyakönyvvezetőhöz leghamarabb az esküvő előtt 6 hónappal tudtok bejelentkezni (érdemes napra pontosan kiszámolni a hat hónapot, mert még választhattok a pontos időpontokból), véleményem szerint a ruhát érdemes az anyakönyvvezetőhöz való bejelentkezés után elkezdeni nézegetni, mert előfordulhat, hogy már le van foglalva az, ami Neked tetszene, de a barátnőm 1 héttel az esküvője előtt is talált magának ruhát (sajnos az övét iszonyatosan elrontotta a varrónő, és egy héttel az esküvő előtt derült ki...). Legkésőbb az esküvő előtt egy hónappal tudtok egyébként bejelentkezni az anyagkönyvvezetőhöz.
Hát először is meg kell találni. Aztán kiváltani, amely lehet váltságdíjért vagy válogatott kínzások fejében :)
(Engem elrablóim csak a szomszédos kocsmáig bírtak cipelni karban (merthogy cipő az nem volt rajtam), a vőlegény végül állta a költségét annak, amit hirtelenjébe meg bírtunk inni. Utána karban egyedül kellett visszavinnie.)
Túl vagyunk a nagy napon, és mivel csak pénteken utazunk, ezért gondoltam, hogy írok egy összefoglalót a "szolgáltatókról", akik nekünk segítettek.
Az eseményt meg talán a Kedvesem megírja.:)
Organza szalon:
Mindkét Hölgy leírhatatlanul kedves és segítőkész! Ha lehetne tanítani a kedvességet és emberséget, akkor ők lehetnének a tanszékvezetők! :)
A ruha gyönyörű, és azt hiszem eléggé nem szokványos. Nagyon aranyosan felajánlották, hogy az esküvő után kitisztíttatják és rendberakják nekünk. Mindenben segítettek, nekem öltönyt, ingeket, mellényt, nyakkendőt hoztak, a Páromnak segítettek a megfelelő cipő beszerzésében. Azt hiszem maximálisan hálásak lehetünk nekik, mert több napi utánajárástól kíméltek meg minket, az anyagiakról nem is beszélve, és mindenből tökéleteset kaptunk! Csak ajánlani tudom Őket!
Mégegyszer köszönet Mindkettőjüknek!
Splendor ékszer:
Mivel sikerült kiválasztanunk a számunkra legszebb, de egyúttal a legnehezebb modellt, ezért kisebb bonyodalmak léptek fel.:)
Ők még ilyet nem készítettek, és az ezüstből elkészült minta nem nyerte el a tulaj, Dani tetszését, ezért külföldről rendeltek be öntőformát hozzá. Ez kisebb kavarodás után az utolsó pillanatba érkezett meg, de mindaddig úgy nézett ki, hogy fennállásuk óta először nem készül el a megrendelt gyűrű az esküvőre. Számukra is meglepően viccesen fogtuk fel a hírt. Mindenre felkészülve készítettek nekünk egy tartalék gyűrűt is. Aztán végül elkészült a nagy mű, és szombat délelött meg is kaptuk. Gyönyörűek lettek, és Dani szerint is az eddig elkészült darabok között is dobogós helyen van. Nagyon büszke volt rá!
Köszönet nekik is!
Kerpner Udvarház:
A külső helyszínükbe elsőre beleszerettünk, és nagyon sajnáltuk, hogy a hideg idő miatt bent kellett megtartanunk a rajcsúrt, de a terem is gyönyörű, úgyhogy sokáig nem bánkódtunk.
A szertartás kint volt,és az idő is kedvezett nekünk. Szerintem szép volt, bár én akkor egészen más dimenzióban lebegtem, úgyhogy nem minden jutott el a tudatomig.:)
Minden a megbeszéltek alapján zajlott. A termet gyönyörűen feldíszítették, bár nem kellett nagyon, mert amúgy is díszes az egész.
A kaja remek volt! Mindenki degeszre ette magát, az utántöltés (svédasztalos) is zökkenőmentesen zajlott. Mindenki dícsérte a konyhájukat (nekünk is nagyon ízlett, bár időhiány és egyéb teendők miatt nem tudtunk mindent megkóstolni), de a telepocak miatt elég későn indultak táncolni a vendégek.:)
A felszolgálók is csak dicséretet érdemelnek. Lelkesek és segítőkészek voltak. Elég volt csak feléjük fordulni, máris érdeklődtek, hogy miben segíthetnek, mit hozhatnak, stb.
Köszönet nekik is , és a "gazdasszonynak", Danó Móninak!
Hát ez tényleg FANTASZTIKUS volt!!!Azonnal elmentettem a képed,mert ugye a hugaim esküvője most a legnagyobb szempont!Minden különleges ötletet gyüjtök!Sajnos én a csokorral nagyon ráfizettem,mert a Bródy S.utcában egy igen hires virágkötővel csináltattam,ennek örömére annyira szörnyű lett a csokor,(még foto sem készült róla,mint egy halotti virág,tele száraz növényekkel),hogy kölcsön kellett kérnem egy csokrot!Ezért nekem nem volt,de azért igy is nagyon boldog voltam,és vagyok!De ugy látom Te is!!!
Olvastam a "titokzatos" Enikőről, és kíváncsi lennék, hogy kész videóról vállalna -e rövidfilm készítést. Az esküvőm még májusban volt, és ugyan profi operatőr filmezte a zaza változattal nem vagyok kibékülve. Talán Enikő tudna segíteni. Ehhez tudnátok adni egy telefonszámot, vagy más elérhetőséget?Köszi előre is
Én is gondoltam arra, hogy kerítek valami ismerősöm ismerősének az ismerősét, aki három-négy "hittan" után kiállítja a keresztlevelemet, aztán visszamegyek a lelkészhez, de holnap találkozom vele, megpróbálom majd megpuhítani.:-). Lehet, hogy nálunk is elkerülhetetlen lesz a buszos megoldás. A nyáron férjhezment barátnőim mondták, hogy az anyakönyvvezetőhöz vinnünk kell a születési anyakönyvi kivonatomat, ami nálam azért problémás, mert most a Dunántúlon élek, viszont egy pici nyírségi faluban születtem, most komolyan mondjátok, hogy onnan kell az eredeti (azt mondták) anyakönyvi kivonatomat elkérni???? Egyszerű az élet!
kicsit visszaolvasol, meglatod, hogy nekem is ez a gondom - es nem csak nekem, masoknak is. Rokonaim ugyan kevesen vannak, de az ismeroseim, barataim szinte az egesz Dunantulon szet vannak szorva:) Probalunk olyan helyet keresni, ahol a messze lakoknak tudunk szallast biztositani.
De pl. Nyty (jol emlekszem?) Debreceni rokonainak buszt berel a pesti eskuvojukre. Szoval a lehetosegek tarhaza vegtelen;)
És mi lenne, ha másutt megkeresztelkednél addig (szerintem egyébként 3-4 hónap hittan, oszt isten áldásával örülnek minden új báránynak), aztán utána visszamennél hozzá az eskembeskemre bejelentkezni? :)
Az a gond, hogy az én családom az ország másik végéből jön, úgyhogy nem akarom őket még olyan megpróbáltatásoknak is kitenni, hogy jöjjenek-menjenek egy számukra idegen városban, de egyre jobban kezd elmenni a kedvem a templomi szertartásról.
Minket például nem az a pap adott össze, aki az általunk áhitott templomhoz "tartozott", hanem a saját papunk. Szóval ilyet is lehet. Minden esetre sok sikert! :)
Az sajnos nem olyan egyszerű, mert vidéki városban élek, ezen a tepmlomon kívül még van egy székesegyház, voltam ott több esküvőn, de egyáltalán nem tetszett (a pap korunk technikai vívmányairól és a terrorizmusról beszélt...) és ragaszkodnék ehhez a templomhoz, mert kicsi, de barátságos. De ha eddig kell várni, valószínűleg beérem a polgári esküvővel...:-((
Új hozzászóló vagyok a fórumon (de már régóta figyelemmel kísérem a "történeteket"). Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy jövő nyáron (valószínűleg július 23-án lesz az esküvőnk), még nem vagyok megkeresztelve, katolikus esküvőt szeretnénk. Telefonon egyeztettem a lelkésszel ez ügyben, azt mondta, hogy kb. 1,5-2 évig tart a folyamat, mert a keresztény hitközösséghez való tartozásomat kell bizonyítani. Mit tegyek? Én nem hiszem, hogy ez tényleg így megy... Kicsit el vagyok keseredve, szeretnék templomi esküvőt, és nem csak a formaságok miatt.