Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 21052
Az éjszakai vihar után... képek a netről...

golyobish Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21051
Pontosan úgy van ahogy mondod. Mivel a Wagonra nem pályázik sem az albán/ukrán maffia, sem az afrikai törzsi vezetők, így marad az alkatrésznek való lopás. Az alkatrésznek lopott autókat nem pihentetik hetekig különféle parkolókban, hanem egy zártajtajú műhelyben 24 órán belül szétkapják. A dobozok beértek abba a korba, hogy egyre több 2. vagy 3..... tulaj hajtja, nekik meg már az a fontos, hogy a legkevesebb pénzből az autó mozgásképes maradjon (tisztelet a kivételnek), így egyre növekvő kereslet lesz az olcsó alkatrészre, ezzel arányosan egyre nagyobb lesz a lopásveszély is (gondoljatok a 90-es évek végére, Trabit és Ladát nem volt érdemes közterülten hosszabb ideig hagyni). 
Előzmény: kkn (21049)
Dzsonszii Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21050

Huh! Azthittem, hogy csak az újabb Wagonokat érdemes lopni. Biztonságban éreztem magam, de úgylátszik, nem maradhat így.

Más téma, a Waginak is van egy olyan hülye tulajdonsága, hogy nem akarja ingyen a fuvart (mint egy rossz qrva). Éppen ezért a családot a céges opelasztrával vittem el rövidtávú kirándulásra, némi menetlevélkorrekcióval. Gyermekeim mikor beültek (független szakértői testület) felsírtak, hogy ebből nem lehet kilátni, nem látják a lovakat a kökényi lovardánál, szar az egész, meg csúnya.

kkn Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21049
Amatőrnek fáradtság, profinak rutin. Eleve, sok autót szakosodva lopnak, ez Opelt, az VW-t. Alkatrésznek meg mind jó. Nagyja így végzi, és ahogy halad be az autó a korba, egyre kisebb pénzűek veszik, akiknek kell az olcsóbb alkatrész.
Előzmény: valos (21047)
valos Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21048
nagyon sajnálom én is.nemlehet megállítani minden fekete autót.másik fórumon olvasom,hogy figyelik.ez szép dolog.ha útonis van már gondolom más rendszámmalnem minden fekete wagon lopott!persze meglehet állítani.de legyél vagy 120 kiló.lassan lekaparom róla a festéket,nehogy másnak is teccen.
Előzmény: RetteNETes Lalyos (21044)
valos Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21047
egyszer valaki azt írta:vagont nem lopnak.dupla zár,nem éri meg a fáradságot.mégis?
Előzmény: RetteNETes Lalyos (21044)
jollép Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21046

A  műszerfal alatti  "nagy  fekete amorf műanyag katlan", ami  a  hűtés, fűtés levegőt  irányítja, a hozzátartozó műszerfali gombokkal , huzalokkal csekély  összegért  eladó. Nem légkondis  verzió, légkondibeépítés  miatt  lett  kiszerelve  egyéves első magyar széria  wagonból jó régen. Nekem már csak lom a garázsban.

70/3360183

INR Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21045

Üdv PaBiBá!

A bolt nevét és elérhetőségét meg tudnád adni?

Köszi!

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.08.23 0 0 21044
Tegnap ellopták Laszika fantársunk wagonját a Margit-híd budai hídfőjénél.

Arra kérünk mindenkit, hogy különösen figyeljetek oda a fekete 76 lovas Wagonokra!

Laszika wagijának rendszáma: IKF-558

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21043
A hétvégén sajnálattal vettem tudomásul, hogy átépítették az oroszlói "hullámvasút" kistestvérét Bárnál. Pedig most aztán kipróbáltam volna... :-) :-)
Előzmény: JDG (21042)
JDG Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21042
Tanúsítom: az oroszlói emelkedő rohadt meredek! De a hullámvasút utána... Húúúú, a lányaim mekkorákat nevetnek, amikor120 feletti sebességgel "liftezünk" eyet! :-D
Előzmény: Törölt nick (21038)
valos Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21041
Kifejezetten díjazom.fotelt.már nemigen ülnék a régi swistbe.nehéz lenne ki meg beszállni.
Előzmény: ratio (21028)
kkn Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21040
Persze hogy sorszám, de egyben azonosítószám, amivel a gyártáshoz regisztrálva van. Nem tudom meddig, de a régi Swiftektől számítógépben vannak az alvázszámok a jelenlegi autókig, amik most fognak elkészülni. Csak a végét kell tudni, meg a típust, és így megkapni a teljes számot, felszereltségi kódokat, színkódot, modellkódot, melynek része a célország
Előzmény: ratio (21035)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21039
tuti, hogy 2004 legvégén álltak le a wagonnal és jött az új swift 2005 tavaszán.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21038
Tévedtem, nem a gödrei, hanem az oroszlói emelkedőn történt.

Persze, nincs 30 - nem tudom mennyi -, de olyan, mintha a kínai nagyfalon akarnánk felmenni... :)
Előzmény: ratio (21027)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21037

nekem is a 2004 a gyanus

2003-ban jott az Ignis, akkor ugye valtozott a Wagon orra is, es azzal meg keszult egy darabig.

meg 2004-ben meg tul sok wagont adtak el ahhoz, hogy csak maradek legyen

Előzmény: main. (21032)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21036

pont annal, akitol kerdezted :)

Előzmény: ratio (21035)
ratio Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21035
"Az alvázszám utolsó hat számjegyéből megtudakolható a gyártás dátuma"
Hogyan? Az nem egy sorszám? Kinél van a nagy könyv? :)
Előzmény: kkn (21029)
kkn Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21034
Csak a Suzuki helyben van. Amúgy ez a szórás más gyártóknál is természetes, a messziről szállítás is hozzáadódik. Az én autóm 2002. december közepi gyártású, és 2003. márciusában helyezték forgalomba.
kkn Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21033

http://www.suzuki.hu/magyar_suzuki_rt/tortenelem/2004.html

http://www.suzuki.hu/magyar_suzuki_rt/tortenelem/2005.html

A Wagon a Swiftnek adta át a helyét a gyártósoron. Lehet számolni, de 2005-ben még biztosan helyeztek forgalomba Wagonokat, mely dátumok természetszerűleg nem egyeznek a gyártási dátummal.

A Suzuki értékesítési rendszere a felszereltségi csomagokon alapszik, mint sok Japán márkatársé, nem pedig személyre szabott, mint a németeké. Utóbbiaknál, (hacsak nem raktárról vásárolsz), megrendeled az autót egy általad kiválasztott felszereltségi listával, és azt legyártják. Te spórolsz, mert csak azért fizetsz, amire szükséged van. Tehát ezen veszt a gyár. Plusz fent kell tartani egy ehhez szükséges logisztikai rendszert, ami plusz költség neki, ezen is veszt.

Ezzel szemben a japán csak csomagokat ad, és ezek közül választasz. Sokszor olyanért is fizetsz, amiért nem akarsz, hogy más szükségest megkapj. Így költekezel, és a gyár nyer rajtad. Mivel ő szabja meg, mit gyárt, folyamatosan, a szokott piaci igények alapján gyártja a csomagos autókat, több színben. Ennek egyszerűbb, olcsóbb a logisztikája, tehát a másik rendszerhez képest nyer a gyár. Ezek gyűlnek a telepen, vagy berendel a kereskedő belőle készletre. Ha kell valamilyen, vagy ezekből a készletekből kapsz, ha van, vagy kivárod, míg ismét a gyártásba kerül egy ilyen szín-csomag kombináció. Ha ritkaság kell, pl A/T, akár fél évet is, ha nincsen sehol. De fordítva is lehet, pont olyat szúrsz ki, ami már pár hónapja le van gyártva, csak még nem kellett senkinek sem, és a gyár, vagy a kereskedő telepén áll, így végre eladhatják neked.

Ezért már a rendszerből következik, hogy néha hónapok telnek el a gyártás és forgalomba helyezés között. Kifutó modellnél pedig egyre csökken a kereslet, míg újabb autó már nincsen, csak a várakozók közül választanak.

main. Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21032
Most bizonytalanná tettél. de én úgy emlékszem, hogy 1999 dec-2003 dec-ig gyártottuk a Wagikat
Természetesen lehetséges, hogy rosszul emlékszem az évre ;) de a december az bíztos :))

Előzmény: szmeagol (21031)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21031
akkor amivel én járok az nem is létezik? (2004.11.) :D
2004 decemberben álltak le, ha jól tudom.
Előzmény: main. (21030)
main. Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21030
2003.Decemberben
Előzmény: Törölt nick (21025)
kkn Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21029

Switeket még a gyártás vége után egy évvel is helyeztek forgalomba, sok maradt bent a kereskedőknél, mivel azokat nekik át kellett venniük, ha volt rá vevőjük, ha nem, és eladták, amikor tudták. ( A Suzuki a forgalmuk alapján megszabta a kereskedőknek régen, hogy mennyi autót KELL eladniuk, és azt ki is számlázták, ki is szállították nekik,  a többi a kereskedők dolga volt,  a Suzu mosta kezeit... Ezért ad meg az értékesítési adatoknál a Suzu nagykeradatokat, mert pár száz, vagy ezer is még azokból  a kereskedőknél áll, és nincsen eladva,  de a statisztika szép, megvan az első hely, és nem kér az MGKE-ből, aminek a tagjai az összes többi márka, és akik kiskereskedelmi, tehát vevőknek eladott számokat adnak meg.

Valószínűleg e kényszerhelyzet miatt volt pl. tavasszal a Swifteseknél egy úr, akinek március körül tavaly februári gyártású autót adott el a kerskedő, szimpla 200E engedménnyel, és egy sejtelmes tavalyi autó közléssel. A vevő év végére gondolt, és nem örült, amikor szerződés után kiderült a turpisság)

A Wagonokból talán már nem volt akkora túltermelés a végén.

Az alvázszám utolsó hat számjegyéből megtudakolható a gyártás dátuma

Előzmény: Törölt nick (21025)
ratio Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21028
Bocs, lemaradt: Kár, vissza fogod még sírni (persze nem a futóművét és a fotelt, csak a többit mind)
Előzmény: Törölt nick (21024)
ratio Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21027
Értjük, nagy emelkedő.
A számokba talán ne menjünk bele, mert nincs Mo.-n 30% emelkedő/lejtő :) Talán még 20 sem. Kivéve a gyevi bíróéknál :) azaz nem hivatalos úton.
És egyetértek, a waginak nem akadály az emelkedő!
Előzmény: Törölt nick (21024)
fokúsz Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21026
az elmult héten megjártam horvátország közelebbi részét. kis kocsim végig remekül birta az autópálya tempót /130-140/ tetőbox-al együtt. viszont megint rá kellett jönnöm, hogy az utakon honfitársaink a legnagyobb tulkok. ez van. komolyan mondom mintha valami számomra láthatlan festékkel ki lenne irva a wagon hátuljára, hogy a te kocsid is bir ennyivel menni. maagyarán a seb tartás sok embernek gondot okoz.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21025

Sziasztok,

valaki tudja, hogy mikor fejezték be az esztergomi WR+ gyártását?

És azt, hogy kb. meddig volt még a telepen raktárkészlet?

Mondjuk gyártás befejezése után 2 hónappal?

Üdv Mindenkinek: James01

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21024
A kluboldalon kívül is van élet... Én önként töröltem magam anno, rájöttem, hogy nem tudok "aktív" tag lenni, csak csendes többség... :)

Mindegy... Több mint valszeg a wagonból is kiszállok ősszel...

A 7végén Balcsiról haza jövet megkergettem kissé a vasat, talán ennyire még sohasem... Mondhatni impulzíve... Baranyában - aki ismeri a gödrei emelkedőt, talán az országban nincs még egy ilyen, azt hiszem 30valahány százalékos - besoroltam a külső kapaszkodó sávba, a belsőben felső közepesek nyomultak fölfelé -, hogy milyen típusok, pontosan nem tudom, mert lemaradtak, én is csodálkoztam... az első talán Vectra(?)... A domb - ez inkább szakadék - közepén már százon voltam harmadikban, 120 a tetőn, utána 140 a "hullámvasúton"...

Tankolgattam én az utóbbi időben többféle benzint (Mol Evo99, Mol95) - legutóbb visszatértem a korábban bevált ÖMV Carrera95-re... Már a mostani fél tank rátöltésnél éreztem változást, mégiscsak ez a legjobb... szubjektíve...
Előzmény: cápi1 (21019)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21023
5. Erre (vagyis erre a kijelentésedre, amire most válaszolok...) alapozva feloldom a kitiltásodat.
Előzmény: cápi1 (21020)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.08.21 0 0 21022
Zotya!

Belefeszülhetünk itt, hogy bizonygassuk az igazunkat.

1. Azzal zárom le a témát, hogy egyértelműsítem: Az év elején nem lett volna HOL feltenned a tagságnak a kérdést, mert a lap olyan üzemmódban működött, hogy új tartalmakat nem tudtál volna feltenni... De mindegy, ha nem érted magánban elmagyarázhatom...

2. Már többször javasoltam neked: Végül is tök mindegy, hogy-hogyan nem, de a jelek szerint az első - neked elutasítás, nekem kérés - azt jelentette neked, hogy abbahagytad a szervezést... Senki nem hallott a dologról többet! (esetleg személyesen elmondtad TÉZÉéknek, Ugyurinak, de nekem nem és tudtommal egyik adminnak sem...)

3. Folyamatosan figyelmen kívűl hagyod azt, hogy volt igény az EGYNAPOS találkozóra. Ha mindenképpen többnapost szeretnél, akkor itt az alkalom: Kezdheted szervezni a jövő évit!!! Ha elfogadod (amit példákkal bizonyítottam), az egynapos tali is eredményes lett volna - de ebben a kérdésben eltűntél, mint szürke szamár a ködben.

4. Ha ez kell neked, akkor kimondom: HIBÁZTAM. Abban, hogy nem rugdostalak folyamatosan: MI VAN A TALÁLKOZÓVAL???....

5. ....
Előzmény: cápi1 (21019)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21021
Bocsánat:mostantól
Előzmény: cápi1 (21020)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21020
Mostantó csak a wagon a téma!!!!
cápi1 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21019

Te azt irsz le amit szeretnél.

Én azt hogy hibáztam,mégpedig azért hogy neked tettem fel a kérdést és nem a tagságnak.Ha a szavazást erőltettem volna akkor most nem itt állnánk.A te döntésed volt hogy kizártál.Engem ez csak megerősit hogy igazam volt és Te nem merted felvállalni a hibás döntésedet.Ha nem igy reagálod le a munkám hogy ""semmi aktivitás nem tapasztalható a tali ügyében"" akkor talán szóba sem kerül a dolog.Most ott tartok emberileg hogy neked kellene ezért elnézést kérni/ha igy írtad le/ és nem nekem.Én a tagságtól kérek bocsánatot hogy hagytam magam megvezetni.

A tiltás pedig a szíved joga.Én tudom hogy nemvagyok tökéletes de becsületes az igen.

A lapot pedig ha akarod ha nem olvasni fogom azok az emberek által akik megszerettek.Soha megtudni nem fogod hogy kik ők.Csak olvasom ugyanis a lapot.

A lelki ismeretem tiszta.Ez volt veled az utolsó beszélgetésem.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (21018)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21018
Nem éppen idevaló a dolog, de ha Te idehoztad, akkor ide is bemásolom azt, amit a honlapon is olvashatsz - mint látogató...

Kedves Zotya!

Belátom, hogy rengeteg munkát öltél a dologba és a javaslatodnak megfelelően én is végignéztem a híreket.
Amíg Te szervezted a találkozót, addig én a következőket szerveztem:
- Abban az időben történt a szerverköltöztetés.
- Amit nem tudsz, maga a költöztetés úgy zajlott le, hogy Brazílék cége megcsinálta a komplett "vas"-cserét, vagyis egy vadonatúj gépre kellett átmásolnunk a régi gépen meglévő adatokat, úgy, hogy közben működött a honlap. Nem tudjátok, de kb. egy hétig KÉT honlap volt. Ez csak azért érdekes, mert éjszakánként működött a "forródrót" Győr és Budapest között, teszteltük az újat, mentettük a régit.
- Miután a háttérmunkák lezajlottak, sor került a portál motorjának cseréjére is.
- Lecseréltem a régi kinézetet, s megpróbáltam átmenteni a régi tartalmakat. Tudom, hogy az általad lementett adatlap még nincs kész! Arra is sor kerül majd. Tudod, én emellett másik honlapokat is karbantartok, dolgozom, s a napi 10-12 órás számítógép mellett "ücsörgés" meglehetősen erős kapcsolatromboló manőver a családi életben... Egyszóval ezt az ütemet tudom tartani...
- Már abban az időben is volt összetűzésünk a képtár miatt. Tudod, akkor sem a tökömet vakartam, a lehetőségekhez mérten igyekeztem megoldást találni a problémára. Te nem szereted, ha lefitymálnak, de azért Te megengedheted magadnak azt, hogy leminősítsd a munkámat, ahogy azt meg is tetted anno, most és még számos alkalommal.
- A szervercsere után, szinte újra kellett építeni a honlapot. Erről fogalmad sincs, de azért a háttérben nagyon sok bővítményt kellett az új honlaphoz igazítani, amit helyettem nem csinált meg senki.
- A tavalyi kampány ideje alatt beharangoztam az Allianz Vezetéstechnikai Tréninget. Azt is ebben az időben szerveztem... Tudod! Ez az a tréning, aminek az eredeti kiírásában az szerepelt, hogy allianzos szerződéssel rendelkezők vehetnek részt rajta! Ezt csak azért mondom, mert Te is ott voltál, holott a kiírtak szerint ugye...
- Szintén abban az időben kezdtük el szervezni a gyárlátogatást BoS-al. Ahogy láttad, én megcsináltam a jelentkezési lapot, kiraktam BoS hírét, s egyéb apró trükkökkel folyamatosan biztosítottam, hogy a felhívása szem előtt legyen.
- Év elején volt tehát program bőven és itt most nem beszéltünk az ausztriai kirándulásról, a paintball-os találkozóról. Az utóbbi is azért sült el így, mert egy kicsit sűrű volt az év első fele.

A fentieket figyelembevéve csak reménykedni tudok, hogy megérted végre: Nem leállítani akartalak, hanem valami elfogadható időpontra beállítani a dolgot. Közölted velem hogy tárgyalásban vagy és nem tudom megmondani neked, hogy szó szerint mit mondtam, de reménykedem abban, hogy megérted: Amit lehet, mindenkinek segítek itt a honlapon. Sajnálom, hogy Te ezt nem így éled meg.

Azt mondod, rengeteget foglalkoztál a dologgal. Én nem akarom magam fényezni de remélem elhiszed azt, hogy én is rengeteget foglalkozom ezzel a honlappal. Lehet, hogy a Te normáid szerint nem is vagyok igazi fan (mert ugye lecserélésre került a Wagonom), a fentieket sem magyarázkodás miatt írtam le és reménykedem, hogy a következők miatt a tagság is megért...

Ugyanis bejelentem:

Élve azzal a jogommal, hogy az itt [link] olvashatóak szerint teljhatalmú gazdája vagyok a honlapnak,
valamint az ezen az oldalon [link] találhatóak szerint:
"...Vita nélkül töröljük azokat is, akik akár tartalmi, akár bármilyen más módon rombolják a honlapot! "
abszolút antidemokratikus módon arra az elhatározásra jutottam, hogy kizárlak a honlapról.
Második ilyen ember vagy a honlap történetében...

Eddig tartott a türelmem! ...és felvállalom: Egy tirannusként döntöttem így, nem kis mértékben a magam nyugalma miatt!

A többieknek szóló utóirat:
Bárkivel hajlandó vagyok együttműködni, de a cérnám nekem is adott vastagságú. Most ennyit bírt.
Ha azt a kérelmemet, hogy ne szervezzünk rá a már futó programokra, és esetleg a már megfogalmazott igényeknek megfelelve tartsunk egy visszafogottabb, egynapos találkozót, nem lehet megérteni - sajnálom.
Remélem, azért a többieknek nem ez a véleménye rólam... Talán azok, akik 2003 óta ismernek hozzászólásaimból, személyesen és itt a honlapon 2005 júliusa óta ismerik a munkámat, nem tartanak gazembernek a fentiek miatt.

Sajnálom, hogy idáig jutottunk!

Itt is leírom: Nem tehetek arról, hogy valószínűleg félreértetted a kijelentésemet.
A kizárásodra meg azért került sor, mert én már nem tudok más megoldást arra a vergődésre amit a jelek szerint továbbra is folytatnál.
Pedig az általad kifogásolt kijelentésem nem arról szólt, hogy állj le NE SZERVEZD a találkozót, hanem azt kértem, ne szervezzünk egymásra!

Komolyan mondom: Ha a fentieket nem érted, kár minden beszédért... Egyszerűen nem értjük meg egymást, akkor meg minek erőltessük??

Itt viszont ajánlok egy kompromisszumot: Feloldom a kitiltásodat, ha hajlandó vagy abbahagyni ezt a szekatúrát. (Itt most nem csak erre a kérdésre gondolok, hanem légyszíves elevenítsd fel kettőnk "csatáit"!!!)

Ennyit kérek.
Ha elfogadható a kérésem, jelezd, s már jöhetsz is vissza....
cápi1 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21017
Majdnem elfelejtettem:  I LOVE YOU WAGONR
cápi1 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21016

Sajnos már csak itt fordukok elő mint---- zotya001----mert a wagonrfanclub MINDENHATÓ URA kitiltott az oldalról.Történt pedig mindez azért mert kiálltam magam mellett,vagyis nem voltam hajlandó elnézni hogy nem ismeri el hogy hibázott és így én voltam a lusta ember.Pedig tényleg nagyon sok időt/pénzt/ öltem bele a találkozó szervezésébe.Ezt kár volt egy mondattal elintézni az adminnak.Akkor már egy igazi nyári többnapos találkozóval gazdagabb lenne a klub.Nembaj,majd máskor odafigyelek a dologra és elősször is a tagsághoz intézem a kérdéseimet.Nagyon sajnálom az egészet már csak az igazi jó tagság miatt is.Ugyanis a tagok igazi önzetlen emberek.Itt is szoktak járni az oldalon és innen üzenem nekik hogy mindent köszönök amit tőlük kaptam.Továbbra is figyelem a dolgaikat amenyire lehet.Nemfogok elveszni csak a másik lapra nem megyek fel mint zotya.Azt senkinek nem igérem meg hogy más néven nem olvasom a lapot,ugyanis felajánlották a hozzáférést a rendes emberek.Én vissza nem élek vele és más nevében nem irok -hozzászólok a dologhoz.Csak olvasok.KÖSZÖNÖK MINDENT NEKTEK IGAZI FANOK!!!!

Aki olvassa az üzenetem adja át a többieknek is a jókivánságaimat.

Üdv:zotya

z_ Creative Commons License 2007.08.18 0 0 21015

helló!

benzinpumpát keresek a w-ba 1,3ccm  ,  2001-es

tud valaki segíteni? az ár az számít!

köszike.

cápi1 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 21014
Lemaradt a kép.
Előzmény: cápi1 (21013)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 21013
Most ez van.
Előzmény: cápi1 (21012)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 21012

Ha az oldal rendben van akkor csak én vagyok kitiltva.

Így jár aki kiáll maga mellett.Fura egy helyzet.

Akkor sem nézem el hogy semmibe vegyenek.De ez nem ide tartozik.

Az a lényeg hogy a wagon eladva,de nemsokára meglessz a másik.Egy kicsivel fiatalabb,és diesel.Addig marad a fiam autója.Márka nélkül...

P.Peter Creative Commons License 2007.08.18 0 0 21011
Él az oldal, tényleg feléd lehet gond.
Előzmény: cápi1 (21010)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 21010
Akkor biztos csak én nem érhetem el...ha-ha-ha.
Előzmény: alacska (21009)
alacska Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21009
??????????
Előzmény: cápi1 (21008)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21008
A www.wagonrfanclub.hu  bezárt???
ugyörgy Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21007
a hírt csak megerősíteni tudom :)
Előzmény: cápi1 (21006)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21006
A motorház takaró paplan elkelt!
t.lantos Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21005

jol emlexel

akinek mar sikuveges lampaja van, annak jo esellyel ementali jellegu a motorhazteteje is

Előzmény: ugyörgy (21004)
ugyörgy Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21004
a korai 76-osokban még nincs kifúrva a patentok helye, -úgy emlékszem ??!!
Előzmény: cápi1 (21003)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 21003

Helyesebben  motorháztető belső takaró van eladó.

Előzmény: cápi1 (21002)
cápi1 Creative Commons License 2007.08.15 0 0 21002

Motortakaró paplan lenne eladó akit érdekel patentokkal együtt.

Mindkét fajta wagonra megfelelő./76-93/Akit érdekel írjon és megbeszéljük a részleteket.      krenki@citromail.hu   cimen elérhető vagyok.

valos Creative Commons License 2007.08.15 0 0 21001
Az enyém szépen visszaáll 800-ra ahogy melegszik.lenne egy kérdésem.igaz nem suzuki.opel corza:indításnál néha fölpörög,hol 6-hol 11 litert fogyaszt.menni megy 92-es.talán lambda szonda?ha jól írtam.kérnék segítséget.üdv.
Előzmény: ratio (20997)
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.15 0 0 21000

A másikon sem volt 1-2 mm-nél több, szerintem csak a csúszka volt jobban beállva.

Egyébként új korában valami fehér zsírszerűséggel volt összerakva, ami mostanra inkább ragasztóként üzemelhetett. Az új tárcsához vettem féktisztító sprayt, az gyönyörűen leszedte ezt a kvázt is.

Ja, igen. A  belső betéten van egy hosszúkás lemez, aminek szvsz az a funkciója, hogy direkt csikorogjon, mikor a vége felé van a ferodol már. Ahogy néztem, valahogy úgy 2-3 mm táján ér a tárcsához és figyelmezteti a delikvenst, hogy fogyóban a betét.

Mert igazán kb 2 hónapja kezdett el lightosan nyöszörögni, de csak nemrég lett igazán gázos a hang, azért vettem le a kereket.

Szóval ha elkezd nyekeregni, érdemes megnézni, akkor még bőven van idő keresni alkatrészt és megcsinálni a tárcsa tönkremenetele nélkül.

Előzmény: t.lantos (20999)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.15 0 0 20999

erdekes, hogy a jobbos beteted fogyott el hamarabb

viszont felirjuk tapasztalatnak, hogy nem lehet csereberelni csak ugy a tarcsakat

Előzmény: PaBiBá (20998)
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.15 0 0 20998

Üdv!

Sajnálatomra úgy volt, ahogy én képzeltem, a hűtött tárcsa nem fért el a féknyereg tartóvasában , de szerencsére visszacserélték. Nem értem a bolt logikáját, mert a sima tárcsára rá kellett még fizetnem 2500-at, a hűtöttet viszont örömmel visszavették ...

De legalább végre felkerült az új fékszett. Alaposan elhasználtam, nem veszett kárba az előzőből semmi, már vason volt a jobb oldali betét, a ballal se mentem volna sokat. Az új tárcsán rajta volt, hogy a minimális vastagsága, 10 mm lehet csak, ebben is jócskán alatta volt már, ha felszabályoztattam volna, szerintem max 7-8 mm-t adott volna ki.

Ahogy elnéztem a szerkezetet, a fék  állandósuló cicergését, nyöszörgését, visítását csak rendszeres tisztítással, karbantartással lehet megelőzni. A fékcsúszkákat szét is szedtem, megtisztítottam, kapott új zsírt és úgy tettem össze, de szerintem a télen vagy még előtte meg kell ismételnem, mert a fékmunkahenger porvédő gumija is elég csehszlovákul nézett ki, el volt öregedve, repedezve. Jobb túllenni rajta, nehogy olyankor fossa el magát, mikor nem számítok rá.

De ezeken kívül semmi szívást nem jelentett, kis műszaki érzékkel megáldott átlagpógár szerintem simán nekiállhat. Minden adja magát, a csavarok X év után is simán kijöttek, nem volt összerohadva semmi, egyedül a tárcsa gyógyult fel az agyra, de ugye csak a megfelelő méretű kalapácsot kell ilyenkor megkeresni :))

És még így is, tötyörgősen is megvoltam vele egy óra alatt, szervízben, csápos emelőn, légkulccsal max fél óra. Erre az itteni Suzuki szervízben anyagban kértek volna 32.000-et, a szerelés meg 5.000 lett volna.

Azért elgondolkodtató ...

ratio Creative Commons License 2007.08.15 0 0 20997
A Jimny felújított (EU3-ra) motorját kapta a 76-os wagi.
"Szerintem" azért jobb, mert bőven elég volt ez is hozzá, még harapott is, és (mivel kisebb teljesítményű) nekem majd 1 literrel kevesebbet fogyasztott. Most meg a telj. adó is kevesebb így. (hiszen a 140-160 közti részt hol is tudom kihasználni?)

Viszont:
csak 140-ig vite lendületesen a vasat (de nekem már ez is elég lenne).
az alapjáratot az első 0-ra fékezésig pörgette a szivató (ez zavaró volt), mint a SW1-nél.
Előzmény: valos (20996)
valos Creative Commons License 2007.08.14 0 0 20996
Azt hallottam,hogy a jimmi 76 lovas motor jobb mint a 93 lovas.igaz lehet?
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20995

Az enyém papíron meg gyakorlatban is négy személyes.

A nagy gond meg délelőtt el fog dőlni, remélem számomra kedvezően :))

Előzmény: golyobish (20992)
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20994

Közben megnéztem én is a katalogust és valóban nem ír más különbséget, de nem tudom elképzelni, hogy a sima és a hűtött tárcsához ugyanaz a féknyereg tartozzon, mivel van némi méretdifferencia. Általában a munkahengert totál vissza kell nyomni mikor beteszi az ember a betétet és akkor is épp hogy össze lehet szerelni a féket.

És ebből logikusan következik, hogy egy sima tárcsáshoz gyártott féknyeregben ha totál összenyomom a munkahengert, akkor nem sanszos, hogy egy majd 2X olyan vastag tárcsát még bele tudjak paszírozni ...

Azért adok magamnak egy esélyt, délelőtt szétborítom és megpróbálom, hátha a gyár máshogy gondolkodik és a papírforma igazolódik :)))

Előzmény: t.lantos (20993)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20993

elvileg kompatibilis a ketto, mert semmi mas alkatreszben nem ir elterest a katalogust, csak a tarcsanal

Előzmény: golyobish (20992)
golyobish Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20992
Évente 2x leszerelem a kereket (téli-nyári gumi), és nekem teljesen az volt az agyamban, hogy belső hűtéses, de egy páran annyira határozottan állítottátok, hogy nem lyukacsos a 76 lovas, hogy elbizonytalanodtam, meg kellett néznem. Ahogy említettem tényleg belső hűtéses. Szerintem az lehetett, hogy 2002 őszén azon kívűl, hogy 5 személyes lett elméletben a doboz, megváltoztatták az 5. seb. fokozat áttételét, kivettek a kaszni aljából valami "tőkesúlyt".... stb., megváltoztatták a féktárcsákat belsőhűtésűre ( a bátyámé is az, szintén 76 lovas, de 2003 tavaszi ). Így visszatértünk az eredeti problámához, tehát azt kéne kinyomozni, hogy csereszabatos-e a hűtött tárcsa a tömörrel (persze, ha PABIBÁ 76 lovasa 5 személyes változat, a kérdés már nem kérdés)?
Előzmény: h.c.s (20991)
h.c.s Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20991

Helyesbítek: A 2000-es évjáratú 76 lovasokban nincs hűtött tárcsafék.

http://www.prokee.hu/suzukat/wagonr/77.htm

golyobish Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20990
Na megnéztem és jól emlékeztem, belső hűtésű (középen lyukacsos) tárcsák vannak rajta (2002.11. 76 LE).
Előzmény: PaBiBá (20988)
h.c.s Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20989
A 76 lovasokban nincs hűtött tárcsafék...
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20988
Köszi szépen , estefelé visszanézek!
Előzmény: golyobish (20985)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20987
kaizen... Kaizen... :)
Előzmény: t.lantos (20986)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20986

wazzeeee

Előzmény: szmeagol (20983)
golyobish Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20985

Szia! Nekem 76 LE-s van 2002-es ötszemélyes, ha estig tudsz várni, akkor majd megnézem.

Előzmény: PaBiBá (20982)
INR Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20984
OK.
Előzmény: PaBiBá (20982)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20983
elővettem a 76 és 93 lovas prosiját. abban is így van. és a 76-osunkon ami 2000-es volt tuti, hogy vékony hűtetlen tárcsa volt a mostani meg szép vastag és kis kamrák látszódnak az élén. de lehet, hogy az "5 személyesítésnél" volt váltás, és nem a motorcserénél, ezt nem tudom.

Előzmény: t.lantos (20981)
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20982

Hétfőre vagyok beidézve a boltba és ha nem jutok a hétvégén dűlőre a vasakkal, akkor első körben megpróbálom cserélni, ha nem lehet valami miatt, akkor értekezhetünk.

Amúgy kompletten 12.000 HUF volt, szerintem jó ár érte, de ha valaki tud jobb áron, nem ragaszkodom feltétlen hozzájuk!

Előzmény: INR (20979)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20981

neizejje, hogy a 76 pacisban nem hutott a tarcsa

a Swiftben is az volt mar sokkal regebb ota

Előzmény: szmeagol (20976)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20980
én a levegőszűrővel jártam hasonlóképpen. ahol beszerzem rossz a katalógus. az első bibi óta mindig 1.3-as vvt-s ignishez kérem a levegő- és az olajszűrőt is :)
Előzmény: PaBiBá (20978)
INR Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20979

Üdv PaBiBá!

Azt nem tudom, hogy a régi Wagonra jó-e ez az új féktárcsa szett, de ha esetleg nem jó, akkor engem érdekelne ez a szett. Nekem is hamarosan cserélnem kell.

Előzmény: PaBiBá (20974)
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20978

Köszi!

Közben sikerült elérnem a boltot, ahol szentül állítja a srác, hogy ez való bele, legalábbis a katalog szerint.

Holnap terveztem lecserélni, mert ma nem tudom,  de szerintem fizikálisan nem fog beleférni.

Az enyém 2003-as, abban az évben volt váltás a 9. hónapban és sajnos nem tudom, hogy előtti vagy utáni.

szmeagol Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20977
mármint nemtudom, mert a korábbi viszont sima, hűtetlen volt és vékonyabb.
Előzmény: szmeagol (20976)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20976
ígyisvan. a betét ugyanaz, de a tárcsa a vvt-seknél már hűtött. hogy felhasználható-e a korábbi doboznál, nemtudom.
Előzmény: Attila93 (20975)
Attila93 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20975
Helo!Tudomásom Szerint a 2004 utáni VVT-s Wagonoknak van elöl hűtött tárcsafék.Legalábbis a mi vvt-sünkben azvan.régikben szerintem nincs
Előzmény: PaBiBá (20974)
PaBiBá Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20974

Szép napot mindenkinek!

Remélem van valaki, aki látott már Wagont és tud nekem segíteni. :)))))

Tegnap nagyon jó áron (akciósan, bótban!) jutottam egy első fékszetthez, ami tartalmazott két tárcsát és egy garnitúra fékbetétet. Felettébb örültem neki, de otthon mikor kibontottam, akkor vettem észre, hogy a tárcsa belsőhűtésű és így minimum kétszer vastagabb, mint az ami most benne van.

A kérdésem a következő: ez az igazán belevaló és eddig jártam rosszal (sima tárcsa van benne most) vagy pedig az eladó srác bökött a katalógusban egyel lejjebb?

Baromira örülnék neki, ha fel tudnám használni, mert az ára igen barátságos volt, japán gyártmány elvileg és mivel vason van már a betét, szükség is lenne rá.

lizike2006 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 20973
Hello!

Van egy 2004-es Wagon R GLX-em sportosítva (spoiler, könnyűfém felni) eladó. Elektromos tükör, elektromos ablak , légkondi,vonóhorog van benne.
Akit érdekel csohanya@citromail.hu
kkn Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20972

Annyira nem magas, mint a Wagon, de azért hátul is elég jó a belmagasság, meg a térérzet, persze ez szubjektív. A csomi lényegében akkora, mint a Swifté, a küszöbmagasság is ugyanaz, de most egy padlóelemmel elválasztották két részre(meg a '08-as Swiftben is). A pótkerék a doboz alatt van, persze mankókerék. Meg kell nézni egy Swiftet, ahol annak a csomi alja van, a Splas-nél (meg a '08-as Swiftnél) van a doboz alja.

szmeagol Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20971
20966. :)
Előzmény: Törölt nick (20970)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20970

Ja még egy kérdés.

Hol van a pótkerék az Agila2/Splash-ben? Motorházban (mint anno a Fiat Pandánál) vagy a csomitartó alatt?

J.

Előzmény: Törölt nick (20969)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20969

A fejnek hátul nincs sok helye Agila2-ben.

Szerintem az eleje szép, de a tető, meg a háta maradhatott volna a régi kocka.

Mert a WR/Agila1 tipusnál a tető vizszintes, sőt még emelkedik is hátrafelé egy kicsit, de az uj Splash/Agila2-nél nagyon lejt hátrafelé (sajna).

James01

Előzmény: Törölt nick (20968)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20968
Azt hiszem tévedtem, most újra megnézve, a képen a csomitartó alatti tároló van. A csomi ennél azért valamivel tágasabb lehet.

A képeket nem tudtam lementeni. Védve vannak?
t.lantos Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20967

tele van az egesz auto Suzuki alkatreszekkel

most megfordult, a Wagon Opel cuccokkal volt tele

Előzmény: Törölt nick (20965)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20966
pótkerék nem lesz hozzá? :) vagy alulról van felfogatva? vagy?
Előzmény: Törölt nick (20965)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20965
Az autómotor.hu-n nézegetem az új Agila képeit, minden tetszik, kivéve a csomi(kisszatyor)tartót... Mivel u.ilyen lesz várhatóan az új Suzuki "spleccs" is, háááát...

t.lantos Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20964

asszem en egy ilyent lattam egy foti uti autokereskedesben (csak ugy odapillantottam, de szerintem ilyen volt)

http://totalcar.hu/tesztek/scionxb/

t.lantos Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20963

ja

motoros toloajto, hogy tosszak meg :)

Előzmény: kkn (20959)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 20962
Húúú, ezt a micsu wagont elfogadnám, ez így tökéletes, ahogy van!

Azt hallottam, hogy a japcsik az autó hossza után is fizetnek valami adót, ezért van ez a nagy kínálat ezekből. Ha nálunk is pl. a teljesítményadó helyett az autó hossza után kellene fizetni, azt hiszem nálunk is nagyobb keletje lenne az ilyen belül tágas, de rövid kocsiknak. Mondjuk minden megkezdett fél méter, X forint adó... A wagonunknak nem lenne ellenfele ilyen tekintetben, a nagyvárosok parkolóiban, útjain több autó elférne. A tízmilliós Tokióban erre már rég rákényszerültek.

A céges mélygarázsunkban - mivel kevés a hely - egy parkolóhelyen osztozunk egy Micra-val és/vagy egy Matizzal, attól függ, hogy melyikünk jön előbb. A hátsó autó a falig betolat, a másik meg elé áll. Ezt két ennél nagyobb autó már nem tudja megtenni, mert nagyon kilógnak.
Előzmény: kkn (20959)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20961

Toyotáékat nem kell félteni, ők nem szorulnak a Suzukira:

http://toyota.jp/carlineup/name.html

Bődületes választék, az egyes típusok különféle alverzióival együtt.

De az látszik, hogy a Suzuki nagyon nyomul Japánban kisautóban, és a Wagon ott még bőven nem lefutott téma, mint azt az alábbi linkek bizonyítják. 2000 környékén a Japánban a legnagyobb számban eladott kisautó volt, nekik nagyon bejön.

kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20960

Subaruéknál is vannak gyanús elemek, amik a Wanonra és a Cevrora hasonlítanak, de lahet, hogy saját termékek.

http://www.subaru.jp/carlineup/

kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20959
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20958

http://www.mitsubishi-motors.co.jp/lineup/index.html

Itt a Mitsubishi, ők is nyomják a Wagont, még az egyik verzió neve is Wagon, csak trükkös az a tolóajtó. Meg ők még nem az új Altot, hanem a régit árusítják. De gondolom, ők is cserélnek majd.

kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20957

http://www2.nissan.co.jp/PINO/PNO/0701/index.html

A Nissannál is van ismerős, az Alto náluk is megy, pedig van Micrájuk. De ez is 600-as, vagyis korrigálnom kell, mert valójában ezek 650-esek.

Amúgy náluk is elég gazdag a kínálat.

http://www.nissan.co.jp/NEWS/CAR/

kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20956

http://www.mazda.co.jp/carlineup/

Nézd meg a 4. 5. sort, gyakorlatilag a Mazda japán kisautókínálatát a Suzuki adja.

Meg kicsit színesebb a választék, mint az európai.

Előzmény: Törölt nick (20954)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20955

Ha nem lenne felvevőpiac nem csinálná őket. Még a Mazda is átvesz tőle Wagont,Ignist,Jimnyt, persze Mazda néven árulják őket. Más cégeknél még retroverziót is nyomnak a kicsikből, mert viszik. Azért marha sokan élnek japánban, és az adók, meg egyebek miatt sokan vesznek kisautót.

A suzu ugye kiskocsiban nagy. A nagyok meg a nagyobbakbók nyomnak annyiféle variánst, hogy csak na.

Előzmény: Törölt nick (20954)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20954

Pontosan, bár nem tudom melyik volt elöbb. :)

Más: Azon csodálkozom most, hogy nézem a japán Suzuki oldalt, hogy 7 db. azonos méretü kisautot kinál a Suzuki Japan. Gyakorlatilag magának csinál konkurenciát, ebböl 3 tipus WR, csak más az orra. Miért jó ez neki?

Üdv James01

Előzmény: kkn (20953)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20953
A Stingray eléggé Scion utánérzés, nem?
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20952
Köszi a választ. Tényleg, nem is gondoltam. J.
Előzmény: kkn (20951)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20951

A miniautók kedvező adókategóriába esnek, és ez köbcentire megy. Ezért minden kisautónak van kei osztályú variánsa. A turbós erősebb, de még ugyanabba az osztályba van sorolva.

Amúgy a gép 4wd a képen, ezért nem hiszem, hogy ez is kei besorolású.

Az Ignisnek is volt kei variánsa, és azt így is hívták.

Pl. motoroknál 400 kcm felett ugrik nagyot az adó, így náluk rengeteg 400-as moci van az adó miatt. Pl. Hamamatsuban a város szélén már a konténerlakások előtt csak robogó, meg motor van, néhány előtt kisautó. Ott sem mindenkinek fenékig tejföl az élet, ott is láttam hajléktalanokat a híd alatt.

Előzmény: Törölt nick (20949)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20950

Ezek a japán kocka WR-ek, meg persze a magyar WR+, nekem sokkal jobban bejönnek, mint az uj tojás WR2 meg Agila2. Mondjuk még nem láttam élöben, szoval kiváncsi vagyok rájuk, lehet aztán hogy tetszeni fog az is. :)

J.

Előzmény: kkn (20948)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20949

Japánoknál azt amúgy soha nem értem, hogy minek tesznek be ilyen picike motorokat (600cm3), aztán miért tesznek rá turbót.

Tehát, miért nem inkább azt követik mint Europában, hogy egy normális motor bele, pl. 1000cm3 (ugye az sem valami nagy), és semmi turbo izé?

Mi az ö koncepciójuk lényege?

James01

Előzmény: kkn (20947)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20948

Ezek most futnak a Wagon alapján, csak a lemezek átszabva kissé.

http://www.suzuki-accessory.jp/wagonr/index.html

http://www.suzuki.co.jp/dom4/lineup/wagonr_stg/

Itt a kei (600-as motorú gépek) osztály műszaki adatai:

http://www.suzuki.co.jp/sharyokankyo/auto/kei/wagonR.html

Amúgy érdekes dolgok vannak náluk, megéri átböngészni.

http://www.suzuki.co.jp/dom4/index.html

kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20947

Ott van az órában, hogy km/h. De még a legdurvább Skyline-ban is csak 180-ig van az óra skálázva, meg minden japán autóban, mert csak ennyit mehetnének az autók. Meg gyárilag japán piacra 280 lónál erősebb autó nem készülhet. Hogy azután akár 1000-et kis kituningolnak belőlük...

Versenypálya meg minden valamirevaló városukban van.

t.lantos Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20946
t.lantos Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20945

emlekeim szerint nem wankel, csak turbos

Előzmény: Dzsonszii (20944)
Dzsonszii Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20944

Talán ez volna az a 660 cm3 -es motorral szerelt változat? Lehet hogy Wankel motor van benne?

Előzmény: Attila93 (20942)
t.lantos Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20943

az ora meg csak 140-ig van :)))

bar ha merfold... :))))

a Sentra orajanak 105-nel volt vege. viszont akkor meg gyorsult :)

Előzmény: Attila93 (20942)
Attila93 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20942
Most tünt fel,10ezerig van órázva.Bár piros zóna 7ezertől van,de akkor mi értelme 10ezerig órázni?"Alapfelszereltség:Tuning előkészítés a fordulatszámmérőn."
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20941
Az órában látod a fokozatkijelzőt bal szélen. Azért van ott, mert a kormányváltós autómatáknál máshová nem tudják rakni, a padlóváltósoknál a boxon elfér. Azért ilyen, mert USA mintára összeérnek az első ülések, a vezetőülés annyival szélesebb, hogy eléri az utasülést. A támlájából könyöklő hajtható ki. Ezért pedig pedálos a kéziféke, mint a régi Merciken, de a pedál újbóli megnyomásával oldható.
Előzmény: chabie (20939)
szmeagol Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20940
szerintem az egy sima kormányváltó. esetleg automatához.
Előzmény: chabie (20939)
chabie Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20939
Hoppá,lemaradt...
Előzmény: chabie (20937)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20938
Világítást.
Előzmény: Attila93 (20936)
chabie Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20937
Engem azért érdekelne,hogy a baloldali nagy karkapcsoló mi célt szolgál? Csak nem terepváltó?:)
Előzmény: Attila93 (20931)
Attila93 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20936
Nekem sajnos autóm nincs,sőt jogsim-se(14éves vagyok)Családunknak van Wagon-ja,elötte Opel Corsa A-nk volt.A wagon szinte ugyanaz belülről(világításkapcsoló kihúzva kapcsolja a belsővilágitást pl)Nekem személy szerint az opeles indexkarok(vagy talán bajuszkapcsoló?)jobban bejönnek.A hátsó elektromos ablak jó!Viszont szerintem a mi vvt-s wagonunkban a kormány lett elrontva,a 76lovasé szebb,fogásra nemtom milyen nem fogtam még,de miénk kényelmes.Fehér óra latt mit értesz?Számlapot,vagy a világítást?
Előzmény: kkn (20935)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20935

Egy időben szinte szögre azonos volt, de voltak mellette eltérő kinézetű változatok is. A műszerfal kinek milyen, de a Suzuki saját kapcsolói a japán verziókban jóval finomabban működnek, mint a mi Opeles kapcsolóink. Amellett a kikapcsolhatatlan belső világítás idegesítő Opel megoldás, a japánban ki lehet. Csak mi ezeket kaptuk, ezeket szoktuk(?) meg. A fehér óra sem tetszett, apósomnak zöldítettem, a japán eleve olyan. A kormánykapcsolói a régi Swiftére hasonlítanak erősen, azét szerettem. A forgókapcsolók nagyon finoman racsniznak, igazából az már nem is racsnizik, csak érzed, hogy ugrott egy fokozatot, de nagyon puhán, de nem ugrik át, jól kontrollálható. Annál az utasülés alatt kivehető műanyag kosár van, kihajtható füllel. Van, amelyik háttámlája teljesen előrehajlik, és műanyag asztalkának van kiképezve, kimélyített pohártartóval. Mondjuk, a tekerős háttámla nekem jobban bejön, mint a japán karos megoldása. A hátsó háttámlák több fokozatban hátra dönthetőek, végül teljesen le lehet fektetni őket, és az egész belső az elsőkkel teljesen ággyá alakítható. Amellett, hogy hátra is jut elektromos ablak. A csomitartó szivargyújtója is hasznos dolog.

Végülis, aki kíváncsi rá, nézze meg a japán importból jött Ignisek, Ignis Sportok műszerfalát, az szinte egy az egyben a japán Wagoné.

Előzmény: Attila93 (20934)
Attila93 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20934
Ezért a miénk szebb!Meg ennek túl pici a kereke,vagy a kerékdob túl nagy?:D
Előzmény: kkn (20933)
kkn Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20933
Na igen, a japán változat Suzuki műszerfallal más. Nekünk csak GM-es jutott, meg a praktikus részleteket sem kaptuk meg.
Előzmény: Attila93 (20932)
Attila93 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20932
Ez kimaradt:
Általam felfedezett hasonlóságok:
Maga a kasztni majdnem ugyanaz,lámpák,lökhárítók,géptető,csomagtérajtó más
A müszeregység gy.k. ugyanaz kivétal bal oldalt.
Müszerfal is majdnem megegyezik.
Nekem tetszene kicsit nagyobb kerekekkel.
Előzmény: Attila93 (20931)
Attila93 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 20931
Hi all!Már nagyon sok ideje olvasgatom ezt a fórumot.Sok érdekes dolgot olvastam a Wagon-ról.Nekünk is van egy 1,3as GLX.Csak azért írtam mert találtam a neten pár képet egy wagon(féleség)ról,hasonlít főleg oldalról....Nézzétek meg!Nemtom volt-e már linkelve de én nem láttam.Ha volt akkor bocsi.További jó Wagonozást!
halford Creative Commons License 2007.08.01 0 0 20930

Tele van már a puttonyom...de nagyon...

D

halford Creative Commons License 2007.08.01 0 0 20929
Uff!!!
Előzmény: kkn (20851)
halford Creative Commons License 2007.08.01 0 0 20928
yeah:))
Előzmény: qmatch (20848)
qmatch Creative Commons License 2007.08.01 0 0 20927
wOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWW!!
EZT SZERETEM!!
BEKOPIZOM, ELMENTEM...
Előzmény: Pitbull (20925)
kkn Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20926

t.lantos jól mondja, amit a Suzukba rakunk, még most is, azokban mindben lötyög a sav. Az ilyenféle gondozásmentes akku ugyanúgy marketingduma, mint a nem kell bejáratni az autót, meg mostanában, hogy nem kell hőfokmérő óra.

Ha a tetején megnyomkodod, érezni a kupakok keresztjét. A matricát le kell húzni, és hozzáférni a kupakokhoz. Után lehet tölteni desztvízzel, meg akkuvitet is lehet önteni bele, nem nagy összeg, de szerelő kollégám mindíg rak az új akkuiba, és még egy sem ment neki tönkre pár éven belül, tehát ártani nem árt.

A Skodámban gyári, a saru felirata szerint 2002.12-es akku van, a kocsit is ekkor gyártották. Az is matricás, amit lehúztam, megnéztem a cellákat (amikben mellesleg ugyanúgy benne van az elektrolit szintjét jelző öntvényfül), és már nem sok hiányzott a cellák tetejéig, a szintjelzőtől centivel lentebb volt.

Pitbull Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20925
A zselés akksik valójában lugosak, mert kötött elektrolitos akkumlátorok nem túl népes csoportját gazdagítják és nem Pb/PbO elktródások, hanem NiCD/NiMH illetve Li-ion akkumlátorok között vannak belőllük szép számmal. Autóban a zselésnek mondott akksik elnevezésée megtévesztő, mert kötött elektrolitosak ugyan de nem zselések, bár állítólag létezik ólom akksiban is gél állapotú elektrolit. Kötött elektrolitosokban üvegyapotban van felitattva az elektrolit amit a polimer szeparátorral együtt belaminálnak a elktróda lemezek közé. Előnye hogy nagyobb tehelhetőség tömeghez viszonyítva mint a hagyományos lötyögős esetben és jobb a rázkódásvédelem. Excide Optima erre jó példa, igaz árra többszöröse lötyögős társainak.
szmeagol Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20924
:D
Előzmény: t.lantos (20923)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20923

felicia nepiteletbol

"Jól pakolható: költözéskor alaposan megtömtem, eddig nem volt olyan amit egy új lakás felszerelésekor ne tudtam volna elvinni vele (nem 300 L-es hűtőszerkrényre és hasonló méretű tárgyakra kell gondolni)"

no igen

mert ilyenkor a Wagonos megkerdezi, hogy a mosogepet a huto jobb vagy bal oldalara tegyem? :)))))

t.lantos Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20922

de attol meg belul lotyog :)

Előzmény: Törölt nick (20921)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20921
Aszittem ho' zselés... Abszolút tiszták a saruk, savkiválás, egyéb kosz semmi (Delphi)... Korábbi off autóimon a savas aksík ahogy lehelték ki magukból az agresszív párát, elkezdték enni a környező lemezeket, festéket, a sarukra pedig kiültek a száraz savmaradványok... Saválló zsírral lett bekenve, de az sem használt...

A mostani gondozásmentes pedig ebszolutli gondmentes...
Előzmény: t.lantos (20920)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20920

pszt.

nem volt szeles. mas autokban sem. az ahhoz egy kicsit draga buli lenne. hidd el.

attol, hogygondozasmentes, meg varazsszemes, ugyanugy savas akku.

Előzmény: chabie (20914)
gykari Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20919
Az én akksim decemberben lesz hat éves, eddig hat telet szolgált. Perion. Józsi, a szerelő azt mondta nem érdemes kicserélni, egy új akksi is ugyanúgy cserbenhagyhat. Az övé hét év után mondta be az unalmast.
deao Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20918
Az autóban az eredeti akku volt (Delphy?). Az az igazság, hogy az évek alatt kétszer sikerült csontra lemeríteni (hosszú időre égve maradt a belső világítás - nem teljesen csukott ajtó miatt garázsban), de eddig sikerült újra életet lehelni bele, bírta. Most azonban már nem vette fel a töltést, kuka. Az én tapasztalatom az, hogy az akkun lévő töltöttség-jelző nem igazán megbízható.
deao
Előzmény: Dudo8 (20910)
golyobish Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20917
Teljesen igazad van! Azért mert egy akksi teljesen gondozásmentes nemfeltétlenül kell, hogy zselés legyen.
Előzmény: t.lantos (20912)
golyobish Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20916
Az aksi tetején van egykis visszajelző ami most zöld fényt mutat, állítólag fél töltésnél halványabb, majd lemerült állapotban sötét, tehát ezt a lámpát akarom nézegetni, az akksi teljesen gondozásmentes, tehát ha sikerülne megnézném a folyadékszintet, főleg ha még utána is tölteném akkor lenne gebasz, na erről ennyit.
Előzmény: valos (20913)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.31 0 0 20915
Enyém is zselés - 4 éves. Eddig semmi gond vele. Kopp, kopp... Ha majd cserélni kell, u.ilyet veszek.
chabie Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20914

Pszt ! A mi Töfinkben is zselés aksi volt.Általában 4-5 évig bírják ezek a cuccok,majd nyáron még talán elmegy,de az első komolyabb hideg betesz nekik. Nem kell erőltetni,cserélni kell.

chabie

Előzmény: t.lantos (20912)
valos Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20913

milyen lámpát akarsz nézegetni?nézd meg az aksit,jó -e a szint .töltsél bele desztillált vizet,ha alacsonyabb a jelzésnél.ha zselés,akkor nem szóltam.

Előzmény: golyobish (20911)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20912
pszt. zseles akku nem volt egyetlen autoban sem
golyobish Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20911

Szia!

Az enyémnek egy negyedéve van még az ötéves szülinapjáig, 51e km, szintén a szabadban tölti az ideje 99,9%-t, szintén még a gyári Delphy(i)(?) van még benne, semmi gond nincs vele, de az elkövekező télen többször fogom ellenőrizni a kis visszajelzőjét a kora miatt (bár valaki korábban írta, hogy állítólag nem megbízható a visszajelző). Hát majd meglátjuk még meddig bírja.

Dudo8 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20910
Szia !
Irod, hogy 45.000 km van az autóban. Eredeti gyári zselés akku volt ? Nekem most 5 éves a wagonom 55 ezer km.-el, lehet hogy és is jobb ha odafigyelek ? Igaz, egyenlőre semmi gondom az akksival sem.. Kiváncsi lennék álltalában meddig birja a gyári , másnál ? Hozzáteszem, a szabadban alszik a wagi, télen is.
Üdv :dudó8
Előzmény: deao (20909)
deao Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20909
Köszönöm a reakciót, az új akkumulátor megoldotta a problémát. Egyébként nappali világosságnál az is kiderült, hogy a bika-kábel sem volt tökéletes, nem bírta a terhelést és ezt egy enyhe füstjellel jelezte.
Mégegyszer köszönöm!
deao
Előzmény: sere (20907)
marpi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20908

Sziasztok!

Segítség kellene nekem is, nem tudom ki ért egy kicsit alufelnikhez, javításokhoz, sérülésekhez. Képeim vannak, mutogatnám... :))))

RP

sere Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20907
Én a Mondeoval jártam egyszer így, bikázásra nem volt hajlandó indulni az istenadta (férj úgy hagyta a magnót takarítás közben)... tettünk bele egy új akkut, és azóta is megy.
Előzmény: deao (20906)
deao Creative Commons License 2007.07.30 0 0 20906
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, a ma történt esethez: a városban furikáztunk nap közben. Este a fiam elvitte a kocsit, és elmondása szerint a motor leállítása után rajtahagyta a lámpát és szólt tovább a rádió. kb. négy perc múlva elhallgatott a zene, és ekkor vette észre, hogy a lámpa sem ég. Persze a kocsi sem indult, műszerfal visszajelzői halványak. Eddig semmi különös nem lenne, megadta magát az akkumulátor. Sajnos a tudatlan gyermek és segítői megpróbáláták betólni az autót, de ez sem sikerült, ekkor telefonáltak nekem (este 11-kor). Az éjszakában én is csak a bikázással tudtam kísérletezni, és ennek az eredmény(telenség)e lepett meg: a visszajelzők fénye az önindító működtetésére nagyon elhalványult, az önindító pedig csak nyöszörgött egy kört, majd leállt. Természetesen a motor nem indult el. Sajnos egy gyenge zseblámpa mellett semmit nem láttunk, ezért a tövábbiak délelőttre maradnak.
Szerintetek mi történhetett? Az autóban 45 000 km van, rendesen szervizelt, mindeddig semmi probléma nem volt vele. Ma is többször indítottuk, és a leírt eset előtt mindíg első pöccre indult.
Ha van ötletetek, (esetleg járt már valaki így) kérlek Benneteket írjátok meg. Természetesen én is megírom a megoldást, ha - remélem mielőbb - meglesz.
Köszönöm!
deao
t.lantos Creative Commons License 2007.07.27 0 0 20905

ja, meg egy belso visszapillanto kompletten lampaval, ha valaki esetleg lerugna :)

Előzmény: t.lantos (20904)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.27 0 0 20904

az mar reg nincs, meg persze nem is lesz

aprosag sincs semmi, csak egy par hatso lengescsillapito.

Előzmény: horvath0101 (20903)
horvath0101 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 20903

Hali!

Nincs esetleg újra motortérhez való zajcsökkentőd? Nem tudom a pontos nevét. Esetleg valami más apróság?

Üdv!

Előzmény: t.lantos (20898)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.07.27 0 0 20902
A reklám helye:

http://www.wagonrfanclub.hu/page.php?1
Előzmény: horvath0101 (20900)
horvath0101 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 20901
Mármint a fóliát. Üdv!
horvath0101 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 20900

Hali!

Nem tudom, tudod-e, illetve még dolgozik-e a srác, de a wagon honlapon volt fenn egy reklám. Nekem (és még talán többünknek) ő csinálta meg tavaly, korrekt volt és adott műbizonylatot is. Viszont Székesfehérváron, ha az még belefér.

Király E. Creative Commons License 2007.07.26 0 0 20899
Értem...szerencsémre az autó ha tízszer volt életében járdán parkolás közben, már sokat mondok...:))
Előzmény: t.lantos (20898)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.26 0 0 20898

ovatosan a padkakkal, mert hamar csunya lesz a felni

Előzmény: Király E. (20897)
Király E. Creative Commons License 2007.07.26 0 0 20897

Szia,

Köszi, úgy néz ki, megveszem a felnit, persze előbb megnézem, tényleg minden stimmel-e...

Az mit jelent, hogy "a peremet mindíg odaverném"? Mert sajnos, első körben marad az eredeti 165-ös gumi, később veszem meg rá a frankó 185/55R14-es gumikat...:))

Előzmény: t.lantos (20896)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.25 0 0 20896

ha ezt a felnit rakod fel, kintebb jon a felni szele, szelesedik a nyomtav.

mondjuk ez nagyobb kanyarstabilitast, es jobb kinezetet is hoz

de a 165-os gumi necces ra

a peremet mindig odaverned. a 185/55R14 nagyon frankon all ezen a mereten :)

Előzmény: Király E. (20895)
Király E. Creative Commons License 2007.07.25 0 0 20895

Sziasztok,

Köszi a válaszokat!

Időközben beszéltem a gumissal, (biztonság kedvéért kettővel is...:) és az egyik hitelesebbnek, hozzáértőbbnek tűnt..

Állítása szerint azért lesz jó a 38-as ET számú felni, mert mivel szélesebbről van szó (4,5 helyett 6) kisebb ET számú felnit kell venni, (azért is gyártják így őket) mert ha maradna 45 az ET szám, akkor a gumi nagyon "beülne" a kerékjáratba. Nagyobb ET számmal a szélesebb felni kb. ugyanabban a síkban lesz, mint a régi kerék, alig veszem észre a különbséget...Erre van esetleg vélemény?

Sajnos, nem igazán értek a dologhoz, de 15-16. 000 forint elég jó árnak tűnik a felniért, ennyit szívesen áldoznék rájuk, még a "bevállalható" kategóriába tartozik...:))   

Danny Zuko Creative Commons License 2007.07.25 0 0 20894
Na, ezt benéztem, szóval ET 45 helyett ET38. Az 7 mm oldalanként, karcos... Azt mondják max 5-el kisebb vagy nagyobb.
Előzmény: Danny Zuko (20893)
Danny Zuko Creative Commons License 2007.07.25 0 0 20893
Az ET szám +/- 5 eltéréssel variálható. Sztem az 54 helyett 38 túl nagy különbség, mert oldalanként 1,6 cm-el lesz kintebb a gumi széle. A futóművet is eléggé megterheli, főleg a csapágyakat. Arról nem is szólva, hogy lehet a sárvédő is beleér majd a gumiba, ha rugózik az autó, vagy sokan ülnek be.

Én nem tenném fel.
Előzmény: Király E. (20891)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.25 0 0 20892

ra lehet tenni a 165-os gumit, de nem az igazi meret egy ekkora felnire

Előzmény: Király E. (20891)
Király E. Creative Commons License 2007.07.24 0 0 20891

Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni...

A Wagon felnimérete 4x100x54 ET 45.

Nem tudja valaki esetleg, hogy a 4x100 ET 38 6x14-es felni (a honlap ezt váltóméretnek hozza, és a gyár -Alessio- szerint a 165-ös gumival is minden gond nélkül használható) okozhat-e gondot kanyarodáskor és terhelésnél?? Azaz pontosabban az ET 38 igazán okozhat-e problémát? Mert a többi paraméter megfelelő, de azt nagyon nem szeretném, hogy a kerék kiálljon a kaszni alól...

Előre is köszi! Ja, és az még továbbra is aktuális, hogy műbizonylatot is adó, megbízható fóliázó szakembet keresnék...:)

Üdv Mindenkinek!

hgc+ Creative Commons License 2007.07.24 0 0 20890
Előzmény: qmatch (20888)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.24 0 0 20889

Szvsz, Vaterán tuti nem vennék ilyet, valami kétes forrásból.

Ha már chip tunning, akkor csakis erre szakosodott mühelyben venném és tetetném be a chipet. Ott adnak garanciát a chip-re, a szerelésre, vissza lehet vinni, ha elromlik. Az eredeti (gyári) alkatrészeket pedig már ismerik, mivel nem az elsöt csinálják.

Üdv. James01

Előzmény: qmatch (20888)
qmatch Creative Commons License 2007.07.24 0 0 20888
Itt is felteszem a kérdést, hogy tudtok-e valamit ERRŐL:

http://www.vatera.hu/suzuki_tuning_chip_regi_es_uj_swift_ignis_30294105.html

...mert ha igaz, szebb, mint az álom :)
HA IGAZ!!!
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20887
igen. TZL-nek hívják a magyar srácot...
Előzmény: maci59 (20881)
Pitbull Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20886
Anno akkor tankoltam ezresért mikor fater verdáját kértem kölcsön. :)
Előzmény: fokúsz (20885)
fokúsz Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20885
ja és ha valakinek tőbbet ér a nyakerősitője mint pl a lakása.... erre tényleg nem tudok mit válaszolni.
amugy vannak ismeröseim akik okosan tudnak tankolni. nem egyszer mesélték hogy ilyenkor, amikor teli kéne nyomatni, vannak -mily véletlen megint csak jó képű fukszos srácok- akik csak 4000-t nyomnak, és azt is párszor csak hozomra. rongyrázás.

kitaláltam egy köztes számomra is elfogadható megoldást. azért tankol csak négy litert , mert
1: lopott a kocsi
2: nem lopott, de 4l / megtehető utszakasz alatt biztos lerohad a verda. :)))))))
e témában mivel most már erősen kezd off lenni nem irok többet .
bocsánat a többi kedves wagonos társaktól. / azt nyugodtan tankoljátok tele, nem valószinű, hogy elromlik/
további boldog wagonozást.
Előzmény: Pitbull (20872)
fokúsz Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20884
biztos igazad van csak a 60-70 literes tankba tankol négy litert. ne röhögtes kérlek. szerintem nagyon jól tudod miről beszélek.
Előzmény: Pitbull (20872)
kkn Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20883
Gondolom, nem simán hagyják a furat mellett, mert egy erős ütés eltolhatja azért a csavart. Példának tekintsd meg a régi Swift hátsó futómű beállító csavarját. A furat ott is nyújtott, de az alátétben elhelyezett furat excentrikus. Valamint van egy támaszték kiképezve az alátétnek, hogy ne tudjon elmenni egy ütésre. Csak ott a csavar átmenő, hogy egyik oldalon együtt fordul az alátéttel, így lehet állítani, a megfelelő pozícióban pedig az anyával lerögzítik.
Előzmény: ratio (20878)
qmatch Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20882
:)
...köszi, a jó pap is holtig...
Előzmény: maci59 (20880)
maci59 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20881
Szia!
Köszönöm a szívességedet!
A kék ledből már kinőttem és óra nincs ott középen,kispórolták.
Láttam az opelos témát amit az a német srác készített,ott található egy Wagon aplikáció is amit szerintem,egy magyar srác pattintott fel oda.Jó a megoldás!
Előzmény: ugyörgy (20852)
maci59 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20880
Csá! "Vitézúr"!
Jó az ötlet,de hiányos és nem igazán preciz.Az ablakokat nem szabad félig engedni,csak olyan negyedig,a robbanó anyagot 17,449mm távolra kell tenni a pedáloktól és kell még néhány kiló magnéziüm por is,hogy jól látható legyen minden,a többi stimmel!Erős hang és fény hatás után-közben lehetünk tanui a Wagonka katrócka lebontva jelenségnek!Ja (!) és a futómű beállítás is sirály lesz!
Előzmény: qmatch (20855)
Pitbull Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20879
Persze szakdékban hátszéllel fogyaszt egy akkora autó 4 gázolajt. Jók az új CR dieselek de semmiből azok se tudnak erőt csiholni. A gázolaj nagyobb energiatartalma + légfeleslegben történő égésfolyamt miatt fogyaszt kevesebbett az olajkályha. 2/3 tlehet számolni egy hasonló méretű és erejú benyáséhoz képest.
Előzmény: ximot (20873)
ratio Creative Commons License 2007.07.22 0 0 20878
Köszi az infót, okosodunk már :)
Na, akkor ezek szerint ennyit lehetett állítani a holtjátékkal. Egyébként karosszériások az egyik furatot, ha kell, meg is dolgozzák oválisra és akkor biztos az állítás. A csavarkötés meg teszi a dolgát és az összehúzó erő hatására tart (tehát nem mászhat el).

Majd a későbbiekben beszámolok, hogy hogyan alakult.
Előzmény: kkn (20877)
kkn Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20877
Nem excenteres a persely sem. A gyárban csak összetartást állítanak, mert mást nem lehet. Elméletileg. Gyakorlatban nem tudom, hogy a lengéscsillapító alsó szára, és a kerékagy összefogatásánál a csavarok, és furatok játéka mekkora. Ha van, az befolyásolja a dőlést, de nekem úgy rémlik, hogy ott minimális. Hajdan a Golf II-mnél jelentős volt, és egészen megbolondította a futómű beállítását, ha variáltak vele.
Előzmény: ratio (20871)
ximot Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20876
Hogye vagytok, azt akartam csak megkérdezni
SERE ?
Előzmény: ximot (20875)
ximot Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20875
eszembe jutott a jelszavam... Öregszik a zember...
Előzmény: ugyörgy (20874)
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20874
na né egy régi ismerős :))))))
szia ximot
Előzmény: ximot (20873)
ximot Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20873
Szia fokúsz!

Arra még nem gondoltál, hogy ezek a böhöm nagy kocsik esetenként 4.0 L/100 Km fogyasztású dieselmotorral vannak felszerelve, amivel 1500 pénzből majd' 150 kilómétert lehet gurulni? Vagy a fuxos kopasz emberkék azért nem tolják tele a tankot, hogy mikor a konkurencia lovasítja a járművet, ne jusson el a következő benyakútig :)))
Előzmény: fokúsz (20860)
Pitbull Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20872
Az a röhely hogy a fuxból simán vehetne egy tartálykocsinyi üzemanyagot.
ratio Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20871
Most néztem meg a rajzokat is, amire mondták, hogy 2 csavaros megoldás (eddig a fenét érdekelte ez). A csavar nem excenteres, de most néztem, hogy estleg a persely az lehet ???
http://www.prokee.hu/suzukat/wagonr/61.htm
Mert ha igen, akkor az engedett, ha meg nem, akkor pedig a játék volt akkora, hogy a szerkezetet el tudtuk mozdítani. (pontosan hol, azt nem láttam, mert nem voltam lent az aknában). Minden esetre a dőlést is mértük az ismételt összetartás ellenőrzéskor és nagyon jó lett (ahhoz képest, hogy milyen xar volt)

Igen elhangzott a rugó fáradása is, de akár a kemény futómű és az a milliónyi kis kátyú is rendezheti a vasat. A toronymerevítőre nem mondtak semmit, mert leköttött minket a gép, de szerintem is jó 5let lehet.

Na majd 3500 km múlva visszatérünk rá, akkor úgyis újra ellenőrizzük az egészet.
Apukám azt mondta: "Jobb negyedévente ellenőrizni"
Na persze, ha van az embernek ismerőse, mert egyébként rámenne a gatyája.

De Qmatch nekem is fura 5let ez a leesés verzió, de azért nem kizárt. Viszont hányan lehetnek azok, akiknek hasonló gondjuk akadt (ha lettek volna, akkor már itt toporognának)? Ezért ez a fáradtság is csak kétséges.

Azonban ha netán újra visszaállna, amit kétkedéssel fogadott a mester, akkor lehet, hogy a merevítő segítene. :)

Meglátjuk.
Előzmény: qmatch (20870)
qmatch Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20870
Hogy az anyámba' kell trélerezés közben eldobni a wagont, hogy elállítódjon a futómű??... ráadásul mindkét oldalon egyformán?
Nem azt vitatom, hogy ez lehetséges, csak gondolkodom, és nehezen áll össze a kép...

ratio, emléxek-e még, hogy hol/mivel állították a dőlést? - nem az összetartást, a dőlést!

...most erre nehogy bazt mondd, hogy a szervízben, és a 10 tonnás feszítővel :)
Azért érdekel, mert én sokáig azt hittem, hogy a lengőkar belső szilentjének csavarja excentrikus, és azzal lehet korrigálni...de nemrég valaki azt mondta, hogy nem excentrikus, tehát azzal állítani nem lehet.
No, most akkor mi van??

A túlzott dőlést vajh' okozhatja-e a doblemez fáradása?...mikor is minden nagyobb pofonnál egyre beljebb és beljebb dől a torony, ezáltal megnövelve a futómű dőlést. Mert ha IGEN, akkor még egy érv a toronymerevítő mellett... nem?
Előzmény: ratio (20869)
ratio Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20869
Bocs, lemaradt:

Pedig eddig is egyenesen ment kormány középállásban.

Az szalonról meg annyit, hogy tényleg nagyon jó áron számították akkor be az előző wagit. Talán ettől akartak szabadulni?

Mindenesetre most jónak tűnik, de majd megyek vele néhyányezret és meglátjuk.
ratio Creative Commons License 2007.07.21 0 0 20868
Köszi mindenkinek a sok információt gumiügyben!

Igazából, most nem tudom, hogy a gépemmel mi volt eredendően, mert a szalon óta az enyém, de hogy mi történt vele ezt megelőzően, azt nem tudom.

A kerék dőlése -2,2 és -2,4 volt !!! (-1,33 a szélső határéréték és -0,33 az ideális). Ez volt az amit szemmel is láttunk. Talán a szalon szervíze is látta. És nem állnak a helyzet magaslatán, hogy be tudták volna állítani. Bár kell 1-2 specko dolog hozzá.
Csak 4 állítással -1-re tudták ledolgozni, ami már benne van a tűrésben.
A kerék összetartás is érdekes volt, mert a gép szerint nem ott van a közepe, ahol mi gondoltuk (ahol a kormány gondolta).

Valaki a napokban megjegyezte: "Biztos leesett a trélerről", hmmm!
fokúsz Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20867
akkor olvasd el mégegyszer amit irtam.
Előzmény: valos (20866)
valos Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20866
Azért én nem vagyok ennyire irigy.bizony sokszor tankoltam 1000-ért mert nem volt több.gondolom nagy lehet a részlet.előbb utóbb az is lejár.mi beszélünk arról,hogy a suzikisokat állandóan zrikálják.akkor legalább te ne engedd meg magadnak,hogy másokra irigykedj.nagy autó őgondja.vagy vegyél egy volvót,és írd rá,hogy a másik gépem egy gripen.
qmatch Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20865
Azt Te csak úgy hiszed, hogy nincs! :)
Előzmény: ugyörgy (20863)
SzáSa Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20864
Köszi. Suzuminn lesz, bár a bontott is 8 ezret kóstál :(
Előzmény: fokúsz (20861)
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20863
igen, csak még infraportom nincs :))
Előzmény: qmatch (20857)
fokúsz Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20862
ha jól tudom bármelyik homasita is megteszi, talán neten rendelni is lehet náluk.
Előzmény: mirdal2517 (20839)
fokúsz Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20861
suzuking, vagy suzuminn.hu
mindkét cég suzuki bontással, gyári és utángyártott alkatrészekkel foglalkozik.
Előzmény: SzáSa (20859)
fokúsz Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20860
nekem az tetszik, hogy esténként a benzinkutaknál nagyon sokszor találkozom nagyautos nagy fukszos nagydarab szimpatikus srácokkal, akik kemény 1000 vagy esetleg 1500 kemény magyar forintért nyomnak naftát. de legalább nagy autóban ülnek.
Előzmény: Pitbull (20840)
SzáSa Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20859
Sziasztok!

Nem tudjátok hol lehetne olcsón bal hátsó lámpát venni, ha lehet külön akkor a búra is elég?

Előre is kösz.
halford Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20858

csatlakozom!:)

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20854)
qmatch Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20857
ja,ja.....reggel 5-kor....
gyuri:megvan már az az infrás cucc?
Előzmény: ugyörgy (20856)
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20856
kora délelőtt??? 05.10-kor ???? meleg???? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: qmatch (20855)
qmatch Creative Commons License 2007.07.20 0 0 20855
el kell helyezni a pedálsortól 10...12 cm-re, az ajtótól 23,98 cm-re 35,45678 g trotilt, majd félig leengedett ablakok, és bekapcsolt belső világítás mellett "aktiválni".
ha ügyes voltál, esetenként még az olajcsere első néhány lépését is elvégezheted, de a műszerfalat egészen bizotsan ki lehet így bontani...

.... :)
bocsánat, meleg van :)

wagonR foreveR
Előzmény: maci59 (20850)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20854
A nagy melegben majdnem elfelejtkeztem valamiről:

Ma 7 éves a topic! Isten éltessen minket!
:-))))))))))))))))))
kkn Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20853
A világítás-visszajelző a KM-órába van beépítve, az óra hátlapján egy hengeresen kiemelt rész furatokkal.
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20852
hali. (én 16 ezer hozzászólással korábban kezdtem :) )
ha a "műszer együttes" a kormány mögöttit jelenti, akkor nagyon egyszerű. az íves müa keretet fogja néhány csavar (nem tudom hány fejből), ezt kicsavarod és bátran magadfelé ki/le téped a keretet. még fogja néhány fémpatent, ezeket kell legyőzni.
A műszerek egy komplett házban vannak és a négy sarkán fogja 4 csavar, ezeket egy hosszabb, esetleg mágneses végű (a mágnes a visszatételnél jöhet jól) kitekered és az egész kivehető. a csatlakozósor a biztosítófül megfelelő ellenfeszítése után kihúzható. izzók foglalatát meg fogod találni. Összerakás fordítva. Esetleg érdemes fényképezkedni közben, mert pár hét múlva úgyis kék(vagy más színű) ledeket akarsz beépíteni. erről a honlapunkon bőven van help.
Ha jól emlékszem a kitárulkozó nyílásban a zümit is meg fogod találni...
kiszit bonyolódik a helyzet, ha a műszerfal tetején/közepén levő óra funkciójú "műszeregyüttest" akarod buherálni. Ha van ilyen érdemes kidobni, mert erre is van más megoldás (OPEL TID) ((idő, hőmérséklet, pillanatnyi fogyasztás, üdvözlő felirat, stb)). ha nincs benne érdemes tenni a tálca helyett.
Előzmény: maci59 (20850)
kkn Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20851

Ez ennyire PS: http://www.suzuki.co.jp/dom4/lineup/mw/

Mint írtam, a japán Suzuki honlapon láttam.

Előzmény: halford (20838)
maci59 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20850
Sziasztok!
Most akadtam erre a fórumra és átolvastam vagy 200 levelet a Wagon R pozitívról folyó társalgásból,érdekes gondolatokat sasolva és mert nekem is van egy 2002 dec. 4. kiadású,gondoltam,ha nem veszitek zokon,én is bekapcsolódnék a témába.Az enyémben nincs klima,e. ablak,e.tükör,a fordulatszám mérőt is kispórolták,a riasztó is dobozban maradt és LE is csak 76 van benne,de meg vagyok vele elégedve mint fogyasztásban mint egyébb más területen,igaz,bal hátsó kerékcsapágyat kellett cseréltetnem.A fájós derekamnak egyenesen jólesik ebben a dobozban utazni és 2-300 km után is fiatalosan tudom magamat kipattintani az ülésből.Szeretem ezt az autót!!
Volt már több más autóm is,eddig ez ragadott meg a legjobban.Van összehasonlítási alapom pl: egy 1500-as injektoros 75 lovas fiat unohoz ,a Wagonka pozitívka jobb,pedig a fiat is harapott rendesen. Azért némi apró kis hibák előfordulnak,de egyik sem befolyásolja a működést pl: néha nem szól a zümmer,hogy te balga lélek,rajt hagytad a világítást.Nézegettem,de nem találom hol van,hogyan is férkőzzek hozzá??Szeretném kivenni a műszer együttest is ,hogy egy izzót kicserélhessek,de nem tudom hol bontsam pajszerral?Legyetek szívesek, segítsetek nekem!!
Köszönöm!

maci
Danny Zuko Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20849
Apósom az idők (és a hőmérséklet) szavára hallgatva szólt, hogy szeretne klímát a Wagonjába. 2003-as, 5 személyes 76 lovas. Ha tud vki eladót legyen kedves értesíteni! Köszönöm!!!
qmatch Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20848
wagonR foreveR
Előzmény: halford (20847)
halford Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20847
Igaz!
Előzmény: qmatch (20846)
qmatch Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20846
...na, abban egyet értünk, hogy a mai suzukikból nehéz választani...illetve nagyon is könnyű :( Nincs sem igazán praktikus - WR+ - , sem igazán tökös - swGTI - közte, marad a középszer, még talán az új swift a leghitelesebb, legőszintébb közülük, de családdal az is kiesik. A LIANA meg drága, akár csak az SX4, ami még kicsi is.
Előzmény: Pitbull (20843)
qmatch Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20845
Előre mondom, h nekem a régi van - a "szúnyoghálós"...
Már régebben is volt olyan, aki elunta a hálót, és csinált egészen jó kemény kalaptartót . .. de nem tudom, ki volt az, már rég volt. nézzél be a www.wagonrfanclub.hu -ra,
tessék rákérdezni.
Mivel ilyesmiből nincs utángyártott - hiszen az esetek többségében túléli az autót - ezért marad a barkács.
... egyébként mennyiért adják a gyárit?
Előzmény: vidaik (20844)
vidaik Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20844
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, bármilyen tanácsnak örülnék. Barátnőm szülei nemrég vettek egy 2004-es Wagon R-t és nincsen benne kalaptartó. Van valakinek tippje, hogy honnan érdemes szerezni (bontott, utángyártott), mert a gyári eléggé borsos.

Köszi: Pisti
Pitbull Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20843
Tudod erre szoktam az mondani akinek nem inge ne vegye magára. Évekig jártam 4T trabival, bankhitelm nem volt csak benyára meg karbantartásra költöttem és biza a 1.3 szutyukikat is meg tudta lepni a gép 120 ig. Volt egy kis okosítás benne. Múlt év elején olyan szintre elért a kaszi hogy életveszélyessé vát és nem volt értelme javítani. Néztem zsuzsuki 2 modeljét. Ignác és SX4. Stift2 nem tetszett. Ignácra nem volt normális hitel az SX4 meg túl drága volt, főleg ha nekem szimpatikus 1.9 JTD került volna bele, így maradt a használt autók. Véletlenül sikerült 146 JTD venni, annyira felqrta az agyam egy opelos hogy elmentem autokreskedő cimbihez hogy nincs e klimás nagy dieselja ami nem francia és nem PD. Ellenfele egy Z1 motoros jürgen polo 1.9 TDI volt 2 évvel öregebben. Első próbaút eldöntötte hogy melyik is kell nekem. KP ra megvettem, banki tartozásom megint nincs és van egy viszonylag nagy utasterű alsó közép kategóriás gépem. Jackarizni nem lehet vele, viszont menni nagyon tud és nincsenek nagy fenttartási költségei.
Előzmény: qmatch (20841)
halford Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20842

BTW: számtalan prolit ismerek, akinek majdnem többet ér az autója, mint a panellakása - én inkább őket sajnálom, igaz, nem olyan nagyon... :)

Mennyire igaz...

Előzmény: qmatch (20841)
qmatch Creative Commons License 2007.07.19 0 0 20841
Kedves pitbull, az anyagi helyzetem ugyan csak az APEH-re, és a feleségemre tartozik, de neked elárulom, hogy telne drágább, nagyobb gépre.
De egyrészt: tökéletesen megfelel nekem a wagon a cuccainkat és a családot szállítani.
Másrészt: a többi pénzt inkább a gyerekeimre költöm... neked vannak?
Amit a kötelezőn, meg a benzinen megspórolok, azt is inkább a gyerekeimre költöm...
Az, hogy a gazdag-nagyautósok - mint te is? - nem vesznek emberszámba, netán sajnálnak is, az a legkevésbé sem érdekel.
BTW: számtalan prolit ismerek, akinek majdnem többet ér az autója, mint a panellakása - én inkább őket sajnálom, igaz, nem olyan nagyon... :)

További balesetmentes közlekedést kívánok neked is!
Vesszenek a szuzukisok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Pitbull (20840)
Pitbull Creative Commons License 2007.07.18 0 0 20840
"A vezetési stílus pedig már más tészta! A Swiftet jobb volt vezetni, harapósabb a motorja, jobban pörög, mint a W+-é. Ezzel - mondom, literes a motorja! - nem igen tudok dinamikusan gyorsulni, csak ha az égig pörgetem a motort. Nem baj, nem sportautót akartunk mi venni, ez a "kis sárga dög" nekünk nagyon megfelel! És az, hogy pár kőbunkó F@SZ nem tud úgy elmenni mellettem vagy megelőzni úgy, hogy ne fitogtatná a lóerőit, arra én nagy ívben ráköpök! Biztos, hogy a farka meg nem nagyobb, mint egy nudli - valahogy kompenzálnia kell a kisebbségi komplexusát... :P"

Az a gond hogy suzukisok és egyébb kisautósok között is baromi sok van belőllük csak nekik nem telt drágább nagyobb gépre. Legutóbb a jürgen póló meg dudált villogot ki a körforgó előtt 500m re a belső sávból, pedig én is megengedett felett mentem. Meglőzött dudált mutogatott utána meg alig tudot befékezni, hogy nem körfogó közepébe katapultálja a vadonatúj ócskaságát.
mirdal2517 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 20839
Sziasztok!

Régen voltam erre. Nos, a fogyasztáshoz én is hozzászólok. A lityós motor összesen 120km országút, többi város arányban 6,5 litert evett. Klíma csak itt-ott. Szerintem nem sok, mert a Swift - szintén literes motorral, ohne légkondi - sem fogyasztott jobban!

És a csomagtér: a Swiftet hálás autónak tartom, ám ha valaki próbált már kb. 25 kilós táskát/bőröndöt berakni a hátuljába, az tudja, hogy igen kemény munka - annak ellenére, hogy fizikai melós vagyok! És arról már nem is szólva, hogy az eü-doboz és az elakadásjelző 3szög is útban volt, a tatyó mellé már nem is fért be nagyon semmi, max a tetejére. A Wagonba pedig nem kell az égig emelni a motyót, ha be akarom pakolni és az oldalsó kis pakolható tárhelyek is nagyon hasznosak, ki is használjuk ezeket, így több mindent tudok berakni a pakktartóba.

A vezetési stílus pedig már más tészta! A Swiftet jobb volt vezetni, harapósabb a motorja, jobban pörög, mint a W+-é. Ezzel - mondom, literes a motorja! - nem igen tudok dinamikusan gyorsulni, csak ha az égig pörgetem a motort. Nem baj, nem sportautót akartunk mi venni, ez a "kis sárga dög" nekünk nagyon megfelel! És az, hogy pár kőbunkó F@SZ nem tud úgy elmenni mellettem vagy megelőzni úgy, hogy ne fitogtatná a lóerőit, arra én nagy ívben ráköpök! Biztos, hogy a farka meg nem nagyobb, mint egy nudli - valahogy kompenzálnia kell a kisebbségi komplexusát... :P

Más. Szeretnék oldalcsíkot rátenni, mivel az nincs még rajta, féltem a festést. És a löklapokra is tehetők azok a fekete műanyag "bajuszkák". Hol tudok olyat venni/rendelni? Békéscsabai vagyok, ha tud valaki tuti helyet, akkor köszönettel veszek minden használható tippet! Ha meg rendelhetek valahonnan, az is megteszi! Voltam a gyulai Afit-nál, de az ottani árat sokallom kicsit. Nem árulom el mennyi, várom a tippeket!

Köszi és üdv minden Wagonosnak!

halford Creative Commons License 2007.07.18 0 0 20838
őőőő ez most vicc? ps lenne?
Előzmény: kkn (20833)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20837
És még finoman is fogalmaztál :)))))))))))
Előzmény: szmeagol (20835)
qmatch Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20836
háááááááát..... hát igen.
Előzmény: szmeagol (20835)
szmeagol Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20835
ocsmány.
Előzmény: qmatch (20834)
qmatch Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20834
Vicces ezzel a hótoló orrköténnyel :)
Előzmény: kkn (20833)
kkn Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20833

Ja, most láttam a japán honlapon, nem cseréltek vadiúj Chevroletre?

sere Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20832

Pedig elvileg suzukiéknál is cinkelnek...

A negatív tapasztalathoz meg sok-sok pozitív járult, és bíztam benne, hogy a következő majd csak nem kezd el pöttyösödni... 2,5 évig bírta is, akkor jelent meg rajta a rozsda, mielőtt eladtam. Ettől függetlenül imádtam, ha megmarad, occsó pénzért megcsinálták volna.

Előzmény: Törölt nick (20831)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20831
Csodálom, hogy az első negatív tapasztalat után szintén u.ezt a típust választottad...

A múltkor láttam egy sérült swift II.-őt, a hátsó sárvédő lemezről 10-15 centis darabban levált a festés... A lemez - inkább pléhnek látszott - tiszta rozsda volt, nyoma sem látszott alapozónak vagy bármilyen közvetlen gyári lemezvédelemnek. Úgy látszik a "cinkelt" karosszéria vagy legalábbis egyes elemek ilyen irányú védelme ismeretlen a Suzukinál... Példul a Skoda cinkeli még a Fábiát is...
Előzmény: sere (20825)
qmatch Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20830

Danny Zuko autója piros volt, és ...

Csak a gyári klubtagok tudnának részletekkel szolgálni, ha ez szokásuk lenne, hogy mennyi apróbb változtatás zajlik a gyártástechnológiában egy modellciklus alatt.

Én is csak egy garanciális és egyéb szervíz-alkatrész ügyekben jártas barátomtól hallok érdekes dolgokat... sokszor a tervezett technológia kiforratlan, vagy átgondolatlan, és az első néhányezer darab után derül csak ki az összes hiba.

Említett barátom sokat regél a gyár által kiadott - NISSAN - visszahívási, és szervíz-utasításokról is... VÉRFAGYASZTÓ!!! Főleg, hogy enyhén szólva nagyértékű áruról van szó, ennél többet átlagember már  csak ingatlanért fizet...

Pl. Cateye fantárs autóján a hátsó lökhárító alatti tartó-merevítő vas rohadt, de szó szerint, mire azt mondták neki, hogy az az elem egy másik beszállítótól - présüzemből - jön, valszeg rossz minőségű anyaggal dolgozik - valszeg spórolásból.

Már nem is emléxem, hogy Ő kente le HAMMERITE-tal, vagy a szervíz csinálta meg....

qmatch Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20829
Jééé?...én azt hittem volna, hogy a diffinél változtattak a végáttételen...
Előzmény: _Brazil_ (20824)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20828

nekem gariba fenyeztek a tetejet madarszar okan

Y29 (sotetkek metal)

sere Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20827

A "vicces" az a dologban, hogy a régi járgányért nem tudok kezeskedni (használtan vettem), de az újabbikat tutira nem sz..ta le madár ott, ahol a rozsda megjelent. Egy-két pötty ráadásul olyan helyen volt, hogy fizikai képtelenség, hogy oda pottyantani lehessen.

Arról nem is beszélve, hogy az autó szinte csak akkor volt a szabad ég alatt, ha éppen mentem vele, még a céges parkolóhelyem is fedett és madármentes.

Szóval lehet, hogy a madárszar is megmarná az ajtókereteket, de biztos, hogy alapvetően fényezési/alapozási hiba miatt lett rozsdás.  

Előzmény: kkn (20826)
kkn Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20826
Na, volt például olyan, hogy végigjárták a parkolót, az autók lecsutakolva, és átvizsgálva, hogy a rápottyant áldás alatt feljött-e a festék. Ez jobbára a nem metál autókon fordult elő, mert puhább volt, mint a lakk. Amúgy tapasztaltak például krátereket is, és a laboratórium vizsgálata szerint valami rovarpeték nyomait mutattál ki, ami a festéket megmarta.
sere Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20825

A rozsdásodásról:

Mind a régi (2001-es 76 LE), mind pedig az újabb (2003 végén gyártott 1.3 vvt) wagonomon kijöttek a rozsdafoltok, ugyanott, ahol a témában fellelhető cikkekben fotózva volt. A gyár hivatalos álláspontja szerint madársz... akarom mondani ürülék és a megfelelő ápolás hiánya okozza, ezen már a márkaszervíz is csak röhögni tudott kínjában. Ingyen megcsináltatni esélytelen.

Érdekes összefüggés, hogy mindkét autóm sárga volt, szekszárdon volt rajtam kívül még egy kukacos ügyfél, aki balhézott emiatt, az övé is sárga, és a cikkben fotózott autó is az volt.

Előzmény: Törölt nick (20822)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20824
Az újabb 76-osokon csak az ötödik fokozaton reszeltek valamennyit, elég minimálisat.
Előzmény: qmatch (20821)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20823
de en nem jarok szaunaba :)
Előzmény: Törölt nick (20820)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20822
Nem jellemző a rozsdásodás, nem láttam még egy rozsdafoltos wagit sem, a régi swiftek is még milyen szépen "egyben" vannak. Talán egy pár száz darabos (vagy még annyi sem), 2003 év eleji(?) széria lehetett érintett a dologban, gyártástechnológiai lazaság okán.

Talán az 5-személyes pici előnye még az egyharmad-kétharmad dönthetőség, a 4-személyes fele-felével szemben.

Előzmény: qmatch (20821)
qmatch Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20821

Az enyimé 2001-es, a fényezése sérülékeny, de nem rozsdásodik.

Tényleg jobb lehet a hosszú váltó, ezen nagyon hamar leforog minden fokozat, igaz, így sem túl erős - a hosszabb váltó nyílván a fogyasztás és a zaj ellenszere...az is igaz, hogy a frissebb 76 lovas motorok kisebb fordulaton élénkebbek, valszeg a váltóhoz igazították az előgyújtás szabályozást (?) .

Az, hogy az újabb wagonR+ ötszemélyes, egy vicc... de ha másképp nem megy, legalább törvényesen szoronghatnak hátul hárman.

Előny lehet még az újabb wagonok ( a 76lovasok is ) hűtött első féktárcsája, egyébként más nem jut eszembe... a mai eszemmel én is újabbat vennék, de hát akkor 2002 volt...

Ez a trükközés az ablakokkal... én is szeretek lehúzott ablakkal menni, sajnos a fülem és a szemem nem szereti - de nem szoktam megkérdezni őket... szóval kipróbálom majd a "trükköt".

Nézzetek nyugodtan hülyének, de csontig letekert első ablakkal, és csak lábra irányított klímával szoktam mostanság közlekedni, így nem garantált a tüdőgyulladás, reumát sem kapni, mert lábnál elkeveredik a klíma hidegével a kintről jövő huzat.

Előzmény: Törölt nick (20817)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20820
Vazze, nekem nem kell szaunába járnom, hogy izzadjak egy kicsit... Van egy saját, ötszemélyes, 4-kerekű szaunakamrám... :))
Előzmény: t.lantos (20819)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20819

azert en maradok a klimanal, az megiscsak kellemesebb :)

Előzmény: Törölt nick (20817)
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20818
a kézifék bowden hajlamos kis rozsdára, hiába van müa. betétben, a hátsó agy felöli részen. Kézzel,kiszerelve, jól mozgatható, de összerakva mégis szorul és a hátsó fék állandó szorulásban szenved. Álló autót kézzel könnyen lehessen tologatni, akkor jó.
Hátsó kerékagyban a csapágyak porvédő nélküliek, ezért egy idő után kiszárad, esetleg rozsdásodhat is. Fölemelve a kocsit és a kereket megforgatva ne legyen morgó hangja.
Váltóbowdwn szorulása miatt nehéz a váltás. ez javítható kenéssel.
A kézifékbowdwnt sajnos cserélni kell, a csapágyat szintén, ide az opel ugyanilyen, de porvédős csapágya ajánlott.
Ezek szoktak előfordulni..
Előzmény: djadji (20810)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20817
A helyedben a 2003-as kiadások közül választanék... Ezek már ötszemélyesek és azt hiszem ez évtől volt egy sebváltó-áttétel változtatás - bár lehet, hogy ez csak az ötödiket érintette -, amitől a fogyi csökkenését várta a gyár... Ezt valahol olvastam, a többiek biztos jobban tudják.

Az Autó2 újságban 2003 nyarán volt egy cikk, hogy egyes wagonok helyenként rozsdásodnak (ajtón ablakkeret körül, sárvédők külső peremén stb.) A családban van az enyémnél 4 hónappal idősebb ('03 áprilisi), szintén világosezüst wagon... Az enyémnek ('03 szeptemberi) sokkal magasabb a fénye. Ha egymás mellett állnak, feltűnő a különbség. Mindkét autó garázsban tartott. Szerintem a panaszok miatt ettől az időponttól jobban odafigyeltek a festésre a gyárban...

Más téma, fogyasztás... Újra elkezdem írni a fogyikat, úgyhogy már telitankolok. 325 km (ebből kb. 220 km Pécs-Fonyód és vissza, a többi város) 5,92 l/100.

Tegnap telivel indultam u.csak Pécs-Fonyód. Winn's injektortisztítóval is megvitaminoztam az evo neo 99-et, hát annyira ment a gép, hogy bár rengetegen mentek a Balcsira és vissza, de mindvégig én voltam az első. :)) Erre az útra még nem tankoltam rá, úgyhogy ezt most nem tudom prezentálni.

Hangsúlyos persze, hogy klíma nincs. Amire még rájöttem - röhej ennyi év után - hogy ha a hátsó ablakokat 5 centire leengedem, akkor az elsőt teljesen leengedve sem cibálja a hajamat a menetszél, úgyhogy végig így jöttem haza és nem volt meleg az autóban. Eddig a légterelő ellenére is bevert a levegő, úgyhogy csak félig nyitva közlekedtem. Ez a tipp kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés nekem... :))
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.07.16 0 0 20816
Azzal nem volt semmi bajom, viszont elfogyasztottam két Wartyogó motort, két hengerfejet (Hengerfejtömítést már szinte menet közben cseréltem... :-)))) ) és öt szélvédőt... (Isteni, amikor az öledbe robban száz-millió darabban a szélvédő!!! :-( )(...Aztán éjjel fél kettőkor napszemüvegben vezetni a Mecsekben szélvédő nélkűl.....Na ez a coooooool!!!! :-) )
Előzmény: t.lantos (20814)
kkn Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20815
A radiál gumiban (radiális=átlós) a gumit merevítő acélszálak átlósan helyezkednek el. Nem is ez a lényeg, hanem, a gumit érő terhelés hatására ezek az acélszálak enyhén megnyúlnak. Ha megfordítod a gumit, a megnyúlt szálak az ellenkező irányú erő hatására megrogyhatnak, megszakadhatnak, és nem tartják rendesen a gumit, ami akár kiegyensúlyozhatatlanná válik, és folyamatosan rázni fog. Rosszabb esetben, ha egy helyen több is elszakad, kidudorodik a gumi. Bár ezt nagyobb esetben a padkázás  okozza az oldalfalon.
Előzmény: ratio (20807)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20814

hogy a barkacsnak milyen elkefelt valtoja volt :)

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20813)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20813
Trabant után tér-időugrásként érzed a Wagont!!!! :-)))))
Tudom, én is Trabantoztam előtte (meg Barkas és Skoda...)
Az itt kialakult fogyasztás témához annyit fűznék: Tapasztalat, de innen a fórumról kaptam a tanácsot anno (Zola, HTaSV), 2500 alatt tartva a fordulatot, igen nagy elégedettségre okot adó fogyasztást produkál a gép. (Persze EZT igen nehezen lehet betartani... :-)))))) Hosszú távon kb. egy óráig bírom a "tökölést"...)

Nézz be a honlapra ( http://www.wagonrfanclub.hu ), vannak gáosok is (ha jól emlékszem ketten..)

Az ár meg függ sikmindentől, de olyan 750-800E forint körül lehet az ára...
ratio Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20812
köszi t.lantos! Okosodem már :)
Mindenképp napokon belül új gumik lesznek. Csak a kopást nem tudom miért van, de megbíthatóbb helyen lesz most ellenőrizve az is.
Előzmény: t.lantos (20808)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20811

76 pacis, az biztos

djadji Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20810

Szerintetek egy 1.3as 2002-es Vagon mennyit ér? Sajnos azt nem tudom, hgy 76, vagy a nagyobb... És a LPG is benne van (szval a gáz.. nem vagyok biztos a betűszóban..)

Én most szeretnék ilyet venni.. nekem a kis fogyasztás az elsődleges szempont, a lasabb sebesség (tranantot hajtottam sokáig) és a kicsit zajosabb utastér (trabantot hajt...) nem zavar.

De látom, hogy a többség azért meg van elégedve vele, ugyhogy aránylag megnyugodtam...

Esetleg tipikus hibát tudtok mondani, amit érdemes lenne leellenőriznem egy Vagon-on ha meg akarom venni? ami gyakran előfordul, és érdemes rá odafigyelni...

agytorzsy Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20809
Az tényleg igaz, hogy 110-120-as sebességtartományban rohadt hangos az utastér a 76 LE-s wagonban. Tapasztalatom szerint 120 után elcsendesedik, bár azért nem válik a doboz stúdiószobává:) Ez egy városi kisautó, sok-sok kispórolt dologgal. Persze, a Stilo más kategória, de ismerőseim egyfolytában szidják, mert a 2. év óta a gatyájukat is ráköltik, már jó ismerősökként köszöntik őket a szervizben. Én a 4 év alatt a wagonra szervizileg csak a kötelező szervizekre költöttem, olajcserék, stb. Megbízható, egyszerű, kényelmes. Az, hogy valaki mit gondol rólam, amikor az úton lát engem a dobozomban a kétszer vagy többször drágább és jobb autójából, rohadtul nem érdekel. Ha ilyen problémáim lennének, nem az autómat változtatnám meg, hanem az egész életemet. Ezen az elven akkor bicajjal se járnék, mert akkor az autósok azt gondolhatnák, hogy jaj, de csóró vagyok, mert bicajjal járok. (Ja, és a bicaj egész jól befér a Wagonkába!:)))
t.lantos Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20808

azert, mert kapott egy adott iranyban a szerkezet jo sok terhelest, es ha megforditod a forgasiranyt (aminek ugye nincs ertelme, mert a belso fele akkor is belulre kerul), akkor meg szet is szakadhat az elleniranyu terhelestol.

amugy ha nincs forgasirany, akkor pont nem mindegy, hogy van felszerelve. nezt meg, talalsz majd rajta egy outside feliratot.

ha a telit koptatod felemasra, akkor atrakhato a gumi a masik oldalra a forgasirany megvaltoztatasa nelkul (persze nem felnistul :) ott vissza tudod koptatni.

Előzmény: ratio (20807)
ratio Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20807
Hát kedves druszám, most nagyon nehéz a fejem. A gumiszereléshez nem értek, ezért próbálok infót szerezni.

Szóval, amikor szerelték a gumi, minegy volt, hogy melyik oldalra megy a felni külő, mert az eredmény ugyan az volt. Erre mondták, hogy nincs forgásirány (meg nem is jelölték rajta). Hát ránézésre, a gumi mintázatán egy ferde/kereszt vonal értelmezhető rajta. ezért asszimetrikus. Ezért akkor fordították meg a gumit rajta, hogy a kopás kívülre kerüljön. A már felszerelteket nem cseréltem meg, mert tényleg nincs értelme.

Lehet, hogy buta kérdés, de miért nem lehet a forgásirányt megváltoztatni ezeken, ha ugyan az a mintázat eredmény?

A téli az forgásirányos volt. azt értem.

Persze leginkább a kopás az amit nem értek. A tavaszi fordításig a gyári nyomás volt benne mindig (azaz 2,4). Tavasz óta meg 2,2-2,3-ra csökkentettem.

??? - ez van most a fejemben :)
Előzmény: t.lantos (20800)
sakac Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20806
Nekem az 1,3 vvt-s város 6,6-7,2 országút 5,6-6,4 (130-140 2 felnőtt 2 gyerek) ez sok vagy kevés akkor?
qmatch Creative Commons License 2007.07.15 0 0 20805
hát.... én nem akartam enyire - hogy is mondjam - , szóval ennyire kivesézni a stilo-t :)
nagy halom vas, és ráadásul az olasz motorok nem arról híresek, hogy takarékosak, hanem hogy mennek, mint a barom

de: fogyasszon a stilo 1 literrel kevesebbet 100-on, az legyen 280 Ft/100 km, azaz
2,8 Ft/km spórolás. 400.000 / 2,8 = 142.857.
Azaz az említett stilo felárából a "nagyétvágyú" wagonR+ többletfogyasztását bő 100ezer kilométeren keresztül lehetett volna finanszírozni. És közben megalázkodni az utakon, meg...mit is még?... na mindegy...
Előzmény: fokúsz (20802)
valos Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20804
AMULT HÉTEN VOLT EGY UTAM.PAKS BP.MEG VISSZA.DUNAÚJVÁROSIG SZINTE ARASZOLGATÁS.RÁMENTEM AZ M6-OSRA.GONDOLTAM HA MÁR MEGADATOTT,HOGY PÁLYÁN VAGYOK,MEGNÉZEM MIT TUD A 76 LOVAS.140-NÉL KÉRDEZTE A FIAM ?APA CSAK ENNYIT MEGY?MINTHA NEM AKART VOLNA TÖBBET MENNI.ELTELT VAGY 8 MÁSODPERC(PADLÓGÁZON VOLTAM) NA HÁT EZ BEINDULT.175-NÉL VISSZAVETTEM,MONDVÁN HOLNAP IS KELL.MÉG MENT VOLNA.ALIG HITTEM A SZEMEMNEK.NA ÉS 140-NÉL SUTTOGTAM AZ ASSZONYNAK,HAZAÉRÜNK MEHETEK A KOCSMÁBA?MEGHALLOTTA.AVÁLASZTNEM RÉSZLETEZEM.
Előzmény: fokúsz (20803)
fokúsz Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20803
citroen xsara nyári fogyija 11 liter télen 15 liter városban, szinte állandó sok rövid út használat mellett. beül indit 5 km megáll. aztán pár óra múlva vissza.
vannak extrém helyzetek, ahol extrém adatok jelennek meg. de ez nem jelenti azt, hogy minden xsara ennyit zabál.
fokúsz Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20802
ez a stilo egy nagyon érdekes auto. eddig három emberkét ismerek, akik stilo-ztak/znak. az egyik szerint qva jó kocsi, megy mint állat, nagyon szép, és alig eszik valamit. a baj csak az vele, hogy elötte fábiázott 1 évig, addig az volt a qva jó, annak elötte meg honda concertozott, és nem fogjátok kitalálni, de addig az volt a legtutibb verda. erről ennyit.
a másik egy hölgy ismerös, aki a jó kis stilo-ját tényleg alig használtan vette, de ha hosszabb utra ment- amit már bp-dobogokő is kimeritett- , parkolás után elöjött a távolból holmi bagatel computer hiba, aminek következtében max 1 esben tudott visszacammogni. élvezet volt minden bizonnyal. mára már boldog yaris tulaj.
a harmadik az alap motorral vette ujjonan, szó se róla dögös volt a fekete, csak éppen a várost nem tudta 10 liter alatt megúszni. pedig azt gondolta szegény , hogy az új kocsival majd kiadást fog csökkenteni. hát nem. eltévedt a rongyrázás sűrű erdejében.
és csak halkan jegyezném meg, hogy a belsö ezer vörös pötyben káprázik ami nem túl praktikus, de legalábbis kis időt igényel, hogy megtanuld, hogy melyik gomb épp mire van.
de én csak megint ismételni tudom magamat: a sztrádán 8 litert eszik /2002. 1.3 , 76 paci/még mindig. 140es tempóval. + - 1-2 km/h fix 140. nem néha , nem csak elözésnél, egyfolytában. és közben a párommal még beszélgetni is tudunk. nem kiabálva. biztos hogy wagonban ültetek??? nem zil volt??? vagy a német bogárhátú csoda???
a várost már két hónapja nappal is a kerekek alá veszem. biz mostanápan az m7m1 bevezetőn araszolgatok légkondival. de egy egy vizsgált periodus sem tiszta város!!! mert hazafele már lehet gurulni elég jól. 7 fölé nem ment még. ha meg városon túli gurulgatáson vagyok vele épp hogy túlépi a 6 litert. de bp rijeka megpakolva/camping/
meglepetésemre a tempós haladás mellett 6,7 liter volt, 1200 kilométerren vizsgálva.
nem tudom hogy mi a sok illetve a nem sok.
és ha csak márkán belül nézel körbe akkor bizony halkabb, nagyobb. a szebbet nem irom mert nekem pl a stilo már csak nem is tetszik kivülről sem. ez egyéni izlés kérdése. kinek a pap kinek a papné. :) kivánom hogy sok öremet lelj a stiloban, és ő benned, és kivánom még hogy ne az autoszerelö legyen a legjobb barátod. :) ;)

húú ez hosszú lett. bocsi.
Előzmény: ijn566 (20786)
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20801
nem.
alacsony fordulaton is van nyomatéka és szinte villanymotor szerűen pörög föl (76-os is).
magasabb fogyasztást eredményezhet, ha pl 5.ben 40 körülről gyorsítunk ki. Ilyen nálunk, ha Vértesszölősről megyek ki, mert a faluban max.40. Elég jól gyorsul a gép, de mélyre kell nyomni a gázt. mondom, 5.-ben. Ezért újabban inkább visszaváltok 4, esetleg 3.ba. adok egy bő kövér gázt és huss :)))))))))))
Persze ilyenkor finom pedálkezeléssel némileg csökken a horror fogyasztásom.
Előzmény: qmatch (20795)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20800

ez a baj. vagyis asszimmetrikus.

kulso es belso fele van. ezert ha a masik oldalra rakod, ami eddig belul volt, marad is belul, de ennek ertelme se lenne, meg nem is szabad megforditani a forgasiranyt

Előzmény: ratio (20799)
ratio Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20799
Ezek forgásirányra nem jelöltek.

Köszi mindenkinek, én is a terpesztés miatt aggódtam, hát a jövő héten majd meglátjuk.
Egyébként így ment a gép 63ezret 3 tél kivételével.
Előzmény: t.lantos (20794)
Dzsonszii Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20798

Helló Urak!

Fogyasztás

A cégnél előadtam az elégedetlent, 5,5 országúton 90-es tempóval, városban (Pécsen) nyáron 6,5, télen 7,5. Gyorsforgalmi elkerülő út, hehe, jó vicc! Nos három kollégának 1,6-os Daewoo Lanoss-a (100 LE) van, nekik 10-et eszik városban, 7-et országúton. A céges Opel Astra kombi, szintén 1,6 100 LE, beéri országúton 6,2 literrel, klímával 6,8, igaz tempósabban, 100-110-zel, telepakolva műszerekkel, akkumulátorokkal.

Más téma: vezetési morál, mindíg a legfájóbb pontom. Még júniusban ugrottunk fel Siófokra egyet fürdőzni a 27 fokos vizben. Reggel mentünk, este jöttünk. Hazafelé 4 barom jött szembe, aki b@szta levenni a reflektorát. Egy motoros pedig Iregszemcsétől követett Dombóvárig, szintén always reflektor, még kisérletet sem tett rá, hogy levegye. Most ezeknek hagyjak 1 métert az út közepén, belehajtva a kátyúba?

valos Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20797
Ha utcasarkon befordulok kicsit nyikorog.de lehet,hogy a szervó csinálja.
Előzmény: valos (20796)
valos Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20796

Az enyém 2001 októberi.itt is látom,hogy terpeszt az első kerék.de egyenetlen kopást nem látok.előre tettem új gumit.uniroyál,valami esőgumi.12500 volt darabja.rendesen megfogja akocsit.persze,még csak 5000-ret futottak,de egy klasszissal jobb a klébernél.

Előzmény: qmatch (20795)
qmatch Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20795

ratio!

...esetleg vidd el még legalább egy futóműveshez, ebbenb a műfajban sokféle ember van.

Aztán: keréknyomás??!... asszem 2,3Bar elöl.

Nekem szép egyenletesen kopott szarrá a gyári garnitúra kléber, annak ellenére, hogy jól láthatóan enyhe terpeszben állnak az első kerekek.

Tehát: nálam a te hibád nem jelentkezett.

Még fogyasztás:

ratio, én is lassabban döcögök mostanában, félre nem érthető, határozott fogyasztás csökkenés!!!

Érdekes egy motor ez a 76 lovas... persze az is igaz, hogy a mai motorokhoz képest sokkal robbanékonyabb.

Ha nem váltod el mindig 3000 alatt, akkor érzi jól magát, és akkor zabál, ami olyan 8...8,5 városban...akarom mondani Budapesten :)

A 93 lovasok nagyobb étvágyát csak azért nem értem, mert igazából csak 4000 körül kezd éledni az a motor, gondolom ott jön meg az étvágya is. Nem?

Előzmény: ratio (20793)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20794

az Astran 10 ev/100e km-ig nyuztuk a gyari gumikat, ez mar tulzas. De 6 evet es 50-60e km-t ki kellene birniuk. Plane, ha telen nincs hasznalva. viszont a felrekopas akkor sem koser, futomugyanus a dolog.

az asszimmetrikus mintazatok eseteben meg nem lehet megcserelni a jobb es bal oldali gumikat, hogy egy kicsit a masik fele is kopjon

Előzmény: ratio (20793)
ratio Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20793
Új kérdés: :(
Csak az első kerekek kopnak erősen belül, csak belül.
Futómű ellenőrzés azt mondja, hogy gyári érték.
Gumi: Kléber, amivel kijött a gyárból, 4 éves, de abból csak 1 telet ment, mert olyan xar, hogy utána már csere külön téli matadorra.
Tavasszal megfordítottuk mert nagyon kicsire kopott, most meg szintén látni a belsőnél (6000 km alatt), hogy erősen kopik.

Tapasztalt már valaki hasonlót???

Egyébként a hátsókat közelről megnézve, látni az oldalán a repedéseket is. Öregszik.
Vajon mennyi a futás és mennyi az időre vonatkozó használati "előírás"?

Egy biztos, hogy gumicsere lesz, de lehet, hogy sűrűbben kell felcserélgetni a gumikat? Tapasztalat?
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20792
A családban van az enyémnél 4 hónappal idősebb, ugyancsak 76 LE-s GC, abban is huszonezer kilométer van. Ugyanannyit eszik mint az enyém. Pécs belvárosban lakom, úgyhogy a városim egyáltalán nem gyorsforgalmi úton való egyenletes tempó. Valaki mondta nekem, hogy a tetősín önmagában 3 deci plusz, ami nekem ugye nincs. Mindemellett egyáltalán nem vagyok tötyörgős típus, sőt! De értelmetlen gyorsításokba, előzésekbe, hideg motor pörgetésébe, padlógázas gyorsításokba nem megyek bele.

Az új swiftesek, de akár az igniszesek is jókat elvitázgattak a fogyikon, mert ott is minden szélsőség előfordult. Az biztos, ha elégedetlen lennék a fogyimmal, eladnám a wagit, mint a huzat. Mert kisautónak nagy fogyasztást nem tudnék megbocsátani.

Mást ehhez már nem tudok hozzáfűzni...
ratio Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20791
Én még mindig nem mondom azt, hogy sok.
Miért is? Mert ahhoz nekem is Bp-n kellene tesztelenm.
Város nem egyenlő város.
Tehát a 76-os és 93-as közt biztosan az a különbség, hogy a nagyobb teljesítmény miatt a 93-as 0,8-1 literrel eszik többet elődjénél.
Most átálltam takarékos vezetési stílusra (nem pörgetem meg annyira, kevesebb fékezés, ...) és jelenleg a 2 havi átlagom 6,3 liter/km a 93 lovassal.
Most meg csak nézek, amikor egy 76-os wagi a lámpáknál elindul és erőteljesebben gyorsul. Na neki biztos, hogy többet eszik (persze megmutatta, hogy ugrik is), mert ez ezzel jár. Csak megjegyzem: F = m * a és W = F * s. Na és akkor a tömeg sem biztos, hogy állandó (nekem ezt 2 személlyel eszi, nuku csomag). A gyorsulás viszont alapvetően meghatározó tényező. Na elképzelni sem tudom, hogy amikor felmegyek a nagy faluba, akkor ne vegyem fel a ritmust. A ritmust, ami fogyasztás gyilkos :)

Még most is azt mondom, hogy nagyon függ a fogyi a helytől és a vezetőtől ezért akár 2 lityi is lehet az eltérés. Az ausztriai tali jó példa volt erre, mert együtt mentünk 400 km-t (csak mindenkinek kellett volna tankolnia a végén és összehasonlítható lett volna az összes wagi).
Előzmény: valos (20783)
qmatch Creative Commons License 2007.07.14 0 0 20790
nahát, t.lantos , illetlenség ilyenkor felemlegetni a swiftet... :)
hiszen annak nem is kellett benzin, elég volt egy kis levegő !!
Előzmény: t.lantos (20789)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20789

tonnas auto nincs keznel

a Swift klimaval, 185-os gumikkal (vagyis nem epp gyari allapotban :) meg tudott maradni 7 alatt. bar csak 8 mazsa. mondjuk azzal nehez sporolosan menni, mert szeret porogni

Előzmény: qmatch (20788)
qmatch Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20788
Na akkor egyszer számolj utánna, hogy a 400.000 forintból mennyit tudtál volna wagonozni...
...de nem fogsz utána számolni, mert akkor kiderülne, hogy Te nem is igazán spórolni szeretsz, hanem azt szereted, ha "valakinek" néznek az úton, és ha 160-nal mehetsz...és mindezen közben beszélgethetsz is.

Különben én sem jövök ki 8 liter alatt városban, de szeretek is haladni. Én azt hiszem, hogy az 1 tonna körüli autóval Budapesten a 7 liter is városi legenda csupán...talán ha valaki meg tudja oldani azt, hogy kilométerenként csak egyszer lép a fékre...de az nem Budapest.
Előzmény: ijn566 (20786)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20787
Az utóbbi két tankolás átlaga 5.8, ebben némi városi dugó, országút "szinte" a megengedett tempóval :)) és autópálya (kb a megengedett sebesség és alig kicsit több :) sebességgel. Klíma 95%-ban végig ofkorsz, 2-4 személy meg némi csomagok. DDiS :)
ijn566 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20786
A témát nem bírom elkerülni. Szerintem a Wagon akkor eszik 6,5 litert a városban, ha a várost elkerülő gyorsforgalmi úton mész 80 km/h-al egyenletesen. Nekem a 76 Le-s 7,8-8 litert evett szinte taxi üzemmódban. Kinek mi a városi használat. Vagy használjuk, vagy csak mutogatjuk neki az utat. Én is azért vettem Wagont mert azt hittem keveset eszik. Ja, ha bent állt az udvaron. Bár a 10000 együtt töltött km alatt csak benzin kellett bele. A legkevesebb 6,6 volt klímával 90 km sebesség mellett hosszú távon. Az is sok! Enek a kocsinak olyan 6-7 literrel el kellett volna mennie városban. Hát elment mert elváltak útjaink! Most van egy Stilóm. Hát mit mondjak! Városban még nem bírt 8 litert (tél) enni, hosszútávon mint a Wagonnal 5,8 liter szintén klímával (1242 ccm, 80 Le, 6 sebesség, vagy 1200 kg). És sokkal szebb, sokkal csendesebb, sokkal nagyobb, többet tud, és nem néznek az úton láthatatlannak.

És 400000 ft-al kellett többet kiadni érte. Ez is 4 éves, 40000 km volt benne pont mint a Wagonban. A Wagon 4000-nél 140-el megy és már kiabálsz, ez 160-al megy és beszélgetsz.

Szumma átlag 6,9 computer szerint, szinte csak városban használva. Wagon előnyeit a gyerekek szerették, na annál soha nem koccoltam a lányom fejét a tetőbe, mikor a gyerekülésbe raktam.

Ui.: az új Wagon szép, de nem annyira használható mint a régi, bár lehet a városi fogyasztása 6 liter lesz!!

További jó Wagonozást!

agytorzsy Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20785
Jaj, és a "gyári adat" szerinted Szentírás? Ugyan! Mi ebben olyan hihetetlen? Pár optimális tényező együtt volt, ebből lett a kedvező fogyi. Ennyi. Nem azt mondtam, hogy állandóan ennyit fogyaszt.
Előzmény: valos (20776)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20784

valami nem koser ott, es nem a valtoval

en az off Almeramat 8 alatt tudom tartani pesten, pedig sokkal nehezebb (majd' 1200 kg, de lehet, hogy az extrak miatt el is eri) es 1.5 98 paci (valtozo szelepvezerles). A valtoja mondjuk bitanghosszu, es a motor is teljesen mas karakterisztika, de akkor se oke szerintem.

Előzmény: valos (20783)
valos Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20783
akkor felmerül bennem a kérdés?2001-es 1,3-as vagonom van. a2003-asnak már hosszabb váltója van?mert én nem tudom 8 alá szorítani városban.pedig 2 tojás van a talpam alatt
Előzmény: Törölt nick (20782)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20782
A táblázat kapcsán: értelemszerűen az 5-ös átlagok egy vidéki hosszabb út utáni azonnali tankolásból eredeztethető átlagot jelent, a 6-ossal kezdődőek pedig főleg város + esetenkénti rövidebb országútiak...
Előzmény: Törölt nick (20780)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20781
Nekem tetszene... :))

De ha így mennek fel az árak, lecserélem a wagont... egy összvonalas buszbérletre... :))
Előzmény: kkn (20778)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20780
Csak érdekességként tettem fel ezt a cikket, hogy önmagában a magasabb oktánszámú benzin tankolása jelent-e fogyicsökkenést, nem tudom. Hosszabb útra mentem és azért gondoltam, hogy evo neo 99-et töltök, az utóbbi két tankolásom már ebből volt. Kénmentes, biokomponensű... stb. Azt hiszem, ízlik a wagonnak.

Itt lehet olvasni róla:

http://www.mol.hu/hu/autozzon_velunk/termekek/uzemanyagok/EVO_NEO_benzin/

(2003-as 76 LE) A fogyimmal nekem nincs gondom. A teljes átlagom vezetett táblázat szerint: 6,2 l/100. Orsz.út 5,5 - város 6,5. Télen egyszer mértem 7,8-at, csak (vidéki "nagy")város. Jó ideje - két év óta - ÖMV95-el jártam, de nem volt soha bajom a mol95-el sem. Általában 100-al megyek, esetenként többel. Fékezésre nem "telik", ahol tudom, defenzíve a motorféket használom.

Tavaly szeptemberben szoktam le a telitankolásról és azóta nem írtam a fogyit, de legutóbb már igen, mert kíváncsi voltam az evoból mennyit iszik, (csak város) volt 6,4.

Itt írtak az 1.0-ás wagonról. A súly/teljesítmény (kW/kg), valamint a fajlagos fogyasztás (g/kWh) kapcsán olvastam régebben egy cikket, aminek lényege a kisebb motor többet fogyaszt u.annak a kaszninak cipeléséhez, mint a nagyobb. Persze, ez is csak bizonyos teljesítményhatárig igaz.

Tudom, sokan unják, mert már többször feltettem, itt a fogyitablicskóm, majd folytatva lesz:

Előzmény: valos (20779)
valos Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20779
Ön egy ÚR Köszi a kimeritő tájékoztatást. ezután evo 99,vagy (100)-at tankolok.havi egy tank benzin.kibírom.és ezután nemfoglalkozom vele,hogy mennyit eszik.végül is valamit-valamiért.üdv.
Előzmény: Törölt nick (20777)
kkn Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20778

Autóváltási dilemmádhoz újabb adalék:

http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.07.12.&320125

Mint írják, lényegében teljesen azonos a Splash-sel. Szerintem a Swiftnél jobb lenne neked, ha végül új lenne a cél.

Előzmény: Törölt nick (20777)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 20777
Legutóbb kétszer Mol evo neo(99)-t tankoltam, érzek javulást, de vajon érdemes-e magasabb oktánszámú benzint tankolnunk az előírt 95 helyett?

Egy cikk...

"A FOGYASZTÁSRÓL...

Gyakori kérdés: miért jobb, egyáltalán jobb-e a magasabb oktánszámú benzin.
Jobb.

Mint már szó esett róla, a korszerü motorvezérlö rendszerek az elögyújtást a lehetö legnagyobb értéken tartják, a kopogásos égés határán.

Miért is?
NAGYOBB ELÖGYÚJTÁS = NAGYOBB FAJLAGOS TELJESÍTMÉNY, KISEBB FAJLAGOS FOGYASZTÁS

Az elögyújtás növelésével csökken a fajlagos fogyasztás, és nö a fajlagos teljesítmény.

A cél tehát a minél nagyobb elögyújtás, de még kopogásmentes égés. A korszerü konstrukcióknál gyakorlatilag kopogáshatáron üzemel a motor.
A kopogásos égés viszont élettartam csökkentö tényezö, mindenképpen kerülendö.
Ha tehát magasabb oktánszámú benzint használunk, mivel ennek nagyobb a kompressziótürése, az ECU nagyobb elögyújtás értéket állít be. Elsösorban EZ az oka, hogy erösebbnek érezzük a motort, és a fogyasztás is -kismértékben- csökken.
A régebbi (porlasztó, K-Jetronic...) autók tulajdonosai, ha ki akarják próbálni az elöírtnál magasabb oktánszámú benzint, éppen ezért állítsák/állíttassák be az alapelögyújtást néhány (3-4) fokkal magasabb értékre.

Megéri-e?
Ezt mindeki maga döntse el, egy tankolás erejéig megéri kipróbálni. Sajnos a "különleges" benzin ára elrettentö hatású, túl a literenkénti 300 forinton.
Vannak esetek, amikor ilyen benzint célszerü használni.
Ezeknek az üzemanyagoknak ugyanis gyakorlatilag zérus a kéntartalma. Egyes típusok motorblokkja alu ötvözet, és itt a dugattyúval érintkezö hengerfal a gyárban egy speciális bevonatot kapott. Korai
évjáratok bevonatát megtámadta a kén, pl. a BMW 1997 elötti soros hathengereseit.

Gyakori panasz: túlfogyasztás.
Tapasztalatom szerint a gyárak által megadott fogyasztás értékeket sok esetben nehéz a gyakorlatban tartani.
Az adott autó ill. motorkonstrukció, terhelés, vezetési stílus, klimatikus, idöjárási, domborzati és forgalmi viszonyok mellett a fogyasztást kedvezötlen irányba befolyásolja:
- kopott motor
- nem megfelelö üzemanyag
- a motorvezérlö rendszer sporadikus, vagy állandó jellegü meghibásodása: hibás lambda szonda, hütöfolyadék hömérséklet érzékelö, fojtószelep potméter, MAP szenzor, levegö hömérséklet érzékelö, légtömegmérö, motorvezérlö egység, befecskendezö szelep, motorvezérlö rendszer szükségfutás állapota (notlauf)
- eldugult kipufogórendszer, katalizátor, szennyezödött légszürö
- sufnituningos motor, szakszerütlen javítás, beállítás
- nem korrekt vezérmü beállítás
- túl széles gumik
- megnövekedett légellenállás, pl. tetöcsomagtartó
- klíma használat
- hajtáslánc hibák, pl. csúszó kupplung
- megnövekedett motor belsö súrlódás, pl. nem megfelelö motorolaj
- megnövekedett villamos fogyasztás, pl. nagy teljesítményü erösítö(k)
- alaphelyzetben is valamennyire fogó fék"

valos Creative Commons License 2007.07.11 0 0 20776
no az a 6,5 lehetetlen.gyári adat:8,1 városban.1,3 76 lovas.üdv.
Előzmény: agytorzsy (20774)
ratio Creative Commons License 2007.07.11 0 0 20775
Na azért az a fogyasztás igen csak sok mindentől függ!
Keress vissza itt és a www.wagonrfanclub.hu oldalakon a fogyasztás szóra és meg fogsz lepődni mekkora a szórás.

Én még csak nagyon túlprögetett formában tudtam ekkorát produkálni.
Vagy talán dugóban lehetne.

Szóval sokmindent kell körüljárni ahhoz, hogy reális képet kapj.
(csak néhány pl.: guminyomás, tempo és fékezések, klíma terhelése, beállítás?, szállított személyek száma=terhelés,...)

Tankolásnál mindig tele és onnan számolni, akkor nem érdekes mennyi literes a tank. mert ha jól emlékszem tankoltam már 40 felett is! (ja ez nem az életkorom :))
Előzmény: TiboR+ (20770)
agytorzsy Creative Commons License 2007.07.11 0 0 20774
Nos, az 1.3-as 76 lovassal jobban jártál volna, mind fogyasztásilag, mind teljesítményileg. Az új Toyota Yaris egyliterese igen jól megkonstruált motorral bír, egyliteresben én inkább olyat vennék, igaz, az kicsit (sokkal) drágább...
De nem kell elkeseredni, csak meg kell szokni, hogy az egyliteres Wagont inkább szolíd városi közlekedésre szánták, mintsem országúti száguldozásra.
A mi 76 lovas 1.3-asunk (2003) most nyáron 6.5-öt eszik városban. Jó, mondjuk nem vezetek sportosan, de ezt a dobozformát nem is erre találták ki:)
Előzmény: TiboR+ (20767)
Dudo8 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 20773
Szia TiboR+ Üdvözöllek a csapatban !
Szerintem klimával kicsit gyengécske az 1.0-ás motor . A tank 41 l-es. Nekem 1.3-as 76 lovas wagonom van , és nyáron átlagban 7,6/l / 100km a fogyim.
Üdv :dudó8
Előzmény: TiboR+ (20772)
TiboR+ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20772
Na igen, nem hiába "kocka" a drága! :D És igen, télleg kicsi benne a motor, de az adó és a biztosítás miatt talán jobban jövünk ki, mint az 1.3-as motorral. Vagy nem? Mert akkor télleg a nagyobbat kellett volna választanunk - bár nem tudom, hogy mennyivel eszik többet egy egyhármas...

Üdv!
Előzmény: t.lantos (20771)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20771

udv druszam :)

a forma es a nagyobb tomeg okan mindenkeppen tobbet fog enni

raadasul ide egy picit mar keveske az ezres motor

a klima siman ra tud tolni 1 litert (de megeri :)

nekem meg nem evett 8 folott (varos, 185-os gumik, klima, es vagy 800kg-ra pumpalt onsuly :)

Előzmény: TiboR+ (20770)
TiboR+ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20770
Akkor sz**ban vagyok, mert 10 lityó körül evett a drága! :O Lehetséges ez?! Mert ha igen, akkor visszakérem a Swiftet! :)

Üdv!
Előzmény: t.lantos (20769)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20769
a Wagonnak nem 41 literes? de mindenesetre mindegyiknek egyforma, az biztos ;)
Előzmény: ugyörgy (20766)
TiboR+ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20768
Köszi a köszöntést és a tippet is! Be is jelentkeztem, de ha valaki tudna pontosat itt is mondani, azt is köszönettel venném.

Üdv!
Előzmény: ugyörgy (20766)
TiboR+ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20767
Ismét sziasztok!

Ez a nick kicsit stílusosabb, mint az előző!

:D

Üdv, Mirdal - TiboR+
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20766
szia üdv köztünk.
1.0-ban nem vagyok penge, a tank szerintem ebben is 40 literes.
itt vannak 1.0-ás tulajok, érdemes benézni
Előzmény: mirdal913 (20765)
mirdal913 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20765
Sziasztok!

Egy hete lettünk W+ tulajok, egy sárga 1.0 GL "fenevad" került hozzánk. 2004.02. havi és utólag azért még belerakattunk egy klímát is, baráti 130.000 HUF-ért mindössze, szerelve. Egy 1.0-ás GA Swift-et adtunk érte és őszintén szólva kicsit megijedtem, mert ahogy látom, sokat hörpöl a kicsike. Gondolom azért, mert rosszabb a légellenállása és nehezebb a Wagon a Swift-nél, azért eszik többet, holott ugyanaz a háromhengeres motor mozgatja ezt is. Egyébként meg mennyi a literes kivitel átlagfogyasztása? És plusz kérdés: mekkora a tankja? Hogy ki tudjam számolni a fogysztást, jó lenne tudnom!

A segítséget előre is köszönöm és JÓ KÖZTETEK LENNI! :D

Üdv, Mirdal
hgc+ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20764
Előzmény: szmeagol (20762)
topika1 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20763

Amelyikre ki van írva, hogy Suzumax partner, talán ott tudnak szerezni.

Különben nem muszáj ilyet betenni, a Bosch honlapon többféle nem iridium-elektródás gyertyát is lehet találni - én Ignisnél kerestem, de a motor ua. -, más kérdés, hogy a korábbi autóim közül nem mindegyiknél vált be a Bosch által hozzá ajánlott gyertyatípus.

Előzmény: szmeagol (20762)
szmeagol Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20762
és ötlet sincs, hogy milyen kereskedelmi láncot érdemes ezügyben felkeresni? az egyéb dolgokat a startnál szoktam megvenni, de ha jól látom ők csak champion gyertyákkal boltolnak.
Előzmény: t.lantos (20761)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20761

ezt mar passzolnam

ha korabban beszereztem volna, akkor most vinnetek, mint a cukrot, de nem akartam 2 evig kerulgetni a dolgot, elore meg ti nem akartatok befektetni :)

pedig csak 2e/db lett volna. Most orulj, ha 2x ennyiert kapsz.

Előzmény: szmeagol (20757)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20760

nem kell valakinek 1 par vadi uj lagy gyari hatso lengescsillapito?

jo olcso :)

csá-kány Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20759
Sziasztok!
Nem tudom ki emlékszik még rá, április körül írogattunk róla, hogy mennék a dobozkámmal Manchesterbe.
Akkor nagyon sokan hasznos tanácsokkal láttattok el, amit köszönök.
Abban maradtunk, beszámolok, hogyan viselkedett az autóm ezen a hosszú úton.
Nos az út megvolt, de rajtam kívülálló okokból nem a Wagonnal mentünk, így ilyen irányú tapasztalatokat nem tudok nektek leírni.
Így utólag viszont azt kell mondjam bármikor neki mernék vágni, mert biztos kibírná, jobban mint ahogy mi bírtuk. :)
szmeagol Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20758
illetve bárki másnak, ha van tapasztalata szívesen fogadom.
Előzmény: szmeagol (20757)
szmeagol Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20757
t.lantos kollégától kérdezném hogy nincs-e valamiféle ötlete a most esedékes gyertyacserémhez NGK IFR6J gyertya beszerzési helyére, módjára, natürlich minnél gazdaságosabban.
qmatch Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20756
Lalllyosss!
Más tájain Európának nem észleltem a közúti hozzáállásnak azt a szintjét - mert ez egy szint, ha mégoly alacsony is - , mint nálunk. Mivel az autós hagyományok ezt nem indokolják, ezért jutottam arra, hogy társadalmi hagyományokra gyanakodjak... és eledig nem találtam rést a kis elméletemen. Legfeljebb üdítő kivételeket, amiket Te is említesz, meg én is alább.
Persze ettől nem lettem sem okosabb, sem nyugodtabb, inkább csak szomorúbb.

A sorból szándékosan hagytam ki azokat, akik "privatizált" pénzek híján legalább csak a látszatot próbálták fenntartani. Sokakat közülük barátomnak mondhattam annak idején, néhányukat még ma is. Na, ők vásárolták a kétes értékű audikat, fauvékat, béemvéket, fordokat... Kicsit vicces is volt, amikor én húztam be decemberben a skodámmal a kiérdemesült dízelmercit. Na de MERCI volt, nem egy szar skoda. Meg mennyit kalapáltunk béemvét, audit , hogy ezzel én is segítsek fenntartani a látszatot.
Nem is értem, hogyan tűrtek meg maguk mellett :) , talán mert akkor már többtízéve együtt rúgtuk a port.

Kivételt egy még ma is "meglévő" barátom képez, aki egy olyan mercit szerzett svájcból, amelyik a "migráció" után még tizenvalahány évig hibátlanul gürcölt.
és mind a mai napig használja a vén vasat, pedig már...

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20753)
valos Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20755
Húha.Remélem megy ez olcsóbban is.Köszönöm.
Előzmény: Nogo (20754)
Nogo Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20754
36e volt mindenestül.
Előzmény: valos (20744)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20753
Azért ennyire mélyre nem "Diagnosztizálnék"...
Szerintem az van a háttérben, hogy 40 évig az elérhető autótechnika csúcsának a Lada számított. Agyonlapozott, nyálcseppektől terhes, kéz alatt, véletlenszerűen behozott autóprospektusokon pedig az a tudat alakult ki hazánk Trabant-Wartburg-Skoda-Lada tulajdonosai között, hogy a nagy múltú német/francia autógyártás az igazi!
Maguk a japánok is csak a nyolcvanas években "értek el" Európába, igen kemény konkurenciát jelentve a "hagyományos" márkáknak...

A "rizsrakétás" előítéletet "örököltük", s meggyőződésem, hogy az átlagos magyar autóvásárló 97%-a érzelmi alapon dönt az adott márka mellett.
A kérdés csak az, hogy az adott egyed hajlandó-e legalább megismerkedni más márkával, vagy számára csak az opel-vw sáv a járható...??

Azért nem feszegetném ezt a "suzukis=proli" kérdést, mert a jelen szakmámban való ténykedésem alatt láttam nem egy igen jó életkörülmények között élő suzukist, és láttam nem egy olyan fickót, aki a BMW X5-re kötött CASCO kalkulációjakor 100-500 forintos tételen rágta a szart... (az említett autó HAVI CASCO-ja 27-35 ezer forint..)
Előzmény: qmatch (20751)
qmatch Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20752
...mára csak annyit vátozott a helyzet, hogy a kilencvenesek elején összelopott pénzek ma már hótiszta vállalkozásokban fialnak, és teljesen törvényes pénzekből itthon is lehet presztízsautókat venni. Lehet, hogy ma már nem is a kilencvenes évek sikeres vállalkozói, hanem azok fiai villognak le az útról - ékes bizonyítékául annak, hogy nem csak a pénz, de a habitus is örökölhető.
Persze ők a mai nagypolgárság, társadalmunk ékességei, az egyetlen bizonyíték arra, hogy TÉNYLEG VOLT RENDSZERVÁLTÁS 90-ben.... mert más bizonyítékunk ugyan mi lehetne?? A suzukiság atöbbség szemében ma is azonos a pénztelenséggel, és a sikertelenséggel - a tisztesség és a racionalitás persze már megint nem nyom a latba.
Persze a vicces az, hogy közelről ismerek olyan embereket, akik csakazértis suzuki-t vesznek, pedig könnyedén megvehetnék a mazdahatost is...minimum.
Szóval a dolgok - mint mindig - szerintem most is összefüggnek, főleg egy ilyen kis országban.
Előzmény: qmatch (20751)
qmatch Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20751
Van itt egy olyan dolog - tényező...? - amit újra szóba hozok.
...szóval hogy a Suzuki-effektus.
A rendszerváltás - módszerváltás - óta az egyetlen alternatíva a kivénhedt szocialista vasakkal, meg a magánimport-kadettekkel szemben. Sosem volt titok, hogy nem a milliomosok vettek suzukit - a milliomosok inkább lehasznált omegákat, meg 7-es béemvéket, a kevésbé gazdagok 5-ös béemvéket vettek... de egy biztos: a rendszerváltás utáni érában volt egy talán még egészségesnek is nevezhető utálat, iszonyodás a szegénységtől, a proliságtól, a pénztelenségtől, a lehetőség-mentességtől. A kispénzűek - prolik??! - választása volt a magyarsuzuki, így aztán a társadalmi reflexek, az azokból fakadó indulatok egy autómárka, és annak vásárlói ellen fordultak.
Az megint más kérdés, hogy milyen erkölcsi alapon bélyegeznek meg bárkit azok, akik a rendszerváltás után néhány hónappal/évvel MÁRIS MILLIOMOSOK voltak...és ugyebár miből?...hogyan...?? De ez tényleg messzire vezet.
A lényeg, hogy a suzukifikázásnak szerintem társadalom-történeti vonatkozása is van, melynek tudatában talán könnyebb is megérteni a jelenséget... még ha elviselni nem is.
Előzmény: cápi1 (20745)
kkn Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20750
Na, ez is egy túliskolázott egyed, és még nem hallott erővágóról, miegymásról. Meg a magyar találékonyságról, főleg az autó-újrafelhasznosító iparban.
Előzmény: Dzsonszii (20748)
Benben Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20749
"Különben meg a magyarok a legnagyobb sznobizmiust kergetők az autózásban egész európában."
Itt van az a bizonyos kutya az aszfalt alá temetve.
Ugyanakkor érdekes, hogy külföldön mennyire más a dobzi +ítélése. A horvátoknál vagy az osztrákoknál járva már nyoma sincs a "most lenyomlak" effektusnak.
Sőt a múlt heti pagi túránkon még a magyarok sem izmoskodtak.
Egyébként a wagi csúcsot döntött fogyasztásban, amit persze nem csodálok a 145-150-es, végig légkondis pályatempó miatt.
Szal egy tank 350 km pályára volt elég.
Üdv.Ben
Előzmény: cápi1 (20745)
Dzsonszii Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20748
A témához kapcsolódik, igaz nem egy fikázós topic a mienk. A képek még tavaly készültek Zamárdiban a szamárkőnél.
ratio Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20747
Szia Marpi! :)

De neked előtte 1.0 volt a WR+, most meg 1.3 a gép :) Azért ez erőben nagy különbség!
Én viszont már öregszem már, mint Qmatch :)
Már nem akarok megmutatni senkinek semmit, túl sok az idióta az utakon! Egy villantásért rám rántja a kormányt és majdnem összeütközünk? Brrrrrr!!! :(
Előzmény: marpi (20746)
marpi Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20746

Sziasztok!

Tata - aki ismerős, hátsó, szállodáról elnevezett - kivezető út a pályára. Kikanyarodik mögém valami disznó porsche. Kb 3 mph alatt ott volt mögöttem. Kicsit lehúzódtam, mondom menjen, legalább hangját is hallom majd. Nem ment. Következő egyenesben megint ue, megint nem men. Jóvan mondom. Pályára fel, direkt nem nyomtam neki, mondom megvárom amíg ő nem megy be, nem is indexeltem semmi. Nem ment. Felmegyek a külsőbe, erre ordító, öblös motorhang és jobbról a gyorsítóból megelőz. Mondom gratula, rólad ennyit.

Amíg Dobozzal mozgolódtam esélyem sem volt semmire, most kicsit jobb a hekyzet. Nem húzódunk le, de ha olyan van jelzek, ilyesmi, sokan meg is köszönik. De van amikor elborul az agyam, akkor vissza 3, 120ig meg se állok, valahogy elmaradnak a 20as felnis, full sötét neonos vw termékek.

Egyszer úgyis lesz egy Imprezám, oszt a téma lezárva. :)

RP

cápi1 Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20745
Igazad van,én is így állok hozzá már a dolgokhoz.Szerintem ez a legjobb.Én autózom a magam tempóját és akinek ez nem tetszik az előzzön meg.Azért hogy ő mehessen azért én nemfogok fizetni.Gondolok itt arra hogy lehúzódom,mert az útszegély-útszél magyarországi utakon nem biztonságos./azért a felezőn sem megyek!/Vagy esetleg lassitok hogy mehessen és váltsak vissza majd gyorsitsak.Akinek a tampóm nem jó az menjen.Én nem tartom magam tökéletes vezetőnek,de amit én megautózok a magyar utakon az pont elég lenne bárkinek aki nem akar villogni.Mondom ezt úgy hogy mint vállalati sofőr nekem is volt sietős utam mert fell kellett érni a reptérre.A vezetőket nem érdekelte hogy nekünk mikor szóltak az indulásról.Tehát tudom hogy aki menni akar és tud is menni az elmegy.Betartani nemfogok soha senkinek,de nem is alázkodom meg a wagival sem.Ugyanez volt a suzuki sedánnal is csak nem enyire durván mint a wagonnal.Különben meg a magyarok a legnagyobb sznobizmiust kergetők az autózásban egész európában.Szerintem.
Előzmény: qmatch (20735)
valos Creative Commons License 2007.07.07 0 0 20744
nekem is meg kell csinálni.mennyi pénz,ha megkérdezhetem?.
Előzmény: Nogo (20743)
Nogo Creative Commons License 2007.07.06 0 0 20743
Szia Ratio!
Köszi a választ! Végül csak elvittem szerelőhöz mert nem mertem szétszedni, sajnos ki kellett cserélni a betéteket és a tárcsákat is. Gyenge minőségű volt a betét, félrekopott és megette a tárcsát. Most jobb minőségű betétet kapott, kíváncsi vagyok meddig bírja.

Üdv!
Előzmény: ratio (20646)
qmatch Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20742
...remélem nem árultad el :)
hadd egye a fene!
Előzmény: valos (20741)
valos Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20741
tegnap beült egy bmw-és ismerősöm.ő vezetett.megkérdezte ez milyen tuning?
valos Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20740
mit sírtok miénk a legjobb kisautó
ugyörgy Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20739
uriember úgy mondja, hogy " kötsög " :))))))))))))
(akarom mondani: úgy írja)
Előzmény: _Brazil_ (20737)
Danny Zuko Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20738

Látom felkavarodott az állóvíz. Én nem az üléshelyzetről beszéltem, hanem a centikről. Én magam mögé a Wagonba csak úgy fértem be, ha a térdein az első ülés MELLETT vannak. A Swiftben befér az ülés MÖGÉ a térdem, és nem kell beszorítani, 2-3 centi is akad még ott. Én erre gondoltam. A fejtér sem kicsi (mivel padlón használom a magasságállítós ülést) én legalább 20 centire saccolom a fejem búbjától a tetőig. Sztem ez több mint elég.
A csomagtartó mérete zárójelbe tehető, nekem amiatt szimpibb a mostani, mert nem esnek ki a cuccok. Ellenben méretes tárgyak nem férnek be a kisebb nyíláson.

Q! Apósé 2003-as évjárat, de alul már új korában is harapósabb volt mint az én 2002-es wagonom. Mindkettő 76 paci, de apósé 5 személyes.

Én csak akkor megyek át "gyógyegérbe" ha haladnék és 70-es táblánál mindenki bérlettel használja 50-es tempóval az összes sávot. Pl. ótópályán is előztem már meg a leállón mindkét sort, amely a békés 80-al poroszkált, mert ki volt írva, hogy 15km-el arrébb baleset. És a baleset mellett, ami egyébként már a lehajtón volt, jól látható helyen lelassítottak 40-re. Mert ugyi mindenkinek látni kell mennyi vér folyt, esetleg melyik celeb pattant fel a szalagkorlátra.
Na ilyenkor jön a 2-t vissza...
_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20737
A gyógyegérséget nem a mérettel kapcsolom össze :))))))
Nekem amúgy mindegy ki mekkora autóban ül, ha köcsög akkor köcsög, egyre megy. Nem mondom, hogy egy szent vagyok, de van aki nonstop gennyláda.
Előzmény: qmatch (20735)
mamuth1 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20736
qmatch Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20735

Azért gyógyekérkednek a nemsuzukisok is bőven, csak erre még nem találódott ki frappáns kifejezés - az egér és a suzuki méretazonossága alapján ... mondjuk gyógynagybaromkodás ... vagy gyógyőstulokság ...

Meg talán fel sem tűnik, mert az olyan természetes, ha ugyanezt ők csinálják.

Meg az is egy beszarisuzukisok által ezekbe a tulkokba rosszul beidegzett dolog, hogy fogom magam, és a padkára hajtok, ha feltűnik egy "presztízsmárkajelvény" a tükörben, vagy valami hasonló. Én bizony nem szoktam: menjen ha tud, ha meg nem, akkor kűzdjön... érdekes, csak nagyon kevesen szoktak kűzdeni. Aki meg tényleg siet, az nem tologat, egyszerűen megelőz, és megy Isten hírével.

Az azért mégis csak túlzás, hogy én ezeknek a f..szoknak még a kegyeit is keresem, és a kedvükért többet nézzek a tükörbe, mint előre az útra.

Annyit lazítottam már én is a hozzáállásomon, hogy a villogtatós buziknak nem szoktam alágyorsítani, meg egyáltalán sehogy sem gyorsítani... na de hogy lehúzódjak, lemeneküljek, köddé váljak, kiszálljak és gyalogoljak...azt azért nem.

ugyörgy Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20734
nagy sz@rt. """ "elegáns, gyönyörködöm a tájban stílust"... ugy """
mobilozik, fogdossa a nőjét, kütyüzik valami sz@rral, vagy simán b...unkó.
Előzmény: Törölt nick (20731)
sere Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20733

hát ja... abszolút egyetértek azzal, amit írsz

Havi min 3-4e km-t vezetve (90% városon kívül) nekem is az jön le, hogy csak akkor akarnak letolni, ha suzukiban ülök. Pedig nagyjából ugyanazt a tempót autózom mindegyikkel, mégis a mondeo elől lehúzódnak, a mitsu mögé beállnak poroszkálni, a suzinak meg villognak, vagy ha én vagyok hátul, akkor nem engednek előzni.

A legjobb az, hogy ha a céges air force one van nálam, ahogy megjelenek vki mögött a xenon lámpákkal, szinte a padkára másznak, hogy mehessek. (pedig soha nem dudálok, villogok)

Mondjuk engem spec soha nem zavart, ha valaki villogott mögöttem. Meglógás helyett segítettem neki előzni, inkább húzzon el a majom, mint hogy egy éles helyzetben felmásszon a kocsim hátuljára...

_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20732
Tekintélye, na az nincs. Egyik Suzukinak sincs. Na és. :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20731
Csak egy hsz. erejéig belekotty...

Szerintem magyar viszonylatban minden kisautósban működik ez a kisebbrendűségi érzés és ezt igyekszik kompenzálni, bizonygatni a "nagyoknak", hogy lám, lássátok, az én kisautóm sok szempontból - gyorsaság, fürgeség, sportosság - jobb a tiéteknél..., "ugyan kicsi a kocsim, meg nem egy drága márka, de akkor is én vagyok a Jani!"... Ez a régi zsigulis, trabantos időkben is így volt...

A "presztízsmárkában" csücsülőben pedig működik az előzési kényszer, még akkor is, ha "ezerrel" megy elötte egy lenézett márka, valamint a sebessége, vezetési stílusa is megfelelő lenne, de akkor is... Na erre indul be a "kisegér" megintcsak, ahogy az első bekezdésben írtam...

Ez magyar, vagy legalábbbis kelet-európai sajátosság...

Sok esetben megfigyelhető, ha egy presztízsmárka 70-80-al poroszkálgat az úton, a hasonló nagy kocsik közül sokan beállnak mögé és felveszik az "elegáns, gyönyörködöm a tájban stílust"... ugyanezt viszont már nem bírják elviselni egy "kisautótól"... "Mi a f@sznak megy ilyen lassan itt elöttem ez a kis sz@r!"

A kisautósokban működő kisebbrendűségi komplexus viszont eléggé balesetveszélyes, mert extrém helyzetekbe is belemennek, csakhogy bizonyítsanak valamit... Persze, a presztízs- és márkaharc nemcsak a nagyok és kicsik között, hanem a kicsik és kicsik között is dúl... Egyrészt ezért van ennyi baleset a közutakon...

Ezért írtam múltkor, hogy mennyire zavar, hogy állandóan leakarják túrni a wagit az útról... Meglógni nem tudok, mert ahhoz kevés, erre kellene valami megoldás... Kicsi a swift, de legalább van "tekintélye" és felépítéséből fakadóan eléggé "versenyképes" az utakon...

Egyébként nekem a suzukik mellett a Micsu Colt 1.3vvt vagy a Nissan Note 1.4 tetszik...

A Honda Jazz biztos jó, de valahogy mégsem "izgat" fel...
Előzmény: _Brazil_ (20730)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20730
Semmi. Nem azt mondtam, hogy DZ ilyen, hanem azt, hogy sok az ilyen stílusú új Swiftes, mert az autó bizonyos határok kozött igen alkalmas erre, és mivel meglehetősen olcsó, a sok gyógyegér aki így viselkedik az utakon meg tudja venni.
Ezt én úgy hívom, hogy pattanáseffektus, olyasféle önigazolás és ksiebbrendűségi érzés kompenzáció azoknak, akik úgy érzik, hogy nekik nagyobb és/vagy erősebb autó "járna", de ők ezzel is tudnak, sőt, mennyire okosak, hogy inkább ilyet vettek mint egy komoly erős autót... Mondom, _NEM_ mindenki ilyen aki Swiftet, Kalost, Polót, akár WagonR-t vesz (bár ez utóbbi a nem autó formája miatt vagizásra tökéletesen alkalmatlan :))))))), csak sokan vannak ilyenek. Ez szerintem rossz módja az önigazolásnak.
Előzmény: qmatch (20726)
kkn Creative Commons License 2007.07.05 0 0 20729

A lábtér, vagyis inkább az utastér az első és hátsó tengely közé esik, a csomagtér meg a hátsó mögé. A Swiftnél növelték a tengelytávot, nőtt az utasok rendelkezésére álló hely, de nem növelték a hátsó tengely mögötti túlnyúlást a csomagoknak. SX4-nél szintén nem vitték túlzásba, pedig az Ignisnél még beletoldottak a japán padlólemezbe pont emiatt.

Talán a kevesebb lemezzzel akarnak spórolni.

Előzmény: qmatch (20722)
szmeagol Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20728
ígyisvan. ezen szerintem is kár vitatkozni. "fekve" nagyobb helyet foglal az ember lábszára horizontális irányban, mint ülve. azon lehet vitázni, hogy ez mennyire kényelmes, vagy kényelmetlen, de szerintem praktikus megoldás, hogy nem a szájában van az ember térde hátul.
Előzmény: qmatch (20727)
qmatch Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20727
Köszönöm, szmeagol ! :)
Szóval a wagonR lábtere nem KICSI, hanem egyszerűen csak ILYEN ...
Előzmény: szmeagol (20725)
qmatch Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20726
"...gonoszhörcsög módjára törénő ideodacikázósfurakódós gyógyegérkedés..."

fúúú, mi lesz itt!! :) :) :) :)
Előzmény: _Brazil_ (20724)
szmeagol Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20725
_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20724
Még szép, hogy a Swift jobban elbánik a kanyarokkal, mint a Wagon. De ugyan nem nagyon ülnék bele négyen, arra az az autó egészen egyszerűen nem való, inkább maradok az Octaviánál. :) Áll az irodánknál új Stift, időnként belekukkantok, és még mindig olyan érzésem van, hogy rámszorul, pedig nem vagyok túl nagy darab ember.
A Wagont egészen másért szeretjük, egészen más világ. Egyébként nagyon sok új swiftesnél tapasztalom városban ezt a gonoszhörcsög módjára törénő ideodacikázósfurakódós gyógyegérkedést. Városi tempóban egy ideig valóban jól kocog a kis vas, nyilván ez késztet sokakat az ilyen viselkedésre, aminek mellesleg egyáltalán nem örülök.
A csomagtartó kérdést meg hagyjuk, mert ebben a tekintetben az összes Szuzi (a Wagon kisteherautóvá alakítását leszámítva) szánalmas, és ez nagyon tény, kár ezen vitázni.
Előzmény: Danny Zuko (20721)
qmatch Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20723
Még egy dolog... a nem pörgő wagon motorról.
Járt nálam egy , az enyémnél frisebb kiadású 76 lovas wagon szelepállításon.
Próbakörre vittem, és rögtön feltűnt, hogy alul jobban megindul, felül viszont sokkal lustább, mint az enyém. Pedig elvileg ugyanaz. Apósodé milyen évjárat?
Amikor ilyet tapasztalok, akkor kezdek igazat adni a chip-tuningosoknak, tényleg sokat számít(hat) a vezérlő elektronika...de mondjuk egy alapjaiban más szelepvezérlés, szívó-kipufogó rendszert nehéz überelni. Én vezettem a Te swiftedet, az a motor ALAPJAIBAN más, mint a tizenvalahányéves G13BB, és ez a viselkedésében is nagyon érződik. Sajnos én hülyét kapnék a nagy fordulaton ébredő motortól, de csak azért, mert 100%-ban városban vezetek, ahol mást sem kell, csak gyorsítani...méghozzá nulláról.
A pörgős, de alul is erős motorhoz viszont köbcenti kell(ene). Vagy OLYAN VVT, ami lefelé terjeszti ki a fordulatszámtartományt, és nem nagy fordulatra van CSAK kihegyezve...ha egyáltalán ez lehetséges. Állítólag a Toyotának ez sikerült, a kis Yaris motorjával - nem tudom, mert még sohasem próbáltam.
qmatch Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20722
Danny!
Én egy olyan szebbet, jobbat tudok csak, ami NEM újabb, de még csak NEM is suzuki.
Honda Jazz....és még árban is majdnem...
De a swift: szükségképpen hosszabb, mert alacsonyabban ülsz, és valahová - előre - tenned kell a lábaidat. Az a gáz, hogy ez a lábtérnövekedés a csomagtartó rovására ment.
A wagon helykihasználása, az ebből eredő praktikuma olyan mércét állított, amit nem sikerült még a suzukinak sem azóta megugrani. Én a swiftnek mindent megbocsájtok, mert az nem is akarnak másnak látszani, mint ami. Egyértelműen minden más elé helyezték a dizájnt, egy sportos kiskocsit faragtak belőle.
A durva az, amit az SX4-gyel sikerült csinálni. Egy remek stílusgyakorlat - már akinek ez tetszik - , egy kemény csöcsű, dögös tyúk - csak meg ne szólaljon, és főznie ne kelljen.
És k..a sokba kerül, mint a dögös csajok általában :) Egy körre elmegy, na de vele élni..??!! Ja, és fizesse más! :)
Riasztóak a trendek a suzukinál, már ami a praktikus, olycsó autók alapértékeit illetik. Lassan ott tartunk, hogy nehéz a suzukiknál gyorsabban dráguló, nagyobbra hízó, ehhez képest befelé meg szűkülő autót mondani.

Az általam citált Honda úgy hosszabb a wagonnál, kábé 30 centivel, hogy szépen megnőtt a hátsó lábtér is, MEG MÉG a csomagtartó is 80 literrel nagyobb a wagonnál.
Az biztos, hogy kinézetre viszont még a wagonR is vagányabb... de mindenesetre elgondolkodtató, hogy mindezt egy rizsrakétákat gyártó cégnek sikerült összehozni. Gondolom, egy esős délutánon...
Danny Zuko Creative Commons License 2007.07.04 0 0 20721
Egyszer végre üljetek már be négyen egy Wagonba, majd ugyanez a négy ember a Swiftbe. Attól hogy magasabb, hosszában KEVESEBB a hely a Wagonban. A csomagtartóból meg legalább nem esik ki minden, ha kinyitod az ajtaját. A liter méretekről meg annyit, hogy ki sem veszem a mélyládám, ha nyaralni indulunk, elfér a cuccunk. Szekrénycipeléshez JOBB a wagon, mert nagy az ajtó. Egy ósanos bevásárlást viszont nem szívesen csinálnék vele a swift helyett, mert a zacsik nem tudnak egymásba kapaszkodni nyitott ajtónál.

Épp pár napja cseréltem (pont szekrényszállítás miatt) 2 napra autót az apósommal (wagonja van). A méret rendben volt, épp befért aminek be kellett. A motor (76 paci) olyan mintha dízel lenne, nyomatékosabb sokkal alul a swiftnél, viszont 3000 felett fele annyira nem húz. A futómű katasztrófa, billeg, megvezeti a nyomvályú, kanyarban elpattog. Hogy mertem én annak idején ekkora sebességgel közlekedni? Mint kiderült úgy, hogy LASSABBAN mentem. A swiftel jó 20-30 km/h-val TÖBBEL megyek be a kanyarokba, és meg sem rezdül.

Szóval nekem is volt wagonom, imádtam, de az elfogultságomnak is van határa. Van nála jobb, szebb, újabb. Kinek mi az igénye.
Előzmény: _Brazil_ (20711)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20720
Ha majd kiüti a rozsda, olyen színű lesz - helyenként... :))
Előzmény: sakac (20718)
qmatch Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20719
wagonR
foreveR
Előzmény: agytorzsy (20714)
sakac Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20718
Na arra én is átfestetném a wagont ha nem járna akkora cécóval atyám de dögös lenne...
Előzmény: t.lantos (20717)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20717

viszont szerintem ez a rezvoros szerintem eszmeletlen jol all a Swiftnek

Előzmény: Törölt nick (20709)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20716

haaat, tudod, az enyem meg 3.350e volt

nagyobb kerekmerettel (16") spoilerrel

es 66%-al nagyobb csomagterrel, meg egyel nagyobb kategoriaban :)

igaz, nem rezvoros, de ezt lenyelem :)))

viszont

sere Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20715

Na elmondanám, hogy néhány napja már a Mitsuval járok, és nekem sem felhőtlen az örömöm (pedig full extra a gép)....  mondjuk a dobozt muszájból adtuk el, majdnem meg is sirattam, amikor ott kellett hagyni a kereskedésben. Sztem nagyon nagyon jó kis autó...

Előzmény: agytorzsy (20714)
agytorzsy Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20714
Haverom nemrégiben vett egy plazmatévét az ósanban. Elhívott a vásárláshoz magával, mert ő egyáltalán nem ért az ilyan kütyükhöz, hogy nézzem meg, van-e rajta kellő mennyiségű és fajta csatlakozó, stb.... a lényeg: naívan az ő Renault Cliójával mentünk, pedig én mondtam neki, hogy abba nem fog beférni. Nem is fért bele. Az ósan nem volt hajlandó vigyázni a tévére, amíg elugrottunk volna egy másik kocsiért, ezért kénytelen voltam hazajönni a Clióval és visszamenni a Wagonnal. A Wagonom ezen a napon még nagyobbat nőtt a szememben. Már a Cliót hazavezetni is nagyságrendekkel rosszabb volt, kényelem szempontjából össze sem lehet hasonlítani a két autót. Hiába volt benne a bivalyerős dieselmotor, valahogy nem tetszett. Mikor átültem a dobozkámba, egyszeriben szélesre tágult a világ és mosoly telepedett orcámra. A mosoly csak fokozódott, mikor minden nehézség nélkül betettük a plazmatévét. A haverom néma csendben ült mellettem és mikor megszólalt, csak ennyit mondott: "Tényleg jó ez a Wagon." :)))))
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20713
Köszi, ha aktuális lesz, élek a lehetőséggel és megbeszéljük a dolgot...
Előzmény: sere (20712)
sere Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20712

Kedves WagonúR!

Ha esetleg mégis megtartod a wagonkádat, és a gumicsere mellett döntenél, keress meg, van egy gumikereskedő barátom, aki nagyon jó áron tudná neked szállítani a cuccot (ami tapasztalataim szerint igen sokat jelenthet, de ahogy már a többiek is említették, egy futóműbeállítás is sokat dob a stabilitáson- szintén tapasztalat).

_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20711
Pofás az a kis Swift, mindaddig amíg nem kell bele pakolni, vagy nem kell beleülni négyen... Nem akarom én bántania Suzukit, meg vagyok elégedve az addig vásárolt összes Suzival (eddig 4), de három milla felett már autót is lehet venni, esetleg még egy egészen kicsit hozzá kell tenni. Mókás (???) a jobb felszereltségű Swift és SX4 ára, miközben ez utóbbi csak távolrúl néz ki nagyobbfajta autónak, praktikusnak meg sehonnan sem.
qmatch Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20710
Szívemből beszélt a "másik szomszéd" ...
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20709
Köszi a hozzászólásokat és az élménybeszáolókat... Nagyon tetszettek... :))

Majd beszámolok róla, mit lépek...

Szeretem a wagont most is, ezzel nincs baj, de a jelenlegi hazai vezetési morál mellett valami erősebb, biztonságosabb járgány "kőne"...

Tegnap láttam az említett szomszéd új rézvörös swiftjét... GLX kivitel alufelnikkel, a nagyobb kerékmérettel, spoilerrel (3,2M)... Hűű de baba, tömör gyönyör kis jószág... Amikor ott gyönyörködtem, épp jött a másik szomszéd, aki lecserélte off-típusra a wagonját... Mondom neki: Ugye milyen szép ez a kis swift! - Szép, szép - mondja -, de én azt bánom a legjobban, hogy eladtam annak idején a wagont... Nagyon jó kis autó volt...

Na, hát ez elgondolkodtott kissé... :))
ratio Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20708
De miért veszed fel a kesztyűt?
Kit érdekel, hogy a seggünkben vannak?
Tudod milyen frankón vakít a féklámpa közelről? Nekem ezért lehet kézzel is vezérelni (nyomógomb)
Aztán a következő lehetséges helyen, irányjelzős segítséggel elengeded és ha normális, még meg is köszöni.
Egyébként az Alianzos tesztpálya után talán én sem félek a kanyartól annyira, mert ott a speciálisan csúszós helyen sem akart az ist.nek sem megcsúszni. :)
Előzmény: Törölt nick (20693)
sakac Creative Commons License 2007.07.03 0 0 20707
Időnként???? Itt Sopronban a mult hónapban is meg volt még egy 2005-s 2300km-l két hónapig árulták mire vki elvitte az ára 1,5mFt volt ....ez volt röpke 7 hónap alatt a 4.
Előzmény: Törölt nick (20704)
qmatch Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20706

WagonúR!

Én is azt mondom, hogy ilyen "használat" mellett tartsd meg még vagy 25 évig a wagont. Az hogy "félelmeteseK" a dőlések, ne zavarjon - magasbban van a fejed, ettől érződik nagynak. Erre csak az alacsony üléshelyzet lehet a gyógyír.

Valóban sokan letolják a wagonokat, de szard le őket. Ha gyorsabb, hadd előzzön.

Engem egyszer - illetve már sokszor -  minden ok nélkül levillogott "apuka" az 1.4-es teszkógazdaságos astra-jával. Na, életemben először gondoltam: akkor "menjünk". Lássuk, mennyire sietős az a menet. A végén 170-nel toltam "apucit" vagy 15 kilométeren át, hadd siessen a drága. Nem is akart annyira sietni, mert folyton le akart húzódni - de akkor én is lehúzódtam... szóval, jól elvoltunk. Ilyenek ezek.

_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20705
Wagonból vannak valóban kevesett futott jó állapotú darabok, a legtöbben nem munkaautónak és nem túraautónak vásárolták. :)
De szerintem nincs a te autóddal baj, a linkelt gumi jól néz ki, rakd fel, és ne parázz tovább, minden nap nem törik össze az embert, bízz magadban, elvégre akkor sem te voltál a hibás. Mondjuk ez kevés, de ha már te vigyázaol magadra, és másokra, az már 50% esély a biztos célbaérésre :)
Előzmény: Törölt nick (20704)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20704
Gondoltam én is már erre... A használtautó.hu-n múlt héten találtam egy kecskeméti 2005-ös vvt-st, 16ezer km-rel(!), megkérdeztem, de már elvitték... Időnként ki lehet fogni ilyen "alighasználtat"...
Előzmény: kkn (20703)
kkn Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20703

Fékátalakítás macerás, más az elektronika, kábel, számítógép.

Ezt a súlyt az 5-személyesekben hagyták el, ha jól emlékszem, onnantól van Ignis futóműve. Tehát, ha 2003-as gyártású az autó, nem kellene benne lenni. Ha a jobb hátsó ajtónál felszeded a küszöbburkolatot, és alányúlsz a szőnyegnek, érezni fogod, hogy a lábtérben egy kemény hungarocell van, vagy egy fémöntvény.

Egy jól felszerelt uccsó Wagon ABS-el, megkímélten a tárcádat is kímélné. Az árkülönbség kb. egyezne az átalakítási költségekkel. Lehetne elektromos ablakod, tükröd, klímád, stb. De még mindíg olcsóbb lenne egy új Swiftnél,még a némileg nagyobb kamatú használtautó-finanszírozással is.

Előzmény: Törölt nick (20702)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20702
Ha jól értem, a 2003 szeptemberi wagonomban (GC) már nincs az a "nehezék", ill. "tőkesúly" mint a korábbi változatokban?

ABS és fékerőelosztó utólag berakható? Kb. menyi lenne az annyi és hol lehetne szakszerűen megcsináltatni?
Előzmény: kkn (20701)
kkn Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20701
Ha négy tárcsa nem is, de a többi beszerezhető a későbbi Ignis futóműves, a gyárban ún. "stabil" Wagonnal. Wagonokból nagyobb eséllyel lehet a tiédhez hasonló állapotú használt példányt találni, az autó jellegéből adódóan. Plusz, azokat meg lehet fejelni az első széria tőkesúlyával, mert ebből az új futómű miatt elhagyhatónak ítélték. 
Előzmény: Törölt nick (20698)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20700
Nem tudom hogy'smint, csak annyit, hogy a régi pont 2 éves júniusi kiadású volt, beadták és egy újat hoztak el, ráfizetés nélkül... Ha így van, és az akció fedezte a különbözetet, megérte szerintem... Annyi a különbség, hogy mogyoróbarnából rézvörös lett, valamint a kilométeróra ily módon "lenullázódott".
Előzmény: t.lantos (20697)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20699
Bocs... mellényúltam, akkor most...

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20698
Szerintem velem van a baj, az említett baleset nyomott hagyott bennem. Ha négy tárcsa lenne + fékerőelosztó + ABS...

Mellékelem a vredestein hi-trac képét, nekem nagyon tetszik.

Előzmény: _Brazil_ (20695)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20697

na annak k sok ertelme volt, 2 eves autot cserelni ugyanolyanra

nekem gyanus, hogy a 2 ev torlesztest buktak el, mert mostantol ujra ugyanannyi honapra fogja fizetni, mint az eredetit

t.lantos Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20696

van Note is akcios :)

de ha ennyit hasznalod, akkor meg 6-8 evig hasznald, akkor eri meg igazan

_Brazil_ Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20695
Szerintem ha ilyen módon használod az autót, akkor nagyon nem látom ésszerűnek lecserélni a Dobozt, tökéletes pénzkidobás kategória, bár ha ez nem gond, és a lelked is megnyugszik tőle, akkor hajrá. :) Nem veszik autószámba? Na és tojj, rá, Ízirájder öcsém :D
Komolyabbra fordítva a szót, ha veszel rá valami normális gumit, az autó valóban jobban viselkedhet az úto,n de azt ne várd, hogy a Wagon egy kanyarkirály lesz, nem erre találták ki. Viszont ami furcsa, hogy 110-120-nál a Wagonnak stabilnak kell lennie, az előző meg a mostani is az, úgy 150 fölött már nem annyira, meg a szél sem barátja, de mindig nem fúj a szél... Esetleg megvizsgáltathatnád a futóművet, hátha nincs az annyira jól beállítva. A mi két dobozunk gyárilag igen szar volt, most némi komolyabb állítgatás után a DDiS-ünk tökéletes :) Ha viszont a mostani gumid rossz, ami alsókategóriás olcsó gumiknál nem ritka, akkor szintén nagy előrelépésnek fogod érezni a gumicserét.
kkn Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20694
Akkor várj őszig, az újított Swiftet nézd meg, mert Splash is hasonló lesz csomiban, csak magasabb, némi Wagonos örökséggel az ülésnél..
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20693
Az a helyzet, hogy nekem volt 4 éve egy nem önhibás óriási bukfencem, csoda hogy életben maradtunk az utasommal... régebben írtam erről. Azóta majrésabban vezetek, nem merem kihegyezni a dolgokat... A wr-t nem veszik autószámba, állandóan a seggemben vannak, ha 120-al megyek, akkor is, és ennél nagyobb sebesség ezzel az autóval nekem már sok...

A 7végén Sikondára mentem, kanyargós mecseki utak, "gondosan kialakított" keresztbordákkal, úthullámokkal, főleg kanyarokban, ez különösen "kedves" a hátsó merevtengelynek... Nem tudok meglépni a seggbebújósoktól és idegesít hogy "húzom" a kocsisort magam után... Én vagyok a forgalmi akadály 110-120-al, miközben vért izzadok, hogy az úton maradjak. Egy 1.5vvt-s kis kanyarkirály swift megoldaná a dolgot, de jó az 1.3-as is...

Ezért gondolkozom elsősorban olcsóbb megoldásként egy jobb gumira. A vredestein hi-trac a V-alakú mintázattal a gumigyár "önreklámja" szerint nagyon jó tapadást biztosít esőben, kanyarban - gondolom akkor szárazon meg "überf@sza". Egy 60ezer forintos gumicsere - ha megoldja ezeket a dilemmákat még mindig "árelőnyben" van egy milliós kiadással járó kocsicserével szemben...

Egyébként az autóban most lesz 23ezer, garázsban van, csak kirándulásra és némi 7végi városi egy-két körre van használva. Télen alig megy, a 4 év alatt ha hússzor megázott akkor sokat mondok, hóban, sóban nincs használva... Amikor most felemelték a szervizben, alánéztem, nincs egy rozsdafolt, tiszta az alja, a motor olyan, mintha most tolták volna ki Esztergomból. Keveset iszik, viszonylag olcsó a fenntartása... Sajnálom eladni... De azért dolgozik a "bogár" a kisagyamban...

A Honda Jazz topicot rendszeresen olvasom, a "kedvencekben" van... Csakúgy mint az összes Suzuki-márka, a Nissan Note, a Meriva, Kia Cee'd... és még rokonszenves autó a Micsu Colt. De én maradnék a Suzi márka mellett...

Várok még, úgyis szeptemberben lesz a műszaki, azt mindenképp kivárom...

Érdekesség, hogy ismeretségi körben 2 éves swift II.-öt cseréltek be u.csak új swiftre és állítólag az 500ezres akció fedezte a különbözetet, nem kellett ráfizetni... Ha ez igaz, jó "bót vót"...

T.Lantos!
Nagyon szeretem a wr térkínálatát, a magas "kocsibakot", messziről kiszúrom a kátyukat, a dönthető hátsó támlát és az ezzel kialakítható 1,2 köbmétert. Azt is, hogy a fejemet sem kell lehúzni, igazán "becsüccs-light". A swift épp ezért dilemma még...
Előzmény: qmatch (20692)
qmatch Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20692
WagonÚr!

Minél szélesebb a gumi futófelülete, annál jobban elmászik a nyomvájúkban
Én is mentem 170-nel a wagonnal, de teljesen stabil volt - nem billegett.
Ha váltani akarsz, akkor szerintem várj, amíg a suzuki csinál valami igazán használható autót. Én az SX4-ről lebeszéllek - csak nagynak látszik, de nem az... ami nagy, az az ára. A swift meg nem wagon-kategória, bár valóban kellemes autó.
Ennyi pénzért vegyél inkább HondaJazz-t, a kisebb 78 lovas motorral 2,7-ért már van. Ez az egyetlen, megbízhatóságban is összemérhető alternatíva a wagon mellett, amennyivel meg nagyobba wagonnál, annyival nagyobb is belül, ami pl. az SX4-re nem mondható el ( kisebb csomagtartó???! ).
Előzmény: Törölt nick (20689)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20691

es hogy viszonyultal az alacsonyabb ulespoziciohoz?

mert azert a Wagon utan igencsak foldonulos (persze mihez kepest, a regi Swifthez kepest kifejezetten magas :)

t.lantos Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20690

http://www.autovaros.hu/webset32.cgi?DA-Nissan@@HU@@119@@19857863

akkor inkabb ezen gondolkozna

sedan 3m alatt. arra mondhatod, hogy tagas (folegcsomagtartougyben alazza), meg a GC felszereltseg azert igencsak szar.

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.02 0 0 20689
Rég jártam itt...

Az egyik amiről írni akarok, hogy valós volt a korábbi gyanú, miszerint kerékcsapágy okozta a futóműzajt a jobb elsőnél... Mindez 20ezernél kezdődött és most lett kicseréltetve (22300-nál). Valszeg gyári hibás volt, vagy gyártáskor nem kapott kenőanyagot és szárazon futott. A Pécs melletti kozármislenyi Suzuki Vargánál csináltattam, minden szempontból tudom őket ajánlani a környékbelieknek.

A másik, ami foglalkoztat régóta... Akinek esetleg van tapasztalata gumiügyben... Ha a klébert lecserélném méretben a gyárilag megegyező (165/60 R14) michelin energire vagy esetleg vredestein hi-trac-re, vajon önmagában a más gumimárka/mintázat mennyiben javítaná a menetteljesítményt, kanyarstabilitást stb... A méretazonos michelinnek szemmel láthatólag kissé szélesebb a futófelülete... A kanyarok nem okoznak gondot a kléberrel sem, de amikor előzés után vissza kéne menni a jobb sávba, a nyomvályuk miatt az ember úgy érzi magát, mint részeg kapitány a viharos tengeren... Javítana valamit a gumiváltás, vagy hülye kérdés, mert ennyit tud a futómű és kész?

Más. Ismerősöm swiftet akar venni, elmentem vele egy szalonba... Eddig húztam a szám ettől a kis autótól (a wagonnál szűkebb belső, csomitartó miatt stb.), de ahogy most megnéztem, egyre inkább elfogadhatónak tűnik, főleg a poz. visszajelzések fényében (pörgős, jól húzó, u.akkor takarékos 1.3-as motor, csendes futás, kanyarstabilitás - amik éppen a 76 lovas wagonra nem jellemzőek)... Viszont ami megint dilemma lenne, ha komolyan gondolnám a cserét... A kiállított swift glx árban u.annyi, mint a mellette álló, szép, selyemezüst SX4 GC... Utóbbi ha szegényesen is felszerelve, mégiscsak egy tágasabb, nagyobb vas...

Más. A múltkor tankoltam az új molos evo neo-t... Jó benzin. Egy próbát mindenképp megér...

valos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 20688
kőszönöm.azért hollandiába nem igen mernék elindulni.persze,ha muszály.az más.megpróbáltam a 76 lovast.170 ig.ment volna még.kezdett billegni.inkább visszavettem a tempóból.
Előzmény: cápi1 (20687)
cápi1 Creative Commons License 2007.06.29 0 0 20687
Szia valos.Mióta kiléptél a lapról nemhallottam rólad.De üdv.Jó azért a német is.Nemlessz vele gondod.
Előzmény: valos (20686)
valos Creative Commons License 2007.06.29 0 0 20686
üdv mindenkinek!érdeklődöm,hogy melyik éri meg jobban.11000ért gyári,vagy 4000-ért német(gondolom utángyártott)első fékbetét.wagon R+.
geo-i Creative Commons License 2007.06.28 0 0 20685
 KÖSZÖNÖM SZÉPEN! TERMÉSZETESEN!
Előzmény: alacska (20683)
geo-i Creative Commons License 2007.06.28 0 0 20684

KÖSZÖNÖM STÉPEN A HASZNOS TANÁCSOKAT!

ŰDV! GEO-I

Előzmény: alacska (20683)
alacska Creative Commons License 2007.06.28 0 0 20683
Létezik olyan megoldás is, hogy felrakhasd a bontóban vett gyári tetőkorlátot. A talpakon lévő furatokat bejelölöd a tetőn, kifúrod óvatosan, majd olyan ( kifejezetten erre kitalált ) POP-szegecset teszel bele amiben menetes zsák furat van. Még a tetőkárpitot sem kell levenni.
Faterom 5 ajtós Liana és 3 ajtós Clio kocsijára is így került fel a tetőkorlát. Ráadásul a Liánának gyárilag egyáltalán nincs, ezért erre a Wagoné került fel. Tökéletesen illik rá, mintha gyári lenne. Készítek képeket és feltöltöm.
Ja, a Cliónak sincs gyárilag, de nem tudom, hogy arra milyen kocsié került..........
ugyörgy Creative Commons License 2007.06.27 0 0 20682
ilyenre gondoltam én is.
Előzmény: maciw (20681)
maciw Creative Commons License 2007.06.27 0 0 20681
Már elnézést hogy beleszólok , de létezik olyan tetőrúd amihez rúdanként két felfogatótappancs jár amit az ajtó peremébekell beakasztani Nekemis ilyen van .
12500ft -ért vettem a márkakereskedésben.
kkn Creative Commons License 2007.06.27 0 0 20680
Már más is agyalt ezen, de gyárilag az ajtó feletti oldallemezből belülről kifelé elhelyezett tőcsavarok vannak, arra fogatják a rudat. Na most, mivel az belül több rekeszes teherviselő elem, nem kellene ablakot "nyitni" rajta, hogy átdugd a csavarokat. Kívülről meg csak ráhegesztve nem az igazi.
Előzmény: geo-i (20678)
ugyörgy Creative Commons License 2007.06.27 0 0 20679
csomagtartószervíz BP Jász u. (talán a honpjuknak is ez a címe)
Előzmény: geo-i (20678)
geo-i Creative Commons License 2007.06.27 0 0 20678

ÜDV MÁRKATÁRSAK!

NEKEM NINCS A WAGONOMON HOSSZANTI TETŐRÚD!

SZERETNÉK RÁTENNI KERESZTBE EGY PÁR RUDAT!

MIT TEGYEK!

HONNAN VEGYEM! 30.000 FT RA BESZÉLNEK!

TUDTOK SEGÍTENI?

KÖSZÖNÖM!!!!

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20676)
agytorzsy Creative Commons License 2007.06.26 0 0 20677
Fú, ami ezen a képen van, nagyon tetszik nekem! Látszik a rendszám is, meg a lámpák is. Meg is nézegetem szlovák honlapokon, hogy valami határközeli helyen árulják-e, mert akkor érdemes egy kirándulásképp kiugrani érte. Kösz.
Előzmény: RetteNETes Lalyos (20676)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.24 0 0 20676
Mi a klub honlapján beszéltünk erről, valamikor április táján... Nem emlékszem pontosan, valami tizen-valahányezer forintba kerül és szlovákiából hozzák be..

Keresgélj a honlap topicjaiban!

( http://www.wagonrfanclub.hu )

Előzmény: agytorzsy (20673)
ratio Creative Commons License 2007.06.24 0 0 20675
Ajaj, nekem egy rokonomnál volt ilyen a Toyotánál. Ott a tank tömítése ment el és csak teljes kiszereléssel lehetett javítani. Akkor csak teletanknál jött elő.
Persze nagy kérdés, hogy kié volt a kocsi? Volt e törve hátul? Szedték e ki a tankot pancserek? Javították e a benzinszivattyút? ...
Egy biztos, jól át kell nézni! Esetleg nem e a szellőző rendszere akadt ki.
Előzmény: t5csaba (20674)
t5csaba Creative Commons License 2007.06.24 0 0 20674

Sziasztok!

Van ötlete valakinek arrol hogy meleg idöben miért van olyan benzinszag az utastérben?

agytorzsy Creative Commons License 2007.06.24 0 0 20673
Sziasztok!
Wagonhoz kellene nekem hátsó ajtóra (nem vonóhorogra) szerelhető kerékpárszállító. Láttam a Thule honlapján ilyet, de rohadt drága volt (32 ezer) Ha valaki tud ilyet mérsékelt áron (nem baj, ha ütött-kopott, majd lefestem:))), az kérem, jelezze! Előre is köszi!
Tetősínem nincs, de ha lenne, se raknék fel tetőcsomagtartót meg kerékpárszállító sínt, mert nem vagyok egy nagy magasság, nem szívesen kepeckednék a bicaj le- illetve felaplikálásához.:)
Jelenleg úgy oldom meg, hogy kikapom a kerekeket és belül szállítom, ledöntött hátsó üléseknél, de ez nem túl jó, főleg, ha nem egyedül megyek.
kkn Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20672

Csak 4-4 csavar fogja. A burkolatokat eltávolítani törés nélkül igényel némi odafigyelést. A belső csavarok hozzáféréséhez úgy emlékszem, ki kell venni a boxot. De ez nem biztos, már régen láttam.

Amúgy lényegében a mechanika két fő részből állt, legalábbis a gyárban az ülőlapra rácsavarozták a támlát, majd szivacs,huzat. A csúszkarész, meg maga a lap t'án négy csavarral találkozik, de azt már tényleg nem hiszem, hogy megbontanák.

Előzmény: Törölt nick (20670)
doki64 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20671
Sziasztok !
Párnával vigyázzni mert az enyémet már ragasztanom kellett mert szétszakadt. Maga a keret vágta szét amibe bele van ültetve. Pedig csk 110 kg vagyok!!!
doki
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20670

Mondjuk, ha cigivel ki van égetve a párna, vagy a 3 éves gyerek összehányta, akkor még a mechanika menthető. Nem? Persze egész ülés is jöhet occsón. :)))

Amúgy könnyű cserélni az egész ülést?

Üdv. Mindenkinek: James01

Előzmény: kkn (20669)
kkn Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20669
Az üléspárna azonos, de szerintem komplett ülést adnak el általában, a szivacsot, kárpitot kinek adnák el?
Előzmény: _Brazil_ (20668)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20668
erre én nem tudok válaszolni :) De erős a gyanúm, hogy a két ülés technikailag teljesen más, nem elég csak a mechanikát alátolni.
Előzmény: Törölt nick (20665)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20667
Volt, de a nagy része egyben cserélős mutatvány (intercooler, klímahűtő, hűtő, stb), lévén a Wagon eleje igen rövid és így azonnal sérül minden. Viszont azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Wagon igenis erős doboz, a jobb első ajtó egy picit sem volt már elmászva a helyéről, és semmi más sem azon kívül ahol csattant. Most legalább tökéletes a futőmű, ami gyárilag nem volt teljesen jó, és anno azt mondták, ezen ők nem tudnak állítani... :)
Előzmény: qmatch (20666)
qmatch Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20666
hát, volt mit reszelni rajta :(
Előzmény: _Brazil_ (20664)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20665

Jó, akkor kérdezek egyet.

Nekem a vezetőülés nem magasságállitós. Komplikált lenne lecserélni magasságállitosra? Csak a mechanika kellene Nekem. Üléspárnák nem.

Drága dolog lehet ez?

Üdv Mindenkinek: James01

Előzmény: _Brazil_ (20664)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20664
Inkább maradjunk a Wagonos témánál, az legalább vidám dolog :) Különösen amióta egyben van a mi kis Dobozunk is, és jobb lett mint volt :D
Előzmény: qmatch (20663)
qmatch Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20663
...meg "azabbajjj" , hogy akkor csatlakoztunk az EJÚÚhoz, amikor szétesőfélben van, és minket csak azért "tartanak", hogy felvásárlópiac legyünk - lásd HENKEL, meg NÉMETIMPORTSZEMÉT, satöbbi -, meg szabad prédája legyünk az egyoldalúan előnyös EU-ból származó befektetéseknek. meg ilyenek jutnak eszembe....
szóval azért le(het)tünk tagok, hogy a mi hátunkon másszon ki a szarból az Európai Unió.
Az, hogy útlevél nélkül utazhatok - ugyanmá', eddig sem a papír volt a gond.
Meg hogy vállalhatok munkát - ja... elmehetek szemetet szedni, ha egyáltalán beengednek.
Az EUban megy az asztal alatt a bokázás keményen, és mi ebbe az asztaltársaságba "akartunk" - akart a f..om - bekerülni.

Na, jó...most már megnyugodtam... :)
Előzmény: _Brazil_ (20661)
ratio Creative Commons License 2007.06.21 0 0 20662
OFF
Hú bocs, hogy folytatom, de kikivánkozik:
Bezzeg a görögöknél! Éljen az EU, de mi úgy élünk, mint eddig.
És milyen érdekes EU nem is szól bele.
ON

És milyen sok SUZUKI fut az utakon náluk is. :) WagonR+ is! :)
Előzmény: _Brazil_ (20661)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.06.21 0 0 20661
Nem, itt az a baj,hogy ez egész EU szarság egy túlbonyolított bürokratikus fos, és ez Magyarországra fokozottan érvényes.
Előzmény: qmatch (20660)
qmatch Creative Commons License 2007.06.20 0 0 20660
gyerekek,nem arról van itt szó, hogy hány hónap,meg hazamegy-e, meg ilyenek...
az a baj, hogy szlovákiában fizetnek, nem itthon...illetve szlovákiában NEM fizetnek, de az itthon hiányzik
erre ki kell találni valami ellenszert a készletből
kkn Creative Commons License 2007.06.19 0 0 20659
Mi nem vagyunk olyan nagy célolrszág a nyugati munkavállalók számára, hogy "idegenrendészeti szempontból" őket sokat zaklassák. Főleg drága gépekkel nem. De a keletiekre gondolom, nálunk is jobban odafigyelnek. Bár jó részük, aki tartósabban itt van, nálunk vesz autót a keresményből, és kapja a C-t.
cápi1 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 20658
Akkor a vállalati autók nemszámitanak??Itt vannak évek óta,néha kimennek a környező országokba de a javarészt itt töltikaz országon belül.Ja és német renszámmal, csak a használójuk változik meg 1-2 évente.
t.lantos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 20657
viszont hazamegy rendszeresen
Előzmény: ratio (20656)
ratio Creative Commons License 2007.06.19 0 0 20656
OFF
Mert nem igen ismernek minket (vagy rossz a tapasztalatuk? :( )
Akkor az osztrák főnököm is cserélje le a rendszámát, mert ő már több, mint 4 éve van itt. Csak hétvégére megy haza. Ez így 1 évben legalább 240 nap!!!
Meg is ütné a guta, ha a nagyon féltett mercijére magyar rendszám kerülne :)
Na talán ezelkért nem lépnek a hatóságok.
ON
Előzmény: Dudo8 (20654)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 20655
Kérdezd meg a vejedet!
Nekem vannak olyan audis ismerőseim (dolgozók), akik szintén mondták ezt... 3-4 hónap múlva először a szomszédjuk szólt, nekik, aztán a rendőrök is lépten nyomon megállították... Mindezt Németországban...
Előzmény: Dudo8 (20654)
Dudo8 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 20654
Szia Ratio !
Csak gondolom : hogy mivel a gyerek évek óta Barcelónában egy azon lakásba van bejelentkezve. Igy asszociálnak, hogy azóta használhatja is a járműveket. Mivel igazoltatásnál ott is elkérnek mindenféle iratott. És az idegen autókat bizony elég sokszor ellenőrzik. Voltam kint pár alkalommal, tapasztaltam személyesen is. Andorrában, látták, hogy idegen autó vagyunk , szirénázva elénkvágtak, igazoltattak, felirták az összes adatokat elköszöntek és ennyi.
Előzmény: ratio (20653)
ratio Creative Commons License 2007.06.18 0 0 20653
Hát ez az! Mi alapján?
Ha én itt is vagyok, ott is vagyok, akkor ki tudja rajtam kívül eldönteni, hogy hol voltam töbet? Csak akkor ha 180 napos filmet vagy fotóalbumot készítenek, de ez nekik sem éri meg. Ha meg zaklatnak, akkor lehet perelni :)
(már akinek van erre pénze vagy biztosítása)
Előzmény: Dudo8 (20652)
Dudo8 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 20652
Szia ratio !
Azt én sem tudom, de az ottani rendörök már többször felszólitották, hogy igy nem közlekedhet.
Előzmény: ratio (20651)
ratio Creative Commons License 2007.06.17 0 0 20651
OFF
És vajon hogyan ellenőrzik, hogy az adott járművel éppen hol vagy? Hogy nem lépted át a belső határt? Hiszen nincs útlevél, ahová pecsételnének!
ON

Tegnap láttam egy wagit, amibe hihetetlen mennyiségű hangsugárzót pakoltak :)
Ha nem egymással szembe mentünk volna let volna egy fotó is :)

Előzmény: Dudo8 (20648)
Dudo8 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 20650

Szia Qmatch !
Tökéletesen egyetértek az általad leirtakkal.
Előzmény: qmatch (20649)
qmatch Creative Commons License 2007.06.17 0 0 20649
persze, persze ...értem én.
De! Mikor kapcsz rendszámot? Amikor rendesen megfizetted egy autó vételárát, egyéb terheit, és a műszaki követelmények szerint forgalomba helyeztetted. Ha te bárhol vásárolhatsz autót az unióban, bárhol kifizetted az ilyen-olyan terheit az adott szabályok szerint, és az autó műszakilag megfelel - ebben is egységesnek kell lenni, különben nem léphetné át senki a határt autóval.... szóval ez az egész rndszám ügy csak szarakodás, illetve eszköz, hogy ilyen-olyan okok miatt kénytelen legyél honosítani.
Az a lényeg, hogy ne a más államkasszáját hízlald. Hanem eztet a telhetetlent.
Én azt mondom, hogy egységes feltételrendszer nélkül az unió olyan, mintha nem is lenne, csak egy valutaszövetség a dollár ellen.... jelentéktelen pozitív mellékhatásokkal.
Előzmény: Dudo8 (20648)
Dudo8 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 20648

Sziasztok !
Az a helyzet a rendszámmal kapcsolatban, (hiába vagyunk unios tagok) hogy pl. Spanyol o.-ban sem lehet 3 hónapnál tovább folyamatosan használni idegen rendszámü jármüvet. Mi nagyon is érintettek vagyunk ebbe : Nagyobbik fiam épp most intézi a spanyol rendszámokat autóra és a motorra is. Mivel Ő 6 éve ott él, idáig meguszta, de nagyon rizikós. Magyar rendszámot , forgalmit itt le kell adni. Kint a jármüveket le kell vizsgáztatni, utána kapja csak meg a spanyol rendszámot.
Előzmény: qmatch (20647)
qmatch Creative Commons License 2007.06.15 0 0 20647
szia sere!

...időközben megszületett a válasz a szlovákrendszám-kérdésre
abba kapaszkodnak bele, hogy "idegen" rendszámú autó huzamosabb ideig nem közlekedhet
...csak ez az "idegen"...egy kicsit vicces az Únijóban, nem? abban a pillanatban, hogy VALAMIRE JÓ IS LENNE AZ UNIÓS TAGSÁG, mindig közbepofázik a telhetetlen állam...
Előzmény: sere (20643)
ratio Creative Commons License 2007.06.15 0 0 20646
Nogo:
Azért ez nem csak Suzi jelenség! Más hasonló kategóriánál is előfordul.
Függ: a megtett km-től, a fékezések mennyiségétől és minőségétől, és a környezet minőségétől.
Nekem olyan 27ezer körül jelent meg ez. Kitisztítottuk, mert a fékpofa csúszkája (a nyereg ben a vájat) nagyon koszos volt és nem tudott magától eltávolodni a betét a tárcsától. Így beékelődtek a porszemcsék, amik viszonylag gyorsan lerendezték a tárcsát is. Nem kell ahhoz a betétnek elkopnia.
Jótanács: mindenképpen ki kell tisztítani, amit akár házilag is el lehet végezni, vagy olyan akinek van lehetősége segíteni. Kerék le, 2 csvar ki, betétek ki, helye a nyergen alaposan kitisztít, majd össze az egész. Ha a tárcsa még jó volt, akkor ezután olyan 7-8 ezer km-t ki kell bírnia, ha nem, akkor tárcsa is és betét is csere.

Azonban ha hagyod a cincogást, akkor biztosan úgy jársz, mint én :( megette a tárcsát és már nem volt érdemes leszabályozni sem = csere.

üdv: rt
Előzmény: Nogo (20645)
Nogo Creative Commons License 2007.06.15 0 0 20645
Sziasztok!

Mitől tud sírni az első fék? Az idegeimre megy, úgy cicereg, csikorog. Ha megnyomom a pedált, abbahagyja, aztán újra kezdi, főleg lassú haladáskor. Ócska minőségű a fékbetét, vagy nem enged vissza, beragad? Volt kb. egy hónapja szerelőnél, azt mondták minden oké, nincs elkopva. Másfél éve vettem az autót, akkor föl kellett újítani a fékrendszert, kicserélték a betéteket, tárcsákat. Azóta ment 20e km-t.
Tud valaki Érden jó szerelőt? Régen Citroen BX-em volt évekig, ami egy bonyolult autó, mégis találtam hozzá jó szerelőt. Azt hittem a Suzukihoz mindenki ért, csalódtam.
Más gond nincs az autóval.

Üdv Mindenkinek!
alacska Creative Commons License 2007.06.15 0 0 20644
Jé, szia SERE! Tényleg nagyon régen jártál erre...................
Előzmény: sere (20626)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20643

Kíváncsi vagyok, hogy meddig.

Egyébként körbejártam a témát, egy némi problémába ütközött volna a finanszírozás (induló vállalkozásról lévén szó - ha én bank lennék, nem adtam volna magunknak egy fillért sem...).

Előzmény: t.lantos (20642)
t.lantos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20642

ja, es miert nem vettetek szlovakiaban?

szinte minden lehet teherauto :)))

Előzmény: sere (20640)
t.lantos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20641

aaaaaaaa

de legalabb japan :)

Előzmény: sere (20637)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20640

A valósághoz persze az is hozzá tartozik, hogy én nem ilyen lovat akartam, de a cégünknek kell egy terepen is használható áfavisszaigényelhető járgány, és inkább a Wagont áldozzuk be érte, mint a Mondeot.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20638)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20639
Már csak Ximotnak kellene hozzászólni, hogy teljes legyen a retro-fílingem!!! :-)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20638
ha azt veszem, hogy veled a Wagon is "robotpilótás" volt, akkor mindenképpen érdekes összeállítás lesz!!!! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: sere (20637)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20637

Mitshubishi L200-at. Igazán nőies kisautó nem? :)

Előzmény: t.lantos (20633)
t.lantos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20636

de tartom, hogy ennyiert tovabbra is a legjobb ajanlat volt a piacon

mondjuk Primera is van nagyon jo arban, de az meg szegeny kicsit ronda, meg nincs dizel, ami akkoraban mar szamitana.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20634)
t.lantos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20635

azt manapsag nem vehet olyan konnyen

pl. ahol en vettem, van meg 1 egesz darab

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20634)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20634
Ha Te is Almerát veszel, akkor T.lantos megerősítve érzi magát és ismét ámokot fut az összes suzukis topikon, honlapon!!!!!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
t.lantos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20633

es mit veszel?

Előzmény: sere (20632)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20632
Ma írom alá az adásvételit az utódra. 1.250e-ért beszámolták.
Előzmény: RetteNETes Lalyos (20631)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20631
Egyszer volt már így... (egy-két hétig lesz meg...), aztán meg... :-))))))))
Előzmény: sere (20630)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20630

Az bezzeg sose jut eszedbe, hogy be is gyere/gyertek egy kávéra..... (irgumburgum meg minden)

A sere-mobil sajnos már csk egy-két hétig lesz meg :((((

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20629)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20629
A hónap elején még láttam a Sere-mobilt!!!! :-) (Mindig dudál egy vígat Lalyos, ha ott megyünk el előttetek!)
Előzmény: sere (20628)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20628

Hali!

Amíg otthon voltam, nem volt időm netezni... :)))) Jól vagytok?

Előzmény: ugyörgy (20627)
ugyörgy Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20627
Szia SERE. de régen láttunk.....
Előzmény: sere (20626)
sere Creative Commons License 2007.06.14 0 0 20626

Sziasztok!

Megválnék 4 db két telet futott Wagon R méretű Pirelli  téli gumitól 2500 Ft/db áron. Dél-dunántúli vagyok, de szükség igény esetén meg tudom oldani a Bp-re szállítást.

Üdv

sere

jollép Creative Commons License 2007.06.12 0 0 20625

Eladó egy pár  eredeti  Suzuki gyári  tetőrúd tetősínes  autóhoz.

Ára :  7000, te:. 70/3360183

cápi1 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 20624

Helyesbítenék.

Jóval többet vagyunk.Ide csak be-be nézünk egy páran.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (20623)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2007.06.06 0 0 20623
Van, persze... De a kluboldalon kicsit többet vagyunk.... :-)

( http://www.wagonrfanclub.hu )
Előzmény: pinyó 605svdt (20620)
kkn Creative Commons License 2007.06.06 0 0 20622
Az Ignist a Swiftnél szűkösebbnek találom, de ez szubjektív, mert egyik nálam jóval magasabb ember nem akar elférni az Ignisben, másik szintén magasabb, de Ignis tulaj meg igen. Így nálam az általad kérdezettek között nagy  számomra a különbség. Hiszen a Swift tengelytávja az Ignisnél 2cm-el nagyobb (2380 és 2360mm) míg az SX4-é sokkal nagyobb (2500mm)
Előzmény: topika1 (20618)
t.lantos Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20621
elektromos szervo
Előzmény: pinyó 605svdt (20619)
pinyó 605svdt Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20620
Van itt valaki?
pinyó 605svdt Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20619
EPS. Ez mit jelent?
topika1 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20618
És az Ignis és az SX4 közt mit érzel?
Előzmény: kkn (20617)
kkn Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20617

A fejteret leszámítva minimális különbséget érzek az SX4 és a Swift között. Árban viszont jóval nagyobbat. A fejtér, meg a csomagtartó nem ér ennyit. De nézz meg egy Toyota Aygot, annyiba kerül, mint egy Swift, és mekkora belül.

Abban igazad van, hogy akkora fejtérrel, mint a Wagon, a kategóriában, és feljebb sem nagyon találkozni (berlingók, kangook), így ezt elvárni más típustól túlzott remény. Talán a Totalcaron bemutatott Scion terveződött hasonló elvek szerint, de új autóban hozzá foghatót nálunk forgalmazott márkában nem találsz.

Előzmény: Törölt nick (20612)
t.lantos Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20616

szerinted en miert lettem off?

nagyobb, olcsobb, es nem rosszabb. es ugyanannyira japan.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20615
Üdv!
Kb. 2 hete voltam körülnézni és természetesen megnéztem a wagikat, elsősorban az árak érdekeltek... Csak arra emlékszem, feltünt nekem, hogy mindegyiken egyforma új gumik vannak, valami elég noname típus... Már ez is felveti a gyanút, hogy így akarják takargatni mennyit is futott a gép valójában...

Előzmény: Dzsonszii (20613)
Dzsonszii Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20614
Akartam mondani 1.3 56 kW
Előzmény: Dzsonszii (20613)
Dzsonszii Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20613

Szia Főnök!

Voltál már az aaa autóügynökségen? Szemben a sportcsarnokkal. Szétröhögtem az agyam, amikor megláttam az autók árait. Megmosolyogtam a Wagik árait is, lelakott, összekarcolt, szétszaggatott járgányokat tettek ki, ráadásúl nem is állítanak mindíg igazat, az egyik 1.0-sra azt írják ki hogy 1.3 56LE. Amikor azt kezdtem firtatni, hogy lehet-e alkudni az árból, az volt a válasz, hogy nem, sőt még fölfelé is mehet. Amíg csak körülnéztem, négy ügynök kötött belém elmesélve a cég történetét és az áralkotás elméletét. Sírva-nevetve menekültem ki a kapun.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20612
Wagyonos társak!

Nemrég voltam egy suzi szalonban... Beültem a swift II.-be, ami kis kompromisszummal külsőleg tetszene is és a vitathatatlan előnyös menettulajdonságairól is hallottam/olvastam miegymást.... Szóval beültem... és nagyon nagyon... nem kell! Amikor megjelent, akkoriban már megírtam u.ezt a véleményemet. Mintha visszacsöppentem volna a négyütemű trabimba. Elhiszek róla minden jót, de a hát a "szűkség"... és nemcsak a wr "fejedelmi" terének mérete okán, hanem minden irányban... És ezeken a kis swifteken ott fityeg a 3~ millás cédula... Egynyócat ér... akkor inkább a műszakilag sok tekintetben tőle elmaradó, de tágas, magas, panorámás, régi kis wr. Persze, kérdem, lehet-e összehasonlítani egy mini egyterűt egy hagyományos kisautóval.

Az SX4-ek viszont tetszettek... Beültem... Na, ebben van akkora hely mint a wagonban... Az anyagok jók, masszív, jól összerakott autó.

Ennyi...

valos Creative Commons License 2007.06.05 0 0 20611
Köszönöm szépen.üdv.
Előzmény: qmatch (20607)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 20610
Gratulálok hozzá, szerintem nagyon fogod kedvelni. :)
Előzmény: pinyó 605svdt (20608)
alacska Creative Commons License 2007.06.04 0 0 20609
Üdv a csapatban!
Előzmény: pinyó 605svdt (20608)
pinyó 605svdt Creative Commons License 2007.06.04 0 0 20608
üdvözlök mindenkit a fórumon. 1 hete vettem egy 2002-es évjáratú wagonr-t,gyönyörű piros színben. 950000ft volt,72000km-el,és egy 46 éves hölgy tulajtól.
qmatch Creative Commons License 2007.06.04 0 0 20607
...elment
Előzmény: valos (20606)
valos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 20606
Gondolom igen.remélem szint meg számozást nem nagyon változtattak.köszi.
Előzmény: qmatch (20605)
qmatch Creative Commons License 2007.06.03 0 0 20605
IGNIS van...jó lesz?
Előzmény: valos (20604)
valos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 20604
Hello valaki!szükségem lenne egy 2001Wagon villamos kapcsolási rajzra.Átakarom kötni az ablakemelőt,hogy gyújtás nélkül is működjön.GLX.Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm.üdv.
hofy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 20603

Nem tudom, de a vevő nálam  érzéketlen egy kissé. Aztán lehet, hogy a ROADSTAR

CD486 a nagyon gagyi kategória. Ki gondolta volna hogy ma is gyártanak még analóg hangolású rádiót. Igaz a magyarnyelvű leírásban még PLL rendszerről regélnek , és  proramozhatóságról. Ha CD lejátszója bedöglik, majd kidobom, és veszek egy CLARION-t.

Előzmény: kkn (20600)
1grofur Creative Commons License 2007.05.30 0 0 20602

Köszönet a tanácsért  , meglett az antenna vége . végre .

De , mivel nem a gyári csatival kötöttem be , lehetséges hogy

nem kap áramot az antenna erölködöje ??

Mivel a rádió vételem ... hát , nem okés . 

Előzmény: qmatch (20587)
qmatch Creative Commons License 2007.05.30 0 0 20601
nem bátorság...
szükség, amiért nekiállsz, és szerszám, amivel csinálod.
a wagonR-ben egyszerű szerkezetek vannak, nincs semmi meglepő
...ez is csak vasból van :)
Előzmény: Törölt nick (20598)
kkn Creative Commons License 2007.05.29 0 0 20600
Nem onnan kapja, de nem biztos, hogy nem vezérli. Meg kellene nézni azért, van-e különbség vele és nélküle.
Előzmény: hofy (20594)
marpi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20599

Előre is, hátra is 10-10 cm-s hangszórók férnek el a gyári helyre.

RP

Előzmény: sakac (20593)
qmatch Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20597
nem bonyolult, nem veszélyes
Előzmény: Törölt nick (20591)
sakac Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20596
Köszönöm.
Előzmény: h.c.s (20595)
h.c.s Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20595
10
Előzmény: sakac (20593)
hofy Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20594
Köszönöm a választ! Azt hittem, hogy a rádió aut antenna kimenetéről kap feszültséget, mert úgy látom a csatlakozó gyárilag be van kötve, csak azt nem tudom mit csinál. Én a rádiónál kiiktattam ezt a vezetéket, remélem nem kell visszakötnöm.
Előzmény: kkn (20592)
sakac Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20593
Mintha lett volna róla szó de nem találom.Hátulra mekkora hangszorók mehetnek fel a gyári helyre?
kkn Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20592
Igen, és fut a koax mellett a plusz szál, de nem a rádiónál csatlakozik a vezetékelésre. Gyárilag csatlakoztatva van.
Előzmény: hofy (20590)
hofy Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20590
Antennatalpat akartam írni, csak még korán van.
hofy Creative Commons License 2007.05.28 0 0 20589

Sziasztok !

A gyári antennatap előerősítőt is tartalmaz ?

kkn Creative Commons License 2007.05.27 0 0 20588

Mivel a rádiókeret berakásához ki kell venni a takaróelemet, ehhez meg le kell bontani a középkonzol-burkolatot, a rádió, és antennacsatik már jól fognak látszani. Kétoldalt kellene odafogva lenniük a rakodópolc mögött. Kivéve, ha már van benne rádió.

qmatch Creative Commons License 2007.05.26 0 0 20587
ott kell, hogy legyen
ha kiemeled a kesztyűtartót, be tudsz nyúlni,talán nem kell tovább bontani
...tudod, ki kell venni a "zsanérokat", ez is olyan közepén-kipattintós fajta
Előzmény: 1grofur (20586)
1grofur Creative Commons License 2007.05.26 0 0 20586

Sziasztok .

1kis segítséget szeretnék kéni . 2003-as 1.0-ás Wagonba némi zenét szeretnék

beépíteni , de . . . nem találom az antenna végét :-( 

Bent van valahol a müsz.fal alatt ? Vagy máshol keressem ?

marpi Creative Commons License 2007.05.24 0 0 20585

Gyors helyzetjelentés Tatabányáról: a Fő téren kb 1 órája szól egy sárga Doboz riasztója. Amellett, hogy szól még tilosban is parkol. Szertem a Dobozt meg minden, de kicsit kezdek morcos lenni. :)

RP

dussy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20584
Szevasztok!

Tudtok vmi konkrét infot a suzukiklub.hu-n meghírdetett "szokásos" évi taliról a Lurdyban??
Legalább 2 hete nem érem el a honlapot.

Köszi az infót.
Üdv:dussy (a Swiftes társadalom tagja)
Előzmény: _Brazil_ (20583)
_Brazil_ Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20583
Bizony, VAG csoportnál simán elhajtanak ha 1 liter fogyásért panaszkodsz 1000km alatt...
Előzmény: fokúsz (20580)
foldimogyoro Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20582
5 évesen 170 ezer km szép futásteljesítmény, és jó tudni, hogy egyben van a gép, kibír ennyit. Nekem is 5 éves lesz jövő márciusban, és lesz benne addigra kb 16 ezer km. :-) Persze nem autópályázok csak talán egy évben 1-2-szer.
Előzmény: fokúsz (20579)
fokúsz Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20581
ha ért az ember a nyelvén akkor meglepően fürge tud lenni.
Előzmény: valos (20553)
fokúsz Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20580
és nem bántásként mondom , de vannak mind a mai napig olyan márkák, amiknél a gyári adat 1000km ként 0.5-1 liter.
fokúsz Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20579
nekem 5 évesen 170 e van benne és kb 4-4,5 ezrenként bekortyant 1 liter olajat, ami azért nem olyan sok.
két dolgot hallottam az olajfogyásról, 1: általánosan, ha pályázól akkor minden kocsi elfogyaszt egy keveset, persze használattól függöen, 2: az enyém még a 76 pacis, és minden indulásnál füstöl, kiad magából egy gomolyagot, hol kisebbet hol nagyobbat, attól függöen, mennyi ideig pöfögött elötte alapjáraton. viszont ha ráadom a légkondit, akkor már nem mutatkozik semmi. illetve menet közben sem füstöl. mindezekre több szaki is ugyanazt válaszolta, hogy egyrészt a 76 lovas motor hajlamos erre, és az ily jellegű füstölés 100 %, hogy szelep szár szimering. ne törödjek vele, nem ér annyit az egész, mint amennyibe fájna.
bocsi a hosszért.
Előzmény: chabie (20568)
ritchie02 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20578
Utoljára az üzemanyagjelzőről. Az enyém 2002-es (2001 év végi összeszerelés) és van visszajelző. Folyamatosan ég majd elkezd villogni.
Előzmény: valos (20566)
qmatch Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20577
igen :)
Előzmény: valos (20576)
valos Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20576

köszi.drága lesz?ha kész lesz?

Előzmény: qmatch (20575)
qmatch Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20575
Én átkötném a tápját a fix 12V-ra. Meg ne kérdezd a vezeték színét, mert nem merültem el a problémában. Ha lenne rá mód, valahol a biztosítéktábla környékén eszközölném az átkötést, de lehet , hogy nem onnan van közvetlenül táplálva az ablakemelő.
Sajnos villamos rajzom csak az ignis-ről van, de számos ponton ugyanaz.

Az még el nem készült ablakemelő-vezérlő felhúzza majd magától, ha bezárod az ajtót.
Meg tud majd egy sor okosságot, ha végre kész lesz...
Előzmény: valos (20574)
valos Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20574
qmatch!van egy gondom.általában lehúzva felejtem az ablakot.újra kulcs be,gyújtás rá aablak föl.átlehetne kötni,hogy gyújtás nélkül is működjön?
qmatch Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20573
Azzal valszeg a maradvány-szénhidrogén emissziót mérték, mint pl. a kipufogón keresztül távozó motorolaj...de elmehet az olaj szimmeringek mellett is, mittomén.
Tényleg nem normális 80K-nél.
Én most váltottam 5W-40 olajra, többen óvtak tőle, hogy híg az nagyon(??!).
Semmi gond nincs vele, igaz még csak 65K van benne.
Én évente cserélek olajat, eddig sosem volt hiány, pedig szinte csak városban megy a gép, nagyon sokat félhideg motorral....
Előzmény: chabie (20568)
qmatch Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20572
Hűha! :) ... weaver-hu ??!! ...??
nincs újabb nyalánkság, mert az ablakemelő-vezérlőt egy vastag hajszál választja el a KÉSZ-től - immár 2 éve. ha kész lesz, szólok :)
A MYWIPER-nek csak újabb szoftvere van, volt benne egy-két bug, de egyébként semmi lényegi változás. ...hát, sajna! Azóta lekötötte az agyamat az azóta megszületett lányom, meg aztán a PMR...
Előzmény: weaver-hu (20571)
weaver-hu Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20571

Tudom, mertaz én wagonomba is Te tetted be több, kb. két éve. Ezért kérdeztem, hogy volt-e azóta verzióváltás, többet tudnak-e a mostani példányok az enyémnél.

Érdekel továbbá, hogy milyen, általad készített "nyalánkságokat" lehet még beszerelni mostanában.

Előzmény: qmatch (20561)
weaver-hu Creative Commons License 2007.05.23 0 0 20570
Bocs!!!! Nem néztem, hogy már qmatch kolléga néhány hozzászólással ezelőtt elmagyarázta nekünk, hogy 2003-tól van ilyen visszajelző.
Előzmény: valos (20565)
qmatch Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20569
nekem csak akkor csörög, ha beesik a fordulat 700 alá.
ritkán van ilyen, de akkor elég vicces hangja van
én azon filóztam, hogy ami még lóg rajta, azt letöröm...minek az óda, csak nehezebb a kocsi, többet fogyaszt
Előzmény: chabie (20567)
chabie Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20568

Nem tudom,most voltam a szerelőnél,erre is rákérdeztem. Sehol nem látszik olajfolyás,valami szondát dugtak a kipufogóba és felpörgették a motort,de semmi.

Megfoghatatlan.

chabie

Előzmény: geo-i (20500)
chabie Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20567

Haho,Sorstárs !

Nyertél,valóban a hővédő lemez tört el. Meghegesztették,készen van.             Ezek szerint a többiek is várhatják ezt a hibát... :)

Kb. 1800-as és 5500-as fordulaton csörömpölt.

chabie

Előzmény: qmatch (20489)
valos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20566

mi történt eldumálunk egymás mellett?kutya legyek,ha az én 2001-es wagonomba van ilyen visszajelző.kapásból kiürül.itt nem figyelmeztet semmi.mutatón kívül.

Előzmény: weaver-hu (20557)
valos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20565
ne állítsd már meg a napot.2001-esben nincs
Előzmény: weaver-hu (20557)
petike bx86 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20564
Huhh, azigen:))))) És végül beindult??:))))
Előzmény: qmatch (20562)
japánvándor Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20563
Az óra témához annyit,hogy a mi ex-ünkben is elment az óra, de mivel nem értettem hozzá,a budakalászi bontóban vettem egyet 2000 Ft!!!!! ért! Ha kell a tel.szám,szóljatok!
qmatch Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20562

Nekem csak két meghatározó élményem volt - rengeteg évvel ezelőtt - dízelekkel.

Egy nagyon régi GOLF - hát az valami döbbenet volt.

Meg egy nem kevésbé(?) régi FIAT UNO, kis 1,2...1,3 szívódízel. Az maga volt a csoda, miközben termelte a gázolajat a tartályba :)

Á propo's : FIAT UNO...nem igen akart beindulni, gondoltam barátommal, majd megtolom(!) egy kicsit a skodámmal. Nosza, neki hátulról, oszt' ami kijön a csövön.

Hol elkapta, hol lelankadt - az emberek csak néztek, egy skoda üldöz egy kis fiatot, az néha kicsit ellép, de aztán a skoda utoléri, és NEKI IS MEGY, mint a filmeken... :)

Így üldöztem őt 30-40-el a nyolcadik kerületen fel és alá, közben mindketten sikítottunk a röhögéstől :)

Előzmény: petike bx86 (20560)
qmatch Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20561

Az "én" tanítható törlőm mindkét wagonba jó( 76/93 )....és még sebesség-függő is...meg vezérli a hátsót is... :)

Előzmény: weaver-hu (20558)
petike bx86 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20560
Nálunk van 11 éve egy öreg PSA dízel. Konkrétan a nickem, egy off citroen bx 1.9 szívóD.on A maga gyári 64 lóerejéből mára megmaradt kb 40, kell neki egy erős motorfelújítás.... Öreg dízelek nem voltak annyira pörgősek, azoknak nagy volt a motorellenállásuk. Inkább alul húztak, mivel nem bírtak nagyon 4000fölé hajlani...Meg ezek ugye kevés lóerősek voltak, amiatt, mert a teljesítmény= nyomaték szorozva fordulatszámmal. Nehezen pörögtek fel, így alulra kalibrálták őket. Mai dízelek pedig már olyan 1400-1500 tól leadják a 200-400NM-üket. Több lóerősek is... Az igaz, hogy ezek sem másznak fel nagyon 4000 fölé, legalábbis nem húznak felette igazán. Mondjuk erre ellenpélda egyik barátom off opel omega 2.5td 97 es bmw motoros örülve pörög el 5000ig...Valahol 5300-5500 tájt szabályoz.on Visszatérve a mai kályhákra, alacsony köbcentis barátaink aránytalaunl kevesebbet fogyasztanak nagy köbcenits társaiknál... PSA topicon ha olvassátok a mai napot, akkor ott elég rendesen ki lett vesézve pont ez a téma. A dízelek fogyasztása...
Előzmény: qmatch (20550)
petike bx86 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20559
Skoda Fabia 1.2 HTP erősebb mint a suzuki swift 1.3 65 lovas... A skoda asszem 6000nél leszabályoz, de odáig mintha egyenes lenne a nyomatékgörbéje...
weaver-hu Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20558

Nekem is van már több, mint két éve "tanítható ablaktörlőm" és eddig semilyen baj sem volt vele........ mestermunka..... :-)

Érdeklődnék, hogy volt-e az elmúlt két év alatt verzióváltás az ablaktörlőnél, mert akkor érdekelne. Van-e más wagonba építhető megoldás?

Üdv.

Előzmény: qmatch (20543)
weaver-hu Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20557
a 76 lovas Wagonban is van "éhes vagyok jelző". Előszőr csak villog, majd folyamatosan ég.....(vagy fordítva??)
valos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20556

de azért nem megy úgy mint a 76 lovas wagon?

Előzmény: kkn (20554)
kkn Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20555
Bocs, 1.25 70 LE.
Előzmény: kkn (20551)
kkn Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20554
Majdnem ugyanezt, alig gyengébb, de pörgősebb.
valos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20553
kérdés?akkor az 1,2-s mpi skoda 3 hengerrel mit tud?
Előzmény: kkn (20551)
valos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20552
bocs maszek gyerekek buherálták.de ledes.
Előzmény: qmatch (20549)
kkn Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20551

Én már próbáltam 1.9DDIS Suzut, 120 LE, és 1-2-3-ban nagyon húz. Országúton nem mentem vele.Ha nem lenne karcsú a zajszigetelése, jó lenne. (Amúgy volt 1.6D Kadettem, Golfom, úgyhogy éreztem némi különbséget, de jó pedálkezeléssel szinte észre sem venni a lyukat. Az 1.4MPI Fabia kombimat ma légkondival, de csak én voltam vele, sokkal jobban kellett csúsztatni, hogy ne toljanak le az útról lámpától indulásnál. Ha nem pörgettem fel, nem húzott szinte semmit.)

De az 1.25 75 LE sem vészes, ha elfogadja az ember, hogy kicsi a motorja. Mert én is elfogadom a Skodum, hogy vérszegény.

Előzmény: qmatch (20550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!