Keresés

Részletes keresés

Stein_ Creative Commons License 2000.09.26 0 0 497
Hello!

Norby: a gepárdról hol lehet a neten találni valami leírást/adatokat? Mostanában nem hallottam róla, használják még egyáltalán?

Flagellum Dei: Nézz körül itt, vagy Norby oldalain. A törés miatt ne aggódj, nekem is hasonló van és WildFire is előrelátóan arra alapozott, hogy nem kell nézni, hogy eredeti-e. :)

Szerintem a Heavy Weapon vonatkozik a nehezebb fegyverekre is, bár én nem nagyon láttam hasznát (Gus látótávolságon belűl elvéti a tankot Lawal).
Nemrég lemaszíroztam a Mike gyereket (Dragunovval fejbe - két lövés) és aktívan használatba vettem a G11et. Természetesen csak sorozatlövésre (gyorsan ki is fogyott). Tehát én örülnék neki, ha ez maradna nála. Továbbá Mike is ütősebb vele, viszont hangtompítós fegyvernek nálam tökéletesen bevált a Commando (mindenkinél ez van).

MLG Creative Commons License 2000.09.26 0 0 496
Szevasztok barátaim!
Nu pákágyí.

Tennap kafát játszottam megen! Elmöntem a hátramaradt négy medunai szektorba. A bloddcatsos nagyon megrázó volt, teljesen bele tudtam élni magam és szidtam a rohadt dreigenyát. A szemét ribi gladiátor játékot rendez, bársonyszék meg minden, szétmarcangolt holttestek... Ezek után még jobban várom, hogy kinyírjam. A szemétláda őrök meg rám engedték a macskákat. Mondjuk ügyi voltam, mert olyan helyre tudtam beállni, ahonnan mindenkit leszedtem, úgy, hogy az ellenfél egyszer!!! sem tudta elsütni a puskáját. Később aztán már nem voltam ilyen ügyes. Lenyomtam a lakóházas szektort is, amúgy valaki volt már itt nappal??? Van csomó boltféleség, lehet itt venni valamit???
Eztán elmentem a szoborkertbe. Ez NAGYON-NAGYON tetszett!!! A sövények között osonni, meglepni az ellent, teletömni golyóval vagy elvágni a torkát és köddé válni! Ez már döfi, nagyon faka volt! Megtaláltam a távkapcsolót, de úgy gondoltam nem megyek még a shelterbe, hanem nekivágok az uccsó szektornak. Hát banyek, ez rohadtul kemény! Kábé egy óra hosszámba került, hogy az eród előszobájába bekerüljek. Állandóan interruptolnak, meg rohadt pontosan lőnek rakétával.
Amúgy most már biztos vagyok benne, hogy a GÉP CSAL! Mielőtt tiltakozni kezdenétek, mondok két példát.
1. Jön egy elit, meglövöm kétszer, lemegy poor-ba, lehasal. Ezután jön az ő köre, feláll / 4AP / és dob rám két gránátot / ez minimum 2x12AP / kérdem honnan van neki 28AP-je?! Netán ő is energy boostot használ, érdekes nem láttam...
2. Elit ember. Meglövöm, wounded lesz ezután HÁROMSZOR rám lő rocket riflével. Na ezt hogy csinálta. Egy szimpla lövés, célzás nélkül 9 pont rocket riflével, van neki 27 AP-je, ja és előtte még le is hasalt, tehát 31 AP. Persze, tudom, energy boostot használt...
Szóval ezek sokszor megtörténtek, de nem mondom, hogy bánom. Igenis az elitek legyenek ügyesek. Gondoltam csak leírom, hátha ti másképp látjátok.

PEDRO!!! Ajszem megtaláltam a P90-es megoldását! Add oda T-Rexnek! Ő úgyis ambis, csak mondjuk akkor van gáz, hogyha ő pont nincs az aktuális gaméban vagy adjuk oda Wardennak.
Más... nem akarok telhetetlennek tűnni, de jó lenne, ha megcsinálnád a lőszereket is, én meg megyek intézni neked a szobrot. :-)

Hja Norby, a Automagsról, meg a Auto Rokket Rifléről meg is feledkeztem. Mondjuk a CAWS érdekes. Azért unique mert csak három adott helyen lehet találni??? Tényleg jó lenne kideríteni HW-s e a Rokket Rifle!

Flagellum Dei Creative Commons License 2000.09.26 0 0 495
Norby!

És a Gepard az csak úgy születni fog?
Azt ja2edit99.exe-t hol találom meg?
Nekem kicsit törött a progi. Nem baj?

Flagi

Előzmény: Norby (493)
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.25 0 0 494
Hi All!!!

MLG:Mire gondolsz,hogy izgulok?Én ilyet írtam?Egyszerűen két SVD-t lehet találni!Ez játék elején jó!Conradnak csak a cuccait nyomtam fel.Wardent,Generaltis felnyomtam egy kicsit.(stat,fegyver).Mike-nak azért adtam oda az FN-P90-est mert nem tudok a szektorokba belenyúlni,és már jópárszor végignyomtam és egyszerse találtam meg.Ezért van Mike bácsinál!(TE is mondtad,hogy nem találod meg,akkor meg mi a problem!?)
Norby,MLG:Elkészült aa fordítás egy hiánya van.A lőszerek nincsenek meg!Elküldjem mailban vagy inkább készítsük el teljesen?

Na csá!!!
U.I.:No az FN-P90et majd még tárgyaljuk!

Pedro 14

Norby Creative Commons License 2000.09.25 0 0 493
FD: nem függ. A Barettet pedig mi nem fogjuk visszafogni, még kevésbé a magyar Gepárdot.

MLG:
Szerintem indítsd el a ja2edit99-et, egyből nyilvánvaló lesz, mit lehet átírni.
Unique öt van (ld. pl. Wildfire oldalán a táblázatot): Automag, CAWS, P90, G11, Auto Rocket Rifle.
A leírásod sirály lett (mint mindíg).
A RR szerintem nem Heavy Weapon, de utánna kellene nézni, pontosan mitől is az, mert eseleg a HMG-kre is vonatkozhatna, így akár a saját karakternek is érdemes lenne HW skillt választani, gondolva a későbbiekre. Lehet, hogy egyszrűen a fegyver súlyától függ, de nem biztos.

Előzmény: Flagellum Dei (490)
MLG Creative Commons License 2000.09.25 0 0 492
Noszóval!

Mint mondottam vót egy kis időm gámolni, ki is használtam gyorsan. Ajszem Grummal kezdem. Ugyebár itt adott sorrendben lehet haladni / kivétel egy szektor / tehát a bányával kezdtem. Nem volt semmi probléma, az újonan összebuherált X-Ray detector jó szolgálatot tett. Aztán jött a fegyvergyár vagy mi. Itt nagyon királyság volt. A konténer-parkban elbújtam az egyik konténer mögé és onnan lőttem az ellent a kerítésen kívül. Egyszer csak nagy csönd lett és nem jött több genya. Aztán megint hangok és puff megjelenik egy elit a konténer mellett pont a Lacko előtti kockán. Nagyon kényelmes volt lépni se kellett csak sújtani egymás után a crowbarral. Kész a hapi, jön egy másik, aztán újabb és újabb. Hijj, Lacko hét embert vert le ott a sarkon, nagyon süti volt. Aztán mentem tovább, de túl sok érdekes itt nem történt mindössze Manny kocsmájánál volt még egy jó jelenet. Itt Ravent felküldtem a tetőre szétnézni. Meglátott egy elit spinkót és két lövéssel criticalra tette. Jön az ellen köre, nagy füst, robbanás, hát a hülye picsa nem LAW-val lőtt a tetőn fekvő Ravenra! Mázlira elhibázta és jól berobbantotta a falat és a saját embereit nyomta telibe, egyszerre legalább három csávó ordítozását hallottam. Erről még annyit, hogy a kocsmáros / elfelejtettem a nevét / mellett Jasmin is a csehóban volt, így két terroristát tettem hidegre egyszerre. Mondjuk Jasmin gyenge, volt, mint a harmat. Két MAC-10-essel puffogtatott a full páncélos embereimre.

Eztán elmentem Ortába. A szemét ribi jó helyre telepítette a kutató bázisát! Mocsár hegyek, út sehol, gyalog nyolc óra távolság, nem sámli! Az ellenfelek pedig jó kemények voltak, ha sokat bénáztam egyből odapörköltek mortarral vagy gránáttal. Lent a pinyóban is volt dolga crowbarnak! Végigküzdöttem magam a tudós laborjáig és ott beálltam az ajtóba. Jöttek az elitek. 8-as szintű Lackóm interruptolta őket az ajtóban, aztán pajszerral jól megcsapkodta. Ha a többiek is kaptak interruptot akkor fejbelődözték a delikvenst. Itt is kinyírtam vagy öt-hat hapsit a küszöbön.

Eztán jött valami letter Enricotól, hogy „final push” oké mondom legyen meg a te akaratod. Elindultam a börtönhöz. Nem volt nagyon kemény, ráadásul az előzetes óvintézkedéseim nagyon bejöttek, ugyanis a tetőre felküldött embereim belátták az egész terepet, így nem maradt ellenséges mozgás észrevétlen. Tápoltam némi LAW-ot is itt.

Eztán vettem egy nagy levegőt és elindultam Medunába! Basszus, nagyon királyul megcsinálták a készítők. Ahogy haladsz a város felé, lámpák, kerítések meg minden, nagyon tetszett. Megvívtam első csatámat a tankokkal is. / Ennek egy mortar elég volt / Irtóra tetszett! Bár azáltal, hogy a tank nem tud mozogni, igencsak könnyű ellenfél. Ha az ember jól odafigyel, nem lehet baj. Egyszer-kétszer azért odapörkölt és sebzett, mint a disznó!
Lenyomtam két város körüli szektort és betoppantam Meduna Airport-ra. Jó kis csatát vívtam bár ez sem volt olyan kemény. Bár azt nagyon jó ötletnek tartom, hogy mindenhol lámpák égnek, mert így igencsak nehéz ügyesen mozogni. Eztán jött a SAM site. A kerítésen kívülről leszedtem akit tudtam, de a két egymás mellett álló tank a bejáratnál elég kemény volt. Jók az elbarikázott elitek is, igencsak ügyesek. Szóval nagyon királyság ez a végjáték! Itt tartok most, és asszem ma megölöm a királynőt.

Ja és ami nagyon nem tetszett! A JÁTÉK VÉGÉN FELLELHETŐ A KÉSZÍTŐK ÁLTAL „LEGJOBBNAK” TITULÁLT FEGYVEREK SZART SEM ÉRNEK!!! Gondolok itt a Minimi-re, RPK-ra és G21-re. Annyira gagyik, hogy még! Sebzésük alacsony, lassúak, dög nehezek. Szóval, ha van valami, amit kötelező megváltoztatni akkor ez az!!!

Amúgy volna egy kérdésem! A Heavy Weapon Expert Rocket Riflére is megkapja a 30% hit bonust vagy csak mortarra meg LAW-ra???

No ennyi volt remélem nem volt uncsi???!!!

MLG Creative Commons License 2000.09.25 0 0 491
Halikarnasszosz!

Helló Komáim!
Mivel a pénteken bekészített lemezek felmondták a szolgálatot, így otthon nem tudtam semmi érdemlegeset alkotni a paccsal kapcsolatban. Ezért nem maradt más „muszáj” vót játszani egy kicsit. Majd később mesélek, de most reagálnék a hozzászólásokra.

Pedro!!! Nem írtad le, hogy mi van az E11-es szektorba, továbbra is kíváncsian várom, csak azt írtad, hogy izgulsz, de miért?
Viszont szerintem nem jó, ha Mikének P90-est adsz, mert Norbyval pont azt beszéltük, hogy a paccs legjobb fegyverét / mint unique / kell Májkinak adni, hogy tényleg halálos legyen az ipse. És a P90-es korántsem lesz a paccs legjobb fegyvere. Ezt inkább el kéne tenni valami tuti helyre, hogy azért, ha nehezen is, de mindig megszerezhető legyen. Mondom ezt azért, mert nekem tíz játékból sem volt az M9-en wepönkes szóval ez nem túl jó dolog.
Conradot mennyire spécizted fel??? Remélem nem csináltál belőle szuperhőst, mert akkor 3300-ért mindenki fel fogja venni és szerintem nem reális. Ha már javítod a statjait, akkor meg kéne növelni a bérét, vagy valami. Mondjuk nekem jó ez így, mert sosem veszem fel és így legalább megizzaszt majd. Generalt, Wardent át tudod írni???
Már tényleg kérdezted a sztorit és ajszem mindegyikünk ismeri, de azért leírhatod a te szavaiddal, érdekelne :-)

Flagi! Az unique azt jelenti, hogy a fegyvert csak speciális helyen szerezheted meg, függetlenül a nehézségi-, fegyverválasztéki foktól. Ha jól tudom két unique fegyver van a játékban.

No ennyit a válaszokról, a hétvégi gámolásom eredményeit illetve ötleteimet lásd majd feljebb kicsit később.

MLG: The Midnight Stalker

Flagellum Dei Creative Commons License 2000.09.25 0 0 490
Hi!

Kösz az infókat.

Az uniq. fegyverek előfordulása függ a nehézségtől?

Jól láttam, hogy a JA2 UB-ben Barret M82A2 is lesz? Kár hogy a technikai adatokban kicsit visszafogták (itt elsősorban (a teljesítményről már nem is írva) a hatótávra gondolok, mert ~120-nak illene lenni).

Flagi

Norby Creative Commons License 2000.09.24 0 0 489
Köszi Pedro a topicemelést. ;)
Ja2edit, tényleg. Annyira csak a fegyverátíró részét használtam, hogy a fő funkcióját már el is felejtettem.. :)
Minket itt épp annyira dolgoztatnak (nem csak estig kell maradni és reggel korábban bejönni, hanem még hétvégén is nyomni kell), hogy nulla időm volt bármire is. A jövő hét is hasonlónak néz ki... :(
Előzmény: Pedro 14 (488)
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.24 0 0 488
Csövez!
Csk azé vagyok,hogy a topic ne legyen a porban!
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.22 0 0 487
Ja MLG volt egy kérdésed amitt nem válaszoltam meg:
Az UB-be tuttommal a teljes teamedet átviheted fegyverekkel itemekkel mindennel!Amúgy asszem régebben kérdeztem,de azért megkérdem:A sztorit tudjátok?
Na hali!
Pedro mint 14 éves gyerkőc!!!
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.22 0 0 486
Hi All!!!

MLG,Norby:A terroristákat átírtam.Tuti statok fegyverek,páncélok.Garantálom,hogy nem nyírjátok le őket hamar!A ja2edit-tel dolgozom.Mivel most mentem végig és ÉN SE TALÁLTAM MEG AZ FN-P90-EST,ezért Mike-nál lesz egy P90-es.Amúgy Mike statjai 99-esek voltak,de jöttem én és mind 100-as lett!Norby bocs,hogy nem mondtam meg mivel dolgozom,csak ha 22.00-után kerülök a Netre akkor már kicsit álmos vagyok és csak felszinesen nyomom végig a cuccot(de azért mindet elolvasom!)
Conrad gyereket is felspéciztem egy kicsit.A.I.M.-osokba és M.E.R.C.-ekbe nem nyúltam bele.A magyar szöveget lehet ,hogy pénteken el tudom küldeni Norbynak.(sajna ennek kicsi a valószínüsége.)
MLG:A TE általad megadott terror statoknál keményebeknem tettem őket.Ezek megizasztják majd a népet!!Én nem szoktam félni az E-11 nél csak befosok az izgalomtól.Amúgy találtam egy másik hasonló helyet.Ez pedig Grummnál van és tele van gránáttal!

Na akkor hétfőn találka itt!
Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.22 0 0 485
Seva!

No télleg uccsó hozzálszólásom a héten, mert már félig indulófélben vagyok, csak gondoltam beírok némi adalékot a terroristák statjainak megváltoztatására.

Name HEA AGI DEX STR LDR WIS MRK EXP MEC MED LVL Temp
MoM 67 34 73 66 4 68 53 68 13 40 3 Imp
Imposter 85 81 78 77 51 58 90 57 33 4 4 Opt
-Rex 88 80 80 90 22 45 79 4 16 15 6 Frd
Druggist 75 60 70 72 34 80 60 80 45 64 4 Cow

No, jó hülyén pastázta be, hogy az is.......
mindegy remélem át lehet látni. Szóval télleg nem ártana kissé megbuherálni őket.

Hala az isti!

MLG Creative Commons License 2000.09.22 0 0 484
Dear ALL!

Halilovics!

S.O.B!!! Megint nem találtam FN-P90-est. Gaddemet!!! Nem kellene kivenni a paccsba az unique státuszból? És eltenni valami brutkó helyre, hogy azért meg kelljen érte szenvedni?
Így sosem fogom látni, brühühühüh...

Ojjébb! Húha...menni kék mán haza..
No mesélek dógokat. Tegnap elmentem Tixába. Hát gyerekek, ezt a Warden néni tényleg upgrádolnunk kell ekkicsit, mert szegény olyan gyengus, mint a harmat. Nem tom mit akart elérni nálam egy szar MAC-10-essel...

Amúgy megint tapasztaltam a "teamplay"-t. Sirály volt jól megizzasztottak. Egyik útszakaszon vótak 21-en, de úgy összetömörödve, hogy ha nem dobálok mustárt meg könnygázt, lealáznak. A gránátok nem nagyon hatották meg őket, pedig vót olyan, hogy 8-at! is a földhöz csapott. De felkeltek és nyomultak tovább. még szerencs, hogy a musti rossz hatással volt az egészségükre. Imádom a mustáááááááárt!!!

Amúgy figyiljetek mán! Nem kéne visszatenni ötven körülire a Rocket Rifle sebzését? Vagy inkább, ne mert Medunában szivacs lesz? Szerintem így 44-es damagéval nem nagyon hálás.

Aztatatatat akarom kérdezni, hogy ti is úgy értelmeztétek-e mint én, miszerint a kimentett állásod összes karakterét átviheted az UB-ba vagy csak a Custom Mercet????

S.O.B!!! Megint munkát hoztak, takarodnom kell.
Amúgy sirály ez az S.O.B duma Dynamótól, egyből rájöttem mi ez, azt' ott röhögtem.
Gondolom ti is tudjátok, mi ez.

No davaj, ojj ma egész éjjel gámolok, végig kéne már jadzsnyi ezen a víkenden.

Hali mindenkinek hetfőig!!!

MLG: The Midnight Stalker

Norby Creative Commons License 2000.09.22 0 0 483
A bérgyilkosok tudtommal nem fogynak el.
Előzmény: MLG (482)
MLG Creative Commons License 2000.09.22 0 0 482
Hali Friends!

Volna néhány kérdésem a bérgyilkosokkal kapcsolatban. Nekem még nem volt "szerencsém" hozzájuk, ezért néhány olyat kérdeznék, ami azért nem könnyíti meg a dolgomat. Először is, elfogynak a bérgyilkosok? Tehát van egy adott / 6 / számú assasin, akiket, ha lenyomtam nem jön több? Valamint ha jól értelmezem, miután elloptam Kingpin pénzét, rá három napra figyelmeztet és ad 48 óra határidőt. Azaz, ha jól értelmezem a lopástól számítva öt napra megjelennek a bérgyilkosok??? / mert persze eszemben sincs visszaadni a lóvét, kinyírni meg már csak akkor fogom Kingpint, ha Medunának megyek /

Aki tud válaszoljon. Előre is kösz.

Pedro! Most jut eszembe, hogy nem feleltél, mi van az E11-en vagy hol...

Norby Creative Commons License 2000.09.22 0 0 481
MLG: egyedül a G11-é extra páncéltörő, a P90 lőszere csak sima AP, pedig megérdemelné az extrát. A hun patch-ben meg is fogja kapni.

Pedro:
Buborék az, amikor egy fegyver képe fölé viszed az egeret, és otthagyod egy másodpercig, erre megjelenik sárga keretben a neve. Ide lehetne melléírni a statjait is a short name módosításával.
Oké, írd át a terroristákat, és küldd el. Azért elárulhatnád azt is, hogy mivel csinálod.
Névnek elég a hun patch, olyan sok minden lesz benne, hogy azt mind nem lehet a nevébe rakni. Az ismertetőben persze ott lesz a terroristák átírása, mint egyik fő módosítás.

Flagellum Dei:
Üdv nálunk. :) A fegyverekről a lehető legtöbb infót igyekeztem összeszedni ide. Ajánlom a ja2weapons.rar-t, és ha nem gond a letöltés akkor a catimages-t is. Wildfire oldalán a tables-ben is szépen össze van szedve, kis képek is vannak, de az ottani statok az ő patch-ére vonatkoznak.

Előzmény: MLG (477)
MLG Creative Commons License 2000.09.22 0 0 480
Kopp-kopp!

Szegasztok! Nocsak mi a manó? Új embör a láthatáron. No akkor válaszolok is neki. Kedves Flagellum Dei, ezt csekkold ki: http://www.freelancer.ag.ru/ja2/inventory/weapon_eng.shtml
Innen frankón meg tudsz nézni mindent.

Amberek! Láttátok már az új finomságot a freelanceren?! All in one szerkesztő és hajbalzsam, aztán demovill meg kincses paccs! Hmm. Érdemes megnézni a doksikat is, van egy érdekes írás Kingpin bérgyilkosairól. Tiszta mátrixok a gyerekek. Lehet, hogy az aktuális gámomban kipróbálom milyen kemények. Hehehe.

Pedro14: A buborék az szövegdoboz, ami akkor jelenik meg, ha a fegyvered fölé viszed a pointert, de nem nyomsz gombot. Amúgy támogatom az ellenfél keményítő statszerkesztést, csináld meg, akit felsoroltam azokat mind! Előre is thanx! Viszont az AIM és MERC emberekhez szerintem ne nyúlj. Jó, így ahogy van, szerintem, de esetleg később, ha már megvan a fegyverpaccs és nagyon nem jön az UB, belefoghatunkJ

Egyenlőre ennyi, mert meló igyot, később jövök majd ekkis történettel

Flagellum Dei Creative Commons License 2000.09.22 0 0 479
Hi!

Nem tudja valaki a full listán, hogy milyen fegyverek vannak a JA2-ben? Ja jó lenne, ha közölné is valahogy, ha itt nem, akkor küldje el Emillel.

Előre is kösz!

Flagi.

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 478
Hi All!!

Mi a rák az a buborék?
A patch amitt csinálunk,tartalmaz egy karakter módosítást.Én bármely emberkébe bele tudok nyúlni!
Ezeket tudom megváltoztatni:
-statok,skillek
-fegyverzet,itemek.
A szektorok fegyver tartalmába nem tudok beszólni.
Norby egyelőre azon dolgozunk,hogy elkészüljön a fegyverek és az ammok teljes fordítása.
A karakter átírásnál maradva:át tudom írni az NPc-ket M.E.R.C.-eket,A.I.M.-osokat bármikor.TEHÁT BÁRKIT BÁRHOGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ennek hátránya,új gamét kell kezdeni.(Amúgy Mike-nak minden statja 99-es,és nálam kapott egy FN-P90-est ezt mind tartalmaza a patch.)Nos akor kapok engedéjt átírni a terroristák statjait?Az ilyeneket csak bele egyezés után csinálom meg.Norby az Nektek úgy jó,ha elküldöm mailben a patchet és Te felrakod a doksidba?(Amúgy a pachet elnezetem: HuNpatch&terrorist upgrade-nek.
jelenlegi verziószám a v.0.92-es béta)
Bocs ha össze vissza válaszolok a kérdésekre.(kicsit szétszórt vagyok)
Az FN-Minimit vissza állítottam az eredetire ami a játékban volt.A patch mellékletében lesz egy olvassel.doc ezt Mindenkinek el kéne majd olvasnia.Ez ékezetet kipróbáltam,csak egy a gáz vele.Addig én is eljutok,hogy ékezettel írok a ja2wbe-be,csak amikor betöltöm a gamétez jön ki:
- é=A
Meg hasonlók.
Kérdéseket várok ide a patchel kapcsolatban!!!

Hi All!
Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.21 0 0 477
Ekkis anekdotázás:

Tennap a Hicksek meg a miegymás után gondoltam elugrok San Monába vásárolni, aztán meg kocsikázok egyet, miszerint is kicsekkolom a M9-es wepönkest, aztán onnan már csak egy köpet Tixa illetve Balime. No indultam San Monába. Útközben lenyomtam egy apró őrjáratot. SM-ben aztán boltoltam egyet és itt el kell mondanom, hogy mivel éjjeli embörke valék, majdnem mindig éjjel megyek Tonyhoz is, és tapasztalataim szerint éjjel eddig még mindig a helyén volt, akármikor mentem! Ha már ott voltam felvettem Iggyt is, mert úgyis kellett még egy teherhordó, meg talán még hasznát veszem a ruszkinak Medunában. Aki azt írta, hogy Iggy jellegtelen, teljesen igaza volt, de hát hordárnak mindenképp jó lesz, bár lenne nála olcsóbb cipekedő is, de hala az istenem, nincsenek pénz gondjaim, tehát mind1.
Amikor odamentem hozzá történt egy érdekes. Még a bejáratból rávittem a pointert és amikor kijelöltem volna, hogy „talk” a gép kiírta, hogy „Truck cannot see Iggy” J Hehehe

Mentem tovább és ezután kétszer is olyan csatába keveredtem, ahol bloodcatsek is voltak enemin kívül. Szerencsére mind a kettőt cicuharc nélkül abszolváltam, megálltam a szektor peremén és kivártam míg végeznek egymással. Itt is történt érdekes dolog. Eccer csak az enemi körében, ugrik a kép bele a sötétbe és látok repülni egy gránátot, aztán még egyet és látom a gáz keletkezést is. Nofene. Ennek alapján később be tudtam azonosítani az enemi körülbelüli tartózkodási helyét. Azért érdekes, hogy a gép megmutatta a gránátot. No mindegy.

Ennyi volt csak, ma majd folytatom és nagyon reménykedem, hogy végre megtalálom az FN-P90-es puskát, bár sajnos most nem índítottam ambis embert, de azé biztos hasznát látom majd. Ha jól tudom igencsak jó a sebzése, no nem, mert magas, hanem mert általánosan jó, mivel páncéltörő skuller megy bele. Jól tudom???

No ennyi vót, megyek inni! Hala.

Norby Creative Commons License 2000.09.21 0 0 476
Pedro:
Az ékezethez nem kell semmi trükk, a ja2wbe seima windowsos progi, ha a word-be tidsz ékezetet írni, akkor ide is.
Én nem tudom bármely karaktert átírni. A Jape savegame editor csak azokat tudja, aki fel van véve, gondolom csak ezeket használja a program az állásfile-ból, a többit meg az eredeti helyéről. Légyszi áruld el, melyik editor az, ami ezt is tudja.

Ha már csinálunk a buborékot, akkor az .edt file-kből több változat is kellene:
- eredeti statokkal a short name-ben, magyar nyelvű leírással
- eredeti statok, de angol
- új statok, magyar
- új statok, angol
Pedro, tudjátok vállalni? Ahogy nézem az új statokra még kb. egy hetet amúgyis várnotok kell.

MLG:
Az NPC-ken túl a tárgyak elhelyezését se tudom változtatni, nem tudok térképeditorról.
Haladási sorrendben meg csak az észak-dél irány a valószínű, de még ez sem biztos. Pont ez a jó benne.
Az új fegyvereket szívesen betenném jó eldugott helyekre, de az eredetileg meglevő elhelyezést nem akarom változtatni. Az viszont biztos, hgoy több új cucc is unique lesz.

Előzmény: Pedro 14 (473)
MLG Creative Commons License 2000.09.21 0 0 475
Oopss! Az előző csak jelszó próba volt, mert frankón elfelejtettem a passwordomet, de mosmán megvan!

Amberek! Pedro14+Norby+törpiek / ha vannak /
Szerintem minden lehetséges descriptiont szerkesszünk meg ha tudunk, úgy lesz az igaz. És ha kell segítek szívesen. A buborék dolog oké lesz, igazat adok Norbynak, jó lesz így. Ha gondolod Pedro, csinálhatok egy kisebb doksit a fegyverek magyar rövid nevével és leírásával. Erre válaszolj csináljam-e vagy sem.

Most pedig következzék néhány ötlet. Némelyiket mondtam már, de úgy gondoltam leírom egybe, hogy esetleg kilehessen copyzni a munkafolyamathoz.

1.) Két trotyli escortja. Tehát amit már beszéltünk, kapjunk a Questért jobb fegyvereket!
2.) A terroristák legyenek keményebbek, mivel kinyírni őket zsebpiszok. Szerintem főleg stat növeléssel illetve páncélokkal kellene erősíteni őket, mert ha jó puskát adunk nekik, akkor esetlegesen már a játék elején összefuthatunk velük és miénk lehet egy brutkó puska már akár az első napokban. A lényeg az, hogy erősebbek legyenek, beszéljük meg!
3.) Erősíteni a többi NPC-t is. Itt főleg az ellenséges NPC-kre gondolok, General, Warden de akár idejöhet még Mickey, Carmen, Devin is.
4.) Mikéből brutál embert kell csinálni nincs mese. Olyan hapsit, hogy megizzassza még a legtapasztaltabb játékosokat is.
5.) Mivel általában Észak-kelet felől halad az ember dél-nyugat felé a nagy térképen, a tárgyak elhelyezését is ennek függvényében kellene magváltoztatni. Érthető?
6.) Valahogy azt is meg kellene oldani, hogy az igazán kafa fegyverekből csupán egy-kettő darabot tenni a játékba / tehát ellenfeleknél ne legyenek találhatóak / és fix helyekre tenni őket, amelyeket nagyon véd az ellen. Pl: Grumm Mine, Alma Military Compound vagy akármi.
Egyenlőre ennyi, ma megint rohadt sok munkám lesz, hogy a tályog ölje meg!

MLG Creative Commons License 2000.09.21 0 0 474
a
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.20 0 0 473
Hi All!!

Norby:A Minimin a könyvben ahol osvastam ott Nato volt.De semmi gáz, kikapom!A pillangót csak ötlet gyanánt vetettem fel.Az SVD jelentése(amúgy lentebb is olvasható):Sznajperszkaja Vintovka Dragunova
-jelentése Dragunov féle mesterlövészpuska!
Az ékezet nem rossz ötlet,csak eddig nekem nem sikerült beraknom!

MLG:Mi csak azt tudjuk lefordítani amit a program megenged!Pl.:ammok,fegyverek,crowbar,kés,dobokés,
Aztán még próbálkozom belenyúlni a medikit és még ezekbe a dolgokba!Amúgy az,Norby is tudja bármely,ismétlem BÁRMELY karaktert át tudjuk írni Norbyval!PL:Ha akarod a MoM-nál Auto Rocket Rifle lesz és mindenje 99-es.(Azért ez túl brutkó lene!

Nos mára ennyit!
MINDENKINEK VÁROM A JAVASLATÁT A FORDÍTÁSHOZ BESZÓLÁSHOZ!!

Pedro 14

Norby Creative Commons License 2000.09.20 0 0 472
A buborék nem tudja az addonokat kiírni, mivel a szövege statikus. Viszont pont azért lenne jó, hogy ne kelljen a description-t behívogatni. Ha nem hagyod az egeret egy fegyver felett, úgyse jelenik meg, ha meg igen, akkor azért hagyod ott, mert kíváncsi vagy rá. A munkámban ilyesmikkel is kell foglalkoznom, ezért tudom. A földön heverő tárgyaknál amúgy csak a név fog megjelenni, mert a long name eredeti marad.

Az Automag-al kapcsoaltban igazad van, kitalálok valami jót.

NPC-t nem tud egyik általam ismert editor se szerkeszteni, csak akkor, ha már fel van véve a csapatba.

Előzmény: MLG (471)
MLG Creative Commons License 2000.09.20 0 0 471
Hala!

Némi hozzászólás a dolgokhoz.

Pedro14: Szerintem is a normális nevét kéne kiírni a gámban, rövid név meg lehetne simán SVD vagy Dragunov.
Aztán: a pillangókés nem hiszem, hogy jó ötlet. Van a sima kés, azt sem nagyon használja senki / a hülye ellenfélen kívül /
A Miniminek a nevéről már Norby szólt.

Norby:A fegyverekről már ugye ismered a véleményemet, a buborékot viszont szerintem úgy kéne hagyni, ahogy van. Szerintem elég, ha a nevet meg az addonokat kiírja. A descriptionba meg úgyis belefér minden.

Az Automag IV helyett pedig valami olyasmi pistát kéne kitalálni, amiért érdemes szarakodni a két öreggel. Én sosem csinyálom meg ezt a kvestet, hacsak véletlenül Chitzenából nem Drassen felé vezet az utam. Pláne, hogy mire megjön a pista, már az ambis embernél MAC-10 van dupla silencerrel, meg dupla laser scopeval.

Egyébiránt a terroristáknak is jobb fegyvereket kellene adni szerintem / igaz ez a seftes NPC-kre / mert egyrészt nehezebb ellenfelek lennének, másrészt érdemes lenne levadászni őket. Vagy ha ez nem is oké, akkor viszont páncélozzuk fel őket, mint disznó, hogy jó kemény ellenfelek legyenek. Meg lehet ezt egyáltalán csinálni???

Az igazán brutkó fegyvereket meg el kellene rejteni, vagy valami speciális helyre eltenni, ahonnan nehéz megszerezni.

Egyenlőre ennyi, remélem nem írtam farokságokat.
Megyek iszom egy fröccsöt!
Szevasztok.

Norby Creative Commons License 2000.09.20 0 0 470
Az előbb nem látszott, hogy a név és a statok közé két szóközt tettem (az index összevonta, remélem most jó lesz).

FÉG-KGP9  22/20 5+1 6x8

Előzmény: Norby (469)
Norby Creative Commons License 2000.09.20 0 0 469
Hi!

MLG segítségével sokat fejlődött az új fegyverek listája. Még tart a válogatás, lehet hozzászólni.
Újabb érdekes fegyvert is találtam a Striker Proteca Bulldog személyében: ez egy rövid, dobtáras shotgun, közelharcra tervezve. Gyors, és egy kézzel is használható!

Amúgy már van külföldi érdeklődő is a hun patch iránt (muszáj volt elneveznem valahogy). A tacticalplanet fórumába írtam egy megjegyzést, erre egyből írt dexter, hogy kipróbálná a bétát, ha van már. :)

Pedro:
Szerintem legyen ékezet. Kipróbáltam, a descrs.rar-ban látható, hogy a nagy É betű is megjelenik a FÉG-ben.
Az SVD jó, a leírásba bekerülhetne az is, hogy minek a rövidítése az SVD.
Az FN-Minimi a hivatalos név, nem értem miért kellene megváltoztatni.
A pillangókésnek csak mint új fegyvernek van értelme, dobni nem az igazi, de 4 is elférhet egy kis zsebben.

Felrakni ide nem tudod, csak az ingyenes holnapot kínáló helyekre (extra, tar, swi, nexus..), de a regisztráció nem biztos, hogy nyilvánvaló lesz elsőre, inkább kérj meg valakit aki csinált már ilyet, és figyeld a kezét. :) De egyszerűbben is megoldhatjuk: elküldöd nekem mailben, és kirakom a lapomra. Ha saját lapot csinálsz, én akkor is feltenném, ha megengeded.

A leírásba betehetnétek még két dolgot, amelyeket a hun patch-ba gondoltam ki.
Az egyik a fegyerek ára (a wedit txt-jéből könnyű kiolvasni), szerintem hasznos, ha találsz egy fegyvert, és nézed az infóját, egyből az árát is megtudod. Egy rövid mondat pár variációja megteszi (bolti ára, eszmei értéke, Bobby-nak ennyit ér..). Bobby-hoz ezt nyilván nem kell betenni, a laptopon ott az át a leírás mellett, viszont a legtöbb cucc még nem kapható, amikor megtalálod, és ha van, akkor is kényelmetlen egy árért a laptoba belépni.

A másik pedig az, hogy a fegyverek rövid neve mellé oda lehetne írni a statisztikáját, így nem kell állandóan jobb klikk-elni rajta, hogy megnézd a stat-ot, mert a felugró buborékban egyből megjelenik. Ezt is próbálgattam a descrs.rar-ban, de az elrendezésen még javíthatunk.

Pl.: FÉG-KGP9 22/20 5+1 6x8
Jelentése: 22damage, 20range, 5AP egy lövéss plusz 1AP az elsőnél, 6 lövedéket lő sorozatnál, és itt 8%-al lesz pontatlanabb minen lövedék. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az utolsónak 6x8=48%-al van kevesebb %-a, mint az elsőnek, ami alapesetben, 5 mezőre (vagy közelebb) a merc MRK-jával egyenlő. Bővebben ld. Patusco doksiját, és az általam javított ja2ahcc-t. Az első lövés plusz AP-je és a burst % levonása fegyverenként változik, de ezek értékét sehol nem mutatja a game, ezért külön jó lenne, ha a névben látszana.

Előzmény: Pedro 14 (465)
Stein_ Creative Commons License 2000.09.20 0 0 468
Hello!

Pedro: nem tudtam, hogy ti nagyban csináljátok... Ha minden meglenne magyarítva, az már döfi lenne :)

A Hicksekről jutott eszembe néhány dolog.
Én őket (még mindig egyedűl) napszaktól függetlenűl a következő módon szoktam elintézni: Besomfordálok (éjszaka mindenki elkerülésével, mert kapásból pifpuf) a kis épület tetejére. Belelövök valamelyikbe és lefekszem. Mire a köv körben felnézek, már ömlenek is ki az ajtón a fiúk. A kis távolság miatt elég egy-két fejlövés mindenkinek célzás nélkül. Este persze húzósabb a dolog, mert le kell mászni begyüjteni a központi mulatságból kimaradókat :)
Itemtalálási észrevétel: Tapasztalatom szerint, ha az ember visszatölt egy egy csatát (kvikklód), a töltés után először lelőtt embenél garantáltan nem lesz semmi. Szóval ha töltés után lelősz egy elitet, aki eddig tutkósan látott éjjel meg valami halálos fegyvere volt, azt nem kapod meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!