Keresés

Részletes keresés

sur5al Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58436

Igen, gondoltam már előtte is, utólag meg már biztos is vagyok, hogy legközelebb (10-15év múlva) majd úgy csinálom. Mivel azonban alul is van, meg sötét is volt, jobbnak láttam oldani a 3db 8-as csavart, oszt kiugrott az egész moci egyből. Így már napfénynél tudtam szemlézni. Érdekes. 1 hete cseréltem generátort az autón, szinte szögre hasonló cucc. Csak fordítva működik.:DDD Mondjuk az nehezebben ment...

Egy a lényeg, meg is rendeltem, aztán meglássuk!

Na azért Belforte del Chienti messze nem Chianti meg Toszkána, de biztosan szép! Itt is van Belforte egyébként a közelben, ha arra vagy kiváncsi. Van egy jó éttermük, ami egy gyönyörű völgyre néz le. A pizza  és a kilátás szuper:D

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58432)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58435

van olyan polo is,ami magatol bemegy a szaritogepbe!

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Polo_in_tumble_dryer.JPG

Octi19 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58434

Azért ennyire nem kell parázni... Ha egészséges vagy és nem vagy hajlamos a gombásodásra (a köröm anatómiája nem olyan) és nem állandóan zokniban meg zárt cipőben poshasztod a lábad, akkor a napi rendszeres tisztálkodás pont elég védelmet ad a gombásodás ellen...

...előbb-utóbb ez a para fog megártani...

Előzmény: medardfelix (58433)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58433

feltetlen kiprobalom.evek ota nem vasaltam.ugy veszek fel mindent,ahogy kimosom

mostanaba.

es az 1,2,3 fokozat mire lehet jo?

de aszongya mosott es szaritott ruhanal alkazmazhato,tehat ki kell szedni a cuccokat,kiteirteni,megszaritani,majd ujra betetenni a gepbe,nme rogton a mosoprogrma utan! na,most en nem akarom azokat a zoknikat megfogni fertotlenites elott!

Előzmény: tunderlala-3 (58431)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58432

Kár volt kikapni, mert ki lehet pattintani a keféket, de így sem rossz. Eléggé a végét járja a kefe, talán csak ennyi a gondod... :-)

Belforte del Chientiben nemrég jártam, igaz nem Miele ügyileg. :-))

Előzmény: sur5al (58402)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58431

a 2-es program mosott-szárított ruháknál esetleg megkímél a vasalástól, ahogy írtam, én ezt próbálnám ki.

csakúgy, mint a szárítgépnél, itt is ahogy lejár a program, azonnal szedd ki őket, tedd vállfára, hogy úgy száradjon ki, akkor tényleg lehet, hogy nem kell vasalnod.:)

a 1. programot meg mosás végén használnám, amikor már tiszták a ruhák, még plusz rágőzölésre.

Előzmény: medardfelix (58430)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58430

GŐZ PROGRAMOK

Program1) Töltet típusa Töltet
Gőz frissítés 2)
E ciklus a szagokat távolítja el
a ruhákból.
A gőz nem távolítja el
állatok szagát.
Pamut és műszálas darabok. maximum 1.5
kg

Gőz Gyűrődésmentes. 2)
E program segít a ruhák gyű‐
rődésektől mentesítésében.
Pamut és műszálas darabok. maximum 1.5
kg

A gőzölés szárított, mosott vagy egyszer viselt ruháknál használható.
Ezek a programok csökkentik a gyűrődést és a kellemetlen szagokat, és
simábbá varázsolják ruhaneműjét.
Ne használjon mosószert. Szükség esetén a foltokat mosással vagy he‐
lyi folteltávolítóval távolítsa el.
A gőzölés programok nem tartalmaznak higiéniai ciklust.
Ne állítson be Gőz programot a következő ruhafajtákhoz:
• Ruhaneműk, melyek címkéjén nem szerepel, hogy szárítógépben szárításra
alkalmasak.
• Műanyag, fém, fa részeket vagy hasonlókat tartalmazó ruhaneműk.
A 4 gombot nyomja meg a gőzölési fázis időtartamának változtatásá‐
ra.
1) Ha szárított ruhához állít be Gőz programot, a ciklus végén a ruhanemű nedvesnek
tűnik. Jobb a ruhákat kb. 10 percre friss levegőre vinni, hogy elpárologtassa a
nedvességet. A lehető leggyorsabban ki kell a ruhákat venni a dobból. Ha a gőzölést
követően úgy dönt, mégis kivasalja a ruhákat, sokkal kisebb erőfeszítésébe kerül!
2) A kijelzőn nézze meg a programidőt.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58429

szerintem akkor inkább a végén gőzölj, a már tiszta ruhát.

egyértelmű, hogy műanyag ne legyen, nehogy megolvadjon a gőztől esetleg.

fém az miért ne? bár lehet, az meg úgy átforrósodik, hogy az tesz kárt az anyagban, a forró fém.

a fa meg érthető, mosogatógép sem tetszik neki

Előzmény: medardfelix (58427)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58428

valahol rosszul is fogalmaztam, mert a gyógyszer csak mint lehetséges opció merült fel, azzal könnyebb-gyorsabb lett volna, mint hónapokig naponta kenegetni, de nem volt szükségszerű, mert annyira az elején el lett kapva. így inkább nem kértem, vagyok olyan fegyelmezett, hogy ne felejtsem el bekenni este zuhanyzás után.

ott muszáj a gyógyszer, aki elhanyagolta és már az a tipikus megvastagodott, meg sárga fujjos a körme, broáf:s

nem mélyedtem bele a körömgomba rejtelmeibe :s :D, de szerintem valószínűleg valamilyen körömsérülésen keresztül lehet inkább elkapni, ha egészséges a köröm, akkor nem tud bejutni a fertőzés... ezt csak úgy gondolom... mert én sem fertőtlenítgettem a fürdőkádat minden egyes alkalommal magam után, mégsem kapta el senki a családban, nekem meg ott volt ugye a többi körmöm a közelben:)), azokkal sem volt gond.

Előzmény: medardfelix (58426)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58427

en sem tudom,hogy kell.annyira meg nem fogllakoztam vele.

kabe felorasak.

mindkettonel fokozatok:1-2-3

nme tudom,melyiket hogy kell. milyen programmal  egyutt.

ja,lehet,hogy rogzul a piszokfolt,az igaz.

azt irja,hogy olyan ruhaknal hasznalhato csak,ami szaritogepbe is beteheto lenne.ne legyen rajta muanyag,fem,fareszlet! az allatszagokat nem uzi el.

Előzmény: tunderlala-3 (58421)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58426

ja,jo otlet a papucs.

ja,koromgombarol van szo.

amugy a tobbi csaladtag nem kapta el,akik gyakran jarkalnak vele egy szonyegen,meg minden nap!

ja,tudom en milyen nehez! azert felek tole!

es miert nem vallaltad be,hogy belsoleg is gyogyitsanak?

Előzmény: tunderlala-3 (58423)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58425

hát a színes zokniknak nem lesz a legjobb:)

Előzmény: tomtyi (58419)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58424

amúgy nagyon durva a körömgomba, rettenetesen nehezen lehet megszabadulni tőle, nekem volt a kezemen az egyik körmömöm pár éve. kertészkedés közben alászaladt valami, felsértette, piszkos-földes volt, be is fertőződött.

nem vállaltam be a gyógyszeres-belsőleges kezelést, több mint fél évig kellett kennem spec. körömlakkal, pedig csak a sarkában volt egy pici helyen felül, lenőtt-eltűnt nagyon hamar, de a doki azt mondta, hogy az hogy nem látszik, még nem jelenti azt, hogy már gyógyult, minimum fél évig kell kezelni, különben kiújul.

írtam le ezt csak azért (tudom hülye vagyok, mert vissza lehet élni vele, de kb. nem érdekel:s :)), hogy nagyon vigyázzatok vele, mert iszonyat makacs dolog, nehéz tőle megszabadulni nagyon!

Előzmény: mosogep-szerelo (58422)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58423

én úgy tudom, hogy a körömgomba és a bőrgomba az más... tehát még ha esetleg letérdel és "odafeni" a gombás körmét a szőnyeghez, te akkor sem fogod elkapni a talpadon bőrgomba formájában. arra meg figyelj, hogy ne "körmözd meg a szőnyeget".:))

szerintem a legjobb amúgy, ha viszel saját gumitalpú papucsot oda, az a biztos. a talpát meg otthon domestos-szal áttörlöd.

Előzmény: medardfelix (58420)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58422

Legjobban a kazán fertőtleníti! (bocs, nem bírtam kihagyni :))))

Előzmény: medardfelix (58420)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58421

hány perces ez a gőz program rajta, mit írnak róla?

amúgy én is tényleg kíváncsi vagyok rá, ezért is kérdezősködöm:)

a gőz mindenképpen fertőtlenít, hiszen forró... csakúgy, mint a vasalás. ezért is vasalok mindent, nem csak mert szebb úgy....

nem úgy van a gépen, hogy vannak külön olyan programok, amikben már "benne van a gőzölés", hanem külön opció gombbal tudod kérni a programokra, mint bármely más opciót?

mert ha eleve benne van a programban a gőzölés, akkor nem kell rajta gondolkozni, a gép a megfelelő szakaszban fog gőzölni, ő tudja, mikor kell:)

mi meg csak agyalhatunk rajta, én sem tudom, honnan tudnám?:) ha szabadon választható opció, akkor a használatiban nem írnak ezzel kapcsolatban semmit, hogy mikor célszerű gőzölni?

úgy is gondolkozhatunk, hogy az elején gőz, utána mehet tovább a mosási program, de akár úgy is, hogy ne a piszkos ruhákat gőzöljük meg, hanem inkább amikor már kimosott, a végén, a tiszta ruhákra gőzöljön rá.

szerintem ez utóbbi lenne amúgy célszerűbb, mert mi van, ha esetleg van valami olyan folt, ami a forró gőz miatt esetleg "rögzül" a ruhához? na mire eddig eljutottam, arra jutottam, hogy én a végén gőzölnék, a tisztákat... aztán lehet, hogy rosszul gondolom:D majd írd meg, mit derítettél ki!

Előzmény: medardfelix (58416)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58420

azert problema,mert mindenki mezitlab jarkal a szonyegen a lakasban naluk.:)

en veszek fel zoknit a vedelem miatt,amit aztan fertotlenitek igy vagy ugy.

tomtyi Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58419

Enyhe klóros víz kinyírja. A penészgombák elleni spay-kben is ez van.

Előzmény: medardfelix (58414)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58418

hát figyelj, itt van a szánkban, de én sem voltam ezer éve, nekem annyira undor a medencés fürdő, tele emberrel... csak élővízben szoktunk strandolni, emiatt.

és akkor még a hüvelygombáról nem is beszéltünk:))))))))))))))))))

Előzmény: mosogep-szerelo (58417)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58417

Jujj! Ezért nem járok "gyógyfürdőkbe"! Brrrrrr! :(

medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58416

akkor mondjuk,ugy kene,hogy eloszor fertotlenites gozprogramon,es utana betenni a tobbi ruha koze a rendes mosasba?

mar ha tenyleg fertotlenit.meg kene kerdezni az aeg-t.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58415

hát szerintem az fertőtlenít is, a gőz ugye 100 fok körül kell hogy legyen...

na de belebújsz a papucsába, vagy miért probléma, hogy neki ott az idegenben gombás a köröm a lábán?

nekem mindig van itthon a denkmit (DM) fertőtlenítő öblítő, ha valamit nem tudok magas hőfokon mosni és amúgy attól érezném jól magam, ha min. 60-70 fokon lenne kimosva, akkor azt használom 30-40 fokos mosáshoz.

medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58414

szoktam menni vendegsegbe,ahol gombas labkormu csaladtag van. a zoknik viszont,amit naluk hasznaltam, nem nagyon birjak a magas hofokot,mikor hazajovok es kimosom oket. a gozprogrma akkor mondjuk 60 fokos mosasnak felel meg gombak szempontjabol,vagy 90 fokosnaK? vagy hogy van ez?

erre jo lenne? gombak elleni vedelemre.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58413

még atkairtásra is kiváló lehet olyan textileknél, amik nem bírják a magas hőfokot.

én anno emiatt gondolkoztam rajta, de végül letettem róla, amit nem tudok min. 60 fokon kimosni, az megy a fagyasztóba.

a többi "funkciójának" túl sok értelmét nem találtam, "szagmentesítésre" nekem jobban esik, ha egy beleizzadt bármi inkább ki van mosva rendesen.:)

a gyűrődésmentesítés esetleg jó lehet, azt próbáld ki rajta, és majd infózz légyszi.

kimosott és vállfán megszárított inget-blúzt pl. dobj be egy ilyen programra, kíváncsi vagyok, "megcsinálja-e" olyan szépen, hogy ne kelljen vasalni... elvileg erre lenne kitalálva szerintem.:)

de én vasalni is imádok, úgyhogy erre sem kattantam rá:)

Előzmény: medardfelix (58412)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58412

van gozprogrma mosogepemen. azt mire hasznaljam?

szagmentesito  es gyurodesmentesito, ketfele is.

medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58411

ja,lehet,hogy most ertek el azt a kort. jo meglatas.

ja,jo teljesitmeny az ot-tiz ev! nem vasbol vannak!

Előzmény: tunderlala-3 (58408)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58410

mármint ha 30 helyett 40-en:D

Előzmény: tunderlala-3 (58409)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58409

na hát azt a mosózsákot akkor felejtsd el sürgősen, én ki is dobtam azokat mind.

DM-ben hármas csomagban lehet kapni azokat a zsinórral és húzós-gömb golyóval záródó zsákokat, azok jobbak ilyen szempontból sokkal.

szerintem attól nem bolyhosodhat ki semmi, ha 40 helyett 30-on mosod. ha esetleg volt bent mellette nehezebb holmi, vagy túl nagy volt a töltet, attól igen, mert a többi vizes ruha a súlyánál fogva "kidörzsölheti" a finom anyagot.

Előzmény: medardfelix (58407)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58408

lehet, most érték el azt a kort, hogy már kezdik megadni magukat... bármennyire is vigyázol rá,  finom anyagú holminál, ha hordva és mosva is van viszonylag rendszeresen, nem rossz teljesítmény az 5-10 év... azért örök életet ne várjunk tőlük:)

kifordítva mosok és szárítok mindent, az is segít némileg.

egyébként szerintem is hajlamos vagy rá, hogy rémeket láss ott is, ahol nincs:)

Előzmény: medardfelix (58406)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58407

aha,nekem cipzaras a mosozsak! akkor azt csak feltetelesen hasznalom majd.igazad van.

a huszeres trikom a multkor finommosason mostam,mosozsakban volt es ki is volt forditva:) amikro kibolyhosodott. /lehet,hogy cska kepzelodok,de  mintha eddig nem  lett volna a bolyhos.../

40 fokon mostma 30 hleyett kimelo programon.

Előzmény: tunderlala-3 (58405)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58406

10 evig a daewoo geppel nem szakadt ki ruham iden februarig! azert nem stimmel itt valami...

ugyanazokat a ruhakat mosom.

jo,lehet,hogy szakadt ki neha,csak nem emlkeszem ra.azt tudom,hogy egyszer kiszakadt egy pulover... tiz ev alatt egy.

meg mondjuk, akkor meg egy,amit mar elfeljtettem,az ketto...

de fogjuk ra,ohgy a pokroc 30 eves volt,azert,az aboriginal top is regi,a ket draga topot meg  kimelo program  40 fokon mostma 30 hleyett,ami mintha kisse kibolyhosodott volna,de lehet,hogy csak kepzelodok.a mango nadrag meg megint vagy ot  eves,azert lett bolyhos a zseb szele.de lehet,hogy csak kepzelodok,es mar olyan volt.

remeket latok mar ott is,ahol nincs! pl. egyik nap nezem a kiskabatomon a textil ovet.mondom,nezd mar,hat, ez is bolyhos,eddig nem volt az! ... ezt nem is szoktam pedig mosni! az ovet le  kell venni mosas elott a kabatkabol. de lehet,hogy elfeljtettem levenni,oszt kimostam a kabattal egyutt.az is lehet...

Előzmény: wector81 (58382)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58405

ami annyira kényes, azt én szoktam magában mosózsákba tenni és úgy rakom be még finommosásba is.

amúgy a mosózsákokkal is vigyázat, nagyon sok mosózsák CIPZÁROS :o :s... hát sok értelme van így, mondhatom, az a cipzár szedje szét a holmikat... az olyat ne használd.

perwoll-ban nem vagyok otthon, csak a feketéjét szoktam olykor venni, de a reklámok alapján a színes perwoll kímélő finommosószer is egyben, mert --ott legalábbis úgy mondják-- nem csak a kifakulástól védi az anyagot, hanem formatartó is marad, akkor nyilván jó a kevertszálas, elasztikus,  finom holmikhoz is.

nézd meg a flakonon, hogy ilyen-e, mert perwoll-ban is sokféle van.

Előzmény: medardfelix (58398)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58404

szerintem a 40 fok nem lehet probléma a 30 helyett, amelyik finom mosó program alapból annyit ad, én sem szoktam állítgatni, azon megy a kényes holmikkal is.:)

Előzmény: medardfelix (58400)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58403

az autos beszelgeteseket a baratmnak kinyomtatom,erdekelni fogja:)

sur5al Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58402

Na, itt is vagyok megint.:D Kikaptam a motorkát.

Ez itt az, rajta a szénkefékkel:

Az egyik szép fényes (13,3mm hosszú), gondolom még működött:

A másik viszont rövidebb (8,8mm) és már csak érdes-poros az érintkező felülete:

Gondolom ez már évek óta nem adott kontaktot.

Vajon mennyinek kell lennie az eredeti hossznak? RK433 van belenyomva. Ja megvan. 27mm. Találtam egy holland helyet, ahonnan küldenek újat: 15EUR. A Népszínház utcában biztosan olcsóbb lenne, de kit érdekel.

Juhé! Ezzel megoldódott vajon minden gondom? Biztassatok lécci!:D

Előzmény: sur5al (58397)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58401

lehet,igen.

Előzmény: Schtirlitz (58375)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58400

kinai boltbol meg sose vasaroltam.piacrol se.

a mososzerem perwoll,mindenhez azt hasznalom,mert csak az van most otthon,szinesekhez.

mert mar lejart a szavatossaga,mert megvettem,de alig hasznaltam,de nem romlott,.azert hasznalom most gyorsan el.

mostmar szigoruan nezem a ruhak cimkejet es osszetetelet,hofokot ,igen,mostmar nagyon figyelek erre.lehet,hogy meg az is baj volt,hogy negyven fokot hasznaltam 30 helyett a multkori finommosasnal.

az az alapbeallitas,en meg gondoltam,hogy jo lesz az.megszoktam az eddigi gepemnel,ohgy nem volt sose volt  gond belole,tiz fok elteresbol.

Előzmény: tunderlala-3 (58364)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58399

hat,igen,a mososzerem is folyekony perwoll veletlenul mostanaban raadasul.amugy nem szoktam azt venni,de most van otthon egy negyliteres,azt hasznalom.

Előzmény: tunderlala-3 (58362)
medardfelix Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58398

na,bakker tegnap finommosasnal levettem a hofokot 40-rol 30-ra,nehogy gond legyen megint,biztos,ami biztos,/mert multkor is mintha bolyhos lett volna a 20 ezres  topom,es kesobb neztem meg,hogy 30 fokon lett volna szabad mosni,nem negyvenen/,meg a centrifugat 1200-rol 600,mert mar este volt ,a szomszed miatt.

na,erre szedem ki a ruhakat,oszt egyik mar megint el van szakadva!

de szerintem nem a mosogep hibaja,mert 5-10 eves aboriginal toprol beszelunk...

Előzmény: tunderlala-3 (58360)
sur5al Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58397

Te a képzettebb típus vagy? Kösz, hogy segítesz. Megkérnélek, hogy szereld is meg, ha éppen Toszkánában lenne kedved nyaralni.:D Errefelé nem nagyon vannak szakemberek, akik szerelnek, csak olyanok, akik cserélnek. Főleg egy ilyen régi "vackot". Nekem örömöt okoz, ha meg tudom menteni. Persze ha nem megy, csere. Nem gondolom, hogy a következő kibír majd 27 évet. Lehet 10-et sem. De ez sok területre, termékre igaz.

Szóval azt mondod szedjem ki a motort és ellenőrizzem a szénkeféket, mennyire kopottak? Ill. a mechanikai dolgok ellenőrzésének módját találjam ki valahogy. Keresek vmi Youtube videót a témában:D

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58396)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58396

Mindenki mosógépszerelőnek születik, csak van pár balga, aki még 10- 20- 30 évet tanul utána...

Szénkeféket is bele lehet venni az ellenőrzésbe... :-)

Előzmény: sur5al (58393)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.07.01 0 0 58395

Reáis esélyed van a "hordózár" feszítésével megszűnik a csepegtetés.

Előzmény: Laci4 (58394)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58394

Megtörtént!

Köszi az eddigi segítségeket!

Lement egy mosás..

Nagyon szuper lett! Olyan néma lett az eddigi hangjához képest, hogy az csak na!

Már csak a lukat kell eltüntetnem, meg a beégett vasport a csempéről, mert a csajszim szívinfarktust kapott amikor észre vette :D

Viszont csak hogy még véletlen se ússzam meg a darabokra szedést, észre vettem egy kis gondot.

Pontosabban ez már volt egy ideje, csak azt gondoltam, hogy a csapágynál van némi vizelet tartási gondja a készüléknek. 

Szóval lement egy program a 4-es, és sajnos egy kis vizet találtam alatta.. nem sok.. talán egy evőkanálnyi lehet, de van.. 

Úgy csináltam mint a kis srácok a lányokkal a mozgó lépcsőn.. alánéztem...

A középrésznél nem láttam folyást, így sajnos van egy olyan érzésem, hogy az dobfedél vagy annak a tömítése környékén ereszt..

Van arra esély, hogy csak húzni kell a hordózáron,  vagy elkaptam derékban, ahogy mosógép szerelő írta, és csak szedhetem idővel darabokra?

Nem láttam még szétborítva, csak egy robbantott ábrám van róla..  

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58305)
sur5al Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58393

Köszi a választ. Akkor az nem lehet baj.

Amit írtál (eltekintve a buszos hasonlattól, egyik gomb sincs benyomva) eléggé elgondolkodtatott. Most nyitott ajtóval kipróbáltam, 3-ból 1x elindult (üres dobbal). Amikor mennie kellene, de nem megy, az alsó vezérlő dobozból fura pittyegés jön. Ebből a fehér hosszúkásból:

Lehet hogy valami gyíkja van és így jelez?

Ezek a "kiegyenlítetlenség, csillapító, csapódásgátló, függesztés" bajok hogyan ellenőrizhetők ill. orvosolhatók?

Csücsültem előtte, időnként begyúlva a dobba és kézzel megindítva volt, hogy elindult, dobáltam bele cuccokat, becsuktam az ajtót, de nem akart rendesen felpörögni.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58392)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58392

Nincs az leragadva, annak csak néha kell menni...

A centrifuga elmaradás nemigen szokott prk lenni...elsődlegesen azért marad el, mert benyomja a gazdi a spülstop gombot, és néz, mint buszos a defektre. Aztán lehet még kiegyenlítetlenség, csillapító, csapódásgátló, függesztés, stb

Előzmény: sur5al (58391)
sur5al Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58391

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már régebben is csinált ilyet. Időnként rendesen végigment a progi, időnként nem csinálta meg a centri részt. Mosás, öblítés mindíg rendben volt, úgy emlékszem.

Kinyitottam. Ha jól gondolom ez az időzítő felelős a dolgok vezérléséért:

A bal oldali szépen pörög (ez az elsődleges?) a jobb oldali mintha le lenne ragadva. Megkocogtattam és megindult. Lehet, ezért van a kiszámíthatatlansága? Valami megszorul benne és akkor sztrájkolni kezd? Mit tudok tenni?

Előzmény: sur5al (58390)
sur5al Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58390

Sziasztok!

Miele Deluxe w 723. Nem centrifugáz. Megtom szerelni? Hogy lássak hozzá?

Köszönet a tanácsokért!

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58389

Van ilyen, mint a viccben! :)

Előzmény: Lowenbrau (58388)
Lowenbrau Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58388

Köszi, félrement :)!

Előzmény: mosogep-szerelo (58387)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58387

A mosogatógépesben :))) válaszoltam. 

Előzmény: Lowenbrau (58384)
Teaway Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58386

Nincs elég pénzed.

Előzmény: Lowenbrau (58384)
Lowenbrau Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58384

Sziasztok!

Adott egy candy nova elöltöltős mosógép!
Egyre érdekesebb szagot kezd árasztani, leginkább centrifugázásnál!
Olyan égett szerű......!
Van valami tipp, hogy mégis mennyibe fájhat ennek a javíttatása, illetve mi lehet a gond?
Köszönöm!

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58383

7 meg 8 meg 9 kg-os gép, illetve azokban a pamut program (merthogy általában ide mehet a max. töltetsúly, ill. plusz még pár progira, de azok is hasonlóképpen "nyúzós" programok, intenzív forgatás, magas hőfok lehetőség, stb.) nem a finom holmiknak való és nem miattuk annyi egy gép kapacitása, amennyi... ezekre a programokra nem kényes holmikat, ágyneműt, törülközőt, konyharuhát, melósgöncöt, ilyesmit "illik" berakni.:)

tehetnéd a legfinomabb mosószert a kényes holmikhoz és moshatod 30 fokon 90 helyett, ha 7-9 kilót tömsz bele, ami vizesen még több, tönkre fog menni... és akkor még az intenzív "sulykolásról" nem is beszéltünk, akár lötybölheti is finoman, ha óriás adag van benne, a ruhának annyi.

tudomásul kell venni, hogy minden textíliát a neki megfelelő programra kell betenni.

ettől függetlenül a mérgelődésedet megértem a pamut pólókkal kapcsolatban... mondjuk én azokat is csak 40 fokon mosom, és a szintetikus programra szoktam betenni.. tudom, ellentmondás némileg, de az a progi jött be nekem az ilyen "napi mosásokhoz", intenzívebben forgat, mint a kímélő, de a pamutnál kíméletesebben bánik a ruhával.

Előzmény: wector81 (58382)
wector81 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58382

Persze, lehet, nem általánosítani akarok, de amiket tavaly vettem Springfield piké pólók, nem gagyik, 100% pamut, és egy év alatt, alkalmi használat mellett összementek, fakulnak, eldeformálódnak, bolyhosodnak, pedig csak 30fokon mosom, magyarul mégiscsak gagyi, ezrekért, de amit melózni kaptam bent, valódi American Style márkajelzésű pólók, magyarul gagyi kategória, 100% pamut piké, azok érdekes módon 7év (!) alatt nem mentek össze, nem deformálódtak, nem bolyhosodtak és csak minimális mértékben fakultak, de nem a mosásától, hanem hogy enyhe túlzással 365 napból 365 napon azokban melózok, sokszor napon, az meg kiszívja, illetve a melótól kidörzsölődik, kopik. Pedig 40, gyakran 60fokon mosom őket...

Márkás(-nak titulált, drága) farmer nadrág, 100% pamut, nem kevertszálas, mikor megvettem, mintha rám öntötték volna, pedig az ritka, nem kellett hozzá pár mosás, szigorúan 30fokon, úgy kitágult, hogy lassan kétszer beleférek és kezd az anyaga is szétmenni, alkalmi használat mellett... Amit tesco-ban vettem melózni farmer, olcsón, azt 40, 60fokon mosom, 3éve gyalázom, szakad szegény, mert kap rendesen, de nem megy össze, nem tágul ki, nem fakul (pedig fekete).

Szóval én csak azt akartam mondani, hogy sajnos a márkás(-nak titulált), kínában, honduraszon, bangladesben, egyéb humbákfalván gyártott nagynevű ruházatok sokszor sokkal szarabb minőségűek, mint az olcsó, gagyinak titulált cuccok, sokszor ugyan onnan. Kétlem, hogy lenne textilipar távolkelettől innen. Pedig a plázák ezekkel vannak tele, veszik sokan, mert divat, trend, stb... beteszik a csodafitti 9kg-os mosógépbe pamutprogramra, és konkrétan szétmennek, mert fos az anyaguk. Magyarul marad a 2-3kg-os finommosás, kézimosás, csillió liter vízzel, olyan anyagokra, amiket egyébként be lehetne tenni pamutra, csak éppen nem bírják... Akkor minek 9kg-os gép?!

És most csak a férfi ruhákról beszéltem, a női az még pepitább...ott lassan áztatni kéne és kicsöpögtetni, olyan nagyon kényesek az anyagok... ha csak ráteszed a mosógép tetejére, már tönkremegy...

Előzmény: tunderlala-3 (58381)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58381

100% pamutból készült pólókat tudsz vásárolni bármelyik "plázás boltban", csak meg kell nézni a címkét, hogy az legyen valóban (C&A, H&M, Kenvelo, stb., de a tesco-s F&F-ek között is sok tiszta pamut póló van és nem drágák).

De tegnap pl. a fiamnak vettem a Lidl-ben (onnan van több is neki) nagyon jó minőségű 100% pamut pólókat kemény 1200,- Ft-ért:)

Előzmény: wector81 (58370)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58380

ezért írtam, amit, nálam nem mennek tönkre évek alatt sem... megfelelő kegyszer és mosási program választás kérdése az egész.

és jó minőséget kell venni, nem kínait (mármint a konkrét "kínai áruházasakat", mert számos nagyobb márka gyártat kínában, azzal semmi gond).

Előzmény: wector81 (58370)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 58379

még csak az, de hogy hímeznék?:))

Előzmény: Schtirlitz (58374)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58378

Tetszik a történet. Naná! :D

Előzmény: Octi19 (58371)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58377

Olvasd el: Lengyel József "Igéző" című művét.

Előzmény: Schtirlitz (58376)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58376

Édesanyám a sült padlizsán aprítására, zúzására használta - padlizsánkrém készítésekor -, mert a fémtől megfeketedett.

Aztán jött a turmixgép és a fakés nyugdíjba vonult.

Ma is megvan ugyan, de már csak emlékként őrzöm.

Mutatkozik némi távolság a két felhasználási terület között... :)))

Előzmény: mosogep-szerelo (58353)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58375

A gépem tavaly decemberi, 70470-es, lengyel- vagy morvaországi gyártású.

Az én harmincéves pokrócaim már attól szétszakadnak, ha rájuk nézek.

Pamut programon egy rendes pokróc nem sérülhetne, de egy finomabb plédet már csak véletlenül mosnék azon.

A hasi oldalon sérült trikóra érkezett valószínű megoldás, a szárazon nem, vagy csak alig észrevehető természetes kopás, elhasználódás, esetleg az anyag fáradása.

Előzmény: medardfelix (58309)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58374

Úgy legyen!

Bántani, piszkálni nem akarunk, csak vigyázunk Rád.

Ujjak nélkül hogyan írsz majd "tíz ujjal, ezerrel" hozzászólásokat? Üres lenne nélkülük a topik. :)))

Előzmény: tunderlala-3 (58298)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58373

No igen!

Vannak olyan anyósok, akiket ha meglát a medve, iszkol is vissza az erdőbe...

Persze, gondolom az anyóst azért tették ki, hogy elvigye a medve...

Változnak az idők!

Az én infóm direkt, első kézből származik, torzulásmentes, ugyanis nagyapám székely volt. Tőle hallottam, - még gyerekként -, ezt a mondást. :)))

Előzmény: tunderlala-3 (58296)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58372

Nos, ha a "humán reprodukciós tevékenység" neked munka, akkor lelked rajta... :)))

Az tény, hogy az efféle szórakozáshoz szükséges bizonyos fizikai erőnlét, dolgozni is kell a cél elérése érdekében, de távolról sem nevezném munkának. :)))

Előzmény: mosogep-szerelo (58290)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58371

Van egy haverom akinek szintén egy Miele mosógépe van és mivel Ő járja a piacokat és elsősorban varrógépeket vásárol, újít fel és ad el, de ha talál néha használt Miele mosógépet értelmes áron akkor azt is meg szokta venni...
Most össze hozta a sors egy olyan, nem is túl koros masinával ami büdösödött, ezért a többedik savas, lúgos, vegyszeres mosási kísérlet után nekiállt és csavarra szétszedte. Szolt előtte nekem is, mert nem egy emberes meló... sőt, néha elkel a 3 is!

Egyébként is érdekel a dolog mert hát én is mostanában vettem egy használt Miele gépet, mint ahogy a törzstagok azt tudják is.
Hozzátartozik a dologhoz, hogy mivel tanult szakmám szerint autószerelő lennék és soha nem állt távol tőlem a bütykölés ezért nem ez a Miele az első gép amit szétszedtem, volt már dolgom Fagor, Indesit és Whirlpool gépekhez is...

Hát ül az autós hasonlat! A Miele egyszerűen nem egy kategóriában van a többihez képest! Tényleg egy modern autó motorteréhez tudnám hasonlítani. Minden a helyén van, minden rögzítve van és logikusan ott és úgy ahol és ahogy az ember egy prémium kategóriás német autóban szokta látni. Nincsenek szabadon lógó vezetékek, oldhatatlan kötések, minden csatlakozó le van védve, a műanyagok ég olyan helyeken is ahol vegyszerekkel és/vagy hővel találkozhatnak, még ott is elszíneződéstől mentesek és rugalmasak, mint az új! Minden tökéletes állapotban van, a tömítések remek kondícióban, annak ellenére, hogy még az ellensúlyok is öntöttvasból vannak egy csipetnyi rozsdát nem látni benne. A váz és a lemezek olyan hihetetlen masszívságot, merevséget mutatnak, hogy biztos vagyok benne, autó iparban is felhasználható minőségűek, vagy jobbak!

Az összeszerelés után mondtam a haveromnak, hogy már abszolút nem irreális összeg a számomra az a ~280 ezer Ft amibe egy ilyen gép belekerül, sokkal inkább az a 80-120 ezer Ft tűnik marha soknak a látottak fényében, amiért én eddig a fentebb nevezett gépeket vettem... pedig azok között is volt olyan amivel nagyon meg voltam elégedve!

(egyébként a büdösödés forrását is megtaláltuk: az üst lefolyócsövében 5-6db 65-ös szöget, némi apró kavicsot és betontörmeléket, pár eurócentet találtunk, azután amikor a dobot is kivettük az üstből akkor az üst hátsó falán és a csillagba rakódva elég sok mosószerrel elkeveredett zsíros-szappanos masszát találtunk. Arra következtettünk, hogy az eredeti osztrák tulaj ács munkát végezhetett és a fűrészpor és az erősen szennyezett munkás ruha mosásához használhattak a kelleténél több mosószert ami felhabosodott és a habbal úszva ez a sok dzsuva berakodott a csillaghoz meg az üst hátsó falára. Egy kézi autómosóban gőzborotvával alaposan kimostuk, és drótkefével átkeféltük a csillagot, azután az egészet 4-5 adagban alaposan átáztattuk és átmostuk vízkőoldóval. A sav lemarta a csillagról a rárakódott szennyeződést is. Összeszerelés után egy mosógép tisztítós üres mosás és az első lúgos tisztító mosás után ma rákérdeztem és semmi nyoma a büdösödésnek)

wector81 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58370

Pamut pólókról beszéltem... Amit manapság egyre nehezebb találni, mert minden tele van szintetikus szállal, aminek semmi nem tesz jót, se a 40fok, se a rendes mosószer, se a pamut program, de még attól is tönkre megy, ha nem vállfán szárítod, vagy éppen zsíros kenyeret ettél reggelire és ha közben még enyhe napkitörés is van, akkor aztán teljesen tönkremennek egy év alatt... Még szerencse, hogy van 9kg-os gép...

Előzmény: tunderlala-3 (58364)
asx Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58369

Nem én hasonlítottam egy német csúcsmosógépet egy japán sportautóhoz...

...úgy, hogy közben az olasz sportautókat is ledekradálta.

De gondolom ez itt nektek mindegy is. Részemről téma befejezve.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58368)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58368

...nem mennél át valami autós fórumra???

Előzmény: asx (58366)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58367

vagy csak nálunk nem azok, nem tudom....

Előzmény: tomtyi (58365)
asx Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58366

Ja, hogy az a jó autó amelyik Nürburgring Nordschleifen megy jó időt? Te most viccelsz? :))
Miért nem az Eiger Nordwand a mérce?
Gyorsasági pálya pl. a Circuit de la Sarthe vagy a Fuji Speedway vagy Monza! És még direkt nem is Daytona-t vagy Indianapolis-t írtam ahol csak körbemennek az autók!

De persze én nem vagyok képben...
...mert ha értenék hozzá akkor szerintem is a Norschleife lenne a csúcs. :))

Előzmény: tomtyi (58350)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58365

Gaggenau, Schulthess, De Dietrich: én ezekről tudok. Drágák, luxus cuccok, de messze nem olyan nevesek, mint a Miele. A De Dietrich a Fagor-csoport tagja.

Előzmény: tunderlala-3 (58357)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58364

hát én amúgy kezdek gyanakodni, hogy wector is így lefikázta a "mai ruhaneműket" meg medardfelix is írja a gondokat, hogy megint az az eset áll fent, amikor a gépeket szokták szidni, közben kiderül, hogy "nem jól mosnak", a géppel minden a legnagyobb rendben van, csak nem kéne a viszkóz-elasztán felsőt pamut programon mosóporral, vagy sima géllel mosni.

és akkor a gép is "dejó", meg a drága ruházat sem "gagyi"... kínai boltokat meg nagy ívben kerülni illik, onnan nem szabad ruhát venni.

:)

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58363

ne lavórban mosd, hanem a megfelelő programon, és a megfelelő SZERREL!

elasztikus holmihoz nem használunk "sima" mosóport vagy gélt, csak FINOMMOSÓSZERT.... és akkro rendben lesznek éveken keresztül:)

Előzmény: medardfelix (58318)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58362

pamutból készült holmikat simán bevágom a gyors egy órás mosásra, a hőmérsékletet mondjuk le szoktam venni 40 fokra, felesleges a felsőket-pólókat 60-on mosni.

nálunk is vannak 10+ éves holmik, amiken max. esetleg annyi látszik meg --az is csak mert én tudom--, hogy a színük nem annyira élénk, mint új korukban.

A modern, kevert szálas textileket pedig, amikben viszkóz, spandex, stb. van, illik kímélő mosáson mosni, ezek finom textíliák, sőt nem is a szokásos mosóporral mossuk őket jó esetben, mert nagyon nem tesz jót a rugalmasságért felelős "összetevőnek" (spandex, elasztán, stb.), hanem szigorúan FINOMMOSÓSZERREL.. ha azt akarjuk, hogy ne csak 3 mosásig legyenek szépek, rugalmasak és formatartóak.

erről ennyit.... ő meg vagy a kákán is csomót keres, vagy pedig nagyon gáz, hogy egy ilyen árfekvésű gépet az olaszoknál már ilyen hitvány minőségben és anyagfelhasználással gyártanak le/raknak össze.

meg se tartanám, ha olyan, amilyennek leírta

ha a pénz meg nem számít, akkor miért nem miele?

Előzmény: wector81 (58321)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58361

na pont most írtad le, hogy miért tök felesleges az a digitális mérleg a gépbe... viszont jól mutat legalább:D

Előzmény: medardfelix (58328)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58360

teljesen normális az 1200-as centrifuga finom mosásnál, ne állítgasd, teljesen jó az úgy

Előzmény: medardfelix (58330)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58359

ja látom, hát ez gáz, én visszaküldeném... simán

Előzmény: medardfelix (58334)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58358

na bakker, nem elég a sorja, még az ajtó is... azzal mi van?:D

miért nem vettél te mielét? na arra kiváncsi lettem volna azért, mit tudnál azon lefikázni:)))

Előzmény: medardfelix (58338)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58357

A Miele a mosógépek csúcsa

azért ez nem biztos, van még annyi mosógép ebben az árkategóriában, régebben volt róluk szó, nevekre már nem emlékszem így kapásból, olyan németes nevük volt..... csak a miele nálunk az, ami jobban képben van.

Előzmény: asx (58343)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58356

Praktikus. Mint a seregben annak idején rendszeresített barna alsógatya. :D

Előzmény: mosogep-szerelo (58355)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58355

Azzal könnyebb kikotorni a gatya tartalmát, mint kézzel! :)

Előzmény: tomtyi (58354)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58354

Nem. Még nem hallottam erről.

Előzmény: mosogep-szerelo (58353)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58353

Tudod mire való a fakés? :)

Előzmény: tomtyi (58352)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58352

;) Ennyi volt csak.

Előzmény: mosogep-szerelo (58351)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58351

"Aztán ha jön az első kanyar, akkor az már halál."---ha nem is halál, de egy jó nagy fakés nem árt, könnyebben mos a mosógép!

Előzmény: tomtyi (58350)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58350

Látom, nem nagyon vagy képben. Nem az a lényeg, hogy nehéz legyen, hanem az, hogy egy gyengébb, nehezebb autóval szarrá verik a Lambodat. Ne 0-200-as gyorsulásokkal gyere, mert ez a gyökér amerikaiak mániája: egyenesben gyorsan. Aztán ha jön az első kanyar, akkor az már halál.

De ha annyira ennek a stílusnak vagy a rabja, akkor ilyet is lehet (0-200 km/h 7 másodperc alatt; hol is van ettől a 9?), és ha minden ehhez kellő cuccot beszereltél, még mindig marad 3,7 millió dollárod. Vagy a Zondára költeni szándékozottból 1,6 millió.

Majd ha a Lambód vagy a Zondád a Nordschleifén ment jó időt, akkor beszélhetünk. A Nismo jelenleg a negyedik leggyorsabb, ráadásul sorozatgyártású autóként. Tehát nem négy darabot csinálnak belőle. Legurul a gyártósorról, hajóra rakják, te megveszed, kigurulsz a szalonból, és kész.

Amúgy felesleges a vita. Más szimpátiák mentén mozgunk.

Előzmény: asx (58349)
asx Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58349

Nem tudtam, hogy nálad az előny egy autónál ha nehezebb.

Egyébként ismerem a Nismo-t (a GT-R és a 370Z változatot is) 

http://fastestlaps.com/cars/nissan_nismo_gt-r.html

Egy kis összehasonlítás az olaszokkal:

http://fastestlaps.com/cars/lamborghini_veneno_roadster.html

http://fastestlaps.com/cars/pagani_zonda_760_rs.html

Ja, és hogy egy ilyen autó 0-100 kmh gyorsulása pár tizeddel több vagy kevesebb az teljen mindegy, sokkal érdekesebb a 0-200 kmh gyorsulása...

Előzmény: tomtyi (58346)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.28 0 0 58348

Hát ez a minimum volt részükről.

de mindegy is most mar az eljárásuk, a lényeg, hogy van egy működő mosógéped (még ha hűtőt akartál is...). 

Örülök, hogy túl vagy rajta!:)

Előzmény: Perla123 (58345)
wector81 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58347

Tudom, enyém lengyel. Mint laláé. Nem mondom, hogy gagyi, de messze nem csúcsminőség. Szétborítottam már utolsó csavarig, úgyhogy láttam a belét. Van ott spórolás dögivel, de ez látszik is a súlyán. 20kilót simán bele tudnék még tenni szemre erősítés, szigetelés, alkatrész csere okán :)

Előzmény: medardfelix (58331)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58346

Nagyon off, de milyen szempontból nem rúghat labdába? A Lambo több száz kilóval könnyebb, 150 LE-vel erősebb, de pár tizeddel lassabban gyorsul százra, viszont harmincszor annyiba kerül, mint a GT-R Nismo. Szerintem fogalmad nincs a GT-R-ről.

Előzmény: asx (58343)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58345

A jogszabályok szerint kellett volna nekem állni a szállítás költségeit, de ebben az esetben ők állták. S most jelentem, jó a mosógép. Kijött a szerelő, és megcsinálta. Működik. Vége a kálváriának! :)

Előzmény: zsizsikke (58314)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58344

legkozlebb lehet,veszek egy csunya mielet:) vagy bekot.:) ha ez nem tart ki  meg vagy 80 evig.

asx Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58343

Nem is volt szerencsés hasonlat!  :)

A Miele a mosógépek csúcsa a  Nissan GT-R Nismo meg csupán csak egy japán sportkocsi. A szupersportautók között nem nagyon rúghat labdába...

... pl. a Lamborghini Veneno mellett.

Előzmény: medardfelix (58340)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58342

megmondom oszinten,nekem a miele nem tetszik, kinezetre. azert nem ,olyat vettem.hiaba dicseri mindenki agyba- fobe,meg hogy 20 evre szol,meg minden vasbol van benne,van benne anyag, en ezt mind tudtam,amikor valasztottam a ket marka kozt.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58341

benne vagyunk meg a 14 napban,amig indoklas nelkul vissza lehet vinni, de en nem cserelem ki mas tipusra.majd belejovok,hogy kell hasznalni.nekunk szerintem a miele se lenne jo:) mi nagyon szorozosek vagyunk.mi abban is talalnank hibat.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58340

na,en azert mielerol is olvastam mar rosszat Arukereson...

tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58339

Persze, hogy nem fele. Egy minimum kell, és ahhoz képest változik a töltet mennyiségétől függően.

És valóban nem gazdaságos. De ha ez kell, akkor tudod így is használni, nem kell 2 kg-ra 9 k-nyi teljes vízmennyiséget és energiát használni. De nem hiába van fuzzy. Pont arra van, hogy (nálunk) 1 és 5 kg között más vizet adjon.

Műanyagról inkább nem mondok véleményt. A Mielék közül a legkönnyebb is 95 kg. Mert pl. az ajtó is üvegből és fémből van.

Ha az AEG-tek 40 milliós olasz sportkocsi (vagy inkább luxusautó), akkor a Miele alapból egy Nissan GT-R Nismo 2015. Tökéletes japán technika, forradalmi újítások, tökéletes működés (na jó, ez azért nem igaz). És sokkal gyorsabb bármelyik olasznál. :D

Előzmény: medardfelix (58335)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58338

mar az elso aeg ajto belsejen is csodalkoztunk,hogy  milyen,de aztan a masodik meg azt is tulszarnyalta.

de elhataroztam,hogy nem foglalkozok vele.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58337

a parom szerint ez olyan a mosogepek kozt,mint autok kozt egy negyvenmillios auto.az ara alapjan annak felel meg.

amugy azok is  illesztesi hibasak,ha olaszok csinaljak,azt mondja. meg ami nem  nagyon van szem elott ,azt elnagyoljak,pl. karpit szegese.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58336

hogy lesz meg a 3 kilo negyedtoltetnel?

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58335

tudom, fuzzy logic.    de a fuzzy logic  sajnos nem azt jelenti,hogy ha 3 kilonal 60 liter vizet fogyaszt es 60 egyseg aramot,akkor 1.5,kilonal  30-at. sokkal tobbet,mint 30-at fogyaszt.tehat nem gazdasagos.

legalabbis amikor meg volt vizoram,a daewoo mosogepemnel nehanyszor lemertem.

teljes toltetnel ,max. 6 kilo, pl .50 liter vizet fogyasztott, 1-2 kilos finommosanal 40 litert.valahogy kabe igy volt.

az aeg kiskonyveben hasonlo adatokat irnak 9 kilo es 4,5 kilo toltetnel, nem a fele a vizfogyasztas,hiaba van fuzzy logic.

kicsit fogyaszt csak kevesebbet!

azt meg az aeg kiskonyv irja,hogy maximum toltetnel tehetek bele tobbet,de jelentosen megno a fogyasztas.

szoval ugy gondoltam,hogy ha lesz merlegem,akkor minden korrektul lesz megoldva.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58334

a tipikus olasz illesztesi hezaghibakrol mar nem is irok, meg arrol hogy nemcsak a labak vannak szaz szazalekban muanyagbol,hanem a foglalat is,amibe be kell csavarni,azonkivul az ajto belulrol ugy nez ki,mint a moslek,osszevissza,ujrafeldolgozott ,csunyan cirmos muanyagbol van.

de nem kuldom vissza,majd megszeretem,megszokom.

tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58333

"a/ ha kevesebbet teszek a finommosasba,mint 3 kilo,akkor feleslegesen sok vizet,aramot fogyaszt a gep"

Őőő, nem. Erre van a Fuzzy logic>a maximális töltetnél kevesebb esetén csökkenti a víz mennyiségét.

"es hogy elsosorban azt kell nezni,hogy negyedeig legyen csak a dob."
Ezt egyáltalán nem kell nézni. Én pl. sosem szoktam. És mégis mos. Erre írtam a vizesen összeeső anyagokat.

"b/ha 3 kilonal tobbet,akkor ugyanaz ,es meg a ruhak is karosodnak"

Ebből is legfeljebb a második lehet igaz.

De egyiknek sincs köze az aktív mérleghez.

"vizoraval merted le"

Nem. A kézikönyvben van.

"a harom kilo ugyse lesz meg sose."
De.

"telleg,jut eszembe,normalis az,hogy 1200 a centrifuga finom mosasnal?"
Teljesen normális. A centrifuga felfutási módjától függ, árt-e az adott anyagnak vagy sem. Nem tudom, a tiéd hogy centriz, de a miénk minden centrizésnél azzal kezdi, hogy olyan 100 alatti fordulat környékén (és már beindult szivattyúzással) kinyomja a víz legnagyobb részét a ruhákból, és ha kell, elkezdi a kiegyensúlyozást. Ha ezzel végzett, 400-on kezdi, majd fokozatosan forog fel a maximumig, ami a miénken 1400. Az 1400-ast pl. a pamut program teljes tölteténél az összesen 8 percnyi centrizés alatt 2 percig csinálja. Tehát ha a víz nagy része kimegy, akkor jelentősen csökken a tömegük, a lágy felfutással fokozatosan csökkenő tömeg mellett nő fokozatosan a centrizés préselő, így gyűrődést okozóereje.

Előzmény: medardfelix (58328)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58332

2007 utani aeg-k olasz es lengyel  gyartmanyuak.

Előzmény: tunderlala-3 (58317)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58331

ha regebbi aeg, az nem olasz.2007-ben megszunt a nemet gyar.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58330

telleg,jut eszembe,normalis az,hogy 1200 a centrifuga finom mosasnal?! /pamut 1600/

a daewoomon 800 volt, a samsungomon 400./a 400-as nem tetszett,mert utana a szariton csepegtek a ruhak./

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58329

vizoraval merted le,hogy mire  mennyit hasznal? jovere nekem is lesz vizoram,lemerem en is.

Előzmény: tomtyi (58320)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58328

A mérleg arra jó, hogy az ajánlottnál többet semmiképp se rakj.

en is arra gondolta, hogy  sajnos csak erre jo.

es hogy elsosorban azt kell nezni,hogy negyedeig legyen csak a dob. utana azt is meg esetleg,hogy hany kilo.a harom kilo ugyse lesz meg sose.tehat a  merleg felesleges.

en ket ok miatt vettem digitalis kijelzos, aktiv merlegeset:

1.szeretem a szep digitalis kijelzoket

2.az idealis viz-, energiafogyasztas,mosasi eredmeny  erdekeben

mert

a/ ha kevesebbet teszek a finommosasba,mint 3 kilo,akkor feleslegesen sok vizet,aramot fogyaszt a gep

b/ha 3 kilonal tobbet,akkor ugyanaz ,es meg a ruhak is karosodnak

gondoltam eddig,amig nem volt aktiv  merleges gepem!

Előzmény: tomtyi (58320)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58327

meg,meg!

tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58326

Akkor megérte... :P

Előzmény: medardfelix (58324)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58325

kosz szepen a hozzaszolasokat,ertekelem,hogy ennyit irtok!

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58324

gondolkoztam a mieleken. az volt a masik eselyes marka. de ez sokkal szebb gep:)

tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58323

ö=öt

emlékeim=emlékeim szerint

Előzmény: tomtyi (58322)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58322

Nekem van ö pólóm, amiről nemrég megkérdeztem a feleségemet, együtt voltunk-e már, mikor vettem. Azt mondta, nem. Ez majd' 12 év. Ennek alapján emlékeim '98-'99 környékén vehettem. Nem mondom, hogy nem látszik rajtuk a kor, de 2007-ig gagyi gépben mosta, az utóbbi 8-10 évben pedig napi szinten vannak használatban, ezekben dolgozom. Egy évben egy-egy darab minimum 30-35-ször biztos rajtam, és ennyiszer mossuk is évente. Feslés alig látszik, legfeljebb egy rátett kis vékonyabb anyagból készült díszítésen, magán az alapszöveten semmi.

wector81 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58321

Hát, nekem fura amiket írsz... Sorjás bordák, szakadó ruhák... Nekem is AEG van, régebbi típus, de semmi ilyesmit nem tapasztalok. A bordákon lévő sorját egy éles sniccer pengével szépen le lehetne húzni szerintem, ezen én nem aggódnék. De ettől függetlenül nagyon furcsa, hogy egy Protex kímélő dobbal rendelkező AEG gépben ilyen előfordul. Én is szoktam néha gyors 45perces intenzív pamut programon mosni nem ritkán komolyabb mennyiséget, de nincs olyan gondom, hogy tönkremenne az anyag... Kímélőn meg pláne nem. A gyors 20perces is annyi vízben mos, hogy kizártnak tartom a sérülést. Egyébként meg, amit én észrevettem, hogy a mostani ruhák valahogy kényesebbek, mint régen. Ha strapabíró cuccot akarsz, vagy rendes sportruházatot kell venni, vagy munkásruhát. Az utcai viseletre szánt cuccok java része - mindegy hol veszed - fos anyagokból van, ami nem bír ki 2 szezonnál többet. Márkásnak titulált ruhák összemennek, kifakulnak, eldeformálódnak, kibolyhosodnak 1-2 év használat után. Nekem van noname melós pólóm, amit napi szinten nyúzok 2007 óta, és semmi baja azon kívül, hogy kezd kopni. Nem nyúlik, nem ment össze még 60fokban sem, nem bolyhosodik. A tavaly vásárolt drága piké póló, amit alkalom szerűen hordok csak, és nem nyúzom, az pár 30fokos mosás után már kezdett összemenni, az egész kezd deformálódni, fakul és bolyhosodik. Hiába drága, gagyi az anyag. És ez másra is igaz, farmerre, bármire. Női ruhákra kiváltképp. És ezeknek a kényes fos anyagú ruháknak nagyon nem tesz jót az egyre víztakarékosabb mosógép, egyre nagyobb ráírt töltettel. Mert szinte mindet kézi mosásban kéne mosni, rengeteg vízzel, negyed töltettel, hogy ne menjen szét...

Megoldás: Régi Miele, 5kg-os méhsejtes dobbal, plussz víz opcióval, gentle dobmozgással - és boldogság lesz :)

tomtyi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58320

A 9 kg az a len- vagy pamutvászon sűrűségű anyagokkal lehetséges, mint mondjuk a farmerek, bár erre is van külön. Más anyagokkal esélytelen a 9 kg.Az "aktív mérleg" nem annyira gáz. Nem azt kell nézni, szárazon mennyire tölti meg a dobot, mert a lazább szerkezetű anyagok vizesen jobban összeesnek, vagy anyagfajtától függően relatíve sok vizet vesznek fel (pl. a polár cuccok), így nem tudod megítélni, mennyi az annyi. A mérleg arra jó, hogy az ajánlottnál többet semmiképp se rakj. Pl. a gyapjúpulóverek sokat foglalnak szárazon, a mienkbe (5 kg-s Miele) 2 kg-t ajánlanak, és jelentősen több vizet használ, nem csak relatíve (tehát mondjuk egy kg-ra vetítve), hanem abszolút mértékben is, azaz 2 kg gyapjúra összességében 37 liter vizet, míg egy normál pamutmosásnál 5 kg-ra 45 litert, nyilván azért, hogy mosás közben se tömörítsék egymást és magukat, legyen hely. Selyemnél 1 kg-ra 39 liter, finom mosásnál 1 kg-ra 65(!) litert. A dobmozgás is eltérő: a forgás-állás hossza, a forgás különböző sebességű fázisainak hossza. Természetesen a centrifuga felfutása is más. Persze eleve sosem a leggyorsabb fordulattal kezd egyből, hanem a még meglévő víztartalomtól függően gyorsít, de a különböző programokban ezt is különféleképp teszi. Ráadásul a max. fordulatszám is más.

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58319

Egy mosógépnek nem kell sok mindent tudnia: forgatnia dobot, melegíteni a vizet, centrifugálni. Ez mosáshoz elég, a többi a hobby-soknak kell! :)

medardfelix Creative Commons License 2014.06.27 0 0 58318

Gondolok meg valamire, de az se allja meg a helyet amugy.

Ez a gep 9 kilora hitelesitett dobbal rendelkezik, es a teljes toltetu mosas,az olyan ot kilo nalam,atlagos pamutmosas,haromnegyedig a dob. Namost aszongya hogy a gyorsmosas es a finommosas 3 kilo lehet maximum.Amikor en beleteszem a harom kilot,a merleg irja kifele,hogy mikor jarok harom kilonal,akkor legalabb feleig van mar a dob! A regi gepembe nem tettem finommosasba,csak negyedeig a dobot  kabe.Lehet,hogy ezert bolyhosodnak a ruhak,meg rongalodnak?

De ez sem allja meg amugy a  helyet,mert a testverem a 70 ezres indesitjevel evek ota tele dobbal mos gyorsmosas 30 perces programmal es minden rendben nala. A masik meg az,hogy multkor is  finommosasba beletettem normal pamutruhakat is,es azok is bolyhosak lettek.Mintha eddig nem lettek volna ilyen bolyhosak,kopottak a ruhaim...

Csinalhatom azt ezentul,hogy a merleggel nem fogllakozok, es finommosasba 

csak negyedeig teszek ruhat a dobnak,de akkor minek vettem az aktiv merleges gepet? mire jo?

ti szoltatok elore,hogy parasztvakitas,nem hallgattam ratok!

amugy szep,meg csendes gep.

lehet,hogy akkor az elasztikus es pamut  cuccokat ezentul inkabb lavorban mosom.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58317

ha ez tényleg így van, nagyon gáz.... pláne egy ilyen árfekvésű gépnél... az 50 ezres beko nem sorjás biztosan:))

én aegem 2007-es, ha jól számolom... lengyel

Előzmény: medardfelix (58311)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58316

nálunk mindig a felsők hasi részén van lyuk.... ami használatból adódik, mert nálunk csak a gyerekek felsői járnak így rendszeresen... az iskolai padok a bűnösök.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58315

elvagyok weight sensor nélkül is, media markt meg nincs, márkaboltból vettem a gépet, elsőre jó lett, azóta is az:)

Előzmény: medardfelix (58311)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58314

Hát lehet, hogy az én fogyasztói tudatosságom van nagyon magasan, de én elvárom, hogy a jogszabályok betartása mellett kicsit a vásárlókra is odafigyeljenek. Ha már belőlünk élnek, ugye. És ha Neked saját költségen akár háromszor-négyszer is vissza kell vinni egy gépet, és a pénz visszafizetése szerinte még ilyenkor se indokolt, akkor az nem vevőbarát üzlet.

Előzmény: Perla123 (58307)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58313

A svéd Electrolux konszern 2007 végéig bezárja az 1750 főt foglalkoztató nürnbergi AEG-gyárát - közölték hétfőn a cégnél.

schtirlitz,ti 2007 elott vettetek? melyik tipus van nektek?

medardfelix Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58312

L98 699 FL2

L89495 FL

en se hinnem el,ha mas meselne.

medardfelix Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58311

meg tudjatok nezni media  markt- ban pl. az aeg weight sensoros gepet keresd!

altalaban csak az  olcsobb van kiteve,220 ezer,de mindketto tipus sorjas ugyanugy.

a muanyag es a fem talalkozasanal.

Előzmény: tunderlala-3 (58249)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58310

koszonom a reszletes hozzaszolast,laci4.

Előzmény: Laci4 (58234)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58309

nem mindegy,hogy melyik aeg. most nezegettuk oket a minap egy boltban. a 120 ezres nem sorjas.

en nem nem nagyon akarok megint cserelni.  beleszerettem ebbe az aktiv merlegesbe.

meg a 2.L98699 fl2  meg nem szakitott el ruhat 3 mosas alatt.

az 1.ugyanilyen gep harom mosasbol ketszer igen. egyforman sorjasak ugyanott.

ja, a masik! mikor  vetted? par eve gyartjak olaszorszagban. a tied lehet,hogy meg nemet?

igen,lehet,hogy remeket latok,mert az egyik elszakadozott darab egy harminceves pokroc volt. a masikat,a trikot ,ami a hasan kilyukadt , nem tudom mivel  magyarazni,mentseget  felhozni reszere.

a parom szerint meg akkor se lett volna szabad elszakadoznia,ha 30  eves pokroc.

lehet,hogy szakszerutlen volt amugy a kezeles,mondom a paromnak is, de o csak koti az ebet a karohoz,ugyanis,agytakaroknak,pokrocoknak van kulon program, en meg beletettem a sima pamutmosasba a tobbi ruhaval egyutt. utolag meg erre jottem ra,hogy ez lehetett esetleg a hiba.mostmar agytakaro programot hasznalnek,

csak akkor valahogy nem jutott eszembe,hogy az is van rajta.

Előzmény: Schtirlitz (58240)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58308

lehet cseret kerni. csak a kovetkeyo is ilzen lesz,ha aeg l98699 fl2-ot veszek.ez a masodik es  a boltban is sorjas a bemutato darab, az eggyel olcsobb tipus,220 ezres is.

kezzel erezni,szemmel latni.igen.

Előzmény: tunderlala-3 (58238)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58307

Értem én, csak arra utaltam a magyar jogszabályok szerint, először javítani kell a gépet, s ha nem javítható, akkor csere. Más a helyzet, ha új gépet vásárolsz. Külföldön, tőlünk nyugatabbra sokkal korrektebbek a vásárlók jogai, mi még nem vagyunk "európa", ilyen szempontból...

Előzmény: zsizsikke (58306)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58306

Félreértettél. Már az önmagában nem korrekt, hogy eleve kizárja, hogy pénzt ad vissza hibás gép esetén. Innentől nem kerek a cég. Szó sincs arról, hogy Te alaptalanul hibáztass bárkit.

Ha minden mindig tökéletes a vétel során, emiatt akkor is full bajos a sztori. 

Előzmény: Perla123 (58301)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58305

Pakold össze így, aztán mély levegő... :-))

Előzmény: Laci4 (58302)
xyzw Creative Commons License 2014.06.26 0 0 58304

Igen, egy új gép kb 60x ennyi lett volna :-)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58275)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58303

Köszi a shop nevét.

Mondjuk eddig sem állt fenn a veszély, hogy valaha is ott fogok vásárolni... 

Előzmény: Perla123 (58300)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58302

Köszi!
Kúp kisebb, kijjebb jön a dob.. és tényleg.. (mármint végig gondoltam logikával..hacsak a másik oldal nem fogja már tökre.. bár ha jól láttam, műanyag a dob, az meg úgyis enged annyit.. )

Zsírzás.. hmm..hmmm

Bele ültetted a bogarat a fülembe.. az a baj, hogy nincs semmi csapágy lehúzóm, vagy ilyesmi... meg ha kiszedem vissza tudom-e rakni?!

Lehet az lesz, hogy összerakom így, aztán ha mégis nyekereg, adok neki valahogy.. 

Illetve, hogy holnap felhívom az Orczy-t, hogy vajh szokott-é lenni benne zsír..

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58299)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58301

Eddig korrektül jártak el. Elolvastam az erre vonatkozó jogi szabályokat. Sőt! A hibás termék szállításáról nekem kell gondoskodnom, ezt csak halkan mondom, mert ők szállították oda-vissza a hűtőt minden alkalommal. :)

Nem az volt a célom, hogy bárkit hibáztassak, csak szerettem volna tudni, mi okozza az általam leírt "tüneteket".

Előzmény: zsizsikke (58287)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58300

Még a végén megvernek! :) Visszamentem az üzletbe, megmutatta a csávó hol tisztítsam ki, de ha nem boldogulok, holnap kiküldi a szerelőjét, az megnézi a vízszintszabályzót  is. Bízom benne, hogy csak ennyi a probléma, és ezután úgy fog működni, mint az én régi mosógépem. :) Baggio Műszaki kereskedés, BP. VIII. Népszinház utca. Lehet, csak én voltam peches, azért ha az összes termék hibás lenne, nem menne az a bolt 17 éve. Nem hibáztatok senkit és semmit. :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58278)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58299

A szimering, és a felfekvő felület a gumilappal a tömítés. Sorja maradhat. Ha kisebb a kúp, akkor kicsit (egy millimétert maximum) kijjebb húzza a dob falát - semmi baja nem lesz. Zsírt vagy raktak, vagy már kiszáradt. Összeszerelés után, ha nyekeregni fog, akkor ne engem szidj. :-)

(én kitolnám a csapágyból a tengelyt, és biztos, ami ziher) :-))

Előzmény: Laci4 (58294)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58298

hát ésszel, nyilván... aztán majd elválik....

Előzmény: Schtirlitz (58284)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58297

ezt ki kéne óriásplakátolni :p :)))

Előzmény: Teaway (58295)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58296

vannak székelyek az utcában, tőlük én úgy tudom, hogy a 4-es pont már rég nem él, anyóst szokták kiállítani a teraszra helyette

Előzmény: Schtirlitz (58288)
Teaway Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58295

A porszívó is az.

Előzmény: mosogep-szerelo (58251)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58294

Nyah.. megjöttem... 

Kaptam középrészt... bár kicsit keresgélték mire meglett, illetve van pár nagyon kicsi eltérés..

1: van rajta egy plusz pöcök.. ez gondolom lényegtelen.

2: a kúpos rész mintha egy kicsit kisebb lenne.. (majd letakarítom a régit, és megmérem tolómérővel..) ez vajon okozhat gondot? 

3: a kúp oldal falán van némi zárvány.. ez okozhat gondot, vagy az a rész már nem vesz részt a tömítésben? 

Kicsit másabb a csapágy rész is, de ez nem számít.

Illetve ha nem baj, akkor egy kis elméleti oktatást kérnék.

Jól gondolom-e a következőket:

- A képen látható bejelölt részek, és az ellen oldalaik a tömítő részek?

- A kúp, a kúp belső fele (és az ellen oldalak a gépben) a rögzítő (10-es) csavar felé létesít tömítést..

- A furatos perem, alatta a gumival maga a középrész és az üst vagy minek nevezik, és a külvilág között szigetel.

- A szimering (jól jelöltem, a fehér műanyag lap alatti fekete gyűrű?) a tengely és a csapágy felé szigetel. 

Írtad, hogy a szimeringet lehetne zsírozni, a külső oldalt.. nomármost az ugye a csapágy felé lévő oldala.. gondolom ez így összeszerelve felejtős.

Gyárilag csak van ott kenés?!

Asszem ennyi.. 

Illetve a már említett zárvány a kúp oldal élén.. csiszoljam le? vagy csere? 

Köszi!

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58283)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58293

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58292

Kiérdemled a sztahanov titulust...mindig csak a munka...semmi szórakozás... ;-)

Octi19 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58291

...hát, ha neked az munka... ;-)

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58290

a gyerekcsinálást meg kiadja bérbe, értem

Előzmény: Schtirlitz (58288)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58289

Meg nem kéne ilyen helyen vásárolni, és ne mondja senki, hogy a szükség viszi rá! Kapzsiságból vesznek ilyen helyen, és aki árulja jól tudja ezt! Mindig van aki azt hiszi okosabb a többinél, és majd ő veri át a másikat, ha meg ráfizet, mindenki hibás, csak ő nem. :(

Előzmény: zsizsikke (58287)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58288

A székelyek szerint négy olyan munka van, amit a férfi csinál:

- favágás (mindenféle)

- tűzoltás

- kútásás

- a medve visszakergetése az erdőbe. 

Nos, nem buta népek azok... :)))

Előzmény: mosogep-szerelo (58255)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58287

Mindenképp jó volna tudni, mert hasznalt gépet úgy árulni, hogy valódi reklamálási lehetőséged nincs (pénzt vissza nem ad), az finoman szólva se korrekt...

Előzmény: Zeki_ (58279)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58286

Lehet, hogy szereti az új gépek illatát/szagát...

Én is szeretem, de a határt meg kell húzni valahol... :)))

Előzmény: tunderlala-3 (58249)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58285

Lényegében ezt mondtam én is, csak finomabb csomagolásban... :))) 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58244)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58284

Hímnemű egyed vagyok, az ismerőseim szerint amolyan régimódi úriember-féle.

Ebből az következik, hogy egy hölgynek sosem mondom, hogy öreg, még akkor sem, ha hétpecsétes írása van arról, hogy Matuzsálem az ő ükunokája...

Itt sem én mondtam, hanem Te, l.: 58213 hsz.. :)))

A nénikéim valóban öregek, nagyon is! Voltak néhányan, de szegények már kipusztultak valamennyien. :(( :D

A fűrészelés szórakoztató.

A láncfűrészelés veszélyes üzemnek minősül, így indokolt a védőfelszerelés használata, úgymint: fej-, arc-, nyakvédő, lánckesztyű, -ing és -nadrág, vágás ellen védő bakancs vagy csizma.

Szóval, egy teljes középkori harci öltözet. Amennyiben ezek felöltése után még a fűrész felemelése is sikerül, kezdődhet a szórakozás... :)))

Komolyra fordítva a szót, fűrészelni tényleg jó, bár nem egy sétagalopp, ha tényleg ez a szándékod sok sikert kívánok hozzá, de vigyázz és ne feledd, valóban veszélyes!!!

Ezért kér az asztalos öt sört a hüvelyk- és a kisujja felmutatásával, ugyanis a többi már nincs meg neki.

Az egyik nagybátyám asztalos volt, és valóban így járt, ráadásul a szemem előtt kapta le a körfűrész az ujjait. Hááát, ronda látvány. Túlélte, én voltam az elsősegélyt nyújtó személy. Megtenném újra bárkinek, bármikor, de szívesen kihagytam volna az életemből ezt a fejezetet. :(((  

Előzmény: tunderlala-3 (58243)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58283

1.Szimeringet vékonyan zsírozni - lehetőség szerint a külső oldal felől, hogy a mosótérbe ne jusson. Előtte a tömítőfelületet letakarítani. 

2. Nem szülséges, de ha késztetést érzel lopj két cseppet anya körömlakkjából.

3. Semmilyen trutyi nem kell, csak fémtiszta felület.

Előzmény: Laci4 (58281)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58282

Nem tudják egyértelműen megmondani melyik kell bele.. vigyem be. :D 

És persze az újpesti telephelyük csak nagyker, mehetek a nyolcba.. (15.kerből)

Előzmény: Laci4 (58281)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58281

Nos.. fejlemények:

- Vágásra engedély megadva...

- Páciens előkészítve (eszközöket vettem, mert persze telken van a vágó korong, meg a szemüveg)

- Berajzolva két vágás méret... a max, illetve a sacc elég lehet.. (a kisebb is bőven sok.. nem tudtam mennyire kell hely a kivadászáshoz.. inkább ráhagytam..)

- Vágás... 

No ehhez pár szó,ha valaki még olyan amatőr lenne mint én!

1: csempére-járólapra tenni valamit, mert az a nyavajás forró szikrázó vaspor beleég! Legalábbis ami itt van nyomorék csempe, abba bele ragadt.. 

Finom csiszolásra remélem azért lejön majd... hülyén néz ki a fehér lapokon.. bár részben takarásban lesznek... :/ 

2: szomszédokat elzavarni.. hiába hétköznap, de fél 1.. ebéd utáni szunya mondom, a házirendben nincs benne.. (nem emlékszem rá..) jojojojoooo de nem írtam ki... 

Mit írjak ki? 10 percnyi nyekergést? Na mindegy, igyekeztem, egyik függőlegest el is b...tam, meg a felső él elejét.. sebaj.. már nem javítottam ki...

- Vágás után láthatóvá vált .. a beégett szemcsék mellett.. a középrész..

Hááát.. csúúnya.. széthullott a kosár, ki is lóg a darabja.. 

- Kis 7-es csavarok ki.. 

- Középső 10-es.. hmm.. nem akarja.. nem akarja.. de azért csak sikerült. (dobot le kell fogni, mert különben pörgetjük :D)

Ezzel kapcsolatos kérdésem.. ahogy tekertem ki, valami műanyag szerű morzsák jöttek ki.. már azt hittem műanyagba van betekerve..(de nem, fém a tengely)

Viszont ahogy nézem a tengely végén is van valami gumis, szilikon szerű réteg-bőr. Összerakásnál szoktak oda rakni valami trutyit?

Illetve ahogy láttam, a csavar csavar rögzítővel volt berakva. Kell is rá, vagy biztos ami biztos alapon volt? (vennem kell, nincs...)

- A közép rész egy csőrős fogóval ki szedhető volt. (ellentétes oldalakon meg-meghúz, egyszer csak hopp... kint van..)

Ahogy kivettem, valami kóc szerűség is jött.. ez gondolom nem szigetelés maradvány, hanem mosás maradvány?!

Beszéltem az Orczy ügyfélszolgálattal, hogy kellene nekem egy középrész ehhez a géphez, de biztos szeretnék lenni benne, hogy melyik kell

Csaj nem úgy tűnt mint aki teljesen képben van, olyan adatot is kért, ami ezen a gépen nem volt.. mindenesetre mondta, hogy visszahívnak majd. (már 50 perce). Én meg mondtam, hogy képek alapján ezt tűnik a megfelelőnek. 

Várom a válaszukat..

Tőletek meg pár kérdés az összerakáshoz:

- A középrész berakásánál kell valamit zsírozni, kenni, tömíteni(pasztával)? 

- A középső 10-es csavart kell csavar rögzítővel visszarakni?

- A tengely és a középrész kúpos találkozásához kell valami trutyi, sziló vagy valami? (olyan mintha lett volna...)

A hajtás oldal így kézzel egyszer átforgatva (közben kb. központosan tartva, hogy a dob nem érjen bele a házba) szépen csendben, akadás mentesen megy.. 

Ránézésre se látok semmi folyást egyebet.. 

Érdemes most cserélni, vagy ráér, ha tapasztalok valamit.. 

Ahogy nézem nem nagy mutatvány kicserélni...később se..

Előre is köszi a válaszokat!

Megyek, amíg nem hívnak elpakolom a nem kellő szerszámokat, és megpróbálom valahogy fel-le vakarni a beégett vasport :S

Bár lassan már hívhatnának...

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58280

Biztos "szállítás sérült" gépeket árusítanak! :)))

Előzmény: Zeki_ (58279)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58279

Jaja, nevet kérünk!

Melyik shop szívatja a szegény vevőt!!??

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58278)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58278

Tudható, hogy melyik ez a bagázs? Már a nagyívben elkerülés miatt...

Előzmény: Perla123 (58277)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58277

A garancialevélre ráírják, pénzt nem adnak vissza. Ezért választottam mosógépet a hűtő helyett. De már nem tudok mit választani. Az ember nem lát bele a gépekbe. Bízom benne egyszer csak pont kerül a történet végére. :)

Előzmény: Zeki_ (58276)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58276

Ez van. Vissza kell vitetni. A sok selejt használt szarjaikat meg sózzák rá másra.

Te vegyél új Beko-t, 50-ből megvan az Euronicsban.

Előzmény: Perla123 (58272)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58275

Gratula!

Gondolom, olcsóbb volt, mint újat venni. :-))

Előzmény: xyzw (58274)
xyzw Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58274

Hajtásoldali csapágy cseréje után szépen megy a mosógép. Köszi a segítséget!

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58264)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58273

Őszinte részvétem...sikerült a szökötteket kifognod kishazánkban... :-(

Előzmény: Perla123 (58272)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58272

Igen. tudom. Igazad van. Csakhogy ennek már van egy előzménye. Úgy kezdődött.... ugyanebben az üzletben vettem egy hűtőt.... rossz volt.... (szerintük jó volt, náluk működött, én rontottam el) veszekednem kellett, hogy érvényesítsem a jogaimat, mire visszavitték a hűtőt, kompresszor cserére. A javított hűtő még mindig nem volt jó. Ekkor kiküldte az üzlet a szerelőjét házhoz, s mondta a szerelő, nem jó a kompresszor. Csere. Menjek be az üzletbe, és válasszak egy másik hűtőt. Már nem volt bizodalmam újabb hűtőhöz, mondtam, inkább egy mosógépet választanék, ráfizetéssel. Kiválasztottam az említett mosógépet, mivel utoljára nekem ilyen volt, gondoltam ezzel semmi baj nem lehet, ezt ismerem, szeretem, ez jó lesz. S ezek után a történet, amit leírtam. Érthető, hogy tele a hócipőőőőm????

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58271)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58271

Nézd, vettél egy rossz gépet. Innentől fogva vagy megtartod nehezéknek, vagy élsz az elállás jogával, vagy javíttatod. Tied a döntés.

Előzmény: Perla123 (58270)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58270

Igen, csak felkapom azt a 100 kilós gépet, és már viszem is! :)))

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58269)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58269

Az a gond, hogy rossz a gép. Vidd vissza.

Előzmény: Perla123 (58268)
Perla123 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58268

Ha tud valaki segíteni.... :) Vásároltam egy Gorenje WA50120 mosógépet használtan. Elindítottam egy tisztító-mosást 60 fokon. Első meglepetés a dob teljesen tele volt vízzel. Ez szerintem nem normális. Második, több mint 3 órán át ment a program. Amikor végre lejárt, kikapcsoltam és kinyitottam az ajtót. Ekkor elkezdett ömleni a víz belőle, még jó hogy hogy gyorsan vissza tudtam zárni a hatalmas víznyomás ellenére. Így is pillanatok alatt úszott a lakás. Mivel színig tele volt a dob vízzel, nem látszott. De az ajtónak sem lett volna szabad kinyílnia. Jól gondolom, hogy ez nem normális. :) Nem értem, mert az üzletben azt mondták, kipróbált állapotban van minden gép, és jó. Nekem, nem úgy tűnik. Mi lehet a gond???

xyzw Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58267

Ok. Szedszedtem. 6203zz csapagy volt benne, bar nem tunik rossznak. Csere utan meglatjuk, megszunik-e a kattogaskopogas.

Előzmény: xyzw (58266)
xyzw Creative Commons License 2014.06.25 0 0 58266

Köszi! 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58264)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58265

erős akkor a nejed... vagy nemtom mire gondolsz... :))

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58263)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58264

Elegendő a kabátot lekapni róla.

Előzmény: xyzw (58262)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58263

"...megtanulok fűrészelni... én azt csinálnám, azuram meg tekézne"

Nálunk az ilyesmi fordítva megy... :-))

Előzmény: tunderlala-3 (58252)
xyzw Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58262

Sziasztok! Van egy mosógép: Siemens wp10r151by. Érdeklődöm, hogy csapágycserénél ki kell-e venni az üstöt, vagy elegendó a két oldalt lebontani a javításhoz? Köszi az építő jellegű hozzászólásokat!

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58261

mutatta amúgy valahogy, merthogy neki is hiányzott vagy 2 ujjavége:)

Előzmény: tunderlala-3 (58260)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58260

jah ez valami asztalos poén, de már nem emlékszem rá:)

apósom nagyon jó barátja volt asztalos, mi is gyakran találkoztunk vele "kerti partykon"... meghalt két éve szegény

na hogy van ez, mondjad?!

Előzmény: mosogep-szerelo (58259)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58259

Ittál már öreg asztalosokkal? Hogy kérik a sört? 

Előzmény: tunderlala-3 (58258)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58258

én kimondottan élvezem a kényeztetés minden formáját, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget:))))

attól még, hogy ezt meg akarom tanulni, hogy azuram jobban haladjon.... aztán lehet, hogy nem fog menni, ez majd elválik élesben, addig úgysem tudom, felesleges is többet beszélni róla. majd kiderül.

Előzmény: Garfield007 (58256)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58257

miért kell hogy vizes legyen, annak mi a jelentősége?:D

Előzmény: mosogep-szerelo (58255)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58256

Ti emancipálódtok, mi nem engedünk előre az ajtóban és TI udvaroltok.

Egyenlők vagyunk.

:-)))

Előzmény: tunderlala-3 (58253)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58255

Azt csinálsz amit akarsz, mi közöm hozzá? De egy nőnek nem a favágás a dolga! Ha ez szerinted hímsovinizmus, hát legyen, vállalom! 

Ma a Wesselényi utcában dolgoztam, láttam egy "nőnemű emberi lényt" karika volt az orrában, meg még sok helyen, a haja le volt kopaszra vágva, még a tarkója is tele volt tetoválva, stb. És ilyenkor nincs az emberen vizes gumicsizma! :(

Előzmény: tunderlala-3 (58253)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58254

jájjj, erről eszembe jutott az a kurkuma reklám, amit ízületesekre akarnak rásózni a tv-ben, 80 éves néni úgy csapkodja ketté a tűzifát a kisbaltával ennek hatására, hogy azuram is megirigyelné... azon mindig röhögök:D

Előzmény: tunderlala-3 (58252)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58253

ez férfisovinizmus:D vannak nők, akik elbírnak vele, én se vagyok penye, sosem voltam... megpróbálom, aztán majd elválik... csak meg tudom tanulni...

Előzmény: mosogep-szerelo (58251)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58252

azt nem tudom, legalábbis vastag rönköket nem tudok kettécsapni, annyira erős nem vagyok.

azért gondoltam, hogy majd megtanulok fűrészelni, abban tudnék segíteni, én azt csinálnám, azuram meg tekézne

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58250)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58251

Maradj a keresztszemes hímzésnél! A láncfűrész FÉRFI szerszám! 

Előzmény: tunderlala-3 (58248)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58250

Tekézés is!?! Ajajjj... 8:)

Előzmény: tunderlala-3 (58248)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58249

és érdekes módon már a második gép is... :o

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58244)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58248

na biztassál még!:D

tekézni nem tudok, de segíteni meg szeretnék mindenképpen

Előzmény: mosogep-szerelo (58246)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58247

most erre mit mondjak, úccse jövök ki jól belőle... férfiagy... :D

favágásra fogom használni. :p de jól jött volna pl., mikor a kisbaltát akartam belevagdosni a viccpúlba, akkor is.:))

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58245)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58246

"most fogok megtanulni láncfűrészelni."----Nagyon ronda sebeket tud ejteni, sokszor csonkolás a vége. :(

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58245

Evvel azt akarod sugallni, hogy eleged van az analóg fűrészelésből?!?   8:)

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58244

Öööö...ez a sorjakérdés nekem is magas, mint trójai falónak az epsomi derby...de ha ily határozottan, és kitartóan állítja a gazdi, azt nyilván el kell fogadni, mégha normális esetben tulképpen nem is kerülhetne oda semmi ruha, nemhogy célirányosan kivagdosná...

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58243

öreg a nénikéd, most fogok megtanulni láncfűrészelni... még hasznos lehet a mosógépszerelésben is:p :D

Előzmény: Schtirlitz (58221)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58242

hát ezt próbáltam én is sugallani neki.... de már nem mondom:D

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58241

Az, az erőszak a csavarkivétel után.

Simán bevágok az élbe milliméteres koronggal. Az önmetsző elintézi magának a lyukat is, de ha nagyon szeretnél fúrni, egy 2,5 mm-es lik jó lesz.;-)

Na, az ilyen lapot kezdetű kérdés a rákfenéje az egésznek...én spájzolok, de hogy hol lehet kapni azt Pécsett sem tudom, nemhogy nagyfaluban...

Előzmény: Laci4 (58239)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58240

Szia!

Nekem is AEG gépem van. 

Szépen mos, csendes, jól mutat ott a helyén és az ajtózármágnese kitartóan, hűségesen, következetesen kattog.

Amikor meghozták és hadrendbe állítottam, megnéztem dobot, bordát, nem találtam semmi rendelleneset rajtuk.

Most, hogy írtad a sorja-gondodat megnéztem újra, célirányosan, tüzetesen, még nagyítót is használtam. 

Találtam sorját, de nagyon szigorú kell legyek ahhoz, hogy ezt határozottan ki is jelentsem.

Sok ruhát kimosott már a gép, tiszták lettek, de fizikai sérülés nem keletkezett bennük.

Talán túlzottan magasak az elvárásaid, ott is rémeket látsz ahol nem kellene, mert nincsenek. :)))

Eddig egy kisebb függönyt szedett szét a gép, azt is csak azért, mert a nejem, - a tudtomon kívül -, bedobta a még nyitott dobba a cicifixeit...

A gép nem hibázott, csak a kezelés volt szakszerűtlen... :D 

Előzmény: medardfelix (58225)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58239

Akkor rozsdafoltos lesz a ruha a lyuk mellett. :-))

LOL :D ezen jót mosolyogtam.. és sajnos igaz is lehet :D

stabilitást én is azért írtam " " közé ;) már ha van neki miatt :D

Motor-szíj okés... gondoltam megkérdezem van-e valami trükk, vagy csak a finom "erőszak".

"..és benútolom a felső élbe a két fül helyét, alul az önmetsző elintézi a dolgot."

Ez a benútolás mit takar? Simán csak csinálsz egy-egy bevágást a fülnek, vagy valahogy kicsit meg is süllyeszted?  

Mert mintha a másik oldalon meg lenne.. (bár ha nincs, gondolom úgy is teljesen jó).

Önmetszőnél a csavar méreténél mennyivel kell kisebb furat, vagy úgy van méretezve,hogy furat=metsző csavar méret? (e téren nem vagyok tájékozott :pirulós szmájli)

Ilyen oldal lapot lehet kapni amúgy? Nem emlékszem, hogy Orczy-ban a listán láttam volna....

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58237)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58238

nem az van, hogy 8 napon belül lehet cserét kérni?

de mi ez a sorja? érezni kézzel?:o

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58237

"vékony papír lapot csúsztatni a borda-fém találkozásánál"

Jó az elképzelés, a vas semmiképp nem sérülhet. :-)

Nemegy kivágásos javítást csináltam. Olyan 200X200- as lyukat szoktam vágni, és benútolom a felső élbe a két fül helyét, alul az önmetsző elintézi a dolgot. Semmit sem veszt a "stabilitásából", márha van neki olyan ...

A túloldal nem tudom milyen állapotú, de a középrész ugyanúgy jön ki mindkét oldalon. A motort hagyd békén, forgasd le róla a szíjat. A javítószettben van tömítés is, és igen, kihúz (?) berak. Elvileg. ;-)

Előzmény: Laci4 (58235)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58236

Akkor rozsdafoltos lesz a ruha a lyuk mellett. :-))

Előzmény: medardfelix (58230)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58235

Köszi!

Te már csináltál ilyen kivágásos mókát gyakorlatban? 

"stabilitásából" nem veszít a gép? Nem "könnyül" ki az oldal lap?

Bár ahogy nézem, tök ugyan úgy van kialakítva a két oldal, peremezés, besüllyesztés, nem is értem mért nem vágtak erre az oldalra is szerelő ablakot?!

Érdemes ugyan akkora nagy ablakot vágni, mint a másik oldalon, vagy elég egy kisebb, a középrésznél 2-3 centivel nagyobb rádiuszos kört-négyzetet vágni?

Maga a közép rész le-fel szerelése rejt valami trükköt? 

Hajtás oldalnál..

- ékszíj levétel? Nem néztem meg még, de motor lazítható?

- Utána gondolom ékszíj tárcsa leszerel, majd középrész kis csavarok ki, ezután a középrész elvileg egy az egybe ki-le húzható?

- Valami tömítés a dobhoz? Szimering esetleg? vagy a komplett közép rész azért jó, mert mindezt tartalmazza és csak ki-le, új fel- betol és kész?

Nemsokára felhívom az öreget, megpróbálom rábeszélni a flexelésre, viszont kész tényekkel szeretnék a szereléssel kapcsolatban szolgálni neki... 

Eléggé "mérnöki" az öreg, lehet infarktust kap, ha meghallja, ki akarom vágni az oldalát xD

Köszi az infókat, és a sok kérdés iránti türelmed!

(persze ha másnak van hozzászólása, véleménye azt is szívesen veszem!)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58224)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58234

CsaK hangosan gondolkodom..

Nem vagyok szerelő, nem tudom, hogy van a borda be rakva, de..

- Nem lehet valami vékony papír lapot csúsztatni a borda-fém találkozásánál a műanyag él alá? Persze úgy, és annyira hogy ki tudd húzni. Bár a papír előbb utóbb úgy is elázna ;) 

- Ha nem, akkor meg mint festésnél kimaszkolni mondjuk a fémet, és úgy megcsiszolni óvatosan? 

Mondjuk fura,elkeserítő, hogy egy, amennyire olvasgatás után tudom, az adott csoport prémium gépénél ilyet találni..

Sőt! 

Bevillant még egy ötlet, persze a kivitelezhetőség a gyakorlatban dől el. 

Van ez a papír vagy mi alapú köröm reszelő izé..

Ami nekünk van, annak az éle sima, nem reszel. Esetleg azzal megpróbálni.

Éle dobnak, lapja a műanyagnak. Esetleg hogy tuti legyen, (nem tudom milyen szögben kell fordítani) hogy a másik lapja se tudjon sérteni,azt letakarni szigetelő szalaggal 

Vagy az összes eddigi ötletet kombinálni.

Vagy ha tényleg gázos, és tudod nélkülözni pár napra, akkor meg szerelőt hívni... (ha már garanciás)

A párod berögződését pedig értem.. sajnos volt olyan tapasztalatom egyéb dologgal, hogy nem szakszerviz által javított berendezés nem lett tökéletesen összeszerelve.. ez gondolom már másoknál is elő fordult, és ebből eredhet.. de mivel garanciás... meg márkaszerviz talán nem lenne gond..

Előzmény: medardfelix (58230)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58233

...és van is olyasmi amire ez igaz, de nem egy mosógép kategóriában!

Előzmény: medardfelix (58232)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58232

a baratom szokta ezt mondogatni,hogyha egyszer megbontjak az uj  gepet,az mar nem lesz jo,mint ujkoraban.

Octi19 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58231

"Ha egyszer megbontjak az egyhetes gepem, akkor az mar nem lesz jo ugyse?"

...azért egy mosógép, az nem egy atomreaktor, még akkor sem ha egy AEG...

medardfelix Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58230

a polirozott vasnak mi baja lesz,ha megserul megis?  mennyire kell vigyazni?

medardfelix Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58229

igen de a sorja nagyon kozel van a femhez,a ketto talalkozasanal pont.  de majd megnezzuk,hogy  hogy lehetne. mi is gondoltunk ra.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58228

Nem a dobot, csak a bordát kell sorjamentesíteni...és nem rozsdamentes, hanem polírozott vas. Reszelőt nem említettem, az már eléggé szadista beavatkozásnak tűnik.

Előzmény: medardfelix (58227)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58227

csiszoljuk le mi magunknak? es ha megserul a dob is,megreszelodik? vagy ugyis rozsdamentes?

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58226

Nincs olyan sorja, amin egy intarziakés, vagy szike ne segítene. Sőt, a csiszolópapírt is felfedezték már, akár vizes kivitelben is...és csak három borda van benne.  :-))

medardfelix Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58225

Hello!

Tanacsot kernek toletek.

Vettem par napja egy AEG L 98699 fl2-ot.Masodszorra is megvettem,mert az elozo ugyanez a tipus  kilyukasztotta ruhakat. Haromszor mostam az elozovel es ketszer szakadtan kerult belole elo ruha.A dobban a muanyag bordak sorjasak voltak a muanyag es fem talalkozasanal. Sajnos ez a masik gep is ugyanugy sorjas.Eddig ketszer mostam vele,az ujjal, de meg nem vettem eszre egyenlore ruhaszakadast,de ki tudja, milyen lesz harmadik,negyedik mosas eredmenye.

A szerviz szerint az egesz dobot kicserelik muhelyben,elszallitjak a gepet,ha kerem,mert a bordak csak alulrol, a dobon kivul csavarozhatoak le.

Erdemes- e foglalkoznom ezzel igy? Lesz -e a vegere egy jo gepem?

Mit csinaljak? Adjam fel az AEG-vel valo probalkozast? Vagy vitessem be muhelybe?

Bontsak szet az egesz gepet? Lehet,hogy meg rosszabb lesz,mint volt?

Ha egyszer megbontjak az egyhetes gepem, akkor az mar nem lesz jo ugyse?

De tisztara beleszerettem ebbe a gepbe,kepes voltam masodszor is megvenni,es megvennem harmadszor is,ha tudnam,hogy az nem lesz sorjas.

m.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58224

Jó a meglátásod a szerelési metódusról... :-)

Előzmény: Laci4 (58223)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58223

Na igen.. én is ezt tenném, csak az 'zasszonyt kellene rávenni.

Apukájának a kecójába költöztünk átmenetileg, övé a mosómasa is.

Valószínűleg beszélek majd az "öreggel", hogy mi legyen a masinával..

Az egész kócerájt kipakolni úgy érzem nem lenne egyszerű..

Így látatlanba logikám alapján: 

Dobról minden leszerel, beömlő, kimenő csövek, vezetékek (fűtő betét, hőérzékelő, szintérzékelő meg még fene tudja mi)

Teteje leszerel, gondolom ehhez prg kapcsoló kiszerel, termosztát kiszerel, kapcsolók leköt...

ehh... copás.. 

Ha kivágom az oldalát, akkor meg gondolom csak pár csavar, és le lehet húzni az egész középrészt?!

Baranyában nem valószínű hogy járok mostanság sajna, de köszi.. Pösti vagyok ;)

Valamit gyorsan kellene majd alkotnom, hétvégéig van ultimátum... vagy javítom, vagy veszünk új mosógépet... mondotta oldalborda ;)

Nah megyek szunyálni.. hosszú volt az éjszaka.. (meló)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58222)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.24 0 0 58222

A régiek kicsit jobbak, mint a mostaniak...

Én kivágnám a lemezt, és a túloldali szerelőlemezt tenném a helyére, ami meg nem látszik, oda felcsavaroznék egy akármilyen lemezt...

Ha a napfényes baranyában jársz, adok neked egy ugyanolyan szerelőlemezt, mint ami a jobboldalon van. Egye fene, még két csavart is kapsz hozzá... :-)

Előzmény: Laci4 (58220)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58221

Ugyan már, menne az most is!

Egy igazi hölgy sohasem öreg, csak rengeteg tapasztalattal rendelkezik... :)))

Előzmény: tunderlala-3 (58212)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58220

tunderlala: általában máshol is szoktam, csak este már siettem.. nagy hiba volt :D Ma már nem vétettem el.. kellett is... :D

W124E300TDT4MATIC

Köszi a választ.

Ajaj.. akkor jól sejtettem.. háát.. nem is tudom, akarom-e :D

10 éve jártam ugyan gyúrni, de nem voltam túl sikeres.. 70 kilóval fekve nyomtam... nem állig húzást csináltam xD

Mondjuk asszony inkább új gépet venne, de ...
Ezen a flexelésen komolyan elgondolkodtam :D (bár pont az az oldala van kifelé...)

Volt már rá példa?

Szerinted érdemes lehet még vele foglalkozni? Ahogy írtad is, láttam, Candy klón.. azokról meg nem sok jót olvastam..

Legalábbis a mostani gépeikről... 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58218)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58219

Ahh.... egy zerowatt! Te is elkaptad derékba.....    :)))

Előzmény: Laci4 (58215)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58218

Szia!

A hajtásoldalt egyszerű csapágyazni, és igen, a szembeni oldalhoz ki kell emelni az egész vackot a házból, mert a kedves gyártó nem tett rá szerelőablakot. Kissé durvább módszer kiflexelni az oldalát, majd egy ugyanolyan lemezt feltenni, mint a hajtásoldalon.

Ha alkatrészt keresel a Candy névre is hivatkozhatsz,annak egy klónja.

A kiemelősdit jobbára tényleg daruval érdemes elkövetni. :-))

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58217

szia, ha ilyen hosszút írsz, akkor mielőtt elküldöd, másold ki vágólapra, úgy nem fog elveszni

(elég gyakran megesik hosszú hsz-oknál... mintha azt mondták volna, hogy valami időkorlát is van egy hsz. megírására/elküldésére, azért járnak így gyakran a hosszúk)

a többire majd ír más:)

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58216

köszönöm szépen, firefox, vagy chrome --mikor melyik-- megy rajta.

leszedem mindenképpen ezt a silverlight-ot, semmi szükség nincs rá egyébként sem

(csak azért lett feltelepítve, mert a retekklub oldal azt mondta, csak azzal nézhető meg onlány... aztán mégse:s :) )

Előzmény: tomtyi (58214)
Laci4 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58215

Sziasztok!

Na, megint nekiugrok. Tegnap este írtam egy nem rövid hsz.-t, előnézet gombra kattint, és összeomlott az opera.

Már nem volt erőm még egyszer beírni.

Kérdésem elsősorban mosógép szerelő emberekhez címezném.

A milyen mosógépet vegyek topikban jó pár oldalt (kb. 2013 közepétől máig) elolvastam, oda akartam írni, amikor rátaláltam erre a topikra is.

Úgy látom az ottani kemény mag itt is megtalálható.

A lényeg:

Adott egy Hajdu - Zerowatt HZT 613-as mosógép.

Úgy "örököltük", egy rokontól, aki szintén "örökölte".

Én ez elött max. a hajdú tárcsás gépet használtam néha, illetve azon már cseréltem "középrészt" is.   

Nem nagyképűségből mondva, egy kevés gépészeti érzékem talán lehet (bár pont ezért csapkodom a kezem, hogy nem állítottam le hamarabb a gépet.)

Anno elektroműszerészként végeztem, apróbb dolgokat meg-megcsináltam már itt-ott. (fent említett tárcsás mosógép, csaptelepek, sarokszelep csere, wc-tartály felszerelés, autó szerelés, komplett fék csere, hűtő csere stb-stb. ) Nem pék vagyok, aki a liszten kívül mással nem foglalkozik...

Szóval, nekem szinte az első használattól kezdve kicsit gyanús volt a gép hangja. 

Hangosnak találtam, illetve csapágy hang gyanúsnak. (napi melóm is gépészeti felügyelet, de nem javítás..)

Kérdeztem aki elöttünk használta, hogy ez mindig ilyen hangos volt? Azt mondta, igen, amióta nála van ilyen.. 

Közben a hálózati kapcsoló is megadta magát, átmenetileg nem épp műszerész, hanem inkább szakács módszerrel orvosoltam. 

Egy fogpiszkálóval kicsit megfeszítve rendben volt. (átmenetinek szántam, kerestem kapcsolót, de az új valami 5-6 ezerért soknak tűnt, gondoltam majd kiszerelem, addig átkötöm, és keresek olyan kapcsolót cikkszám alapján. Talán nem egyedi gyártás...)

"Utolsó" mosás közben sajnos már nem volt elég ez a megoldás, ki-kikapcsolt.. na gondoltam,mamádat, akkor most kötlek át!

Leszedtem a vezérlő panel borítását, de rájöttem, hogy azon kívül, hogy a programtárcsa gombot meg tudom takarítani, más értelme nem volt :D

Hátfal is leszed, kapcsoló le, ki, egy átkötő saru szerkeszt, összeköt, zsugorcső, összerak, működ. (most a képeket nézegetve látom, hogy lehet feleslegesen dolgoztam, mert ha jól látom, a betáp doboznál is már sarus a csatlakozás.. ejj.. lehet elég lett volna oda csatlakoztatni a továbbmenő vezetéket?! :D Nah mindegy.

Összerak.. mosás megy tovább.. (kapott egy kapcsolós dugaljat) viszont igencsak nyekergett. 

Előző mosásoknál kezdéskor kicsit nyekergett, majd csendesebb lett. No most nem!

Egyre hangosabb volt, szinte biztos voltam benne, hogy csapágy hang.. tipikus fémes hang volt, de azért levettem a hajtás oldalon található "oldal" lapot, meghallgatni a szíj-csapágy részt.

Nah.. ekkor jött amitől felállt a szőr a hátamon.. krrr... olyan hang.. szerintem akkor darálta le a csapágy golyókat. (már ha golyós csapágy van benne)

Közben meg is szorult a dob. 

A kérdés lényege: 

Érdeklődtzem 1-2 szerviznél, mennyi lenne az annyi. 

Volt akinél dobtam egy hátast, 40-50 ezres árat írt! 

Viszont volt akinél meg azért csodálkoztam, mert azt írta, hogy nem éri megjavítani, mert 15-25 ezer lenne.

Javítási költséggel ez egész barátságos ár.. ahogy néztem, olyan 5 ezer lehet a középrész/oldal.. 

Jah, azt nem is írtam, hogy amennyire be lehetett határolni hang alapján, csak hogy ne legyen egyszerű, a hajtással ellentétes oldali csapágyazás adta be a kulcsot.  

Egy dolgot szinte mindenki megemlített, hogy ha sokáig volt használva csapágyasan, akkor a tengely is sérülhetett, és akkor tényleg nem éri meg javítani, mert akkor új dob is kell. 

A milyen mosógépet topik alapján csak megerősödött bennem, hogy az új csoda csili gépek csak plusz meghibásodást, és tervezett elévülés panelt tartalmaznak ;), ezért gondoltam arra, hogy ezt a kő papír olló gépet kellene megjavítani. 

Érdemes lehet? 

Persze szeretném minél olcsóbban megúszni, már csak a korára, értékére tekintettel is. 

Amit lehet, szeretnék én megoldani. Pl. valahogy megsassolni, hogy mit kapott a tengely. (bár akkor már gondolom a középrész csere se probléma. 

A kérdés, odáig eljutni el lehet, célszerszámok, Arnoldi karok, szaktudás nélkül? 

Első blikkre nekem úgy tűnt, elég buta megoldásként, hogy a palást tart "mindent"?!

Arra van rárakva a felső keret, ajtó, és erre a keretre valahova van függesztve a komplett dob?!

Szóval a kérdések illetve a lényeg a sok rizsa után: 

- Érdemes lehet még vele foglalkozni? Mosási tudása nekünk bővel elég volt. Ha én magam meg tudnám csinálni, ha jól néztem, egy 10 ezerből megúszhatnám... 

Vagy venni egy új, legolcsóbb (50-60e) min. 2 év garis gépet, aztán ha behal kidobni?

- Ha érdemes vele foglalkozni,merről hogyan támadjak? 

- Van valami buktató, amire nagyon oda kell figyelni, célszerszám esetleg szükséges valahova? 

- Gépkönyvben láttam, hogy elvileg 70kg.. elsőre azt gondoltam, felső rész leszerel, dobról minden leköt, majd súlyokkal mindennel együtt a dob felfelé kiemel...

No de ahhoz swarci kellene.... asszony se sokat tudna segíteni a maga 45 kilójával :D Van valami trükk? vagy tényleg így megy?

Előre is köszi, hogy elolvastátok ezt a kisregényt, illetve a válaszokat!

Üdv. Laci

tomtyi Creative Commons License 2014.06.23 0 0 58214

A Silverlight az kb. olyan, mint az Adobe Flash. Ha emiatt lassult a böngésződ, akkor tegyél Flash-t tiltó kiegészítőt. Remélem nem IE-t használsz, mert azt nem ismerem. A Firefoxban és a Chrome-ban lehet használni Flashblock kiegészítőt, ami alapból tiltja ezen a player-ek indulását, de egy-két kattintással indíthatók az adott oldalon.

Előzmény: tunderlala-3 (58213)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58213

jaja, az lesz (másik gépen vagyok)

Előzmény: Schtirlitz (58210)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58212

valaha így ugráltam én is, de már öreg vagyok hozzá, ez a baj:))

köszi amúgy,  ezek szerint nem csak nekem tűnt fel... olyankor "ugrok", jobb a békesség  

Előzmény: Schtirlitz (58207)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58211

" Nos, nem haragszom"-Az jó, hogy nem haragszol. 

Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58210

Töröld le a silver-baromságot és utána ereszd rá a gépre a tisztító programot, - CCleaner, vagy hasonló -, jó esetben feltámad hamvaiból a géped, mint az a bizonyos madár... :)))

Előzmény: tunderlala-3 (58193)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58209

Mégsem tűnt el!

Na, mindegy!

Előzmény: Schtirlitz (58208)
Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58208

Itt van a kép is, az előzőről lenyúlta a rendszer!

Schtirlitz Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58207

Kérlek, mondd már el, mi bajod van a "Lalákkal"?

Hamar "skatulyázol".

Mik a feltételei annak, hogy valaki átugorhassa nálad a lécet?

A T. Nick mondja a búját-baját, segítséget remél, de ítélet érkezik: "Új Lalánk van!".

Engem is betettél a dobozba, nem zavar, megvagyok benne. Jót vigyorogtam a dolgon, de talán mások még okulhatnak az esetekből, főleg azok, akik hajlamosak a klausztrofóbiára.

Másrészről, Lala rendes hölgy, nem kellene a nevét (nick) kétes értékű jelzővé silányítani.

Nos, nem haragszom, Rád főleg nem, - mert az írásaid alapján, remek szakember lehetsz, olyan, akit bátran a hibás gépem közelébe engednék -, csak úgy leírtam a gondolataimat.

Vizuális alkat vagyok, látom magam előtt, ahogy a népek erőlködve igyekeznek átugrani a léc felett, amit Te tettél fel bizonyos magasságra... :)))

Előzmény: mosogep-szerelo (58044)
mn72 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58206

Köszönöm!...erre még nem gondoltam :)...remélem ez lesz a baj.

Előzmény: mosogep-szerelo (58205)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58205

Szia!

Van egy műanyag alkatrész a bal oldallemez alatt, az üst alsó részén, azt ki kéne takarítani, átlátszó, légcsapdának hívjuk! Vagy szerelőt hívsz, vagy ha tisztítás után sem lép tovább, akkor mindenképp!

sanyooo

Előzmény: mn72 (58204)
mn72 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 58204
  •  Sziasztok!

AWT 2274/3-700 mosógépem rendben megcsinálja a beállított mosási programot, de öblítés és centrifuga előtt

mindig leáll,ki-be kapcsra viszont elindul...alul szűrőnél semmi koszolódás,szennyvíz kivezetőcsőnél a golyós szelep  tiszta...

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58203

Ha a két fülét össze szorítod ki kell jönnie, ha mégsem, nekem van igazam. :(

Előzmény: hasinav (58202)
hasinav Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58202

Köszi enyire azért nem koszos csak azta kosarat szeretükvolna ktisztitani,huztam teles erövel és nem igazán jön.

Előzmény: mosogep-szerelo (58184)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58201

ja hogy az... tényleg... látszott is valamelyik részben, ahogy a fürdőben a háremhölgyek abba tömködték a szennyest:D

Előzmény: Teaway (58198)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58200

:D úgy-úgy:))

Előzmény: mosogep-szerelo (58199)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58199

Én előtte meghámozom, na nem teljesen, csak úgy félig-meddig, hogy zöld is maradjon rajta.

Előzmény: tunderlala-3 (58197)
Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58198

A szulejmán. Azonos ország.

Előzmény: tunderlala-3 (58195)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58197

azzal mi lenne a gond, hajszálvékony szeletekre szoktam lereszelni ubisalinak:p :D

Előzmény: mosogep-szerelo (58196)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58196

Semmi gond, mégsem rücskös uborka! 

;-D

Előzmény: tunderlala-3 (58191)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58195

:o ? biztosan :D

Előzmény: Teaway (58194)
Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58194

Beko-t vett, semmi kétség.

Előzmény: tunderlala-3 (58193)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58193

valami silverlight vagymi xarságot telepítettem fel rá a napokban, hogy a retekklubon onlány meg tudjam nézni a szulejmánt, amin bealudtam... az sem sikerült, de legalább azóta meg is van halva a gép totál:s :D

Előzmény: Teaway (58192)
Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58192

Nyugi, még itt vagy:)

Előzmény: tunderlala-3 (58191)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58191

jaj, bocsánat, ezt nem ide akartam... meg van zakkanva a gépem, egy óra, mire átmászik egyik oldalról a másikra, azt hittem, már máshol vagyok... sorry!!!

Előzmény: tunderlala-3 (58190)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58190

ha már testápoló:)))

úgy döntöttem, mit nekem némi kis ásványi olaj:D, nem ebbe fogok belehalni, és kértem nemrégen ezt.... hogy ez mennyire iszonyat jó... állaga, illata, és ahogy hidratál:) 400 milit vettem valami 500,- körül, ennyiért ajándék, ha lesz akciósan, érdemes kipróbálni:)

http://kremmania.hu/kremek/avon-care-intenziven-hidratalo-testapolo-mehpempovel

Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58189

Még nem tudjuk, milyen mosószert használ.

Előzmény: tunderlala-3 (58188)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58188

nyilván ;))

de szerintem bármiből

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58187)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58187

Tiudom. És szinte kimenekül az AEG- ből. ;-)

Előzmény: tunderlala-3 (58186)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58186

a jó minőségű mosópor maradéktalanul feloldódik, az nem "ragaszkodik"

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58179)
Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58185

1. Tényleg kérdés volt, én olvastam rosszul.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58183)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58184

Szia!

Ha tele van darabos gyetvával, amik belógnak a szivattyúházba is, akkor nem fog kijönni! Ki kell szerelni a szivattyút, és onnan kipucolni a nagyját, majd felfelé kihúzni a kosarat! A szivattyút az értelmesék berakták az üst oldalába, le kell bontani a gép oldallemezét, hogy hozzá férj!

Jó barkácsolást! :)

sanyooo 

Előzmény: hasinav (58178)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58183

1. Nem kerestettem, kérdeztem

2. Tiouson belül  is vannak eltérések.

3. Ne trollkodj. :-))

Előzmény: Teaway (58182)
Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58182

Az előbb még tisztítónyílást kerestettél vele elől :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58181)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58181

Nem törik az olyan könnyen. Arra ügyelj, hogy az ajtót ne akard kiszedni: kissé bénán, féloldalasan nyílik. Utána felfelé húzd a szűrőt ügyelve, hogy a lyuk szabadon legyen, ergo kiférjen rajta a szűrőkosár.

Előzmény: hasinav (58180)
hasinav Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58180

Köszi.Megpróbálom,csak nem akkartam eltörni.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58179

Felnyitod az ajtót, és erőszak. A jóminőségű mosópor ragaszkodása rögzíti.

Előzmény: hasinav (58176)
hasinav Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58178

Sajnos nem tudom ez alapján kiszedni,olyan infot keresek aki már szedet kiilyet.

Előzmény: Teaway (58177)
Teaway Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58177

Leírás nem segített?

Előzmény: hasinav (58174)
hasinav Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58176

Ez a dobban van,és nem birom kiszedni.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58175)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58175

Nincs rajta elöl alul tisztítónyílás?

Előzmény: hasinav (58174)
hasinav Creative Commons License 2014.06.21 0 0 58174

Tisztelt Úrak!

Segitséget kérnék Elecrolux ewb 105205 w idegen tárgyak csabdáját hogyan lehet kiszedni tisztitás miatt?

Segitséget elöre is köszönöm.

Octi19 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 58173

Ha jó állapotban van akkor csak is a Miele!

Előzmény: wector81 (58171)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.20 0 0 58172

nincs bestbuy. sajnos.

Előzmény: wector81 (58171)
wector81 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 58171

Hali! Szakik, felültöltősben mi most a legelfogadhatóbb? Havernak kéne panelba, tényleg nagyon szűk a hely, csak ez fér el. Árban-megbízhatóságban-szervizelhetőségben? Vagy továbbra is használt Miele? :) Találtam pl W149-et 58-ért.

Zeki_ Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58170

Hű, akkor a 3. gyereknél cseréltük le. :)

Előzmény: Zeki_ (58169)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58169

Ja.

Előzmény: mosogep-szerelo (58168)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58168

A panasonic-ra?

Előzmény: Zeki_ (58165)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58167

Az a nagy helyzet, hogy a Miele sz@rik a marketigre. Ugyanolyan dobméret mellett (literben) a látáskorlátozó gyártó simán ráírja a 7- 8 kg töltetet, ami náluk 5 kg... ;-)

Előzmény: Octi19 (58164)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58166

Igazad van... minden család más! De azért egyszer próbáld ki, hogy beletömöd a plédet a mosógépbe és figyeld meg, hogy szépen ki fogja mosni...

Előzmény: Zeki_ (58165)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58165

Minden család más.

Mi a 2. gyereknél cseréltük le a mosógépünket 8 kilósra. 1 gyerekkel és épphogy elég volt az 5 kilós felültöltős. De még ebbe a 8 kilósba sem fér bele a matrachuzat, vagy a nagy pléd. Ezek mennek a tisztítóba. Vagyis ha brutál betömöm befér, de akkor hogy mossa ki?

Előzmény: Octi19 (58164)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58164

egy átlag családnak azért elég az 5kg kapacitás is... nemrég csak úgy kíváncsiságból megmértem az ágyneműnket mosás előtt. 3,8kg volt! (2db paplanhuzat, 2db párnahuzat, 3db kispárnahuzat, 1db kispárna ...mert izzadós vagyok, mindez flanel anyagból és persze egy franciaágyra való lepedő...)
lehet, hogy nem véletlenül az átlagos Miele gépek is "csak" 5kg kapacitásúak... egyébként nem észrevehetően kisebb az 5kg-os Miele dobja mint a 6kg-os Whirlpool dobja volt, sőt!Ha jó ár érték arányú gépet akarsz akkor ne zárd ki a használt Miele gépeket sem, 100 papírért már nagyon jók vannak és hát... nem egy kategória a többivel... messze nem egy

Előzmény: Zeki_ (58163)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58163

Sajnos csak 5 kilósban van.

Előzmény: mosogep-szerelo (58162)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.19 0 0 58162

Annál jobb ár/érték arányút nem találsz! 

Előzmény: Zeki_ (58161)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.18 0 0 58161

50-ért van Beko. :)

Előzmény: mosogep-szerelo (58156)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 58160

az ilyeneket Axióma szúrja ki tévedhetetlenül:))

Előzmény: Zeki_ (58131)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 58159

ezt én nem tudhatom...

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58154)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.18 0 0 58158

Vegyél akciós legolcsóbbat ötvenért, a másik feléből meg két- három év múlva egy másikat...

Előzmény: 1zsakkrumpli (58157)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58157

Az a helyzet, hogy max. 100.000.-t tudnék a mosógépre költeni.

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58156

Beko

Előzmény: 1zsakkrumpli (58151)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58155

Lalával szemben semmi esélyed! :(

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58154

Gondolod, hogyha Mielét akarna venni, akkor itt vakarózna az árérték arányon... ? :-)

Előzmény: tunderlala-3 (58153)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58153

szerintem az a jó ár-érték arányú gép, ami nem csak pár évig megy el hiba nélkül... inkább legyen kicsit drágább, de megbízható: AEG

még drágább és (talán) még megbízhatóbb: Miele

Előzmény: 1zsakkrumpli (58151)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58152

Valószínű programmotor/ vezérlés hiba.

Teljesen felesleges árértéken törni a fejed. Mindegyik elmegy pár évig...

Előzmény: 1zsakkrumpli (58150)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58151

Amennyiben nem oldódik meg az Indesitemnek a hibája, kényteklen leszek venni egy új gépet.

Most jönne a kérdésem ár-érték arányban mit javasoltok?

Nem kell, hogy szárítós legyen, de elől töltőset szeretnék.

Nagyon köszönőm!

1zsakkrumpli Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58150

A reset nélkül a kapcsolt 8-asra tekertem, a mosógép semmit nem csinál.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58117)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58149

Mondom én, hogy felesleges oda a keret...csak a gond van vele... :-))

Előzmény: g.eva74 (58148)
g.eva74 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58148

Áááááá, megoldodott a probléma. Úgy néz ki, hogy a szárítógép keretének széle akadályozta a adagoló becsukodását. Köszönöm a segítséget.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58147

Nézd meg, hogy nincs- e felragadva mosószer a fészek peremére - vagy a fiókra. A mosószertartóról nem ugrott le az első burkolat? Más nemigen lehetséges...Szintén határozott mozdulattal told be. (be kell annak oda menni...)

Előzmény: g.eva74 (58146)
g.eva74 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58146

Köszönöm a segítséget, határozott mozdulattal húzva kijött a fiók, de nem tudom még mindig visszatolni. Elvileg a járatában van, máshova nem lehet tenmi. Viszont a gond akkor kezdödött, amikor az előmosásos részbe tettem por mosószert teljes kihúzás nélkül és azóta nem tudom betolni.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58143)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58145

Én írtam. :)

Előzmény: mosogep-szerelo (58100)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58144

és ez alapból így érkezett? :O

velem is előfordult már, hogy nem jól tettem vissza, ahogy előttem is írták, ügyelj rá, hogy a vájatban menjen, amikor visszateszed a helyére.

nem kell félni tőle, nem fog eltörni, határozottan húzd ki.

Előzmény: g.eva74 (58142)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58143

Határozott mozdulattal húzd meg. Ha kijött, tedd vissza a helyére, ügyelve, hogy a vezető a vájatban menjen, ne mellette.

Előzmény: g.eva74 (58142)
g.eva74 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58142

Sziasztok, 

Van egy 2 hetes Aeg elöltöltös mosógépem. Elsőnek nem tudtam teljesen benyomni az adagoló fiokot és már ki sem tudom húzni. Szakszervízen kivül lehet orvosolni a problémát?

LANCIAATI Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58141

Üdvözletem!Van egy Electrolux EWF 12470 w típusú elöltöltős mosógépünk.A következő hibája van,bekapcsolás bármilyen programindítás után,csak a szivattyú megy,semmilyen más funkciója nem indul el,sem motor sem semmi.Hibakódot pedig nem ír!Tud esetleg segíteni valaki,mi lehet a baj?!Köszönöm Üdv!

Octi19 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58140

Nálunk a gyerekszáj elnevezte a nevezett üzletet "rosszbolt"-nak... persze a megfelelő selypített kiejtéssel. Történt egyszer ugyanis, hogy vettem ott a feleségemnek egy vaslót. Ez egy BOSCH gőzölős vasaló volt és volt 3db a polcon nekik... na pont a harmadik lett jó és én balga is csak a harmadikat próbáltam ki a boltban... az elsőnek le volt ragadva valami szelepe és nem jött belőle semmi, a második össze volt törve (!!!) az egyébként sértetlen dobozban...

Tehát +100km utazásba lett az új vasaló a "rosszbolt"-ból!

Előzmény: Zeki_ (58137)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58139

odáig még nincs gond, ha csak az adott programnál megengedett max.-nál akar többet berakni és ez mondjuk egy kímélő 3,5 kg-os program a 7 kilós gépen, mert max. több vizet/áram használ, mintha csak az optimális töltet lenne bent.

csak 7 kilónál többet ne akarjon berakni, jóval többet meg pláne ne:D

Előzmény: Teaway (58110)
Teaway Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58138

Oda én nem járok/írok! :)

Előzmény: mosogep-szerelo (58136)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58137

Nagy gáz, mert van ott balra az a Maga itt mit reklámoz? link, azzal szépen lehet valaki fizetős reklámozó a fórumon. Erre nem telik nekik?

Más topikban ez működik.

Vagy úgy valóban személyesen senki sem meri képviselni a MM-ot? Csak ilyen bokorban megbúvó zugírogatók?

Lejáratják a céget. Mondjuk amúgy sem olcsók.

Előzmény: mosogep-szerelo (58136)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58136

Megint miről maradtam le? A csóringer cég zugreklámjáról?  A poltopicok teli vannak ilyen bértollnokokkal, nem újdonság!

Előzmény: Zeki_ (58135)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58135

Jönnek ellenőrizni, hogy Gizike beírt-e minket a mosógépes topikba?

Azt már nem olvassák el, hogy mi erre a topik reakciója?

Mert akkor Gizikét inkább büntetni kellene.

Előzmény: Teaway (58134)
Teaway Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58134

Vásárlási utalványt vagy %-os kedvezményt kap.

Előzmény: Lacivill (58126)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58133

Nem baj az:)

egyedül neki.

Előzmény: Zeki_ (58129)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58132

Én benne vagyok... :-))

Előzmény: Zeki_ (58131)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58131

Lalát meg kéne tenni. :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58130)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58130

Az a baj, hogy nincs egy helyi mod, aki ignorálná az ilyen hozzászólásokat...

Előzmény: Zeki_ (58129)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58129

Az a baj, hogy ez antireklám. Pont ellenérzést vált ki.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58128)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58128

Valószínű igen, ezért fizetnek; mindig feltűnnek néhány hozzászólásos, titkos mailcímekkel... :-(

zsizsikke Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58127

Hát, ha alkalmazott, akkor végeredményben igen. 

Csak csinálná elegánsabban....

Lacivill Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58126

Inkább az eltűnést kéne választania, de most komolyan ezért fizetnek neki, hogy reklámozzon multi cégeket?!

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58125)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58125

Ki a bánatnak köszöngetsz? A "válasz" opciót kéne használnod... :-(

Előzmény: Törölt nick (58122)
Teaway Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58124

Ehhez képest fél éve még vmi felültöltőst keresett, mert a régivel mindig baj volt....

Előzmény: Zeki_ (58123)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58123

Hiszed vagy nem, de itten nem szeretjük a médiamárktot reklámozókat.

Előzmény: Törölt nick (58122)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58121

"Meddig tömködsz még?"

Előzmény: Teaway (58120)
Teaway Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58120

Gondolom ugyanoda fogja azt is kiírni, hogy:

"Ne tömjé' má' belém több cuccot, te részeg állat, mer' fullon vagyok!"

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58119)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58119

:-))

Ez jóóó :-)

Előzmény: Teaway (58118)
Teaway Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58118

Úgy látszik, a használatiban se bízhat meg az ember:)

Azt viszont láttam a videóban, amikor indult a mérleg, és kiírta: "Tegye be a ruhát."

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58116)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58117

Próbáld kikapcsolás és reset nélkül áttekerni a 8- as programra...mit csinál a prk?

Előzmény: 1zsakkrumpli (58114)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.16 0 0 58116

Szóval ez is valami csúsztatásközeli információ... :-)

Előzmény: Teaway (58115)
Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58115

Messze vagyok most a géptől. Elmész a markabolt.hu-ba és lefotózod, ha kell a kép :D

A neten olvasom a használatit, abban ez áll:

"Ha a maximális töltetnél több ruhát tesz be, akkor a kijelzőn a maximális töltetet meghaladó súly üzenet jelenik meg."

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58113)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58114

Kérdésem a következő lenne:

Van egy Indesit WGD 1236 TX tip mosógépünk, kb. 14 éves. Napokban elkezdett rosszalkodni:

- program 7 és a 8-as között megáll - centrifugázás közben -, kikapcsolás után körbetekerem a programkapcsolóját és ismét a 7-re, majd bekapcsolom, akkor végig megy a program.

Mi lehet a baja? Érdemes megjavítatni?

Köszönöm a segítségeteket!

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58113

Beszúrnál a szöveges tájékoztatóról egy képet?

Előzmény: Teaway (58111)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58112

Mert te biztosan leméred a mosandó ruhákat....ha igen te vagy a kivétel. ;-)

Előzmény: Teaway (58110)
Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58111

Ha én terveztem volna, akkor túltöltés esetén szöveges tájékoztató (ez most is van) + sípolás!

Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58110

Na de miért akar vki többet beletenni, mint amit a program enged?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58105)
wector81 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58109

Hali! Rég írtam ide, de ha belevaúzhatok - saját tapasztalatomra alapozva - ne higgy az ilyen EcoBubble, súlyautomatika, szenzor-hegyek, stb mosógépeknek, mindegy, hogy Samsungnak, vagy akárminek hívják is.

Én is beleugrottam anno, 8kg, 1400-as centrifuga, DirectDrive hajtás, inverter motor, AirBubble dumás gépet vettem, és úgy meg bántam, hogy el nem lehet mondani, mákom volt, hogy le tudtam nyomni a forgalmazó/szerviz torkán, elvitték és visszakaptam az árát. Úristen mekkora egy f*s volt az egész gép, el se hiszem így utólag... Addig rendben van, hogy jó nagy dob, meg a DD inverter motor miatt mosás közben halk, de itt vége. Az agyonszenzorozott agya olyan kevés vízzel akart mosni, amennyiben nem lehet, emiatt nem is mosott nem hogy nem jól, konkrétan sehogy sem mosott, végtelenül szarul megírt programokkal, a gyenge váz és nulla merevítések miatt valamint a gyatra kiegyensúlyozatlanság-érzékelés miatt hiába inverter, meg DD, úgy dübörgött, hogy féltem leszakad a földszintre. Az AirBubble egy kis membrános légpumpa - mint az akvarisztikai - az üst alján, ami nyomja bele egy vipoláncsövön a levegőt az üst aljába és főmosás elején bugyborékol pár percen keresztül - merő parasztvakítás. Ja az enyémben még volt SilverNano technology is, amitől elvileg alacsony hőfokon is fertőtlenít - hát ezt sem nagyon éreztük, a tökéletlennél is rosszabb mosási hatékonyságnak hála gyakorlatilag minden szag benne maradt a ruhában, silvernano ide-vagy-oda. Ez egy százezer forintos kóreai gép volt, soha többet hasonlót sem veszek!

Mikor visszakaptam az árát vettem használtan egy AEG 76850-est, ami Lalának is van és bár meg kellett csapágyaznom (amiben sanyooo segített skype-on :), még így is olcsóbbra jöttem ki, mint a fent leírt hulladékkal, és az AEG tényleg csendben mos, tökéletesen tisztára, megfelelő mennyiségű vízzel, tetszőleges idő alatt.

Szóval én csak azt tudom javasolni, ha normális gépet szeretnél vagy AEG-t vegyél, vagy méginkább megbízható forrásból származó használt Miele-t, ezekben nem fogsz csalódni! Pl egy Miele W986/987 vagy 377-es gépet 100-120 környékén megkapsz 1év garival, és az kimegy a világból.

Előzmény: csabex09 (58077)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58108

Bocsi! ...benéztem...

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58107)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58107

Azt azért tudom, hogy mi van a saját gépemen...

Előzmény: Octi19 (58106)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58106

A Miele W377-esen sincs ilyesmi...

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58105)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58105

Szóval nem jelzi hanggal, maximum valami "izé" látszik a kijelzőn...

Sajnos ilyen, és ehhez hasonló csúsztatásokat sokan tényként kezelnek (miként egy prerzentációt a jövő mosógépeiről), és erős tévedésben vannak.

Legjobb tudomásom szerint a Miele W377 tipusú gépén van töltetjelző; 25, 50, 75, és 100 % - de nem dekára adja meg a töltetmennyiséget, pusztán javaslatot tesz a mosószer mennyiségére. Ja, és semmi sem csiporászik, ha túltöltöd.

"Ha a maximális töltetnél több ruhát tesz be, akkor a kijelzőn a maximális töltetet meghaladó súly üzenet jelenik meg. Kimoshatja a ruháit, de megnő az energia- és vízfogyasztás."

Ez magyarra fordítva kb ennyit tesz: mivel több a töltet mennyisége, így több vizet és energiát használ el a mosáshoz, és közben van egy izé a kijelzőn.

Én még hozzátenném: nem biztos, hogy sikerül tisztára mosni a ruhákat...

Előzmény: Teaway (58104)
Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58104

Lehet, hogy nem sípol; azt csak úgy írtam:)  Akár pittyeghetne is.

98699FLE2

A kezelési szerint ez történik:

"Ha a maximális töltetnél több ruhát tesz be, akkor a kijelzőn a maximális töltetet meghaladó súly üzenet jelenik meg. Kimoshatja a ruháit, de megnő az energia- és vízfogyasztás."

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58102)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58103

Én a youtube-on láttam magnetrontrafót centrifugálni... :-))

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58102

Pontosan melyik is az a sipolós tipus?

Előzmény: Teaway (58099)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58101

Aztaaa... Nem semmi :D De hát a zaj is elég fura amikor ide oda dobálja mosás közben a ruhákat, nem értem, hogy nem lehet azt észrevenni... 

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58100

Valaki írta itt, hogy ismerőse a két kilós öntöttvas súlyzót kimosta a ruhákkal együtt, "véletlenül"!  Szóval valóban a kerítés magasságával van a gond, szerintem. 

Előzmény: csabex09 (58098)
Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58099

Sípol, ha elérted a súlyhatárt.

Előzmény: csabex09 (58098)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58098

Az sem baj, ha nem látom a kilót... Ne induljon el ha túl van terhelve, ez a lényeg.

Előzmény: Teaway (58095)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58097

Nem, venni akarok!

Előzmény: mosogep-szerelo (58094)
Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58096

De ilyen 76850-et már nem kapni újonnan.

Az enyémet se, pedig 22 éves, és még mindig megy:)

Előzmény: tunderlala-3 (58073)
Teaway Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58095

Van mérleges AEG, pakolod be a ruhát, a kijezjőn meg látod, hány kiló.

Előzmény: csabex09 (58014)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58094

Lehet nem venni, hanem eladni akar, én már erre gondolok. :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58093)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58093

Még mindig a pdf... :

"If the Optical sensor is available in the future, the hardware also will be available to
construct it in the real world."

Ennyit a jelenleg vásárolható szenzoros samsungról...

Előzmény: csabex09 (58047)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58092

hát az mondjuk mehet a farmerokkal, ami már "nem sajnálós"...

jó éjt!

Előzmény: csabex09 (58090)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58091

a 6 kilósok és az 5 kilósok dobja között nem nagyon van különbség, szemre szinte észrevehetetlen, úgyhogy az még szinte nem oszt és nem szoroz, hogy 5 vagy 6.

7 kilótól kezdődik a különbség, ott már szemre is egyből lejön, hogy jóval nagyobb a dob, mint az 5 kilósé.

8 kilósat nem néztem, de a 7 nekünk ötünknek is bőven elég, azt már valahol "soknak" tartom, nem vágyom rá, ha egyszer cserélni kellene esetleg, akkor sem gondolkoznék 8-ban.

Előzmény: csabex09 (58088)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58090

Megtartom, jól főz :P Munkás pólókat akart mosni vele... Szereti felgyűjteni amíg megtelik a mosatlan kosár, ez a baj :(  Leptem én is, jó ejt, sziasztok.

Előzmény: tunderlala-3 (58089)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58089

ha jól főz, meg másban is jó, azért tartsd meg:D

és elnézést kérek, de a rengeteg farmerrel együtt mi mást akart volna még együtt mosni, muszlin blúzokat?

a farmer olyan súlyos, nehéz anyag, különösen vizesen, azzal nem szerencsés bármit együtt mosni, még pamut pólókat sem, mert ha ezt rendszeresen elköveti, hamar elbúcsúzhat tőlük, megcsúnyulnak, szétdöngöli őket a sok nehéz, durva farmer:(

léptem, jó éjt!

Előzmény: csabex09 (58087)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58088

Köszönöm a javaslatot :) Ilyen tapasztalatok sokat számítanak, hogy tényleg minél hatékonyabbat vásároljon az ember :)

Előzmény: tunderlala-3 (58086)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58087

Hat az én asszonyom megold minden ilyet :D Pl. a konyhai robotot is tönkre vágta avval, hogy nem várta meg, hogy teljesen leálljon, hanem azonnal elfordította a tetejét és gyakorlatilag minden alkalommal hirtelen állt le, ami a szíj nyúlását okozta sajnos :( Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy alul darál, nem a zöldséget a táljában :D A mosásnál kb 80% farmer volt... A kezem nem fért be a dobba, annyira teli tömte :D  Lehet új asszony kellene inkább mint mosógép? :))))))))))))))))))))))

Előzmény: tunderlala-3 (58085)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 58086

jah és ne 5 kilósat vegyél, még ha netán ketten vagytok csak, akkor sem

7 kilósban gondolkozz, abba már nem egy felnőtt télidzsekit tudsz belerakni, hanem rögtön kettőt, és még szellősen is van, szépen ki tudja mosni.... paplant, párnát is kényelmesen lehet mosni benne, vagy ágytakarót.

ha meg kevesebb töltetet raksz bele, mert szerettek gyakrabban mosni bármilyen okból, és úgy gondolod, hogy nem gyűlne ki a közel teljes adag, akkor sem kell attól tartani, hogy majd pazarolja a vizet-áramot, mert ugye annyit használ csak, amennyi az adott töltethez szükséges. ennyi. úgyhogy én 5 kilósat nem vennék még két fős háztartásba sem, kényelmi szempontokból.

Előzmény: csabex09 (58075)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58085

hát hogy elindul-e, ha több van benne a megengedett tömegnél, azt nem tudom... majd kipróbálom... farmerekkel:D

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58084

farmer az súlyos nagyon... ha csak azok mennek be, abból könnyen túl lehet pakolni... az egyedüli ruhanemű, amivel túl lehet tölteni a gépet, mert még törülközőkből sem fér be annyi, amivel túl tudnád lépni a max. töltetsúlyt.

Előzmény: mosogep-szerelo (58080)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58083

Jó éjszakát kívánok, én is megyek lassan :)

Előzmény: mosogep-szerelo (58081)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58082

Melyik viccet? :) Tényleg! Esküszöm! Fürdőszobai mérlegen mértük le :D +/- 0.3 kg mondjuk...

Előzmény: mosogep-szerelo (58080)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58081

Mindjárt éjfél, én megyek aludni. 

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58080

Ezt én nem hiszem. 

Előzmény: csabex09 (58079)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58079

Egyszer mértem, mert már indításnál sokalltam a ruhát amikor mosott az asszony... Hát 6.4 kg akart berakni az 5 kg-os gépbe :( A farmerek húzták a legtöbbet...

Előzmény: mosogep-szerelo (58076)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58078

Ismered a viccet Kohn-ról és a rabbiról? 

Előzmény: csabex09 (58077)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58077

Ok, akkor a Samu és a bubik téma lezárva :)  No meg a súlyautomatika is akkor :D 

Előzmény: mosogep-szerelo (58074)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58076

Kimértél már 6 kilogramm száraz ruhát? Tudod mennyi az? Kétlem. 

csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58075

Igazából nem a buborék a lényeg, hanem az, hogy legyen takarékos minden szempontból, és ha pl. az 5 kg-os mosógépbe az asszony 6-ot pakol, akkor ne induljon el... A bubi a pezsgőbe való valóban :P Az utcára sem való a bubi :D :D

Előzmény: tunderlala-3 (58073)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58074

" Mar kezdem unni"---Teeeeeeeeeeeeeeee???????    Mi mit szóljunk???  :(

Előzmény: csabex09 (58072)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58073

igen, én vagyok az aeg-ügynök:))))

ne carakodj mindenféle buborékokkal meg hasonlókkal, sok jót nem hallottunk még róla, az biztos... itt is volt régebben, aki szidta nagyon, neki olyan volt, nem győzte csak lecserélni

nekem van egy 76850-es inverteres aeg-em, 6 és fél éves, az életben szerelő még nem látta, az csak mos... és mos... és mos.... ötünkre, úgyhogy nem pihen sokat. ja és csendben, az se mindegy.

Előzmény: csabex09 (58072)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58072

:D Igazad van amúgy, köszi :) Mar kezdem unni, hogy egy kérdés miatt ennyire mélyen belementünk a dolgokba :) Utánanézek az AEG mit tud ilyen téren. Te lennél az a "Lala" ? :P Azt írták korábban, hogy na még egy "Lala" :D

Előzmény: tunderlala-3 (58071)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58071

AEG

oszt meg van oldva... ennyit pötsölni tényleg:s :D

Előzmény: csabex09 (58070)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58070

Ilyen téren nem vagyok... Hisz akkor nem írogatnék itt veletek, hanem mar rég meglenne a gépem :) 

Nem problémázok, csak számít, hogy mit veszek... Az, hogy nem értek mindenben egyet néha, amire azt mondjatok, hogy ipari hulladék az normális szerintem :) Egy percig sem vontam kétségbe a tudásotokat itt, tévedésbe ne essünk :) 

Előzmény: mosogep-szerelo (58069)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58069

Te nagyon komoly szakember vagy, már látom! Sokat tanulhatnék tőled! Egy valamit nem értek, ekkora intelligenciával mi a fszomat problémázol egy 80 ezer Ft-os gép megvásárlásán?

Előzmény: csabex09 (58068)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58068

Ezt sem úgy értettem szó szerint... Nos amire én gondolok az, hogy a CAD-es programban szépen megtervezik, de fizikailag meg sem nézik, hogy az a darab talál-e a való életben, mert ők bíznak abban, hogy a CAD és a számítógép az nem hibázhat, de más elemeknél lehetnek eltérések, vagy esetleg más olyan akadály ami eszükbe sem jut csak akkor ha látják fizikailag mi is történik HA... Konkrétumot nem írhatok, de fordult már elő nálunk az üzemben, hogy szépen megvolt tervezve, minden klappolt a rajz szerint, csak éppen egy apró dologgal nem számolt a mérnök, hogy amikor az egyik modult betolod, annak a füle pont olyan helyen ütközik amit a rajzon ö nem is láthatott, mert ez külön opció a géphez... Itteni mérnökeink törhették szépen a fejüket a megoldáson, mert már kb 170 db. gép le volt csomagolva és du. már szállításra került volna sor... Nálunk ha a gépek már szállítási állapotban vannak, akkor hatalmas kartonozást kell visszabontani és a másik, hogy vám szempontból már minden le van rendezve, beütemezve és a vevő már várja a gépeit, hisz ő be is üzemeli egy ütemterv szerint... Ja, és nem a szomszédos országokba szállítunk, hanem több kontinensre innen Magyarországról. Szóval erre akartam kitérni az "íróasztal" mögüli tervezés említésénél.

Előzmény: mosogep-szerelo (58065)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58067

igen, van olyan aeg, szerintem miele is van

azok jók az olyan háziasszonyoknak, akik hajlamosak túlpakolni a gépet... 

Előzmény: Zeki_ (58064)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58066

nem hagyok időt erre:D

Előzmény: Teaway (58063)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58065

"Manapság sok mérnök íróasztal mögül tervez"---Milyen igaz, pedig mennyivel jobb lenne, ha a mérnökök satupad mellet, vagy a kazánházban terveznének, más lenne a világ...

Előzmény: csabex09 (58061)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58064

Valamelyik drága AEG-nak van/volt olyan mosógépe, amibe ahogy raktad be a ruhákat, úgy mérte egyből kilóra. A markabolt.hu-n volt is arról videó.

Teaway Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58063

Lógass bele kanalat, nem meg ki belőle a bubi.

Előzmény: tunderlala-3 (58053)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58062

Pedig nem kitaláció... Valós az a PDF... Lehet akkor ilyen jellegűt nem javítottál még, ez is előfordulhat, nem? :) 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58058)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58061

Nem biztos, hogy meglesz, csak eddig nagyon meggyőző a technikai leírás és ismerős tapasztalata alapján...

Elhiszem, ezert is írtam korábban, hogy megtervezik meg minden, de a való életben lehet nem épp úgy működik... Manapság sok mérnök íróasztal mögül tervez, aztán utólag emiatt jön a meglepetés... Amúgy a "marketing" videóban a dob alatt van a levegőpumpa, de akkor az is változhatott azóta. Energiatakarékosságnál ott van ez a A+++, de mondjuk nem tudom mennyire valós ez... Hát ha a való élet szerint kellene gyártaniuk tökéletes minőséget, akkor szerintem max iparágra gyártanának... Egy kovács, egy kőolaj finomítós, autószerelős.. stb. mosógép :D 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58056)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58060

nah... siemensben se gondolkozzak?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58057)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58059

ami a legjobban fertőtlenít, az nem más, mint a vasaló:))

vagy a 95 fok, de arra ugye nem illik bármit betenni....

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58058)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58058

Megnéztem a pdf-et: na ilyet nem találtam a mosógépekben - mosogatóban igen, de az másik topic. :-))

SilverNano marketinghülyeséged nincs? Az is megér(ne) egy misét...

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58057

Vegyél Siemens, vagy Bosch feliratú gépet, jó lesz hozzá alkatrésznek a Fagor. :-D

Előzmény: csabex09 (58052)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58056

Ha meglesz a csodás EcoBubble géped, ne restelld, vedd le a tetejét. Hátul az üstre van csavarozva egy levegőpumpa...(mondjuk én két guppinak is különbet rittyentenék) Na ez a csodavacak bugyogtat (?) némi levegőt a dob alá. (Az is hozzátartozik, hogy az első tíz/ húsz mosásnál, mert utána a milliméteres befúvócsonk eldugul a trutyitól - mert azért időnként leáll, és a mosószeres víz visszaáramlik)  Szerintem katasztrófa, de ez csak az én véleményem.

És jön a nagy energiatakarékos marketingduma. Ha megnézném, a tiszemtoszomozós mosás több energiát használ el, mintha normálisan mosna...vagy ha nem többet, akkor semmi esetre sem annyival kevesebbet, mint amit állítanak.  Persze, egy tesztre fel lehet készíteni a gépet, akár bemutatóra is (célhardverrel pillanatok alatt feltölthető a program)- csakhogy a való élet az nem teszt, ott kissé összetettebb a mosnivaló - és annyi célprogramnak nincs hely, amennyire szükség lenne ebben a relációban. 

Egy nagyméretű plédet például ne állj neki mosni - vagy ha mégis, akkor ne csodálkozz, hogy a tényleges idő jelentősen hosszabb, mint a kijelzett...

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58055

napkitörés érzékelők...

ez ma mindent vitt:D

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58028)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58054

Ha te mondod.

Előzmény: csabex09 (58052)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58053

mert miért? kell a francnak buborék... max. pezsgőben

csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58052

Ezt nem a szó szoros értelmében értettem... csak írtam valamit... :) Tiszteletben tartom a véleményt és meg is köszöntem, de az a baj, hogy a beko meg az ilyen nagyon legalja nem mos rendesen... :( Amúgy a mostani amit lecserélünk egy Fagor... nem mos rendesen és már csapágyas is :(

Előzmény: mosogep-szerelo (58051)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58051

" hisz akkor én is nekiállhatok és egy régi fagort átmatricázok"----Ha értenél hozzá tudnád, hogy "nagynevű cégek" csinálják ezt! 

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58050

Megírtam a véleményemet mélben is, de lalákkal :) nem vitatkozom! :(

Előzmény: cumeszk (58042)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58049

Ugye? :) Jókor tervezünk mosógépet vásárolni :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58048)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58048

Legalább él a topic :-))

csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58047

Elhiszem, hogy láttál, de higgyétek el, hogy egy gyártó ennyire nem dobálózhat a parasztvakítással... Ezt azért jóvá kell hagyatni mielőtt piacra dobod, hisz akkor én is nekiállhatok és egy régi fagort átmatricázok 7ik érzékkel meg minden aztán piacra dobom... Gyártásban dolgozom, nem atomreaktor és teszt technikus vagyok úgy szoft mint hardver szinten... Nem azt írtam, hogy egyszerűsödik az elektronika, hanem maga az alkatrészek mennyisége, mert ha megnézel egy régebbi vezérlő panelt és egy mostanit, akkor az új panelen talán csak 2 processzort látsz és egy csomó smd ellenállást meg hasonló dolgokat... Igen, elhiszem hogy vannak nem túl jó megoldások amik csak parasztvakítás, mert a mérnökök is bénáznak (nálam az üzemben elég sűrűn :D) és emiatt van ez, hogy valójában jól ki van találva, de mégis van ott egy HA... 

Ezt ajánlom figyelmedbe... http://site.iugaza.edu.ps/helaydi/files/2010/04/Fuzzy-Washer-pressentation.pdf

5ik oldal pl. ahol megmutatja, hogy milyen szenzort használnak a víz szennyezettségének méréséhez és elmagyarázza szépen a Fuzzy Logic értelmet, mert ugye a súlyautomatika alapja a Fuzzy Logic ahol nem csak 1 és 0 van, hanem mikroprocesszor amely változók alapján tud döntést "sugallni" :D 

W124, igen a hit hegyeket mozgat valóban :) De ha az a tapasztalat, hogy tényleg annyira gagyi az újabb széria Eco Bubble (mert én ezekről írok) akkor nyilván nem megyek bele a vásárba :) Ha mégis mellette döntök majd ígérem, hogy  dokumentálom és megosztom a tapasztalatokat :) Szerintem azért nem ipari hulladék, de ez csak az én véleményem :)

Octi19 olvasd el te is a fent linkelt doksit, 5ik oldalon megtalálod a választ arra hogyan dönti el, hogy kell vagy sem öblíteni :) A klasszikus vízszint érzékelők a régebbiekben vannak amikről egyesek írnak itt, de a 

digitális technológia teljesen más szerintem... Ez is csak az én gondolatom, tévedhetek nyilván... 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58036)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58046

Nem vagyok egy hittérítő tipus: mindenki verje a saját farkával a csalánt... Ha valakinek konkrét kérdése van, vagy segítségre szorul, akkor segítek, ha tudok, de klasszikusan szólva nem akarom az úttörőszerepet.

(Egy vak nénit átsegítettünk az úton. És miért kell hozzá nyolc úttörő? Mert az istennek sem akart átmenni...)

Előzmény: cumeszk (58042)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58045

A Mielének pár milliméter elég. Nem véletlenül vezeti a megbízhatósági és minőségi statisztikákat vagy negyven éve Németországban...

Előzmény: Octi19 (58041)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58044

Van még egy Lalánk!

cumeszk Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58043

:))))

Előzmény: zsizsikke (58005)
cumeszk Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58042

Te és mosógép-szerelő is bátran írjátok meg a véleményeteket, és adjatok tanácsot. Higgyétek el, nagyon hasznosak, amiket írtok.

Nem tudhatjátok, hányan olvassák a fórumot.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58039)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58041

Huhhh, ez nem semmi! Alig van rajta hab és azt is érzékeli? Mekkora vízszint csökkenést okozhat pár 10db buborék...?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58040)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58040

Folyamatosan érzékeli a vízszintet - nem a klasszikus vízszintérzékelője van. A habosodás következtében lecsökken a vízszint, ami pár kHz eltérést jelent az érzékelésnél, és ha ez az eltérés a programban meghatározott értéken kívül esik, akkor indítja a plusz öblítést.

Előzmény: Octi19 (58038)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58039

Eszem ágában sincs lebeszélni bármiről, vagy rábeszélni bármire. Még én leszek a hibás a kiválasztott ipari hulladéka miatt... :-))

A "láttam belülről" meg csak szimpla tény. ;-) Talán Ő meg atomreaktort látott belülről... :-))

Előzmény: mosogep-szerelo (58037)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58038

Azt hogyan érzékeli, hogy kell-e még egyszer öblíteni, vagy sem? Megfigyeltem a Miele-nél, hogy hasonló töltetnél ha nedvszívóbb, mondjuk flanel ágynemű akkor ráöblít még egyszer (és tényleg van is benne még mosószer, meg az időt is többet ír ki a szivattyúzás után) míg ha műszálas cuccok, felsőruha, sortok, tréningruhák, stb, akkor ez a plusz öblítés kimarad és tisztább is az öblítő víz, nem habzik.

Azonos programnál természetesen! (hosszú 30°C-kos)

mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58037

" láttam már belülről sámsungot"---Ej no, mindig az a kevélység! :)

Ne beszéld le barátunkat a samuról, ha ő hisz benne, a hit hegyeket mozgat, tudod! :)

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58036

Szerelő vagyok, láttam már belülről sámsungot. Ha Pécs felé jársz, megvendégellek egy géppel, mutatnád meg esetleg a gyakorlatban is azt a súlyautomatikát, ami azt csinálja, amit írsz.

Tudom, hogy mi mit érzékel, speciel vízszennyezettség mérő az nincs...mosogatógépben van, de az nem centrifugál... :-(

Tévedésben vagy, pontosan most bonyolódik az elektronika, ahelyett, hogy egyszerűsödne, mint állítod...

Csak egy példa: a motor felvett áramából következtet a vezérlés a töltet  hozzávetőleges súlyára, kiegyensúlyozottságára. Innen van lehetőség a szoftver oldaláról különféle értékek programozására. És ebből adódik, ha nem tudja kiegyensúlyozni a töltetet, akkor egy órán keresztül akár boldogan vigyorog rád a kijelző, hogy 11 perc van vissza a mosásból...

Előzmény: csabex09 (58034)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58035

Köszönöm a javaslatokat, körülnézek és majd megírom mi lett a vége :)

Nagyon a Samu felé hajlok, de lehet lebeszélem magam róla... :D

Előzmény: Octi19 (58027)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58034

Samsungnál nem így van állítólag... egy árva bugyinak a súlya nem egyezik meg 3 garnitúra ágyneműjével és itt lép életbe a súlyautomatika, mert az adott súlyhoz igazítja a vízmennyiséget és javaslatot tesz súlyban ehhez a mennyiséghez használandó mosóporról és a mosási idő is ennek függvényében csökken. Azok a beépített zsír meg minden érzékelők azért nyilván parasztvakítás, de elárulom, hogy ezek nem láthatóak, mert az átfolyó víznek a szennyezettségéből állapítja meg ezeket, ezért nem látható... Sokat egyszerűsödött szerintem ilyen téren az elektronikájuk, mert ez olyan mint pl. régen a katódcsöves tv majd  a tranzisztoros, manapság meg egy Nyák és megvan oldva az egész vezérlés... Ez persze a fogyasztó szempontjából nem túl jó, mert költséges lehet a javítás... 

zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58033

:))))

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58031)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58032

Mázlista...csillagtörött BoschMaxx- ot neked!! :-D

Én is azt mondom, nagyon jó a samu meg a lakatosgéza...szeretik a törődést. :-))

Előzmény: mosogep-szerelo (58030)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58031

Az ÖSSZES gép tudja, beleértve az őskövület energomatot is. A többi a marketing. :-)

Előzmény: zsizsikke (58029)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58030

Azért ne szidjuk nagyon a samut, tegnap voltam egy 7 évesnél, amit már kétszer javítottam, előttem meg egyszer egy kolléga, most motorcserés lett volna, nem vállalták be, vesznek másik mosógépet!

Ma meg egy Bosch Max 4-ben cseréltem szivattyút, na az sem leányálom!

zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58029

Na akkor mégis teljesen jól gondoltam. Sok gép tudja, a többi a marketing.

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58028

Én is ezt mondom. Csak példaképp: a program 50 mm vizet tölt be. Ebből felszív a ruha 30 mm-t, akkor a gép utánaenged 30 mm- t.  Ha egy árva bugyit mosol, akkor is 50 mm a szint, ha három garnitúra ágyneműt, akkor is. Értelemszerűen más szintek vannak programozva más mosástipusokhoz, de ez a fizika. És ez minden gépen így működik, akármi is a marketing hozzá. 

A másiki vakítás a beépített szennyezettség, meg zsír, meg napkitörés érzékelők...valaki igazán megmutathatná már egyszer, mert én hiába keresgetem őket...

"The machine rebalances washing load to ensure correct spinning. Else, it reduces spinning speed if an imbalance is detected."

Ja, olyannyira, hogy a tizenegy perc centrifugálást képes akár egy órán keresztül csinálni...

Előzmény: csabex09 (58025)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58027

Ezt láttam: http://www.korrektoutlet.hu/mosogep/eloltoltos/hasz-mos-g-p-samsung-wf70f5e2q4w-eg-7kg-1400-a-detail

Ez minden szipi-szupi extrát tartalmaz... már ha ez fontos!
Én AEG-ből ezt néztem: http://www.markabolt.hu/aeg/aeg_mosogep/eloltoltos_mosogepek/aeg_l_76485_fl_mosogep.html vagy az 1200-as centrifugás változatát
LG-ből meg ez volt a befutó: http://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/lg/f1496qdw3-p117992296/

zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58026

Ok, hát akkor végeredményben ugyanarról beszélünk, csak másik oldalról. Én is arra gondoltam, hogy egyesek ezt fennhangon hirdetik, marketing célból. Csak mivel többször láttam mar több gépnél leírva, úgy vettem, hogy ezt sok gép tudja. És a többi a marketing.

de ok, nem "csak" a többi a marketing:)))

amúgy hatodikban jártam fizika órára. De valóban jól érzed, nem sok a foganatja, valahogy nem az volt az erősségem. mindenkinek más, ugye... 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58023)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58025

Ezt azért cáfolnám... Szerintem nem parasztvakítás, hisz szemmel látható, hogy kevesebb súlynál kevesebb vizet vesz be, és a mosószermennyiség javaslatnál is amit a jelez a displayen, lényegesen kevesebb mint egy teli töltetnél... Ismerősnek van, tapasztalatból írom.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58023)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58024

Igaza van W124-nek, mert a Fuzzy Logic nem standard... Nézd...

Fuzzy logic washing machines are gaining popularity. These machines offer the advantages of performanceproductivitysimplicityproductivity,and less cost. Sensors continually monitor varying conditions inside the machine and accordingly adjust operations for the best wash results. As there is no standard for fuzzy logic, different machines perform in different manners.

● Typically, fuzzy logic controls the washing process, water intake,water temperature,wash time, rinse performance, and spin speed. This optimises the life span of the washing machine. More sophisticated machines weigh the load (so you can’t overload the washing machine), advise on the required amount of detergent, assess cloth material type and water hardness, and check whether the detergent is in powder or liquid form. Some machines even learn from past experience,memorising programs and adjusting them to minimise running costs.

● Most fuzzy logic machines feature ‘onetouch control.’ Equipped with energy saving features, these consume less power and are worth paying extra for if you wash full loads more then three times a week. Inbuilt sensors monitor the washing process and make corrections to produce the best washing results.

● The fuzzy logic checks for the extent of dirt and grease, the amount of soap and water to add, direction of spin, and so on. The machine rebalances washing load to ensure correct spinning. Else, it reduces spinning speed if an imbalance is detected. Even distribution of washing load reduces spinning noise. Neuro fuzzy logic incorporates optical sensors to sense the dirt in water and a fabric sensor to detect the type of fabric and accordingly adjust wash cycle.

Előzmény: zsizsikke (58020)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58023

Mert a súlyautomatika nemes egyszerűséggel marketingduma, parasztvakítás. A víz ismeri a fizikát, a háziasszony meg hatodikban nem ment fizikaórára.

Előzmény: zsizsikke (58020)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58022

Ja, ok. Ha ez a háziasszony elleni védelem, akkor van:)))

Előzmény: csabex09 (58021)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58021

De véd :) Ha túlterheled nem indul :P Akkor van az, hogy a férj ruhait pakolod kifelé először a gépből :P

Előzmény: zsizsikke (58019)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58020

Ezt nem értem. Miért lenne gépspecikfikus?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (58017)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58019

Hát Ti tudjátok. Én meg Wh-t nem akarnék az alapján, amiket hallottam-olvastam róla.

de ha az tényleg nem tudja egyik modellben sem, akkor valamelyikől a kettőből le kell mondanotok. Kérdés, mi a fontosabb, a márka vagy a súlyautomatika.

háziasszony ellen semmi sem véd:)))

(férjem is mondja időnként, hogy túl nagy a kupac abba a gépbe...)

Előzmény: csabex09 (58016)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58018

Erre azért ne fogadj nagy összegben...

Előzmény: csabex09 (58016)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58017

Elmondanád, hogy mi az a súlyautomatika, ami gépspecifikus?

Előzmény: zsizsikke (58015)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58016

Koszi a választ, de Electrolux-ot sajnos nem akarunk vásárolni... Nem sok jót hallottunk róla és 

elvileg EU-ban van összerakva... Viszont tényleg tudja a Fuzzy Logicot, szóval tartják a lépést 

ők is :) Párom mindenképp WH-t akar, de mint írtam nem találtam ilyen súlyautomatikásat...

Amúgy egy dolgot nem írtam ennek az előnyéről ami maga a háziasszony ellen is megvéd :D

Szerintetek miért lett csapágyas a mostani mosógépünk is... Túlsúly miatt sajnos...

Előzmény: zsizsikke (58015)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58015

Hogy csak egyet mondjak, itt pl.fel van tüntetve a súlyautomatika.

http://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/electrolux/ewp-1462-tdw-p110615007/termek-leiras.html

Lehet, hogy tévedek, de szerintem ma már sokkal több gép tudja ezt, mint amennyi fennen hirdeti.

csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58014

Igazából a Samsung a súlyautomatika miatt tetszik, mert nagyon nem mindegy a víz, mosópor és az idő sem amíg végez nyilván... Whirlpool gépeknél nem láttam ilyen rendszert, esetleg tud-e valaki olyan gépet ami súlyautomatikás? Outletekben milyen Samsungokat láttál? Volt ilyen EcoBubble technológiás is?

Amúgy mi erre gondoltunk... http://www.olcsobbat.hu/termek/samsung_wf60f4e0n2w-51d24d628e16d5ad62002491/velemenyek.html

Előzmény: Octi19 (58013)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58013

Én is gondolkoztam SAMSUNG gépen, de amikor utána néztem akkor lebeszéltem magam róla. Igazából az tűnt fel, hogy rengeteg van az outletekben, ahol a Németországból, visszavásárlási garanciában eladott és egy hónapon belül visszavett készülékek vannak. Na, ha a németeknek nem volt jó, akkor nekem sem kellett!
Nekem az AEG és az LG Direct Drive mosógépek voltak legtovább versenyben... amíg nem jött egy használt Miele és minden erőfeszítés nélkül győzött! :-) 

Előzmény: csabex09 (58012)
csabex09 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58012

Megoldódott a problémád? Mi is Samsungot akarunk venni, ezért kérdem...

Milyen típus amúgy?

Előzmény: bond92 (57942)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58011

Tudom, csak sem anyagilag, sem szülésidőpontilag-babakezdetileg nem most van az idealis állapot.

és alig jöttünk ki a gyerekszobafelújításból. Szóval sok a szempont.

Előzmény: iatsti (58010)
iatsti Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58010

Tartsd szem előtt, ősz körül nemcsak Te gondolkodsz majd használt szárítóban.

Előzmény: zsizsikke (58009)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.14 0 0 58009

Köszi.

igen, jó esélyt adok a használt gépnek. Még ilyesmiből sose vettem használtat, de barátkozom a gondolattal. 

Mindenféle tekintetben az ősz körüli vásárlást tervezem, de nagyon fog kelleni, az most már egyértelmű.

Nyáron is beteszed fellazítani? Erre nem is gondoltam...

Előzmény: iatsti (58008)
iatsti Creative Commons License 2014.06.13 0 0 58008

Egy hónap használat kb. 1500 Ft-ra jön ki. Ez kondenzációs és nedvességérzékelős. Ha nem ragaszkodsz az újhoz, akkor használtan harmadába kerül a gép. Korábban írtam, hogy szenteste előtt  vásárolt az egyik kollegám egy Baunecht szárítógépet, ilyesmit: http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Bauknecht_kondenzacios_7_kg_os_szaritogep_16606277.htm csak, digitális kijelzővel 21.000 Ft-ért. 

Akkor vettem én is egy Miele W722 mosógépet 25 pénzért. Kifogástalanul működnek most is.

Van használtban olcsón hőszivattyús is, már láttam 45.000-ért osztrák gyártmányt a neten.

Nyáron, melegben mi is teregetünk, de utána beletesszük a szárítóba és hideg 15 perces levegő programon fellazítjuk a ruhát. Ekkor is sok szöszt szed ki.

Előzmény: zsizsikke (58002)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58007

Köszi, de ennyire nem vagyok gyors:((

hirtelen ránézve nem is feltétlen a legjobb árak voltak (de csak szúrópróbaszerűen néztem).

Előzmény: Zeki_ (58006)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58006

20 havi 0%THM hitel lesz az Euronicsban. Egy szárítógép könnyebben beugorhat.

Előzmény: zsizsikke (58005)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58005

Köszi a biztatást!

tudom én már az egyik felemmel (vagy kétharmadommal:)) ), csak még a másik részemet kell meggyőznöm.

meg kimatematikáznom, hogy hogy tudjuk ezt családi költségvetésileg kigazdálkodni, meg mi az okosság. 

(mondjuk ha egy hónapig nem adok pelenkát a gyerekre, az már egész sok félretett lóvé lesz:)) )

Előzmény: cumeszk (58003)
cumeszk Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58004

Gratulálok. :)

Remélem, sokáig szolgál majd.

Előzmény: Octi19 (57980)
cumeszk Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58003

A szárítógép az átmeneti időben áldás, kisbaba, kicsi gyerek mellett különösen. Minden, ami megkönnyíti a kismama életét, és megteheti a család, hogy szert tegyen rá, jöjjön. :)

Nagyon off, de az első gyerekünknél még a főzelékezésnél a passzírozás ment szűrőn keresztül , a legkisebbnél meg az aprítógép dolgozott. Micsoda különbség.

És mekkora ára van a mi, emberi energiáinknak? Nyilván: az ingyér van forintban mérve. De mindannyian tudjuk, hogy mással fizetünk meg érte. Úgyhogy jöjjön az a szárító. :)

Előzmény: zsizsikke (57982)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58002

Nem mondtam, hogy mindegy. Csak, hogy még én se tudom, mit csinálok, tervezek. És olyan volt kicsit, mintha ő meg azt gondolná, hogy nem tudom, hogy többféle gép van, és nyilván ennek megfelelően sokmindenben eltérőek. De ott volt a szmájli, nyilván nem komolyan írtam...

amúgy volt a 125 forintos infó is, az is egyértelmű, hogy a kettő között negyszeres a szorzó. 

Előzmény: Octi19 (58001)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58001

Azt lehet, vagy inkább biztosan nem tudja, de azt viszont tudja, hogy komoly árkülönbségek vannak. Egy használható hőszivattyús gép 200 ezer felett kezdődik, amíg egy sima légkivezetéses (már ha lehet még kapni) simán megáll 80 körül, egy kondenzációs meg olyan kicsivel 100 fölött indul. Tehát nagyon nem mindegy, hogy "csak" kondenzációs, vagy hőszivattyús is! A difi 100-110 ezer!

Előzmény: zsizsikke (57999)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 58000

Ok, köszi az infót.

Előzmény: Zeki_ (57997)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57999

Miért, Te előre tudod, hogy én milyet veszek majd?:)

Előzmény: tunderlala-3 (57998)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57998

de zekinek hőszivattyús gépe van, nem mindegy ám:)

Előzmény: zsizsikke (57995)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57997

Nem számoltam, van fogyasztásmérőm.

Minden nap, sokszor napi 2x megy a szárítógép.

Előzmény: zsizsikke (57995)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57996

Hát nálunk is napi szinten fog, az tuti.

Előzmény: Octi19 (57992)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57995

Hát én ezt nem tudom kiszámolni, de legyen igazad!

barátkozom a gondolattal, mert kénytelen voltam felismerni a helyzetet - szóval köszi a megnyugtatást!

Előzmény: Zeki_ (57991)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57994

Nekem már ment össze meggondolatlanul beletett ing (egyébként nem lehetne szárítani...) de olyan még nem amit lehet szárítógépben szárítani.

Előzmény: iatsti (57993)
iatsti Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57993

Nekem a gépem kondenzációs és van csökkentett hőmérséklet lehetőség, ahol olyan hővel szárít, mint Zeki gépe. Így heti 3 alkalommal számolva egy szárítás 125 Ft körül áll meg. Pontosan megmérve egy hónap alatt 27 kw-ot fogyasztott így a gép. Soha nem ment még össze ruha, s vasalni sem kell a feleségemnek. Szárítás után azonnal vállfára, azokat háziinas állványra, majd a helyükre. A vasaló áramfelvétele szerintem több lenne, mint szárítógépet használva.

Octi19 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57992

Igen, ezt én is csak megerősíteni tudom, mondjuk nekem "csak" egy kondenzációs, de páraérzékelős gépem van, ami érzékeli ha megszáradt a ruha és nem szárítja túl...
Szinte észrevehetetlen extra költséget okozott a villanyszámlában, Max.: 1-2 ezer ft-ot, de nálunk napi szinten megy!

Előzmény: Zeki_ (57991)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57991

30-32Ft körül van egy nagy adag ruha szárítása, 1000-es centri után, hőszivattyús szárítógéppel.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57990

így van!:D

Előzmény: Garfield007 (57989)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57989

Ez egy parttalan vita, de mindig belefutunk és hiába emlegetjük, hogy a gyerek szaros bugyiját és az én alsógatyámat is ugyanabba a gépbe mossuk, nem lesz változás. Szerencsére demokrácia van és mindenki annyira rögeszmés amennyire szeretne. ;-)

Előzmény: Axióma (57984)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57988

most somolygok magamban, én is egy visítós viccpúlt cseréltem le halk gépre... hát megnyugvás a fülnek, ugye?:D

reméljük, sokáig fog működni hibátlanul... jó mosást!:))

Előzmény: Octi19 (57980)
Axióma Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57987

Alternativa hogy vegyel egy ablakklimat (mozgathatoan belterbe teljes egeszeben), tegyel ala egy vodrot, es ha tul sok a para (bar elsokorben szelloztetni kene, de tarsashazban allo strangszellozo eseten tenyleg nehezebb) fujasd a meleg oldalt a kiteregetett ruhak fele, duplan gyorsul a szaradas. Koltseg az igy is lesz, de egyreszt egyuttal kondicionalod a lakas paratartalmat is, masreszt meg azt tippelem, hogy kevesebbet eszik, es kisebb helyen elfer illetve elpakolhato. Mondjuk hangosabb...

(Igazabol paramentesito gep is jo lenne, de azokat csak tartallyal egyben nagy meretben, es sokkal kisebb teljesitmennyel lattam eddig mindenhol. Nekunk split klima kereten van erre a celra, de az meretben me'g rosszabb - csak nekunk ingyen volt es epitkezes utan jobban is kellett, mint egyszeru mosasnal.)

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57986

ha szükséges, akkor természetesen megvan a létjogosultsága, én sem véletlenül vettem meg anno

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57985

megnyugtattál:))

azért ha van két gép, én szívesebben mosom a sáros-retkes sportcipőket, meg kutyafekhelyeket, amiken még a rengeteg szőr is ott van pluszban, a "rossz" gépben.

Előzmény: Axióma (57984)
Axióma Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57984

Lala, megnyugtatlak: egyetlen darab mosogepem van, es van hogy a selyembluz/fehernemu van benne, van hogy a furdoszobai szonyegek. Me'g csak nem is sterilizalom kozte (meg semmi mast nem csinalok vele csak ezert a valtasert). Esetleg ha nagyon szo:szo:s vagy mas darabosra osszeallo kosz volt rajta, akkor a gyujtojet megnezem, hogy kell-e uriteni, ne legyen vizkinyomasi problema, de ez tan ha haromszor elofordult az elmult 8 evben.

Sot, anyam elegge tisztasagmanias, esetleg bizonyos dolgokat mar a mosogepbe se rak bele, es ha ugy nezzuk ketto van neki (csak 40km tavolsagban), viszont napi cuccot o is mindegyikben most, pledet csak a nagyobban. De nem csinal o se problemat a dzsuvas mosas es a fehernemu mosas kozott (egyben nyilvan senki nem pakolja be, de egymas utan miert ne).

Előzmény: tunderlala-3 (57953)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57983

Nekünk elég kicsi a házunk, viszont nagyon jól hőszigetelt... ami villanyban több, majdnem mondható, hogy gázban kevesebb... ...persze télről beszélünk!
Amíg nem volt szárítógép, addig nagyon tervezni kellett a mosást a szárítási kapacitások miatt, de amióta van szárítógép, azóta ilyen gond nem volt! Egyszerűen nem kell gondolkozni azon, hogy ágyneműt kell mosni például. Reggel lehúzzuk, betesszük a mosógépbe és elindítjuk, azután amikor az első hazajön a munkából, csak felteszi száradni és vacsorára már száraz is! Gyakorlatilag azóta csak egy garnitúrát használunk...
A többi ruha is nagyon jól viseli és én nem tudom alátámasztani azt, hogy ártana a ruháknak a szárítás, sőt! Inkább használ, mert remekül kondicionálja a ruhákat, például a kötött holmik nyúlását simán vissza tudja fordítani és vasalni sem kell annyit, pláne ha még melegen összehajtja az ember a pólókat például, akkor azokat nem is kell vasalni. Nálunk nem is volt azóta kötélen szárítva semmi amióta szárítógép van...

zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57982

Igazából nagyon nem tudom meggondolni, mert két gyerekkel nehezebb lesz, és amúgy is elég párás a lakásunk, nemcsak nem tudok hol szárítani, hanem lassan is szárad le. Nyilván így nyáridőben nem gond ez, ősszel lesz újra akut a helyzet, addig kell megbarátkoznom a gondolattal.

amúgy nem akartam volna még egy gépet, és a hozzá tartozó fogyasztást sem.

Előzmény: tunderlala-3 (57975)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57981

Mindig szkeptikus vagyok az ilyenekkel, sose tudom, mennyire objektív.

ettől függetlenül akinek csak van szárítógépe a közelemben, mind dicséri, szóval akár igaz is lehet:))

Előzmény: Octi19 (57972)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 57980

Meg is jött a masina!
.

..

...hát, qrva nehéz!!!!

...pláne, így hajnalok hajnalán...

Egyébként, nagyon korrekt állapotban van és gyönyörűen működik! Halk és tényleg minden porcikáján érződik a minőség!

Az első próba egy 95°C-kos főzőmosás volt egy darab régi, beszürkült, felmosórongynak használt törölközővel és minden funkció remekül működött! Amint észlelte, hogy alig van ruha a dobban, azonnal csökkentette a program idejét, és alig egy óra alatt lezavarta a főzőprogramot! ...és ami nagyon fontos: minden gond nélkül centrifugált!!!!! A gép meg sem rezdült miközben 1500-as fordulaton tekerte a dobot! Motorhangot még akkor sem lehet hallani, csak némi mechanikai surrogást. Nagyon fura volt a Whirlpool után, aminek igencsak visítós alaphangja volt, hogy ennek teljesen hangtalanul forog a dobja! Persze némi kattogást lehet hallani amikor a relék dolgoznak, de az is sokkal halkabb mint a Whirlpool volt!

Én mindenkinek csak ajánlani tudom a Miele gépeket, fóbiásoknak csak az újat, de aki megfizethető áron akar egy ilyen géphez hozzájutni, annak ezt az eladót is és a gépeit!

Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57979

Nálunk is hasonló mennyiség gyűlik össze minden szárítás után ...és nálunk minden nap megy a mosógép, persze nem teljes töltettel, de szinte minden nap van mit mosni, vagy frissíteni.
Na, persze én képes vagyok a sz@ros gatyát használt gépben mosni, tehát más disznóságok is kinézhetők belőlem... :-D

Előzmény: iatsti (57977)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57978

Az biztos hogy rengeteg szösz jön még ki szárítás után a ruhákból.

Mi is csak szárítógépezünk, igaz a miénk alacsonyabb hőmérsékleten szárítózik.

iatsti Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57977

Bocs, Lala, megcáfollak. Ez a gép az enyém, a felvételt én készítettem: https://www.youtube.com/watch?v=dbaDj9ROZg0

Tiszta családnak érzem magunkat, a kőpadlót s gőztisztítóval takarítom. De ez akkor is benne marad a ruhákban.

Előzmény: tunderlala-3 (57973)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57976

A tőlünk nyugatabbra, a nagy víz túloldalán jellemzően meg élnek mint az állatok és Laundromatokat használnak.

Pfeejjj, és még nem haltak ki :-)

ui.: mondjuk nálunk sem értem a sok Patyolat utánérzést, hogyan is maradhatnak fenn :)

Előzmény: zsizsikke (57970)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57975

hát, te tudod, de gondold meg.

ha problémát jelent a szárítás, csak akkor... egyébként abszolút el lehet lenni nélküle, egyetlen nagy előnye, hogy a törülközőid pihe-puhák, annyira, amit egyébként nem tudsz elérni... ennyi.

én ma már nem vennék, amikor megvettük, akkor annak megvolt a maga oka, miért kellett (3. baba)

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57974

már olyasmiket sorolsz, amiknek köze nincs a használt mosógéphez

Előzmény: Octi19 (57971)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57973

ezt biztosan szárítógépes oldalon találtad:)

egyedül a törülközőkből gyűlik szösz a szöszgyűjtőn, más ruhaneműből nincs ott szinte semmi, amire céloznak, mosószer maradvány pedig végképp nincs, persze ha jó mosógépe van az embernek.

bocsi, de ezt muszáj volt, mert ne kiáltsuk már ki azért a szárítógépet olyasminek, ami nélkül nem lehet létezni, nem lehet tökéletes eredményt elérni.

tudom, miről beszélek, mert nekem van.

sőt azt is látom, hogy milyenek a ruhák pár év után a barátnőmnél, aki nem tud télen, csak szárítógépben megszárítani mindent, és milyenek nálam, én télen is fregolin szárítok, csak a törülközők mennek a gépbe, egyéb ruhanemű elvétve.... össze nem lehet hasonlítani a pamut pólókat pl.

úgyhogy nem kell mantrázni, hogy csak az a faxa, ha szárítógépben szárad... sőt pont hogy nem az.

Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57972

A minap olvastam egy érdekes cikket a szárítógépekről és mint aktív szárítógép használó, csak beigazolódni látom a tapasztalataimat!

Ezt olvastam:

"A szárítás a mosási művelet befejező szakasza, melyet sokan kézenfekvőnek, kevésbé fontosnak tekintenek, holott ez a folyamat a tisztítás egy jelentős szakasza. A szárításnak nem csak az a feladata, hogy a ruhák nedvesség tartalma csökkenjen, lényeges, hogy a mosás folyamán az elemi szálak közé került mikroszkopikus részecskéket is eltávolítsuk a ruhákból. Hagyományos szárítás után a ruhában mosópor szemcsék maradnak, ha ezt alaposabban megvizsgáljuk kiderül, hogy az általunk tisztának hitt ruha rengeteg szennyeződést tartalmaz. Ezeknek az eltávolítására alkalmas a szárítógép. A szárítógéppel szárított és tisztított ruha tapintása, légáteresztő képessége is jobb."

Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57971

Na ugye! Akkor már a csereporszívó sem alternatíva... folytassuk a sort? Használt autó...? Használt ruha? (pláne babaruhák, amik járnak körbe-körbe és csak a jó isten tudja kié volt eredetileg)
Használt edény és evőeszköz? (éttermi példa)

inkább ne folytassuk! Ez hitvita szintre kezd menni, annak meg semmi értelme. Amikor már nincsenek csak szubjektív érvek akkor lesz a vitából hangoskodás...

Előzmény: tunderlala-3 (57969)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57970

én nem tudnám áthidalni, kénytelen lennék a cseregépet elfogadni.

mondjuk nem is ellenzem úgy, mint Te.

meg egyébként is, remélem, egy ideig még nem lesz gáz a mosógépemmel:) 

viszont szárítógépben meg más a helyzet, és én azzal a gondolattal kacérkodom.

Előzmény: tunderlala-3 (57968)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57969

abban ki lehet cserélni a szűrőt, úgyhogy használtban nincs gond a porszívó vásárlással, ha csak a garanciát nem nézzük, de most ez nem arról szól...

rossz példa volt amúgy a csereporszívó javítás idejére, igazad van...

Előzmény: Octi19 (57966)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57968

hát van, mondjuk, meg egyébként is öten vagyunk, úgyhogy elég nagy gond, ha nem tudok mosni...

de akkor lehordtam inkább anyuhoz, kimosta ő

Előzmény: zsizsikke (57967)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57967

Lehet egy nem kevés ruhátok:))

Előzmény: tunderlala-3 (57964)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57966

...és arra amit beszívsz a habtüdődbe...? ha már porszívóról beszélünk.

(nem vitázni akarok, pláne nem hitbéli kérdésekben!)

Előzmény: tunderlala-3 (57965)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57965

porszívóban pl. jöhetne, az egész más eset... de amit felöltünk a habtestünkre, arra kényes vagyok:D

Előzmény: Zeki_ (57963)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57964

köszönöm, nem kérek, ha már egyszer sikerült átvészelnem azt a nem kevés alkalmat, amikor a viccpúlt javították hetekig:s

Előzmény: Zeki_ (57963)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57963

Tehát ha elromlik az AEG-ed, és elviszik javítani, akkor te nem kérsz arra az 1-2 hétre cseregépet, mert az használt?

Előzmény: tunderlala-3 (57953)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57962

hát ez ilyen, én a porszívósban szoktam mosolyogni, amikor jönnek a 30 éves rakéta porszívóval, hogy bezzzeg az még mindig működik... hát sokra megy vele:D

mai öblítőm, nem bírom ki, annyira szép, ősszel ültettem:)

Előzmény: mosogep-szerelo (57961)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57961

Azért azt be kell vallanod, hogy én már régóta nem szólok az "OFF"-ért, ugye? Feladtam! :(

Az meg, hogy az olvtársak össze keverik a tenisz pályát a penisz tájával, és ezen képesek órákat vitatkozni???  :)))

Össze hasonlítani a 60 éves Szaratov-ot egy modern R600-as géppel, hát nekem picit sok! :)))

Előzmény: tunderlala-3 (57960)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57960

pedig offtopic, nem zavar? bezzeg ha én mutatok egy szép öblítő-rózsát.... :D

Előzmény: mosogep-szerelo (57957)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57959

engem igen

Előzmény: Törölt nick (57958)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57957

Gyerekek ne hagyjátok abba, még-még, nagyon jóóóó!!!!!!!!!!!  :)))))))

Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57956

Wazze, mi a bajod?
Tisztában vagyok a hűtőkben lezajló körfolyamattal, minden típusával, de ha egy ezeréves hűtőben megtudták oldani, hogy nem ideális körülmények között is működjön akkor elvárnám, hogy ezt egy modern készülék is tudja, de legalább ne romoljon bele a kaja... Egyébként a szervizes flegma hozzáállása is sokat nyomott a latban... meg úgy az egész, csomagban volt kiábrándító!
(most, hogy így visszagondolok, lehet nem is Electrolux, hanem Zanussi volt...)

De mindegy is, szerintem az eladó felelőssége, hogy a megfelelő klímaosztályú készüléket adja el és a gyártóé, hogy a klímaosztály ott kezdődjön ahol és addig tartson ameddig!
Nem hiszem, hogy ha ez megy az LG-nek akkor nem megy egy másiknak... és biztosan azok kényesebbek az ilyesmire, mert gyanúsan erre kérdeztek rá a márkaképviseletnél is először!

De, maradjunk a mosógépeknél....! ...legalább is ebben a topikban.

Előzmény: Garfield007 (57955)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57955

És egyikőtök se hajlandó még véletlenül sem utánanézni, hogy nem a hűtőgyártó a hibás.

http://mithogyanbiztosanne.blogspot.hu/2013/01/hutogep-klimaosztalyok.html

Az külön mókás ha egy Saratovval hasonlítasz össze egy modern, műanyag gépet...

Előzmény: Octi19 (57954)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57954

Persze, ezt én is láttam, de eddig egy ilyen készülékkel találkoztam ami ezt be is tartotta, a többi, az ezeréves Lehel meg Saratov cuccoktól az LG NoFrost gépekig vígan tették a dolgukat, sőt még annál is mostohább körülmények között mint amiben az Elektrolux-ba belerohadt minden...
Az én édes anyukám is hasonló habitusú mint én és úgy hajította ki a francba a (még garanciális) hűtőt, hogy öröm volt nézni! (konkrétan neki adta a szomszédban lakó fiatal házaspárnak, mondván: ha tudtok rá fűteni akkor vigyétek! ...és vett egy LG NoFrost gépet ami a harmadik lett a családban és azóta sincs baja a hűtővel...)

Előzmény: Dreamer (57951)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57953

lehet engem holdról jöttnek nézni a használt gép fóbiám miatt, de hidd el, én pl. olyanokat mosok ki a régi gépemben, amit nem véletlenül nem mosok abban, amiben a "használatos ruhaneműinket" mossuk... más is nagy valószínűséggel megteszi, csak nem tudsz róla és boldogan mosol a használt gépben. én inkább kihagyom. ha nem telik rá, akkor 50 ezres bekó lesz, ezt már megtanultam sanyoootól:) de használt, pláne lomis ezeréves soha... még ha miele is. pláne 100 ezrekért.

Előzmény: iatsti (57945)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57952

Állj-állj, nem én írtam oda, hogy 12 hónap garancia...

És nem én voltam, aki hitt ebben a környezetemben is, visszavitték a lomizott cuccot és az arcukba nevettek. PEdig az elején olyan kedves volt az eladó bácsi...

Élő, közvetlen tapasztalatom az informatikában van, a használt gépeknél minden esetben elmondom, hogy olcsó lesz, de ezzel eldobható is, senki ne vegye a szívére ha ki kell dobnia, mindegy, hogy az árus mit ír garancia címen, az csak a marketing...

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (57949)
Dreamer Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57951

(és ha hozzávesszünk anyukámnál egy hűtőt is ami nem volt hajlandó hűteni és ez az Elektrolux szerint normális dolog, mert fűtött szoba kell a hűtőnek, akkor az már tényleg nonszensz!)

Sajnos nem nonszensz, én már több használatiban is olvastam, hogy bizonyos hőmérséklet kell, hogy működőképes legyen egy hűtő.

Dreamer

Előzmény: Octi19 (57950)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57950

Hát majd meglátjuk, hogy milyen lesz. Én mindenesetre hosszú távra tervezek ezzel a készülékkel és bizalomgerjesztő, hogy utólag kell kifizetni, amikor már láttam, kipróbáltam, meg az is mellette szól, hogy egy év (helyszíni!!!) garanciát és számlát is kapok hozzá.
Szerintem azért a "lomizott" jelző is barokkos túlzás ezeknek a gépeknek az esetében. Azonkívül a briliáns szaktanácsadás, a nagyon rugalmas elintézési mód és az összes körülmény inkább egy exkluzív üzletre, mint egy lomis boltra utal.
De, majd kiderül... Mindenesetre kevés olyan tapasztalatot lehet hallani, hogy megbánta a használt Miele gépet valaki és hidd el én is megengedhetném magamnak az ennél drágább és új gépet is, de meguntam azt, hogy pár év után dobhatom ki a francba, mert elromlott és javíthatatlan... Az elmúlt kevesebb mint 8 évben a mérleg két mosogatógép és három mosógép... (és ha hozzávesszünk anyukámnál egy hűtőt is ami nem volt hajlandó hűteni és ez az Elektrolux szerint normális dolog, mert fűtött szoba kell a hűtőnek, akkor az már tényleg nonszensz!) És akkor még nem is beszéltem a kisebb cuccokról, mint porszívó és mikrohullámú...
Ez, ha csak 100 ezer forinttal számolok és nem nézem a pénzromlást, már akkor is félmillió forint!!!!!!
Eddig a háztartási gépek közül az LG NoFrost hűtőkben és az első Fagor automata mosógépemben nem csalódtam, a többi egy nagy kalap fekália volt!

Előzmény: Garfield007 (57948)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57949

"összes ilyen helyről származó gépnél gond volt vagy lesz a gariztatás"

Szerinted mennyire garanciás egy lom - mondjuk 6- 8- 10 évesen???

Előzmény: Garfield007 (57948)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57948

Most használt, németben lomizott mosógépekről beszélünk és szerinted a "jó" éttermi példa nem rossz? Komolyan mondom, érdekesen gondolkodtok :-)

Nem kell virágnyelven beszélgetni, az összes ilyen helyről származó gépnél gond volt vagy lesz a gariztatás és ez nem lala-féle valószínű állítás hanem tapasztalat.

Egyébként észrevetted, hogy kezdesz meghasonulni? Lassan a Samsung hirdetést is leveszed, mert jó lesz az még?

Előzmény: Zeki_ (57947)
Zeki_ Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57947

Jobb étteremben nem visznek ki olyan villát. :)

Jó  a példa. .)

Előzmény: Garfield007 (57946)
Garfield007 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57946

Az éttermi példa azért is jó, mert ha görbe a villa hegye, akkor kérhetsz másikat. Ja, nem is jó példa :-)

Előzmény: iatsti (57945)
iatsti Creative Commons License 2014.06.11 0 0 57945

Használd egészséggel! Attól, hogy" Lala után szabadon: lomizott", még teljes értékű gép. Étteremben sem parázunk az evőeszköz miatt, pedig a Jóisten sem tudja megmondani, hogy előtte ki és mit evett vele. Attól még ellátja a funkcióját. S nem halunk bele.

A furcsa majd az lesz, hogy nem fogjátok hallani a hangját, mikor dolgozik. A gombok nem fognak lötyögni, és tűzzománc lesz a ház.

Előzmény: Octi19 (57943)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57944

Ugyanolyan jó, mint az összes többi testvére...az alapok nem változnak, csak az extrák - amiket vagy használsz, de inkább nem... :-)

Előzmény: Octi19 (57943)
Octi19 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57943

Na, meg van rendelve egy Miele Softtronic W 435 Plus típusú mosógép és várhatóan csütörtökön vagy pénteken érkezik!
Ami nagyon pozitív így elsőre, hogy fizetni átutalással és utólag kell! ...ha meg vagyok elégedve!!!
Nagyon korrekt volt az eladó és tényleg meghallgatta az igényeimet és ajánlott egy olyan gépet ami nincs is még a honlapján.
Szeretnék véleményeket kérni a fenti gépről, ha van itt olyan aki ismeri, vagy használja ezt a típust.

Előzmény: iatsti (57926)
bond92 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57942

Valaki tudna-e tanácsot adni. Van egy elől töltős Samsung mosógépem az öblítőt nem engedi bele a gépbe, a tartóba marad. Az öblítéskor is a mosószertartóba nyomja a vizet. Kérem tanácsotokat mi lehet a baj és hogyan orvosolható.

Köszi

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57941

ezt a bókot!:O köszönöm:))

amúgy  nem ártott a programválasztó gombnál a feliratozás, a nagylányom pl. sosem tudja, mit hol indítson, oda kell mennem megmutatni neki.

de azért mondjuk a hőmérő meg a centrifuga, óra ikon a "mellékesnél" azért elég egyértelmű, azokat minek kellett?:D

Előzmény: mosogep-szerelo (57940)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57940

Nem véletlen! A gyártó tudta, hogy ez a darab Magyarországra kerül egy vérprofi háziasszonyhoz! :)

Előzmény: tunderlala-3 (57939)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57939

igen, az enyémnél még értelmesebbnek gondolták a fogyasztókat, nincsenek feliratozva a tök egyértelmű ikonok... szellősebb:D

Előzmény: Teaway (57936)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57938

Nem a csapágy a lényeg, hanem a szimering. Tehetsz bele tizenötezer forintos csapágyat, ha a tömítés ráereszti a mosólúgot...

Előzmény: groovejet (57937)
groovejet Creative Commons License 2014.06.10 0 0 57937

Ezért kérdeztem nemrég, hogy az SKF mehet-e bele, mert A Poland felirat után elbizonytalanodtam :))
Anyámék mosógépe 5 évesen lett csapágyas, 6205 és 6206-os csapágyakkal szerelik. De ez még csapágyazható volt. Ahogy nézem, ma már szinte az összes AEG gépet ragasztott dobbal gyártják, lengyel csapágyakkal.

Előzmény: mosogep-szerelo (57900)
Teaway Creative Commons License 2014.06.09 0 0 57936

Neked nem "A" végű van, hanem sima 76850. És nincs is ennyi felirat rajta.

Előzmény: tunderlala-3 (57933)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.06.09 0 0 57935

Herr Krupp forog  sírjában. :(

Előzmény: tomtyi (57934)
tomtyi Creative Commons License 2014.06.09 0 0 57934

Pár éve volt egy bojkott-mozgalom, mert elköltöztették az utolsó gyárat is Németországból, éppen a lengyelekhez.

Előzmény: mosogep-szerelo (57902)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!