ja, hát persze, hogy nem, és azt sem mondom, hogy mindenképpen meghatározó játékosa lesz a Schalkénak a jövőben, csak egyszerűen megakadt a szemem KK bravúros megállapításán.
tudom mire gondolsz, én sem értem, hogy miért lepődök még meg.
Az én igényem egyelőre az, hogy a válogatott erős BHK-csapatokban, TOP-ligák közép-alsó közép csapataiban, vagy Uram bocsá' Championship és Bundás 2 csapatokban edződő, ott rendszeres játéklehetőséghez jutó fodbalistákra épül.
Az a baj, hogy például Gyurcsónak 22 éves korára van cirka 70-80 felnőtt mérkőzése. Szánalmasan kevés, ilyen korban. A 20 éves Holman játszott eddig 10 elsőosztályú meccset? Régóta mondják/mondom, hogy óriási gond, hogy Magyarországon a 22-23 éves játékos is még csak "fiatal tehetség". A faszt fiatal tehetség a 16-17 éves játékos.
Addig sokat ne várjunk a dodóktól amíg 18-19 évesen egy mozambiki légiós miatt nb3-ban vagy ne adj' Isten u19-ben játszatják őket. Ott valóban nem fog fejlődni és soha nem fog igazi meccs rutint szerezni. Ideális esetben egy Gyurcsó vagy Holman féle tehetség 20 éves korára túl lenne a második de inkább harmadik teljesen végig játszott szezonján.
Találomra megnéztem a mostani PSV keretét és a csapatkapitányuk(!) a 22 éves (!) Georginio Wijnaldum. Ő 2007-ben mutatkozott be a holland első osztályban (17 évesen) és eddig 239 bajnoki és kupa meccsen lépett pályára. Követendő példa lehetne a holland mentalitás.
Amúgy érdemes megnézni legjobb játékosaink helyzetét a klubcsapatukban: Gera- Sessegnon 48x benini válogatott, és Morrisson 28x skót válogatott van a posztján, most tér vissza, nagyon nem a kezdőre esélyes sajnos
Huszti--kirobbanthatatlan a csapatából Dzsudzsák-- eredeti posztjáról kiszorult, vetélytársa Ionov 2x orosz válogatott, csereként gólt lőtt, majd kezdő lett a jobb oldalon megvárnám azért a következő fordulót, ha nem lesz kezdő kijelenthető, hogy "baj" van. Szalai--Huntelaar cseréje Koman- a januárig sérült Sapeta nevű spíler helyére hozták, aki a legértékesebb a keretben, Koman a második.... Németh-- vetélytársa egy 31 éves holland- Demouge, és egy Cicilia nevű 19 éves fiatal.
Pintér-- kicsit lentebb leírtam
Vanczák--stabil kezdő Bogdán--lepkézett, kieső helyen állnak, stabil kezdő Stieber, Korcsmár, Varga másodosztályban játszik
Laczkó csere a Serie B- ben
Otigba kezdő a Heerenveenben
Nagyjából ez van most,döntse el mindenki mire elég ez
Persze eleve szerencséje is volt, hogy a holland gyerek egyelőre nincs most útban.
Én csak arra céloztam, hogy önmagában abból még nem vonhatunk le következtetéseket a válogatott továbbjutása szempontjából, hogy van egy csatár, aki a Schalkében nemrég a hónap játékosa volt.
hát, nem tudom, szerintem viszonylag ritkán van olyan, hogy augusztus hónap játékosa szepteber 29-re megbukik valahol. de tuti az én készülékemben a hiba.
Na most, tudom, hogy nem azonos poszt, de Gyurcsó mondjuk majdnem egy évvel idősebb, mint David Alaba, és csak két hónappal fiatalabb, mint Thiago Alcantara (tudatosan nem a legnagyobb klasszisokat hozom példának). Ő már bőven abban az életkorban van, amikor viszonylag jó közelítéssel be lehet lőni, hogy ki mire lehet képes.
Mondjuk Dzsudzsák, amikor annyi idős volt, mint most Kovács, akkor igazolt Eindhovenbe. És a PSV, bár már rég nem az, mint akár tizenöt éve, de azért komolyabb csapat volt üt évvel ezelőtt, mint a Videoton ma.
Érdekes dolgok ezek a ki hová férne be, stb... Pintér vetélytársai kp védő poszton a Tom Tomskban: Jiranek(34) 31x cseh válogatott Salata(28) 17x szlovák válogatott Omeljanchuk(33) 71x fehérorosz válogatott
Nikolov(28) 11x bulgár válogatott
Rykov(25) 1x orosz "b" válogatott
Szerintem kijelenthető, hogy kp védő poszton nem fog játszani
Védekező kp poszton a vetélytársi: Muresan, Sabitov, Kisenkov, Bashkirov -- Na ezek nem igazán nagy nevek,és jelenleg 17x magyar válogatottsággal a kispadra se ültetik, ez azért érdekes.
Őszintén szólva öléggé meglepne, ha az általad felsorolt csokorból kerülne ki az a játékos, aki végre tényleg egy ajrópai élcsapat meghatározó játékosa lesz.
No igen...van most már egy csokorra való fiatal titánunk (mondjuk 25-ön innen), akik stabil NB1-es játékosok, és akár szép jövő is állhat előttük - Kovács Pisti, Kleinheisler, Gyurcsó, Holman, Vécsey, Vernes, Baráth, Márkvárt (Pécs), Nikházi - bocs, ha valakit kihagytam a felsorolásból.
De még nem érzem azt, hogy MOST kéne csodát várnunk tőlük.
Holmannál talán egy lépcsőfokkal előrébb tartó Kovács Pistit megették reggelire az élmezőnybe nem tartozó csehek (barátságoson), egy momentuma nem volt a srácnak! Te meg, a talán 10 nb1-es mérkőzést játszó, lelkileg érthető okokból a padlon lévő ferencvárosi fiatalt követeled a pályára a hollandok ellen? És még mielőtt, láttam idén már a srácot, nem egyszer.
"Számunkra jó, hogy a törökök kikaptak hazai pályán a románoktól, mert továbbra is nagyon komoly körbeveréseket várok a csoportban - fogalmazott Szabics. - Elérhetjük a célunkat, és ki fogunk jutni a világbajnokságra."
amint azt valaki írta már korábban, zsuzsi elsősorban azért nem fog sztárcsapatba igazolni, mert azokban nem kell olyan szélső, amelyik nem tud rendesen védekezni. erről viszont csak részben dzs. tehet, nagyobbrészt azok az edzők, akik fiatal korában focizni tanították.