Segitek rendszerezni!:-))
(komoly!:-))videó is jÓ:-)
Gazdi nem vehető rá ilyesmire, ő csak viszi - csak viszi :-))))))))
Végre most a CACIB-okra is elhozta, mindkét nap CAC és res. CACIB
Szóval eltaláltam! Azt hiszem inkább videóim vannak, de azért találtam még képet is:Lehet, hogy régebbről is lenne,de pár ezer kép közül nem volt kedvem válogatni. Sajna nem rendszereztem őket :(((
Szia! Rá gondoltál? Nagyon aranyos, nekem is tetszik. Még a tavasszal csináltam róla ezt a képet. Az uszik előtt nálam is megfontolás tárgya volt ez a fajta, csak akkor még nagyon ritka volt. Régen pulink volt, és ő kicsit hasonlít rá a maga bozontosságával.
Teljesen egyetértek, valóban nem két különálló dologról van szó, sőt nem baj, ha együtt jár a kettő :))) csak a szépség természetes legyen!
Szia! Igen, ismerem a történeti hátterét, elolvastam minden uszkáros könyvet. Nem is annyira a nyírással, mint inkább az alkalmazott szerekkel (púder, lakk stb.) van problémám. Teljesen természetellenes dolgok, a történeti háttérhez semmi közük.
Szia! Mi nem járunk kiállításokra a kutyákkal, csak akkor vagyunk pl. a CACIBon, ha meghívják az agilityseket bemutatózni. (A kiállítás nem az én világom, többre becsülöm azt "észt" a szépségnél. Sajnálom, mikor bohócot csinálnak szegény uszikból, tupír, lakk, hajgumi stb. nem szimpi. Persze mindenki mást szeret bennük.)
és akkor az udvarra sem mehetnek ki együtt és sehol sem lehetnek addig együtt? ...
na most nekem lenne egy kis olyan jellegű problémám is ha már így belemerültünk a dologba, hogy van egy kis kan japá chinünk. nos... ha esetleg tüzel a lány uszkár akkor ettől a kutyustól is el kell zárni a méretkülönbség ellenére, hogy ne hogy "bajt" csináljanak ők is? mert az ugyen nagyon kellemetlen lenne hiszen különbözőek!!!
hm. igazad van, főleg az állatbaráti részben értek egyet. sajnos a másik részéhez nem tudok igazából hozzászólni, mert nem értek hozzá sajnos, én autókban vagyok érdekelt, nem kutyákban.
annyit tudok ehhez mondani, hogy nem volt szándékos egyszer sem a kutyák pároztatása. a figyelmetlenség... hát nem tudom. nekem valószínűleg esélyem nem lenne őrizni őket, mivel háromnegyed hatkor már nem vayok otthon és csak 5 körül érek haza... persze van otthon aki egséznap otthon van... de hát mégis szerinted mi a megoldás, hogyan akadályozzuk meg legközelebb a kiskutyákat? csak az operáció alternatívája létezik vagy van kevésbé drasztikus módszer? nekem ötletem sincsen, kérlek segíts kitalálni valamit...
egyébként már ajándékoztunk el kiskutyát egy közelben lakó idősebb házaspárnak és utólag rájöttünk, hogy nem került jó helyre az eb. nem vesznek neki kutyusnak való sampont, emberi étellel etetik, nem viszik nyíratni és szegénynek nagyobb a szőre, mint egy pulinak, kint tartják az udvaron...
és arra nincs ötletetek hogy hogyha már megtörtént a "baj" és kis kutyák leszenk akkor hogyan lehet kiszűrni hogy még egyszer ne kerüljön "rossz" gazdihoz a kutyus?
El kellett utaznia a gazdinak munkájával kapcsolatosan, és a családban nem bízik meg annyira, mint bennem.
De mindennap felhiv Olaszországból.
Felteszek róluk egy közös képet a KEDVENCKÉPEK-topicomba.
én is sejtettem valami ilyesmit, hogy ez nem egészen szabályos dolog, hogy a fekete és a fehér kutyának közös kiskutyái legyenek...
először még nem is akaruk mi sem, hogy kölykeik legyenek, de amikor nem figyeltnk akkor megtörtént a baj...
az anyuka fekete, az apuka fehér. közép uszkárok... a kicsik általában feketék, néha van rajtuk fehér vagy szürke folt.
eredmények? mire gondolsz?... ők nem törzskönyvezettek, de fajtiszták. az anyuka kutyának a szülei törzskönyvesek voltak, de a mi kutyunk már nem lett az.
sziasztok!
nekem van két édes uszkárom, egy fiú és egy lány. a lánynak immár harmadjára lesznek kiskuttyjai. eddig mindig elajándékoztuk a kisebeket, de pár hónappal ezelőtt a kutyakozmetikusunk megemlítette, hogy el is lehetne őket adni. nem tudtok rá véletlenül érdeklődőt?
köszönöm előre is
Sziasztok! Bocsi, hogy ilyen soká nem voltam. Csak egy voda-csoda netem van, ami ha működik, hamar lefogy a havi 200MB keret, ha nem, akkor meg hiába. Még egy száz év, aztán talán mi is elérjük a városi lehetőségeket.
A létszám, ahogy nézem, továbbra sem változott. Pedig rengeteg az uszkáros.
Holnap lesz a TopMancs verseny Budaőrsön, ott indul a Béta. A lányokat nem neveztük, hogy addigra ugyis tüzelnek. Persze nem kezdték el, de már kicsúsztunk a nevezési határidőből.
Más: A felnőtt kutyák nálunk sem csinálnak semmi rosszat, ill. csak a legidősebbel fordul elő bepisilés. A kölyök aztán rosszalkodik helyettük is! Nincsenek biztonságban a cipők, papírok, zoknik stb. Remélem ő is kinövi (legalábbis ezzel bíztatom magam).
Az enyémnek nem sikerült megjavulni majdnem 10 év alatt... Bár én következetlenül engedékeny voltam mindig.... (sajnos), mostanában szigorítottam már egy kicsit.
És nem csórnak el folyamatosan minden elérhetőt a kölköcskék?
Nálunk mindent lopott! Papucs, cipő-kibelezés, papírzsepi (azt a mai napig is) cefetre tépkedése, újság szintén, rúzs(!) - a fél feje és az egyik füle tiszta rúzs volt, mire azt kimostuk belőle!!
Tavaly karácsonykor a szakácskönyvemet lopta el :) Gyakran csinál ilyeneket, pedig már igazán túl van a kölyökkoron! Ja és a favorit az a mai napig is a levetett ruha, azt rögtön ki kell tenni a szennyesbe, mert tuti, hogy elhúzza azután pedig elég nehéz elvenni tőle.
Ha esetleg csinálsz v. csináltál képeket, tedd már fel őket légyszi egy elérhető helyre. (már a CACIBról gondolom)
Képzeld, hogy jártunk a kutyámmal! A múltkor, amikor Bp-n voltunk az állatbarát napon, osztogattak ajándékokat, többek között egy sípolós műszendvicset. Nagyon megörült neki, egyből kikapta a kezemből. Azután este látjuk, hogy a kutya baromira fél vmitől. De rendesen ki volt fordulva magából. Már azt hittem, hogy vmelyik családtaggal történt vmi, ugye az állatok megérzik az ilyesmit. 3 napba telt mire rájöttünk, hogy a műszendvicstől fél!! Őrizte mindig vadul, szorította, ha úgy gondolta, hogy most azt vki el akarja venni, a szendvics persze akkor sípolt, ő meg teljesen betojt tőle. :DD Na akkor elkoboztuk, és azóta se kapta vissza :D
A Derbyn pontosan mi szokott lenni? A Champion-on a legügyibb, legszebb kutyuk szoktak lenni (a férjem mondta), azért gondoltam, hogy arra jó lenne menni. De ha ráérünk és velem nem lesz semmi gond, akkor szóba jöhet a novemberi is!