ennyi erővel behívhatta volna Vadászt is a DVTK-ból, egyrészt mert Kádárral játszik párban, másrészt, mert a DVTK-nak egy 5 meccses szériája van éppen, amikor még gólt se kaptak, harmadrészt meg mert voltak ebben meccsek, amikor a forduló válogatottjába is bekerült. Guzmics most is csinált meredeket, az előző fordulóban is.
Ezt a Baráthot miért nyomjátok annyira? Kétszer láttam azt hiszem játszani, bűn gyenge volt mind a kétszer (direkt figyeltem, mert régóta írtok róla jókat), az egyiken (talán a Paks ellen) sikeresen összehozott egy gólt is a bénázásával. Vernest még értem, Vécseyről nem tudok nyilatkozni, de Baráth... Ő szerintem nem válogatott szint.
1. Van egy bizonyos elvárt szint. legalábbis amit elvárok egy válogatott labdarúgótól. Ezt Baráth nem üti még meg, ezért nem is támogatom a behívását. De hozzá hasonlóan nagyon sokan nem ütik meg.
2. Az első pont második feléből következik, hogy ennyi erővel ő is kaphatna lehetőséget, mert NB1-es szinten "kipróbált" játékos, jó testfelépítésű és a felfutásai is veszélyesek, ráadásul jól is fejel. No meg életkoránál fogva van benne potenciál. Egy-két barimeccsen legalább megnézhetnénk, hogy mit tud.
Egyébkét egy összecsiszolódott Korcsmár-Otigba az életkort tekintve akár hosszú távú megoldás is lehetne. Már csak Baráthot kéne valahogy updatelni és beválogatni és majd tíz évre el lennénk látva védelemmel.
Kannibál mindjárt nyomná ha itt lenne, hogy mit is kezdhetnénk már ilyen öregekkel mint pl Góhér.
Hát lehet, hogy ő is már 26, viszont nekem mindig is tetszett a játéka.
Lehet alapvetően súlytalan lenne nemzetközileg pár DVTK-sal megerősíteni a védelmet, dehogy itthoni viszonylatban jelenleg ők tagadhatatlanul összeálltak és formában is vannak (miután asszem hat mecss óta nem kaptak gólt). És ezt a Hali válogatott ászai nem mondhatják el magukról.
Ez egyértelmű, az U21 szereplése nem sokat számít, elég csak megnézni az U20 bronzérmét, mire mentünk vele?
Csak azzal a felkiáltással, hogy ez az Otigba gyerek "mostanában milyen jó", meg rendszeresen játszik a csapatában, ráadásul éppen Hollandiában, ez még kevés ahhoz, hogy behajítsuk egy "sorsdöntő meccsen" a mély vízbe.
A kísérletezgetésre ott vannak a barátságos meccsek, más hasznuk azoknak úgysincs. Kell játszani három-négy meccset normális ellenfelek ellen, aztán meg kell nézni, hogy kikkel érdemes nekimenni a következő selejtezősorozatnak.
én sem raknám most be Otigbát, de azért az U21-meccs nem biztos, hogy megfelelő érv erre. Én továbbra is tartom, hogy ha valaki 19 évesen a legjobb a posztján, akkor őt kell a felnőttek között játszatni. Az u21 ebből a szempontból másodrendű.
Amúgy tényleg az, bár mostanában sokat lassult. A futógyorsaságáról beszélünk, nem a fordulékonyságáról. Az nem volt neki sosem olyan jó. De hát ő is csatárként kezdte.
A Heerenveen, ha jól láttam, 8 meccsen 16 gólt kapott, ez mondjuk nem kifejezetten jó ajánlólevél (bár Hollandiában nem nagyon szeretnek védekezni a csapatok).
Én nem Guzmicsra gondoltam főleg, és azt például nagyon díjaztam, amikor az észtek ellen is játszott, szerintem sem lett volna szabad örökre elmeszelni a bukaresti hülyesége miatt.
Komolyra fordítva, Guzmics behívása teljesen rendben van, Devecseri teljesen érthetetlen számomra (amennyiben nem Sanyibá játékosügynöki ambícióit támasztja alá), bár aligha lesz jelentősége.
Az egy urban legend, hogy Mészáros gyors, egyszeűen nem igaz. Még a hazai mezőnyben sem látom, hogy kiemelkedne a gyorsaságával, nemzetközi meccsen meg pláne.
Otigba folyamatosan játszik kint és talán megfelelő középső kiegészítője lenne Korcsmárnak....nem tudom ki van még aki érdemben behívható lenne hátra, középre külhonból ?
Itthon viszont érdekes módon van egy színmagyar védelem (Eperjesi,Vadász,Kádár,Gohér), mely mostanában alig-alig kapott gólt...pedig ugye Szivics elvileg inkább csak a támadásokra szokott kellő gondot fordítani.
Ezenfelül az éllovas vidiben is elpilinckázik ez a Szolnoki, aki talán pont nem középső védő, de mintha nem lenne teljesen tehetségtelen.
Nos a fentiekhez képest jó hely-e Szombathely, az viszonyítás kérdése.