Köszi, közben visszaolvasgatva a fórumon méret alapján megfelelne a korábban linkelt 675 EXI motor, csak azt nem tudom, hogy kell-e még bármi más hozzá, hogy csatlakozzon a hajtóműhöz vagy kiveszem a régit és berakom az újat és jó lesz? Illetve akkor másik bogden és gázadagoló kell majd rá mert az gondolom nem egyezik a régivel.
De közben most jut eszembe, hogy amikor a membrán cserélve lett akkor a a két felszívó cső a karburátorban eléggé el volt már tömődve, amennyire lehetett kitakarítottam de ilyen barnás rozsdás színű maradt, gondolom azt is célszerű lenne cserélni bár nem tudom kapok-e olyat valahol.
Szóval ha hülyeséget írok nézzétek el, de tanulékony vagyok. Szerelőhöz nem vinném, mert már az is elköltözött akit ismertem, ismeretlenhez meg nem viszem, akkor inkább veszek egy újat.
Köszi, néztem a hajtómű felújítós videót, abba belemernék vágni, a motor szétszedését viszont már nem vállalnám, ezért gondolkoztam azon, hogy lehet jobban járnék a régi hajtómű felújítással akár és egy új motorral ha tényleg jó rá. De az is lehet csak megszívatom magam és venni kellene egy komplett új gépet akkor.
Mert most nem igazán üzembiztos a motor, amikor bemelegszik van hogy megáll és nehéz utána beindítani. Meg legutóbb olyan erőtlen volt az egész, mintha nem menne teljes fordulaton. De az is lehet, hogy a gázadagoló kar sem húz annyit, amennyit kéne neki, amikor ráadom a gázt a motor felől maga a rugó is olyan, mintha meglenne nyúlva és alig húz visszafele.
Nyáron lett cserélve a membrán benne, de lehet szét kéne megint szedni a karburátort bár ott nem tudom pontosan mit is kell kitakarítani, annyira nem értek a gépekhez.
Úgy néz ki senki sem jár erre, de visszaolvastam közel 10 évre visszamenőleg és azon gondolkoztam, hogy lehet venni kéne az RK 2-esre egy új motort, ha minden igaz a korábbi hozzászólások alapján a Briggs 675 EXi sorozata jó lenne rá (https://www.kertigepbolt.hu/motor/kapalogep-motor/briggs&stratton_xm_55_quantum_benzinmotor.html), illetve akkor gondolom kellene hozzá egy újfajta gázadagoló kar, nem tudom melyik illetve a hajtóművet érdemes lenne felújítani és akkor lenne egy jó kis gépem és így jobban járnék, mint venni egy új gépet?
Közben megnéztem pontosan, egy RK 2-es gépről van szó, 1981-ben gyártották. Szóval most azt csinálja, hogy indításkor van mikor erőteljesen visszarántja a behúzózsinórt, ha sikerült beindítani és dolgozni vele akkor van mikor magától megáll és utána nehezen lehet megint beindítani, de van amikor tankolás után pöccre megy ha előtte megállt. Szóval változó, most nem tudom mitévő legyek, kínlódjak még vele vagy vegyek egy újat. Hajtóműve valószínűleg rendben van.
Rotációs kapánál milyen gyakran cseréltek olajat benne? Milyen motorolaj kell bele pontosan? Mert van egy régi rotációs kapám, kb 2 éve van meg, egy idős bácsitól vettem, mert már neki nem kellett, de ő mindig rendben tartotta és ő volt az egyetlen gazdája újkora óta, túl sokat nem használta. Elvileg 4HP-s motor van rajta (ha jól tudom). Ilyen, mint a videó elején: https://www.youtube.com/watch?v=9ccjkSil63w
Bár nincs rajta felirat, címkéje szerint itthoni gyártmány, bár a motor az gondolom nem az. Tavaly cseréltem benne gyergyát, membránt, mert nem akart már beindulni sehogy sem. Aztán a tavalyi évet végigdolgoztam vele szépen, semmi baja nem volt. Aztán hétvégén elővettem és alig tudtam beindítani, bár úgy tettem el, hogy a benzint kijárattam belőle, gondolom részben ezért. Utána mikor nagynehezen beindult kapáltam vele jópár kört, de viszonylag hosszabb időt járatva magától megállt, pedig még benzin volt benne és utána sehogy sem akart beindulni megint. Aztán mégis rátankoltam és vártam vele vagy 15 percet, ekkor elsőre beindult, majd megint ment egy jó darabig és leállt. Ezután tankolás után pöccre indult megint, de úgy tűnik nem valami üzembiztos a dolog. Érdemes ezekkel a régi gépekkel foglalkozni még, ha mégsem akar majd indulni?
Mert idén úgy tűnik, hogy gyakrabban lenne rá szükség, mint tavaly és gondolkoztam rajta, hogy venni kellene egy újat, ha ezzel a régivel mégiscsak kínlódás lesz dolgozni. Viszont az újakat sem ismerem, hogy milyet lenne célszerű venni, ami kiszolgálna jó pár évig, nem akarok egy vagyont rákölteni, de a legolcsóbbat sem biztos, hogy választanám. Kb 500 m2-t kellene megkapázni néha-néha, traktorral már nem akarom szánttatni a kertet, mert most lett elegyengetve a terület és akkor megint csak gödör lenne mindenütt, talán sikerül lóval kiszánttatni de az sem biztos, mert már lovast sem nagyon lehet találni. Ha nem lesz más, akkor marad a rotációs kapa még ha nem is egyszerre, hanem apránként meglehetne csinálni. Szóval ti mit javasolnátok?
Segítsetek kérlek, hogy a szentkirályi jobbos ekét hogyan és pontosan hova kell felrakni egy dragon 65-re? Valahogy nem értem, mert a csoroszlyatartón a két csap nem egy vonalban van. A hajtóműre meg a csoroszlyatartó fel van csavarozva, de ott nem jó a furattávolság.
Sziasztok, hoztak Nekem egy ilyen Solo csoda masinát, de csak nem szeretnék vele foglalkozni. Két sebességes, brutál kompresszió van benne, de még nem próbáltam indítottam, egy töltő kapa van még hozzá, az ára pedig 60eFt lenne.
Sziasztok. Valaki el tudná magyarázni, hogy a Hyundai MH501Q rotációs kapa ékszíjas kuplungja hogy működik? A hétvégén javítottam egyet. A motor egy sárgás lemezre van szerelve, amin hajlítva van egy fül a kuplung bovdennek, ez letört, javítottam, az én logikám szerint javítottam, de ha a hajtást kapcsoló kart lenyomom, akkor a motort hátra húzza és nem feszül meg az ékszíj, így nem forog a kapa. Van valakinek dokumentációja, vagy valaki tud segíteni, hogy kellene ennek összeállni? Köszönöm.
Szerintetek lehet még kereslet erre a típusra? Szevafém RK41-es típus, 1989-es évjárat, használatlan illetve kihasználatlan (jó, ha 1 üzemórát ment) állapotban:
Nem ismerem ezt a motort. Nekem Briggs&Stratton 45 motoros gépem van. Ősszel amikor befejezem vele a mungát kiürítem a tankot, és addig járatom amíg a karburátorból is ki nem fogy a benzin. Tavasszal az első indításkor a gyertya helyén befecskendezek jó 20ml benzint, és így indítok. Ha kisebb dugulás van akkor "átszívja" a járó motor. Ha nem indul be ennyi benzinnel (mert ilyen van ha makacs) akkor újra próbálom. 2-3 ilyen próbálkozás eddig mindíg segített. Nem kell rágatni a gépet.
Üdv a csapatnak! Egy szentkirályi KF04 kapagép KOHLER courage. XT-7 motorral szerelt masinám nem indul, még csak nem is köhög. Most este próbálkoztam vele, nem sok sikerrel. Üzemanyag van benne, motor olaj is. A karburátort fellazítom, folyik a benzin(nem vettem le mert nincs rajta csap), a gyertya őzbarna, de száraz. Vagyis nem ér oda az üzem anyag. A légszűrő tiszta. Valaki ismeri ezt a motort? Mit keressek? A fúvókákhoz nem fértem a benzin miatt. Arra gondoltam, holnap egy fecskendővel nyomok be a szívó torokba kevés benzint, ha van gyújtás akkor bekell röffenjen. Mivel még nem szedtem szét ilyen karburátort mire kell figyelnem? Előre is köszönöm. Szép estét!
Kocsit húzni van egy sachs 3 sebességes váltóm,ha van kedved kicsit dolgozni vele,ez jóval olcsóbban ki jössz vele. most lett csapágy szimerin mind kicserélve a váltóban és a hajtásban. fel kell tölteni és hadra fogható. ha érdekel tudok képet és nézd meg.
Egyetértek veled, hogy a géped nagyon masszív szerkezet, de az általad megadott ár és egy új O.M 198. között csak 60.e.Ft a különbség. Én nem véletlenül kérdeztem rá az árra, amire válaszoltál is. Az általad meghatározott ár nem közelít az én elképzelésemhez így inkább hajlok egy új gép vásárlására. Gyakorlatilag én csak a kapasort és a járókereket használom az utánfutó véget. Jelenlegis van 2 db KF 04 kapáló gépem, de sebességváltó hiányában emelkedőn már nagyon bajos az utánfutóval együtt menni.
Nos azért azt sem felejtsük el, hogy nem aluházas a gép , ha nem acél.A két név pedig egy védjegy egy-egy nagymultú méltán híres motor és készülék gyár.Ezek olyan garanciák amik többet érnek 10 papir garancia levéltől.
Most akarok vásárolni egy megbízható, több sebességi fokozattal rendelkező kapálógépet, de lehetőleg újat, mert a régebbi használt gépek alkatrész ellátása macerásnak tűnik és az áraikat magasan is tartják. Mérlegelendő az új gépek árszintje a használtakéhoz viszonyítva. Például a RURIS 7000 ACC gép új ára 240-260 e. Ft, az OLEO-MAC 198 szintén ilyen áron kapható. Vegyes véleményeket hallottam a román RURIS-ról. A legjobb véleményt az OLEO-MAC 198-ról hallottam, mivel az egyik szomszédom már több mint egy éve szinte naponta nyúzza többnyire utánfutót húzva itt Diósgyőrben az erősen dombos vidékünkön. OLEO-MAC motoros permetezőm, láncfűrészem és kézi damilos fűkaszáim is hibátlanul működnek, ez inkább megerősít a márkát illetően.
Az új gépet én is ugyan arra szeretném használni, mint a szomszédom.
Mivel eddig semmi sem kellett hozzá, és sztem még nagyon sokáig nem is fog kelleni, így nem tudom kapásból megmondani. De mint más gépekhez a neten ,úgy ehhez is lehet rendelni vagy venni.az ára a felsorolt kiegészítőkkel 176eFt
Jó reggelt mindenkinek. Eladnám kihasználatlanság okán az alábbi gépet.Minarelli 147cc-4 sebességes Scarabeo motoros kerti traktort tartozékaival együtt.(a két új szolgakerék nem a hirdetés tárgya,az csak a mozgatás mitt lett ideiglenesen feltéve.)Ami tartalmazza, a kapatagokat, az ekét, és a súlyozott körmöskerekeket,illetve a krumpliszedő ekét még.Az ára meg egyezés szerint.Állapota újszerű hibátlan gép.
Az Agria 1700 hoz nem tudtam venni gumit. 4.50-14", inkább lecseréltem felnivel és vettem rá 6.00-12" új orosz gumit. ősszel ezzel szántottam. Keréksúlynak rár fabrikáltam robi súlyokat + Fortschritt E 930. Elejére gyári 1-es súly + 3db. Fortschritt E 930 orrsúlyt. Most már nem pörögnek a kerekek szántáskor.
Múlthéten vettem hozzá egy Agria 2400 (hirt motoros) utánfutóval, Zalalapátiban. Koplett jó állapotú apróbb hibákkal. 2 fokozat előre / hátra, irányváltóval. A berántójával van kis gond, hiányzik belő 1 rugó gyűrű, és 3 db. görgő.
Egy autófelni és egy nagyobb gumi valamivel többet nyom a jelenlegi lemeztárcsás kerekeknél. Ezzel nem csak a cipelt tömeg nő, hanem haszna is lesz. De ha nem elég, akkor természetesen teszek majd rá. :)
Én szállításra használom. A difit részben kiváltottam egy Ruris fordulás segítő tengellyel. Plusz kraftoltam rá egy "kormányhatárolót", hogy kiküszöböljem a befordulás veszélyt. Láttam bangladesi videókat ahol elszabadul a trakesz és a sofőrt is lerántja az ülésről!
Azonkívül miután láttam, hogy egy ilyen 2mm-es anyagvastagságú lemezkerék meg tud repedni a kerékanya csavarnál, készítettem a tányérok közé egy 3mm-es plusz tárcsát, a csavarok alá pedig tettem 10-es fakötésű alátéteket.
ui. A szélesebb gumi jó egyenes uton ill nagy területen való megfoduláson ha nincs diferenciál működésed vagy pl. terra, robi kerék kikapcsolható hajtás. De ha kis helyen kell forgulásznod ezek nélkül pl. szántásnál a sor végén megfordulás akkor itt szenvedés.
Én lecseréltem az Agria 1700 tip. a gumikat. Egyszerűen nem kaptam hozzá gyári méretüt. (4,5x14") helyette 6x12" ebből látszik, hogy a felniket is. Utólag a tapasztalat, hogy jobb a tapadás de már bánom hogy nem 14" a kerekek, mert minden kis gödröt észre vesz a kis kerekkel. De viszont a kerék és orrsúlyok megmaradtak.
"5x12 kerék kipörög" nem tudom milyen géped van de amint írtad 6x14 felnit gumit feltenni. Az 5x12 felnire jól feltehető használható a 6x12 traki gumi. Nekem is a 6x12 felnin 6x12 gumi van https://www.youtube.com/watch?v=iuPRMhRNP6s
Szeretném megnövelni a szarvkormányos kerti traktorom keréktapadását, mert a könnyű súly miatt (110 kg; 400cc; 11 lóerő) az 5.00-12 -es kerék induláskor könnyen kipörög. Az a terv, hogy beljebb hegesztem a Fiesztám gyári 14-os felnijén a lemezt és teszek rá 6.00-14 -es trakeszgumit. Szerintetetek nem túl széles egy ilyen felni a traktorgumihoz? Ruszki videóban láttam már rá példát.
A talajmarózással kiirtod a füvedet is! Ha megsérted a tövek "fejét", vagy kihajt, vagy nem, attól függően, milyen mélyen fejezed le. A vakondtúrásokat lehetőleg meg kell előzni(kaphatók vakon űző szerek), de pl. nagyon jó 1-2 szabadon rohangáló nagytestű kutya is, garantáltan elűzi őket a szomszédba(nem csípik a vakondék a földrengést).
Szerintem inkább egy masszív gyepszellőtető oldaná meg a kérdést. Kertépítő szakemberek biztos tudnának rá valami jó megoldást.
Oldalkuplung bowden gyári volt az enyémen, 25 évig bírta! Először sokallottam a gyárit, de körbejárva, mégis majdnem azt vettem: utángyártott, de bika erős, Lajosmizse Johanna kft. 4 éve volt egy pár 15.000,-Ft. Vegyél még egy hozzávaló ékszíjat is, ha a mostani szakadozott, vagy töredezett, először is csak azzal működik tökéletesen a váltó, másrészt évekig bírja, 6000,-Ft volt 5 éve. Bármi alkatrész kell, csak őket ajánlom, értenek hozzá, a tömítéseket is megbeszélheted velük, lehet, tudnak adni.
Elindítható az akkor is, ha ereszt a tűszelep, egy kis ügyeskedéssel, ha csap jól zár: indítás után nyitottam a csapot, leállítás előtt zártam, pár évig így dolgoztam vele. Csak a végén már üzem közben is "bepisilt".
A csésze alján és a ferde oldalon van két 10-es hatlapú csavar, alatta elég kemények a tömítések, olyan klingerit szerű. Csapágyboltokban kapható olajálló gumi is, egy próbát megér.
A csésze perem tömítése a karbi alján lévő nútban van, ez is kemény, speciális. Csak akkor látod, hogy megvan-e, vagy nincs, ha leveszed a csészét és kis tükörrel alánézel, ha van kedved(és érzéked) leveheted a teljes karbit is, de addig nem javasolom piszkálni, míg nem muszály(pl. teljes tisztításhoz, tűszelep cseréhez) Elég fifikás, további tömítések is sérülhetnek, regulátor beállítás is kényes utána. Majd belejössz, mint kiskutya az ugatásba!
Mikor én megvettem az enyémet használtan 1988-ban, egy telet én is az esztétikával töltöttem: pucolás, szétszedés, teljes festés, azóta is úgy van, már szerintem úgy is marad.
Pedig nem rossz "kis" gépek! Nekem egy RURIS 1001 KSD van. Mindent is csinál, bivalyerős és jól használható gép. Én már 3. éve nyúzom télen nyáron, de nem bántam meg!
Nagyon szépen köszönöm, hogy az első tapasztalatodat megosztottad velem!
Nékem igazán arra kellene, hogy kb: 3000 m2-es gyepfelületen évente legalább két alkalommal a sok hangyabojt, vakond és vaddisznó túrást annyira elegyengessem, hogy a felület alkalmas legyen az önjáró dobkasza zavartalan működtetéséhez.
Ahogy számoltam, egy HECHT 750 árát másfél év alatt simán ki kellene fizetni az alkalmi munkáért, így saját magam tudnám megoldani ezt a problémát. Viszont ezzel a talajmarózással legalább két alkalommal kevesebbet kellene a füvet lekaszálni.
A román RURIS géphez nincs bizalmam a Dácia-s korszak óta, meg jóval drágább is a Hecht 750-nél.
Úgy gondolom, jó helyzetben vagyok, hogy az esztétikával tudok törődni. Kis festés, takarítás és mint az új... No meg a benzin csöpögés.
...ezt a szintet csak akkor éri el a benzin, ha túlfolyik, ld. a tűszelep hibáját. - Sztem ekkor be sem szabadna induljon a karburátor működéséből fakadóan.
Ahogy gondolkozom rajta, egyre inkább gyanús a csésze tömítés, vagy annak hiánya.
Oldalkuplungok bovdenje eléggé meg van nyúlva, a bovden köpeny is odavan az egyiken. "Filléres" az utángyártott. Gondolom nem véletlenül. Meg merjem venni?
Gratulálok a sikeres vételhez. Nem az esztétikum a legfontosabb, használt gépeknél(csakúgy, mint autóknál) jó műszaki állapotot próbálunk venni.
A karbi csepegés oka tűszelep zárási gond, nekem 5 évig játszotta ugyanezt, mint amit leírtál, egyre rosszabb volt. Kezdetben a csap elzárásával megoldódott(üzem közben még nem csepegett), aztán vettem bele új tűszelepet, nem sokat javult. Mikor már nem bírtam cérnával, elküldtem a karbit szerelő ismerősömnek, de neki is beletört a bicskája. Kikopott a tűszelep fészke, ennél a tipusnál nem javítható, utángyártott karbit viszonylag jó áron lehet venni hozzá.
Ha a leeresztő(a ferde részen) és az alsó rögzítő csavarok tömítése jól zár(lehet, hogy kemény), más nem lehet. A csésze állása nem játszik, célszerű kifelé tenni a ferde részt, a könnyebb leeresztéshez, bár soha nem volt rá szükségem.
A harmadik tömítés a csésze éle és a karbi pereme között van, ez inkább csak jelképes: ezt a szintet csak akkor éri el a benzin, ha túlfolyik, ld. a tűszelep hibáját.
A mai benzinek megeszik a fém alkatrészeket, meg a tűszelep gumiját is. Ne sajnáld a 100-as prémium benzint, az kíméletesebb!
Próbáld még meg leállítás előtt a b. csap elzárása után kijáratni a benzint leállásig, főleg hosszabb tárolás előtt. Ha a csap jól zár, száraz marad a karbi.
Nagyon hasznos hozzászólásaid vannak, de nem púderezés miatt írok...
Mindenesetre köszönöm.
Végülis vettem egy F600-ast. Leginkább esztétikai feladatok vannak rajta, mert műszakilag rendben tartották, a külsejével viszont nem törődtek, sebaj. Könnyen indul, nem akad, erős, stb.
Viszont:
a karburátor aljáról csöpög a benzin. Eléggé csöpögött, ha megnyitottam a benzincsapot.
- Kicsereréltem a tűszelepet, most már kevésbé csöpög.
- Béna megoldás a benzincső rászorítás a csonkra, ezt csőbilinccsel rászorítottam, még kevésbé csöpög. DE még mindig csöpög, ha megnyitom a benzincsapot.
- Az úszóház alján lévő csavar meg van húzva, tömítés a helyén.Benzincsapot elzárom, OKÉ, de én szeretném, ha szobatiszta lenne a kapálógép. Otthagytam, majd folytatom.
Gondolkoztam este, mi lehet a baj. Úszóház alja ( csésze? ) eléggé pontosan ül bele a karbi aljába. Viszont nem szimmetrikus, van egy ferde lapolás az alján. Az fontos, merre áll? Van esetleg tömítés, amit nem vettem észre?
Azt nem irtad, hogy a rotakapád a "szokásos" rotakapa konstrukciós- e. (Csigakerekes, vagy láncos a rotatagokat lassitó) alapul.
Ha eltekintünk az előre hátramenet váltási igényedtől, akkor szinte bármilyen (de eleve rotakapára szánt , és megfelelő tengelyhosszúságú) kisgép motort ráapplikáhatsz.
Ha rendelkezel valamilyen ismerettel az irányváltás milyenszerűséhéről (javaslom a You tube -n tájékozódni a megoldási lehetőségekről) akkor sem lenne egyszerűen megoldható ez az igény teljesitése a "szokásos kapagépnél".
Kérlek, ne kioktatásnak vedd ezt a hozzászólást, de nagyon sok plusz költségtől megkimélheted magad, ha eleve ilyen mődon gyártott (és akár használt) kapagép vásárlásában gondolkozz.
Láttam korábban a videóit a KF-04 hajtóműves Briggs motoros gépéről. Érdeklődnék, hogy esetleg tudna-e ide képeket feltölteni róla. A súly felfogatásáról, az eke átalakításairól. Néhány képet találtam róla és a videóit is láttam. Tetszik nagyon a szerkezet. Mivel kis területen dolgozom nekem pontosan megfelelne egy ilyen gép. A segítségével átalakítanám a sajátomat. Segítségét előre is köszönöm.
Egy kérdés mikor a fűnyíró blokkot kipróbáltad a kapán, teljesen össze volt rakva vagyis a az eredetileg fent lévő kuplungfelső rajta volt a fűnyírómotoron is? Csak azért mert van olyan kapálógép ahol könnyű lendkerekes moci van viszont a kuplungfelsőt nehezítették.
Mi lehet a különbség egy ránézésre ugyanolyan fűnyíró és kapálógép motor közt?
A helyzet az, hogy van kettő Briggs motorom, egyik kapálógépen van, ennek nagyon kopott a motorja. Másik fűnyírón, ez keveset ment tökéletesen üzemel késsel. Kés nélkül széttépi a kezemet a berántó, nem kell mondani miért...
Gondoltam milyen jó lesz nekem ha erre a fűnyíró blokkra átteszem a lendkereket és akkor tudom használni ezt a motort kapán. Hát nem. Stimmelt a főtengely. Pont kijött a hézag a gyujtásnál is, tehát méretre azonos, sajnsos súlyra is. Szóval miért működik egy ránézésre ugyanolyan blokk kés nélkül kapán és miért nem működik a másik blokk is kés nélkül? Talán kicsit érthetetlenül írtam, ezért elnézést!
Én eddig abban a hiszemben voltam, hogy a kapálógépek motorja nehéz lendkerekes a fűnyíróké pedig nem.
Ezt most megcáfoltam, legalábbis ennél a motornál. Talán a főtengely kialakítása, sonkák súlya lehet más?
Laikusként kérdezném a hozzá értő tagoktól. Szentkirályi Indián 37 kapán a Tecumseh motort le lehet cseréni másik motorra átalakítás nélkül? Örököltem, egy kb 25 éves kapát, amely motorhibás (pár üzemórás korában szétrobbant a motorblokk), a kapatag szinte új. Érdemes vele foglalkozni?
Én is ebben a dilemmában voltam pontosan. Dízel vagy benzines? Én megvettem a RURIS 1001 KSD-t. És nem bántam meg! Mindent is csinálok vele. Már húzott 11 mázsát, stb. A dízel előnye a benzinessel szemben, hogy szinte alapjáraton is leadja azt a nyomatékot, amit a benzines csak nagyobb fordulaton. A másik, hiába a nagyobb lóerő, ugyan az a kerék, ugyanaz a súly /pár kiló eltérés nem mérvadó/ nem tud több nyomatékot átadni a kerék tapadás miatt. Ahol a 10 ló már elkapar, ott a 18 ló is elkapar......., de a benzines nagyobb fordulata miatt talán még hamarabb is.
Sziasztok! Jó rég nem jártam itt, kb 10 éve.... A kosi 1973 is én voltam. Hátha valakit érdekelne egy eszközbeállító rotációs kapához. Így néz ki üzemben:http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122655195&t=9097147 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=121318149&t=9097147 Saját részre készítettem, a Terra eszközállító mintájára, jó erős, masszív darab. Én nagyobb gépre váltottam, ezért gondoltam eladom. Ha valakit érdekel, 10 000 Ft-ért adom. Nagy segítség volt, sokszor jó szolgálatot tett akár töltögetéskor, sornyitáskor, stb. Futár megoldható, + 2000Ft. Előre utalással is és utánvéttel is megoldható. koselak.z@gmail.com
erosen gondolkodom egy honda f600-as megvetelen. Most robi151-em van. Mikre figyeljek, hogy ne erjen csalodas? Elore is koszonom a segito valaszokat. Szoktam javitani gepeket, nem all tolem tavol, ha valamit meg kell javitani. De nem szeretnek raboritani mindjart a vasarlas utan egy halom penzt. Inkabb legyen kicsit dragabb.
Van lóerő és van a nyomaték. Lehet valami lóerőre nagyobb, de mondjuk egy benzinesnek kell 3-4000-es fordulat, hogy ugyanazt a teljesítményt leadja, amit a kisebb lóerejű diesel 2000-res fordulatszám mellett. (Feltéve, hogy azonos a tömeg és a gumi a vonóerő leadás miatt.) Egy MTZ 82 vagy F1 versenyautó? Szántóföldön nem mindegy. :)
Miként lehetséges generátor nélkül világítást varázsolni egy szállításra használt Rato RV390 rotációs kapára? (Akus lámpán kívül.) Vagy ilyet csak a ruszkik tudnak?
Szentkiraly rotakapamhoz van utanfuto, evek ota jol teszi a dolgat. Viszont az utanfutot ezentul quad / ATV-n szeretnem hasznalni. A quadnak normal vonohorga van. Azt szeretnem tudni lehet ehhez a szentkiralyi fotohoz olyan adaptert kapni hogy normal vonohorgra is ra tudjam tenni? Ezert nem szeretnek megegy utanfutot venni. Ilyen farm quadrol van szo.: https://www.quadzillaquads.com/QZ300.html
Sziasztok,Mia külömbség a Ruris 7000 DAC, illetve a Ruris 6000 Zimbru között? A Zimbru esetleg egy régebbi kifutó termék? Felszerelésekkel együtt árban kb. ugyan az. mit jelentt itt a DAC tipus jelzés? Más vezérlés?Válaszaitokat előre is köszönöm!