Ok, tavaszi vagyis szezon trágya már megvan. Majd ha már nincsenek fagyok, akkor az unokaöcsém 4-5 nappal korábban levágja. Én megszellőztetem, majd trágyázás.
köszönöm az információkat. Tehát kevés neki az esō? Locsolni nehéz lenne mert minuszok miatt minden téliesítve van. Ha kap tavaszi trágyát akkor helyre fog billenni? Illetve jó 4 hét múlva lehet nyírni és szellōztetni?
A fagy, ha száraz időben következik be, nincsen hótakaró, akkor kiszárítja a talaj felső rétegét, ahol a fű gyökérrendszerének nagy része található. Gyakorlatilag kiszárad olyankor a fű. Nálad ennek a kezdeti stádiuma van. Locsolni kell máskor :))
Ahol alkalmaznak téli felkészítő műtrágyát, ami növeli a fű stressztűrő képességét, ott jobb a helyzet.
Szerintem a célközönség egy olyan kultúra, mentalitás, ahol profi bevetésre profi gépeket használnak. Továbbá főleg olyan országok, ahol ezek a gépek a mi árainkhoz képest majdnem gombokért elérhetőek. Itt nálunk nem tudom elképzelni, ki vesz ilyet új állapotban. Másrészről aki mondjuk napi nyolc órában nyírna vele, ami egy olyan igénybevétel, ami feltételezi a gép szükségességét esetleg, az inkább felülőssel dolgozik. Megnézném azt az embert, aki napi 8 órát képes fűnyíró után gyalogolni.
Köszi, de az pont 4 Eur 99 Centtel több, mint amit szánok rá! :) A HRH mellett idén már csak kiegészítő szerepet szánok az Al-Ko-nak. A szép gyöp lesz a Honda felségterülete, a maradék ősgyep jut az Al-konak, ami kb. 2-3 hetenkénti használatot feltételez.
Köszi. Nem hagytam benne benzint, meg a benzincsapot sem hagytam nyitva sosem. Viszont az utolsó tankolásnál kifutott a benzin és egy kicsi ment be a piros védőburkolat rácsán.
Jövő héten nekiállok megtisztítani, meg karbantartani. Bár azon agyalok, hogy a tavaszi gyepszellőztetés után is ilyen cudarul szokott kinézni, lehet, hogy azt még megcsinálom március végén és utána karbantartok. Ahogy megszárad a földes gyepfilc és kitépett fűszálak, porzik cefetül, mikor fűnyíróval felszedem.
Nem szokott így kinézni, csak sajna nem tudtam a tél előtt befejezni a melléképületet, így télre a garázsban ragadtak a fürjek. Eszméletlen port csinálnak, a kocsikkal is inkább kint parkolok. Tavasszal befejezem a melléképületet, aztán kiköltöztetem a fürjeket. A szépséghiba, hogy eredetileg oda akartam rakni a gépeket is :-)
kérdésem az lenne, hogy ez lenne a híres dollárfolt vagy más betegség?
Jegyzem meg, hogy nem csak a májusi vetés de elől a régi kis virágos kert ami 7-8 éves vetésű, sőt a szomszédé is ilyen. Alsó része zöld, de a teteje meg van sárgulva rendesen.
Én az acél házas Al-ko-t minden alkalommal kitisztítottam spaknival, egy idő után így is elkezdett lepattogzani a festés. Alatta meg természetesen megjelent a felületi rozsda. Kicsit bosszantott, de úgy vagyok vele, hogy valószínűsítem a motor előbb adja meg magát, mint, hogy ilyen takarítás mellett átrozsdásodjon a ház. Legalábbis 5 év használat után a rozsda még mindig csak felületinek tűnik.
Ha takarításhoz vagy szállításhoz dönteni kell a gépet, akkor mindig a légszűrő felőli oldal legyen felül, nehogy véletlenül olajos legyen. Illetve úgy hallottam előre sem célszerű dönteni, mert befolyhat az olaj hengerbe. Ez utóbbit Tsunami majd cáfolja vagy megerősíti.
Az olaj, amit kisgépekbe javasolnak jellemzően SAE30 jelzésű, tehát nyári, meleg körülményekre tervezett olaj. A honda ezzel szemben 10W-30-as olajat ajánlja, ami hűvösebb körülmények között is alacsonyabb viszkozitású. Ha jól emlékszem talán 20-25 óránként ajánlják cserélni általában.
A gyertya karbantartása passz, tavasszal az első indítás előtt biztosan érdemes rápillantani.
Szerintem amíg él rá a garancia érdemes a garanciális szervizben szervizeltetni, így egy esetleges hibát nem tudnak a Te nyakadba varrni! (Én az első szezon után tavasszal jártam úgy, hogy bevittem karbantartásra, majd mikor hazavittem másnap akartam volna nyírni, de nem indult bármennyit rángattam is. Vittem vissza azzal a lendülettel és kérdeztem őket, hogy miért nem indul, ha tegnap vittem haza tőlük. Azt mondták, hogy nem értik, mert tegnap mikor végeztek elindították és semmi gond nem volt. Hagyjam ott, megnézik. Pár nap múlva hívtak, hogy nem volt kicsi a probléma, mert az üzemanyag ellátó rendszerben bent maradt a benzin bele volt kocsonyásodva. Nem kevés idejükbe került kitisztítani a trutyit. Mondták, hogy nem lesz kevés a munkadíj, mert jó pár óra ráment. Visszakérdeztem, hogy mennyi idő alatt kocsonyásodik meg az üzemanyag? Mondták, hogy hónapok kellenek hozzá. Miután mondtam, hogy az előző alkalommal mielőtt hazavittem azt mondták, hogy elindították szerviz után, akkor honnan jött az a trutyi? Ezután már nem kellett fizetnem semmit. Ez nekem is jó tanulság volt, azóta mindig kijáratom ősszel az utolsó nyírás után a karburátorból az üzemanyagot. Valamint kerestem egy másik, megbízhatóbb szervizest!)
A napokban neki akarok látni a fűnyíró karbantartásnak. Ősz óta a garázsban állt, rászállt a por és most látom, hogy a porrétegben "kúszik" valami olajos cucc, de lehet, hogy zsír, amit kioldott valahonnan mikor kicsit melléöntöttem a benzint. Szerinted kell szétszedjek, kutakodjak, vagy csak takarítsam le, aztán idény közben meglátom majd, hogy szivárog-e. Kereken 100 üzemóra van a gépben. Az olajszint maxon van.
Nekem Hecht 1845-ös elektromos fűnyíróm van, de nem vagyok megelégedve vele. A nyírása nem szép és iszonyú hangos,már a 10. szomszéd is megkérdezte hogy mi az istennel nyírom a füvet. :) De aztán lehet a benzinessel nem lesz ilyen gondod.