Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Én abba zavarodtam bele, hogy mutatja mintha ott lennének,de nincsenek a syswow64 könyvtárban , a system32 könyvtárban ott vannak, a system32-ben 64 bites rendszeren ugye a 64 bites verziók vannak
Wow :))) Olyan ezt a cuccot használni, mintha nyitott koponyás agyműtétet végeznék magamon. Seperc alatt kigyomláltam a HP maradékát (a tintaszint-figyelő indítása volt a hiba).
Ha már wow... Az autoruns hiányol egy csomó dll-t, aminek szerintem (is) q..ra ott kellene lennie:
Kicsit sem tűnik okésnak, hogy nincs meg a wow64.dll és hasonlók. Aggódnom kéne?
'reggelt! Nyomtató váltottam, HP-ről Canonra. A HP szoftvereit és meghajtóit a Vezérlőpulton keresztül szedtem le, még a Kánon telepítése előtt. Indításkor visong a rendszer, hogy a RunDLL nem találja a HPStatusBL.dll fájlt.
A rendszerindításkor induló szoftverek, szolgáltatások, stb. listáiban szétnéztem, de ott nincs semmi HP-ra utaló jel. Hol próbálkozhat még a rendszer a HP cuccainak indításával?
Ezzel pont az ellenkezőjét éred el. Felesleges aggódni emiatt. Amikor csendben van a hűtés, akkor is megfő az alaplap, pont azért, mert minimális légmozgás lesz fontos apró helyeken. Állíts be UEFI alatt egy erősen konzervatív hűtési stratégiát, aztán hagyd dolgozni.
CDket sosem használunk. Netről mindig a legfrissebb, abban ki vannak javítva a hibák, aktuális új OShez is megfelel. Természetesen ezek mellé oda lehet írni, hogy elvileg :-)
A legjobb az lenne, ha folyamatspecifikusan tudnám maximalizálni a CPU használat, afféle szelektív underclockingént, esetleg időszakosan limitálni a CPU órajelét...
A prioritás normál alatti, de mivel kb. csak ez fut, ezért 75-90%-on hasít. Akkor is, ha alacsonyra állítom.
Ha jól látom az affinitás résznél le tudnék tiltani bizonyos magokat - nem tudom örökre-e vagy csak amíg fut a feladat - de nem tudom ezzel más magok nem terhelődnének-e ugyanúgy túl.
Win10 alatt mi a legjobb freeware mód arra, hogy egy adott program/folyamat CPU használatát picit visszafogjuk.
Van egy új gépem, és a Handbrake bizony mind a 16 magot elkezdi 80%-on használni amint elindítok egy kódolást.
Azon kívül hogy így elég hangos, féltem a procit és az alaplapot is (gyári hűtővel ajánlották), és még fele ekkora kódolási sebesség is jó lenne, amennyiben csendben csinálná.
Jelenleg a gép még nincs fullra beállítva, tehát még nem telepítettem olyan szoftvert, amivel látom az aktuális CPU/alaplap hőmérsékleti adatokat, de azért biztosra mennék.
A Handbrake beállításai közt nem találtam olyan opciót, amivel el tudnám érni a fenti célt.
Persze az is előfordulhat, hogy idővel hardveres megoldáshoz kell folyamodni és egy jobb hűtést kell a procira tenni.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni online oktatással kapcsolatban. Keresnék egy olyan lehetőséget, amely segítségével a tanár és a tanítvány a kapcsolat alatt végig látja egymás arcát, valamint az asztalon történő eseményeket (pl wordben szöveg bemutatása, szövegrész kiemelése, vagy egy YouTube videó lejátszása) látni tudja a tanuló is. Tudom, ez nem pont windows téma, de szerintem itt vannak olyan emberek, akik tudják mit szeretnék elérni, s valószínűleg tudnak is segíteni. Köszönöm!