Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 6176

Azt tudom:-) de nekem is az van mégsem szedek PPI-t. Már.

Előzmény: Megkő Tóni (6175)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.03.01 0 0 6175

Mert magától nem szünik meg. :)

Előzmény: gombóc63 (6174)
gombóc63 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 6174

Miért kell életed végéig PPi a rekeszsérvvel?

Előzmény: Megkő Tóni (6173)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.03.01 0 0 6173

Van egyáltalon olyan topic-lakó akinek mondjuk 5 éves távlatban sikerült a mütét (ANA, olimla, Panni75)?
Nem zártam ki teljesen, hogy újra kés alá fekszek a jövőben, lévén, hogy rekeszsérvvel életem végéig PPI-n kellene élnem. :(

Előzmény: Megkő Tóni (6172)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.28 0 0 6172

A pécsi viszonyokhoz képest ez elég csibészes.

Előzmény: ncsk (6170)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6171

Köszi szépen az infót megnéztem nem olyan vészes árak ettől vannak durvább helyek is, lehet majd szükségem lesz rá. Több szem többet lát.....:)

Előzmény: ncsk (6170)
ncsk Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6170

Szia, remélem nem moderálják ki, ha mégis, akkor adj emilcímet.

Itt és ő: http://pmcmedical.hu/orvosaink/dr-schnabel-robert-gasztroenterologus

Amúgy lehet, hogy máshol is vannak ilyen feltételek, de van egy gyanúm, hogy mindegyik fizetős és sajna megkérik az árát. Mikor én voltam még kicsit barátibb áron volt, de ez 2010 elején volt.

Előzmény: Törölt nick (6167)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6169

Ezeket én is átéltem.

Előzmény: Fufella (6168)
Fufella Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6168

Haho. Hát nekem nem lett szűk. Én nem tudom, nálam milyen csövet használt, de egy héttel a műtét után simán ettem rántott húst. Nem mondom, hogy nem éreztem a szűkületet, de nem akadt meg. Jól megrágtam, kicsi falatokban simán lement. A Controloc akadt meg kb. 2x, a műtét utáni hetekben, pedig az elég pici. Meg a víz volt hogy megállt egy oszlopban, aztán hallottam ahogy lezubog a gyomorba. Elég röhejes volt. Ja, a kórházban meg a műtét utáni napon lement egy fél zsemle, persze péppé rágva. Azt sem értettem. Engem inkább az zavart, hogy alig ettem valamit és már tele voltam. Féltem, hogy nagyon lefogyok a 45 kg-ból, de kb. csk 2-3 kilót adtam le, ami fél év múlva visszajött. Műtét után még gyakori volt a hasmenés, egyre ritkult, de még ma is előfordul ha egyszerre sok folyadékot iszom. Meg párszor az öklendezés, amikor úgy beindult a nyáltermelés, hogy az utcán muszáj volt köpködnöm. Jó mi? Mentem az utcán és öklendeztem és köpködtem és alig vártam hogy hazaérjek. Még jó, hogy senki nem látta : ) Azt nem gondoltam volna korábban hogy az ember nyáltermelése úgy beindulhat, mint egy csap, amit kinyitnak, és ugye lenyelni meg nem bírod, mert közben öklendezel. Nagyon durva. Szerencsére ez csak a műtét utáni fél évben volt, aztán nem jött elő többet.

Előzmény: gyomoronc (6166)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6167

Hol csinálták a tükrözést? Ilyen spécis tükrözésben én is szívesen részt vennék!

Előzmény: ncsk (6147)
gyomoronc Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6166

Műtét után, amikor elküldött a sebész tükrözésre, a lent említett okok miatt, hozzátette, nem érti mi a baj, direkt vastag csövet rakott. A gasztro doki azt mondta, minden ok szűkebb lett mint volt a gyomorszájnál. Én arra gondoltam, h nem lett elég szűk, ezért nem jó, de ha nektek nyelési probléma van, túl szűk lett, és mégis van reflux, akkor már semmit sem értek.

gyomoronc Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6165

Köszi:)

Előzmény: Fufella (6151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6164

Engem meg a prof. ugyanitt. Közben írtam az e-mailcímedre,ha nem probléma.......

Előzmény: Megkő Tóni (6163)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6163

4 éve mütöttek, Varga Gábor volt a sebész, PTE sebészeti klinika

Előzmény: Törölt nick (6161)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6162

Nem, a mütét előtt (akkor még nyelési problémák nem jelentkeztek, viszont a kép már akkor sem egy jól müködő nyelőcsővet mutatott) - egy késsőbbi gasztroenterologus szerinte azzal az eredménnyel engem nem is szabadott volna megmüteni.

Előzmény: Fufella (6160)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6161

Szia!

Téged vártalak már,hogy jelentkezz. Ugyanis egy fórumozó sorstársunkkal e-mailezek és ő mondta,hogy téged is ugyanabban a városban műtöttek,mint engem. Nem a fórumon szeretnék érdeklődni,hogy ki és mikor és milyen előzményekkel került sor a műtétre, és hogyan sikerült a műtéted, hanem privátban. Persze ha neked nem gond! keti73@freemail.hu a privát elérhetőségem. Köszi Hodikati

Előzmény: Megkő Tóni (6158)
Fufella Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6160

Értem. Manometriát mostanában gondolom, nem csináltak nálad, hogy ezt kiderítsék. Amúgy nálam a műtét előtt sem volt, jó, mi?

Nem nagyon osztogatják ezeket a vizsgálatokat, úgy veszem észre. Biztos spórolnak. TErvezed még dokihoz menni?

Előzmény: Megkő Tóni (6159)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6159

Remek kérdés, én sem értem teljesen, magamon sem.

Mivel az endoszkop simán lement nálam is, valószinüleg nem a méretével van a baj.

Rosszabodott a nyelőcső reflexei (manometriával meg tudják nézni), az, hogy ez a mütét, vagy a reflux eredménye, passz.

Előzmény: Fufella (6157)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6158

A másik, hogy a hálót nálam abszolút hihagyták.

Előzmény: Megkő Tóni (6155)
Fufella Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6157

Azt nem értem, hogy ha szűk, (hiszen rossz a nyelés) akkor miért jött vissza a reflux?

Előzmény: Megkő Tóni (6155)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6156

Ez igazán remek, sajnálom.

A mütött gyomort röntgennel és tükrözéssel teljes egészében látják, ha jónak látják, akkor az újramütésnél mit tudnak csinálni vele?

Én is fáradékonynak érzem magam, a vasat kipróbálom.

Előzmény: Fufella (6136)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6155

A mandzsetát egy csö köré varják, igy elvileg nem lehet túl szükre szabni.

Gondolom nálam is azt hitte az orvos, hogy csuklóból megy és kihagyta ezt a lépést.

Előzmény: Törölt nick (6144)
Fufella Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6154

Szia, Tóni!

Ez nem jó hír. Arról, hogy mi hogy vagyunk ("új" műtöttek), csak olvass vissza pár hsz-t.

Refluxmentes napokat, igen.

Előzmény: Megkő Tóni (6152)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6153

Rosszúl tudod, vissza lehet állitani.

Lehet tágitani a mandzsetát mütét nélkül is, illetve ki tudják bontatni.

Előzmény: Törölt nick (6144)
Megkő Tóni Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6152

Sziasztok!

Régen jártam erre, első sorban a mütöttekhez fordulok:

Hogy vagytok?

Nekem gyakorlatilag nullázodott a mütét eredménye az elmúlt 3 évben.

Viszont, lényegesen rosszabbúl nyelek.

Refluxmentes napot,

Gábor

Fufella Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6151

A LINX teljesen más, mint a TIF. Az utóbbit endoszkóposan csinálják, szájon keresztül, olyasmi, mint egy belső mandzsetta a gyomorból. A LINX-et laparoszkóposan, mint a fundoplikációt csinálják, 5 lyuk a hason. A TIF belülről kerül berakásra, a LINX a nyelőcső köré meg kívülről. Utóbbi szimpatikusabb, legalábbis nekem.

Előzmény: gyomoronc (6150)
gyomoronc Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6150

Na a LINX-ről ezt találtam:

vital.hu/reflux_magnes

Engem ez sem győzött meg. Azért itt is akadt, akinek nem jött be. Mi van azokkal akik fém allergiásak? Jó gondolom, h spéci anyagból van, de mégis...

Én a műtét előtt a TIF-et keresgéltem, de Mo-on nem végeznek ilyet.

Az volt benne szimpatikus, h ha nem jó le lehet venni és minden maradhat a régi állapot szerint vagy mégsem?!

Amúgy a TIF és a LINX ugyanaz?

Fufella Creative Commons License 2013.02.27 0 0 6149

Ncsk, hol találok ilyen tükrözési lehetőséget? Ezt megpróbálnám. Te hol voltál? (Nekem a gyomrom soha nem fájt, csak felette, de a ott aztán egész a torkomig...).

(Reflexológiát próbáltam, semmit nem csinált. Más alternatív dolgokra is egy csomó pénzt kiadtam, de egyik sem segített, mind nagy csalódás volt. A diétáktól meg csak fogytam, 45 kilósan az kifejezetten előnyös : )

Előzmény: ncsk (6148)
ncsk Creative Commons License 2013.02.26 0 0 6148

Ja még hozzátenném, műtéttel ugye nincs tapasztalatom, de ha feltételezzük, hogy esetleg a műtét jól sikerült, hisz azt mondod elvileg a tükrözések szerint minden rendben, akkor lehet érdemes más irányba is elmenni, hátha nem is ott van a gubanc, ahol eddig keresték.

Előzmény: ncsk (6147)
ncsk Creative Commons License 2013.02.26 0 0 6147

Fufella, az is számít hol csinálták a tükrözéseket. Én is 37 vagyok, én is gyerekvállalás miatt aggódtam, emiatt nem mertünk próbálkozni sem. Nekem gyomorfájás volt, köhögés nem, III-as reflux, és a gyomorban is láttak felritkulást. Ez volt az sztk-s műszer. Kaptam PPI-t 1 évig szedtem, közben váltottunk gyógyszert (Pariet, Esomeprasol), de gyomorfájás maradt állandóan, megállás nélkül egy perc szünet sem volt, néha görcsökkel tarkítva. Meguntam és elmentem egy olyan helyre, ahol spéci gép van és tudomisén hány megapixel felbontásban lehet látni a gyomrot egy majdnem plazmatévén. Na itt kiderült, hogy van két pinduri gyomorpolipom, az egyik 1mm körül, a másik 2mm. Na mikor ezeket kivették (rögtön ott a tükrözésnél ki is csippentették), utána indult meg a javulás, nagyon lassan. Ja és már nem volt felmaródás, minden tökéletes volt ezt a két kis polipot leszámítva. Rá kb 6 hétre fokozatosan kezdtem elhagynil a PPI-t, de öntöttem magamba a körömvirág teát (nekem ez a tea segített csak és hosszú távon javított), plusz ha kicsit éreztem, hogy rosszabb, akkor nem a PPI-t növeltem, hanem az Ulcogant ittam. (szirup, ami bevonja a nyelőcső és gyomornyálkahártyát) Kb Fél év volt, mire szinte tökéletes lett és rá fél évre lettem terhes a fiammal. A mai napig nem jöttek vissza a tünetek, pedig az a másfél év kegyetlen volt. DE életmódot váltottam, no stressz, rendes alvás, semmi dorbézolás, rendszeres étkezés, sok jó levegős szabadtéri program. A stressz kizárása az életből a legnehezebb, de az javít a legtöbbet, illetve a rendszeres étkezés. Legalábbis nekem.

Másik szerintem érdekes, hogy amit egy sima tükrözésen nem vesznek észre, azt egy spécin már igen és egy miliméteres kis gubanc is ekkora problémákat tud okozni.

Ja és azóta megszületett a fiam és a terhesség tovább javított a gyomromon, nem volt probléma :) Hajrá, mindent bele, kitartás!! Ne hagyd magad és járj utána, hátha kiderül hogyan lehetne javítani még.

Jut eszembe, ha már eljutsz odáig, hogy csak tavasszal, meg ősszel kell a PPI, akkor a terhesség sem gáz, mert a nagyon refluxos kismamák kapnak PPI-t, illetve paradox, de a gyomorbajos nőknél általában javulnak a tünetek terhesség alatt. Meg is fordult a fejemben, hogy nem lehet-e ennek köze az immunrendszerhez, de ez már egy másik eszmefuttatás lenne :)

Előzmény: Fufella (6136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!