Keresés

Részletes keresés

lborli Creative Commons License 2000.08.01 0 0 463
Krk 410 km2 kb. 38x18 km, míg Hvar 300 km2, 60 km hosszú és relatíve keskeny, 5-12 km széles. Azonban sokkal, de sokkal szebb!!
Előzmény: Törölt nick (459)
rettegen Creative Commons License 2000.08.01 0 0 462
Karlovacot felejtsétek el, ha éppen Szombaotn értek arra felé mert a primitiv horvátok elfelejtették megoldani az autópálya kulturált befejezését... mi 1,5-2 órát ültünk a sorban mignem a leállósávot választottuk:) utánna még igy is dugó volt. végig a hegyekbe egészen Knin -ig!!!!!!!!
17 (!) óra alatt lent is voltunk Vodice-Sibenik régióban ahova indultunk... Soha többet nem megyek szombaton ezekhez a primkókhoz... Gyönyörű az egész, csak kicsit olyan érzésem volt mint a Balcsin a 80-as években, lehúzás, és gyenge minöségű kiszolgálás. hjjja még csak most tanulják (újra!) a vendéglátást... Vodice nagyon jó... És volt sok szanszétlött ház ami elég érdekes volt , igazi pantball pályának való faluk, városok:) és Sibenik felé átmentünk egy falun az volt a neve KOSOVO : nagy röhögés , 5km hosszan , egy darab ember-egy darab ablak nem volt , tetök is csak módjával ...
ja és cseszlovák mögé ne álljatok be a kocsival, mert rohadt szarul vezetnek.
szótár:
Cevapcici -- cevapcsicsák
krompir -- krumpli
ribi -- halak
hvala - ugyanaz mint a danke...
picku mate -- annyád pics .. -ját
kemping -- autóssátras szállás...
pozor vlak -- vigyázz ha jön a vonat...
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.01 0 0 461
Szerintem is Karlovac felé érdemes menni.
Előzmény: grubi (460)
grubi Creative Commons License 2000.08.01 0 0 460
Karlovac fele szerintem jóval jobban jártok.
Előzmény: folder (458)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.01 0 0 459
Köszönöm,

a sziget Krk-höz, Cres-hez képest mekkora?

Előzmény: lborli (456)
folder Creative Commons License 2000.07.31 0 0 458
Hali
Pénteken éjjel indulunk Dvrenikbe egy nagyobb társasággal. / 8 család, 8 autó / egy rakás kisebb nagyobb gyerekkel. Van ott egy nyolc appartmanos panzió, amit egy magyar származású hölgy vezet. Hosszas egyeztetés után kibéreltük az
egészet. Ha visszajöttem megírom milyen volt.
Ha jó közzéteszem a címet, tel számot.
DE amiért írok. Egy hete parázs vita folyik a 8 volánvirtuóz között, hogy Bosznia, vagy Karlovac felé menjünk. Aki tud segitsen.
A topicot elolvastam végig. Az előttem szóloknak köszönöm a tippeket.
Utoljára a háború előtt jártam ott.
köszi
folder
Elm Creative Commons License 2000.07.31 0 0 457
ceha:

Nekunk Jelsaban volt a szallasunk
onnan 5 -10 perc volt autoval
egy nagyobb homokos strand.
Azonkivul talan 1x voltunk
ijenen, valahol messzebb, de
oszinten szolva inkabb a sziklast
preferaltuk... :)

lborli Creative Commons License 2000.07.31 0 0 456
Attól függ honnan mész át a szigetre. Splitből Starigradba vagy Drvenikből Sucurajba. Az előbbi kb. 2 óra és 200 kuna felett van autó+két személy, az utóbbi kb. 25-30 perc, de arányosan olcsóbb, viszont Hvar városba végig kell autózni a szigeten, ami kb. 80 km (kb. 2 óra) a valóban keskeny és kanyargós úton, továbbá a szárazföldön is mintegy másfél óra plusz míg oda leérsz. Starigradból Hvar mindössze 20 km. Ráadásul kész az új, széles út és alagút, bár a "régi" út hangulatosabb és a Vidikovactól (ez egy étterem a hágón) csodás kilátás nyílik észak ill. dél felé. Kemping valóban nincs Hvarban, a régi virai nem működik a háború óta (azelőtt oda is járt komp Splitből). Kemping Vrboska mellett van nagyon szép helyen, szemben vele van egy kis sziget (a Zecevo, miszerint is Nyuszi-sziget kb. 1 km távolságra). A csatornában mindig fúj a szél, a szörfösök igen kedvelik. Amúgy nudi kamp. Van kettő Jelsában, ami szintén nagyon festői városka. Ezeket kirándulás okán is érdemes felkeresni. S hamár eljöttél Hvarból, okvetlen el kell menni Sveti Nedeljába, csodás függőleges sziklafalakban, édes kis falucskában, gyönyörű fürdőhelyben lesz részed.
Előzmény: Törölt nick (452)
KAti Creative Commons License 2000.07.31 0 0 455
2. próbálkozás....

Bosznián át mentünk le Ston-ba (Peljesac félsziget lábánál van). Indulás előtt megkérdeztem az AUTOKLUB-ot meg a Bosnyák képviseletet, hogy működik-e az összes régi határátkelő és híd. Mondták, igen. Persze, hogy ami nekem a legközelebbi volt, az mégsem.... kerülő Slavonski Brodhoz, utána még másfél óra az átjutás. Vigyázni kell Sl. Brodnál a határ előtt, az ember hajlamos azt hinni, hogy a külső sávban a teherautók állnak, átmegy a belső sávba a személyautó sorba. No az ott a szembejövő sáv ! Volt szorulás.

Boszniában az utak kanyargósak, de nem túl kátyúsak. Lassan lehet haladni a sok kanyar, rendőr, teherautó miatt, de én lakókocsit húztam, így majdnem mindegy volt.
A helységnévtáblákat csak vészhelyzetben teszik ki, nem nagyon tudni, épp hol jár az ember.
Ugyanígy helyenként kézzel festett deszka az útirányjelző tábla.
Egy helyen tankoltam, a gázolaj 1.3 DM, és szerintem legalább 10 literrel átvágtak.

A Neretva völgyében az alagutak életveszélyesek, tök sötétek, nem látszik a felfestés, néhol még az útszéli prizmák sincsenek meg. Szóval ha nem látod az alagút végét, lassítás negyvenre, erős koncentrálás és izgalom.
Megnéztük Mosztárt, kevés ilyen csúf, koszos, jellegtelen városban jártam. Óriási csalódás volt. Viszont Mosztár és a tengerpart között van egy romváros az út szélén a hegyoldalban, várrommal. Az szép volt.

A Ston-i kemping - Prepratno ? - kellemes. Kulturált vizesblokkok - 4 zuhany :-( - mindig volt víz, néha meleg is. Kosárpálya, teniszpálya, a kemping végében sátrasoknak igen jó magányos zugok, csak ezek messze a tengertől és a vizesblokkoktól.
Bolt, étterem OK. A strand egy kedves öbölben van, dombok közt. A völgy folytatása a kemping, a nap korán lemegy és későn jön fel, a szél mindig lengedez, az időjárás kellemes emiatt. A vízpart a kemping előtt homokos, oldalt sziklás, szép. A víz kicsit hűvös - nyílt tenger - és kristálytiszta. Sünök, uborkák,... más nem nagyon. 6 éjszaka : 2f1gy, autó, lakókocsi, áram, idf.díj = 850 Kuna. Közel van Dubrovnik, Korcsula.

1 hét után 300 km-t feljebbhúztunk Sibenik mellé a Murter szigetre. Betina város mellett lévő Plitka Vala kempingben szálltunk végül is meg. Tulajdonképpen szervezett vadkemping, nincs kerítés, tied a domboldal. érdekes volt, hogy a kempingen keresztül megy egy közút, a motorosok elég sűrűn jártak rajta át. A városka központja 1.5 km tengerparti úton. A víz öbölbéli, nem túl tiszta és a tenger alját barna felkeveredő lepedék borítja.
2 vizesblokk, néha nem volt víz. Étterem, bolt. 6 éjszaka a fenti konfigurációval 620 Kuna.

A domb túloldalán másik még "vadabb" kemping a Kosirina. Sokan nudiznak ott, a víz tiszta, sünök, uborkák. 2 pici vizesház, 1 parti zuhany, tengerpart, ahogy a természet megalkotta, és próbálj meg elhelyezkedni, ahol sikerül. Crossmotor, MTB rulez a sátor mellé.

Végülis úgy sikerült normálisan feredni, hogy a tetőre tettem a gumicsónakot, átautóztunk Murter városka tulsó felébe (kb 5 km), ott a világ végén van pár kis sziget a parttól néhány száz méterre, oda áteveztünk. No ez már jobb volt.

Hazafelé Zadar-Karlovac- Zagrab-Sl. Brod-Drávaszabolcs felé jöttünk. Van az az emelkedő az első hegyre, tudjátok, a cső alatt.... hát azt hittem, soha nem érek a tetejére a lakókocsimmal...

ladybug Creative Commons License 2000.07.31 0 0 454
Sziasztok!

Szóval 07-29-én az történt, hogy a Plitvicei-tavak előtt kb. 10 km-re egy óriási baleset volt pont előttünk pár autóval eléggé húzós volt egy motoros talált el szembe egy személyautót (mentőhelikopter, majd félórás késéssel egy mentő addig a rendőrök élesztgették a motorost).
Én eljutottam a tavakhoz de addigra már 12-óra lett a kedvem is teljesen elment az egésztől mert eléggé kiborultam a balesettől valamint egy mini program végigbandukolása is kb. 3-4 óra le, és akkor még nem is láttunk volna mindent.
Így ezt elhalasztottuk a jövő évre.

Előzmény: Szepy68 (448)
luna Creative Commons License 2000.07.31 0 0 453
Sziasztok.
Most jöttünk vissza, Zadartól kicsit délre voltunk. A hely neve Pakostane, a kemping szuper, árnyékos, tiszta,bőven van hely, nem túl köves, nagyon közel a tengerhez.Szemben kis szigetek, búvárkodni is lehet, szép kagylók.Homokos sekély, és kavicsos-sziklás part is van. Közel van Biograd, Zadar, Pag, Sibenik, Krka-vízesések stb.

Szóval árak:
sátor- 4,10DM- 16,50kn
autó 4,10 Dm -16,50kn
felnőtt 4,80 DM- 19,50 kn
gyerek 7-15 2,90 DM- 11,50 kn
ára, 4,50 DM

van apartman is a területen és vizesblokkos szoba is apartman 4 személyre 105,60 DM szoba 4 személyre 76,50 DM /szóval jobban megéri márkában fizetni/

kenyér 4-5,50 kuna, tej-5-5,50 kuna, zöldség-gyümölcs- 5-8 kuna, vendéglő - 30-40kuna/adag

Krka-vízesés - 40 kuna/felnőtt, gyereknek 7 év alatt ingyenes.

Jó hely!!

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.31 0 0 452
Köszönöm a segítségeket,
már csak az a kérdésem, hogy mennyibe kerül a komp (állítólag 15 000 FT), és hogy hol van kemping. Egy sráccal mennénk, akinek a rokonai Hvar városban vannak, és ott nincs kemping, mi meg ott szeretnénk aludni.
Maga a sziget kb. mekkora? Mondjuk Krk-höz viszonyítva, mert azt jól ismerem.
Igazából a pénzen múlik, hogy megyünk-e, én nagyon szeretnék, talán szept 10-20 lenne az időpont.
Teodor Creative Commons License 2000.07.31 0 0 451
Valószínüleg semmi különös, csak totál bedugult
az összes parkoló. Én kb. egy hete jöttem haza,
mi megálltunk, de teljes 1 órán át keveregtünk,
mire kínkeservesen parkolni tudtunk.
Előzmény: Szepy68 (448)
Tamerlán Creative Commons License 2000.07.31 0 0 450
ceha,
Mi apartmant béreltünk (Barbat), Loparon nem jártam (mert mindig Suha Puntán, a sziklás öblökben strandoltunk), de a velünk nyaraló baráti család meg csak San Marinora ment. Szerintük a strandon nem volt veszélyes a "népsűrűség", de a campingről nem tudtak mit mondani, mert csak távolról látták.
A fiuk viszont a Banjol és Rab város határán, a Padova III nevű öböl campingjében volt, ott viszont akkor (júl. 15-22.) nem volt könnyű sátorhelyet találni.

Szepy68,
Július 15-én, szombaton hasonló volt a helyzet. Dugók voltak az Adria felé és az Adria felől vezető utakon is. Azt gondoltam, ez nem lehet gyakori, mert az előző években (szintén szombati váltás) ilyet nem tapasztaltunk, ráadásul most július 22-én normális tempóban autóztunk vissza.
Visszatérve a júl. 15-i dugókra, nekünk Plitvicéig kellett egy találkozóra visszajönnünk a tengerpartról. A 3-4 órás útból 7 óra lett. Az araszolást elunván, megpróbáltunk egy szakaszt kikerülni, de nem volt szerencsés. Valóban, akkor is a kereszteződéseknél rendőrök álltak, és nem mehettünk, amerre akartunk. Végül hatalmas kerülőt csináltunk.

JÓSZÁNDÉKÚ FIGYELMEZTETÉS
Senkinek eszébe se jusson olyan kerülőt tenni, hogy a part felől autózva Sveti Rokon át megy Udbinába! (Hacsak nincsen terepjárója.) A hegyre vezető, aszfaltos út később sziklásra vált, 10-15 km/ó "sebességgel" is nehezen autózható. Belekezdve, visszakozás már nincs, 2 óra szenvedés, mire ismét jön az aszfalt. (Ráadásul később, a kereszteződéseknél sem biztos, hogy egyből visszakanyarodhatunk az eredeti utunkra.)

ceha Creative Commons License 2000.07.31 0 0 449
Üdv mindenkinek !

Szepy68
Sokan voltak a San Marino-ban ? (1 hét múlva indulunk !!!!! :-))))

Elm,
Hvaron mennyi homokos rész van ? Ezek gyalog is megközelíthetőek, vagy csak motorcsónakkal ?

Előzmény: Szepy68 (448)
Szepy68 Creative Commons License 2000.07.30 0 0 448
Először is tegnap érkeztem vissza a Rab szigetről, először voltam az Adrián. Minden csodálatos a tiszta áttetsző tenger stb. Aki kis gyerekekkel uazik csak javasolni tudom a szigeten San Marinot szép homokos part, nagyon lassan mélyülő tenger és sok árnyék, ami néhányunknak igen fontos.Szóval nagyon jól éreztük magunkat. Egy dolog rontotta csak el a hatást: úgy gondoltuk haza felé megállunk a Plitvicei tavaknál, de az összes elágazásnál ahol Plitvice felé lehetett volna letérni mindenhol rendőrök álltak és elterelték a turistákat, hogy no turism no Plitvice. Így sajnos korábban jöttünk haza, de kiváncsi lennék járt-e még valaki így, vagy eljutottatok-e 29-én a tavakhoz? Mi történhetett? Várom Válaszotokat Köszi
Szepy
Elm Creative Commons License 2000.07.30 0 0 447
cicafül!

Jomagam tavalyelott voltam Hvaron.
Autoval voltunk, igy a szigeten
minden nap mashova mentunk furdeni.
Sot, egy kis motoros gumicsonakkal
olyan helyekre is, ahol eleg ritkan
jarhat ember...
Ez a csodaja: van homokos beach :)
van kavicsos, nagy koves,sziklas,
meg akar fuggoleges sziklafal
vagy 15 meteren, amirol ugralni
lehetett. Minden resze mas es mas
nem unnam meg egy evig se...

2 nap mulva megyunk Trogirba, ugyhogy
igazi osszehasonlitasi alapom
csak utana lesz...

.Tomee Creative Commons License 2000.07.29 0 0 446
Hali !

Köszi az infókat. Valóban Split komp az uticél :o) Szombat éjszaka indulunk, tehát remélem a nép már elvonul addigra.

lborli Creative Commons License 2000.07.29 0 0 445
Ne érts félre, én nem tételeztem fel rossz szándékot hozzászólásodból, csak úgy gondoltam kiegészítem, ha valaki még nem járt volna arra, legyen valami fogalma mi vár rá.
Előzmény: www.end.hu (444)
www.end.hu Creative Commons License 2000.07.29 0 0 444
Nem rossz szándékkal írtam a keskeny utakat, de az itteniekhez képest nekem úgy tünt!
egyébként csak jó tapasztalatom van velük, biztos, hogy fogok még menni! (idén voltam először)
Előzmény: lborli (443)
lborli Creative Commons License 2000.07.29 0 0 443
Ha nem is mindig keskeny, de valóban kanyargós néhol. Ha baleset történik, nincs merre kikerülni, várni kell, mivel egy völgyben halad az út.
Előzmény: www.end.hu (442)
www.end.hu Creative Commons License 2000.07.29 0 0 442
.Tomee!
Mind1! keskeny, kanyargós utak! Ha tömeg van, nem tudsz haladni!
Előzmény: .Tomee (440)
lborli Creative Commons License 2000.07.29 0 0 441
Kedves .Tomee!
A belső úton, már ha ez alatt a Zágráb-Karlovac-Plitvice-Knin-Sinj-Split útvonalat érted. Zuglóból a spliti komp 702 km. Persze, ha tovább mész délre akkor is ez a rövidebb és gyorsabb út, csak szombaton kerüld el, mert akkor van a turnuscsere a csehek/szlovákok számára és a múlt hétem 9, az azt megelőző hétem 6 km-es dugó volt az autópálya karlovaci kijárójánál. A horvát turista miniszterasszony szerint az idén 96%-kal több idegent regisztráltak, mint tavaly júliusban.
Előzmény: .Tomee (440)
.Tomee Creative Commons License 2000.07.28 0 0 440
Sziasztok !

Tudnátok tanácsot adni, hogy Split felé a tengerpati vagy a belső úton érdemes menni ?
Azt hallottam, hogy a tengerparti nagyon bedugul. Mi a helyzet kora reggel ?

thx

Apu Creative Commons License 2000.07.28 0 0 439
Hali adriások!
Idén volt valaki Dubrovnikon át Kotor-ban (Cattaró), ill. a montenegrói tengerparton? Határátkelés milyen? S mi a helyzet Mnegróban?
breakdown Creative Commons License 2000.07.28 0 0 438
Sziasztok!

Elolvastam kb. a 200. hozzászólástól, ezt a fantasztikus topic- ot, de sajnos nem láttam Vodice- rol adatokat és élményeket! Lehet esetleg ilyen irányú kérésem a nagyérdemu felé? :-))
bd

lborli Creative Commons License 2000.07.28 0 0 437
Gedeon bácsi, ha meg nem sértelek tudod mit jelent az idézett kifejezés? Nem a hvala-ra gondolok. :-))
Használtad is? Nem volt belőle semmi gond?
Előzmény: Gedeon Bacsi (434)
lborli Creative Commons License 2000.07.28 0 0 436
Szia cicafül! Keress rá ebben a topicban tett hozzászólásaimra és tiszta áradozást olvashatsz. Én ugyan elfogult vagyok Hvar-ral, de a legcsodásabb sziget valamennyi közül. Elég ha annyit mondok 1982 óta, mikor először tettem lábam földjére, a rabja vagyok és csak '91-'95 között voltam hűtlen hozzá (az Adriához persze nem)s azelőtt illetve azóta is minden nyáron ott vagyok. Ha nem tűnik nagyképűségnek elárulom, tavaly kétszer két hetet tölthettem ott. Ha szeptemberre érdekel szállás küldj egy mailt.
Előzmény: Törölt nick (429)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.07.28 0 0 435
Pár évvel ezelőtt szeptember közepén voltunk: a Plitvicai-tavaknál fagypont körül volt éccaka a hőmérséklet, majdnem sírva visszafordultunk, aztán Dubrovnik, Korcsula és Mljet környékén igazi nyár lett. Azért a helyedben 100%-ig nem bíznék meg az októberi időjárásban...

gb

Előzmény: vojtek (431)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.07.28 0 0 434
picsku mate (bocs, de én csak ennyit tudok - a 'hvala'-n kívül :-)
Előzmény: Törölt nick (433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!