Nos nem tudom a Kia hidrotőkés-e, de van korszerű, VVT-s moci hézagolóval, ez nem romlik el, ritkán kell ellenőrizni/állítani a szerintem kiegyenlített kopási folyamatoknak. Szakma szerint kisebb a súrlódás is...
A sebességet lehet beállítani 20 vagy 40 határra, vagy hogy ne zárja be az ajtókat a sebességküszöbnél. Övfigyelmeztetést nem lehet kikapcsolni. A sebváltó jelleggörbét sajnos nem lehet változtatni és a váltóba beírt sebességhatárt sem. Nálam ez 212km/h Jocó
Találtál már megoldást a eco üzemmod átváltására a váltodban? Miket lehet még változattani a szerviz csatlakozón keresztül? mikor zárjon a központi zár? Ne csipogjon az öv? ilyenekre gondolok... köszi
Mielőtt rákérdezel megnézheted a motor szerkezeti felépítését a szerveremre feltett anyagban. Na meg sokminden mást is -:) Az elérhetőségét megadtam rég a másik fórumon. Jocó
ha dobsz egy mailt, megnézem mi lehet a baj (vagy mondd meg a felhasználó neved, és elküldök egy ideiglenes jelszót a megadott címedre)
most ezek vannak a topikban: SW csomagtér roló cicergés megszüntetése -köszönet Pilótának Kormányburkolat nyikorgásának megszüntetése Ködlámpa beállítása Rádió vétele gyenge, CD lefagy Izzócsere tompított fényszóróban Nagy sebességnél az ablaktörlő visszahúz Csomagtér záródási probléma 1,6 CRDi diesel megtorpanás
na ez az "derékszögű feszítővas" na ettől vannak nekem rémálmaim! most egyáltalán nem zörög csak fagy ( vagy csak az izlése más mint az enyém és nem szereti hallgatni) a rádió működik rendesen, a cd-t is olvassa rendesen! egyenlőre még nem érzem a késztetést a feszítővasazásra!
leveszik a rádió elejét valami derékszögű feszítővassal, utána kicserélik a rádiót. állítólag ki kelene küldeni a levelet a vevőkhöz, mert egyik széria gyártási hibás. 4.1 es a rosz asszem,és 8.2 es verziószámot tesznek be helyette. utána meg visszapattintják gyorsan a rádiót. nem zörgött jobban, mint csere előtt.
de az új rádió is search ot mutat ha beindítom a kocsit, hiába jön be a kulcs betételével az adó. de érdemes kicseréltetni, legalább nem fagy le.
rádió cserénél mennyire kapják szét a középkonzol? csak mert az én usb-os zenéimet is megúnja néha a rendszer...de félek emiatt lebontatni a középkonzolt...a hiba nem jön annyiszor elő!
Ha hangosabbnak hallod a motort, az nem jelenti azt, hogy tényleg az lett (lehet, csak megszoktad) :) Ha kopog, lehet, a hidrotőkék hangját hallod. Látom, olajcsere előtt állsz. Valószínűleg, megoldja a problémát (de azért nem árt jelezni a szerviznek) A fedkomp csak pillanatnyi és átlag fogyasztást tud mérni, a 7 liter pedig tényleg baráti egy 1.6-os benzines autónál.
Ülés ropogásról még nem hallottam (nyikorgás igen, amit a háttámla állító tengely bezsírozása megoldott), a kormány ropogására pedig van megoldás a ceedclub.hu fórumában (típushibák/kormány nyikorgás...)
Rádiócsere már nekem is volt... sajnos a Siemens ennyit tud. :-s
2007 es kia ceed ex limited- em van 1.6-os, 14 ezer kilométerrel. nemrég hangosabb lett a motor, meg kopog is kicsit, meg rezeg a kocsi. ha a légkondot bekapcsolom,akkor meg egyszerűen ráz a kocsi, meg iszonyat hangos. másnál is van ilyen probléma? és szervizben csinálnak ellene vmit? fogyasztásom nekem a kombinált(mert csak olyat mér, másnál mér osztva is?) 7 liter.sztem az jó
ja meg nekem is ropog az ülés, amin ülök... meg kormány is... rádiócsere már volt... ja és több féle konzol van, nem?
Szintén kombim van és vidéki közepes méretű városban használom rövid utakon a kocsit. Így a járgány szerint 7,4 l a fogyasztásom. Ezt 3300 km alatt produkálta a kocsim. Most jön a hideg így biztosan nőni fog az érték. Vagy nem. Érhetik az embert kellemes meglepetések is.
Nekem SW-m van. Mivel gyerek is van a kocsiban, ezért igyekszem ép ésszel vezetni és olyan 8 l körül áll meg a városim (inkább kicsit felette) így 4e km-rel a háta mögött, uh sztem a vezetési stílus igen is számít, de tény, h csodák nincsenek ;)
"Úgy láttam a hozzászólásokból, hogy itt sok hozzáértő van. Mi hosszas megfontolás után augusztusban vásároltunk egy Kia Cee'd 1.4-est. A gyári adatokhoz képest jelentősen többet fogyaszt 9 litert. Ez normális?"
Helló!
Az én 1,4-em márbejáratott, 22 ezer km van benne. Legtöbbször városban, rövid, 2-3 km-es távolságokon használom.
Nem vagyok kezdő vezető, ennek ellenére, akár sportosan, akár "öregesen" vezetem, sokszor 9 litert fogyaszt! Országúton viszont 6 litert.
Ez van, amit tenni lehet: gyakran ellenőrizni a gumikban a nyomást, fölösleges cuccot nem cipelni a csomagtartóban. Én ezen kívül fel-le kapcsolásnál sokszor kihagyom pl.a 4. fokozatot, 3-ból egyből 5-be kapcsolok, persze kihúzatva a motort. No meg a motorféket használni lámpa előtt, stb.
köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Egy kicsit megnyugodtam, akkor van egy kis remény, hogy 1 literrel talán kevesebbet fog majd enni, egy kicsit később, az is már valami.
Ha sportosan vezet a férjed, akkor miért kéne kihúzatni? hiszen az hasonlót jelent, dinamikusan inkább később, mint hamarabb váltani, jól kihúzatni sebességben, magasabb fordulaton.
A viszonylag magasabb fogyasztás biztos csökkenni fog, érdemes nullázni majd az átlagfogyasztásmérőt, és két full tankolással kézileg is lemérni a fogyasztást.
Lehet még ellenőrizni a keréknyomást, nem túl alacsony e, és én személy szerint ajánlom a kénmentes/adalékolt 95 -öst valamelyik nagy kútnál(mol, shell,) nekem kb.3-4 deci csökenést jelent, hogy a jobbik 95-öt tankolom.
Csak városi forgalomban sportosan vezetve kb.is 8 literig le kellene majd mennie .
Hát ha "kicsit sportosan vezet" akkor ez az érték nem fog jelentősen csökkeni, főleg nem városi forgalomban. A gyári értékek általában köszönő viszonyban sincsenek a valósággal (egyik márkánál sem), szóval azokkal nem érdemes nagyon foglalkozni.
Úgy láttam a hozzászólásokból, hogy itt sok hozzáértő van. Mi hosszas megfontolás után augusztusban vásároltunk egy Kia Cee'd 1.4-est. A gyári adatokhoz képest jelentősen többet fogyaszt 9 litert. Ez normális? Be kell járatni, mert a kereskedésben nagyon nem értettek hozzá, a férjem kollégája, aki oktató és szintén Cee'd-je van, csak dízel 1.6-os azt mondta, hogy jól ki kell húzatni. Csak ezt városi szinten nem nagyon lehet megoldani, ritkán járunk országúton. Várható-e hogy ez az érték csökkenni fog? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a férjem kicsit sportosan vezet. Egyébként nekünk is zörög jobboldalt hátul az ülésnél valami, amióta megjöttek a téli gumik, amiket ajándékba adott a kereskedés, és le kellett dönteni a hátsó üléseket, hogy beférjenek. Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.
Én is így kezeltem először vártam kb inditás után kb 20-30 másodpercet. Másodszor kis gázal épp hogy mág jobban fullad.Viszont régen szinte gázadás nélkül vitte az autot most viszont nem menne nélküle hidegen! Lehet,a benzin a ludas? Magán kutnál tankolok,egy két hete.Köszönet a véleményedért.Üdv.balicsaba
Úgy érted, elindulás után, még hidegen, amikor gázt adsz, rángat a motor? Mert erről többen beszámoltak, nálam is így van az 1.6 benzinnel. Megoldás: várni kell egy kicsit míg bemelegszik, vagy nagyon óvatosan kell gázt adni az első elindulás után. Aztán már semmi probléma.
Nem tudom ki ,hogy van vele de úgy látom rám jár a lúd.Nemrég csak a zörgés miatt kértem segítséget köszönet érte!Most viszont indulás után ugrál az autó,szinte meg is áll.Benzines 1.4 motorral. Mit tegyek másal is fordult elő ilyen?Inditás után ,induláskor ugrik meg egyszer kétszer.
az első 15 helyezett mind nyugodtan megvehető :) érdekes, hogy egy 4év szakos gumi is bekerült a 6. helyre...rögtön a MA3 után! egy kis segítség a fordításban seb.kat / ár / szárazon / nedves / hó / jég / zaj / üzemanyag fogy. / kopás / vélemémy* (megj.: az egyes oszlopokban minél kisebb a szám annál jobb)
Mivel németül nem beszélek így a belinkelt ADAC teszt számomra kínai volt. Láttam egy csomó számot, de jelentésük?! Viszont a válaszoddal megkaptam erre is a választ. Na meg azt is, h az első 5 nyugodtan vehető, így az Alpin3 is. A magyar utakat csak azért hangsúlyoztam, mivel amerre járok lényegesen szarabb az aszfalt, mint túl az óperencián ;)
én azért mikor legközelebb hallanám, megfognám a visszapillantó tükröt...nálam az zörög...:) bár mondjuk ha a rádiót is elnyomja akkor nálad nem az baj az a kis dög nem csinál ekkora hangzavart....sok embernek zörög a szélvédő alatti légbeömlő, valakinek a rádió mögött valami...nálam csak a tükör....jah meg hátul cicereg valami a csomagtérfelől.
A minap 11000km után jelentkezett zörgés az utastérből csak akkor ha rossz úton megyek,olyan mintha valimilyen felfogatás mely" lenyitható" rászkodna,de a müszerfaltól hallom. Érdekes müanyag hang, melya müszerfaltol jönn.Mát átnéztem mindent amit persze amatörként lehet,de nem jöttem rá.
Mivel most voltam 1 éves szervizen azt gondoltam talán rosszul rakták vissza a polen szüröt-de nem.
Úgyérezni mintha rászkodna valami a rossz úton.Idegesítő mert a rádiót is elnyomja.
Ha van valakinek ötlete kérem írjon,talán sokaknak segítünk! Üdv:balicsaba
Gyakorlatilag az Alpin, az UG7, a Dunlop 3D, és a Pirelli W190 bátran bevállalható. Ezek mind nagyon jó minőségű téligumik. Szerintem inkább az ár alapján érdemes dönteni köztük, mert melléfgoni egyikkel sem fogsz. Nekem Alpin (régebbi változat), és W190 volt már a kocsimon teljesen jó volt mindkettő. Amit talán érdemes figyelembe venni Magyarországon, hogy nálunk viszonylag ritka a tartós hó, illetve jég az utakon, mert elég enyhék a telek. Leginkább vízes, latyakos utakon autózunk télen. Így inkább azt érdemes nézni, mennyire jól teljesít az adott abroncs a vízes aszfalton, illetve mennyire csendes, milyen a gördülési ellenállása.
1. Nem tudom milyen körülmények között vizsgálták őket, ráadásul ezt a méretet nem is nézték...
- havon, jégen, vizes úton...általában a gumigyártók is ilyen helyeken tesztelnek...
2. Nem vagyok profi autovezető, még akkor sem ha lassan 1M km van mögöttem
- szerintem egy "átlag" söfőr az első 5 helyezett gumi közül nem fog észrevenni semmit...
3. A magyar utakon fogom használni a gumit, nem a németen, pláne nem tesztpályán
- a hó, a jég, a viz otthon magyarországon is csak olyan amilyen, szerencsére ez fizika...
4. A személyes "élményekben" vhogy jobban bízok, mint a számomra ismeretlen körülmények között végzett tesztelésnek, még akkor is ha az jó eséllyel objektív (nem tudom ki pénzeli az adac-ot)
- mivel egy átlag söfőr nem vesz észre sok különbséget a top gumik között ezért a személyes élmény mint teszt nem döntő. a törésteszteknél is elhiszed amit a NCAP csinál.....az ADAC-ot a tagok pénzelik, független minden szponzortól...elég nagy szerepet játszik a kresz ill. közlekedés jogszabályok formálásában. Minden balesetet németországban az ADAC kivizsgál elemez és ha azt mondják pl . : ABS-szel 10 balesetből 8 nem lett volna halálos akkor "holnaptól" az ABS kötelező.
Ők nem csinálnak mást mint a puszta adatokat közlik. Ugyanarra a kocsira pakolják fel a gumikat és ugyanazt a tesztet nyomatják, ugyanazon a felületen, ugyanolyan körülmények között, és ha ott kihozzák az egyiket jobbnak, akkor ne mondd azt nekem, hogy egy szubjektív véleményű söfőr jobban megtudja mondani melyik gumi jobb!!! esélye sincs rá...egyrészt azért mert nem próbál ki senki 30 különböző gumit az autóján...tegyük fel megveszi a M A3-at elmegy vele 3 telet, tapad, jó ééés? lehet attól még a másik +5km/h-nál is ugyanazt a tapadást nyújtja....na erre jók ezek a tesztek!!!
Inkább itt válaszolok, mert a másik fórum egy horror lett a döglődő szerver miatt :( (Bocs Greg de tényleg ez a helyzet)
Előzmény: Gumit szeretnék venni és a fórumon "nyerő" ultra grip 7+ helyett nekem az Alpin3-at javasolták. Annak akartam utána kérdezni, h kinek vannak vele tapasztalatai.
Válaszként jött segítséget már ismertem: ADAC-nál 5. helyen áll 175-ös és 195-ös méretben is!
Mivel személyes tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, ezért válaszoltam:
Értem én meg meg is néztem, de:
1. Nem tudom milyen körülmények között vizsgálták őket, ráadásul ezt a méretet nem is nézték... 2. Nem vagyok profi autovezető, még akkor sem ha lassan 1M km van mögöttem 3. A magyar utakon fogom használni a gumit, nem a németen, pláne nem tesztpályán 4. A személyes "élményekben" vhogy jobban bízok, mint a számomra ismeretlen körülmények között végzett tesztelésnek, még akkor is ha az jó eséllyel objektív (nem tudom ki pénzeli az adac-ot)
De itt is megkérdezem, van vkinek személyes tapasztalata a Michelin Alpin A3 gumival kapcsolatban?
Aki a ceedclub.hu oldalt nem éri el (SQL hibaüzeneteket kap), az ne ijedjen meg. A hiba nem az Ő készülékében van! Kinőttük magunkat (több, mint 520user), és új SQL-szerverre kell(ene) költöztetni az adatbázist. Mivel az admin felületet sem érem el, így ma éjjel értesítettem a szolgáltatót, és kértem, végezzék el helyettem. Remélem napokon belül megoldódik a probléma, és újra zavartalanul fog működni az oldalunk.
Pár napja felmerült egy gázolajszűrős kérdés. Íme a KIA Magyarország álláspontja:
A kezelési kézikönyvekben mindig az aktuális álláspontnak megfelelő intervallumok voltak feltűntetve, az ügyfélnek az alapján kellene elvégeztnie a karbantartásokat.
Időközben a KIA kiadott egy Egységes Karbantartási táblázatot Európára, amely alapján az összes európai szerviz ellenőrzi illetve cseréli az karbatartási tételeket. Ez a lista 60e km-es csereperiódust ír elő a cee'd dízeljeire. Ugyanakkor a 60e km csereperiódust előíró kezelési könyv is megjegyzi a csillagos részben, hogy "amennyiben indítási ill. üzemanyag ellátási gondok merülnek fel, csere"!
Ugyan a Kia egységesítésre törekszik, sajnos azonban a magyar gázolajok minősége nem egyenrangú pl. egy Németországban forgalmazott gázolaj minőségével. Ezért a meghibásodásokat, "indítási nehézségeket" esetleges útszéli leállást -és ezzel az esetleges kellemetlenségeket- megelőzve a KMH kéri minden szervizét, hogy minden karbantartásnál (20e kilométerenként) ajánlja fel a tüzelőanyagszűrő cseréjét!
Pontosan :) Nekem anno nagyon szimpatikus volt ez a hozzáállás. Mint ahogy régebben is írtam, az egyetlen negatívum, a KRESZ-csomag hiánya volt. Sajnálom, hogy eladtátok.
16 év után adtuk el a céget. Nem a KIA hanem a másik márkánk a Peugeot, illetve a Peugeot Hungária miatt. A KIA-t imádom. Csodálom és tisztelem a koreai emberek hozzáállását a munkához és a minőséghez. Meggyőződésem, hogy a KIA a következő években még nagyon sok kellemetlen percet szerez a japán és az európai gyártóknak, és sok örömet a tulajoknak. Nekem 1.4 EX+ECS SW-m van, a nejemnek RIO Safety.
Annak idején minden mail hozzám jött és én osztottam ki az értékesítőknek, munkafelvevőknek. Kinyomtatták a mailt és arra jegyzeteltek, hogy mi az ügyfél igénye és, hogy mit ajánlottunk. Ezért volt képben rólad az értékesítő. Ha jól emlékszem egy fekete 1.4 EX-et vettél.
Döntsd el a hátsó üléseket, én a jobb hátsó rögzítőre tekertem fekete szigetelőszalagot. Azóta lőn csönd...ott. Mondjuk zörög máshol... most éppen megint valami hátúlról, lehet, hogy a csomagtér ajtó. Majd rákeresek erre a tücsökre is.
Mivel milliókról van szó ne két évet bírjon ki, ha hét év a garancia. (üzletpolitika) A lassú döntés oka az eddigi tapasztalataim miatt van. Kész átverés show eddigi szalon látogatásaim eredménye... A gyárak közötti eladási verseny miatt (idő) a vásárló a tesztelő. Aztán hordhatod vissza szervizbe a gépet.
Igaz ez az én pechem. Az, hogy milyen egy autó az tudja igazán aki használja. Erre
való többek közt az ilyen fórum is ahol meg lehet(ne) beszélni az észrevételeket. Mindenhez szerencse is kell...
2 évet biztos kibír. De mivel 3-4 éves Ceedeket nem igen látni az utcán, elgondolkodtató, hogy talán többet nem??? Remélem, lassan sikerül Ceed és Ceed ill. kereskedés és kereskedés között döntened :-))
Gondolom június óta , már frissítette az árait, következésképpen a régi ajánlat már nem érvényes vagy éppen most akar ő is "forradalmi árakat" kalkulálni! Egyébként is a kötekedés az én dolgom! Úgy látom, nem tudsz semminek örülni!
Pls írd meg, h hol. Kezd az örületbe kergetni. Ha olyan a hangulatom, akkor imádok komolyzenét hallgatni a kocsiba, és elég illúzióromboló, pláne az első két hét csöndjéhez képest.
Nagyon örülök, hogy egy illetékesebb személy is megtalált minket. Hát igen, sajnos elég sokat romlott a (most már) KIA Tatabánya. Anno, mikor ott vettem az autómat, a netes oldalon érdeklődtem, és következő nap reggel már telefonon kerestek, hogy a részleteket megbeszéljük. Amikor személyesen is ellátogattam a (még régi helyen lévő) szalonba, az értékesítő minden kívánságomról képben volt. Sajnos, az idén június óta írt 4!!! darab levelemre nem érkezett válasz, egészen a mai napig, amikoris arról értesítettek, hogy ők küldték, csak én nem kaptam meg. Ahogy idejük lesz, "újra elküldik".
Csak ilyenkor felmerül bennem a kérdés... ha valóban elküldték anno, akkor most miért nem tudják egy gombnyomással újraküldeni? Miért kell rá várnom? Kidobták a kukába? :-x
Jól mondod. 4x4 változatot nem terveznek. Helyette jövő év elején jön a start-stop elektronikás (ISG... de baromi drága lesz) és 2009év végén a ráncfelvarrott cee'd.
...és biztos, hogy a csomagtérrolód cicereg? Csak mert én is azt hittem, úgyhogy belenyomtam egy csomót a fenti anyagból, de nem lett csendesebb. Nem is lehetett, mert a jobb hátsó ülés cicergett. Azt meg szigetelőszalaggal hallgattattam el.
kár:((( olyat mindenképp vettem volna,akkor ezt megtartom még pár évig... vagy váltok valami másra...de nem akarok németet,pedig a octavia 4x4 tetszik eléggé...
Greg,utánakérdezhetnék a Kia Hungáriánál ennek a gázolajszűrő kérdésnek,meg ha már ott vagy megkérdezhetnéd,h tervezik-e egy cee'd sw 4X4 gyártását,mert olyat egyböl vennék...hasonlot mint az octavia 4x4 combi, kicsit emelt hasmagasággal,alapba első kerék hajtással :))))
Ott elég érdekesen állnak a dolgokhoz... Én 1x voltam ott,de többet se....olyan árat mondtak a kötelező szervizre, 3x annyi mint máshol... Ha viszed az olajat lejár a garancia...szerintük!! Más kia szervizbe viheted,de máshol az olajat emberi áron adják,így nem érdemes. Fültanuja voltam egy beszélgetésnek a szervizvezető és egy szerelő között: Eröltetni kell 20eKm enkénti gázoljaszűrő cserét.! de a ceed kezelési utasításába (valamelyikbe) 60 000Km es csereperiodus van irva,Te ragaszkodhatsz ennek a gyári utasításnak a betartásához,mert nem véletlenül kaptad a könyvet!!! Hozzáteszem a sürübben cserét gázolajszűrő biztos nem káros!! Mindenki döntse el mikor akarja cserélteteni 20-30-40-60eKm es nyomatú szervizkönyvek léteznek!!!
címen lévő honlapra. Itt szinte az összes magyarországon működő kia szalon szervízajánlatát megtalálod. Érdemes végigböngészni őket mert akadnak érdekességek. És persze maga a honlap is szinte nélkülözhetetlen egy ceed-es számára. Rengeteg értékes infot találsz az autódról, plusz egy nagyon klassz csapattal is megismerkedhetsz a fórumon.
Amúgy, belenéztem a szervízajánlatokba és szinte mindenhol cserélik 20 000- ezrenként az üzemanyagszűrőt. Valószínű nem lenne baja a gépnek ha kétszer ennyit használnád, de biztos a garancia miatt akarnak biztosra menni. Sajnos ezt a mi zsebünk bánja...
Én is örülök, hiszen nekem csak pozitiv dolgok jutnak eszembe a Karácsonyi-Nagy kereskedésről, "tőlük kaptam" az autómat! Ha nem kapok ilyen jó árajánlatot talán nem lehetett volna az enyém vagy csak sokkal később.! Pont ez, amelyiknek azóta sincs semmi baja, még a legapróbb sem. Cicergés zörgés ismeretlen fogalom a számomra!
Október 28-án viszem az autót (1.6 CRDI) 40 ezres szervízre az Autó-Óbudához Pesten a Vörösvári útra! Már a 20 ezresnél is furcsálottam, hogy a magyarországi "rossz minőségű" gázolajra hivatkozással a KIA kötelezően előírja az üzemanyagszűrű cseréjét. 20 ezer km-ként!!!!! Ez persze borsos összeg 10.000 Ft. Kissé abszurdnak tartom, hogy ilyen "rövid" csereperiódust írjanak elő és lehúzásszagúnak érzem a dolgot, főleg mert a "kevésbé érzékeny" renault és más diesel gépeknél 60-80 ezernél írnak elő ilyen cserét! Mi a véleményetek? Tényleg mindenütt kötelező ennek a szűrőnek a cseréje, vagy csak az Autó-Óbudánál? Nem vagyok szakember, de azért annyit konyítok a technikához, hogy ez extrém rövid periódus. Ennyi erővel kopástól, elhasználódástól függetlenül 20.000 km-ként fékbetétet és gumiabroncsot is lehetne cserélni(cseréltetni)! Mert kissé azért fura, hogy 100.000 km futás alatt 50.000 Ft-ot kizárólag erre az alkatrészre kell költeni!
A nemrég emlegetett Karácsonyi-Nagy Autóház tulaja voltam ez év március végéig. Sajnálattal hallom, hogy a tulajdonos váltás óta rosszabb a véleményeteka kereskedésről. Ugyanazok az emberek dolgoznak ott most is, ezek szerint már nem ugyanúgy. Én akkor és most is figyelemmel kísérem a fórum történéseit. Engedjétek meg, hogy most már mint civil csatlakozzam hozzátok. Mondanom sem kell, hogy egy Ceed SW vel járok. Most már vevőként állíthatom, hogy a Ceed a mai napig verhetetlen ár-érték arányban.
Na tessék.......ilyen pozitív dolgokat szeretek olvasgatni, bár megjegyezném, hogy én biztosan kicseréltettem volna az üzemanyag szűrőt is, mert ugye a szervízbe sem látnak át azon a "fém dobozon"! De azért örülök, hogy másoknak is vannak jó tapasztalataik.
2008 október 17. Magyarország, Kaposvár Kia márkakereskedés.
Itt vásároltam 1 évvel ezelött a gépkocsit. ( 1,6CRDI SW)
Előzetes egyeztetés alapján az általam megjelölt időpontban percre pontosan fogadták az autót.
Ahogy kiszáltam, már kérte is a szerelő a kulcsot. A szalonban kávéval kínáltak amikor beléptem. A pontos egyeztetéskor ők beszéltek le az üzemanyag szűrőről, hogy 13.000 km-nél még felesleges pénzkidobás. Az általános AGIP olaj helyett én TOTAL-t kértem, természetesen megoldható volt.
A szervíz alatt természetesen a műhelyben lehettem, ahol minden kérdésemre készséges választ kaptam a szerelő srácoktól.
Több márkával jártam már kötelező szervízre, de itt, mégis csodálkoztam az átnézés alaposságán .
Kérdés nélkül néztek át sok-sok dolgot, ami nekem eszembe sem jutott volna.
Ráadásként a pénztárnál a fizetendő összeg jóval alatta maradt az általam várt, ceedclub oldalon is megtalálható átlagos szervízösszegeknél.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki korrekt árért ,korrekt szervízt keres.
Félni azt nem fogok, ezt megigérhetem. A hozzászólásaimat pedig én nem nevezném beszólásnak csak vélemény nyílvánításnak. Nem kell, hogy meghajolj, ....nekem elég a tudat, hogy elgondolkodtál a szavaimon, mint ahogy a mai üzenetek is ezt bizonyítják.
vannak az egyenlőbbek és a mégegyenlőbbek....:) nem beszólni kell, hanem vitatkozni, egymásnak feszülni (by neho), véleményeket elmondani, érvelni, osztani az észt...:)
Végre valaki! :) A másik fórumon se félj beszólni (más véleményt alkotni) senkinek. (moderátornak se) Ott mindenki egyenlő, amíg nem durvulnak el a dolgok. Én biztos nem fogok megsértődni, de meghajolni sem! :)
ceeDay Augusztus 30-án szerveztünk egy találkozót Százhalombattán ~40 autóval, amiről ITT olvashatsz egy rövid összefoglalót.
Te most azt hiszed, hogy én besértődtem, ha igy lenne azt biztosan észre vennéd, egyébként én rólad hittem ezt, bár távol álljon tőlem, hogy bárkit is sértegessek, de javíts ki ha tévedek, egy kis egészséges vita még nem ártott meg senkinek. Ki fogok mindig állni az igazamért és számithatsz arra is, hogy nem fogom magamban tartani a véleményemet. Állítólag ez a legrosszabb tulajdonságom, hogy bárkinek megmondom a véleményem, oda bele a szemébe, nem a háta mögött és nem kertelek..............!!! Nem célom, hogy ellenségeket szerezzek!
Egyébként nem kell/szabad besértődni, ha valaki más véleményen van. Ha úgy gondolod, állj ki az igazadért. A másik fórumon is voltak már kisebb összecsapások, de az augusztusi ceeDay-en haverként beszélgettek egymással.
Ha feldobnék egy témát, mindenki véleményére kiváncsi lennék, aki csak hozzá akar szólni, még akkor is ha nem értek vele együtt................és akkor kezdőthet a vita!......
A Forma 1 -ben nem vagyok annyira otthon és ha meg is nézem, csak az eredményhirdetésig, mert a Pozsgai hangjától idegbajt kapok. Értem én, hogy kell egy tolmács, de biztos, hogy ő a legjobb?
valaki a wd40-re esküszik, valaki cseréltette, valaki a szilikonsprét választotta, én nyomtam a két szélén egy is wd40-et utánna jobb lett....ami engem zavar az a tükör rezgése...ott a modern orvostudomány még széttárja a kezét...
A másik fórumon, a forma1 szokott még jó vitatopikká válni :) ...de szerencsére csak normális emberek vannak a fórumon, úgyhogy nem ugrunk egymás torkának.
Szerintem miután ezt a témát, jól kiveséztük, váltsunk, még biztos van pár dolog amihez hozzászólhatnék! Kezdő vagyok ugyan a fórumozásban, de nem ment el a kedvem tőle.......sőt!!!
Én nem vádollak semmivel. Sőt... Mint már többször írtam, én is KcN-nél vettem a kocsimat, mégpedig úgy, hogy vasárnap a weboldalukon megérdeklődtem, ők hétfőn visszahívtak és rá 2-3hétre már a szerződést írtuk.
Sajnos, mióta felvásárolta őket a Gerico Kft, se a levélre, sem pedig az oldalukon lévő üzenetküldő szolgáltatásra nem reagálnak. Ezért kérdeztem tőled, Te mikor vetted. Kíváncsi voltam, hogy csak nekem (és a fórumnak) jár-e ez a "megtiszteltetés", vagy tényleg ennyire nem foglalkoznak az ügyfelekkel.
De ismétlem, én nem akartalak, akarlak leszólni, vagy reklámozással vádolni. Egy fórum pont arra való, hogy pro-kontra elmondjuk az érveinket. Amikor vettem az autót, nagyon korrektnek és ügyfélközpontúnak találtam a Karácsonyi-Nagy autókereskedést, de a Gerico tulajdonában lévő KIA Tatabánya kereskedésről (nem azonos a Karácsonyi-Nagy autóházzal!!!) ezeket már nem tudom elmondani.
Most egy kicsit olyan érzésem van, hogy azért kapok ilyen hozzászólásokat tőled és a többi fórumozótól, mert jobban értékelem a személyes kontaktust az elektronikus levéllel szemben (nem lebecsülve annak fontosságát) és egy olyan szalonban vettem az autómat (és még rajtam kívül másik 8 ismerősöm) ahol nekem tettszett? Én az ő hozzáállásukkal és áraival voltam megelégedve, más meg máséval, nyilván mindenki ott veszi meg az autóját ahol akarja. De nem is ragoznám tovább, mert még tényleg az a vád érne, hogy reklámozok.
"...Nem lebecsülni akartam az e-mail fontosságát, de úgy látom sokan semmire sem mentek vele..."
ez így van, nálam így volt sok szalon semmire sem ment vele :), én meg odamentem ahol válaszoltak, mert mint mondtam nagyon nem passzolt bele az akkori munkaidőmbe a szalonos bazsajgás...rosszul nem jártam úgyérzem, korrekt kereskedés, korrekt kedvezmény...
Nem fogalmaztam keményen, csak illő egy levélre válaszolni, mint amikor bemegyek egy boltba, ott is illik visszaköszönni. (vagy előre?) És természetesen nem kell a legközelebbi márkaszervízbe menni, csak gondoltam egyrészt itt próbálkozik először az ember, meg ha baj van akkor jó a közelség. Másrészt ha én kereskedő lennék és többen nem nálam, hanem a másik városból vennék, azért elgondolkodnék saját tevékenységemen. Én legalábbis. Pl rendszámkeret-matrica látszik, akár ugyanaz a kerhálózat, csak más város. Nos kis városomban nem egy kereskedés elgondolkodhatna ezen, nyitott szemmel kellene járni...
Nézd, én az előző hozzászólásod miatt sem haragudtam rád, csak furcsálltam a hozzáállásod :) Egyébként nem tudom, mikor vetted az autódat. Karácsonyi-Nagy volt-e még, vagy már Gerico. Mint korábban írtam, a K&N nagyon korrekt módon kezelte az elektronikus megkereséseket is. (ezért, és az árért választottam őket)
Na, megtört a jég, ebben egyetértek veled, nem feltétlen a legközelebbi szervízbe kell vinni az autót. Az a fontos, hogy tudd, biztosan hozzáértő kezekbe kerül a járgányod.
Nem emlékszem rá, hogy konkrétan azt irtam volna, hogy jól tette az a szalon vagy az a szervíz aki nem válaszolt az e-mail-es megkeresére. Azt próbáltam csak hangsúlyozni, hogy a személyes megkeresés, eredményesebb. Nem lebecsülni akartam az e-mail fontosságát, de úgy látom sokan semmire sem mentek vele.
Látom a hozzászólásommal sikerült "felkavarni az álló vizet". Hangsúlyoznám mégegyszer nem reklámnak szántam a mondani valómat és nem vagyok velük kapcsolatban sem, legközelebb majd akkor amikor a Soul-t veszem, akkor biztosan fogok rájuk gondolni. Tehát ha ezen múlik, hogy én felhívom e a figyelmüket az e-mail-es megkeresésedre még sokáig kell várnod a válaszra. Nem mindenben egyezik a véleményünk, de hát nem vagyunk egyformák, ebből kifolyólag nem kell egyetértenünk sem.
......Továbbra is az a véleményem, ha valakinek komolyak a szándékai mind vásárlás mind szervizelés terén az először megnézi, hogy hol veszi vagy hová viszi szervízbe az autót. Nem e-mailt küldözget. Mert honnan is tudhatnád kinél futnak össze az e-mailek.....
Mivel én egész nap monitor előtt ülök, nekem már az elktronikus információszerzés a természetes. Mindenben! Minek mászkáljak? Kérek árajánlatot, és max. az első 3-nál bekopogok...
Számomra inkább az a komolytalan, hogy pl. III. kerületi kereskedő (ott láttam először szídet a nyílt napon tavaly) még le sem ültünk de már a kézfogásnál 200.000Ft engedményről beszél, ugyanakkor a következő héten (kör email) már csak az 5,2-es engedmény nélküli listaárat írja vissza nekem mint ajánlat. (Ugyan az a kereskedő hölgy mondta mindkettőt)
Ugyanakkor egy budafoki kereskedő már az emailban adott 400.000 kedvezményt. Igaz a személyes látogatásnál sem tudtam tovább menni, (na jó kétféle szőnyeget is kaptam...) de végül elégedetten, ott vettem meg az autóm.
Bocsi, hogy ezt mondom, de ezzel sem értek teljesen egyet. Én (és ismerek még pár embert) nem a legközelebbi szervizbe hordjuk az autónkat. Speciel tőlem ~80 kilométerre van a választott márkaszerviz. Nekem megéri azt a plusz párezer forintot, hogy tudom szakértők kezébe adom az autóm. Szinte 100%-ra mondom, hogy sosem fogom a hozzám legközelebb eső szervizbe hordani az autóm. Maximum, ha valami komolyabb gond van vele, és járóképtelenné válik. De ilyen elő sem fordulhat... :)
Még annyit ehhez az autóvásárláshoz, másik márkát kis városomban sokkal kevesebben vesznek a kereskedés-szervíz miatt. Sok ismerősömet átverték: volt használt prückös (nem tudom mi volt már) autó, volt km-évjárat eltéréses bemutató autó, amit annyiért adtak mint akciós újat-vagy 2 éves volt tizenezer km-rel, volt aki a szervízzel volt bajban nem is egy, van márkájuk amit máshová küldenek computerkiolvasásra, én pl beestem autópróbára, árral-hitellel elvarázsoltak, mint a 15000 ft-os állítható magasságú ülés havi 1000 72 hóra, használtat adjam el-2 hó múlva telefon hogy most beveszik, és a legszebb a próbaút: MÁS vevő, tehát GAZDÁS! VÉDŐANYAGOS (alig láttam ki) ÚJ AUTÓJÁVAL mentem próbautat, igaz nem nyomtam meg nem sokat üres a tank... na itt etethetnek nem veszek én sem.
Engedd meg, hogy az elsők között köszöntselek a cee'd fórumokon, de néhány dologban fel kell világosítsalak. Nem én vagy a "mester", csak februárban én voltam a ceedclub.hu oldal egyik alapítója. Így kerültem közvetlen kapcsolatba a vezérképviselettel, amelyből én soha nem is akartam előnyt kovácsolni. Tényleg jónéhány embert ismerek ott, de ezt inkább a topiktársak segítésére használom. (ilias, bago...) Mellesleg az ő tapasztalatuk is az, hogy néhány kereskedés "elfelejt" válaszolni a megkeresésekre (még arra is, amiket ők küldenek). Próbálnak tenni ellene... kisebb-nagyobb sikerrel. Igaz, az én autóm lassan 1éves, de amikor vettem, (a többiekhez képest) nagyon jó ajánlatot kaptam. Mellesleg a "szőke cicababás szervizről" az egyik TV-s reklám jut eszembe... "...hát hol vannak neked olyan adottságaid, mint a Zsuzsának???..."
Ahol nem a szakértelem, és az ügyfelek elégedettsége a lényeg, ott idővel úgyis lehúzzák a rolót. (halkan jegyzem meg... minden második autót a szerviz adja el)
De én tiszta szívből kívánom, hogy mindig ekkora szerencséd legyen a tatabányai szalonnal és szervizzel... esetleg, ha találkoznál velük, hívd fel a figyelmüket az e-mailes megkeresések lényegére, és kérd meg őket, válaszoljanak a 4 levelem egyikére.
persze, talán ez a legfontosabb, hogy az adott kereskedés mennyire szimpatikus, a kereskedő mennyire segítőkész, menyire akar neked eladni stb stb...az én esemben az email azért volt fontos, mert nem értem rá személyesen felkeresni a szalonokat...így maradt ez a szűrés
Na erre az emailre visszatérve: Egyrészt nekem egy kis kereskedés válaszolt és próbaút is így jött létre. Másrészt: nyaralni, szállást foglalni faxon, emailben lehet. Ha én ajánlatot-választ nem kapok, akkor szervízre, problémára sem fogok, és akkor vajon telefonon szervíz időpontot meg tudok beszélni?-pont olyan.
Az a szomorú ebben , hogy akkor messzebb veszem meg a gépet és mégis ehhez a bandához akarok járni szervízbe, mert pl baj esetén a legközelebbi kellene. (nem felejtve Merkuros időkben 2-300 km nem volt gond, ajánlom a szalonok figyelmébe, ma sem gond.)
Ma emailre nem válszolni, ez az ember le...ása. Egy 0 cég.
Annó amikor elhatároztam, hogy lecserélem az autómat, kinéztem egy pár autókereskedést, elmentem a nyílt-napokra, volt úgy, hogy valahol zárás előtt beestem az ajtón és teszteltem őket, hogy velem mint leendő vevővel hogyan bánnak. Ahol a legpozitivabb hozzáállást tapasztaltam végül ott vettem meg az új járgányomat. Sok dolgot láttam, hallottam közben. Az Üllői kereskedésben viszont egy kiló kenyeret sem vennék, nemhogy autót, tiszta hülyének nézik az embert. Ökörsütés ide, vagy oda, megvan a véleményem. A sokat emlegetett Szabóéknál is jártam, de csak a második helyen végeztek, nálam. Számít az is, hogy mennyire vagy szimpatikus és mennyire érdekel maga az autó, ha nem azzal nyítsz, hogy mennyit enged a feléből, megkapod annélkül is. Ha túl szemtelen vagy, akkor is kapsz ajánlatot, amiről azt hiszed, hogy nagyon jó, de amit elnegedett azt úgy is megfizeted valahol. Hiszen ők is pénzből élnek.
én az "összeesküvés elmélettől" elhatárolódom, nem gondolom, hogy bármelyik kereskedés ilyenre folyamodna, hogy csak azért regelnének álnéven, hogy kitalált történetekkel vevőt csalogassanak (bár az emberi hülyeség határtalan), amivel vitatkoznék az a "Nem e-mailt küldözget" kijelentés...nálam egy kicsit másképpen működik a dolog...mivel a munkám 70% emailt használok, egy hivatalos felületnek tekintem, anno autóvásárlás pillanatában kb 10 kereskedéstől kértem ajánlatot, amelyik nem válaszolt azzal nem is foglalkoztam, amelyik válaszolt hozzájuk elmentem...ha olyan szőke cicababákat alkalmaznak egy a vevő által képviselt fronton ( legyen az telefon, email, pult mögött) akik nem képesek ezeknek az üzeneteknek a megfelelő helyre továbbításával megbírkozni, akkor ott nagy probléma van. Ahogy Greg is írta a mai világban elengedhetetlen az email használata, aki erre passzívan reagál potenciális ügyfeleket veszít...
Megjegyezném, ez már az 5. hozzászólásom. Kell egy kis ellenzék, hogy felrázza a fórumot...! Azon gondolkozom, hogy a Dr. House nick nevet kellett volna választanom.
Ha esetleg arra gondolsz, hogy bármilyen kapcsolatom is van a nevezett kereskedéssel, ki kell ábrándítsalak. Csupán a magán véleményemet hangsúlyoztam és leirtam a vásárlási tapasztalataimat, mint ahogy előttem sokan mások is megtették. A semmiből pedig azért tüntem elő, mert sosem jutott idáig eszembe, hogy egy ilyen és ehhez hasonló fórumra irogassak, de úgy döntöttem most ezen változtatok. pl: az ilyen hozzászólások miatt is.
Voltam fenn a club honlapján, beregisztráltam én lettem az 503.
Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, úgy láttam te vagy a mester. Sokat emlegeted a vezérképviseletet és a KIA Magyarországot. Ha ilyen jók az összeköttetéseid és ennyire közel vagy a tűzhöz, hogy hogy nem kaptál a 43 e-mailedre egy jobb ajánlatot ahol minden kedvezmény ami csak létezik a tiéd lehetett volna. Továbbra is az a véleményem, ha valakinek komolyak a szándékai mind vásárlás mind szervizelés terén az először megnézi, hogy hol veszi vagy hová viszi szervízbe az autót. Nem e-mailt küldözget. Mert honnan is tudhatnád kinél futnak össze az e-mailek. Lehet, hogy a szőke cicababa titkárnénitől sosem jut el az értékesítőig vagy a szerviz vezetőig. Szerintem ez alapján nem itélhetsz meg senkit. De hangsúlyozom ez az én véleményem, nem kell, hogy egyetérts vele.
1. Egyetértek veled. Amely kereskedő (nem csak az autókereskedők) nem veszi tudomásul az elektronikus kereskedésben-tájékoztatásban rejlő lehetőségeket, magára vessen.
2. Nem akarok senkit sem megbántani, de hirtelen a semmiből feltűnve (ez a 2 hozzászólása van) védeni a kereskedést számomra legalábbis gyanús....
Nekem (és elég sok embernek, illetve a vezérképviseletnek is) az a véleményem, hogy a XXI. században egy (na jó, esetemben 4db) e-mailben való ajánlatkérést, legalább annyira komolynak kellene tekinteni, mint egy személyeset. A 43 magyarországi szerviznek, csak töredéke nem volt képes az e-mailben való megkeresésemre reagálni, de ez szerintem őket minősíti. Szerintem, ha valaki az oldalunkra téved ( http://ceedclub.hu), és ott azt olvassa az adott szerviz neve alatt, hogy "Sajnos a szerviz TÖBBSZÖRI MEGKERESÉSÜNKRE SEM adott tájékoztatást az árairól." , akkor neki is meg lesz a véleménye.
És mielőtt azt gondolnátok, milyen szemét vagyok, hogy ilyen "retorziókkal" élek, elmondom, hogy mindegyik levelemben szerepelt... "amennyiben nem szeretnének szerepelni az oldalon, kérem azt egy válaszlevél formájában jelezzék". Az utolsó két levelemben ezek mellett az is szerepelt, hogy a válaszra nem méltató szervizek neve alatt a fenti szöveg lesz olvasható.
Egyébként, amíg Karácsonyi-Nagy volt (nem vásárolta fel őket a Gerico Kft.), "nem volt velük semmi bajom". Azért teszem idézőjelbe, mert amikor a kocsimat átvettem, se egy szőnyeget, sem KRESZ-csomagot nem adtak a kocsihoz. Persze, a régi autómban lévőt "lenyúlták", de az újba csak 6ezer forint ellenében akartak adni. Mikor ezt szóvá tettem, csak a vállukat vonogatták. Egyébként akkoriban még a netes megkeresésre is válaszoltak... ezért is választottam őket. (írtam nekik egy levelet, mire másnap visszahívtak telefonon)
Látom nem vagytok valami jó véleménnyel a Tatabányai szalonról. Nekem személy szerint semmi bajom, velük. Én maximálisan meg voltam velük elégedve, több ismerősöm is náluk vette az autóját az ajánlásunkra. Nekik is ugyanez volt a tapasztalatuk. Mindig tőlük kaptuk a legtöbb árajánlatot. A szőnyeget is és minden egyéb tartozékot megkaptuk kérés nélkül. Árkedvezményben is többet kaptunk, mint a Greghozta fórumozó!
Garanciális stab pálca csere 1,5 hónapig tartott,mire elárulták,h van lejárt számlájuk a kia felé és ezért nem is tudják megmondani mikorra lesz meg.. M6 ba elintézték 3 nap alatt!!
Igen, az is, ilyen régen nekünk az off stilo-val volt. ott megoldás az volt, hogy szervíz és kitisztítottak vmi szelepet.
másik megoldás a kihuzatás, mész pár tíz km-t jó 4ezres ford felett, és kiég a korom ami lerakódott.
fura csak az volt, hogy 6évig volt meg de ez csak első évben jött elő, hazsnálatban nem volt különbség, hétközben főleg 2-3km es rövid utak alacsony fordulaton. főként télen. akkor jött elő 1. évben utána soha többet.
Nemtom, hogy a Ceednél ez miként van, de ilyen más autóknál is szokott lenni, sőt, egyes márkáknál típushiba (pl. Focus I). Jelenség: a gázpedál érintése nélkül nem indul el a motor a napi első indításnál (utána viszont már mint korábban gázpedál érintése nélkül) - bár a tünetek lehetnek némiképpen eltérőek is. Ok: az alapjárat szabályozó szelep adja meg magát, 2-3000 Ft-os alkatrészről van szó, szervízben cserélik (ugye a Kia esetében garanciálisan:). Persze nem biztos, hogy a Ceed-nél ez a hiba, csak egy tipp volt - a márkaszervízben bizonyára okosabbak:).
Azért fel lehet tornázni 10-re is, téli üzemmódban. Reggel beindítom a kocsit, közben levakarom a jeget a szélvédőről. Aztán kiállok az udvarról (kapu kinyit, kigurul, kiszáll, kapu bezár). Ez legalább 3-4 perc üresjárat. Gurulok vele vagy 2km-t a melóhelyig, ott leállítom az épphogy melegedni kezdett motort. Délután ugyanezt vissza hazafelé. Nekem tavaly télen kicsivel 10 alatt járt. Nyáron viszont 8 alatt van ugyanezen a távon a városi fogyasztás.
Sysnet - ki kell probalni es hasznalni kell. egyetertek veled hasznalni kell.
Egyebkent az autogyartasban nem az auto eladasan el az autogyar hanem a hozza kapcsolodo penzugyi szolgaltatasokon - hitelezes, finaszirozas, flottakezeles.
Az eladott darabszam ott erdekes hogy a gyartas fix koltsge osztodik, illetve az uj gepek amortizacioja, tehat erdemesebb egy auto nyomottabb aron onkoltsegen szinte eladni, mert a gyartas ktg hosszu tavon csokken. en ebben dolgozom evek ota, ezt latom.
Bar a finanszirozas az igazi haszon, a termelesi nyereseg minimalis ezekhez kepest, szinte minden komoly autogyar sajat finanszirozo ceget is alapitott.
MAS: tolatoradarokrol tapasztalat, leiras esetleg fenykeppel engem is erdekelni. SW-m van es nem erzem egyaltalan az a hatuljat...
pillanat alatt megszűnim a legmakacsabb belső pára is , és ami a lényeg, nem azért, mert felmelegíti a szélvédőt, hanem a klímával szárítja, és ez tartósan hatékony, mert nem csapódik le a szélvédő helyett az oldalsó, vagy hátsó ablakokon a víz!
tyőőő 9 lityi egy 1,4 motortól az kemény....nekem ezt anno egy 1,4-es astrával 3 emberrel csomagokkal 150-160 körül sikerült elérnem...a 6 literes fogyi az reális városon kívül....
Fogyasztási adatok az 1,4 EX benzineshez: 500 km megtétele után mért valós (tankolásnál mért) vegyes-fogyasztás, Szolnok-Pécs útvonalon: 6 liter/100 km, 2 személlyel, kevés csomaggal.
Csak városban, vezetési stílustól függetlenül, rövid távolságokon: 9 liter/100 km.
A Belső keringetést nem véletlenül kapcsolja ki, ugyanis a párásodás egyik leggyakoribb oka a belső keringetés aktivvá tétele. Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor kízárólag akkor használd belső keringetésen ha : 1 Gyorsan szeretnél felfűteni, 2 gyorsan szeretnél lehűteni, 3 kellemetlen szagú autó megy elötted. Egyéb esetben mindíg a külső levegőböl dolgozzon. Kevésbé párásodik, nem használodik el a levegő. De ezek csak tanácsok, a te döntésed hogyan használod. Üdv és további szép napot.
Ahogy felénk mondják, az nem bug, hanem feature :) Az a párátlanító funkció, és azért kapcsolja ki a belső keringetést, mert így rögtön száraz levegőt fúj a szélvédőre. És a tapasztalat azt mutatja, baromi hatásos. Fél perc alatt végez a szélvédővel.
Persze tök jó, de van, hogy menet közben párásodik a szélvédő, ilyenkor elég csak felfelé irányítani a levegőt. Ezt nem tudtam az elején, miután megvettem a kocsit, és nyomtam a párátlanítót agyba-főbe. :)
Én meg legtöbbször azt használom, ha hajnalban (párás időben) elindulok. Pár perc alatt iszonyat jól lenyomja az oldalsó ablak külső felén lévő párát. Ezután visszateszem automatára, és fújja, ahova akarja. Engem abszolút nem zavar. Sőt, szerintem ötletes megoldás.
Nekem ugyan nem manuális a klíma, de van egy olyan állítási lehetőség, hogy szélvédőre fújja (emberke felfele nyíllal, akár belső levegő klíma nélkül is), és van az ablak páramentesítő. Mivel ez páramentesítő program, ezért kapcsolja be a klímát (száraz levegő), állítja át friss levegőre, és tekeri fel maxra a befújás erejét. Neked nincs hasonló állítási lehetőséged?
Nekem ugyan automata klímám van, de két lehetőség közül lehet választani. Az egyik simán felfelé irányítja a levegőt, a másik a párátlanító, ami bekapcsolja a klímát és max fordulaton nyomatja a levegőt a szélvédőre. Az elején én is mindig a párátlanítót kapcsoltam be, aztán kézzel vettem vissza a fordulatot. Elég bosszantó volt.
Lehet hogy azon kevesek közé tartozom akinek manuál klimája van de Titeket nem idegesít hogy amikor pl szélvédő fujatást választom azonnal kiszedi a belső levegő kerintegést és nyomja a klimát max ventin?
ezt a funkciót nem lehet kikapcsolni? hogy ne okoskodjon bele?
Énis. Szerencsére, amikor kiküldték a mostani csekket, még nem volt ennyire szarban a forint. Remélem egy hónap múlva visszatér valami normális értékre. Addíg meg kiveszem a lét az eurós bankszámlámról. Aztán ha megint erős lesz a forint, visszarakom. Nehogy már csak szopjak az árfolyamingadozással.
Azt mondjuk nem állítom, hogy rosszul dolgoznak, csak szerintem a XXI. században, az e-mailes megkereséseket sem szabadna figyelmen kívül hagyni. Ebből a szempontból is a KIA Szabó volt a befutó, hiszen ők az első levelem elküldése után 1-2órával válaszoltak. (a sorban következő szerviznek ez 1 hetébe telt)
Az ígért (csak szóban) átadási dátumhoz képest, közel egy hetet elcsúsztak (állítólag nem működött az okmányiroda rendszere), de a legnagyobb sérelmem az volt, hogy nem mondták előre, hogy ne hagyjam a régi kocsimban az EÜ-készletet (a kocsit előbb elvitték, minthogy kézhez kaptam volna az új kulcsait), mert az újhoz nem jár alapból, csak 6ezer forintért. (bár nem értem, hogy lehet így forgalomba engedni) Mikor ezt szóvátettem, csak a vállukat húzogatták. Mindenáron 6ezer forintért akarták adni a saját cégükkel fellogózott kis táskát, így inkább nem kértem. Egyébként az értékesítés gördülékeny és gyors volt. Mire a telefonos beszélgetések után eljutottam hozzájuk, már egy mappa várt a nevemmel és igényeimmel. Végül az 1.4 EX felszereltségből ~600ezer forint kedvezményt adtak.
"sem a szekszárdi, sem a siófoki kereskedés nem válaszolt" Igen,pont ezért kérdeztem.Furcsa a hozzáállásuk...Siófokon voltam,nagyon készségesek voltak első blikkre,végigmutogatták az autót,mehettem is egy SW-vel,de mint tudjuk az ördög a részletekben lakozik...
Én is csodálkoztam ilias üzenetén, mert ahogy tudtam (tapasztaltam) a 0% THM azt jelenti, ugyanannyit fizetsz a végén, mintha azonnal, KP-ben kicsengetnéd. Anno így vásároltam az egyik műszaki áruházban.
A teljes hiteldíjmutató tartalmazza az összes költséget, ami a hitellel kapcsolatban felmerülhet, vagyis a kamatot, a kezelési költséget, hitelbírálati díjat, értékbecslési díjat - vagyis ezek egy évre vetített részét.
Nullaszázalékos THM-et minden esetben rövid futamidőre adnak
Felmerül a kérdés, miért éri meg a banknak, hogy nem hárítja át a fogyasztóra a költségeket. A Budapest Banktól azt a választ kaptuk, hogy részben a kereskedő partnerek finanszírozzák a keletkező veszteségeket a nagyobb forgalom reményében. Másrészt - állítják - némely esetben a bank is hajlandó időszakosan veszteséget vállalni, ha a piaci körülmények erre kényszerítik.
A 0% thm nem azt jelenti, hogy nincs kamat? akkor mi az hogy jó ideig tőkét alig törleszt?
Ilyen a hosszú lejáratú 8-10 éves hiteleknél van , hogy az első pár évben a törlesztörészletben nagyobb arányban van a kamattörlesztés mint a tőkerész.
Nekem annyi, hogy sem a szekszárdi, sem a siófoki kereskedés nem válaszolt az e-mailes megkereséseimre. Négyszer küldtem levelet minden magyarországi kereskedésnek/szerviznek, hogy az oldalunknak (http://ceedclub.hu) időszaki szerviz ajánlatot adjanak. A negyven-valahány kereskedés ~75-80%-a válaszolt, de többek között, ettől a két szalontól is, csak az olvasási jelentések érkeztek meg. :S Ezek után nem tudom, mennyire lehet komoly, az ügyfelekhez való hozzáállásuk. :x
Szerviz terén szerintem is Szabó, de értékesítési szempontból már sokan dicsérték a Pappas-t is. Én Tatabányán vettem (K&N), nagyon jó ajánlatuk volt, és csak apróbb negatívumok az átadás során. De autóbeszámítás terén állítólag a fehérvári U.T.T. is jó.
én KIA LURDY, ott is Nagy Gábor-t ajánlom, én náluk vettem, nagyon korrektek voltak, mind telefonon, mind emailben lehetett velük tárgyalni,.....Szabóék annyira nem osztogatták nekem az ajánlatokat...bár a szervizüket tényleg sokan dícsérik!
Több Kia szalonban jártam de egyik sem volt megnyerő. Cee'd vásárlása miatt. Ajánlatot kérek, bárhol az országban ha tudtok minden téren megfelelő szalont (szervizt) írjatok! Ezidáig a bánásmód a fogadtatás az anyagi rész nagyon negatívan jött le...
De számít a thm, az elgalább fix, sajnos különösen ebben a hektikus forint-ingadozási időszakban. amikor nekem kiszámolták a hitelt, nem thm-et mondtak, hanem havi törlesztőt, és mire két hét mulva aktális lett a hitelfevétel, a forint éppen rosszabb volt a devizához képest, így a havirészlet 4-5 ezerrel máris többre jött ki, mint legelőször. sajnos
Nekem az asszonynak RIo van, Nekem Ceed. Szerintem ég és a föld. Hozzáteszem a rio is nagyon jo kocsi a maga ketgóriájába. Szerintema Ceed be sokkal nagyobb a helykínálat, keményebbek de jobbak az ülései.
Mennyibe számítanák be a Riót?-csak Kia értéktartás saccolás miatt.
Én anno 2 helyről tök azonos feltételekre kértem ajánlatot, FT-*ra egyezett a havi részlet, de egyik helyen 6, másiknál kedvezményes 10 %THM-nek mondták.
Mi van, ha kifizetek 30%-ot, többi hitel, és két hó múlva kiperkálom az egészet???-erre visszatérhetünk, megkérdeztem egy helyen.
Lehet kevés autóval mentem (nem annyira kevés), de a Ceed az egyik legjobb autónak tűnt nekem e kategóriában.
"gyakorlatilag azt a 800e "árengedményt" simán kifizetem a törlesztéssel"
az arajanlatokat mindenhonnan ugy kerd, hogy x forintod van onreszre, adjanak ajanlatot a torlesztore. vagy forditva, x forint torlesztohoz mondjanak onreszt. a vetelar es a thm nem szamit, a fentiek szerint kapott ajanlatokat hasonlitsd ossze.
Érdekes amit írsz, értem is. Barátaink vettek tavaly Riót, és amikor a ceed után beleültem, magam is meglepődtem, hogy milyen ergonomikus, és jól eltalált kényelmes az üléspozíció, és a váltókar is hoszabb, nem kelll lenyulkálni érte, az ülés is puhább ez igaz.
Viszont mentem vele városban , és hát közel sem tart olyan stabilan az ülés mint a ceed-é. A ceednek amugy tág határok közt mozog le fel előre hátra , télleg jól el kell találni
De ez a kényelmi dolog megszokás kérdése, én egy amcsi nagybuszból ülte át, és hát az első hetekben én is izegtem mozogtam ,aztán átáltak az érzékszerveim ,
Köszönöm,értem.Tehát gyakorlatilag azt a 800e "árengedményt" simán kifizetem a törlesztéssel:( Sejtettem,hogy ingyenebéd nincsen, de egy picit reménykedtem... Csábító ez a 4,2M körüli ár egy fullos dieselért.Kb ennyire sikáltuk le az off Octavia 1,6 Winter- benzines és kevésbé felszerelt - árát. Még úgysem aktuális az autócsere,addig még alakulhatnak a dolgok pozitívan is.
Még nem vezettem kis autót, így nem tudom, hogy milyen érzet lehet. Az alsőközép kategóriások közül, amelyeket vezettem hosszú távon kényelmileg ez a legjobb...
már megválaszolták, de tényleg a kamatért! a lényeg, hogy ne adj bele több önrészt mint 30% így a maradék hitel >>> mivel a banktól jutalékot kapnak így mindenki boldog...anno ezért bandukoltam el a Szabóéktól nagy rössel, mert kérdeztem a kedvezményeket, ekkor jött, hogy hát van ha hitelre veszem és csak ennyi önrészt fizetek....mikor mondtam, hogy 60-70% önrészre gondoltam max 3éves futamidő akkor jött a nagy beismerés, hogy így nekik nem akkora üzlet mint a 10éves hitelek :)))) és így kedvezmény se nincsen (Hofi után szabadon)......így működik ez a nagy vadkapitalizmus....ha a bank karámjába hajtják a népet akkor bank jutalmazza a pásztort :)))
Nekem új rióm van, és váltani akartam ceed sw-re. Nagyon tetszett, tágas stb, de amikor beültem előrre.... hát óriási csalódás ért. Az ülése sokkal keményebb mint a rióé, a sebváltó meg nem volt kényelmesen kezelhető.
Nem hiszem ,hogy beragadt gép lenne, a kiaszabo honlapján az összes modellre döbbenetes kedvezményeket ír a listaárhoz képest.. lehet hogy a hitelkamata magas, ott jön vissza jutalékban a haszon, mert ezek a kedvezmények csak úgy érvényesek, ha 30 % nál többet nem fizet az ember kp-ban
Most találtam ezt: http://www.hasznaltauto.hu/2071411_kia_ceed_2008 Tudja valaki,hogy miért ez a nagy árengedmény? Ennyire beragadt volna ez a nagyon komfortos gép? Netán sérült volt?
Valaki közületek aki cserélte már esetleg a gyári hifit valami másra?? Ha vannak esetleg tapasztalatok akkor szívesen fogadnám őket. Pl mennyire nehéz olyan fejegységet találni ami kompatibilis a kormányról vezérelhetőséggel stb. Én találtam már néhány olyan modelt ami szerintem jó lehet de hátha valakinek vannak konkrét tapasztalatai. És félre ne értsetek szerintem igen jó minőségű a gyári cucc csak a kiváncsiság hajt... :)
Azt is figyelem, hogy nagyon kevés a tulajdonostól eladó használt ceed, amik meg eladók , tartják jól az értéküket, de különösen a jól felszerelt változatok. És ennek én örülök!
Az autó akkor olcsó ha nem vesztek rajta sokat, tehát ha el kell adnom és sokat, sokkal többet bukok mint másikon, akkor az drágább. Pl Polo drágább mint Swift, de ha eladom, akkora a bukta, hogy csak. Voltak Golf akciók 3.5 milla 6 lufi klíma mindben azt mondták, jó nem 110lovas moci. Akkor az bolond aki Kiát vesz?-mondom úgy VW-m sosem volt és nem leszen... és nem vagyok Kia ellenes. Mert mondja meg valaki mennyit ér egy 2,3,5 éves Cee'd? (mint Rio?)
Eddíg sem adtak alaphoz lista szerint távirányítót... szal a rádió, fűthető motoros tükör, motoros ablak vagy ha annyira a kp zár essen ki, nem is érdemel így 5 csillagot! Nem kéne sok kedvezmény, a suz SX4-et is viszik mint a cukrot.
Jelzem 2 lufival klímás Megane, Fóka (ESP!-vel) , stb van, tehát oda lett az előny is.
Dízel : I30 akit érdekel, tehát lehet követőre találni. Nincs 4 milla 6 lufival.
de kár hogy nincs állítható műszerfalfényerő( igaz , ha műszerfalse lesz benne ez máris nem probléma..!)
de kár hogy nincs benne esőérzékelős ablak..
nade hogy ezek után mit fog átkozódni később, aki hirtelen felindulásból megveszi ezt a szervókormány ésatöbbi nélküli falócát... háát...és majd szidja a márkát..
Totál kiábrándító volt a dolog. Mer én ugy gondoltam a "nincs benne fedélzeti computer"-t, hogy ott a kijelző, de az a része nem aktív, hiányoznak alóla a gombok(ami mondjuk igaz). Én naiv biztam benne, hogy a hőfokméréshez nem kell számítógép illetve a rádió cuccait sem az irogatja. Ez igy egy kicsit érzékenyen érintett.
Pont ma mondtam az egyik ismerősömnek, hogy tetszik a KIA hozzáállása, mert a legalsó felszereltségben is 6 légzsákot adnak. Erre itt van ez :(((
Ne csinálják már, elég volt a Skoda Fabia ECO felszereltségekből !!!! Aki nem tudná : Nincs benne kp. zár, kesztyűtartó, csak 1 ajtó nyitható kulcssal, és természetesen se klíma, se ABS, semmi elektromos ketyere nem volt benne. De ócsó vót, oszt a paraszt megvette, és szívott vele.
Nekem tulajdonképpen már mindegy, mert az én autóm már megvan, de szerintem akkor is rombolja a KIA "imidzsét", ha ilyen fapados vackokkal jön elő.
Na akkor most üzenem Kia hálózatnak, nagyon rossz irányba indultak el. I30 ajánék klímához ad 6 lufis autót klímával. Véleményem szerint mindegyik lesz olcsóbb, megvárom.
Ma megvizsgáltam közelebbről az egyik kereskedésben a nemrég bevezetésre került "csupaszított" SW változatot az L Cool modelt. Gyakorlatilag teljesen rendben lenne de egy óriási hibát elkövettek a csupaszítás alatt. Neincs benn efedélzeti számítógép. Amitalán nem is lenne akkora gond de ezt úgy oldották meg (Gondolom nem Kovács Miklós), hogy kicserélték a központi kijelzőt egy sima digitális órára!!! És ennyi. A gáz csak az, hogy a CD-t hagyták változatozatlanul, tehát semmit nem lehet látni abból ami a rádiónál vagy cd-nél történik. Pedig rá van írva, hogy RDS????? A kereskedő is meglepődött velem együtt de azt ígérte, hogy utánakérdez a dolognak.
Vásárlás elött állok és én is keresem a megoldásokat a problémára. Amúgy teljesen élhető lenne a verda mert amiket ezen kívűl "kihagytak" belőle a gyakorlati felhasználhatóságát nem rontja. Ezért a pénzért ekkora autót nem lehet találni a piacon. Amik benne maradtak: Kétszínű kárpitozás szervókormány elektromos ablak elől központizár automata zárással Manuális Klíma kesztyűtartó hűtéssel kormányról vezérelhető MP3-as fejegység. ( bár nem látni semmit!) színezett lökhárító Szövet üléskárpit műbőr betétekkel 2 irányban (fel-le) állítható kormány 2 légzsák
Nekem is nyöszöegött, föleg mikor jicsit előre hátra billegtem benne (gyorsítás, lassítás).
Megoldottam. Ülés maxra fel, műanyag burkolatot két csavar tartja, háttámla állító tengely kihúz, műanyag leszerel, és kilátszik a rengeteg fém. Zsíroztam ahol értem, utánna minden visszaszerel. A tengelynél kicsit kel centizni a hossza miatt, de nem veszélyes.
fogyasztást én is aláírom: kb 200km-es korában, kapásból kapott egy 800km-es utat, odafele 7,9es átlag, vissza 7,4es 4személy légkondi végig pálya és kb 120kg csomag, szóval nem kíméltük
Ilyen nálam is volt, de nem egyik pillanatról a másikra, hanem kb. 3 -5000 km között fokozatosan "izmosodott meg" de lehet hogy ez csak egyszerű "optikai csalódás" amiatt, hogy 3000 km től általában bátrabban használja ,pörgeti mindenki, addig meg csak finomkodtunk vele! :-D
Gondolhatod,h nem Ő akarta igy,csak ugye fizetni mindenképp kell,és a hivatalokba nem tudták megmondani menyit,ezért találták ezt ki,de ez nem most volt 4-5 éve,akkoriban ez elég ujdonság volt..
Nézted mostanában, mennyibe kerül egy liter étolaj a boltban? Majdnem 500Ft. Ezzel meg is oldódott a biodízel kérdése. Jó, tudom, használt étolajat kell használni, meg szűrni, de ipari mennyiségben ez nem működik. Más kérdés, hogy mennyire örülnek neki a zöldek, ha mondjuk Afrikában vagy a Távol keleten letarolják az őserdőket azért, hogy repcét termesszenek.
"Viszont már most sem tud az emberiség a meglévő termőterületen elegendő élelmiszert termeszteni, milliók pusztulnak éhen, egyszerűen nincs arra terület, hogy a világ átálljon a növényi olaj üzemanyag világméretű előállításra."
Vannak ilyen vélemények is, de mások szerint: Az éhező területeken is megoldhatóak lennének a problémák ha nem szaporodnának mint a nyulak, és polgárháborúk helyett a jövőjük építésével foglalkoznának...
A növényi olaj használatának elterjedése, a dízelolaj kiváltására egyáltalán nem járható alternatíva.
Persze a régi szívódízelek gond nélkül elmennek vele és arra jó, hogy az ember otthon kötyfölje, szűrögesse ,jövedéki adót kikerülve csökkentse a saját költségeit (nem ítélem el, csak megállapítom)
Viszont már most sem tud az emberiség a meglévő termőterületen elegendő élelmiszert termeszteni, milliók pusztulnak éhen, egyszerűen nincs arra terület, hogy a világ átálljon a növényi olaj üzemanyag világméretű előállításra.
A napelem a legkomolyabb alternatív "üzemanyag" lenne, természetesen azt nem fejlesztik kellő komolysággal,(nem tesznek bele pénzt) hiszen az megújuló, tehát nem kell állandóan energiát venni vásárolni (csak egyszer, magát a technikát)
Ez meg persze teljesen ellentétes a mai, energiahordozók kereskedelmére épült világgazdasággal.
Egy kedves ismerösömnek van egy 100% elekrtomos trabantja. Már az átiratás kapcsán elég nagy gondok voltak,ugynais nem tudták megmondani menyi illetéket kell fizetnie..a végén 601ccm re fizette ki...amikor nincs is benzinmotor a az autoban... A másik, kell járnia zöldkártyára évente:))) vicces mikor keresik a műhelybe a kipuffogot... A lényeg: 70-80km/h val el tud menni 50-60km-t. ÉS ez még csak az első fejlesztés volt a kilencvenes években. MA már sokkal jobbak vannak,és ki hinné itthon gyártják,csak külföldre... Tehát a technika már adott,csak valakinek nem érdeke hogy mindenki ismerje. A másik :a növényi olaj használata,eredetileg ugye Rudolf Diesel mogyoro olajra tervezte motorját...és ugye müködik is vele,probáltam. Csak ugye itthon ez megint tilos...
A hibriddel az a baj, pillanatnyilag nagyon drága. Nézzük a Priust, tudatos vezetéssel remek a városban, menet közben amikor lehet és állva természetesen benzin felhasználás nélkül. Fékezéskor visszatáplál, na ez nem derült ki halandó ember felé, hogy mekkora ennek hatásfoka. Amikor működik a benzinmoci, akkor optimális paraméterekkel működik, nem "egyszerű" benzinmotor. Az akksikat visszavezetik a gyártásba, nem mernének bármiféle környezetkárosítás elkövetni, ebben biztos vagyok. Sztem az akkuk a gyenge pontok, meg az infrastruktúra - a hálózatból tölthetők felé akarnak mozdulni, -jó, itt meg cipeljük a banzinmocit, és HONNÉT VESSZÜK az áramot???-ugye nem szén/olaj erőmű...? Na ezek a hibridek ma működnek, a Prius kb 10 éve, a többi csak elmélet. Üzemanyagcella, hidrogén előállítás, tankolás... amúgy az üzemanyagcellás is hibrid, mert a pillanatnyi csúcsokat akku/kondenzátor segíti ki. A dízel más kérdés, komoly szakemberek szerint a környezetvédelem szgk-k esetében vissza fogja szorítani (most ne engem szidjatok, meglátjuk). Nem véletlen jönnek a kis turbós benyások. Ja és a hibridet tudatosan le lehet nullázni pl állandó padlógáz, extrém pályatempó nem az életeleme mint a 60-80 km hatótávú elektromos autót is biztos le lehet nullázni 20 km alatt... nekem elég lenne egy 20-30 KW teljesítményű autó 1-2 percre megduplázható kakaóval. Na de enne 4 litert . Komoly szakemberek szerint nem elképzelhetetlen 3-4 év múlva 1000 ft-os benzinár.
Egyébként egyetértek veled. Amiket én olvasgatok, az jön ki belőle, hogy ezek a hibridek semmire sem jók. Egyik oldalról nem csökken annyival a fogyasztás, mint ígérik, mert a többlet súly miatt eleve többet eszik a benzines része, a villanyos meg sokszor kevés. Ráadásul az üzemanyagcellák előállítása korántsem olyan "ződ" folyamat. És végül mit csinálsz pár év múlva a fél tonnányi elhasználódott akksival? Mennyire körbejárt folyamat ezeknek az újrahasznosítása?
Akár lehetne 1.2-es 100-120 lovas turbó is, egy jó hosszú 6. fokozattal. Ezek miatt egyébként nézegettem tavaly a Puntot, Bravot is, de aztán csak ittragadtam ezen a fórumon :) De a 6. fokozat autópályán most is jól jönne.
lassan ideje lenne beszereznem 4db 15"ös acélfelnit, ceedhez, ha valakinek van eladó keressen meg, vagy szívesen veszem , az ötelteket, hogy hol lehet "kedvezmenyesen" venni? thx
Hali Mindenki! Felteszem ebben a fórumban is a kérdésem, hátha valaki tud nekem segíteni. Valaki meg tudná mondani, hogy kb mennyi lehet az 1.6CRDi motorhoz tartozó kuplungnak a maximális átvitt nyomatéka? Esetleg egy szervizes? Előre is köszi
Kedd: 1.4 EX 15000km-es szervíz Szabóáknál megnéztem, a gáz bówdenes, még leállított motornál is lehet hallani érezni ahogy húzza, és felakad a 2 végállásában a motornál. Tempomat: Szabóék tényleg tesztlenek egy DIZEL cee'dben, utólagosan beépített kormányról vezérelhető kütyüt, de a szervizes nem igazán volt beszédes kedvében, lényeg a lényeg, lesz, árat nem tudott még, de ami gáz, hogy még nem működik megfelelően, nem tudta megmondani, hogy szerelési gikszer, vagy vmi más.
Korábban már érdeklődtem, hogy vezető oldalon műszerfal jobb felső részéről érkező elég hangos műanyag pattanás, roppanás jelenség ( nem nyüszögés)egyenletlen úton másoknál is jelentkezik-e ?
Már mindent átnéztem, de lassan fél éve nem jövök rá, hogy mi okozhatja.
Valaki korábban írta, hogy hasonló jelenségnél a műszerfalat a kasztnihoz rögzítő csavarok műanyag alátétjére tippeltek. Ez bebizonysodott, azóta ?
Ha ezek a csavarok okozzák, akkor ezekhez miként lehet hozzáférni ?
Így van. 90, 130, kettő lehetőség is van. De ha felgyorsítasz mondjuk 97-re, egy billentés fölfelé, és tartani fogja azt a tempót. Ha ebből a tempóból gyorsítasz, előzöl, utána magától visszaáll a rögzített értékre. Megbillented egyszer magadfele a kart, eldobja a vezérlést,ha egyszer föl, vissza a legutóbb beállított értékre.
Nézd meg a startgumi.hu-t Szerintem az egyik legolcsóbb
(A ratárukat elnézve nem is csodálom. rohadt nagy...)
Most vettem Goodyear UG7+ gumit akciósan 22990Ft-ért (205/55/R16)
Mindenki mondogatja a télre jobb a vékonyabb, meg nem jó az alufelni, stb.....
Az átlagember nem terepjárónak használja ceed-et. Így én sem. Az időm 99,9%-át letaposott vagy letakarított úton töltöm.
Az alufelni meg sokkal szebb, mint egy lekopott dísztárcsás acél. És hamarabb megy tönkre kátyútól, vagy járdától mint a sós létől. (ami amúgy is otthon javítható)
Sziasztok! 205/55R16-os nyári Michelin gumi volt a kocsin még tavasszal amikor vettük.
Milyen télit ajánlotok (R15-ös is mehet rá, ja EX-es a kocsi, szóval ESP is, nem tudom zavarja-e ha egy mérettel lemegyünk gumiban) no és hol érdemes venni?
Hát ilyen fogyasztást nem tudom hogy lehet elérni. Mondjuk én klímával csinálok 5,5-öt. Egy a baj nem szeretem a tötymörgést. És mióta Ceedbe szálltam azóta meg mégannyira sem. :)) De én ezzel a fogyival is elégedett vagyok.
Meglett a tempomatom, 1 óra alatt beszerelték, egy kis próbamenet és kész. Nagyon hamar meglehet szokni, tetszik. Úgy látom nincs útban a lábamnak, elférek. A kar ízléses, tetszik, 2 memória. Van egy elég gyenge képem is:
Most a fedkomp. szerint 4,2. (1700 km átlaga). Tankolásnál mérve 4,30 (1 tank átlaga 1127 km).
80% sík országút 95-105 között, a többi város, nem Bp., sok motorfék (én így tanultam vezetni), reggel nem, de délután megy a klíma, a hétvégi sofőröktől én is hülyét kapok, aki tököl előttem hamar túljutok rajta, hiszen jól megy a gép:)
Én elhiszem, ha megírod. Szeretem a minimum rekordokat, én csak egy teszt erejéig bírtam idegekkel. Általában inkább azon fádadozom, hogy eltakarítsam az előttem levőket.
Nem csak a sietség miatt, hanem a vacakoló, lusta, lomha, ráérős 7végi autósokat, aki majd utána kifékezi az egész sort, mert őfelsége balra kanyarodni óhajtozik, és az utolsó pillanatban teszi ki az indexet, :) vagy címet keres.
Jó régen írtam ide, de azért mindig olvasgatom a társalgást. Nekem is van ez a tompa kattanás, szerintem már több mint fél éve, de nem erősödik és nem is mindig hallom, csak időszakos a dolog. Én a kuplungszerkezetre gyanakodtam eddig, de lehet a váltó is (nem vagyok profi szerelő). Macskakövön pedig olyan hangja van elől (szerintem a kormányszerkezet, ahogy írta valaki nemrég), mintha szét akarna esni az egész, de rossz úton nem csinálja. Megnézetem én is hátha itt Győrben láttak már ilyet... Azért ennek ellenére 13 hónap és 36000 km után is nagyon szeretem. Fogyasztást nem is írok, mert úgysem hinnétek el...
A váltoban olajszinetet néztetek? Egy tanács,vidd el legalább 2-3 szervizbe. HA a saját/szokásos/ szervizedbe nem találnak semmit,vidd el máshova is! Tapasztalat:nem mindenhol vannak toppon a szerelök,vagy csak simán nem veszik észre a hibát!
Némi problémám akadt az autóval. (1,6CRDI) Volt, van valakinek hasonló problémája?
Jelenség: Ahogy melegszik az autó váltás után a kuplung felengedése során olyan hangot lehet hallani, mintha valami tompán koppanna. Mint amikor a motortartó bakok szakattak lennének, de nem azok. Van mikor, melegen, álló helyzetben mintha a nyelestengely csapágy zörögne. Leállítás és egyből indítás során hangosabban zörög valami, mintha fellazult volna egy csavar, de minden ok.
Szervizben nézték, de konkrét választ nem tudtak mondani, olyan mint ha a váltóból jönne a zörgés is. Olyan mint ha melegedés során egyre nagyobb lenne a hézag valahol a fogaskerekek között, vagy csapágyaknál, és egyre jobban zörögnének.
3 hete várunk a központ reagálására, de még semmi.
Valakinek van ötlete?
Amúgy, jó a gép. Rendszeresen 5-5,5l-es átlagot produkál.
en eddig bravot, vezettem abban gyari bajusz volt, beepitve bal oldalival egyuttt.
illetve mazda6 kormanyrol nyomogathato
amirol meg tudok, h letezik gyuasdoboz meretu irnyito egyseg, csak eppen azt hova tenned?
konyoklo ala?h amikor "lazulsz nyomogathassad"
legjobb lenne, a kormanyrol :) kerdes mennyiert csinaljak ha egyaltalan...
ahogy a mai szervizeket ismerem, " aaa, nem lehetseges atprogi, vegyen uj kormanyt, de legalabb kezelopanalt+xxx ezerert"
amugy meg a bajuszkart azert nem feltetlenul kell 6-7 ora magassagaba rakni, van ott meg hely ahol el lehet helyezni kicsit feljebb, persze ezt szemelyesen lehet csak jol kitapasztalni
Lehet hogy azért nem , mert én nagyon hátranyomott ülésben vezetek. Így ha felhúzom a lábam, az már a kormány előtt történik meg, a kormányoszlopt még csak nem is közelíti meg. Beszállásnal se
ki,- és beszállásnál természetesen ill. mikor felhúzod a lábad! továbbá úgy kell elképzelni, hogy a kormányoszlopra alul egy darab műanyagot beleszúrnak ( persze van más kivitel is gondolom én) az amit én vezettem az nagyon balfasz megoldás volt! sőt tovább megyek egy erősebb hozzáréssel is simán letörheted!!!!
az visont tuti sokkal tobbe fog kerulna, ha a kormanyon levo gombokkal lehet kapcsolni, min 200...
en errol nem tudok, hogy lenne ilyne lehetoseg is, de minden meglehet
ha viszont tleg csak a csatit kell bedugni, akkor meg nekem kicsit fura, hogy miert nem lehet belerakni, ha 1,6osba lehet, dieslbe lehet. sokban nem terhet el.
szerintem is diesel elektronyos, mienk madzag.
de amint latom teljes a kepzavar-legalabbis nekem:)
ok,ebben van valami,a mostani nyaralásról sajnos már lecsusztunk (pénteken indulunk) de jövöre is biztos sok lesz a pálya :)) ugyhogy kellene egy lassan!!! akkor érdemes várni! Köszi az infot!!
cee'day-en a kia-ék mondták, hogy nemsokára tudnak olyan tempomatot is utólag szerelni amelyik olyan mint a gyári, tehát kormányon van! én a helyetekben várnék....mert a bajuszkapcsolós nagyon gyatra! én tesztvezettem egy olyan kocsit, ahol ilyen utólagos bajusz volt....hát mondtam is egyből ha ilyen a tempomat akkor nem kérem! szerintem idő kérdése, hogy az ember mikor térdeli ki a helyéről! szar helyen van és ráadásul nem illik a képbe ( nincs összhangban a gyári bajuszokkal)
Itt pedig 104 ezer, baloldali karral együtt, szereléssel. Egy gyári csatlakozót dugnak az elektromos gázpedál csatijába, ebbe megy a jel az elektronikától. Minden pedál lenyomására old, 2 memóriás az alap kar, gyorsíthatsz, lassíthatsz is gombokkal. Én a másik fórum "tartozékok extrák" oldalán láttam a címet valamelyikünktől, aki szintén ott szereltetette be. Pénteken már bent lesz nekem is.
ha folyamatosan frissíted az ítéleted, akkor nincs vele gond! örülök, hogy tetszik a kocsi! nekem még 15.000-is tetszik! remélem hasonlóan leszel vele te is!
Én "csak" 1000 km után ragadtattam el magam, meg a billentyűt, hogy leírjam tapasztalataimat. Az utolsó beirás most az enyém. Ennyi után úgy érzem már van mit megítélni. Próbáltam objektív lenni, már amiben lehet. Nekem még mindig tetszik. Persze van egy csomó dolog ami attól is függ, ki miből ül át a Ceed-be. Én még a kezdeti lelkesedésben sem látok semmi rosszat, sőt még az első próbaút után is meg lehet ítélni egy pár dolgot. Mondjuk a konkurrencia által beírt fals beírásokat nem tartom korrktnek, de ezeknél amúgy is kilóg a lóláb.
Fene tudja. Ha valami nem ízlik rajta, azt tényleg meg lehet érezni pár 100 km után is. Főleg, ha valami sz@r benne. Nekem amúgy nincs problémám. Végül is egy csajból is elég pár nap, hogy tudjam, nem fogom "használni" egy életen át. Az igazi gáz, hogy vár a kocsira, de már ítéletet ír.
"Vicces, hogy néhány 100 km után írnak egyyesek, kezdeti lelkesedéssel :)"
vicces? én kiakadok tőle! volt aki még csak megrendelte az autót és már billentyűzetett ragadott! engem ez legalább annyira bosszant, mint a rossz szándékkal írt népíteletek! egyik sem tükrözi a valóságot!
Úgy legyen. Amúgy nem egy félelmetes berendezés. Elektronikus gázpedálunk van, ott is csak egy elektromos jel adja a gázt, pedálállástól függően. A vákuumos meg a szervómotoros megoldást nem merném így bevállalni, ott bontanak, szerelnek, attól félnék.
bár mégiscsak ennek tudatában(mármint a tesztelés) írta a képviselet amit írt a gariról.
Az ,hogy a beszerelő cég válalja a tempomat garanciáját az egy dolog, de a hivatalos importőri állásfoglalás továbbra is az,hogy beépíteni, szervizelni garancia csorbulása nélkül csak Kiaszervízben lehet!
De megint más a helyzet, ha pl. a te autód hivatalosan az egyik "tesztüzem" lesz.
Kicseréltem a bal első helyzetjelzöt,nagy nehezen visszaszenvedem a helyére,erre nézem nem világít,de a hátsó se... jobb oldalon minden oK. Kiszedetem az összes lámpának irt biztosítékot,de még így is müködött a jobbos helyzetjelző...tehát más biztije van mint a többinek.Ha megtalálnám azt valoszinüleg ott lenne mellette a bal-é is :))) Nem tudja valaki annak hol a biztije,a kezelési nem ir külön helyzetjelzö biztit...
Ahol én beszereltetem, ott történik a KIA által felkért tesztelés is 3 autón. A garóm nem fog sérülni, a cég garanciát vállal minden esetlegesen ebből eredő problémára.
amugy ez korrekt ar, ha tleg garivesztes nincs , mert a szuglo utcaban a szett ara 70korul van karral egyutt, es az meg a vakuumos, tehat az elektronyos legalabb 80.
Én is kértem ajánlatot cégtől, azt mondták, dolgoznak a Kiának, garit nem érinti.
Megkérdeztem a vezérképviseletet, mi a hivatalos álláspont, azt írták , nem állnak kapcsolatban a céggel, és csak(!) a Kia szervíz által végzett beépítés nem érinti a garanciát.
Ha nem Kiaszervíz csinálja az utólagos beszerelést, hiba esetén mindíg vizsgálati procedúra indul, hogy az adott hiba visszavezethető -e az utólagos szereléshez.
Nekem ezt írta a referens, ezért én inkább megvárom, míg a szervizek be tudják szerelni.
Azt a plusz pár ezer forintot, ha többe kerül inkább rászánom, mint a gari csorbuljon bármilyen szinten is.
"Erről jut eszembe, a vezérképviselettől érdeklődtem az 1.4 benzinesekhez szerelhető tempomat ügyben, azt írták most tesztelik , pár hét, és a Kiaszervizek tudják majd vállalni (ez azért jó,mert a garancia nem csorbul)"
Szia!
Azt nem tudod, mennyibe kerülne a tempomat szerelése, szőröstől-bőröstől?
Engem is érdekelne, hosszú úton sokkal pihentetőbb lenne a vezetés.
Erről jut eszembe, a vezérképviselettől érdeklődtem az 1.4 benzinesekhez szerelhető tempomat ügyben, azt írták most tesztelik , pár hét, és a Kiaszervizek tudják majd vállalni (ez azért jó,mert a garancia nem csorbul)
Nem lehet, hogy meg kellene pörgetni egy kicsit azt az autót? úgy értem kihúzatni 4500-5000 ig váltás előtt, aztán nyomni neki így pár kilométeren át .
Azért mondom ezt, mert egyszer nekem is volt ilyen nemindulás, de tudom, hogy előtte akkor napokig csak 1-2 lassú kilométert mentem vele.
Pont olyan a jelenség, mint mikor az injektor "becsepeg", nem zár rendesen, a bekerült üzemanyag elgázosodik a meleg motorban és "megszívja magát". Az indítást nagyon jól kitapasztaltad, a megszivatott motort úgy kell indítani, mivel sok levegőt kell adni neki, hogy elérje az ideális keverési arányt. Persze ezt a becsepegést semmilyen elektronika és kompjuter nem mutatja ki, látszólag a diagnosztika szerint minden megfelelően működik.
A szerviz nagyon drága és vicces elképzeléseik vannak! Viszont lehet korrektek,mondjuk ha engem már a beszélgetésnél át akarnak vágni akkor biztos nem viszem oda az autom!!!így esélyt sem kaptak,h bizonyítsanak! Az első szervizre 97eFt ot mondtak... 14100Ft + olaj-ért megcsinálták máshol.... azt mondta a szervizvezető,ha viszem az olajat lejár a gari a motorrol :))) akkoriban olajnagykerben dolgoztam:))) így nem vittem oda!
Sajnos nálam is jelentkezett, de az az érdekes, hogy ez a harmadik eset, azaz megszakításokkal egy-két hétig hallható, aztán nem. Most azonban egy hete újra kopog a hátsó fele.
Tudtok-e valamit a külföldi szerizeléssel kapcsolatban? Hallottam olyanról aki Lévára hordja a Rióját szakszervízbe. Jogszerű, nem jár garivesztéssel?
Ezt nem tudom,de mondom ,nincs a garifüzetben ilyen kitétel,h itthon más garancia vonatkozik a futomüre,mint máshol!!Ezek után mondhatnak amit akarnak! Addig kell őket piszkálni amig ki nem cserélik,én 5600km nél jeleztem,h furcsa hang jön az első futoműből...rajta van a munkalapon...jeleztem a 20000Km- es szervizen is,ők nem hallották,most 28 000Km nél végre kicserélték!!! gyors ügymenet volt!!! Szeretem ezt az autot,de az ilyen dolgok miatt kicsit lemegy a kedve az embernek a márkától!!! És ezt sajnos nem látják be!!!
Ez kamu lehet, egyébként sem a szervíz dönti el, hanem a vezérképviselet,hogy cserélhető -e garanciában, amugy meg abszurd lenne, ha például én 30 ezerkm futás után kicserélem gariban a rudakat, majd 41 ezernél esetleg megint ki kell,akkor azok csak 11 ezret futottak,. Na nem hiszem hogy ne mennék el Brüsszelig, ha megtagadnák a garis cserét akkor..
Az én kocsimon 15 ezer km után cserélték a jobb stabilizátor pálcát ("kutyacsont").
Rossz út ide, vagy oda, érdekes módon, a csak 2 millió Ft-ért vásárolt Lanos 1,5 SE kocsimmal--ugyanezen szar utakon -- semmi problémám nem volt. Azon 40. 000 km után, - akkor is csak egy esedékes műszaki vizsga miatt - cseréltek 1 db.gömbcsuklót.
Tehát, nem csak az utak hibásak, hanem rossz minőségű az alkatrész a Cee'd-ben!
Érdekes ez,kopó alkatrészekre elvileg kevesebb/nincs gari. Viszont ezt az alkatrészt legalább 100 000km re tervezték és nyugatos nincs is ezzel gond (mert jok az utak),itthon meg az utak állapota miatt nincs gari szerintük. Bár ezt konkréten nem láttam a szervizkönybe leirva,hogy kivéve magyar utak!
Végre,kicserélték a stab rudakat,egész más érzés igy autozni...mintha megint uj lenne a gép:))) Végre kikapcsolt rádioval is autozhatok és siri csönd van belül:)))) Rossz hír 40 000KM után már nem cserélik a futomű alkatrészeleket gariban! legalábbis abban a szervizben ahol én voltam ott nem!
Értem én, hogy nem ellenem irányul -:) épp ezért mindenki figyelmébe ajánlom a: KT2007080701 - es számú TECHNICAL SERVICE BULLETIN -t a 8/7/2007 dátummal jelent meg. Ezt meg kellet kapja minden képviselet-:)
Normál módban csak döccenőnél remeg be a navigáció tartója itt autópályás közlekedésnél is remeg. Fékezésnél úgy érezni hogy elkezdi rázni a kormányt és a fékpedálon is érzed. Én Németországba járok vele de nem tojással én sem!
Engem elhajtottak elöször,majd 7eKm után már félig feltekert rádio hangerövel is idegesített,így most hétfön visszamentem ujra,h most cseréljék ki! Holnap reggel megyek és cserélik! végre,már nagyon szégyeltem igy vinni embereket,hiába magyarázod,h semmi komoly,amikor olyan hangja van hogy borzalom!!! és jóval 4M fölött volt az auto!!:(ezt magyarázd ki... remélem nem kell minden kötelező szervinél majd cserélni a stab rudakat is! ill. kérdés meddig cserélik majd gariba?
Az nem gond,hogy nagyon gyengén hallom, nem fognak vajon elhajtani? Vagy nekem kell majd bizonygatni, hogy eddig ez a kis kopgásocska nem hallatszott..
Felpatogott vagy hámlik mint egy vékony fólia? Mert nálam 1,5cm átmérőben, több helyen felpatogott a festék, pedig az alapozó sértetlen alatta. Melyik szervizben voltál? Én a Pappasnál.
mi az hogy a navin vetted észre? egyébként, hogy jelentkezik ez fékezéskor? én eddig nem vettem észre semmit, pedig én is sokat pályázok ( szinte 80% a 14.000 az pálya) és nem éppen nagypapásan!
Én már utánajártam a dolognak. Nyomdahiba történt, és néhány benzines autó mellé 20ezres papírt adtak. Nem örülnek neki, de nem tehetnek semmit, ha te 20ezrenként fogod szervizbe hordani.
Valaki találkozott e már az első féktárcsa elhajlásával már egyet 18,000 nél cseréltek most ugyan azok a tünetek. Először a navin vettem észre majd le esett, utána már fékezésnél a pedálon is lehetett érezni. Sokat járok autópályán 140-150 tempóval szerintem ez nem függvénye. Kia előtt két Mazdám volt ugyan itt és így jártam azokkal nem volt ilyen gond. Kérdeztem autószerelőt ő azt mondta gyenge a tárcsa minősége!
Nekem a tetején indult meg a fényezés, egy tenyérnyi folton belül 3 helyen. (szintén szürke).
Lefényképezték, kiküldték a gyárba várom, hogy mit mondanak.
De nagyon nem tetszik az ötlet, hogy az egész tetejét fényezzék.
Amúgy rádió gondjaim voltak vele, meg egy kipattant műanyag belül a váltózárnál, de ezeket megcsinálták. Most volt 15ezres szervízen.
Amit furcsállok viszont, hogy ragaszkodnak a 15 ezres szervíz intervallumhoz, holott a könyvében a 2. szervíztől 20 ezres lenne. (1.6 benzines SW EX+ECS)
Sajnos úgy kezdődik :o( Hamarosan én is viszem emiatt a szervízbe. Először azt gondoltam megvárom vele a 30e-s szervízt, de addíg még van kb. 6e km. Annyit meg nem akarok ilyen stabilizátor rúddal lenyomni. Egyre inkább úgy néz ki, hogy ez is egyike a kezdeti "gyerekbetegségeknek".
rugalmas, hanem rugalmasabb, mint a kézi :-) persze csak azért, mert a váltó magától ott tartja, ahol neki a legoptimálisabb, így egyből megy, míg kézivel nem győztem váltogatni. :-D
Ebből kifolyólag lehet az, hogy jobban érzi az ember azt a lórúgásszerű nyomatékot a kézisben, mikor mondjuk 1800-2000 körül el kezd tolni, mert az automata gázadásra inkább 2100-2200 fölé váltja. De persze szinte kb ugyanúgy megy, csak az indulása lassabb picit a hosszabb 1-es fokozat miatt.
Kb 2 hónap alatt a kereskedőnél volt és még 1,5 hét kellett a forgalomba helyezéshez.
Meg vagyok elégedve vele, nyomatékos a motor és szépen dolgozik a váltó is, szeretek vele menni. Nem érződik annyira nyomatékosnak az autó az automatával, mint a kézi váltóval, de jól megy. A fogyasztás kb. 0,6-0,8 literrel több, mint a kézi váltósnál, kb 200 km-es úton mértük egymáshoz.
Alapvetően öcsém is inkább automatát venne már, sokkal kényelmesebb vezetni.
Nem tudom, valakinek jött már e elő ez a stabilizátorrúd kolompolás 1.4-es benzinesen?
Én most valami ilyesmi halovány kopogásocskát kezdek hallani pár napja lassú haladásnál, ha nem tükörsima aszfalton gurulok, ha fülelek..ez vajon ez lehet? ill így kezdődik?
MISKOLC KIA - HONDA szalon Univer-Car Kft-nek. Köszönöm a mai gyors stabilizátor pálca cserét! Már 15.000km-t hallgattam, hogy kolompol, sosem értem rá kicseréltetni a szokásos helyen, vagy nem volt épp alkatrész( fogyóeszköz:) Spontán beestem az ajtón, és hamar megcsinálták. Megváltás volt! 10 piros pont, le a kalappal a gyors intézkedés miatt!
A másik:
KIA szalon Baja: Hietzl és Társa Kft. Köszönet a szintén "spontán" és gyors 60 ezres szervízért 2 hete. Oda is munka -út közben estem be. Kedves fogadtatás, gyors korrekt kiszolgálás, 7500Ft körüli munkadíj, a többi az anyag. Le a kalappal, szintén 10 piros pont!
Néha a hátramenetet nehezen veszi nekem is, előtte beteszem 1-be, vagy 2-be, és utána már normálisan veszi.A puntónk ugyan ilyen volt.A könnyű gázpedál szerintem a szerethető tulajdonságok egyike.Mondjuk bakancsban még nem próbáltam, de nem sokára jön a bakancs szezon, majd nyilatkozom akkor is.
pl.: CRDI 20.000km (+1000) vagy 1év (+1hónap), de inkább előbb vidd.....
egyébként, amit mondasz az nem lenne rossz ötlet a ceed-ben sem. pl használattól függő szervíz perdiódus. ha tiprod neki akkor korábban hív, ha nyugizol akkor engedne tovább gurlni.....
Kompjúter nem jelzi, neked kell menni 20e-nél, vagy a vásárlás után egy év múlva, amelyik előbb következik be. A gari miatt is fontos ezen intervallumok betartása. Általában azt szeretik és tudtommal meg is követelik, hogy egy hónappal, vagy ezer kilométernél többel ne lépd túl ezeket az intervallumokat.
Nem emlékszem rá, hogy lett volna róla szó itt, ha igen, utólag is bocsánat! Szóval, a olajcserére behív a computer? Kijelzi az esedékességét? Vagy 20.000km-nél menni kell. (1,6CRDI)
Nekem is nagyon idegen/szokatlan volt, de megszokható. Elsőre kábé olyan érzés volt normál cipőben vezetni, mint a korábbi kocsimat bakancsban. Egyébként a többi mai kocsival összehasonlítva semmi extra nincs benne, a többiben is hasonlóan "könnyű" a gázpedál, a régiebbek voltak keményebbek.
Érdekes, nekem az elején a második fokozatot vette nehezebben, de kb. egy hónap múlva megjavult (bejáródott). Azóta minden fokozat tökéletes, még a hátramenet is, pedig néha azt hiszem nem vette be, pedig igen. Egyébként a kuplung teljes kinyomása nem hülyeség, ha áll az autó és egyest, vagy hátramanetet teszel. Én is azt hittem, hogy teljesen kinyomom, pedig még lehetett.
Nekem benzines van, és soha nem volt vele problémám (2007. november óta) Mindig elsőre megy be minden fokozatba. Persze megállás után várni kell 1-2 másodpercet, hogy recsegés nélkül rückverzbe tudjam tenni... de szerintem ez természetes. Tény, hogy az "R" fokozat kicsit franciásan bizonytalanra sikerült, de rossznak nem mondható.
Erről a váltó kapcsolási problémáról mát több helyen olvastam a népítéletben is, de nekem soha nem volt ilyen! Bár nekem 1.6 CRDI van, nem tudom abban ugyanolyan váltó van-e mint a benzinesben? Nekem nagyon vaj módon műxik a váltó, talán ha jobb volna, el kéne rontani. Talán meg kellene nézetni a kuplung emel-e rendesen, mert ez a nehéz kapcsolás kimondottan kuplung probléma is lehet.
Új???? Lemaradtam valamiről? :) A fórumra regisztráltál? Mi a felhasználó neved? Van egy olyan opció, hogy elfelejtett jelszó. Kattints rá, és kiküld egy másikat a megadott e-mail címedre. Ha nem sikerül, szólj, és beállítom.
Sziasztok! Segítség kellene, regisztráltam az új ceedclub.hu-n. Azóta nem tudok belépni a felh.nevem és jelszavam segítségével. Lehet, hogy a lap felejtette el a jelszavamat. Előre is köszi :)
Én Bp-re küldtem e-mail-eket. Aki nem válaszolt, oda nem is mentem el: Pappas, Autóváros. Ahol vettük, ott elégedettek voltunk a kocsi árával, a szervízével már nem.
A kedvezmények mértéke nagyban függ a felszereltségtől. Minél drágább autót nézel, annál nagyobb kedvezményt fognak adni. Ha neked az ár a legfontosabb, keress szalonautót. Azok ugyanolyan null-kilométeresek, mint a trélerről leszedett, csak a kilállítóteremben már beleültek egy páran. Nem reklámként, de pl a KIA Szabó nyitóoldalán van néhány.
Szerintem, ha kinézel egy konkrét autót, akkor könnyebben lehet alkudozni. (látják, mióta áll benne a pénzük, nekik mennyibe van... stb.)
Az ajánlat kérés megtörtént.De szinte ugyanazt az ajánlatot kaptam,mindenhol. Korrekt ajánlatot várok,hozzá értő szervizzel aki úgy érzi,hogy így vásárolt Írjon! (1.4 ceed 5 ajtós)
Én 9 hónap alatt ~25ezer kilométert tettem az 1.4-es 5ajtósba. Azt kell mondjam, vezettem párat a kategóriájából, de messze felülmúlja azokat (Citroen Xsara, Peugeot 307, Opel Astra, Ford Focus). Alapjárat környékén (vagy pl. 5ösben 60-70km/h) nem hallod a motor hangját, de, ha visszakapcsolsz hármasba, 3000rpm környékén -egy személlyel- nagyon megindul. Autópályán 130-nál nem kell vacilálni, hogy ki merj-e előzni. Csak vissza kell tenni négyesbe, és 160-170-ig megy, mint a golyó. Belül hatalmas a helykínálat. A 192centis magasságomhoz beállított vezetőülés mögé, zárt térdekkel be tudok ülni. Emellett a csomagtartó is azonos a kategóriatársakéval. A fogyasztása szerintem baromi jó. Ha nem taposod, akkor városban simán 7,5-8liter környékén tartható. Tartós 100-115ös tempónál pedig megelégszik 6,2-6,5 literrel.
Hámlás nekem sem jelentkezett. Egyedül a kormányburkolat nyikorgás, és fejegység lefagyás volt, amiket már orvosoltak. Ha most kéne autót vennem, szerintem megint Cee'd-et vennék.
De amíg eljutottam idáig én is kipróbáltam egy két márkát.
Kezdtem a skodáéknál. Skoda Roomster 1.4 Dual, mivel mindig gázosban gondolkodtam. Előzésnél majd a padlólemezt nyomtam ki. A formája: háááát barátkozni kéne vele. A számok is igen durvák a megfelelő felszereltség mellett. Egyébkén nagy a hely benn hátul. Skoda Octavia Dual 1.4: Gyenge, hátul kényelmetlen.
Fiat Linea 1.4: gyenge, lenyomsz egy rugóra kasztott pedált aszt' nem történik semmi. Pedig a formája... A csomagtartó jó nagy, de hiába, ha kicsi az ajtaja.
A 1.4 Tjet-et már nem sikerült kipróbálni, pedig azt még megpróbáltam volna. Ekkor olvastam a népítéletet. Nézem: Mia, Kia? Na nézzük meg!
Kia Rio: nekem kicsit nagyobb csomagtartó kell!
Kia Ceed 1.4: Kissé jobb mint a skoda, de nem annyira meggyőző számomra az erő. Ekkor jött az ötlet, próbáljam meg a 1.6 CRDI-t, mondja a kereskedő. Azt hittem leszakad a fejem mikor a pedált lenyomtam. NYERT!
Erő:10
Forma :10
Csomagtartó:8 még elmegy (bár kombim volt előtte.)
Javaslom próbálj ki egy pár 1,4-est, és akkor lesz összehasonlítási alapod! Mi írhatunk itt bármit, elfogultságnak tűnhet. A személyes tapasztalat az igazi! Egyébként nagyon jó az 1,4-es a Cee'd-ben, már az első tesztek egyikében azt írták, hogy "simán letáncol az aszfaltról" egy hasonló opel motort. A diesellel meg nem érdemes összehasonlítgatni, az egy más világ. Azért azt hiszem elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy a Cee'd erőforrásai kategóriáik legjobbjai között vannak!
Pláne, hogy a fabia, és a swift nem is cee'd kategória!
Amúgy semmi sem tökéletes, egy két gyári hibás biztos van, a nagy számok törvénye alapján, akár zörgésileg, akár festékhámlásra.
Én csak az enyémről tudok véleményt mondani, beleraktam egy év alatt 26 ezer kilométert, semmi hiba, semmi zörgés, még kavicsnyom sincs rajta, nemhogy hámlás..
Van néhány hiba ami többeknél előjött, szellőző zörgés, zizegés, rádió lefagyás, ezek orvosolható apróságok(szerintem)
Az egyest szokni kellett nekem is, de a váltó nagyon jó, és ha pörgetjük se hangos, kifejezetten halk,(alapjárat közelében abszolut nincs is se motorhang, se rezonancia!) viszont megindul. Viszonylag kicsi, de nagyon erős a motor. 50km/h-nál már 5 ösben is gyorsul(!)
De izlés dolga, aki szeret diselt vezetni, vegye azt.
Nekem az 1,4 nagyon tetszik! (Pedig én elfogult vagyok a tulmotorizált nagyköbcentik mellett.)
Én , ha annyit nem is, de néhány tesztkört mentem a többi lehetséges autóval, mielőtt a Ceed-et vettem. Akkoriban még a Ceedet sem vezettem sokat, csak pár km-es teszteket, de - 1.4-es 80lovas Focust ki sem próbáltam, 1200 kilóhoz az vicc. - 1.6-os 100lovas Focus kiábrándító volt, annak szó szerint ki kell taposni a belét, hogy menjen. elindultam, aztán beraktam kettesbe, majd lenyomtam olyan félig a gázpedált. Semmi sem történt. Szó szerint semmi. Az 1-el korábbi, már új műszerfalas Focusról van szó. - Fabia 1.4 86 ló. Ez jól használhatóm városi körülmények között nem kell nagyon pörgetni, sokkal rugalmasabb, mint a fennt említett Focus, persze, mivel könnyebb, de valószínű a nyomatékgörbéje is barátságosabb. Viszont sokkal kisebb, és nem sokkal olcsóbb, mint a Ceed. Rádió nem jár a 3.2millás árhoz. Vicc. - Swift 1.3 Motorikusan ez tetszett a legjobban. De ugyanaz, mint a Fabia. Egy olyan felszereltség, amibe már érdemes beülni, 3milla felett van. Ha ákciós beszámítással veszed, akkor meg a THM10% feletti. - Lacetti. Bevallom, nem vezettem, de az, hogy az 1.4-es városi fogyasztására a gyári adat 10L körüli, elriasztott. - Opel. Ebből az 1.4-es kiesik, egy ekkora kasztnihoz kevés a 90ló. Tippem szerint hasonló lehet a Focushoz. - Új Megane. Két dolog miatt esett ki. Az 5 ajtós használhatatlan, el van b*va a csomagtere, 4 ajtóst nem akartam, a kombi meg túl nagy. A másik ok pedig, mert kritikán aluli az itteni Renault szalon. Korábban régi Megane-m volt, sajnos ismerem őket. - Peugeot, Citroen. Nem számoltam velük. Ezek alapján még vagy kétszer visszamentem a KIA szalonba, és jó érzés volt ezek után az autók után a Ceedbe beülni, ráadásul a kocsimat is jó áron számították be. Majdnem annyiért, mint az ááákkkciós!!! Szutyuki.
1,4 EX, 5 ajtós Cee'd-em van, 18 ezer km van benne.
Nem nyomatékos, de: - nagyon jól gyorsul,
-130-as tempónál nem zajos,
-vegyes fogyasztása legutóbb, Nagybánya-Szolnok távon, a megengedett sebességet csak kis mértékben túllépve 5,8 liter/100 km. Általában 6,2 - 6,6 liter /100km szokott lenni.
Ez nyilván attól is függ, hogy milyen érdekel. 5 ajtós vagy SW, esetleg pro. A dieselhez nem lehet hasonlítani az 1.4-est, nyomatékilag. Én diesel SW-vel járok, megy mint a meszes. Vezettem 1600 km-t egy 5 ajtós 1.4-est. Nem volt zajos, a többi 1.4-es kocsinál szerintem jobb. A fogyasztása pedig rendkívül alacson 6-7, de a 7 már igen tempós stílus esetén érvényes. Több infót a valódi 1.4-es tulajoktól. :-))))
Ha érdekel használt 1.4-es is, akkor egyet tudok ajánlani, jól felszereltet.
Szia! Gyárit utólag én is szerettem volna, de azt mondták, hogy nem lehet. Engem is érdekelne, de ki tudja, hogy befolyásolná a garit egy idegen test. Valószínüleg szarul....
Sajnos ez a fórum már elég kihalt. Ha érdekel a Cee'd, akkor várunk a ceedclub.hu oldalon. Nem konkurencia oldal, csak másabb, mert tematizálva van a fóruma. Azok a felhasználók hozták létre, akik anno itt beszélgettek.