Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
hat(szerintem) pont azert mert golyos. Ha felyreallitom es elkezdem masszirozni a golyot ujjal(:D)
nem mozdul a kurzor. Tehat alvoban is majdnem olyan mintha ki lenne huzva (nem olyan erzekeny igy az eger, mintha talpan lenne. Mivel az eger mozgasa is ebresztheti a gepet ezert allitom fejre.
Amugy ma megen felebredt magatol. Mintha el lennek atkozva ezzel az alvo moddal....Elozo win 10emnel is szenvedtem ezzel eleget.
Hol is tudom megnezni, h mi az ami miatt ebredt a gep?Ezt mar egyszer tudtam (miutan itt elmondtatok)
Ma megen sikeres szunyalason van tul a gep. Eger lesz ez sztem, mert fejreallitottam szunyaba rakasnal hajnalban es 11 orat aludt (en meg 8at:)
Egyebkent mindket egerbeallitast teszteltem, magyaran : Akar bent van a pipa az "allow wake timers"nel , akar nincs : Mindenkeppen felebreszti az eger mozgasa a gepet.
Megprobaltam hatha csak egy hiba miatt forditva erzekeli a beallitast, de nem. Mindenhogy ebreszti
Beallitottam azt amit irtal. Az "eger ebresztheti a szamitogepet" checkboxbol kiszedtem a pipat. Igen, alkalmaztam is, plusz ujra odamentem ,h el lett-e mentve. El .
Betettem alvoba, mivel lassan hunynek egyet. Par percig hagytam aludni, majd mielott otthagytam volna a gepet: A fene egye meg nem bizom en ebben az alvo modban, megmozgatom proba gyanant az egeret, h tenyleg nem ebred-e fel. Igen az tortent amit sejteni veltek ..
Marad a fejreallitott eger (golyos egeret hasznalok tehat van ertelme) + aznap 11 orat aludni tudott.
Bar ha ez a beallitas ilyen "nagyszeruen" mukodik, akkor lehet az "allow waking timer"-t tiltani sincs sok ertelme. De az a beallitas is megvan.
Lehet ez az eger ebreszthetoseg forditva mukodik a rendszeren? Marmint ,h disable allapotban van engedelyezve?
Egy maréknyi ilyen shitbucket-cím úgyis köll ide-oda, azok keresztül-kasul meg vannak adva egymás szekuriti-micsodájának, oszt' jóvan. Annyit megmutatnak úgyis belőlük, amiből már tudom, épp melyik kell...
Google kevésbé szopat, vagy mindenféle összetett opciónak kell együt állni, ha olyan nyílt wifire lépek fel ami geoadatbányában nem ott szerepel pld. akkor elég rinyás tud lenni egy pillanat alatt. Van is benne valami.
Rajtam meg mindig az csapódik le, ha együgyű júzer "nálam aztán ne kémkedjenek" módszertannal semmit nem ad meg, vagy egyszer használotos telefonszámot ad, az megszűnik, vagy máshoz van kötve, jelszót elfelejti és akkor oldjam meg... Szóval Hű-ha! Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás! PayPal dettó, ott is lehet válogatni, hogy hova kérje, de ügyfeleknél is akkor derül ki mindig, mikor lejár a domain, jajj nem kell már semmire és csak 20 percre állítsam vissza, míg megnyom egy emlékeztetőt és új jelszót állít be. Ez mind tipikus.
De az ügy szempontjából mindegy, látta, hogy a fiókhoz van csatolva, és? Te írtad, hogy meg kell erősíteni és nem az eredeti posztoló. Ezrt írtam, hogy opciót veszel állapotnak, ami úgy hülyeség.
Lehet nem is volt aktív, azt sem tudjuk de kérdezzük meg.
Gyanítom, hogy valamilyen módon az 'új' eszközök* számához és megjelenésük gyakoriságához kötik a nyaggatás indítását, tkp. jogosan és logikusan.
* ... ahol 'új' eszköz lehet akár a megszokott brózer is, ha törölted a sütiket, és ezt - pl. valamilyen hibakeresés miatt - rövid időn belül többször is megteszed.
És? Leírtuk mi van, most meg szokás szerint valami teljesen triviális dolgon értetlenkedsz. Odaadta beüzemelésre, beírta, csókolom. Mi a kérdés? Vagy ez miben válasz arra, hogy a Google egy vicc vagy mi a két lépcső és mi egy második eszköz vagy miképpen. Ezt is más írta, mert a tablet műxik. Én meg éppen most csináltam MS fiókkal, nagy kaland, mondtam havercsajnak, hogy mindjárt jön egy kód a telefonodra és nahát, jött is. Ez másik eszköz, csak Te kezdted el kavarni a hülyeséget, hogy ha jól tudod akkor ez meg az meg másik eszköz. Nem, nem így van.
"Hozzamkerult egy tablet(uj) de csak beuzemelesre. (az illeto megadta a googli fiokjahoz tartozo bejelentkezesi adatokat es kerte h ezzel uzemeljem be keszre a tabot.)"
... és ha ezektől is elzárkózol, akkor mindig lehet annyit nyomkodni rajta, hogy végül beérje egy másik mélcím, de max. egy oda küldött kód megadásával. Sz'al igen, eddig mindig megoldódott egy brózer használatával, legfeljebb egy inkognitó-ablak köllött...
Ja, ja, ld. még a "mér' zabálja föl a vindóz/linux az összes RAM-ot" típusú faggatózások tömkelegét...
Mindegyikre igaz, hogy egy csomó helyet lefoglalnak vagy fel is használnak "hátha kell majd" (pl. a fájlkezeléshez gyorstárnak), ill. "ezek a programok szoktak kelleni" jelszóval úgy, hogy valós igény esetén egy szempillantás alatt 'el is dobják' a tartalmát.
Szóval az a lényeg, hogy igazából csak a tényleges terhelésnél lehet megmondani, hogy elég-e a RAM a feladathoz, addig nem igazán derül ki..
Az Androidnak olyan a memóriakezelése, hogy előre betölti azt ami kellhet, ezért magasabb a foglalt memória mértéke. No meg ott vannak a gyártó által telepített bloatware-ek is amik feleslegesen foglalják a helyet mind a ROM-ban, mind a RAM-ban, ehhez gyártónként lehet listákat találni a neten, hogy mit és hogyan lehet belőle funkcióvesztés nélkül kigyomlálni.
Vannak kicsontozott Android verziók (pl.: AOSP, Lineage OS) amik jóval kisebb ROM és RAM használattal is beérik, ha van az adott típusra akkor meg lehet próbálni rátenni. Viszont nem mindig 100%-os a működésük, tehát csak vállalkozó szelleműeknek, saját felelősségre.
"Egy másik eszközről meg kell erősíteni a belépést." Nem jellemző. És lehet ugyanaz az eszköz, pld. telefonon zűr van a fiókoddal, de küld SMS vagy másodlagos emailra levelet, akkor azt ugyanazon a készükéken is olvashatod. De alapban hozzácsattintod a fiókhoz és nem nagyon kell vele foglalkozni, mert az eszközt beléptette. App időnként kérhet megerősítést, de nem jellemző.
ezt absz nem ertem. Siman beleptem pedig a megadott emailjevel es jelszavaval.
Amugy a googli egy vicc.. Neha pl kihagyhatatlan lepes egy valos telo megadasa (uzi fogadasa+megerosito kod) neha pedig nem keri. Sima regisztraciorol beszelek.
Egyebkent kiprobaltam olyan gemet rajta amihez kell cucc es lazan viszi full hdben
Ha jól tudom a Google-be már nem lehet sima usernév+pw el belépni. Egy másik eszközről meg kell erősíteni a belépést. Csak ekkor fogja elfogadni. Vagy ha van előre kinyomtatott belépési kódja. Meg vannak az inkompatibilis eszközökhöz használható user+pw párosok célfeladatokhoz. Neked melyik van?
Ez most mi? En nem kezdtem el szemelyeskedni es nem tettem semmi rosszat. Nem tudom mire velni a reakciot.
Nem csak a beirni kell a fiokot, de valoban nem nagy durranas. Viszont van azert egy kis beuzemeles resze elso bekapcsolasnal sztem.
Egy idosebbrol van szo es herotja van az ilyesmitol amit meg is ertek, kerte h ready to go legyen total a gep, holnap adom neki oda.
Amiert nem mind1 az az, h en is lehet vennek egyet ha bejonne a keszulek. Ra is dobhatok ma ejjelre vmi demanding cumot h meglassam hogyan bír muzsikalni.
:)
Ha mas akar meg reagalni szivesen vennem azt is a memoriaval kapcsban. Mert igen! Nem mindegy
Nem mindegy? Amúgy mit kell ezen beüzemelni? Bekapcsolja, felrakja wifire, beírja a G fiókot és heló. Többivel meg úgysem lehet mit kezdeni és értelme nincs ilyen szinten nyüszíteni rajta.
Volna megegy kerdesem, kerem erre is reagaljatok. Nem nagy wasistdas
Hozzamkerult egy tablet(uj) de csak beuzemelesre. (az illeto megadta a googli fiokjahoz tartozo bejelentkezesi adatokat es kerte h ezzel uzemeljem be keszre a tabot.)
A keszulek egy samsung galaxy tab A9 64 gb wifi tablet 4 gb memoriaval.
A beuzemeles megtortent majd ezt kovetoen kicsit azert megnezegettem a dolgokat rajta. Alapveto dolgokat.
A memoriaval kapcsolatban kerdezek. Azt irja eszkozkezeloben, hogy 2.2/4GB , 1.4 szabad.
Egyreszt mitol van eleve 2.2 gb-on(mar teljesen kesz voltam vele, wifi lekapcsolva all a kezdokepernyon es 2.2 foglalt a momoriabol? masreszt meg ha ez igy is van mi ez a 1.4 szabad? Nem jon ki a matek :)
(Az en sajat lenovo tabomnak 2 gb az osszes, akkor abbol mar nem is maradna szabadon? Ez amit nem ertek, h mi ez a 2.2 gb hasznalatban levo memoria.4gb-bol leveszi a felet kapasbol?
Masik a tarhely. Tenyleg 20 GB a gyarilag megtoltott hely? 17gb a rendszer es gyari alkalmazasok 3gb.
igy maris csak 41 gb koruli hely maradt szabadon.
Szinten a lenovo tabomat tudom felhozni, ott 32 gb a belso tarhely es csak 8gb a rendszer altal foglalt.
Uhhh, koszi ! ! Akkor mar nem kell labujjhegyen jarkalnom a gep kozeleben :D:D
Amugy el a remeny ! ! 11 ora szunyaja utan most ebresztettem fel :) Nagyon bizakodom! mert neha volt ilyen amikor magatol ebredt random, h aludt ameddig akartam. Maskor meg haromnegyed ora utan latom ,h eg a monitor.
Sztem egy olyan masfel ket het ig ilyen lesz mint ma az alvasa es elhiszem h megoldodott:)
jah es persze fejreallitott egerrel fogom mar alvoba tenni, biztos ami biztos.:)
Bar sztem arra is van beallitas, h az egergombra ebresztes opciot kiszedjuk a lehetoseg kozul, ezt meg jo lenne megtalalni. Picit lehet erzekeny az egerem
Kicsit utanaolvastam angol nyelvu helyeken is. Sok hszt lattam uazzal a problemaval mint amit en is irtam.
Talaltam egy valaszt es sikerult is beallitanom ez alapjan. Viszont nyilvan ido lesz mig kiderul h sikerult-e, ma hajnalban bedobom alvoba es delben ebresztem.
(volt regebben uezzel szenvedtem es volt h nem ebredt fel addig mig nem en tettem, volt h fel ora mulva egett ujra a monitor)
To keep your computer from waking up in sleep mode, go to Power & Sleep Settings. Then click Additional power settings > Change plan settings > Change advanced power settings and disable Allow wake timers under Sleep.
Click the magnifying glass icon in the bottom-left corner of your screen.
Then type Power & sleep into the search bar and click Open.
Then scroll down and click Additional power settings. You will see thins under Related settings. This will open a new window with your Control Panel settings.
Next, select Balanced and click Change plan settings.
Then click Change advanced power settings. The Power Options window will pop up.
Next, expand the Sleep section and then expand Allow wake timers. You can do this by clicking the plus sign next to it.
Finally, select disable and click Apply. Doing this will stop your computer from waking up when an app or your operating system wants to alert you. You can also set your wake timers for Important Wake Timers Only on a Windows 10 PC.
Szevasz, nem 'szom +. :) Ha hiszed ha nem ez normális jelenség mert a Windows Update felébresztheti a gépet frissítések kereséséhez (hogy ne munkaidőben menjen az idő vele), ha nem kapcsolod ki azt a funkcióját.
BIOS-ban lehet állítani a power state-eknél: S3-S4-ből még felkelti, S5-ből már nem tudja, mert az a teljes tápmegvonás, amikor az 5VSB sincs, ami életben tartja a PCIe sínen a hálókártyát és élesztené a gép többi részét. A "Deep Sleep in S5", a "Suspend to RAM", a "PS/2 Keyboard Power On", a "PCI devices Power On", a "Ring-in Power On", az "RTC alarm power on", az "USB Keyboard / Remote Power On", az "USB Mouse Power On" mind legyen "Disabled". A "Restore on AC / power loss"-t is állítsd "power off"-ra, hogy ne induljon el a gép áramkimaradás után!
Ha nem ezek, akkor WOL (Wake On LAN)-on, távoli asztali kapcsolattal nem ébresztgeti valaki / valami távolról?
Tégy fel egy képnézegetőt, mondjuk irfanview, aztán I betűt nyomva megmond mindenfélét, E-vel a bővítetett infókat,mikor képezted, milyen beállítással, mivel és mikor szerkesztetted majd rögtön felrakhatod az összes plugint is hozzá, mert ártani nem árt. https://www.irfanview.com/
Újra lett telepítve a számítógépem és azóta ha rákattintok a digitális fényképezőgéppel készített fotóimra, amiket feltöltöttem a számítógépre, nem látom a készítési dátumot. Mindig a 2015 dec. 31.-es dátum jelenik meg valamiért. Mi ennek az oka?
SOS, pár perce egy PDF fájllal bütyköltem, egy használati utasítás bemásolt oldalát mentettem le pdf-be. Aztán valaminek mellényúlhattam, mindenesetre most ez jelenik meg az asztal helyett a gépemen.
Azt amit a többinél is, hogy a képtartalom alapján, menet közben finomhangolja a szűrés paraméterezését. Egyébként a faék egyszerűségű kezelhetősége ellenére ad kitűnő eredményt, ami azért nem véletlen, mert a DxO-nak nagy gyakorlata van a szenzorok és optikák korrekciózásában, ha emlékszel a korábbi DxOMark-ra.
Ezekhez amúgy mit tesz hozzá az a csoda AI? Már egy szájbavert zebra is itt a faluban okos zebra meg AI :-D Honor telefonnál láttuk mit tesz hozzá, az meg más miatt vicc.
A Noise Ninja jó program volt 10 éve de mára elszállt felette az idő. Ami AI-s és nem kell hozzá erőmű, az a DxO PureRAW. Ezzel párhuzamosan az egyik legjobb a kategóriában.
Ez meg így értelmezhetetlen, mert az AIs cxuccokhoz csoda vas kell, a Ninja noise meg teljesen jó felbontást csinál és akár 300 megás TIFFet is, ha szeretnéd, csak gyenge vason győzd kivárni. Azon is megcsinálja, amin az új cuccok 5 évvel későbbi modellen sem indulnak el.
jo hat kerdeztel es valaszoltam. Ez egy ilyen oldal. Amit kert a forumtars arra boven jo az oldal.
Amugy mint mondtam en nem vagyok nagy hd junkie egy laza 480pvel siman elvagyok, kimondottan jo kepe tud annak is lenni, foleg tableten vagy telefonon. A meret meg cserebe kicsi.
Nekem rengeteg cuccom van sorozatok is pl mp4 480pben es remek minoseg. Marmint tudom, hogy nem hd de cserebe nem kapok indokolatlan nagy meretu fileokat.
Hogy szoktak ezt mondani? Ar ertek aranyban kivalo vmi. Na ez meret/ertek aranyban kituno (szamomra!)
A Ninja noise-t nem ismertem, de amatőrnél is hobbistább "digitális fotósként" rettenetesen sokat kínlódtam az ócska hardverek okán viccszámba menő felbontások (és persze a tömörítésből adódó veszteségek) miatt.
Aztán amikor megláttam az első AI-jal nagyított képet, akkor esett le az állam, konkrétan az elmosódás és a pixelesedés hiányán. Azóta AI-"hívő" vagyok. :)
"A (valós, hatékony) felskálázás nyilván nem ilyen, bár még sose próbáltam, mekkora a különbség az AI-os cuccok javára az ismert (term. az ffmpeg által is használt) 'mechanikus' algoritmusok javára."
Elég nagy, ami azt illeti. Én leginkább egyszerű (álló-)képekkel szórakozok, de már az is félelmetes. Egy AI-s képen - főleg, ha általa felismert részletről van szó -, szinte nem is látszik, hogy nagyítva van.
Egy fotós mintát azért csináltam összehasonlításként.
Én azt nem értem, hogy eddig is voltak jó zajszűrők, most mindenhez kötelező odaírni, hogy AI, oszt az egyből jó is lesz csak én hányok az egész körítéstöl. Néha tök jó és hurrá, de mikor olyan konkrét feladatot kap, hogy szedje le egy képről a villanyvezetéket erre rajzol helyette másikat, odébbrakja, vagy mellé rak másikat akkor azért furán pislogunk.
Nem az ffmpeg a pilótavizsgás, hanem maga a(z érdemi) videoszerkesztés! Azt egy GUI-n pont olyan macerás jól belőni.
Csakhogy ebbe nagyrészt nem tartoznak bele az itt felmerült feladatok, mint pl. a 'vágjuk szét' meg a 'fűzzük össze', ugye...
A (valós, hatékony) felskálázás nyilván nem ilyen, bár még sose próbáltam, mekkora a különbség az AI-os cuccok javára az ismert (term. az ffmpeg által is használt) 'mechanikus' algoritmusok javára. (Megj.: és vsz. nem is fogom; ha valami nagyobb felbontásban kell, akkor olyat szedek le... ;-P )
"Az ffmpeg viszont (amin szinte az összes ilyen kramanc alapul) full ingyenes."
Valóban "szinte az összes", mert az ffmpeg nem használ AI-t a nagyításhoz.
Viszont a fő probléma, amit már a csilliárdnyi, ffmpeg-et használó ingyenes és fizetős "frontend" is messziről jelez: az ffmpeg ugyan valóban egy nagy erejű videófeldolgozó program, de... legalább ennyire pilótavizsgás is.
Rutinos számítógéphasználók közül is inkább csak azoknak való, akiknek a videóformátumokról-videótömörítésről is vannak legalább halványlila segédfogalmaik.
Én abban sem vagyok biztos, hogy ezek működnek és jók. Van egy csomó hasonló amit néha keresek, Google első 50 találata hulladékfos,maradék 20 reklám, pár darab meg olyan, mint ha működne, de összességében ha nem tudod elmenteni akkor szerintem nem működőképes, de persze fizess és regisztrálj. Aztán jön az "ingyen letölthető" maszlag, aminek csak a használata fizetős :-D Fórumokon meg hasonló, soha ki nem próbált dolgokat ajánlanak, vagy éppen kerek 10 másodpercet sem foglalkozott vele, holott a kérdezőnek nem ártana működőképes megoldás.
Az ffmpeg viszont (amin szinte az összes ilyen kramanc alapul) full ingyenes. Ennyi idő alatt, amit elb@sztok a klf. szines (amúgy kitudgyamiket művelő) csoda-oldalak keresgélésére, kb. 20* megoldhatnátok volna vele a problémátokat...
Mondom lehet, h 1gb hirtelen nem tudom. En mindenestre elegedett vagyok az oldallal, sok eva talaltam ra azota hasznalom. Amugy a srac az 5-10 masodperces videoival leg siman beleferne az 500mbos keretbe is:)
Tud amugy meg brightness adjusmentet is es lehet nagyitani kicsinyiteni forgatni es tolni is a kepet barmilyen iranyba es mertekben:)
Csak pozitivan tudok nyilatkozni az oldalrol. Amit kert az illeto itt, azt 100%ra tudja. De a teljesseg igenye nelkul:
Tud videot vagni, osszeilleszteni, videot nemitani, videobol kinyerni csak a hangot, nemitott videora hangot tenni, gifbol videot csinalni,Videot lassitani, gyorsitani. Csak 720p feletti minoseg penzes(vagy mar a 720 is ezt igy hirtelen nem tudom, nem vagyok nagy hd junkie)
A feltoltheto max korlat azt hiszem 500mb ami eleg jo. De lehet 1gb ezt sem tudom hirtelen:D pedig regota elek az oldal adta lehetosegekkel:)
A Topaz Labs-nak van ilyenje (Video AI). Az eredmény kielégítő lenne, de kábé nem evilági gépre való: nálam egy percnyi videóra egy napot jelzett. Bivalyerős GPU nélkül nem érdemes használni. És persze nem is ingyenes.
Vagy kockánként 40 perc, hogy tudjuk merre a helyünk :-D Havernak van egy ezer éves videóklippje, amit 10+ évvel ezelőtt vágott össze VHS vagy egyéb minőségű 80as 90es évek filmjeiből. Na, most egyik rajongója úgy szívta fel magát, hogy megkereste ugyanezeket a filmeket jobb kiadásban és új anyagból ugyanott, ugyanúgy összevágta. 1-2 jelenet hiányzik csak, mert azt sem tudjuk az eredetihez honnan és miből szedték azt hasonlóval helyettesítette. Mindig bírtam az ilyen eszement arcokat.
Hát sz'tem nem is fogsz jobb felbontásúvá tenni semmit, legalábbis ilyen ingyenes cuccokkal, akár AI, akár nem. Annyival szinte biztosan nem, hogy értelme legyen kínlódni vele. Próbáld ki egy rövid darabbal, melyik tudgya kitalálni, mi lett vóna a képen. (A tippem: egyik se...)
Ez összefűzni is tud videókat? Van 18 rövid videóm mp4 formátumban (5-15 másodpercesek), jó lenne úgy összerakni őket egybe, hogy ne 1x1 cm-es pixelekből álljon a végeredmény.
Persze az egycerübb dógokra (mint az aktuális feladat) bőven elég az ffmpeg, sőt, talán jobb is, mert elég beírni a kívánt paramétereket, oszt' kész is, nem köll megtanulni miatta egy egész alkalmazást (ami amúgy tkp. egy frontendnek tűnik az ffmpeghez...)
Aaakkor valamelyik kiegészítő lesz a bűnös. Reklámblokkolók/privacy protectorok például be tudnak kavarni a sütiknek, de maga a böngi is, ha példának okáért be van kapcsolva a "harmadik fél sütijeinek tiltása".
Próbáld ki, hogy kikapcsolod az összes bővítményt, aztán ha úgy is működik már az oldal, akkor egyesével kapcsolgasd őket vissza.
Kellene nekem egy ingyenes, egyszerűen használható videóvágó program. A probléma, hogy nem a videó elejét vagy a végét szeretném levágni, hanem a közepéből egy kis darabot.
Tudtok vmi megbizhato video felskalazo megoldast?Lehetoleg online, mert 1db vidinyorol lenne szo, annyira nem akarom beleasni magam, h programot toltsek le.
Vannak online kituno video cutterek, merge-k,resize-olok, hangratevok, nemitok stb. Erre nincs vmi ilyesmi es ami megbizhato?
Ha csak kicsivel jobb felbontast es keptisztasagot ad, az is tobb mint a semmi.
Tudja fene, nálunk most divatosak ezek az SQLes/BIos online vackok 10-20ezrekért vagy minimál havidíjasan eladják a semmit ugyanúgy 10-20ezresért. Nekem egy normálisabb 2-5 napos MS tanfolyam 300-800ezer pénz körül szokott lenni.
20ezer dollár egy évben az nagyjából semmi. 10 éve is többszöröse volt az értelmezhető annak is, aki csak úgy létezett. Haladó SQLesek mondjuk napi 5ezrest is simán elkértek 1-2 célfeladatért.
ezen az oldalon egy szexi csajszi hirdeti a kurzusait, azzal a reménnyel, hogy developerként 20 ezer dolcsit kereshetsz, szerintem ezt a szintet évtizedek alatt lehet elérni.
Nem mindenhol kérnek, de megint mi a cél? Mindent is nem lehet. Ha kérnek és megfelelsz, akkor elvállalod. Ha nem, akkor nem. Nyilván PHPhoz kell SQL, mert kevés az olyan kód, ami nem használ DB-t, oszt nem árt az SMTPvel (mer' ki kell küldeni azt a regisztrációs levelet) meg sok más sallanggal is tisztában lenni. Ezeket írtam, meg hát ha most kódban képeket dolgozunk fel, akkor képek/méretezés/tömörítéssel is, de ez majdnem felhasználó szint,
de mit is kérnek még? Mi kell? Keyboard destroyer expert certificate?
Szerintem nem mindig aktuális divat, össze vannak ezek kötözve ezer éve. GIT, Larfavel, esetleg MongoDB (lehet ezt is említettem), manapság docker mert mi más. A scrum az más :-D A verziókezelőt majd ott meglátod (Eleve VCS/SCM, de GIT, Perforce, VSS, clearcase, Mercurial, Sorcesafe, TFS, SVN, KGST, LSD, KGB, estébé....) , ahol hosszú a lista és nem junior ott nem Téged és kezdőt keresnek. Más kávéház, akkor is ha sok rövidítás furán hangzik és azt sem tudjuk melyik a konkrét szoftver és melyik egy technológia elnevezése.
amúgy PHPval is el lehet de nem csak fél éve nem lehet, szóval ez nem teljesen egzakt
egy mondatban a három rész üti egymást, logika egy szál se ? ;)"
Nincs benne hiba, Azt írtad, hogy fél éve nem lehet ezzel a tudással elhelyezkedni. Milyennel? Ami még meg sincs? Azért írtam, mert ez hallottam 3 éve meg 5 éve meg 10 éve és 10+ ve is. Aztán mégis el lehet helyezkedni.
Hááát, lehet nem egyre gondolunk, de kollégák elég vastagon el vannak belőle és ember is kellene néha, ahogy nézem 5 évente stabilan bebetonozódnak 5 évre, de még válogatni is lehet, hogy melyik nagyobb céghez milyen opciókkal mennek. Raktárazás/logisztika az mindig fejlődik és igény is van, cserébe az igény mellé pénz is van. De még a kisebb EÜ szoftverek is, meg mindenfélék.
Nem elavult, csak éppen sorozatban nincs igény php és sql programozókra, merthogy az olyan egyszerű, hogy chatbaromsággal lehet kódot generáltatni és egyetemistákmegoldják diákmunkában.
A drupál is behalt pár éve, ott is tömegesek (voltak) a leépítések.
A távoli célom CRM lenne, de azok is üstökös életűek eddig, ott se lehet tizenéves stabil munkaviszonyra számítani.
Mellékesen most idéznék mást egyik tisztelt programozómtól, de úgy néz ki eltűnt. Egymás alatti két mesterséges intelligencia hír, de ezekre csak legyintünk, évszázad lufija akkor is, ha sok pénz van benne. Rosz kontextusban használják és nyilván 1-2 scriptet megír helyetted, csak ki kell javítani a hibáit.
Azt említettem már, hogy majd akkor tán mérvadó lesz, ha a Face algoritmus kb. 87os pontossággal fel fog ismerni egy pizzát? Ma, mikor a darált tengeri só szemcseméretét is mesterséges intelligencia segítségével állították elő, hogy még jobb legyen?
Milyen konkrétumot? Ezért írtam a Javat és a mobilt. Az elég konkrét. 10 éve tarolja a piacot. PHP sem a múlt. És nem jön hetente új nyelv, de ha igen, akkor majd igazodsz hozzá. A többi az lehetőség kérdése, agy is kell hozzá meg teljesítmény és ha ennyire kérdés az is, hogy mi a kérdés, akkor jó darabig úgyis alkalmatlan leszel rá. SQL sincs kőbe vésve, PHP programozás is jár SQL ismeretekkel meg minden is jár minden más járulékossal, amit vagy megtanulunk vagy nem- Éppen ez a bajom a sok juniorral, hogy nem érti akkor sem mikor szájába rágjuk az egészet, hogy miért nem lehet a subnetben 256 gép, miért nem lehet ezredmásodpercnél pontosabb a logolás, egyáltalán ha a DHCP kiad egy címet az mivel jár, mi történik, miért jön fel egy interfészen több MAC cím, aztán üzemeltetésen felül szájbavert biztonság, hogy titkosítatlanul csinálunk valamit meg hülye fejjel webre kirakjuk a debug infókat, benne a DB szerver elérésével és azonosítókkal, jelszó meg Admin1234 és társai. Aztán rendes ember el sem követi, többivel fél szavakból értjük egymást, itt meg összevissza ollóznak netről kódot ami alapban lukas, összefüggéstelen, vagy még a DB szerverek elérését is a minta kódból illeszti be és persze, hogy nem működik....
Mi a cél? Programozni, mert az menő és sokat lehet keresni? Akármit mond/ígér a Gerilla Mentor, a GreenFox meg az összes többi hóhányó, ehhez szerintem adottság kell és matek, meg persze erőteljes logika. A nyelv meg mindegy, cél nem mindegy, mert weboldalt nem fogsz C#ben fejleszteni, mobilos app meg nem PHPban fut, de APIK/szervízek vannak, amik majd pofáznak egymással és biztos ismerni kell az apphoz is egy másik szerver oldali függvényt.
Én meg úgysem értek hozzá, de egy időben a legjobb koponyákkal voltam körbevéve, aztán azóta max. sírok, hogy de miért nem.
Nem gondolnám, hogy a php elavult lenne. Szerény személyem nem programozó, én mostanság c++ tanulgatok, de csupán a logika miatt, meg már a munkám sem motivál. C# pedig azért kell, mert szeretném a powershell szkripteket kiváltani, mivel a C# szkripteket könnyen be tudom fordítani exe-be. Amit érdemes mostanság tanulni, az a Python, és a Rust, ezzel utóbbival akarják kiváltani a C++-t. SQL esetén pedig lehet gyakorolni az MS SQL-t, és MySQL-t.
Esetleg érdemes lenne abban az irányban is mozogni, hogy lehet kódot készíteni MI segítségével.
Ebből nem sokat értek, talán, ha konkrétumokat írnál?
Én nem vagyok alkalmas vállalkozónak, céges alkalmazottként tudok ügyködni.
A webes "logika" az zsákutca, minden héten kitalálnak valami újabb programnyelvet, hogy azon jön majd a pénzeső.
"meg lehet élni" - azt jelenti, hogy C# programozóként lehet állandó állást találni, ha mellette van adatbáziskezelés időnként, akkor örülök, mert engem az érdekel.
SQL meg nem SQL, mert a szabvány(oka)t azért fogadták el, hogy legyen mit megbuherálni, hogy mégiscsak egyedi legyen az adott DB.
Logikát és mindent is. Java meg mobil meg egyéb szirszar, amúgy PHPval is el lehet de nem csak fél éve nem lehet, szóval ez nem teljesen egzakt. SQL meg SQL, azért utoljára valaki haladó SQLesnek valami 2-3ezer/napot fizettem 10 éve, az nem volt egyszerű, de persze tudott is valamit. Meg valami DB az összes webes tudás mellé kell. Oracle, Mongo, My, MS, vam itt mindenféle. Meg mi az, hogy "meg lehet élni"?
Ezt a megoldást próbáltuk ki, működik, köszönjük a tippet!
Sok tekintetben rosszabb/más, mint a régi eszköztár, de bizonyos szempontból meg jobb annál. Megszokjuk ezt, nincs más választásunk, és örülünk annak, amiben jobb.
Arról viszont elképzelésünk sincs, hogy miért kellett megszüntetni azt, ami jó volt. De ahogy olvastam, már a vezérlőpultot is meg akarják szüntetni? Miért? Így is épp eléggé meg van kavarva minden, néha órákat el lehet tökölni azzal, hogy megtaláljunk egy olyan funkciót, ami korábban tök nyilvánvaló helyen 1-2 kattintással elérhető volt... :(
Köszi, ezt sajnos sejtettem. Nem tudom, hogy az otthoni felhasználóknak miért nem csinálnak valami lightosabb Win11-et. Tudom, lehet herélgetni Tiny11-el, de nem tudom mennyire lesz stabil a rendszer.
LTSC is a long term support channel version of windows that technically has no legal way for regular people to use due to licensing. It's a stripped down version of windows that doesn't include anything extra not even the microsoft store. Also LTSC only receives security updates and not any of the feature updates.
Sziasztok! A cégnél elkezdtünk átállni Win10-ről Win11-re. Akiknél már megtörtént az átállás, panaszkodnak, hogy nem tudnak a tálcára eszköztárat (konkrétan egy parancsikonokat tartalmazó könyvtárat) kirakni.
Tényleg megszűnt ez a lehetőség a Win11-ben, vagy csak másképp működik, mint Win10-ben?
Gamerekhez egy kérdés: PS5-ön belül a GTA 5 Online-t megkapta a gyerek. 8500 Ft volt ha jól emlékszem, majd belépéskor amikor tölt a játék, bejön egy oldal, hogy havi x ezer Ft-ért játszhat, vagy évi xxxx-ezerért... Nem kicsit lett anyázás, megvettük a játékot, de még fizessük a havidíjat? Vagy valami bonyolultabb indítása van a játéknak?
Kösz. Ezek szerint szerencsém volt vele. Amíg használtam, nem okozott gondot. Egyebekben jó véleményem volt a Piriformról. De akkor nem bánom, hogy leálltam vele.
Ezt részleteznéd? Korábban sokat használtam a CCleanert Registry tisztításra, applikációk tisztítására, stb. Soha nem tapasztaltam káros mellékhatásokat. Mára már leálltam vele, mert az újabb verziók nem tetszettek, és úgy látom, hogy a regisztráció tisztítás szükségtelen, a többi meg másképp is megoldható. De az érdekelne, hogy milyen káros hatásai voltak, amikkel soha nem szembesültem.
Az nem baj ha valaki maximalista - de csak egy észszerű határig, mert különben már nem csak a környezetét, de saját magát is idegbajba kergeti vele. Első kézből tudom, mert magam is ilyen vagyok.
Amikor a led háttér a 120000-es Led tv-nek kiment, valami 50K árat mondott rá a szerelő. Aliról rendeltem 8K-ért hozzávaló 3 ledszalagot(tök ugyanaz, mint a tv-ben lévő, sőt fura módon még kellemesebb, lágyabb fehér a színe) . Viszont a tv szétszedése nem kis móka volt... szóval én megértem, ha megkérik az árát. Ha valamit elszakít benne az ember szagkábelek ilyesmi akkor kuka. Ha a csere után vagy leemelésnél a panel leesik, vagy elroppan(hihetetlenül nyeklik-hajlik) szintén hulladék. A cseréhez az utolsó kis csavart is ki kellett szedni, volt vagy 100-150 db biztos. És akkor még ott van a hibafaktor, ha rosszat küldenek , ami nem passzol a tv-be, vagy selejt és nem világít.... Én azért vágtam bele, mert sok ilyen kis kényes apró dolgot szereltem már, bíztam a sikerben. De yutube video nélkül esélyem se lett volna, mivel onnan tudtam meg például, hogy a szalagkábeleket hogyan kell kioldani. Szóval a nulláról egy kisebb gyorstalpaló kell hozzá.
Nem tudom, hogy mire akarsz kilukadni, de kezdetnek telepíthetnél valami káromkodásszűrő kiegészítőt a böngésződbe.
Az "ugye, hogy ugye" a joystick megnyomására vonatkozott, azt pedig, hogy amelyik Samsung panelt használ, azt további infóként írtam.
Ha nem bízol a szerelőkben akkor ne javíttass meg semmit hanem vagy dobd ki és vegyél újat vagy tárold otthon hibásan amíg már nem férsz el a lakásban a sok lomtól. Vagy esetleg mégis keress egy szerelőt és teszteld le, aztán ha bevált akkor viheted hozzá amit érdemes.
az előbb még a dellt szapultad, az lgnél is hallani ilyen-olyan hibákról.
a sony, philips, panasonic szintúgy . hisense, tcl, ok. sokan szidják.
samsung nem megkerülhető, mert tévében, monitorban, a sok típussal jelen vannak.
az áraik ugyanolyanok mint pld. az lgének.
mind a kettő eredetileg dél-koreai, a gyártás meg szét van szórva kínába, meg más országokba.
ez a monitor is médin csájna, amikor vettem szinte csak ez volt a megfelelő típus, méret, ár, a mmarktban.
végül is 2 és fél évet hiba nélkül, 1 év garancia, és most is csak ezzel az apró hibával.
én háklis vagyok minden apróságra, de ezzel még simán elmegy.
ezt is csak azért tettem közzé, mert nem bízok meg a szervizekben, szerelőkben, mert mindenhol az átbaszás szagot érezni. nekem túl sok negatív tapasztalatom nincs erről, de azért van néhány, viszont a neten lehet olvasni
Igen, valóban panel hiba: ahogy a COF fólia csatlakozása, a meleg hatására elenged a panelben, kontakt hibássá válik és nyomás hatására jobban ill. kevésbé érintkezik, ettől változik a csíkok szélessége és a színe.
A Dellekre jellemző típushiba, COF hiba néven találsz róla infót a neten. Elég speciális, céleszközök hiányában nem javítható, egyetlen embert tudok aki magyarországon foglalkozik vele, de ha csak nem valami drága grafikai monitor akkor nem éri meg a javíttatása mert a monitor használt árában van a rendberakása.
Cseréltem már benne LED háttérvilágítást, ahhoz képest egy panelt cserélni sokkal rövidebb idő, nem kell szétszedni teljesen, csak a törött képernyőig.
Kínából nem vennék panelt a zsákbamacska minőség és a szállítási sérülékenység miatt, de donorból már tettem át többfélét is. Ha viszont nincs meg a kellő felszerelés az átszereléshez akkor kár is nekiállni, mert csak egy újabb törött kijelző lesz a vége.
Itt kezdődik a baj, meg a ráfordítandó idővel. Akadnak arcok akik hulladékudvarból is szednek össze és tákolnak, vagy csak úgy hobbiból, de ár-értékben nem a legjobb mutatvány. Egy darab panel szállítása Kínából sem olcsó és néha olyan is.
Egyébként javította már meg valaki a törött led tv-jét? A kijelző cseréjére gondolok. Nyilván itthoni szervízből nem éri meg egy 150 ezres tv-hez 90 ezerért kijelzőt cseréltetni, de mondjuk Kínából? Egy 30-40 ezerért rendelve még megérheti egy 150-200 ezres tv megmentêse. Csak a forrást kellene megtalálni.
Pont azért kérdeztem, hogy ha jelszót váltok mobilon, attól még a tv-ben bejön e automatikusan a levelek listája, vagy blokkolja és újra a belépési oldalra kerül.
Köszi. Vaqyis ha jól értem ha megjavítja a vevő a képet, akkor a gmail.com-ot beírva azt fogja kapni, hogy bejelentkezési oldal, még akkor is ha például a jelszó megjegyzése az automatikus belépéshez be volt állítva? Ezt akkor kapja meg a tv, a kiléptető kódot, amikor az illető beírja online a tv böngészőjébe a gmail.com-ot? Vagy már ha online a v, de még nem böngész, akkor is kilépteti a gmait?
Elnézést ,nem kimondottan windows, de talán idevaló kérdés: eladtam egy smart tv-t, széttört a kijelzője, 2 vonalon kívül semmi sem látszik. Be vagyok rajta gmail-be jelentkezve a böngészőbe. Hogyan tudom gyári alpahelyzetbe állítani a tv-t, hogy törlődjön a tv-ben a gamailem? Ha telefonon jelszót cserélek, akkor a tv-ben kilép a gmail automatikusan? Meglehet azt csinálni, hogy gmailen belül az összes eszközről kilépek telefonon? Vagy ha ezek nem lehetségesek, a tv-t rá tudom kötni valahogyan egy másik led tv-re, vagy pc-re, hogy a jó képernyőn a tv-t navigáljam el a gyári reset-ig?
Egyre jobban tetőzik, hogy világát nem tudja és úgyis félrebeszél. Itt max. az lehetett, hogy a kártya kimozdult, nem látta, ment a pingvinezés és valami hülye csoportban azt kapta, hogy telepítse újra izé, nyomjon gyári beállítást, mert attól minden megjavul. Most legalább azt is megtanulta valaki, hogy mentés kell.
Mármint most micro SD-ről beszélünk, mert azok vannak a telefonokban.
Hoztak már olyat mentésre, hogy a tulaj elmondása szerint kb. 1 méterről leejtette, csak az volt a peche, hogy a micro SD-k mind monolitok, ami instant kettétört. Az ilyennel 99%-ban nem is lehet mit kezdeni.
Viszont a normál méretű SD kártyák annyiból szerencsésebbek, hogy (bár minél nagyobb a felület, annál könnyebben reped a panel ill. szakad fel a BGA - pl. a Sandisk kártyák paneljén direkt hajlítási zónák vannak kialakítva, ahol könnyebben törik - inkább ott, mint a chippel együtt, ha ráülnek), hogy azok könnyebben javíthatóak is, így választhatok, hogy könnyebb megcsinálni vagy chip-off megoldással mentem.
De generál, viszont úgy tudom, hogy a titkosítási kulcs a jelszóból származik, amely pedig a minta feloldó kódjának alfanumerikus leírásából származik. Tehát ha minta van beállítva, akkor abból csinál egy jelszót, amiből a kulcsot. Ha nem minta van beállítva hanem csak jelszó, akkor abból a kulcsot. Érdekes lenne megpróbálni ugyanazt a mintát vagy jelszót beállítani ami előzőleg volt, úgy letitkosítani egy kártyát, majd kicserélni a régire, hogy mit kezd vele.
Viszont mielőtt bármit is bűvészkedsz az adatokat tartalmazó kártyával, a helyedben készítenék róla egy bitpontos lemezkép másolatot és azon dolgoznék, hogy ne az eredeti adatokkal hazardírozz.
Időközben sikerült kipróbálnom az Apeaksoft Data Recovery fizetős verzióját. Mivel volt egy régi SD kártyám, amit nem használtam. Visszatettem a telefonba, titkosítottam, majd áttette a laptoba, és ráengedtem az Apeaksoft-ot. Hagytam dolgozni, folyamatosan pörgött, tehát talán próbált csinálni valamit, de reggelre 18 óra elteltével sem történt semmi. Szóval jogos volt a bizalmatlanságod.
Az FBE (File Based Encryption)-t használ alapértelmezetten, ezt az user data partíción tudod ellenőrizni, ha ADB-vel lehúzod róla a teljes ROM dump-ot, majd abban látsz valamilyen fájlrendszer struktúrát (pl. EXT4), akkor az FBE. Ha custom FW van rajta, akkor lehet, hogy F2FS-t használ vagy metaadat titkosítást, ami lényegében FBE, de FDE konténerben (vagyis duplán titkosított). Keress fejléceket, az user data partíciót, a meta data partíció tartalmát, ha van olyan. Használhatod a SySDeV Recovery Explorer-t, mert Windows-on az az egyetlen szoftver ami ismeri az F2FS-t.
De más biztosan többet tudna erről mondani mert az adatmentés telefonos ágában nem vagyok naprakész, nem az a szakterületem.
Elvileg de, aztán ugye BIOSoknál is láttunk olyat, hogy szériaszámból geneerálható volt az adott fix jelszó, STBnél az aktuális napi dátumból, DSL modemeknél szintén szériaszámből az admin jelszó/wifi jelsző, így sosem tudni esetleg az IMEI/szériaszám mihez van kötve, akadt ugye, hogy generáljunk C+4en véletlen számot, nahát, kacsoljuk ki a gépet és generáljunk megint. Aztán ha a PGP, TrueCrypt, Bitlocker jelszó veszik el, akkor az olyan, de nagyoknál is volt már több pittyputty az almával, mikor hatóságok sem bírnak vele....
Meglepő módon azonnal talált egy csomó fájlt. Visszaállítani semmit nem volt hajlandó, vegyem meg.
Viszont adott fájllistát is, ott a képeket kiválasztva miniatűr bélyegképeket mutatott. Azért van némi fogalmam a gépemen levő programok ikonjairól, a programokhoz tartozó képekről, és a ~100 GB képeimről. Meglepődve észleltem, hogy az unokám SD kártyáján is ezek vannak...
Kellően olcsó, hogy aki megveszi ne csináljon nagy balhét, a felelősséget elhárítják:
"Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Apeaksoft Data Recovery képes visszaállítani a törölt/elveszett adatokat a titkosított SD -kártyáról, de nem lehet 100% -osan garantálni, hogy a helyreállított fájlok sikeresen megnyithatók az alábbi okok miatt:
Az Apeaksoft Data Recovery nem tudja visszafejteni a titkosított SD -kártyáról visszaállított adatokat.
Lehetséges, hogy a titkosított SD -kártyán elveszett adatok már megsérültek vagy felülíródtak, ami a helyreállított fájlok megnyitásának sikertelenségéhez vezet."
Szóval:
1.) egy titkosított SD-t másodperceken belül elkezd olvasni
2.) a C:-ről származó képeket mutat
kellően bizalmatlanná tett ;-))
A RevoUninstaller kellő alapossággal lepucolta (remélem, mert több helyre szórta szét a maga szemetét).
Nem titkosított adatokat az ingyenes Photorec eddig mindenről visszahozott.
Az Androidnak a 10-es főverziótól bevezetett, fájl alapú titkosítása céleszközökkel (Graykey, Cellebrite Touch ill. UFED, stb) visszafejthető, de ezek csak a kormányzati / igazságügyi / rendvédelmi szervek szintjén érhetőek el, és ott sem mindenkinek. Ha véletlenül egy olyan esemény eszközévé válna a telefonja és a memóriakártya, ami elegendő okot adna rá, akkor kérés nélkül is, ráadásul teljesen ingyen visszafejtenék nektek (vicc). :-D
Van a sztori az öreg Texasi gazdáról, aki betelefonál az FBI-nak, hogy gyanús embereket látott éjszaka a földjén akik valamit elástak. Az öregnek nincs pénze a ranch-et megművelni, de erre a telefonra az FBI kivonul és felássa az egész birtokát ingyen és bérmentve, hogy megtalálják az "elrejtett" valamit. :-D
A primitívek meg kb. ki is haltak, de mivel a mellékelt ábra azt mutatja, hogy szopolik meg droidos, abból egy unoka nem elégszik meg olyan régi verzióssal, ami nem titkosít és csak telefonálásra jó.
Nincs, titkosított kártya, telefonon volt hozzá a kulcs ami a visszaállításkor el is veszett. Alapban titkosítanak a telefonok, ez az egyik hátránya. Mentés legyen erről is.
Unokám leejtette az Androidos telefonját, ami ezek után csak egy gyári beállítások visszaállítása után volt hajlandó működni. A benne levő 120 GB-os SD persze kéri az újraformázást (titkosítva volt, belsőnek beállítva). Photorec értelemszerűen nem talál semmit rajta. Van valami (lehetőleg Windowsos) megoldás az adatmentésre?
A Logitech többféle rendszert gyárt, nekem legalább 4 különböző van tőlük az elmúlt 25 évből. A legújabb az ún. "unifying" ami átjárható, így egyetlen vevő képes több eszközt is kiszolgálni. Viszont természetesen csak a Logitech unifying eszközökkel kompatibilis, a korábbiakkal nem.
Hosszú évek óta csak Logitech vezeték nélküli egeret használok. Nagyon megbízható és megelelően érzékeny. Legalábbis az én igényeimnek megfelelően. Spéci játékokat nem használok, tehát nem tudom, olyanokra is jók-e.
Ezek nem Bluetoth-osak. Ellenőriztem, az asztali gépemben lévő Asus Bluetooth Adapter kihúzása után is működik az egér.
Viszont eddig éddig én is azt hittem, hogy egymással helyettesíthetőek. Elsőre megnéztem,hogy az M185-ös uSB adatpterével működik-e a régebbi M325-ös. Nem. Aztán megnéztem egy másik M185-ös egeremmel. Az sem működik együtt a másik M185-össel.
Egyébként magát az egeret optikainak mondja. És a telepítés végtelen egyszerű. Bedugom az adaptert egy USB portba, és pár másodperc után jelzi, hogy települt a szoftver, és onnantól működik is. Semmi teendőm nincs vele.
Üdv Mindenkinek! Van egy Genius vezeték nélküli egerem aminek sikerült elhagyni az adóját. Win 10 fut a gépemen. Lehet valamit kezdeni vele, - vagy kuka. Szép napot!
Külső flash íróval akkor is helyre lehet tenni úgy, hogy még csak forrasztani sem kell, mert az Asus lapokon általában ki van vezetve a megfelelő csatlakozó hozzá.
Hátőő ez drivert mondott, de persze tényleg kérdés, hogy mire gondolt a költő (éppen most barkóbáztam 5 órát egy júzerrel, mire kiszedtem belőle amit sejtettem)
Vagy a kép sincs a helyén, vagy nem is a formátum, hanem a link van letiltva. Mondanám, hogy ha már érdekli, akkor meg kellene nézni, de minek kapálózzunk? Ezer+1 nyűgje lehet, de azért egy beágyazott png nem űrtechnika.
Win10,Opera,laptop. Kb 2 hónapja van,hogy a youtube-ra lépve piszokul lelassul,mondhatni leáll a működés,csak a "kék" forog,előbb-utóbb újraindítom,és csak a yt kikapcsolása után működik tovább rendesen.Az Opera frissítve,előzmények takarítva.
Mi az oka,mi a megoldás?A "hétköznapinál" is hétköznapibb felhasználó vagyok,úgyhogy...
Bármi triggerelheti, pl. egy Bluetooth csatlakozás, vagy egy USB-n csatlakoztatott, multifunkciós eszköz is.
-Open Windows start menu and type: CMD -Right-click on "Command prompt" and select "run as admin" -Then enter: powercfg/lastwake -Press ENTER This will show you whether it is your devices, programs, or other actions that caused your Windows 10 computer to wake up. If you see something like USB, that means it is probably one of your USB devices, like your mouse of your keyboard.
Also check if there is a timer with this command to enter in the same window. powercfg/waketimers Press ENTER
Now, type: powercfg -devicequery wake_armed Press Enter. This will tell you which devices are causing your Windows 10 computer to wake up.
If it is the mouse, network card, usb port or other device, follow these steps. Right click on Windows start menu and select "Device Manager" In the new window, double-click the guilty device. Then click the Power Management tab and untick the box next to "Allow this device to wake up the computer".
Bocsánat, ezt már valamikor (évekkel ezelőtt) kérdeztem, de most nem találom a válaszokat: hogy lehet kideríteni, hogy mi ébreszt fel egy elaltatott/hibernált gépet a hibernálás/altatás után random idővel, de 1p-en belül?
Van rajta rádiós egér, de azt mindig kikapcsolom, hogy véletlen lökéssel ne ébresszem fel a gépet. A Wake on LAN ki van kapcsolva a biosban és torrent sincs a gépen. Évekig nem csinálta, de most megint elkezdte. Harver változás nem volt. Naprakész Win 10 N for Ws.
Naja, mobilra is ezer+1 alkalmazás van, én meg olyasmit keresnék ami pld. bizonyos kulcsszavakat tartalmazó SMS-t kitöröl a telefonomból, mert laza voltam és feleslegesen meghagytam, mert 1-2 ilyen nem számít, most viszont szerintem van belőle vagy 6ezer. És azt sem tudom merrefelé induljak, de már ott tartok, hogy kirakom CSVbe, meghegesztem és visszaimportálom, vagy a tök tudja mit fogok művelni, esetleg tényleg íratok egyet.
Vagy a közepe vagy bármi. Fotós sérült JPGnél meg aztán főleg az eleje szokott stimmelni, aztán jön a meglepetés, hogy csak színhibás vagy érdekesen mozaikosan szétcsúszott.
Jópár éve próbáltam 1*, nem tűnt rossznak, de annyi plusz nem vót benne, hogy nekiálljak az összes gépen lecserélni meg az összes kollégát átnevelni miatta...
"A Multi Commander igazából a kezdetekben a TC funkcióit próbálta megvalósítani, de aztán tovább fejlődött..."
TC-vel nem sikerül, milyen más programmal lehet könyvtárakat méret szerint sorba rendezni?
Másolási hibákat hogyan lehet gyorsan kiszűrni? Néhány fájlnál - fájltípustól függetlenül - krix-krax karakterek voltak valódi tartalom helyett szúrópróbás ellenőrzésnél.
Miért van az, hogy SSD USB-n keresztül adatátvitelre jó, de arról nem akar butulni a win11 "inaccessible boot" hibaüzenettel, amit a webes módszerekkel - F8 után javítások - nem lehet javítani?
Persze, a (jelen kontextusban valóban létező, leginkább) tudatlanságból eredő hamis biztonságérzet hamar visszaüthet, más kérdés, hogy itt mennyire 'üzemeltetők' az illetők...
Nem is hitte senki sokáig, hogy akár 100e db szervernél is több összejöhet botnet hálózatba, de a Linuxos üzemeltetők bebizonyították, hogy ez sem lehetetlen :-D
Azért volt itt nekünk összeomlás utáni fejvakarás, meg el nem indulás vagy magába fordult frissítés. Ha százalékosan nézem, hogy mennyi Linux-féle van a környékemen és azzal mit szívunk, akkor szerintem többet, mint Winnel.
Hát azér' a linuxos mondásnak van alapja, bár manapság má' valóban nem ilyen sima ügy az se.
Annyi biztos, hogy 'gyári' beállításokkal* is jóval kisebbek a kockázatai, mint egy hasonló next-next-finish vindózon, ill. a (napi matatáshoz) mindenképpen szükséges frissítések (pl. brózerek, stb) jóval kevésbé 'folyásolják be' a rendcer működését, ill. konzisztenciáját. Arról nem is beszélve, hogy egy esetleges 'összeomlás' esetén (ami többnyire inkább csak egy-két komponens megroggyanása) mennyivel egycerűbben korrigálható a dolog, ill. -súlyosabb esetben- vonható vissza a problémás módosítás.
(* ... persze ez disztrib-függő is, de itt a 'kommersz', ismertebb verziókra célzok)
Meg a bezzegmek. Ami véletlenül ugyanúgy elromlik, annak is fennakadt nálam a szeme, de legalább bevallom, hogy nem értek hozzá és nem vagyunk jóban :-D CVE-valamik meg mindenre jönnek, de ezek nem is akarják érteni, akad mikor nagyvállalati dolgokba beszél bele és nem érti, hogy mi az a csoport, AD, házirend, semmi. Így elég nehéz észérvekkel lenni.
"nem lettek gyorsabbak" Fenét nem vagy X. Azért annó egy XP betöltődést ha megnéztél, meg telepítést, aztán most egy Win10-11et, hát na.
"Mi az a búbánatos ficsőr a 1xx-es verziókban, ami akár XP-n, akár Win7-en, ne tudná kiszolgálni, az adott felhasználói kört??"
Még egyszer írom én is: Win7en simán megy a PCfórum, kár ezen ugrálni, bár a Win7 is rég kifutott, mert ez olyan. Mesélni lehetne egy csomót, de értelmetlen szó cséplésnek tartom, mert aki így indít az nem is akarja érteni, csak picsog a világba és csak halvány fogalma lehet dolgokról.
win7 előtt is mondtak ilyeneket, meg XP elptt is. Me golyan fasságokat, hogy majd ha a 3. és 4. SP kijön, akkor állítólag használható lesz. Na, azt várhatták ugye.
"mekkora hülyeség már, hogy ha nem az adott Windowsom van vagy netán nem is tudná a weblap, hogy mivel akarom megnézni, akkor már ki se szolgálja a felhasználót"
Így van. Mekkora hülyeség már! (Amit hadoválsz...)
A Java kapcsán egyetértek, már rég el kellett volna ezt is süllyeszteni, a fenébe, ahogy a Flash-t is...
Na épp ez is mekkora hülyeség már, hogy ha nem az adott Windowsom van vagy netán nem is tudná a weblap, hogy mivel akarom megnézni, akkor már ki se szolgálja a felhasználót. A pcforum is ilyen (választ adva pimre-nek is ezzel), ha XP alól próbálná az ember. Sokszor ki lehet szúrni azt, néha bevillan a weblap oszt már ki is dob. Na, ez éppen a böngészővonalon se különb, mint a Win11-es marhaság. Burkolt erőszak, semmi másról nem szól.
Még jó, hogy az Index, az SG, a PH nem ült fel ezekre, a hülyeségekre, elég volt a Win8-as "fehér csempés" majmolást is látni sok helyen. Pfejjj...
A nyavalyás infomatikának, arról kéne szólnia, hogy minnél kissebb és hatékonyabbak legyenek a dolgok, de jó formán tojnak erre. Jó példa a Windows/program-ok fejlődése, nem lettek gyorsabbak, hiába kapott jobb vasat a futtatásukhoz.
pimre: Pedig bizony, számon lehetne kérni rajtuk, a Chrome előtt, hogy el volt a net az IE6-al és társaival.. Mi az a búbánatos ficsőr a 1xx-es verziókban, ami akár XP-n, akár Win7-en, ne tudná kiszolgálni, az adott felhasználói kört?? Hmmm? Mi? FB és társaira, még az XP is kis túlzással elégendő volna, levelezésre meg pláne. Nem hogy Win7. 8GB RAM van a laposon, akkor mi szükségem volna a Win10/11-re, a szaros böngésző (és sok más) miatt?? Dobjam ki? Semmi pluszt nem adnak ott se, a kamu dumával együtt. Sajnos, elkurvult mind a kettő cég. Kábé a Win7-ig még jó világ volt.
"...jó példa, a pcfórum oldala...aki még Win7-et használ..." Miről beszélsz? Tökéletesen működik Win 7 alatt a pcfórum. Rákerestem egy régi saját bejegyzésemre, és íme:
Azt persze ne kérd számon sem a pcfórumon, se más oldalon, hogy a Chrome nem küld frissítéseket a Microsoft által már nem támogatott rendszerekhez.
Chrome most 126nál tart, igazából becsukhatnánk az indexet, lehetne még WAP is meg járhatunk lovaskocsival.
Vannak dolgok amiket nem értek, hogy pld. miért nem ásták el azt aki a kibaszott Javat feltalálta, 2. szinten meg azt, aki erőlteti a szarjaihoz. Dehátevvan.
A win11es marhaság viszont még nem indokolt, szóval várjuk ki a végét. Főleg ha a weboldal nem tudja milyen OS-em van.
Itt nálunk is van mutatóban, ez a kellemetlen jelenség, erre jó példa, a pcfórum oldala. Maholnap, majd az Edge/Chrome109 se majd jó nekik, figyeljétek csak meg, aki még Win7-et használ, mert más nincs. (Az új PC-n kívül.) Mi az már, hogy holmi fasságra hivatkozva (korábban html5, most meg Java anyámtyúkja, certifikátok, stb...) nem lehet egy nyüves weblapot megnézni, az adott böngészővel?? Mi az olyannyira különleges egy hírportálon??? Azt hiszik, hogy ettől jobban védett vagy bármi más? Fenét! Külföldön, a MEGA is egy jó példa erre.
Ez a Win11-es marhaság, eléggé oda sorolandó, ahová gondoljuk. Az ilyen, meg is édemli!
A Cloudflare-es marhaságot se szeretem, hogy ki a robot, ki nem. Köszönjék meg annak, akire gondolnak. Régen, miért nem volt ez probléma?
És hülyék is szoktak lenni, de néha nem annyira, hogy a felhasználók és cégek 90%-át kizárják a webről. Azért kíváncsian várom melyik oldalak ezek vagy pontosan mi a baj.
"mostanában a nagy számítástechnikai cégek sorozatosan úgy élhetnek vissza a demokráciával, hogy egyes portálokon kikötik azt, hogy legalább a Win11-gyel használhatják azokat. Rákényszerítve a felhasználókat, hogy vegyék meg a legmodernebb gépeket és laptopokat és velük együtt a legfrissebb operációs rendszereket."
Melyik cégre és melyik portálra gondolsz? Biztos van ilyen, egyelőre nem jellemző, hogy Win11hez ragaszkodik, inkább a böngészőkhöz szoktak, de abból is működnek az ezer éves mindenfélék. szóval konkretizálni kellene.
A Windows + ALT + R felveszi a böngészőablakot. Avidemux-al kivágod a felesleget, amikor kész. Másik böngészőt használhatsz közben. (De inkább nézd végig.)
Lehet, hogy itt kissé off a következő kérdésem: A port.hu honlapon elérhető az M4Sport, és megnézhetők az EB márkőzések. Van-e lehetőség arra, hogy a közvetítést letöltsem, későbbi visszanézés céljára? Egyelőre nem találok ilyen opciót.
Arról a mensáról tudsz mondani valamit? Mi az egyáltalán. Hogy éred el, van hozzá egy link? Mire használod, hogy került a gépedre? Nem tudom, van-e itt bárki, aki ilyet használ?
Örülök, hogy ti értitek egymást ! 🤗 Így, hasonlóan érzem magam, mint a jobbágy, akinek a feje felett latinul társalgott a klérus, vagy a kisdiák, aki hallja, de nem érti, ahogy felnőtt dolgokról beszélgetnek a szünetben a tanítónénik, -bácsik. 🙄🥴😊
Pedig a szolgáltatók a WOLt nem fogják átengedni. MAC nélkül is volt rá módszer egy csomó routerben, mert van broadcast cím, de az is csak belső hálózaton működött, meg csak úgy hébe-hóba.
Azt hogy MAC-hez rendeli a portszámot. Nem IP-hez, mivel az nincs kikapcsolt gépen. Pl egy szolgáltatós routeren:
vagy egy saját routeremen paracssorból: "arp -i br0 -s 192.168.0.123 70:85:C2:91:65:C4"
A lényeg hogy bárhol vagyok telefonon megnyitom a WOL programot ami elküld 1-2 udp csomagot és attól felébred a gép (akár ki volt kapcsolva, akár altatva volt). Nem kell semmi vpn bohóckodás. Tőlem letöltés a feltöltési sebességemmel megy, ami nyilván kevesebb mint a letöltési sebességem. de nemis ez a lényeg, hanem hogy a a könytérak közt odamegyek azon filehoz ami épp akkor kell. Nekem az FTP ugyanúgy megy TC-vel mint filekezelővel egyszerűen (telefonon is, pc-n is). Sok helyen a RDP jellegű keresgélés (kis telefon képernyőn) kissé nehézkes és lassú. De azt egyszerűbb megoldani/beállítani.
Nem ez a lényeg, hanem egy valamilyen vas házon belül, hogy arra belép vagy a routerre VPNel és az adott vasról vagy okosabb routerről indít csomagot, de ez úgyis némi költség, konfig és haladó szint.
Terányi mennyiséget nem rkanék FTPre, hogy most leszedjem, megnyissam, nézegessem, erre pont jó a távoli asztal vagy annak a klónja, ahogy írtad.
Egyelőre addig jutottam, hogy összekapcsolom a mobilt a pc-vel, DE csak úgy tudom, ha a telóról kezdeményezést jóváhagyom a PC-n. Pont azt szeretném, hogy kezelni tudjam távolról, az lenne a lényeg. Ne kelljen hazarohannom engedélyezni.
Látom a képet, el is tudom olvasni, de ugyanúgy nem értem, mint az angolt. Ahhoz a bekékített izéhez kéne eljutni? Node, aszta tírja, hogy akkor egyes weboldalak nem fognak működni!!!!!
Vagy másfél éve nem tudok képet feltölteni ide. Azelőtt hányaveti könnyedséggel - csak a méretre kellett figyelni. Még azzal az IMG-vel is virtuskodtam. De ost fel kéne valami indába tölteni, mert még linkkel sem engedi megosztani. Azt az indás izét meg végképp nem értem.
Első lépésnek a WOL beállítás. Ez router függő. Van-e benne ARP összerendelési lehetőség. Ez is elég bonyolult, egyszerűbb ha bekapcsolva hagyod a géped. A kevesebb gyakorlattal rendelkezőknek inkább az AnyDesk program telepítését javasolnám eléréshez a PC-re is a telefonra/másik gépre is. Aztán értelemszerűen beállítgatni. Ugyan az FTP kényelme nincs meg, de sokaknak ez is jó. A többi dologhoz elkopna a billentyűzetem..
WIN10-em van és valami olyasmit magyaráz az izé, hogy azért nem alkalmas a gép a 11-re, mert nincs beállítva valami 'Biztonságos indítás' - amit vagy a Gépház-ban lehet beállítani (DE OTT NEM AZOK A FELÜLETEK JÖNNEK ELŐ SORBAN, AMIT A NETEN MUTATNAK/MAGYARÁZNAK), vagy abban az F2-es BIOS-ban (vagy miben).
Pontosan ezt szeretném!!! Például valami hivatalban, rokonnál stb. vagyok éppen és, amire szükségem lenne, de már nem fért fel a driv-ra, meg tudjam nézni, mutatni a PC-mről. Ott van az a több mint 1TB, pókhálósodni. ☹
Beugrott, hogy a minap matattam (mint Mekk Elek) abban az indításkori (F2) BIOS-ban (ha ez a neve?), hogy alkalmassá tegyem a gépem a WIN11-re (persze, ugyanúgy azt írta utána is, hogy nem alkalmas - pedig ingyé kapnám ). No most, kb. (emlékezetbű) visszaállítottam, ahogy vót - most vannak drive-ok. 👍👍👍 Igaz, még mindig egy picit lassú a szinkron. (Azért is idepróbálok egy pár backslash-t, öccő!: \\ 🤭😏)
Ha munkahelyen ezt kéri a főnököd hogy távol használd a géped akkor tüntetőleg hónod alá csapod a laptopot és levonulsz a közeli parkba?
ahol rendelsz egy sört a büfében és leheveredsz a padra gépelni? :P
Én például beállítottam az otthoni gépem úgy hogy bármikor bárhonnan be tudom távolról kapcsolni és elérem FTPs-en keresztül. De ez sok lépéses folyamat, de legalább nem függök senkitől, nem naplóz senki és nem kell megbíznom senkiben.
Persze, hogy nem kellett nagy hangúnak lenni, mert többen olvastak leírást. Most meg sokszor nulla percet gondolkoznak, retro Face csoportban 5+ éve tag, napi hétszer kérdezik meg ugyanazt a kérdést 1-1 HDMI konverterről és max. gyorssegélyért meg sült galambért járnak oda, nem tanulni. ahogy fotós csoport. Milyen vakut vegyek? Kész. Vagy "elrontottam a képet mi a baj". Képet sem mutat, körüményeket sem tudjuk, mikor milyen vakut és mikor mit rontott el, nahát. Aztán megy a csodálkozás.
Találkoztunk, pld. altg-el speciális karakter már többször nem működött ezen kívül is, de nem leszel vele előbbre. Ha megírod, hogy az egyéni menüket megnyomkodtad, akkor nem mondom azt.
Megnéztem jobban - a Fájlkezelő(k)ben, egyáltalán nem is látszik a G: és I: meghajtó, csak a win sajátjában, DE OTT IS CSAK a fölső, 'Gyors elérés' részében, úgy, kérdőjelesen: ?G: és ?I: . ((Most is pötyögtem 'visszapereket' (backslash) - nem tudom, fognak-e látszani.))
Erre gondoltam, hogy lemaradtak a kérdőjeles meghajtóknál: fordított törtvonal () (más néven fordított törtjel, fordított perjel, fordított per, visszafelé perjel, visszafelé dőlő perjel, visszaper, visszaperjel vagy angolulbackslash)
Az én mekkelek-szememnek semmi különbség a két drive között (még a nevük is ugyanaz: Google Drive), csupán annyi, hogy a mensás valami bérlemény, vagy bizomány, vagy mittomén, a Google-től (-tól ?)
Hát a gépen Így látom a meghajtóikat látom: ?I: és ?G: - az I a gúglis drive; a G a mensás Drive. De a fájlkezelőben sem látom a dolgokat. Pontosabban a google adta 'Google Drive' cuccot látom a kezelőben, de a 'Mensa' által szolgáltatott 'Google Drive' nem jelenik meg - pedig az a nagyobb (ingyenes) tárhelyű, éppen ezért, ott van a kismillió képem, fájlom, papírjaim, dokumentumom, stb. Egyébként is régóta érdekel az a 'Távoli géphasználat - pont annak az okán, hogy ne kegyek annyira kiszolgáltatva a fölyhőnek.
Biosban nem lehet letiltani. Sosem lehetett, legfeljebb a bootolást tudtad megakadályozni, ma meg már azt se. Teljesen elég ha a bootsorrend menüben nem azt választod, az már olyan mintha 'letiltenád'.. :P
Mostani lapomon:
Az előzőn meg csak az volt a különbség hogy a hotplug portonként volt állítható, letiltani legfeljebb az egész sata vezérlőt lehet (mind a 6 portot egyben).
Ha a meghajtókat bent hagyod akkor uefi módban telepíts a particionálatlan helyet megadva telepítési célnak, és NE használd az automatikus javítást mert nem érti mit akarsz, és olyanra 'javítja' amilyennel szembesültél.. :D
Most talán az EasyBCD progival tudod kijavítani.
A biosban csak a windowsbootmanager legyen a bootsorrend menüben, semmi más. Nincs másra szükség.
Lemezkezelésre katt majd > a lent a listában a lemezre (a lemez 0 lemez 1 stb egy egy gomb) katt majd > a jobboldali menüben További Műveletek > Az összes feladat > Leválasztva.
Ja ! Kérlek, vegyétek figyelembe hajlott koromat és, hogy angolul annyit értek: 'Ucsítyelnyica! já dákláduváju vam ' Mert én még a moszkvai nyelvjárást tanultam.
Alig két hónap után, ismét itt vagyok. (Sűrűsödöm - még visszaszokom Rátok ) Mit tudtok, történt-e valami a Google Drive támogatásával? Mármint, hogy nem tudom a PC-ről kezelni. Már egy-két hónapja akadozott a szinkronizálás, de ma már meg sem jelenik semmi, mikor rákattintok az ikonjára. A felhőben oké, de ott nekem nagyon nehézkes a kezelés, rendezés, átnevezés, áthelyezés stb. Vagy, szokásomhoz híven, megint csak bénázom (?) Amennyiben az van, hogy már megszűnt ez a lehetőség, akkor (de, ha nem szűnt meg, akkor is) abban a "Távoli géphasználat"-ban segítsetek, lécci (ha az, az amit én hiszek róla), merthogy van 1,2 TB, 99%-ban kihasználatlan kapacitásom a 'C' és 'D' meghajtókon, de mivel ha nem otthon ülök a gépnél, semmi hasznukat nem veszem, viszont sokszor lenne szükségem onnét dolgokra, de már az az 1-1,5%-nyi holmi sem fér fel a két Drive fiókomra.
Amikor lassan negyven éve először leültem a számítógép elé, még kevsé volt a nagyarcú rendszergazda, aki RTFM-el válaszolt a segítségkérésekre, de aztán egyre több lett az ilyen.
Ennek a legrosszabb fajtája az, akinek valójában konkrétan lövése sincs a dologhoz, de visszatarthatatlan késztetése van reagálni, csak azért, hogy jelezze, itt van, létezik, és az övé itt a terület.
Ezek számára itt szeretném jelezni, hogy egy ideje már tudomásom van a menürendszerek létezéséről, sőt, ha nagyon összeszedem magam, még használni is tudom ezeket.
Hasonlóképpen, a manualok létezése sem teljesen vadonat új hír a számomra.
Tehát a kérdésem nem ezek használatára vonatkozott, hanem konkrétan arra, hogy találkozott-e már valaki olyasmivel, hogy egy win10-es rendszerben magyar bill. kiosztásnál az AltGR használatával előhozott karaktereknél minden stimmel, kivéve két karaktert, az AltGR-V esetében a @ helyett Ctrl-V használatával megegyező esemény történik, az "M" melletti (a ","-őt és a "?" kérdőjelet is tartalmazó) billentyűnél pedig nem ";" pontosvesszőt hoz az AltGr, hanem szimpla felső aposztrofot.
A program nem használ AltGr-t a "Keyboard shortcuts"-ban, és a Shortcuts.dat-ba se firkált ilyet bele senki, gyárilag meg pláne nem.
Mégegyszer megjegyezném, hogy van tudomásom a programok esetében a menük létezéséről, valamint a manual-ok létezése sem újdonság a számomra, tehát ezek emlegetésével senki ne fárassza magát ilyen meleg napokban.
A "témához valójában konkrétan lövésem nincs, de jeleznem kell, hogy itt vagyok" típusú gyógypedagógiai indíttatású komment sem igazán az, amit én várnék, de ha valakinek ez esik jól, megtiltani nyilván nem lehet.
Akivel esetleg akár ezzel, akár más programmal kapcsolatban már volt ilyen jelenséggel dolga (magyar bill.kiosztás, AltGr fura jelenség), és emlékszik, mi volt az ok és a megoldás, ha ráért, jelezhetné, mi volt ott a helyzet.
De ha nem, akkor sincs baj, ezzel együtt lehet élni, az élet szép, a Nap süt, a madarak csicseregnek,
a programozó rendszergazdák egy része magától eltelve hanyatt dől a pilótaszékében, és piheg, más része dolgozik, jól van ez így...
ha nincs megoldás, és a jelenség oka ismeretlen marad, semmi gond, még mindig jobb ez így, mint nyílt utcán egy seggbe rúgás.
Nem tudom, nem tűnt-e még föl, vagy csak nem sikerült dekódolni, hogy ha eldugdosod a vindózer elől a diszket, éppen azzal kavarsz be, és a köv. indításkor nagy boldogan újra meg fogja találni, és megint burít mindent, mondván, hogy új helyzet van!
Úgy kell rendberakni a bútolást*, amikor minden eszköz látcik, és akkor szépen meg fog nyugodni.
*Ennek a pontos hogyanját viszont ne tőlem kérdezd...
A lemezkezelőt elérem és látom is ott az összes meghajtót, de nem ez vot a kérdésem. A célom az, hogy a Biosból lássam az M2-t, mert le akartam választani, hogy az indításjavításnál ne kavarjon be és a gépet se kelljen minden próbálkozáskor szétdönteni és összerakni.
És akkor most megint nem nézed meg a javaslatot, mint két éve? Vagy nem tudod, hogy éred el a lemezkezelőt? Egyszerű: Ez a gép->majd föléállva egér jobb gomb:
A megjelenő listában kiválasztod a Kezelést, és azonbelül már látod a lemezkezelést. Kiválasztod, aztán vitathatod, hogy megjelent-e, vagy sem.
Lehet, hogy nem olvastam és azért nem válaszoltam.
Sajnos már évek óta szenvedek ezzel a problémával, de van más gond is.
Sajnos arra nem gondoltam, hogy a javításnál minden egyéb meghajtót lehúzzak, ráadásul az egyik egy M2-es meghajtó, ami a videókártya alatt van és hozzáférni sem nagyon lehet. Szóval csak nagy bontás árán lehet kivenni.
Egy Asus Rog Strix B450-F Gaming alaplapom van, ahol az M2-es SSD-ket nem jeleníti meg a Bios a meghajtók között, sem az Ez Mode-ban sem az Advaced Mode-ban csak a boot menüben látható, ahol csak a boot sorrend állítható, így leválasztani sem lehet a Biosban.
Ráadásul a Boot menüben minden meghajtó kétszer jelenik meg, Pl.: Windows Boot Manager (M1:CT...) és M1:CT... csak a Windows Boot Managerre állítva indult míg jó volt, még a pendrive is kétszer jelenik meg és ott is csak a Windows Boot Manager pendrive megnevezésű indítható.
Szóval ezt a gépet szeretném rendbe tenni, de tanácstalan vagyok, mert évek óta nem jutottam előbbre ezekkel a problémákkal, pedig mindig a legfrissebb Biost raktam fel, de nem segített.
Bár így a csoportnak sincs értelme, mert alap szint az 1 válasz, hellósziamehetsztovább, haladót meg látni kellene és úgysem írjátok meg a körülményeket. Ha mégis, az bonyolult és minek szívjunk vele, így igazából a kígyó a farkába harapott.
Win 10, magyar kiosztású billentyűzet, minden OK., mindenhol, Win Jegyzettömbben is...
De.
A NoteTab Light-ban az AltGr-el előcsalható karaktereknél van két idegesítő eltérés.
Az egyik, hogy a pontosvessző ';' helyett felső szimpla idézőjelet ír, vagy mi ez: ’ , a másik, hogy az @ (AltGr-V) helyett úgy viselkedik, mintha Ctrl-V-t ütöttem volna, és beilleszt.
A többi mind ugyanúgy működik, de ezen a két helyen valamiért eltér a NoteTab Light-ban.
Eleve ezt nem is nagyon vesszük, hanem éveset fizetünk, mellékesen a géppel veszünk OS-t is, meg mikor milyen konstrukciók. Kár idekavarni, elég nagy falat a licenszelés.
Ja, csak a Meki ipari környezet, egyszerű cserélni. Legközelebb jobban figyelek y szerintem valami PCOIP van, nincs is saját OS, de ma még nem kávéztam tévedés jogát fenntartom.
Az egész világ egy sufni Bt. Bár olajipart egy ideje nem követem, de amit itt házon belül művelünk egy HR/pénzügyes cégemnél, hát ja. De azért az ország legnagyobb könyvelő proggiját fejlesztő cég is megér egy misét.
Ki a fenét érdekel mi van egy kiosk gépen vagy pos terminálon.. Legfeljebb az üzemeltetőit.
Itt az emberek az asztali gépükről beszélnek, arra meg abszolút nem való IoT, sőt valószínű Enterprise verzió sem magánszemélynek otthonra. Inkább várják a win11 új funkcióit, amiből évről évre sok (hasznos is) van, főleg most a 24H2-ben..