Tényleg hihetetlenül segítőkészek ! Csak felsőfokban írhatok a GYSEV kommunikációjáról. Az alábbi levelet ma kaptam, a Keletiben le is kaptam a Wagnert ma reggel. Örömömre még a Sissy is ott volt egy ideig.... Hátha rajtam kívül másnak is hasznosak lehetnek az infók. Jó fotózást.
----------------------------------
Tisztelt xxx xxx!
Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelte társaságunkat.
A mozdonyok mozgását előre, sajnos, nem tudjuk pontosan megmondani, mert az több, előre nem látható tényező függvénye (forgalom, késések, mozdonyproblémák, stb.), és nincs menetrendjük sem.
Általában csak a mozdony adott napi mozgásáról van információnk, így kérjük, érdeklődjön a +36-99/517-212 információs telefonszámunkon aznap, amikor meg szeretné nézni.
A matricás mozdonyok terv szerint a napokban a következő vonatokon lesznek megtalálhatóak:
Annak idején Dr. Székely Csaba akkori vezérigazgató megígérte, hogy a PR. mozdonyok menetrendje fent lesz a GySEV honlapján. Ment is egy darabig a dolog, aztán más lett a vezérigazgató, ezután csak fotók lettek, de a menetrend elmaradt. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha feltennék a menetrendjeiket, hogy éppen merre mászkálnak. De hát új szelek fújnak, nem ez a legfontosabb dolog. Pedig azért ez is sok embert érdekelne.
Írj egy mail-t a Gysev-nek.Nekem is segítettek a Wagner-el kapcsolatban.Vagy hívd a Gysev Személyszállítási üzletág telefonszámát azon a napon,mikor fotóznál,és ők segíteni fognak.
Ma láttam egy Erdész gyorsot, azon volt valami marica . Mivel tojok a matricákra ezért annyira nem néztem meg, de a "Lohengrin"szót láttam a jószágon. Az Wagner, nem ?
A WB KISSnél talán csak az ÖBB 1144-esek írásvetítője durvább. Azokkal nehéz felvenni a versenyt, én a legjobban a 189-es lámpáival és a 1216, valamint a LED-es Taurus fényszóróival vagyok megelégedve. Udvariasságból ha valaki éjszaka nem tompít le helyzetjelzőre, akkor szokott menni 10 méterrel előtte a refi. :-))
"Többes vezérlés ésingavonati alkalmazás Valamennyi Vectron mozdony közlekedtethető az összes feszültség- és áramnemben, többes vezérléssel. Vegyes többes vezérlés például váltóáramú és kétáramnemű mozdonyok is lehetséges. A Vectron többes vezérlésre is alkalmas ZDS-sel és ZMS-sel a következő mozdonysorozatok esetében: 152, 182, 189/ES64F4, ES64U2 MRCE és ER20. Opcionálisan a Wired Train Bus (WTB) a többfunkciós járműbusz segítségével a 182,ÖBB Rh 1016/1116, ES64U2, MÁV 1047, GYSEV 1047, ÖBB Rh 1216, ES64U4, ÖBB Rh 2016 és ER20 mozdonysorozatokkal többes vezérléssel is közlekedtethetők. Az összes modern Siemens mozdony alkalmas erre. Más gyártók mozdonyaival, mint pl. a 185 sorozatú mozdonnyal,amelyek ZDS-sel, illetve ZMS-sel rendelkeznek, szintén lehetséges.Ingavonati üzemben a Vectron a ZWS-t használja, de az osztrák távvezérlési koncepció szerint a WTB a többfunkciós járműbusszal is lehetséges. A TB0, SAT és TAV indítási eljárás rendelkezésre áll."
"Multiple traction and push-pull operation All Vectron locomotives can be operated in multiple traction mode, no matter which line voltage.Even mixed multiple-traction formations, such as AC and multi-system locomotives, are possible. The ZDS and ZMS system enables Vectron to operate in multiple traction with the Classes 152,182, 189/ES64F4, ES64U2 MRCE and ER20. Locomotive Classes 182, ÖBB Rh 1016/1116,ES64U2, MAV 1047, GySev 1047, ÖBB Rh 1216, ES64U4, ÖBB Rh 2016 and ER20 can run optionally in multiple via the wired train bus (WTB). All modern Siemens locomotives therefore have multiple traction capability. Multiple running is also possible with locomotives from othermanufacturers which have ZDS / ZMS system like the Class 185. In push-pull operation, the Vectron uses the ZWS push-pull control system, but WTB is also possible with the Austrian remote control concept. The TB0, SAT and TAV dispatching processes"http://www.siemens.com/press/pool/de/events/industry/mobility/2010-06-vectron/Background_Siemens_Mobility_Vectron_EN.pdf
Ezen keresd a Trakciós gépeket. A GySEV meg szerencse. De a Győr-Bp viszonylatba gyorsvonaton legtöbbet a 07.31-,11.31-,15.31-kor induló vonatokon van GySEV matricás.
Igazából a magyar települések neveivel is ez van, csak mi okosabban megoldottuk, amíg ők in, im, bei, am () stb. utótagként adják meg a vidéket, ahol van az adott település, addig mi a településnév elejébe illesztjük, pölö: Budakeszi, Dunakeszi, Karancskeszi, Tiszakeszi stb.
Nem tudom, hogy osztrákiában hogy van, de amit én írtam, csöppet sem hüléyeség. Keress rá a googliben. Kidobja neked Németországban is, a francia határ közelében. Ráadásul jópárszor személyesen is jártam ott. Tehát németeknek is van saján Neunkirchen-jük.
Sajnos nagyon összekevertem egy másik osztrák hasonló nevű településsel, amiben nincsen +n (Pinzgau). Közben megnéztem a guglit, és elnézést kell kérnem, valóban van benne. Kérem, tekintsétek tárgytalannak a lentebbi hozzászólásomat.
Rendesek vagytok, hogy építőjellegű kritikát adtok, kár, hogy úgy ahogy van hülyeség amit írtok! Előbb nézzetek utána és csak azután írjátok ki! Teljesen jól írta, a hely ahol a kép készült Neunkirchen és nem Neukirchen!
Személy szerint nem szeretem az ilyen manipulált színeket. Az én szemem nem ilyennek látja ezeket a masinákat, ez nekem mű, hiába mű-vészi. De ez csak az én véleményem...
Régen nem volt benne a fordulóban Bregenz - i kanyar ? Régebbi vonatszámozásnál mikor a 268 (Kálmán Imre) elment s csak 3 nap múlva jött haza a 467 (Wiener Walzer) el.
Az árvízhelyzet miatt megsüllyedt Komárom jópár vágánya, nameg Szőnynél is megszenvenvedte a sínpár a vizet, ezért a Railjet vonatok csak Győrig közlekednek, illetve onnan is indulnak.
Szeretném megkérdezni, hogy a 10 MÁV és 5 GYSEV taurusból mennyi közlekedik jelenleg, és kb.hány vontat személyszálíltó vonatokat, és merrefelé? Van olyan, ami le van álíltva tartósabban? A 3 Bécs felé közlekedő nem railjet nemzetközi vonatott idén milyen Taurus vontatja?
a Cargós csak nem a 010-es volt? :) Csak eljutott akkor valameddig, mert szerencsétlen vonat éjjel 3 órától délelőtt 11-ig jutott el Ferencvárosból Tárnokra. Szerintem majdnem rekord... :(
Jó képek! Jól látom, hogy ez talán Hajmáskér környéke?
Más téma:
Arra lennék kíváncsi, hogy kik fotózták hétfőn, 06.10-én Herend környékén 13:00 körül a 1116-010 mozdonnyal továbbított, Veszprém felé tartó konténervonatot? Ha olvassák a fórumot és persze nem akadály tegyenek már fel képet.
"Resti Resti, bisztró, váróterem, dohányzó, az urizálóknak kaszinó. Kinek mi tetszik. Itt lehet bármiről dumálni, fotókat nézegetni, megosztani, szeneslapáton szalonnát sütni, mindent ami másutt offolás.
Új topikot itt lehet nyitni, ha a szimpla dumáláson, csetelésen túlmutat, akkor áthelyezzük a megfelelő szekcióba."
Majd egyszer talán kíváncsi lesz a véleményedre.. Irónia on... Egyébként nem tudom miért kell egyből fikázni azt ha valaki megoszt valamilyen infót, annak ellenére, hogy esetleg egy eldugott topikban nem találta a már megnyitott témát.. Én csak jót akartam, de ezen ne múljon.... úgyis mindenki jól informált...
Ha tudsz olvasni, már pedig feltételezem, hogy igen. Láthatod, hogy szép nagy betűkkel az van ráírva, hogy MÁV CARGO, nem pedig Rail Cargo Hungaria! ;)
Sziasztok,, csak érdeklödenék, a PIKO RCH modelljenek a szinezése mintha eltérne a legtöbb RCH Tau szinezésétöl ill az oldalan levö felirattol... Kétféle változat van ? vagy mi ennek az oka?
1000kN a csavarkapocs terhelés. A 850 már csökkentett, azt jelölni kell (pl. PKP tartálykocsikon látni ilyet).
Az emelkedőn ébredő, a gravitációval növelt csavarkapocs terhelés-növekedés egy sima vektorábrán rekonstruálható (G erőnek lesz egy csipet hosszirányú komponense is).
A különböző rámpákon engedélyezett extra vonóerő szvsz az akadály leküzdésének megkönnyítését szolgálja, nem pedig azért adódik, mert ott megfordul a gravtáció. :)
Gondolj csak bele. A mozdonyok vontatási ereje kN-ban mondjuk 250kN.
Ezt majdnem mind, emelkedötöl függöen át is adja a csavarkapocsra. A vonat ugyan ennyi erövel áll ellen a mozdonynak, ezt az eröt a gravitáció, az ív ellenállása, a gördülési ellenállás, a légellenállás, és a gyorsuláshoz szükséges energia adja. Ha nagy emelkedöre megyünk, akkor pl a gravitáció annyi energiát szabadít fel, hogy a gyorsulás meg is szünik vagy átmegy lassulásba. A csavarkapcson nem lehet nagyobb erö, mint amit a mozdony le tud adni, mert ha igen, akkor visszahúzza azt.
Szerintem egyáltalán nem egyértelmü, hogy emelkedön nö a csavarkapocsra esö terhelés. Söt gyakorlatilag csökken, ezért is engedélyezett emelkedön nálunk a nagyobb vonóerö kifejtése.
Vontatásmechanika, nézz ennek utána;)
Sajnos nincs olyan tudásom, h elmagyarázzam, de az elég egyértelmü, h emelkedön a vonoerön kivül a szerelvény súlyának egy része is terheli a csavarkapcsokat. Emlékeim szerint a szokásos csavarkapcsok 850KN-t bírnak, amit 300KN-os vonóeröhöz méreteztek.
Ha Tápén a meggy=möggy, mög a kenyér is könyérből van (nem vagy Diszpolgár a faluban igaz?, bár a Díszpinty inkább .......), akkor a Hungaria miért nem lehet Hungary? Kapcsolj már át tájszólás Systembe, de rugalmasság és a tolerancia Hardkeyek is ott vannak a változatosság kedvéért -mind egymás mellett.
Ezt a sajnos szót magyarázd már el nekem légszives.
Ha pusztán a fizikát nézzük, miszerint a vonókészülékek 1000kN-ra vannak méretezve (és még azt is tudnia kell), akkor a 600kN természetesen meg sem kottyan neki. Tehát igazad van.
Az osztrák hálózaton található hegyi pályaszakaszok miatt indokolt, hogy ne tépd meg a voantot max vonóerővel, mert sanszos, hogy elszakad.
Ebben is lehet valami, azonban az osztrák hegyi szakaszokra számtalan olyan rendelkezés van, ami csak és kizárólag az ilyen hegyi (Rampenfahrt) vonalakra érvényes (külön kiemelve melyek ezek), szóval ha csak ennyiről lenne szó, nem egy általános, mindenre kiterjedő szabályt hoztak volna a 450kN-ról.
2400 tonnás voant sem szakadt el 600 kN indító vonóerőnél,
24 év alatt egyetlen vonatot nem szakítottam el, ettől még nem lehet kijelenteni azt, hogy a vonatszakadás nem létező jelenség.
ahogy válton kitérő irányban sem esett ki a vonatt 300 kN fékerőtől.
A V43-as ingamódban hátulmőködő mozdonynál miért van a tolóerő korlátozás? Mert úgyis bírja azt 270kN-t is kitérőben is?
Mint ahogy a FLIRT, TRAXX, Tauk indító vonóerejéhez sincs meg sokakban a kellő inteligencia és állatkodnak, így a 600kN-hoz sincs meg, sőt a 300kN fékhez sem.
Hallottál már közvetlen a mozdony után besorozott könnyű, 2 tengelyes kocsit erős ívben "sírni", amikor rászabadult közel 1600t vonattömeg 240kN ED féknél. (A terhelés csak forgóvázas kocsikról szólt, nem lett volna szabad alkalmazni a 240kN-t, elbaxták! én meg odahúztam neki) A mozdonyon éreztem, hogy valami nagyon nem jó!!!!
Ha igen, akkor érted miről beszélek. Ha nem, akkor csak nyugodtan vagánykodjon mindenki, aki akar addig, amíg egyszer baj nem lesz. (különösen igaz azon "instat" mv.-re, akiknek semmi műszaki hátterük és érzékük a vasúthoz).
Hát, az okosok majd kijavítanak, de nagyjából a 1116-001-től 014-ig, a 018-020 és a 041-049-ig rémlenek, van még 1-2 magas pályaszámú 200-as körüli masina is a cargonál, lehet csak rövid kölcsönben.
Ha ránget, akkor úgyis visszaveszed, amíg megtapad, és ott is hagyod, max lasabban gyorsul vagy tartja a sebességet. Nem hiszem,hogy az egyenes szakaszon lenne probléma, amikor duplája a csavarkapocs terhelhetősége, mint hét ezreléken, ahol 2400 tonna a max. Szted a sík pályán 600 kN + 2400 tonna vagy hét ezreléken 600 kN + 2400 tonna a nagyobb terhelés a csavarkapocsnak? Mert sztem az utóbbi, még akkor is, ha 100 kN vonóerót levonsz a két gép súlya miatt...
Pont síkon van a probléma, de mindegy. Hogy eddig szerencséd volt, az meg egy másik dolog.
A csavarkapcsok kb 1000kN-nál szakadnak, új korukban, így persze lehet 600kN-al vontatni, csak ne legyen minimális rángatás sem. Ha tapadási gondok vannak, akkor viszont két Taurus már bazi nagyokat tud rántani.
Emelkedön más a helyzet, még az öbb-nél is 500kN a határ, ugyanis a mozdonyok saját tömegének feljuttatásához is kell kb 50-60kN. Egyes magánvasutak a Brenneren tudtommal 550kN-al is vontatnak, de csak ha a mozdony után bizonyos kocsifajták vannak sorozva, nem minden vonatuk esetében.
600kN-al vontatni, az nem tudás kérdése, hanem szerencse.
"Hazai viszonylatban ez tudtommal nincs korlátozva -sajnos, tehát ha 2 300kN vonóerejű gép szinkronban dolgozik, akkor ezt a 600kN-t le is szabad adni."
Ezt a sajnos szót magyarázd már el nekem légszives. Az osztrák hálózaton található hegyi pályaszakaszok miatt indokolt, hogy ne tépd meg a voantot max vonóerővel, mert sanszos, hogy elszakad. De itthon a pár kis emelkedőtől eltekintve egy billiárd asztal az egész. 2400 tonnás voant sem szakadt el 600 kN indító vonóerőnél, sőt 100-ig el fog fektetve a kontroller, mégse történt semmi, ahogy válton kitérő irányban sem esett ki a vonatt 300 kN fékerőtől.
amikor két mozdony össze van kötve egy teher elé és mindkettőnek fennt van az áramszedő, akkor mindkét gép dolgozik és egyszerűen fogalmazva dupla annyi lóerő, fele idő alatti gyorsulás meg minden????????
Technikailag dupla akkora teljesítmény és vonóerő (ha azonos teljesítményű/sorozatú járgányokról beszélünk).
Hazai viszonylatban ez tudtommal nincs korlátozva -sajnos, tehát ha 2 300kN vonóerejű gép szinkronban dolgozik, akkor ezt a 600kN-t le is szabad adni.
Osztrák viszonylatban más szabályok vannak. Ott a max. vonóerő, amit a vonatban vonógépként ki szabad fejteni max. 450kN. Ehhez jöhetnek még u.n. utántoló üzemben (Nachschiebebetrieb) max.240kN tolóerő, amennyiben a vonat csak forgóvázas kocsikból áll, egyébként max. 150kN.
Az ingákra más szabályok vonatkoznak osztrák viszonylatban is, ott engedélyezett a 300kN tolóerő is (értelemszerűen, ha a gép hátul van és tolja a vonatot).
Ha 2 inga van összekapcsolva (pl. railjet), ott egységenként (szerelvényenként) érvényes e szabályozás, tehát ha mindkét gép hátul van, akkor is szabad a 300kN-t, összeségében a 600kN-t alkalmazni.
A vonóerőt nem illik keverni a teljesítménnyel! :)
Kérés : A Roland matricás Taurusról nem tud valaki nagy képet küldeni, vagy linket ahol láthatom?
A kérdés amikor két mozdony össze van kötve egy teher elé és mindkettőnek fennt van az áramszedő, akkor mindkét gép dolgozik és egyszerűen fogalmazva dupla annyi lóerő, fele idő alatti gyorsulás meg minden????????
Látom ismét terítékre került a téma, vagyis hogy jó kép, brutál jó vagy egyéb. Az, amit leírok, csak az én véleményem, nem feltétlenül kell egyetérteni vele, sőt!
A lényeg, hogy a szakmát, mármint a vasútfotózást kb. 1992 óta űzöm. Természetesen filmes gépekkel kezdtem (Szmena 8M, Zenit, Praktica, Chinon), sőt még pocket filmes (a hagyományos képkocka mérettől jóval kisebb méretű, vagyis rosszabbul nagyítható) gépet is használtam. Akkoriban örültem, ha egyáltalán vasútközelbe, illetve elzárt vasúti területre mehettem és ott fényképezhettem. Az akkori képeimet ma nem is nagyon merném publikálni, illetve jócskán meg kell válogatni, ha közzé kellene tenni közülük néhányat, mert a mai vasútfotós társadalom biztosan megszólna érte (gondolok itt a minőségre és beállításra). A vasútfotózás trendje jócskán átalakult és itt nem csak a konkrét fényképezésre gondolok.
A 90-es évek elején, közepén nem volt index fórum, ahol hírügynökségeket megszégyenítő gyorsasággal azonnal fent virítanak a legfrissebb képek, majd még gyorsabban az azokat illető esetleges kritikák. Régen, ha az ország különböző részeiből való vasútfotósok összetalálkoztunk, örültünk, ha cserélgethettük a nem mindig tökéletesen beállított témát ábrázoló papírképeinket és elsősorban nem kritikákat fogalmaztunk meg.
A technikának valóban fejlődni kell, akár a gépekre, akár a beállításokra gondolunk. Azonban tudni kell, hogy honnan jöttünk és nem biztos, hogy mindenki egyformán tud pénzt és időt áldozni erre a szép hobbira. Aki többet áldoz rá és tehetséges is, nyilván elismerésre méltó, viszont ezt ne várjuk el mindenkitől. Mindenki azt adja, amije van, vagyis ha valaki telefonnal, vagy automata géppel fényképez, az is tetszhet másoknak, viszont nyilván érdemes elfogadni tehetséges fotósok ÉPÍTŐ JELLEGŰ kritikáit. Illetve ha lehet, akkor az fogalmazzon kritikát, aki az adott képnél jobbat csinál.
Aki tényleg tudja, hogy mennyi energiával jár egy jól beállított, megkomponált kép elkészítése (technika, adatgyűjtés, odautazás, fotóhely keresés, vonat kivárás) az tudja, hogy erre nem mindenki képes. Sajnos munka, család és napi teendőim mellett én sem tehetem meg mindig, hogy a legjobb kompozícióra várjak. Amikor van egy kis időm, illetve munkába menet, vagy jövet fényképezem.
Elnézést kérek mindenkitől, hogy mondandóm egy kicsit hosszúra sikerült, de álláspontom hátterének ismeretéhez ez is hozzátartozik.
Röviden tehát megértést kérek a profiktól a kevésbé profik és kezdők nevében. Mert nem csak nyílt vonalon, magaslatról, profi géppel, jó fényviszonyok között készült kép lehet jó.
Jaj bocsánat, de egy érdekesség lemaradt. Menet közben Komáromban kinéz az ablakon s azt mondja: "Apa a másik vonatablakban ott van a Liszt bácsi, ott utazik...nézd csak.." :)
És tényleg, haláli, hogy a gyerekek mit észre nem vesznek...
Nem is tudom hol kezdjem... Talán a közepébe vágva. Nagyon köszönöm mind itt, mind másik topicban, mind egy közösségi portálon a segítséget, infókat ami miatt a világ legboldogabb kisfiújává változtattátok az 5 éves fiam aki ma - 2 nappal azután, hogy elöször láthatta - utazott is a Liszt taurus gyorsvonati szerelvényén Tatabánya - Győr között... Az út felét a legelső kocsiban kelett megtenni, hogy lássa hogyan megy a mozdony :)
Pár képet mellékelnék és köszönöm mindenkinek aki segített. Elnézést a nagybetűkért, de ezt az ő nevében tolmácsolom:
"KÖSZÖNÖM A VONATVEZETŐ BÁCSIKNAK, HOGY MÉG KÜLÖN MEG IS ZENÉLTETTÉK A LISZTET!!! APA NAGYON BOLDOG VAGYOK!!!"
Igen azt néztem én is, hogy "némi" por van rajta... De így is megérte...
Tényleg! Mágusok!
Esetleg nem tudjátok, hogy holnapután, szerdán 04.24-én várható-e Győrben napközben 10:00 - 15:00 között bármelyik "matricás" taurus, mert kisfiammal megyünk oda is "vonatnézőbe", hátha le tudunk kapni vmi őt nagyon érdeklő mozdonyt, szerelvényt....
Hát szó se róla. Idedughatnád megint a képed egy kicsit. Nem lessz mostanában valami Fußballspiel errefelé?
Bár lehet,hogy megelőzlek,mert nasságos asszony felvetette egy esetleges Szeged látogatás tervét. Elvileg még tud oda szállást intézni. Na akkor majd hahotázunk egy falrengetőt. :-))))))
Azon csodálkozom, hogy a hárfában még nem álltál neki sorbarendezni a mozdonyokat egy jobb beállítás, ütősebb fotó miatt. Vagy, már hordod a pálinkát a LEL-nek, hogy "mi lenne, ha a nagyszemű 1142-essel odaállnánk a rch teknő mellé, mögéjük meg be kéne tenni a Cats taurust, és ha még mellé tudnánk állni a 1064-essel, az tuti a hónap fotója lenne" a néven nevezhetetlen újságban. :)
Persze, hogy öregszem! Ritkán találkozunk, ezért jóval kevesebbet nevetek. Ilyen életmód mellett egyértelmű, hogy öregszik az ember.
Bezzeg mikor még Sopronban laktam és ellátogattam hozzátok, hogy csináljunk egy "Barkas karambolt", fél Sopront evakuálni kellett a hangos nevetésem miatt! :-)))))
Gondoltam is, hogy Kanizsán átsorozom a kettőt, és a Márkával hozom a vonatot! Szegény 3-ast lassan már háborús filmekhez lehetne használni díszletként.
Egyik olvasónk egy képet küldött be, amin a Kelenföld és Tárnok közötti vasútépítést egyik szakaszát látni, s azt nehezményezi, hogy miért lehet egy ilyen drága projektnél rozsdás síneket lerakni. A kérdés jó, a másik kérdés az, hogy vajon ezek a sínek mennyi idő[...] Bővebben!Tovább »
A Tauern nagyon szép, most pont egy nagyobb havazás utáni napsütésben jártam arra , ilyenkor a legszebb az alpesi táj. A Pustertal meg olyan átlagos. A vasut meg inkább unalmas. Látszott, hogy korábban komolyabb dolgok is zajlottak arra, San Candido/Innichen és Bruneck is hatalmas állomások, amiket már egyáltalán nem használnak, rozsdásak a sinek. Teherforgalomnak nyoma sincs. A Pustertalbahn Flirtjei viszont úgy járnak mint a villamosok. Franzensfeste-ig 5x kereszteztünk!
Minak voltam Sinkron Teknővel, és a hátsó gépen nem volt az EVM kiiktatva, mégsem volt üzemben, csak a távvezérlés megszünése után. A 6.0 szoftver ujdonsága, vagy "bug"?
Igen nekem volt csak az már mondták hogy jár ide,de tudod én fuvarozó vagyok a hobbym a vasutmodellezés és csak ma unalmamban voltuk kint a vasútállomáson. Szoktam bejárni a mercedes gyárba de ott csak egy DB-s dízel gépet szoktam látni. Mostmár tudom hogy ez csak nekem volt új látvány.
Ma Kecskeméten, a szerelvény az itteni mercedes gyárból jött csak a Taurus volt itt nálunk furcsa. Állítólag itt vesztegel mert nyugatra most nem engednek tehervonatokat ezt két vasutas mondta
Hello! Esetleg nem tudni, hogy a mai napon (szerda) Győrben napközben várható-e vmelyik Werbelock-taurus? (Liszt,Sissy,Széchenyi,Aranycsapat...) Kisfiammal megyünk fél napos vonat nézőbe... Hátha...
Csak ezért látod a régi adatokat. Próbálj meg először olvasni.
Szerintem én tudok olvasni, és azt is tudom, hogy a Budapest-Győr-Celldömölk-Szombathely gyorsok esetében Budapest-Győr között a szombathelyi stokk van hátul mindegyik vonatnál. A 9204 esetén a GYSEV kocsik vannak a vonat végén. A Répce-Ikva esetén mindkét irányban Trakciós gép van. A Kálmán Imrén TR470 van.
Ezeket a hibákat az elméletileg frissített 1-es vonalról írtam, de nem az összeset, mert az nem ennek a topicnak a témája.
Hogy legyen a hozzászólásban ON topic téma is: ma az ARANYCSAPAT a GYSEV V43 fordájában volt, a Sissy pedig ingát pótló vonaton.
"2012-es adatok! December 9-én életbe lépett a 2013-as vasúti menetrend. Igyekszünk az összeállításokat a lehető leggyorsabban frissíteni, de sajnos erre a vonalra még nem került sor."
Csak ezért látod a régi adatokat. Próbálj meg először olvasni.
Sziasztok, Májusban lejutok majd a Fertő tóra pár napra és beugranék Sopronba kicsit vonatokat nézegetni, tud valaki valami javaslatot, merre keressek matricás mozdonyokat?
Egyebkent nem tudjatok, hogy miert MAV 470 viszi a Repce - Ikva Intercityt? 18:10kor indul a Keletibol, Szombathely, Sopronba. vonatosszeallitas.hu-n GYSEV-vel van irva!
Azért, mert forda szerint Trakciós gép van rajt!
A vonatosszeallitas.hu semmit sem ér, arra ne adj. Ha alaposan megnézed, találsz rajt néhány olyan dolgot is, ami megfelel a valóságnak, mert a fent lévő cucc nagy része nem. Nemcsak az összeállítások a rosszak, de a kocsik rajzai is több esetben rosszak, illetve a személykocsik osztályozása is hülyeség, mert pl: egy By 20-17 kocsit talán 2 fokozattal jobbnak vesz egy halberstadti kocsinál. Az ábráknál, hogy csak 2 példát hozzak fel: rossz a GYSEV 84-05 kocsija, és vezérlőkocsija. De az 1-es vonal gyorsvonatainak az összeállítása is rossz.
Bocs, nem allt szandekomban egy vezert sem "bajba sodorni" ezzel a hozzaszolasommal. Nyilvan nem veletlenul nem engednek fel szolgalat kozben. Csak kijelentettem, hogy regebben ezt lazabban vettek. Igaz azota nem nagyon volt idom vonatozgatni, sulivaltas, sport egyeb miatt. Nezzetek el nekem ezt a hozzaszolast.
Egyebkent nem tudjatok, hogy miert MAV 470 viszi a Repce - Ikva Intercityt? 18:10kor indul a Keletibol, Szombathely, Sopronba. vonatosszeallitas.hu-n GYSEV-vel van irva!
Elore is koszi a valaszt, es remelem nem irtam le magam egybol az elso hozzaszolasommal magamat a topicban! :D