Hát, nem tudom, lehet nekem van baj az izlésemmel... De itt a motorok nagy része túlcicomázott, giccsparádé az én szememben. Biztos ez kell kiállításra, mert fél óráig lehet nézegetni és akkor is találhat rajta az ember valami új részletet. Nekem a letisztultabb, "dögös kiállású" gépek tetszenek, amin passzolnak a részletek, pl a tank formájához a hátsó idom, stb. Lehet akár egy kis modernizálás is, nem kell hogy Norton Manx legyen egy az egyben lemásolva. Egy központi rugó hátul. egy kicsit hátul magasabb, elöl alacsonyabb felépítés ami már álló helyzetben is egy gyors, sportosan vezethető motort ígér...
Én is sokat gondolkodtam , de valójában el kell dönteni , mire akarod használni .
Retro kinézet vagy ugymond napi használat . Én utóbbi mellett döntöttem , Mitas ( Sava ) MC7 mellett döntöttem . Meglepett , mennyire jó . Árban , méretben nem veszélyes az ára .
Segítség kellene.Van két Yamaha XS750 gyári kerekem,és szeretnék felszerelni rá tömlő nélküli gumikat. Gyárilag tömlős volt. Hogyan lehet korrekt módon átalakítani? Sajnos a felniken nincs felirat,és ugye ez 1979-es évj. Meg lehet oldani valahogy?
Szerintem a Sport Classic sárvédő jobb választás lett volna, meg én lecserélném a tankot. Tudom macerás, de ez a tank túl modern. Már az eggyel régebbi ss tank is jó lenne rá.
Igen, a CB meg elado, remelem a kiallitason 03/18-20-an elkel.
Nem en a vagyok a K betus vezeteknevu, Peto Gergely a bocsuletes nevem. Regen az volt a nicknevem, elotte meg forrest99. De olyan ritkan jarok erre, hogy mire ujra belepnek mar nem mukodik.
Most dolgozom a 12. es 13. sorszamu CX Cafen, itt van par foto + youtube link nehanyrol. Ha van valami kerdes inkabb hivj, nem nagyon olvasom ezt a forumot "egyeb" okbol kifolyolag, harminc 9000 negy35
Bar most biztos benezek elolvasni mit fortyog egy-ket ember :-)
A segítségeteket szeretném kérni hosszútávú terveim közt szerepel /következő 1-2 év/ egy cafe racer építése igazából a kinézett típusnál csak átalakítás, sok típust néztem kedvenceim cx500 gl500 xv750 átalakítások, de ami számomra legelérhetőbb lenne az egy gl500 /egyetemista vagyok lassan gyűlik a pénz motorra.../
Szóval ez lenne a kinézett a probléma az vele hogy semmi információt nem találtam róla vagy több, esetleg jobb minőségű képet, de ahogy én látom:
Kezdésnek ez egy honda gl500 évjárat passz a lényeg hogy a hátsó lengéscsillapító középen legyen gyárilag ez úgy vettem észre az akkori "túrákra" jellemző
Ahogy látom a kormány, a kipufogó az ülés, a gumik talán az első lámpa lett lecserélve és ennyi, szerintem tank teleszkóp felnik stb eredetiek bár tankban nem vagyok biztos, és ami a lényeg ahogy én látom a vázhoz nem nyúltak /nyilván hátul az ülésnél igen de ennyi/
Szóval annyi lenne a kérdésem hogy a fentiek szerintetek is így vannak? Tehát az lenne a kérdés hogy mi eredeti és mi nem, főleg a tank érdekelne, plusz ennek a fajta kormánynak mi a neve esetleg miből lehet?
A fórum indulásakor visszafogottan, de aktív voltam én is, sajnos azonban más elfoglaltságom miatt igen hamar elmaradtam.
A Café Racer stílus szeretete azonban maradt, már csak azért is, mert azt hiszem akkor is már egyik elszigetelt híve voltam, hozzátok hasonlóan a stílusnak.
Szeretnélek benneteket meghívni egy jelenleg csak általam kezelt, de pár felhasználó által már kedvelt Facebook oldalra, amely a Café Racer motorokkal, illetve minden klasszikus motorral "foglalkozik"
Café Racer Club Hungary néven fut az oldal. Sajnos még semmi "club" jellege nincs, de jó lenne, ha esetleg kialakulna valami.
Ez nem üzleti oldal, semmilyen anyagi vonzata számomra nincs.
Szívesen látnék bárkit, mindenkit, aki képeket videókat töltene fel, szívesen cserélne ott véleményt, részt venne az oldal életében, akár mint szerkesztő, moderátor, hozzászóló, természetesen a hozzávaló jelszóval és jogosítványokkal együtt, de érdeklődő, kedvelő, csak úgy olvasgató vendég is szívesen látott.
Egyetlen kérés, hogy semmi politika! :) (ahogy elnézem az itt sincs) :)
De nagyon távlati, a cél az hogy a 40. szülinapjára átalakuljon a kicsike. (77-es évjárat) Egyenlőre szedem össze az alkatrészeket, már a 80-90%-a megvan annak ami majd rá kerül.
Fu-fu-fúúúú . A szívem csücske a polírozás . Nagyon szép !
Eddig polírozott kerekeken gurultam ( maxirobogón ) , de most kipróbálom a matt feketét .
Van egy 88-as XJ-m , azon szeretném ilyen formán megcsinálni a kereket . A peremet már próbaképpen elkezdtem polírozni . Egészen jó lett . De sok-sok munka ahogy írtad :)
Nem én csináltattam...most jutottam hozzá,az előző gazda tette bele a sok pénzt és energiát.,Egy motor is van körülötte de az elhanyagolható...a két kerék volt csak az érték!
Most keszülök építeni gépet , szeretnék valami elérhetőséget aki "nagy szaki" a témában :) . Létezik Bp -en Cafe racer klub ilyesmi, mint hogyha nyáron lattam volna egy kisebb fobol állo tarsasagot, infokat ha kapnek , azt örömmel vennem , nem nagyon gepezek ugy h ha lehet nevet telefonszamot vagy mailt szeretnék , valaki útba igazíthatna :) !
Van egy eladó GSXR 750/1100 villahidam, Sv 650 teleszkópokkal, tengellyel és kormány csutkával, Dr 800 kerék aggyal. Dr 800-750-be rakható, vagy esetleg szétbontva külön is eladó valami belőle.
megsüvegelem a teljesítményed !!! négy hágó 1 nap nem akármi, bizonyosan felejthetetlen érzés, azt is igaznak tartom , hogy " bandában" nem adta volna ki, mert pisi,cigi ,tank, kaja,fénykép,műszaki problem , + mindenki hisztije, valószínűleg nekem ugyanazt azt érzést adja mint neked egyedül, ha haverekkel, hasonló motorokkal, együtt, együtt cigizve, együtt kávézva, együtt reggelizve, együtt szarul ébredve, mindenki baromságán nevetve, együtt fényképez kedve, egymást cikizve/ vérszívás/, együtt nem sietve, kiszámíthatatlanul odaérve ........
a rengeteg tapasztalat miatt vezetőnek és szervezőnek kell lenni,a megjárt út élményeinek átadásában, az ösztönzésében ...stb ...stb.. stb
Üdv! Honda cb 400 super four hátsó lengőkart keresek..Vagy valami hasonló méretekkel rendelkezőt. Ha esetleg valaki tudna eladót kérem jelezze felém...előre is köszi
Mostanság én is egyedül megyek. 5-6 óra a nyeregben épp elég szokott lenni. Jó dolog a saját tempó.
Szép az, amikor a visszapillantóban 5-6-7-8 motor fűződik az ember mögött az íven, de ilyen létszámnál max óránként meg kell állni, mert wc, mert cigi, mert tankolás. Nem lehet "tempósan" haladni még azonos típusú motorokkal sem.
A túrnézást - másnéven nevezzük wellnesznek - én is kipróbáltam már egyedül is meg csapatostul is , de az mindíg szállásokon ( hotelben ) zárult .
Azért egy-egy ilyen wellneszre én is vágyom - mikor nem a csillogó motorokkal , hanem az ilyen vasakkal - elgurigázunk ide oda sátorozás , szabadban főzés , reggel szarul ébredés kávéval ....
Aztán az első után lehet hogy azt mondanám hogy soha többet , de kipróbálnám . Nem szeretnék úgy elpatkolni hogy nemtudom milyen az érzés :D
értem, irigyellek érte ! de most is csak azt tudom mondani mint régebben, nem láttam "CR Welnessz"brigádot az utakon ! az elmúlt esztendőben 3 db CR -t láttam külön, és összesen.
tehát mondjuk a videóban szereplő brigád magyar megfelelőjével nem találkoztam, egyszerűen nincs, nincs ,nincs...
háát ez is egy nézőpont amit el is fogadok,de azé ilyen "wellnessz" hétvégét nem nagyon látok az országba,
legalább "ök" fizikálisan megélik, amiről mi csak álmodozunk... motor+haver+ fantasör+ szabadon mint a madár, campingtól benzinkútig, kávézótól a következő megállóig... nagyon bírom az ilyet, ott voltam velük
korábban, mikor vitatkoztunk a gurulásról kinek mit is jelent a CR styl, nem tudtam megfogalmazni mindazt, amit ez a pár perces videó magába ölel, hát nekem ezt jelenti szavak nélkül, minden benne van .....
Mióta Nemzeti lett még az is.en fa.za is ebben az országban, azóta kicsit átestek a ló túloldalára az illetékes elvtársak. Egy ismerősömnek legutóbb műszaki vizsgán bele kötöttek abba, hogy az utólag felszerelt ködlámpa kapcsolója bekapcsolt állapotban zölden világít, állítólag sárgán kellene. Angliában meg adnak rendszámot kanapéra. No komment.
Nem akarlak elkeseríteni, de sz tem majdnem reménytelen. evvel kapcsolatban az unió jó tulajdonságait nem örököltük. nálunk megmaradt a nem, nem lehet, szabálytalan. ...stb..., még a megyei közlekedési főpáka hivatalból sem fogsz egységes összefoglaló állásfoglalást kapni, hogy az átalakításra mi vonatkozik, milyen vonalon indulj el. azt viszont hamar észre fogod venni, hogy miért nem lehet ,magyarázat nélkül. Gépészmérnökként viszont kicsit szerencsésebb helyzetben vagy, mert megtervezheted HIVATALOSAN, aztán benyújthatod, engedélyeztetheted, stb és kb 5 000 000 ráfordítással, talán engedélyeznek egy másfél - két mill -os motor " bizonyos" részein történő átalakítását. most nem leszek népszerű, de a "nagy"
átalakító " cégek" is a valahol áttolják vonalon mozognak, mondjuk kérdezd + a HD tulajok körében mennyi "gyári " vas van??? De előre! Várom tapasztalataidat a témában, ha már belevágtál..Jó a 3 D rajz !
Én + nekiállok a tárcsának, kaptam HARDOX anyagot, először hátra 1 db, aztán ha megfelelő lesz előre mehet a dupla. kacérkodok az egyedi féknyereg gyártásával is, persze először inkább csak 1 gyári lemásolása, aztán ha sikerül, a belső műszaki tartalmat új köntösbe bújtatom.
Én most "gagyi kínai" fodros tárcsákat tervezek majd vásárolni. Olcsóbb mint a használt buta kinézetű gyári. Nem hiszem, hogy lilára fogom hevíteni és megvetemedik. Majd derül.
az ajánlott anyagminőséget még hőkezeltetitek, vagy az előnemesített változat már önmagában készre gyártás után megfelel ?
Részemről a tárcsák legyártáshoz a technikai eszközök adottak, egyedül az anyagminőségben van nagy űr . Sok véleményt szeretnék meghallgatni, a hozzászólóknak külön köszönet a segítségért! A telefonosért is ! Sokan lebeszélnek róla , mondva : kisiparilag nem lehet elérni a gyári minőséget. Én úgy gondolom, hogy sokkal jobbat lehet gyártani , mivel a motorgyártó cégek tervezői, mérnökei előtt a GAZDASÁGOSSÁG és minőség hányadosa lebeg, a kisiparinál a megrendelő függvényében elérhető a legjobb MINŐSÉG, mert a gazdaságosság az egyedi gyártásnál másodrendű kérdés.
" sosem lesz jó egy "utángyártott" cucc..." Az azért attól is függ, hogy hova kell. Én már a sokadik váltómat modifikálom, és ha 2x24H-t kibírt akkor nagyon rossz nem lehet.:)
Tudom vállalni a tárcsákat, ha még nincs rá valaki, amennyiben küldesz egy rajzot (.dxf, de ha egy skicc van már az is elég...) meg tudom mondani az árát is.
simonlaci1981 kukac gmail pont com
(az itt található publikus email-címem már nem működik...)
igen, xj 900-é, első részén bekalapálva, azt hittem jó lesz, full rozsda a belseje, apró tűhegynyi lukakkal teli, kivágtam belőle a benzinbetöltőt, mert hátha valamikor valamire .....
1 kis lelkesítő azoknak akik már lemondtak róla, akik szerint ciki, akik szerint már meghalt, stb... Már elkezdtem, nincs visszaút, nem akarom visszaalakítani gyári állapotúvá/ az egy másik fórum/,nem érdekel mennyit bukok rajta,/ez nem erről szól/ nem érdekel mi az aktuális divatirány, nekem 1 saját CR kell, mert ezt szeretem, és sz-nék MOTOROZNI vele ,kávézótól- kávézóig és pont .....
Az anyagminőség tekintetében kérnék segítséget, én a 1.4021 /X20Cr13,420 sta..s, KO11/ alapanyagból gondoltam a megfelelőt, amely nem rozsdásodik és bírja a nagy igénybevételt. / sok helyen a kések alapanyaga is / Ez a minőség meglehetősen drága, ha
tudsz hasonló anyagot amely beszerezhető és megfelel , és ha nem titok, akkor várom a műszaki paramétereket.
Nekem nem versenyzésre kell, hanem 1 épített CR első dupla féktárcsája lenne. További kérdésem: versenyzésre használt átmérő, lapvastagság, hozzávaló fékbetét, tapasztalatok,kopás,hullámosodás stb.....
Csak úgy árad belőled az optimizmus. :-) Én amúgy Ducatit vennék, vagy ha valaki nagyon ragaszkodik a japán gépekhez, akkor CX 500, vagy egy Sevenfifty. Lehetőleg úgy alakítanám át, hogy nem nagyon vagdosnék vázat. A leszerelt cuccokat meg felraknám egy polcra....
1-2hónapja megint eszembeötlött, hogy összekéne raknom egy cafe-racert magamnak. Ötletek, tervek megvannak már régről, de a motor alapot még nem döntöttem el!
Ebben kérnék egy kis segítséget! Nemtudok dönteni...
Elvileg érdekel, mert ha ezzel azonos a hossz, akkor felmehetne az XS-re mindkettő, erre meg kitalálnék valamit. Mondjuk a lamellákat legyártatni nem egyszerű, ehhez még konkrétan nem sikerült, pedig hangolhatóvá akartam tenni. A cső is üres, vagy csak a lamellák hiányoznak?
A legújabb motorépítési stílust szem előtt tartva, soha el nem készült cafe racer-emet visszaalakítom eredeti állapotába.
Így feleslegessé válik egy szett Cuppini állítható csutkakormány. Hátha valaki hasznát tudná venni.
NOS-ként vettem, és nálam sem ment bele túl sok kilométer. Így gyakorlatilag új. A fékkar-konzol csavarja hagyott egy minimális nyomot a króm bevonaton, de ez értelemszerűen nem fog látszani a helyén. 32mm-es villaszárhoz. 18eft-ot szeretnék kapni érte.
Hello. biztonsági feladata volt. régi versenyeken elöirás,ha betörik az elsö lámpa (üveg) ez a kereszt ragasztoszalag hivatott egyben tartani a széthullo darabokat.
Ha nagyon számít a megjelenés, és olyan típus vagy, hogy ahányszor ránézel mindig eszedbe jut, hogy de jó, hogy ezt választottam...., akkor menjen a klasszikusabb megjelenésű.
Ha járós gépnek kell, akkor akkor menjen a modern-eb.
Nekem a mitas h04 kifejezetten bejövős, megjelenésre is, a h06-os simsonos határozottan 80-as évek dejavű-t nyújt-számomra.
Már majdnem eldöntöttem egy magammal hetek óta folytatott harcot gumi ügyben. A Mitas h04-h06 szettre esett a választásom, az itt is elhangzott érvek alapján.
Gondoltam, mielőtt a rendelés gombra kattintok, még beleolvasok néhány külföldi fórumba. Jócskán megoszlanak a vélemények. Az egyik tábor a klasszikus mintázatú gumik mellett voksol, a másik viszont ellene van, és a modernebb, jobb tulajdonságú gumikat részesíti előnyben. Úgy tűnik, átfedés nincs a két kategória közt.
"Járós" motorra lesz, úgyhogy lehet, hogy tényleg logikusabb lenne a modern gumi.
Most megint ott tartok, mint amikor elkezdtem keresgélni. Fogalmam sincs mi legyen.
Debrecenben vettem az oláhguminál. Emlékezetem szerint az ára jóval hangulatosabb volt mint ahogy most rákerestem.
Sajna a luca széke tempóban készül a motorom, gyakorlatilag még nem motoroztam vele, az udvaron kívül, úgyhogy tapasztalat nincs. A mitas cross/enduróban jó gumikat gyárt, valószínű, hogy az utcai gumijaik is megfelelőek.
Ok. Nem tudtam, mi a kapocs. Köszi, így már érthető.
Nagyon szép írás, választékos, közérthető, van, íze, zamata, illata, rezgése, édese, keserűje.... Gratulálok!!!
Jól esett olvasni, -vagy kétszer is, egy-ültő helyemben.
Az írásban lévő csepptankossal mi a helyzet? Ha nem bántom meg a mostani "munkás" motorodat, a csepptankos azért nemesebb darab. -szerintem a béketábor legjobb design-ja.
Sok helyen leütődött a festék, lassan megérdemelne egy új, matt fényezést Bokámig ért a tyúkhúr , kezemben balta volt. A megzavart szúnyogok nem késlekedtek, csípéseikkel is sürgettek, hogy mihamarabb túl legyek az egész bontáson. Hiába állt megroggyanva a majd' száz éves[...] Bővebben!Tovább »
aztán ugye én Csehszlovákiában nőttem fel, valahogy nekem a Jawa a természetes, nálunk ebből volt sok, kis purdéként csodálva néztem azokat a legényeket-rockereket, akinek 350-jük volt.
aztán jött egy cserelehetőség, volt egy felesleges gitárom, ami nekem nem kellett, a srácnak meg igen, odadta ért ezt az 1989-es tárcsafékest 639-et meg egy kompkett pótvázta, motor, kerekeket, ezazamazt.
nyáron-kora ősszel ezzel ingáztam munkába, tök jó békés, nem sportos, inkább nyomatékos, közlekedni jobb, mint egy MZ vagy P20, el nem lopják, 85-tel gurulva 4,3 volt az átlagfogyasztásom, a kisebb nyűgök ellenére mindig elvitt, mindig hazahozott. előnye, hogy magas, jól átlátni a forgalmat, a hasmagassága meg akkora mint egy modern bohócendurjé, így simán lecsapom a padkákat, de lépcsőzni is lehet vele.
Egy kérdés mindig is foglalkoztatott, csak még nem tettem fel.
A "morini"-nak keresztelt tankot, ami nekem is van, ki formázta meg? -számomra a mai napig az egyik legszebb forma, amit láttam. Szerelem első látásra, "this is a begining beautiful friendship"-Garga Pitic. Egyből tudtam, hogy enélkül nem lehet megépíteni egy racert.
a cafe racert megolte a sok hipszter, a bratstyle cikibb lett berki krisztiannal, mar a scrambler is tulporgott - egy gyari festes, a tultomott ules visszalakitasa es egy kiegyenesitett hatso lampa a legjobb, amit ez a vidam xs megkaphatna.
Nem tudom,hogy létezik-é tökéletes megoldás rá ... én annó németországból szereztem be 1 kimondottan
autógumi szövegkiemelő festéket /vékony ecsetes kivitel/ amelyet próbáltam semperit autógumin, előtte lefújtam féktisztítóval a szennyeződések eltáv. miatt. cép lett, de a tartóssága erősen kérdőjeles. 4 gumi, kb 6 óra meló= 2 hónap tartósság, után a fehér helyett sárgás elszíneződés, aztán sárga, aztán nagyon ronda.
nekem nincs jó tapasztalat, de lehet hogy én rontottam el v. mit......
Ebay on van mindig fenn, de újak. Jobban örülnék egy használtak, mert a többin is látszik a kor. Szerintem elütne. Ja, postástól együtt kb 10000 ft. Azt meg kicsit sajnálom rá. Kuplungcsere, első fék csere, elsővilla felújítás és nyakcsapágycsere van kitűzve célul a télre. A többi motorról nem is beszélek. Szóval spórolni kell...
Értem, de ha most ilyet keresel, és pont találtál egyet az Ebay-en, akkor miért nem veszed meg? Szerintem viszonylag kicsi az esélye annak, hogy itthon találsz éppen ilyet, épp egy darabot. Akik bontanak, általában párban adják.
A többi kép túl nagy, átalakítani most nem tudtam, ezért a linken elérhetők.
Ami kellett a rendberakáshoz, én is ebay ról szereztem be. Bementem néhány motorosboltba mikor nekiálltam, semmi nincs hozzá, légszűrőn és olajszűrőn kívül. Néhány bontott cuccot találtam itthon, de azt is ritkán.
Nekem is van egy jobb sorsra érdemes,restaurálásra váró Z650-em ,féltve őrizgetem az alkatrészeit...többek között az oldalemblémát is:)
Vannak duplikált tartalékalkatrészeim,gondolom neked is egyeztethetünk,ha gondolod !Láttam,hogy már régóta keresel ilyen emblémát,jelzek,ha látok ilyet.
(ebay-en többször volt,bár elég drágán.Én ott szoktam beszerezni az ilyen cuccokat,mert itthon egyszerűen NINCS,nem is volt.. )
a hosszutavu versenyeken nem allhatnak meg pisilni. az ulesnel a a szivacs felrehajtjato, ott szoktak intezni regebben, de ma mar siman behugyoznak, nem hasznalnak hugycsovet. akkor meg urak versenyeztek.
azert, mert nagy szazalekban nem ECE, hanem az amerikai DOT norma alapjan gyartanak, ezeket pedig nem lehet igazabol forgalmazni. egyik jellemzojuk a nagyobb hejszerkezet.
Sziasztok! Van valamelyikőtöknek tapasztalata Bell sisakokkal kapcsolatban? Nem nagyon találok (magyar)teszteket róluk. Talán még márkaképviselet sincs itthon.
Hát van egy érdekes formavilága ennek a tervezőnek. Biztos nem sajnálták a marklin,technokid ,jawa,lego épitőket tőle gyerekkorában .Aztán a Tron is bejött neki. Nem is formatervező,hanem formabontó tervező.Tényleg egyedülálló ötletei vannak.láthatóan mozgásképesek a motorjai ,de edztt fenék kellhet hozzájuk.(:-))))
Ha a környezetszennyezés miatt hozták a rendeletet akkor köbcenti, vagy teljesítmény alapján élethűbb lett volna az indoklás. Amúgy minden tekintetben felháborító, és nem magyarázható semmi logikával-mondom elfogulatlanul, mert egyhamar nem fogok Párizsban-sem-csapatni.
Tán bajotok van a hipszterekkel? :-D Akkor nem láttátok még az új kórságot, a pávákat. Azokat még most sem lenne késő ledobni a tajgetoszról. Nem akarom ide belinkelni, de a youtube-on ha beütitek a keresőbe a pávák királya címet meglátjátok. :-D
Azóta korrigált valamennyit a jövőbe vetett hit árfolyama. Ma haladt egy fekete ős-goldwing -ból faragott valami a Margit krt.-on. Először csak hang volt, már megijedtem hogy visszahozták a Subarut. Aztán amikor megjött a kép is meglepően egyenszilárdságú jelenségnek bizonyult, semmi csicsa vagy olcsó faszság nem volt rajta, csak az ótvar nagy blokk, meg ami nagyon kell, de túllihegett madmax témát se lehetett rákiabálni. Úgy látszott, hogy az arc stabilan azzal közlekedik, hátizsák meg ilyesmi, csak ment a dolgára nem túl lassan, baszott az a hipszterekre.
Ááá, ne is mondja, a múlt hetem dióhéjban: Evo X ment, eGolf jött. Mindezt önként, zéró külső nyomásra, lófasz semmi alibi. Felköptem, alá álltam, de az sem segített. Sőt, feltűnt hogy már a nosztalgiázás sem lesz olyan mint régen...
Pár éve kaptam egy kék vérű Norman Hyde csimpaszkodót, hogy az milyen jó lesz majd a zöld szörnyre, de sose nem jutottam el odáig hogy fel rakjam, mert kiflit is kellett volna cserélni. Szóval magányos szegény, ezért keresi új gazdáját, ha valakit érdekel.
Valószínűleg ezeket az üléseket nem azoknak gyártják akik ízig-vérig cafe racert szeretnének ,csak épp ez most olyan divatos hát tesznek rá egy ülést és már kész is az "épített motor".
Értem, amit írtál, csak hülyeségnek tartom. :-D Ha egy átlagos 70-80-as évekbeli "classic bike" motoron így csúszkálsz az mókás, de ettől nem cafe racer. Én mondjuk betegesen vonzódom a csutka kormányhoz, vagy minimum az M kormányhoz. Egy "bringakormány" helyett ilyet felszerelve egyből sportosabban ül az ember, általában ez a pozíció magával hozza a lábtartók hátrébb, és magasabbra helyezését is. Hátrébb, mert előre dőlve úgy kényelmesebb, magasabbra meg néha a dönthetőség indokolja, legalábbis annak, aki lábtartóig szereti dönteni a vasat.
Szerintem ezek az ülések nem2 személyesek,csak normál tankhoz méretezik.Így tudsz normál ülés pozícióban is ülni és irgalmatlan sebességnél hátrább csúszva ráhasalni a tankra.Egy hosszú tankkal szerintem már nagyon túllógna ez az ülés.
Nem értem miért kell 2 személyes ülés a cafe racer-re. A hosszú tank, egy személyes ülés, léghűtés, lehetőleg küllős kerék. Véleményem szerint ettől cafe racer egy motor.
Szerintem Magyarországon nem fogsz találni a típushoz készült egyedi ülés alapot. Ami meg mindenhez jó az igazából semmihez sem. -szerintem
Vagy a gyári ülésalapot/vagy bontott ülésalapot alakítasz át ahogy neked tetsziik, vagy elvised a motort egy mesterhez, aki készít egy ülésalapot, ami a kárpitos ugy húz be ahogy szeretnéd.
Ebben igazad van.Azt akartam a dologból kihozni,hogy a képeken a motor autógumival van szerelve.Nyilván egy keskenyebb motorfelnivel kerekebb lesz a gumi felülete,de ha az egy tapadós gumi nyilván megmotorozható.Használtam MZ-n Hhaidenau gumit de azonkivül ,hogy nem kopott jó véleményem nem volt róla. .30 éve nem számitott alig voltunk az utcán .
The K65RSW (Racing Soft Warm) tire provides maximum traction and low warm-up times on the racetrack, irrespective of the road surface. The tire offers optimal handling and suspension through its carcass construction, particularly for vintage racing.
Sziasztok! Új vagyok itt, pénteken vettem egy 82-es Gs 450 L-et amiből kisebb átalakítással de vágás nélkül szeretnék csinálni valamit ami egy kicsit elfedi a gyárilag picit esetlen formáját.
Az elképzelés meg van, nagyjából már látom mit honnan érdemes beszerezni, de az ülés az amihez tanácsot kérnék.
Tudtok valakit aki készít megrendelésre típushoz illeszkedő üléslappal?
Vagy amiket az ebay-on árulnak univerzális címszó alatt azokkal érdemes kezdeni?
Valami ilyesmire gondoltam, mert fontos, hogy ha kell két személlyel is használható legyen:
aaaz nekem sem, inkább olyan szupermotochooperes üvötősasot látok benne én is. Láttam kint 1 minden tekintetben mA kulátlan DUCATI Cafe Racer-t, sajna fotót nem tudtam csinálni róla, mert pont elment. A motorépítő standok érdekesek voltak, sok műszaki csemegét láttam, még ha nem is a CR jegyében zajlott.
Indulás 2015.09.08. Ajka , OMV benzinkút, reggel 8 óra. ha még érdekel itt várunk./az esetleges csúszások elkerülése végett 8 óra 15 perckor mindenképpen elindulunk/
Szállás + van 5-6 főre Strand Camping Anderwald. Faaker See
Sziasztok! Fék- és kuplungkar keresnék átépítéshez egy öreg Hondához amiben csak annyi a csavar, hogy mindkettő bowdenes. Sehol nem találok értelmes (egyforma) párt. Van esetleg valami tippetek, hogy honnan szerezhetnék? Sajnos két eltérő (és hervadt) van most rajta amik használhatatlanok. Előre is köszi!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a képen látható 79-es cb650-es Honda sérült kipufogójának javításához.Tud valaki műhelyt vagy szakembert aki meg tudná csinálni a képeken látható sérüléseket?Egy eredeti is jól jönne bár az esélytelenebb...
Nem akarom újrakrómozni, feketére kellene festeni. A kritikus rész a márkajelzés, ami vékonyan bele van gravírozva a dobba. Vajon eltávolítható a maradék króm úgy, hogy a felirat tökéletesen megmarad?
Ez a moci sajnos nagyon leharcolt. Gyakorlatilag restaurálási alapnak jó. Ha belegondolok, hogy mekkora mázlim volt a Ybrahimommal, amit 6500km-el 200-ért házhoz hoztak, már nem is nagyon akarom eladni...
nem is a 73 ezer a sok.ott van pl Grof Miki wr250es yamahaja, abban 300 ezer kim van, ujoratol o hajtja. egy csomo japan gepet hozott be anno a red baron azokban, 90 ezer km-k voltak, siman adtak meg ra garit is, elfutottak azok meg sokat. A gondozas kerdese az marginalis. a rendszeres olajcsere es a tobbi aprosag csodakra kepes
Ennek sajnos tényleg MINDENE szar volt. Olyan kartergáz volt, hogy kereket lehetett volna pumpálni vele. A váltó zörgött, a hajtókar kolompolt, a dugattyú csilingelt. Tiszta koncert :-). Emellett a fékek alig fogtak, a karbi szétkopott, a villák okádták az olajat, az aksi halott volt, a krómokat mindenhol rágta a rozsda, a fényezés régen elment... úgy nézett ki, mint egy fellelt oldtimer rom... 73e km... reménytelen... tényleg csak udvariasságból adtam rá árajánlatot. Pedig ez a motor tényleg tetszik.
Ma megnéztem egyet, de olyan hihhhhhetetlen gatya állapotban volt, hogy csak udvariasságból adtam rá árajánlatot :-(. Lehet mégis maradok a 125-ös Yamaha-mnál. Gyengének az se erős, de legalább patika állapotban van, nem pedig egy halom ócskavas egy projekt.
Igen ez így van, ha hirtelen gyorsan odapattintasz neki egy kicsit befullad. Az állítgatás során találtunk olyan beállítást amikor ezt kiküszöböltük de sokkal tompább és kb 8% gyengébb volt a teljesítmény is. Így némi megszokás után megtanulja az ember rutinosan kezelni, ha egy leheletnyivel lassabban indítod a hirtelen gázadást, folyamatosan húz.
...meg egy garnitúránál kb. olyan 7-800.000 körülre jönne ki mindennel, az nem hiszem hogy reális egy utcán használt motorra.
Viszont ha már kimorogtad magad, akkor váltó ügyben esetleg kooperálhatnánk, ezek is nyertek már pár bajnokságot, 'szt mégse íbéjről rendeltem. Pár év szünet után kicsit rá akarnék gyúrni erre az "üzletágra", szerintem ilyesmik kint is mennének, ha összejönne egy kicsit szélesebb portfólió mint amiket eddig csináltam, akkor már megérné házalni velük.
Szia nagyon szép lett a motorod,láttam Csabinál amikor készült. A hat sebességes váltó szép feladat lenne hozzá, de ez olyan komoly tervezőmunkát igényelne amire jelenleg nincs kapacitásom. 14 motor áll nálam vagy átépítésre vagy felújításra/restaurálásra és ha ilyen ütemben haladnak a dolgaim már a jövő évem is tele. A hétvégéimet mindig a családnak próbálom szentelni de már tőlük is csenek el időt, hogy valahogy tartsak valamilyen határidőket. Üdv Ákos
Ha nem titok, elmondod mit tapasztaltál a karbi cserét követően? Olvastam már olyat is, hogy hirtelen gázadásra befulladt a gép, mert gyorsabb volt a karbi mint a motor.
Szerintem mindenkinek hátrébb az agyarakkal. Alapvetően kis hazánkban a CR tagság jelentős többsége magának faragja a gépet anyagi lehetőségük és szakmai tudásuk alapján. Kivétel aki megrendelésre csinálja persze, de ott meg a leendő tulaj elképzelése a mérvadó. Ennek megfelelően, ha tulaj ránéz a végeredményre és tetszik neki, netalán élvezi vele a gurulást, akkor elérte a célját és ez így rendben is van.
A vélemény meg olyan mint a ......., mindenkinek van egy, az építőt ha van rá érkezés az elfogadja a többi meg nem érdekes. Persze akinek van rá lehetősége és megfelelő kreativitása az meg építsen "szobrokat" és hordja kiállításra, az is az önmegvalósítás egyik módja, pláne ha örömét leli benne.
De igen, sokkal egyszerűbb lenne. A blokkon annyit tuningoltunk, hogy most annyit tud keréken mint a gyári ft-n. Így most nagyon jól kapkodja a lábát és szeretném ha így is maradna. Ezért döntöttem a bonyolultabb és költségesebb megoldás mellett.
Ennyire szeretsz váltogatni? Vagy gyenge a gép azé' kell a sok fokozat? / ha már annyira megy mostanában a savazás... :-) / Nem lenne egyszerűbb és kisebb költség a lánckerekekkel variálni?
Nem kell ennyire "mellre szívni" az itt olvasottakat. B.R.C. úrnak van egy sajátos stílusa és ez már csak rosszabb lesz:-) Úgy is mondhatnám másképpen, hogy nem kommunikációs szakon végzett. Tomi úrnak meg valószinűleg régen egy St. Louis feliratú pólót viselő nagyobb gyerek széttaposta a homokvárát. Onnan eredhet ez a Louis gyűlölet.
rozsi01 írását olvasom és képeit nézegetem, azt hiszem erre kell felvarrni azt a bizonyos gombot.
nem értem mi az a jap fos + széria blokk + kínai légszűrő + stb ?/régebben/
kérdés: 1, az olasz, német, amerikai motorokból lehet valamit faragni ?
2, az a motor aminek a blokkja tuningolva van?
3, az a légszűrő ami 300 euro felett van?
4, van rá szabály, hogy gyári motort nem szabad faragni, csak a lepukkantakat?
igazság az is, hogy nagy a szakadék a flexelés és az építés között, de mindenki elkezdi valahogy és eljut v milyen szintre és ez a flexeléssel kezdődik. nem lesz mindenkiből motorépítő világbajnok,
de láttam én már híres motorépítőnek nagyon tré, 50 % -ba katalógusból összeválogatott legó munkáját,
mégis a média az egekig magasztalta.
talán azzal kellene kezdenünk, hogy jó indulatú, építő jellegű, kritikát mondunk egymásnak, gurulunk 1 jót,
találkozunk egymással a benzinkúton, pofázunk órákat a motorokról, megiszunk 1 sert, elpipálunk 1 cigit,
aztán fel a paripára és eltűnünk 1 pár hétre, és a körforgás kezdődik előröl, mert a motorozásnál csak 1 valami jobb van: cafe racer-rel motorozni......
zt a CBR-t Végh Jana barátommal építettük még 2005-ben. És ha valamiben ebben volt motor tuning és fejlesztő munkánk elég. 236 lóerő volt hátsó keréken...de már hallom is tőletek " ez meg azért nem illik ide mert ez már túlságosan RACER". :)
A CBR 600-asokat pedig 2008-ban csináltuk (szintén Janával) és Quatarban és Ausztráliában ott lehetünk velük a Supersport VB-n
És persze nem én találtam fel a spanyol viaszt, mivel előttem és utánam is voltak és lesznek olyanok akik ezt csinálják majd, még jobban is mint mi. Azt gondolom a 12 év alatt amit a gyorsaságiban eltöltöttem sok olyan dologhoz volt szerencsém ami alapján mutogathatnám milyen nagy is a cerkám. Személyes ismerősöm néhány olyan külföldi versenyző akit csak tv-ben vagy újságban látsz. (Freddie Spencernek építek most egy Honda Bol d'or-t amellyel 1981-82-ben versenyzett...a nagy magyar nevek közül Kurucz Gyuri bácsinak "fogadott" unokája vagyok)
És persze gyártok komplett váltókat és JAP versenymotor blokkokat a '20 évekből, ami talán a ti szíveteket is megdobogtatná, és egy ilyennek a megtervezése és legyártása nem kisebb feladat mit találni még 5 lóerőt valahol a CB 750K-ban :) .
Az XS cafe racer nem a legszebb munkám,s persze nem tudjátok miért "kellett" , hogy így nézzen ki és nem legyen benne valami radikálisabb ötlet. Nem a kreativitásom hiánya szabott határt a kialakításnak... De úgy gondoltam ez a topik az épített járművekről szól (legyen az jól vagy rosszul sikerült) és nem egymás baszogatásáról (mert megnéztem néhányatok hozzászólásait más témákhoz is) hát azt kell látnom a saját édesanyátok főztje is rossz bármilyen szívvel-lélekkel készíti is a mama.
Nem a magamutogatás volt a célom a poszttal amit az XS miatt kezdtem, csak nem találtam az elmúlt 300 hozzászólásban egyetlen általatok készített járművel sem....hát gondoltam megmutatom az általam készítettet...
Hát építsetek néhány szép járművet had tanulhassunk tőletek, hogy is kell ezt csinálni.... :)
Így van. Nekem is csak azért lesz egyszer pár év múlva :-D cafe racerem, hogy meló után, vagy hétvégén kicsit kimozduljak, egy kis stressz levezető firkálásra. A fagyis-ig el lehet menni széria blokkal is.
Azért annyit felhoznék a topik lakók mentségére,blokk tuning ügyben,hogy a Cafe szó a Racer előtt,már meg is mutatja,hogy ez a géposztály,csak az OLYAN MINTHA Racer lenne gépeket foglalja magába . Talán az "operett enduró " kifejezéssel tudnám párhuzamba állítani,mert hogy azzal sem nagyon lehet az endurózni, de legalább úgy néz ki....
:)
A caferacer faragást egy kis iparos segítséggel,többen az otthoni garázsban is meg tudják valósítani,miközben a fizetésüket,pék szakmájuk űzéséért kapják. A blokképítés nem ilyen.
A valódi racer gépekhez az ilyen felkészültség nagggyon kevés lenne..... de hát a pékeknek is jár egy kis racerkedés,ha ilyen vágyuk is van pogácsa szaggatás mellett.
Szerintem ez rendben van így .
A fentieknél azért sokkal értelmetlenebb (számomra legalább is az) építési és felhasználási stílusok is megélnek pl.
Ezek szépek, persze egyik sem cr, de abban a yam ahában annyi fantázia, kreativitás sincs mint mikor Imrének megcsavaroztuk a kilyukadt dugótetőt Rijekában.Talán akkor találkoztunk elöször, vagy az Piktor volt?
Tudod én minden évben építek 1.5 motrt, meg min 3 blokkot, amit az év során összetörök -vagy ha nem megy , összetöri más:))- leamortizálok. Ha ezekre lámpát tennénk kész lenne a cr, amivel tényleg lehet versenyzni.
Nem szándékszom kitenni -nem is nagyon tudom, csak segítséggel- mert ahogy Tomi is jelezte, a plebs véleménye trendfüggő.
Másik csatornát nézel papa, de úgy látom az Árpi meg is előlegezte, hogy ki fogsz borulni. Beraktál két tip-top restaurált gyönyörűséget, egy gondolom megrendelésre épült scramblert, meg egy jópofa kölyköt. Hol kapcsolódnak ezek a cafe racernek bemondott borzadalmakhoz amiket mostanában partra szokott dobni a net? Tényleg le lehet nyugodni, meg akinek nem inge stb.
Ha tényleg eladod a Lidlinek, a jutalékomat majd a ciprusi számlámra ahogy szoktuk :-)
Cafe racer-ek pápája felnyitottad a szemem! Már tudom mit kell tennem ahhoz, hogy ne legyek olyan "megmodóember" mint te...hagynom kell ezt a topikot úgy ahogy van...s mivel poros nyomodba sem léphetek, így megyek és eladom az Aldinak a tőled lopott ötletet a "kittben" árult Cafe Racerról.
Ákos, te is tudod, hogy tapasztalatoddal, precizitásoddal te nem egy café racer építő hipster vagy, hanem egy kreatív restaurátor. tök más liga. és legalább ilyen szépek a csöves rádiók a műhelyedben :)
A kölykeim nem hiszem hogy büszkék lennének rá, ha a tegnapi kecskeméti életkép helyett azt kellene terjeszteniük, hogy a fater azzal basz el 150 órát hogy mindent leflexel jobb sorsra érdemes romokról, majd lázas Louis katalógus lapozgatásba kezd, mert mi van ha nem teccik majd a kuncsaftnak. De hát nem vagyunk egyformák. BRC úrral azt próbáltuk már párszor halkan megpendíteni, hogy szerintünk geci nagy űr van az építés és a flexelés között. Csak egy példa: az utóbbi pár ezer hsz.-ból mutassatok ötöt ami legalább érintőlegesen foglalkozott a blokkal (kínai "sport" légszűrő nem ér). Kvázi teljesen evidencia lett, hogy café racer = valami japó fos a nyócvanas évek boldogabb feléből + csont széria blokk pár ráaggatott fossal megfosztva a maradék kis ambíciójától + a bódé meglocsolva tajvan legjobbjával, 'szt ennyi. Én az Aldi helyében komolyan bedobnék egy komplett CR életérzés kitet milis korongtól kezdve nyitott bukóig kockás zászló matricával, fekete keretes ablaküveg szemüveggel, akcióban járna hozzá az öntapadós szakáll és 30 napos pénz visszafizetési garancia, ha a csajok már kiröhögnének vele mire összerakod, mert ez már "soo 2014"
Persze vannak gyönyörű szép, meg igényes darabok (nem szobrok!), sőt itthon is belefut néha az ember párba és pont ezeket értékteleníti el az a szeméthalmaz amire itt néha kiverik páran. Ahhoz képest a simson nyereg feltörős évek maga volt az aranykor.
Köszönöm a hozzászólásodat mindent elmondtál amit lehetett.Mert ha lenne egy valóban radikális ötlete itt posztolná a végeredményt büszkén. Nem kell, hogy mindenkinek tetszen, mert szerencsére nem vagyunk egyformák. Szívesen látnám a műhelyemben, s kíváncsi lennék, ha odaadom az egyik járművemet átalakítani a tulaj elképzelése szerint, hol kezdené...s mi lenne a végeredmény. :) Csip-csup munka a végeredmény és mégis benne van közel 150 munkaóra és némi pénz...
..én szívesen fogadom olyantól az építő kritikát aki maga is alkot..de csak attól :)
... a többiek pedig csak irigyek mert mi megtesszük amiről ők csak álmodnak..például ezeket
Hozzátok ki magatokból a legjobbat, had álmélkodjon a Világ, s legyenek büszkék rátok a fiaitok mikor megkérdik tőlük apa mivel foglakozik.
Ahogy én látom, a cafe racer stílus több okból is vonzó egy épített járgányra vágyó építőnek.
-a nagyvilágban viszonylag olcsón hozzá lehet jutni egy alapmotorhoz, ami ha úgy hiányos, sérült vagy értékcsökkent ami amúgy is ledobásra kerül, akkor még jobb a helyzet.
-viszonylag egyszerű változtatásokkal el lehet érni az alapcélt, hogy legyen egy épített motor.
-az alap átépítés is low budgat költségvetésből megoldható.
-egyszerű bevállt megoldásokat lehet alkalmazni, amivel nem nagyon lehet mellélőni az alapcélnak.
Ezek persze magasabb lépcsőfokon állóknak kritikára adhatnak okot, -dehát mindenki énekel valahogy.
Én is úgy látom, hogy nincs még ennek vége. :-D Szerencsére. Viszont néha én is sajnálom egyik- másik klasszikus gépet, főleg ha hernyóüléses fáslikipufogós valami lesz a végeredmény. :-D
én nem látom ennyire feketén a helyzetet, hogy vége van, + cafe racer bohóckodás + stb.
mi a baj a lerágott csontokkal ? hogy valakinek, aki a karosszékből képeket nézeget elérhetetlen motorokról nincs újdonság?+sok az egyforma ?
-nem látok kivetnivalót abban sem, ha valaki lát 1 jó ötletet és lemásolja a saját motorjára, de ezt lerágott csontnak is hívhatjuk.
annyi nincs a motorépítésbe /cafe racer/ hogy minden motor egyedi és különleges legyen, hisz a formavilág eléggé behatárolja a végterméket.
magam is szeretem az újdonságot, különleges ötleteket, DE ne állítsuk már be sar,szemét embernek aki "csak"egy kicsit farag a motorján és nem tud 1 motorépítő vb ötlettel előállni !
a fórumtársak közül nagyon kevés átépítést láttam /tisztelet a kivételeknek és fabrikálóknak/, de múzeumi motorokról , különleges nem cr motorokról, ezeknek a megmagyarázását viszont annál többet. mi sem jó irányba megyünk/vagy csak én gondolom így/, nézzünk néha fel
a címre CAFE RACER.
azzal természetesen eggggyetértek, hogy a cr-t nagyon meglovagolta a média, a motorgyárak is, és a motorépítők is,
kicsit divattermékké lett , DE akinek tetszik, és eddig is tetszett a cafe styl az magasan lef..sa , hogy mi a trendi
régebben olvastam: lassan ciki a motorépítés annyian foglalkoznak vele
nem találom égőnek ha valaki megpróbálja, megpróbál valamit alkotni /függetlenül a termék végső állapotától/mert a lényeg
a cselekvésen van, hogy megpróbálta. 1 előre ennyit, mert még tudnék süketelni reggelig.
előre is elnézést ha v kit +bántotttam az eszmefuttatással,ha valaki nem érti az sem baj,azé vagyok caferészeges.
miert nekem kellett volna kimondanom? Látja ezt más is, ti sem ma kezdtetek motorozni.
Most már az a menő, ha valami gyári.
Mindenki azt kérdi, mit építek a 350-es Jawámból, én meg mondom, semmit, így hagyom, és nem értik, én meg vállat vonok és azon agyalok, hogy a másik 250-es Jawámat is gyorsan visszahozom eredeti állapotra. Önmagát ölte meg a custom.
Aszittem már sosenem mondod ki! Az egész cafe részer bohóckodás elpusztította magát. Mint amúgy minden amihez oda dörgölődzik a trendérzékeny genetikai hibával született internet huszár sereg (bocs ha valaki magára ismert).
Talán azért halott a custom, mert nem olcsó játék. Plussz nálunk nem fizetik meg. Ismerek elég komoly streetfightereket építő emberkéket. Nem adják el, mert nem tudják. Inkább pár évente átépítik újra.
ma készültem el az átalakítással annyira, hogy ki tudtam próbálni, gondoltam megosztom veletek is. Van még néhány apróság amit még finomítani kell, de már így is használható lenne.
Egy jó tanács. Ne vitatkozz Lacival Guzzi-ról, mert ha őt az éjszaka közepén felrázzák álmából, akkor is meg tudja mondani, hogy az 1000 Sp váltójában a 3.-ik fokozat fogaskerekén hány fog van. :-D A telefonszámának megszerzése pedig az első próbatétel. :-D
Azért lenne érdekes a dolog, mert egyelőre nincs eredeti hátsó részem(ülés, sárvédő, lámpa...), és ha az információim helytállóak, ezzel az idommal is átmehet OT vizsgán, ha tudom dokumentumokkal, fotókkal igazolni, hogy korabeli opció volt. Még az első tulaj vette a motorhoz.
Persze a hosszútávú cél az eredeti hátsó. Tudsz benne segíteni?
ez egy utangyartott, kiegeszito, manufakturalis idom, amolyan retro optikai tuning.
A lombardiai Motoplast mindenfele sportidomokat keszitett, de nem csak olasz gepekhez, a regi imolai fotokon rendre feltunik a logojuk versenymotorokon.
"Olaszosok" segítségét kérném! A képen látható üvegszálas idom elvileg egy 750S-hez tartozik. Valószínűleg korabeli, de nem nagyon találtam róla megerősítést a neten. Van esetleg valakinek valami dokumentációja, vagy fotója róla?
Már régen elkezdtem építgetni egy 79-es évj Yamaha XS 750-et. Lassan odajutok,hogy előkészítsem a tankot fényezésre. Kb egy éve nincs benne benzin és láthatóan leheletfinom oxidáció van a tant belsejében. Milyen korrekt megoldás van ennek a rozsdának az eltüntetésére,és a további korrózió megelőzésére? Valamilyen benzinálló réteggel be szokták vonni az ilyen öreg tankok belsejét?
Most offoljam a topicok? Tegyem be a KYMCO Agiliti négyütemü robogóm hangját 50-nél? Mindenesetre dudát nem kell használnom! (:-)))))) Azért a bugyborékoló V2 az igazi.
á nem azé van odakötve, hogy szállításkor le ne csússzon :). azt eddig is tudtam,hogy valaki bélyeget gyűjtöget, valaki szalvétát, stb, de a motoroskollégától a börzén karburátort ? hát idáig süllyedtek a gyűjtögetők ? ez nekem kiveri a biztosítékot!
Magyarul:az első kerék hozzá van láncolva az asztalhoz! (:-))) mondjuk nekem Szigetszentmiklósi börzén simán lenyulták egy P-20-as porlasztómat az eladó motyók közűl.
Üdv, ez nem az a motor, amit Szentendrén hirdettek egy hete 390-ért, összeszilózott szelepfedéllel, friss tömítések mentén olajfolyással, és a besokallt tulaj azonnal meg akart tőle szabadulni, mert akkora csalódás volt neki, amikor visszakapta a Kawa szervízből 1 év után? Ha az, akkor megkérdezhetem, hogy mi történt vele azóta? Mármint műszakilag.
Sziasztok ! Eladnám a képen látható Kz 400 as 1976 as mocit ! Szinte minden új rajta, lánc ,aksi ,ülés ,fékbetét ,gumi stb. Gyári alkatrészek is megvannak gyönyörű állapotban.Friss műszaki. 650 es irányáron. 06305692009 Budapest
Szia ! Nagyon sajnálom, hogy előtte nem pofáztunk össze, mert nagyon szívesen megnéztem volna közelről is, de azé a nagy tömegben kb 30 méterről is megakadt a szemem rajta. na majd egyszer !