Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.02 0 0 17700

Nekem meg katasztrófa történt: kiégett a helyzetjelzőm.

Gyáriakat még én cseréltem ki tavaly, vmi kékes búrájúra (talán philips vagy osram, passz) és már nem ég az egyik. Ez katasztrófa abból kiindulva, hogy a gyáriak 10+ évig bírták :D

Ha beférek a garázsba majd kicserélem (vas után, lomtalanításhoz előkészített cuccokkal van tele a hely, így nem kapkodok most evvel)

De ez akkor is katasztrófa, bár sztem userhiba is fennállhat, mert ignisbe helyzetjelzőt úgy betenni, hogy ne fogjam össze gyak lehetetlen.

Előzmény: -peter (17699)
-peter Creative Commons License 2016.09.02 0 0 17699

Most hogy mondod! Tényleg, nemrég említette hogy a töltésével volt valami gond, akkor biztos az nyírta ki az izzót.

csak olyan ritkán tudok vele találkozni a műszakrendje miatt...

Amit összefutok vele multimétert ragadok. üdv!

Előzmény: Reléguru (17698)
Reléguru Creative Commons License 2016.09.02 0 0 17698

Ritkán van időm betérni, akkor sem figyelek :-)

A Cool Blue Intense sem szokott ilyen rövid idő alatt kiégni, érdemes lenne megnézni a feszültséget.

Előzmény: -peter (17697)
-peter Creative Commons License 2016.09.01 0 0 17697

gyorsan olvass vissza, én nem ezt írtam :)

a régi izzója égett ki hamar: Osram Cool Blue Intense H4

Amit most raktunk bele, az Osram Silverstar SVS2.0 - erre írtam, hogy ez biztos sokáig jó lesz.

Te is tudod, hogy a kék búrás izzók égnek ki a leghamarabb.

Előzmény: Reléguru (17696)
Reléguru Creative Commons License 2016.08.31 0 1 17696

Silverstar 2.0-val a taxisok évekig szoktak járni, szóval ott más baj lesz.

Konkrétan a napokba hozott be egy taxis üvöltve 2 pár Silverstart, hogy két hete vette és kiégett és azonnal cseréljük ki. Biztos volt a dolgában, viszont a számlán egy pár volt, online rendelés, magánszemélyre. 

Majdnem ügyes..

Megnéztük a gyári számot az izzón és mondtuk neki, hogy három évvel ezelőtt nem nálunk vett izzót nem tudunk cserélni.

Azt mondta, hogy nem igaz és minden ismerősének elmondja ezt. Mondtam neki, hogy külön megköszönném, ha a droszton elmondaná, hogy nem cserélünk 3 éves izzókat.

Előzmény: -peter (17694)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.28 0 0 17695

Eddig csak Osramom volt/van :)

Igazabol a szinere voltam kivancsi, h mennyire feher.

Ehhez mit ajanlotok helyzetjelzot? 2825HCBI vagy van ilyen eros a Neolux NT1060 is?

Előzmény: -peter (17694)
-peter Creative Commons License 2016.08.28 0 0 17694

sógromnak a Ladában cseréltem csütörtökön ilyet SVS2.0-ra

nem sokat ment neki, hiába kapcsolt bármit, a tompított nem ment, csak a távolsági. Szomorú lett, h kiment a relé, de előbb megnéztem a H4-eseit.

a tompított szál elején ott volt a fém gömböcske... elolvadt a szál a forrasztásnál.

vegyél inkább GE Megalight-ot.

Előzmény: Törölt nick (17692)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.21 0 0 17693

Szia

Szép a szine :)

Tiszta időben nem rossz, esős időben meg használhatatlan, mint minden fehér fényt kibocsátó izzó.

Előzmény: Törölt nick (17692)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.21 0 0 17692

Urak! Használ vki H7-es Osram Cool Blue Limited Edition Intense izzókat?

Reléguru Creative Commons License 2016.08.18 0 0 17691

Pont az autóizzó, amit nem érint a változás. 

A LED és fénycső üzletág került kiszervezésre világ szinten és Ledvance márkanéven lesz ismert. Illetve még cca két évig az Osram nevet hasznája.

De egy évek óta zajló folyamat a nagy gyártóknál. A Philips-nél az automotive termékkör került eladásra, de a Lighting is külön van már csoporton belül. A TV már évek óta nem Philips.

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.08.17 0 0 17690

Késett a hír? :DDD

Előzmény: Törölt nick (17689)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.17 0 0 17689

A te izzod 6 honapos, az  hir pedig 3 hetes.

Vajon mi kovetkezik ebbol?

Előzmény: peklit (17686)
-peter Creative Commons License 2016.08.17 0 0 17688

"érezzük a hatását a kinai minőségnek a MOL pontgyűjtő akcióban vásárolt két darab OSRAM H4 6 hónap alatt kiégett"

Erre gondoltam. Ez akkor lenne helytálló, ha azon az izzón Made in China feliratot látnál.

Előzmény: peklit (17686)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.08.12 0 0 17687

Azért most annyira nem vágom, h mit is szeretnél hallani... :))

De egyezik a véleményünk, az biztos :)

Előzmény: -peter (17683)
peklit Creative Commons License 2016.08.12 0 0 17686

Heló!

Pont ez az hogy nincs  egy hirre reagáltam mely szerint meg válik az OSRAM a hagyományos izzó gyártástól

Kínai kézbe került a németek fénye

Több mint tízezer embert érint ez. Tovább »

forrás: Index.hu

Tamás

Előzmény: -peter (17680)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.12 0 0 17685

Szia

Kiegészítésként nézd meg a kábelt ami fut a fényszóróhoz.

Előzmény: MortalWombat (17681)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.12 0 0 17684

Igazad van,  elnézést.

Kis élet került egy gyak halott topikba,  de akkor ilyet nem teszek többet :)

Előzmény: peklit (17679)
-peter Creative Commons License 2016.08.12 0 0 17683

szia!

ne feledjük, hogy a normál Osram izzó sem 55W-os, itt van előtte a tavaly őszi táblázat.

13.2V-on 57W, 14V-on 63W a fogyasztása a normál Osram izzónak, Max lux 2920.

A húzott Osram  NB is hasonlóan fogyaszt, de a max lux 3100 (ALS) 3250 (NBL) közt van.

sajnos H7-ből nem teszteltél GE-t, de

H4-ben a GE Ultra +120% 2190, GE Megalight+ 2230lux az Osram ALS 1960 lux, tehát kicsit erősebb a GE fénye, de hogy ez H7-ben is igaz-e nemtudom mert nem tesztelted.... neked mi a véleményed?

Előzmény: Wicked Belzebub (17682)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.08.11 0 0 17682

Na te szegény, erre múltkor már akartam válaszolni, csak az automata váltó fontosabb volt :DDD

Ez nagyon sok mindentől függ. Nem írtad, h hány éves az autód, de azt tudjuk, h egy 14 éves konstrukcióról beszélünk. Ami olasz. Sőt Lancia :) Jó, bocsi :))))

Nem biztos, h az autód elektronikája toppon van még. Kérdés, h az izzóra az akkufeszből mennyi jut. Mennyire piszkosak a projektoraid. Egy új autónál simán észrevehető a különbség egy normál és egy pluszos izzó között. Sokkal "fehérebb".

Namost egy halogénizzó is öregszik. A GE-d már biztosan nem úgy világított, mint újkorában. Tehát simán előfordulhat, h az új normál halogén szinte ugyanúgy világít. 

Előzmény: MortalWombat (17681)
MortalWombat Creative Commons License 2016.08.11 0 0 17681

Ez most itt aktuális, vagy ezzel a kérdéssel át kell mennem az aut.váltós topicba?

Urak!

Egy Phedra-ban (H7-es izzó, projektoros lámpatest) GE +90-es izzóm volt.

Az egyik kiégett, elmentem egy boltba pénteken este 8-kor, és mivel  horror áron voltak az izzók, vettem bele full normál Osram izzót.

Ami egy kicsit érdekes a sztoriban, hogy nem látok szinte semmilyen eltérést a két izzó fényereje között.

Ahogy Tornóczky Anita kérdezte egy műsorában: És ez így most hogy?

Üdv:MW

-peter Creative Commons License 2016.08.11 0 0 17680

miért, rajta van az izzón, hogy made in china ?!

Előzmény: peklit (17678)
peklit Creative Commons License 2016.08.11 0 0 17679

Heló szerintem túlságosan részletes voltál főleg ahhoz hogy ezt az OSRAM autós izzók fórumáben taglalod !

Válasszátok inkább az Automata váltó-kézi váltó topikot !

Előzmény: Törölt nick (17665)
peklit Creative Commons License 2016.08.11 0 0 17678

Heló!

Mi már érezzük a hatását a kinai minőségnek a MOL pontgyűjtő akcióban vásárolt két darab OSRAM H4 6 hónap alatt kiégett persze csak a tompított de mind a kettő egy két nap különbséggel, vajon erre nincs garancia?

Tamás

Előzmény: ekowob (17662)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.01 0 0 17677

Hali.

Ez jó? Gyak ez evett a legtöbbet suzuki kínálatában :D (már az itthon kaphatók közül)

Mostani balatoni út 6.3, pislogtam hogy lett ennyi, de ugyanazon kúton első kattig ment a nafta, így valós.

Mondjuk 130-al nem lehetett menni, akkor több lenne jóval, lassú volt a pálya sok barom miatt, de nem viszem offba a fórumot jobban :D

Előzmény: -peter (17676)
-peter Creative Commons License 2016.07.29 0 0 17676
melyik tipusokba tették bele ezt a jo 1.5vvti motort?
Trotter66 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 17675

Péteriben van egy automataváltós guru.  Próbáld meg.

Előzmény: Törölt nick (17674)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 0 0 17674

De ezt telljesen új olajjal?

No majd egyszer visszatérek rá. 3 céget hívtam olajszintellenőrzés miatt, 2 vagy nem veszi fel vagy épp ma zártak be a nyárra, másik szakszerviz meg nem foglalkozik automatával :D

No így nézessem meg :)

Előzmény: lautnermark (17673)
lautnermark Creative Commons License 2016.07.28 0 0 17673

Az én Ignisem kézi váltós, sajnos. Előtte  volt egy cápa Galantom, az volt automata. Az hibátlanul működött. A váltódra csak tippelnék, hogy valami szelep vagy olajcsatorna kis olajnyomásnál eldugul vagy embóliázik. Nagyobb gáznál (magasabb olajnyomásnál) meg pikk-pakk át tudja nyomni az olajat a résen. De ez csak egy teljesen amatőr tipp.

Előzmény: Törölt nick (17672)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 0 0 17672

Szia

Na, ezeket nem is tudtam, köszi :D

Ez egy nagyon mezei automata, mindenkinek így viselkedik, nincs gondja, korszerűbbek tudom automatice n-be rakják magukat, ez nem.

Egyet nem tudok, főleg hidegen, gyenge gáz mellett néha hajlamos rántani 1-ből 2-be váltásnál. Ha lendületesebb gyorsítás van, akkor már nem, melegen sem jellemző. Ez nem tudom mitől lehet, ritkán fordul elő, nem kihozható mindig belőle.

Pár évig kiszolgál már bőven jó, 4-5 év múlva szeretnék egy újat venni, de ez sokmindentől függ még :)

Köszi a plusz infot, hasznosak :)

Üdv

Előzmény: lautnermark (17671)
lautnermark Creative Commons License 2016.07.28 0 0 17671

OFF

Szia

"még a szervizkönyv is 3 sebességes + gyorsítófokozatos automatának írja, ezen jót mosolyogtam"

Miért mosolyogtál? A 3. direkt fokozat, a 4. gyorsító áttételes, tehát gyorsítófokozatos.

"az automata 1 fokozata a kézis 1 és 2 sebességek átlaga, azaz mint ha 1.5 sebességes lenne kézishez képest." STB.

Ezt azért készítik ilyenre, mert a száraz kuplunggal kb. 1,5x-ére tudod növelni a nyomatékot, míg a hidrokuplungnál a "citrom" 2x-ére növeli a nyomatékot (amikor slippel), azaz hosszabb fokozatokkal is megbirkózik a rendszer.

"D-ben 600 alapjárat, kiveszem N-be, kapásból felszökik 800-ra"

Az gáz, mert az elektronikának D-be (R-be) váltva vissza kellene emelnie a fordulatot ugyanannyira.

ON

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17670

Tavalyelott gyartottak le a szazmilliomodik xenon-izzot.

Azert ez eleg szep szam egy olyan termeknel, ami par evvel ezelottig meg luxusnak szamitott.

http://www.highlight-web.de/news/newsanzeige/article/osram-werk-in-berlin-feiert-100000000-xenon-lampen.html

Előzmény: Törölt nick (17669)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17669

Nem hiszem, hanem tudom, hogy a berlini uzemben keszulnek.

Előzmény: Törölt nick (17668)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17668

Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy pl xencn izzók is osram gyárban készülnek Kínában...

Nagyon hasonló a kettő, s nem csak csomagolásban. Vagy tökéletes másolat :D

A made in Germany feliratnak meg feltétel nélkül ne higgy :D

Előzmény: Törölt nick (17667)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17667

Az otthoni izzoikert nem kar, az egesz LEDes trendet elegge elaludtak, es hig fos volt amit produkaltak (az E27-es Osram LED izzoim ugy hullottak, mint a legyek). Viszont az autos izzoik jok, es ha a kinaiak elviszik a gyartast Nemetorszagbol, akkor atallok a Philipsre (ami vicces modon szinten Made in Germany, a xenon izzok legalabbis).

MortalWombat Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17666

Urak!

Egy Phedra-ban (H7-es izzó, projektoros lámpatest) GE +90-es izzóm volt.

Az egyik kiégett, elmentem egy boltba pénteken este 8-kor, és mivel  horror áron voltak az izzók, vettem bele full normál Osram izzót.

Ami egy kicsit érdekes a sztoriban, hogy nem látok szinte semmilyen eltérést a két izzó fényereje között.

Ahogy Tornóczky Anita kérdezte egy műsorában: És ez így most hogy?

Üdv:MW

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17665

Hali.

Boccs, most látom csak a kérdést :)

1.5 ignis automatával így néz ki:

munkábajárós Határ úttól Lágymányosin át, kicsit kertek alatt Apor Vilmosra, sok dugót nem látva, de lámpát sajnos igen plusz kis emelkedő odafele 8.5 liter környéke, haza 7.5, átlag 8.1 szokott lenni, ebben van Pilisvörösvári kiruccanás is egy, de főképp város (bár Pvári kirucc se számít vidéknek, jobb esetben is csak külvárosnak mondható :))

Vidék 6-7 liter, de volt már 6 alattim is :)

Hogy teljes legyen a kép, a kéziváltós 1.3-am evett városban 7.5-et, vidéken 6.5 és felette.

1.5 kézisek panaszkodnak ignisre, hogy 8 alá nem megy a város, de inkább 9, vidék meg 7-8 között általában. Na most vagy nekem van hihetetlen jó lábam vagy ők tiporják jobban, utóbbira tippelek. Nem ismerek olyan ignisest, aki ne szeretné forgatni, oka van :D

Hozzáteszem automatám városi fogyija gyári adatban több: 9.8 a gyári, ezt sosem értem el vele :D

Sokan hülyén használják az automatát, mert ugyanolyan lendületesen akarnak indulni vele, mint a nyers kapcsolatú kéziváltóssal, no az nem megy :D Jobban mondva megy, de sokkal nagyobb zabálással.

Ugyanúgy hirtelen rántások sincsenek (vagy nem akkorák), mert ugye nyomatékváltónál olaj a kuplung, hirtelen gáznál nem tud akkorát ütni, mint a közvetlen kapcsolatú kuplung.

Röviden összefoglalva, amit érdemes tudni:

Nekem egy 3 + overdriveos automatám van, még a szervizkönyv is 3 sebességes + gyorsítófokozatos automatának írja, ezen jót mosolyogtam, gyorsító fokozat a 4 :D

az automata 1 fokozata a kézis 1 és 2 sebességek átlaga, azaz mint ha 1.5 sebességes lenne kézishez képest.

2. fokozatom mint ha 2.5 lenne

A 3 nekem a kézis 4. fokozata

a 4 nálam a kézis 5, de annál sokkal hosszabb, tehát nem forog annyit automatánál 120 mellett, mint kéziváltós, ebből jön a jó fogyi alapja, viszont itt gyengébb is, mint a kézis 5 :)

Ez majd az összes automatánál így néz ki, viszont nagyon jól összelőtték a vvt motorral, nagyon szépen dobálja. Nem érzem szükségét ehhez 5 vagy annál több fokozatnak, felesleges egyszerűen, ráadásul minél több a fokozat, annál nagyobb is  hibalehetőség. Ezt szervizesek is megerősítik, ha kell :)

Mivel 1 és 2 fokozat hosszabb, ettől is van az, hogy többet zabálhat, ha úgy akarsz vele elindulni, mint mezei kéziváltós bajtársával plusz még rájön a kevésbé sportos feelinget adó olajos nyomatékátvitel, amitől nem érzed, hogy hú de hátradobott, pedig ha órát nézed megy az szépen felfele :). Nem beszélve a nagyságrenddel gyorsabb váltásról.

Most voltunk Dinnyésen hétvégén, 3 személlyel úgy előztem, mint 2000-es crv-vel sem tudtam sosem, mivel 80 alatt padlónál 2-be kapcsol (sacc 4000 fölé), ami 120-nál ér véget, azaz megy mint a veszett disznó, 3 személlyel is ülésbedobja az embert (kismotoroshoz viszonyítva persze :D), pedig csak egy kicsi 1.5 motor, igaz, ignis motorja hírhedten nagyobb étvággyal bír, mint mondjuk a swift vagy sx, ez a vvt miatt. 1-ben lendületesebb indulásnál nem ritka a 90 és felette lévő pillanatnyi fogyi :D

Ignis, swift, sx trióból a legidiótább az ignis, robbanni képes (mint régi hondák pl), de alul tohonya, sx és swiftnél ezen módosítottak már, cserébe fent nem megy úgy, mint ez az idióta köcsög autó, de jobban fogyasztanak és ezáltal jobban autózhatóbb.

(sx-ből cimbi vidéken nem egyszer hozott ki 4.5-es fogyit, máig nem értem hogyan)

Szal ennyi.

Ha arra használja valaki automatát, amire kitalálták, akkor a többletfogyi szinte 0, de ez gyártófüggő is (sógorom egy viszonylag friss focust adott el és vett egy 20 éves mazdát, mind a kettő at, utálta a focust, össze-vissza kapcsolt, a 4 seb mazda meg egy alattomos valami, vezettem, nagyon megy :D).

Korábban kéziváltós 1.3 ignisből pl hoztam ki pályán 13 literes átlagot, nehéz volt a lábam na....

Jah, enyém szabadonfutós, nincs motorfék D-ben, tehát dombról gurulva lefele 0 a motorfék, cserébe tudom OD offra kapcsolni vagy ha erősebb kell visszahúzom 2-be, no akkor hirtelen lesz elég jó :D. Ez újabbaknál (Belzebubnál is talán) megoldották D-ben lévő motorfékkel, ne kelljen még ehhez is neked gombot nyomni, ah már automata :D. Ugyanakkor játszok is ezzel városban is, ha nem kell nem nyomom a gázt. Ezzel a technikával is sokat spórolok, minimális figyelmet igényel csak, de nincs motorféknél 0l fogyasztás, mint kézisnél :) D-ből viszont nem javasolt kivenni lámpáknál, itt többet eszik állás mellett (D-ben 600 alapjárat, kiveszem N-be, kapásból felszökik 800-ra)

Ignis automatája kb ugyanaz, mint a régi swiftekben volt, max a vezérlés egy jó része korszerűbb, váltóbot nem teljesen közvetlen kapcsolatú pl, hülyebiztos (130 mellett, ha lerántom L-be, nem 1-be kapcsol, hanem egy program szerint húzza le és ha eleget lassult, akkor még lejjebb majd megint lejjebb).

Remélem elég részletes volt :)

Előzmény: -peter (17658)
BXtwelve Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17664

Mindez miért?

"A gond ott kezdődik, hogy ilyen tartós termékre senkinek nincs jó üzleti modellje."

http://index.hu/tech/2016/07/24/led_lampa_izzo/

-peter Creative Commons License 2016.07.27 0 0 17663

osztán miért baj ez?
Készítenek majd egy rahedli sárga izzót, amit a német eddig nem tett meg. :)))

ekowob Creative Commons License 2016.07.26 0 0 17662

:-(((((((((((((((

Kínai kézbe került a németek fénye

Több mint tízezer embert érint ez. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.22 0 0 17661

Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy ezekbe a kisautokba jellemzoen valami primitiv, haromfokozatu automata kerul, nem csoda ha zabal. A CVT egy kisautoban jobb valasztas.

-peter Creative Commons License 2016.07.22 0 0 17660

jaajjj :) tényleg. De megvárom a válaszát XD

Előzmény: Wicked Belzebub (17659)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.22 0 0 17659

Ignise van, irja is :)

-peter Creative Commons License 2016.07.22 0 0 17658

apám munkatársának volt automata régi swiftje, de hogy 1.0 vagy 1.3 passz.... a lényeg hogy kisvárosban, a sok rövid táv miatt 10 litert evett neki az automata Stift :)

a tiéd már 2005 utáni vasaló Swift lehet ha 1.5 benzin+automata. Az mennyit fogyaszt?

Előzmény: Törölt nick (17656)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.21 0 0 17657

Poénnak meg annyit, hogy én az egygombos kocsikat szeretem, amiben nincs sok állítási lehetőség meg sok extra, csak elveszik benne az ilyen parasztember :D

Előzmény: -peter (17655)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.21 0 0 17656

Tudom, hogy jók a Toyoták, de nem kéne :)

Suzukit pont az elmebetegsége miatt szeretem, még ez a fránya 1.5-ös automataváltós ignis is az, pedig at váltó mellé 1.5 nem sok.

Nagyon elmebeteg, tovább forgatja, mint értelmes ember forgatná, mindemellett egy olyan automataváltó van benne, ami kb swift 1-ben is volt már meg wagonr-ben, letesztelt, nem hullik. 3+overdrive butaváltó, 2 szimpatikus gombbal a boton, egy retesz, 1 od off :D Nincs motorfék, szabadonfutó teljesen, od offban van vmi nagyon gyenge, egyedül 2 és L fokozatban van, bár ott egész erős.

Stabpálcagondom tuti nem lesz benne, mert nincs ilyen extra, stabrúd keresztben van, ami egy vasdarab, végein szilentekkel, szerinted? xd

Szilenteket mondjuk sztem cserélnem kéne, sokat állt vétel előtt :( Néha kicsit nyúlósnak érzem, de lehet csak keréknyomást kéne megnéznem végre :D

Nemrég ültem egy kis toyota Yarisban, hát cimbi hiába forgatta, az nem akar menni, igaz nem is zabál :D

Előzmény: -peter (17655)
-peter Creative Commons License 2016.07.21 0 0 17655

vegyél 1. generációs 1.6 benzines Avensziszt vagy 2004 körüli Korollát, azoknak hülyebiztos a futóműve. Az nem megy semerre, olyan anti racing boyoknak készült, igazi nagypapás kocsi, utóbbinak hiába nyomod a gázpedált, hangja is alig van. :)))

Előzmény: Törölt nick (17654)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17654

No látod nekem ilyen extrák nincsenek :D

Bár most hazafele kímélőüzem lesz, mert nagyon üres a tank :D Konkrétan utolsó vonal alatt van, sacc 6 liter lehet benne, de itt burzsulyéknál nincs szívem tankolni, bár lehet kap valamennyit majd. Meglássuk.

Neked nem kapar, nekem meg ha Lágymányosira kanyarodok fel a kisutcából (Dombóvári) akkor meg túlkormányzott egy erős padlónál indulás után oszt szalagozni akarna, pedig nincs szalagavató :)

Nekünk semmi se jó :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17653)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17653

Gyárilag beépített gumikímélő funkció :PPP

Előzmény: Törölt nick (17652)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17652

A bohót sikerült elhagynod? :D

Múltkori tesztből nem ez derült ki :D Nem tetszik, ha padlónál nem forog a kerék, ejh :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17651)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17651

Több, mint 25 éve volt, fiatal voltam és bohó :)))

Előzmény: Törölt nick (17650)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17650

Te betegebb vagy nálam is :D

Én csak tervezgetek, te meg is csinálod :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17649)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17649

A Daciamon (mert volt ám az is :) ) a fényszórókból kivettem a bordázott üveget, raktam helyére simát, és alulra is fölkerült 4 ködlámpa, aminél kettőből kivettem a bordázottat, szóval 4*100 watt szúrófényem volt :)

Rosszul járt akire rávillogtam :)

Előzmény: Törölt nick (17648)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17648

Basszus, ebből felpakolsz 4-et előre a hondádra, nem tetszik valaki szemből, huppsz egy pillantásra felkapcs, az félre is áll, mert egy hangot nem fog látni :D

Cimbiék mesélték rég, hogy játszottak a lámpával, másik izzót tettek még egy swiftbe. Hol refi, hol tompított és nem vették észre, hogy szemből meg egy kamion jön. Egy darabig tűrte aztán úgy gondolta akkor ő is bekapcsolja a refisort, beszállt a játékba. No abban a pillanatban satu, 10 perc pihi, semmit se láttak :D 10 perc után tudtak ismét elindulni :D

Egy ilyent is elviselnék a tetőn:

Combo light, 24"

http://www.ebay.com/itm/24inch-Combo-Curved-Offroad-Led-Light-Bar-Work-Driving-Lamp-Truck-Jeep-SUV-20-/401081862456?hash=item5d62578938:g:vyQAAOSwYlJW1~24&vxp=mtr

De van kicsiny ószágbú sárga is :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17647)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17647

Aha :))

6-700 meterig eleg jo voltam :)))

Előzmény: Törölt nick (17646)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.20 0 0 17646

Ez ment a kispolákra?

Előzmény: Wicked Belzebub (17645)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.18 0 0 17645

Én annak idején csináltam. Simson lámpabura, benne Fiat 12,5 centis fém tükör, benne 100 watt :))

Occsó is volt, jól is világított, szabályos se volt :)

Előzmény: Törölt nick (17643)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 17644

De a két kínai 40w szúró/szóróra kíváncsi lennék mit csinál szabadban, garázs szíp fényes tőle :D

Előzmény: Törölt nick (17643)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 17643

Áááá, kispolákra gondoltam a pár 100 wattos fénnyel :D

Ha tudnád hányszor agyaltam a mi lenne, ha lenne ilyen plusz fény a kocsin, de minek :D

Szerencsére mindig kijött a sváb belőlem és nem költök ilyenre :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17642)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.18 0 0 17642

A Hellának ezek a xenon szúrófényei teljesen legálisak, pont ugyanaz a kategória, mint egy gyári xenon. 

Előzmény: Törölt nick (17640)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 17641

Tudomasom szerint ha az aux xenont refinek kotod be, az teljesen legalis.

Csakhat tenyleg nem szep az a ket extra bogyo elol...

Előzmény: Törölt nick (17640)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.18 0 0 17640

Őőőőő, Belzebub, véleményezd kérlek a témát :D

Páran vesznek, de tényleg nem sokan, mert nem szép :) Ehelyett inkább szemrebbenés nélkül belevágja a xenyont oszt jónapot :)

Amúgy régebbi kocsiknál főleg, pláne, ha gyenge a refi, akkor van létjogosultság egy főleg vidéki kocsinál.

Ha nem lennék lusta lehet felvágnám az ignisre a szúrót, amim van, pedig semmi értelme, mert jó a refim, sőt :) Nálam inkább hóbort lenne, mint bármi szükséges dolog :)

Üdv

G

Előzmény: Törölt nick (17639)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.17 0 0 17639

Nezz vegig a szembejovokon, hany auton latsz kiegeszito offroad fenyszorot.

A vadaszokon meg a ralisokon kivul elo ember nem vesz ilyesmit...

Előzmény: Draganovic (17638)
Draganovic Creative Commons License 2016.07.17 0 0 17638

Nem gondoltam volna hogy kicsi piac ,hisz ezrek mászkálnak kínai xenonnal,én tuti Osramot vennék ha lenne nem kínait azt hittem mások is így gondolják :)

Előzmény: Törölt nick (17637)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.17 0 0 17637
Előzmény: Draganovic (17636)
Draganovic Creative Commons License 2016.07.17 0 0 17636

Érdekes hogy merészelik ezt??Egyetlen betüt sem változtattak :) durva.

Viszont ha az Osram gyártana offroad-ra xenon szettet ,rengetegen vennének titu biznisz lenne.

Inkább egy jó minőségű Osram mint egy kínai.......

Ráírnák hogy offroad innentől már a vásárlót terhelné a felelősség ha közuton használná.

Én is tuti vennék próbára :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17634)
Julian86 Creative Commons License 2016.07.17 0 0 17635
1000% hamisított cucc
Előzmény: Draganovic (17633)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.07.17 0 0 17634

Szerintem hamisitvany. 

Előzmény: Draganovic (17633)
Draganovic Creative Commons License 2016.07.16 0 0 17633
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.21 0 0 17632

Arra még sok is xd

Előzmény: zoli07 (17631)
zoli07 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 17631

Én kilépő fénynek gondoltam az ajtó aljára.

Előzmény: Törölt nick (17630)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.21 0 0 17630

ha veszel, akkor nézzél kicsit hosszabbat, az keményebbet szól :D

Nekem anno lett véve keresőlámpa, hogy majd jó lesz az tolatónak, elég magas volt előző. hogy meg lehessen csinálni, csak az lehasalt, most a garázst világítom vele, nem gyenge fényerővel :D, pedig csak 20w és kínai szóró, nem szúró...

Ha lesz egyszer kedvem majd a lejárót fogja világítani, de ahhoz nagyon nagy kedv kéne :D

Előzmény: zoli07 (17629)
zoli07 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 17629

Tetszik és nem is drága szerintem.Ezen még gondolkozom akkor.Köszi a linket

Előzmény: Törölt nick (17628)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.21 0 0 17628

Másik fórumon javasoltak még nekem ilyet tolatónak, terepeseken bevált :D

http://www.ebay.com/itm/2x-Super-Bright-COB-White-Car-LED-Lights-for-DRL-Fog-Driving-Lamp-Waterproof-12V-/291718906593?hash=item43ebcd42e1:g:-4MAAOSwLpdW9OAX&vxp=mtr

Csak csúnya, nem kicsit, nagyon :D Ez nem fér be a tolatódba :D

Viszont még ez lehet most ötletet is adott mit teszek csomagtartóba világításnak...

Előzmény: -peter (17626)
runner 125 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 17627

Sziasztok,

H7-es, fehéres/kékes fényű izzóból milyet javasoltok? Motorba kellene. 

Köszi!

-peter Creative Commons License 2016.06.20 0 0 17626

köszönöm

Előzmény: zoli07 (17625)
zoli07 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 17625
Előzmény: -peter (17623)
zoli07 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 17624
Előzmény: -peter (17623)
-peter Creative Commons License 2016.06.20 0 0 17623

P21W (BA15s foglalat) helyére nem túrnátok nekem valami erős LED-et? szintén tolatólámpát ledesítenék, a mostanival gyengén látni.

Draganovic Creative Commons License 2016.06.18 0 0 17622

Brutál nekem ez van benne ráadásul nekem 2 tolató lámpám van:

http://www.ebay.com/itm/2-Xenon-White-No-Error-Canbus-T15-W16W-5630-COB-15-LED-Backup-Reverse-Light-Bulb-/161877597766?hash=item25b0a81e46:g:RIYAAOSw~bFWODGH&vxp=mtr

T15 W16W a foglalatom,ilyesztően világít ,pedig gagyi olcó kínai .

Előzmény: -cobra. (17621)
-cobra. Creative Commons License 2016.06.18 0 0 17621

Tegnap megkaptam az új LED-et a tolatóba, hát valami brutál fénye van. :)

Egészen pontosan ez a típus: http://www.ebay.com/itm/272136759182?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Képek:

fetitaco Creative Commons License 2016.06.13 0 0 17620

Helló!

Mikor lesz ilyen izzó? Ha lesz egyáltalán. Nekem nagyon bejött, 9 hónapos átlagos élettartammal, rendelnék még.

Köszi!

Előzmény: Reléguru (10777)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 17619

Ok

Végre már dolgozol egyszer :D

Sejtem annyi kedved van neked is menni vasárnap, mint nekem :D

Nem vigyorgok, hogy visszahozták. Vagy 3-al több napot cseszek így el a semmiért (mert ugye óraszámban dolgozunk) :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17618)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.06.09 0 0 17618

Akkor nálam lesz :)

Előzmény: Törölt nick (17617)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 17617

No akkor hazafele beugrom a szajréért ha nálad lesz :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17616)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.06.09 0 0 17616

Jaja, du 5-től vagyok:)

Előzmény: Törölt nick (17615)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 17615

Hi

Belzebub, meló most vasárnap? :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.04 0 0 17614

Szaisztok,

Tudnátok segíteni, hogy hogyan kössem direktbe a helyzetjelzőt Seat Leon 2004-es autón?

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.03 0 0 17613

GE lett a vége :)

Sztem jól döntött :)

Előzmény: -peter (17612)
-peter Creative Commons License 2016.06.03 0 0 17612

Philips hosszabb élettartamra képes mint a GE, és a legrövidebbre az NBU

SVS2.0 hosszabb életű de nem olyan erős fényű.

ha van pénz, Filipszezzél :)

Előzmény: yotti (17611)
yotti Creative Commons License 2016.06.02 0 0 17611

Köszönöm,akkor körül nézek az oldalon.

Előzmény: Wicked Belzebub (17610)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.06.02 0 0 17610

Itt találsz bőséges kínálatot. Amennyiben a legnagyobb fényerőt szeretnéd, úgy Osram NBU, vagy GE MU. Vagy ha belefér, akkor a Philips X-treme Vision. Természetesen a teljesítmény itt is az élettartam rovására ment. Remek kompromisszum lehet az Osram SVS 2.0, ahol egy picit kisebb fényerőért hosszabb élettartamot kapsz.

Előzmény: yotti (17609)
yotti Creative Commons License 2016.06.02 0 0 17609

Üdv.

Azt szeretném kérdezni,hogy projektoros lámpába melyik izzót érdemes most venni?(Superb H7).Nem igazán követem mostanában az izzók fejlődését.Eddig Extreme powert használtam.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17608

...ennek a masolata pedig valoszinuleg a te haztartasodban is megtalalhato, 1937 ota mindenki ezt koppintja:

http://glamox.com/de/products/l-1

Előzmény: Nick_X14XE (17607)
Nick_X14XE Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17607

Én ezt a forma lámpát láttam már több amcsi filmben:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40063986/

Kicsit olcsóbb ugyan. :)

Előzmény: Törölt nick (17600)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17606

En is a lakasba vettem, a sajat iroasztalomra. Az irodaban senkinek nincs asztali lampaja, az ottani vilagitas mellett felesleges. Itthonra sokkal fontosabb, ha forrasztani, crimpelni vagy szetszedni kell valamit, vagy papirmunka van, egy jo asztali lampa elengedhetetlen.

A masik dolog, hogy nekem fontos a haptika. A huszeuros Ikea asztali lampa sem vilagitott sokkal rosszabbul, csak rozoga volt az egesz, szar volt hozzaerni amikor be kellett allitani. Minden, amihez hozzaerek, legyen fembol, fabol, vagy minosegi ipari muanyagbol, legyen hatarozott kapcsolasi pontja, stb. Mindenkinek megvan a maga mozija. Nekem ez.

Bocs az offolasert.

Előzmény: -peter (17605)
-peter Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17605

én lakásba értettem a 230 eurós lámpát :)

Munkahely... ki mit szokott meg, én ha lehet napfény mellett dolgozok, másik m.helyen éjjel-nappal ment a neon, itt én kapcsolom akkor ha akarom a neont, de 90% le van kapcsolva, csak a monitort kell bámulni.

Kislámpám 14 éves korom óta nincs, és nem is hiányzik.

Más az értékrend. Ezt teljesen meg tudom érteni.

Autószerelős ruhám nekem is van, egy kantáros gatya, abból én sem vennék újat. Öltönyt is csak temetésre, lagzira kell felvennem, de az ismerős autókereskedésbe ment eladónak, neki kellett vennie hármat első héten.

Előzmény: Törölt nick (17604)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17604

Mindenkinek mas a fontos. Nekem az oramat leszamitva nincsenek ekszereim, 1 db oltonyom van (egy tizeves Strellson), 32-es 7-8 eves tv-m van, es ha az olajos autoszerelo farmerom elszakad, negyedszerre is megvarratom 500 forintert, mert ujat venni pazarlas. De egy iroasztali lampat parszaz euroert? Minden tovabbi nelkul. Azt minden nap hasznalom, nem disznek veszem.

(A Tolomeo egyebkent muszaki szemmel nezve is otletes, a femhuzalokat az ureges lampakarba rejtett rugok feszitik.)

Előzmény: -peter (17603)
-peter Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17603

23 euróért még vennék lámpát, de az hogy 10ezernél többet kiadjak egy lámpáért, olyan nincs.

nem hogy 80ezret....

ha nyernék a lottón talán :)

Előzmény: -peter (17602)
-peter Creative Commons License 2016.05.27 0 0 17602

230 euró egy lámpa?

te bolond vagy?

Előzmény: Törölt nick (17599)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.26 0 0 17601

Munkahoz a Luceplan Fortebraccio praktikus meg, a pisztolymarkolattal lehet mozgatni a lampat.

https://prediger.de/shop/luceplan-fortebraccio-led.html

Előzmény: Törölt nick (17600)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.26 0 0 17600

De a legszebb lampakat szerintem az olaszok csinaljak, azon belul is az Artemide.

Akit nem utottek sziven a Philips arai, kattinthat:

https://prediger.de/shop/artemide-design.html

A Tolomeo pl egy klasszikus, minden masodik mozifilmben vagy tevesorozatban ez van az asztalon:

https://prediger.de/shop/artemide-tolomeo-tavolo-led-direkt.html

Vagy a flancos ugyvedi irodak elengedhetetlen kelleke, a Tizio:

https://prediger.de/shop/artemide-tizio-led.html

Előzmény: Törölt nick (17599)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.26 0 0 17599

Ahogy masok is irtak: munkahoz, furdobe, konyhaba hideg fenyt, nappaliba/haloba meleget.

Ha tehetek egy bogarat a fuledbe: nezd meg a Philips integralt LEDes lampait:

http://www.philips.de/c-m-li/waehlen-sie-ihre-leuchte

Egy hatranyuk van, hogy nem olcsok.

http://www.philips.de/c-p/302063016/instyle-deckenleuchte

http://www.philips.de/c-p/403394816/myliving-pendelleuchte

Előzmény: -peter (17594)
ekowob Creative Commons License 2016.05.26 0 0 17598

Kinek a papné....

Én rosszul vagyok a melegtöl. Nyomaszt. Éjjel egy "sárga lámpás" (nátrium?) utcán sem megyek végig szivesen. Nálunk a ledek elött mindenhol fénycsövek voltak, mert nem bírtam az izzók fényét.

Előzmény: Draganovic (17597)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.24 0 0 17597

Lakásban a hideg az borzasztó és barátságtalan ,próbálkoztam és mindenhol visszacseréltem melegre ,konyha ,fürdő naturál amúgy én mindenhova meleget tettem.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17596

Szia

Meleg

15-21 között érdemes választani :)

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17595

Furdobe, konyhaba mehet hidegebb, nappaliba, haloba meleg. 

-peter Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17594

Nahát, ez komplett lámpa 2100-ért, jó hogy megnéztem a linket, már azt hittem, ennyiért csak a szalagot kapom meg.

milyen színűt rendeltél? Cool, natural, warm? Ezzel mindig bajban vagyok, hogy lakásban a meleg vagy a natúr fehér szín jobb. Nem szeretem a hidegfehér fényt, tehát ez nálam nem játszik.

Előzmény: Törölt nick (17593)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17593

Több ledlámpát rendeltem kintről. 2db 21 wattos lámpa, 1 db15 wattos, 2 kicsi 9-es. Ezek árban olyan 20-22 körül álltak meg.

Ilyesmi lehetett, csak olcsóbb lett, meg ez süllyesztett, mienk meg nem:

http://www.ebay.com/itm/6W-9W-12W-15W-18W-21W-Dimmable-CREE-LED-Recessed-Down-Panel-Light-Lamp-Bulb-/171826749437?var=&hash=item2801ac1ffd:m:mXdLyXBLT9tiRlgOliQ-o3w

21 wattos van a szobánkba feltéve, eddig kellett éjjeli lámpa olvasáshoz, most már nem :D

Lent a nappaliban nem volt olyan izzó, ami elég lett volna, pl takarékos ugyan, de 100 wattosnak megfelelő izzó volt betekerve és nem adott annyi fényt, mint az a 21w.

Ami a durva az a megoldása a lámpának, egyet sikerült kilőnöm és szétszedtem (én voltam sajnos a hibás :D):

Körbe fémkeret, erre ráragasztva a ledszalag, felette középen egy opál műanyag, felette egy tükrös felületű papírlap, alul (amit kintről látsz) szintén opál műanyag. Evvel a megoldással nagyon jól szórt fényt ad és hihetetlen erőset. Gyakorlatilag 160 fokban világít, még a mi szobánkban is tökéletes, ahol 2.1 méter a belmagasság.

Lehet mondani, hogy ok, de 21 watt, de ekkora fényt egy izzó se tudott még úgy sem, hogy az ufolámpa opál üvegjét levettem.

Gyári megoldásukban az adapter hozzá, aminek a lámpán belül van helye amper állítású (legalábbis én beleraktam), azaz a fesszel játszanak.

Sajnos pont ez miatt sikerült az egyiket kilőnöm, mert tesztnél nem normálisan kötöttem össze, hanem csak összeérintettem és több érintés kilőtte az egyik ledet, amitől megszakadt a szalag.

Raktam másik szalagot bele, de 12V-s a szalag így másik adapter kell majd hozzá, s megy le garázsba pilácsnak :)

Nekünk bevált. Vannak szebb lámpák a világon, mi inkább praktikusságra megyünk :D

Előzmény: -cobra. (17591)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17592

Tapasztaltam hogy hatalmas különbség van 1200ft-os kínai LED és 10000 ezer ft-os kínai LED között,főleg ha esetleg angliából vagy németből postázzák.

Amit lehet szerintem érdemes a lumenet vagy DT-xenon-ról rendelni.

Előzmény: -cobra. (17591)
-cobra. Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17591

Az a baj a kínaival, hogy nagyon nagy a szórás árban és minőségben is és gyakran nincs a kettő összhangban. Én már nem veszek kínait ha nem muszáj, értsd nincs alternatíva márkás gyártótól (pl Philips, Osram). Gyakran olyan specifikációkat írnak, hogy az ember haja égnek áll, de ez jelentheti azt is, hogy egyszerűen nincs tisztában azzal amit árul, mert ő is úgy veszi X gyártótól. Aztán lehet ugyanazt veszed egy másik eladótól jó specifikációval csak éppen kétszeres áron.

Előzmény: Törölt nick (17590)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.23 0 0 17590

Konyhánkba ledet tettünk a normál izzó helyett,  fél év után kiégett ott,  ahol a sima izzó évekig simán ment.

Osramnak még bírja,  meglátjuk meddig.

Bezzeg fent a szobákban a komplett kínai ledlámpa teszi a dolgát hihetetlen fényerővel xd

Előzmény: Wicked Belzebub (17589)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17589

Az izzó már a múlté és szeretem a LED-et:))

Előzmény: -peter (17588)
-peter Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17588
miben jobb a led? miért ragaszkodsz hozzá?
Előzmény: Wicked Belzebub (17587)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17587

Mivel a lampatest arra ven tervezve...

En jovo heten megcsinalom, h ne villogjon szaporan, nekem tetszik a led :)

Előzmény: -peter (17585)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17586

Jol latod.

http://www.tme.eu/hu/katalog/teljesitmeny-ellenallasok_100511/

Igazabol se nem controller, es a CAN-hez sincs koze.

A fogyasztok aramfelvetelenek felugyelete a CAN letetol teljesen fuggetlen.

Előzmény: -cobra. (17583)
-peter Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17585

Az osram 7507 PY21W jobbnak tűnik számomra.

Előzmény: Wicked Belzebub (17579)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17584

Szép szine van és élesebb de mintha gyengébb fénye lenne,ez nem biztos hogy baj,mert elég ez is.

Én ezzel szemezek régóta

http://m.ebay.com/itm/321949618336

-cobra. Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17583
Előzmény: Wicked Belzebub (17582)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17582

Nagyon picit gyengébb, viszont hamarabb felgyullad, tovább van max fényerőn, mint az izzó. 

Meg kell bontani, nem nagy dolog. A DRL-hez is meg kellett bontani...

Előzmény: -cobra. (17581)
-cobra. Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17581

Köszi a képeket.

Vetítési képe és a színe szerintem szuper, a fényerő mintha egy picit gyengébb lenne.

(Kár hogy mókolás nélkül nem lehet betenni. Gondolom egy ellenállás közbeiktatásával javul a helyzet, de akkor meg kell bontani a kábelezést, nem?)

Trotter66 Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17580

VAG: VW, Audi, Skoda, Seat

P3= Toyota Prius Mk3.

Előzmény: -peter (17577)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17579

Az ígért fényképek:

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17578

Von Adolf Gegründet :)

A tobbit kitalalod.

Előzmény: -peter (17577)
-peter Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17577

VAG az melyik márkákat foglalja magába?

és a P3 az mi? Mert az A3 biztos audi a3 lehet.

Előzmény: Trotter66 (17576)
Trotter66 Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17576

Ez az összes pár éves VAG konszern-termék tudja. Én speciel A3-ban próbáltam, de a 2009-es P3-ban is benne van ez a fícsör. :)

Előzmény: -peter (17571)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17575

Ó,  van két 40w ledlámpám,  most garázsvilágításként megy.  Nem mondom,  hogy szétvakítaná az embert,  de combo,  azaz van benne szúró,  az szépen vakít,  pláne párban.

Vagy rendelek amcsiknál ledsort,  80-120 wattosat,  az már büntet xd

Abból is van combo,  de sajnos ezek nem e jelesek,  így csak Tetőre mehetnek xd

Előzmény: -peter (17572)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17574

Le áll egy disco elé égnek küldi ,csalogató fénynek hogy megtalálja a jónép a didzsit :D X összegért :D

Előzmény: -peter (17572)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17573

Igen előre fele is meg hátrafele is hogy hány %-os emelkedőnél csinálja még nem figyeltem ,de szerintem már enyhénél is ,fékről lelépsz befog 2 sec-ig vagy gázadásra egyből enged ,gyakorlatilag észre sem veszed ,az enyémben legalább is jól van hangolva,jó dolog ....ez egy aszisztens közép vagy középfelső kategoriában már alap felszereltség mind az automata fényszóró eső szenzor ,sötétedő tükrök stb

Amíg nincs nem hiányzik ,de amint beül az ember egy olyan autóban amiben van ,rá jön hogy jó dolog :)

Előzmény: -peter (17571)
-peter Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17572

tetőre refi? De akkor valami nagyot, mint a légimentők keresőlámpája.

Á te nem használnád.... á, barmokra biztos sosem villognál ezerrel, ezt úgysem nézem ki belőled  XDDD

Előzmény: Törölt nick (17567)
-peter Creative Commons License 2016.05.21 0 0 17571

néhány éves Jettában benne van a visszagurulás gátló. Emelkedőn megállsz, fékezel vagy kézit húzol, mindegy...

1-be teszed és amikor a féket elengeded, ő megtartja pár mp-ig a kocsi visszagurulás nélkül. aztán ha nem nyomsz újra féket, vagy nem húzod be újra a kéziféket, el kezd gurulni hátra.

Aki ilyen kocsin vizsgázik, annak nem kell emelkedős indulást csinálnia.

én is pár napja hallottam róla, meglepődtem.

Előzmény: Wicked Belzebub (17566)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17570

Az olyan bunko dolog :)))

Előzmény: Törölt nick (17569)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17569

De szépen tudod kifejteni a szimpla ellenállást :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17568)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17568

Most beszeltem apammal, fog kapni egy muterhelest, oszt jovan :)

Előzmény: Törölt nick (17567)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17567

Én úgy tudtam ez benne van minden automatában, de akkor megnyugodtam, neked se tudja :D

Viszont még mindig elmebeteg egy jószág ez az automatájával :D

Indexbe viszont eszembe nem jutna ledet tenni, nekem se villogna lassan... Kéne bele másik relé

Viszont a tetőre kéne valami jó kis refi. Nem mint ha használnám, de jó lenne, hehe :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17566)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17566

Nem, miert tudna? Nekem is gurul hatrafele emelkedon az autom. 

Előzmény: Törölt nick (17565)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17565

Hehe

Ha a hondád maradi én mit mondjak az ignissel xd

Ez ahhoz képest lábbal hajtós technika, de így szeretem

Szerinted automata váltóm tud visszagurulás gátlást?  Elég alap dolognak számít.  Persze,  ha behúzom a kéziféket xd

Előzmény: Wicked Belzebub (17559)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17564

Igazából ez kéne :D

Előzmény: Draganovic (17563)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17563

Na meg van ,más a fényviszony enyhén szólva :D ,izzónak mint ha szebb szine lenne :)

Nem tudom szerinted?

Előzmény: Draganovic (17562)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17562

Az autómhoz pl itt egy itt LED van az index-ben hát engem nem győzött meg .....

Viszont láttam még videót azon meg nagyon jó volt ,ez lutri vagy be jön vagy nem teljesen nem lehet biztosra menni :(

A P13W menetfényt a 3 LED-el találtam el ami már diaggal sem tárolt pozitív jel szakadást,francia nagyon érzékeny a BSI ami figyeli az autó minden zegét zugát.

Előzmény: Draganovic (17561)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17561

Kiváncsi vagyok rá ,láttam egy párat már élénkebb,élesebb ,erősebb ,kiváncsi vagyok ez milyen szép sárga :)

Én is tervezgetem ,de nagyon körberágom ,hogy milyen legyen :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17560)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17560

Szerintem megoldom, h jo legyen, nagyon tetszett a fenye :)

Előzmény: Draganovic (17558)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17559

Hat, a Honda nemely dologban maradi, viszont atombiztos :)

Biztos tudnek, de nincs kedvem. Dupla sebesseggel villogott, kb. 

Toluk van, persze, nem problema :)

Előzmény: -cobra. (17557)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17558

2W elég kevés a 21-hez képest nem jó az ellenállás,ebay -en is a normálisabbakat ami már 10 ezer ft 2 db úgy hirdetik hogy a modern autók több mint 80%-ban működik + ellenállás nélkül ,egy új BMW -ben lehet jó viszont egy új C5-ben pl már nem jó ,néha lutri még a drága LED is.

Lumenet-en szerintem visszaveszik.

Nincs kiemelve hogy az autó kontrollere miatt + ellenállás lenne benne "can bus-os" reklámnyelven :(

Előzmény: Wicked Belzebub (17556)
-cobra. Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17557

Gyorsabban villog? Azt hittem ez már nem nagyon szokott előfordulni. Tudsz esetleg videót is csinálni róla?

(Ha nagyon nem tetszik és Lumenetről rendelted, akkor elvileg vissza lehet vinni/küldeni.)

Előzmény: Wicked Belzebub (17556)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17556

Beraktam a ledeket. Csinaltam fotokat, holnap feltoltom oket. Az eredmeny tobb, mint kielegito, talan egy hangyafasznyival gyengebb, mint az izzo. Meg a szine is passzol. 

Viszont az Accordban gyorsan villog. Nem basz szet az ideg, aaaa, dehogy. 

Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17555

Asszony is hogy hú neki kell ilyen ,mert mennyire erős és látni vele ,vettem neki a skoda Octavia 2 -be csak P21W foglalattal ott viszont botrány,oda hátrafele világítós kéne ........

Viszont a Peugeot 508 SW be meg tökéletes még túl is teljesít.

Nekem itt a tolató itt az a lényeg hogy mindenhova világítson és ezt ez a LED teljesíti is,gyárilag az indexen kívül minden LED így már,még az indexeken gondolkozom de nem tudom hogy érdemes e.

Előzmény: Draganovic (17554)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17554

Nekem ez az olcsó "szutyok" van benne és érdekes módon bevállt pedig mindig befürödtem az olcsó LED-ekkel meg úgy álltalában ,de ez az egy az ellenpéldám :)

http://www.ebay.com/itm/2-Xenon-White-No-Error-Canbus-T15-W16W-5630-COB-15-LED-Backup-Reverse-Light-Bulb-/161877597766?hash=item25b0a81e46:g:RIYAAOSw~bFWODGH&vxp=mtr

Előzmény: -cobra. (17553)
-cobra. Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17553

Na de milyen az a LED? :)

Előzmény: Draganovic (17552)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17552

Tolatóban nekem W16W van LED ezt tudja:

Előzmény: Törölt nick (17544)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17551

Kábeleket nem égetsz szét nekem H8 35W helyett átfaragott H11 55W van a H8 helyén no problémó :)

Előzmény: -cobra. (17549)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17550

Itt egy valóban 100W-os LED az aluminium ház amin rajta van az a hüttés amire szüksége van hogy ne süsse szét magát,ehez viszonyíts hogy igaz lehet e a 50 és 80W LED :)

Szerintem 1- maximum 15 Watt-ig tudják megoldani a hüttését én 7.5 watt -ot tartom reálisnak a 80 amit ráírnak szerintem az az érték pl egy 80 Watt-os izzószálas fényforrás erejének felel meg ,de ezt is kétlem.

Szerintem mint az 5000W-os hangfal esete 5000Watt persze egy másodpercig míg szét nem robban :)

Előzmény: -cobra. (17549)
-cobra. Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17549
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17548

Erre én is kiváncsi vagyok élőben milyen! Csinálj képet!

Előzmény: Wicked Belzebub (17547)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.20 0 0 17547
Előzmény: Draganovic (17546)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17546

Ha tudsz csinálj képet légyszíves meg hogy nyavajog e az autód kontrollere,az ellenállást jól el van e találva.

Nekem olyan kéne ami mindenfele világít.

Amit próbálsz az csak oldalra és hátra világít vagy elsőre is?

Előzmény: Wicked Belzebub (17543)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17545

Xenon ebay-ről? No azt ne, ne akarj mindenkit elvakítani please...

Ha valamit, no azt nem fogod tudni belőni, nekem volt anno bent, 2 hétig, ki is vetettem, mert nem jó. Vagy közelre túl sok, messzire nem látsz vagy mindenkit elvakítasz vele...

Cseréld le a lámpákat újra, s jó lesz a fényerő. Ha nem, akkor éjszakai vezetéshez szemüveg, sokat számít (én is használom, mert kell)

Előzmény: Törölt nick (17536)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17544

Őőőőőő, 4W osram van bent 21w helyett és erősebb :)

Az a baj a ledeknél, hogy nagyon számít milyen led az a led...

Van nekem itthon szalagom, mocsok erősnek hirdetve, háááát nem az :D Ugyanakkor hozott ismerősöm egy egész jó szalagot (amcsi ledekkel gyártva, magyar cég teszi össze), no abból egy fél méteres nagyobbat világít, mint kínai erősből 2 méter. Pedig a magyar vízhatlan, azaz van rajta egy átlátszó plusz védő réteg is...

Jah, hogy a magyar szalag az nem 1000ft, mint a kínai? hát van ilyen :D

Előzmény: Draganovic (17542)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17543

Nalam van egy uj generacios Osram led, az amelyik mar hatrafele sugaroz. Holnap berakom az elso indexbe es beszamolok...

Draganovic Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17542

7.5 A -max 15 A lehetnek a 80 W-os-nak mondott LED a 80W-ot is bírná kb 3 sec-ig :) innen nézve tényleg 80W-os :)

A 7.5 watt-os LED megfelel egy 21 W-os izzó fényerejének kb.

Előzmény: -cobra. (17541)
-cobra. Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17541

Azt nem tudjátok, hogy mennyire egészséges ilyen 30/50/80/100W-osnak titulált LED-et belerakni a 21W-os izzó helyére? Gondolom ezek a fogyasztási adatok köszönő viszonyban sincsenek a valósághoz képest. Nekem is kellene valami brutál fényű a tolatóba (T20), mert a garázsbeálló elég sötét és hosszú tud lenni.

Előzmény: Draganovic (17537)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17540

Ugyan abban a lámpában nincs nagy külömbség az izzók között mint azt várná az ember pl nem lesz belőle xenon sosem ....

Olyan nagy változást nem lehet várni egy izzótol minőségben van szórás az izzó jó fókusza ,élettartam ,fényterítése ,elosztása

GE is ku....va jó izzó én szeretem szabad szem tuti nem látja a külömbséget GE és Osram között.

Előzmény: Törölt nick (17539)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17539

Most akkor nekem jók a lámpáim vagy sem? Mert ugye a régi hagyományos izzó is olyan jól világított mint az OSRAM NBU...

Előzmény: Draganovic (17538)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17538

Egy jó lámpában a szar izzó is jobban világít mint egy gyenge lámpában a fullextrás :( sajnos 80% szerintem attól függ milyen a lámpa vagy a projektor minősége.

Meg nagyon lefele világítanak a lámpáid.

Előzmény: Törölt nick (17531)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17537

Itt próbálkoznak még vele de.........ebből is azt érdemes meg venni ami minimum 10 ezer ft és németből vagy angliából szálítják ..én azt tapasztaltam.

http://www.ebay.com/itm/2pcs-CREE-XBD-100W-1156-S25-P21W-BA15S-LED-Backup-Light-Car-Reverse-Bulb-Lamp-/152062818003?hash=item2367a676d3:g:aWYAAOSwKfVXGN5K&vxp=mtr

Előzmény: -cobra. (17521)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17536

Ma este kipróbálom menet közben. Igen van egy kis emelkedő az ajtóig és az autó sem egyenes síkon áll, hanem az eleje lefelé billen. Azért is tűnhet rövid sugarúnak.

Pár napig még tesztelem az izzót, ha nem válik be küldöm vissza és jön a xenon helyette ebayről.

Előzmény: Törölt nick (17535)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17535

Szia

Picivel a paca erősebbnek néz ki :)

Próbáld ki használat közben, picit erősebb lesz, de fényévekkel nem. A 100 meg 130% nem fényerősséget jelent sajnos és a ge izzói alapban sem rosszak.

Volt nekem is ge alap izzó, meglepően erős tud lenni, nb inkább a színnel játszik, bár picit erősebb is, éjszaka út közben ki kell próbálni.

Amúgy hány méterre világít sík szakaszon a lámpád? Mert nekem ez kevésnek tűnik, van kis emelkedő az ajtóig?

üdv

Előzmény: Törölt nick (17534)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17534

2004-es Seat Leon.

1 hete volt beállítva a lámpamagasság hivatalosan eszközzel.

Előzmény: Julian86 (17533)
Julian86 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17533
Sajnos nem minden lámpatest tudja kihozni a különbséget, nekem is ez volt, hogy nem lett jobb. De ugyanazzal az izzóval faterom autójában sokkal jobb lett, mint egy alap izzóval.

Illetve érdekes a vetítési képed, milyen lámpa ez?
Adm Creative Commons License 2016.05.19 0 0 17532

Miért, mégis mit vártál? Hogy a plussz fényerőtől felolvad az aszfalt? Nagy különbségek nincsenek, de ami van, az nem egy ilyen fényképen fog kiderülni. Másrészt állíttasd be a fényszoróidat, mert már az első képen is vacak.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 17531

Mélyen csalódott vagyok. Rohanok haza a munkahelyről, hogy betegyem a frissen megérkezett Osram Night Breakereket.

Csináltam a régi izzókról egy képet, hogy majd itt vagánykodok milyen király fénye van az Osramnak. Beraktam majd vártam a hanyattvágódást, de SEMMI!! Szinte teljesen ugyanolyan az erőssége a színe a terítése mint az pár száz forintos alap tunsgram izzónak. Vicc!! Komolyan!

Egyszerű pár száz forintos tunsgram izzó:

Ez pedig a drága csilivilli OSRAM NBU:

Szóljatok ha láttok különbséget! Holnap küldöm vissza az Emagnak! Hihetetlen!

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 17530

Őőőőőő, annak a hondának beszart a motorja, a javítási összeget is tudom mennyiért csinálták meg, de azt nem vállaltam, pedig először kevesebbnek nézett ki a dolog:

650.000Ft, ebben a szerelő óradíja még nincs benne csak a külsős cégek munkái, mint köszörülés.

Nem volt egy jó vétel, pedig nagyon annak tűnt... Szerelőm, aki megvette tőlem is szívott, mert nem ennyire számított :D

No meg elegem lett a hondából egy életre, annyit összesen nem költöttem autóra, mint arra az egyre.

Inkább vezetek szutyukit, de odaérek mindenhova és még vissza is, mint hogy elmondhassam nagy autóm van :D

Az alkatrészárak hozzá meg a vicc kategória és nem suzukihoz hasonlítva.

Hozzáteszem az előző ignisemben 450.000km környéke volt és sosem volt semmi baja, olajat nem evett, tette a dolgát, no ilyenből ültem át egy 180.000km-es kocsiba, japán, eszembe nem jutott, hogy így járok majd, hisz jó állapotú volt amúgy.

Szóval most van egy jóval fürgébb, jobb fékkel, de papíron kisebb méretekkel rendelkező autóm (hozzátenném a csomagtartója jobban kihasználható az ignisnek, ami egy vicc, pedig így van :D, ha érdekel leírom miért)

Elhatározás meg megvan, ha cserélem is 5-10 év múlva, nem váltok többet márkát. Lesz sxcross helyette oszt jónapot :D

Addigra emészhető árakon lesznek a 10 évesek :D

Üdv

G

Előzmény: -peter (17529)
-peter Creative Commons License 2016.05.18 0 0 17529

Ja, megkaptad... Kellett neked egy Hondát eladni. igaz, Wicked? :)))

Előzmény: Törölt nick (17517)
lautnermark Creative Commons License 2016.05.18 0 0 17528

Gábor, egy sima 21 W-s izzó mi a franctól halogén? H21-s talán?

Előzmény: Törölt nick (17524)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17527

Akkor jó xd

Én meg amilyen gyakran nyitok motorháztetőt... 

Viszont be lett üzemelve a garázsajtóm,  most kapott zsírt is minden csapágy.  Vigyázni kell hogy nyitom xd

Előzmény: Wicked Belzebub (17526)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17526

Nekem aztán ráér, kevés helyet foglal :)

Előzmény: Törölt nick (17525)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17525

Jah Uram, sztem intézzük postán a dolgot, az életben nem jutok el hozzád ahogy nézem :D

Hétvégén ugyan megyünk Vörösvárra, de már korán és nem fogok tudni megállni. Bár ha még ráér pár hetet, akkor egyszer csak össze fogom tudni hozni :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17523)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17524

Hali.

Nekem ez van bent:

OSRAM LEDRIVING PREMIUM 7556CW-01B LED P21W 4W 12V 6000K BL1

Ignisnek úgymond vízszintesen van bent a led, szépen terít, nagyobb a fény, mint halogénnel volt, de pl régi hondába nem lenne jó.

Egyet bánok azóta is, hogy nem melegfehéret kértem, nem jó ez a hideg fény, ez már nem fehér, inkább kék, ami nekem nem tetszik :D

Viszont az új árát már nem adnám ki érte, de én spúr sváb vagyok :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17523)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17523

Igen, ez mar eleg szimpatikus. En probaltam a regebbit, de a mi autonkba olyan kell, amelyik hatra is sugaroz, ahogy irod, szoval a regebbi az nem tudott annyit, mint egy izzo. Ez akar tudhat! 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17522

"Off-road only"

-cobra. Creative Commons License 2016.05.17 0 0 17521

Osram új P21W és PY21W LEDjeiről mi a véleményetek? Látom nagyon új, még a gyári honlapon se találtam meg. 

https://lumenet.hu/osram-ledriving-premium-7557ye-02B-led-py21w-2w

https://lumenet.hu/osram-ledriving-premium-7556Cw-02b-led-p21W-2w-12v

@Wicked: szerinted ez jó lenne az első lámpába? Az eddigi retrofit LED-ekkel az volt bajom, hogy főleg előrefelé sugároztak, de nekünk pont az index izzó előtt van egy csík a lámpatestben, amiben a helyzetjelző van így az a vetítés nem előnyös.

Az új Osram PY21W LED pedig pont ellenkezőleg, elsősorban hátrafelé és oldalra terít, hogy a foncsor felületét ki tudja használni.

tigrisfog Creative Commons License 2016.05.16 0 0 17520
Előzmény: Draganovic (17519)
Draganovic Creative Commons License 2016.05.16 0 0 17519
Előzmény: tigrisfog (17518)
tigrisfog Creative Commons License 2016.05.15 0 0 17518

Neked egész pontosan miféle LED va na tolatóban? Nekem is jól jönne! Linekt tudnál adni?

Más: urak, H7-ben van valakienk tapasztalata 5000K körüli fehér izzóval? Mit érdemes oda nézni? Akár, amit itthon si lehet kapni, de ebay/ali is szóba jöhet? 

Netán vki próbálta már a Xencn idevágó, 65W-os 5300K-s izzóját? Mert ha olyan jó, mint amilyen sárga a 2500K-s, akkor OK a dolog. 

http://www.ebay.com/itm/XENCN-H7-12V-65W-5300K-Xenon-White-More-Bright-Car-Light-Bulbs-Halogen-Headlight-/262306276582?hash=item3d12ac24e6:g:m78AAOSwxcRW-PGA&vxp=mtr

Előzmény: Draganovic (17487)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.14 0 0 17517

Szutyuki? Ezt megkaptam :D

Eddigi ge sportlight volt mókás, full kékes búra és majdnem sárgán világít, ezen kiakadtam, de imádtam azt a színt :D

Ami poén, hogy philips xtreme is ugyanazon színen tündököl :D Semmivel nem érzem erősebbnek viszont a sportlighthoz képest, bár még sok tapasztalat nincs vele.

Előzmény: -peter (17515)
Julian86 Creative Commons License 2016.05.14 0 0 17516
Ugyanez a tapasztalatom az NBU-val kapcsolatban, mint neked. Skoda Octavia Tour, távolsági az égben, sötét aszfalt, nagyon meleg bura.
Előzmény: -peter (17515)
-peter Creative Commons License 2016.05.12 0 0 17515

nagylámpás Ford Fiesztát használok. Az a tapasztalatom H4 izzókról, hogy az Osram NBU közelre vakítóan erős fehér, de 10-15 métertől távolabb már gyengébbnek érzem, ott erősebb tőle a Megalight.

GE egyenletesebben terít mindenhol, az NBU 15 méternél közelebbre erősen koncentrált fényt vetít, távolabbra és főleg jobb szélre gyengébb.

GE oldalra is jobban világít szerintem.

Ja, és ha az NBU-t távfényre kapcsolom az út majdnem végig sötét, annyira felhord az égbe, ha meg belövöd h a távolsági jól hordjon akkor meg a tompított lesz rövid.

szóval én beraktam a dobozba az NBU-t, vésztartaléknak jó. Ennyi. Más autókban lehet máshogy világít, de nekem ez a tapasztalatom vele.

GE-ről meg jó a véleményem, de az élettartamáról még nincs infóm.

ami viszont tetszett, az az Osram AllSeason, na annak a tompított és táv. fénye is megfelelő és nem olyan vakító fehér, mit az NBU. Ne tévesszen meg senkit a sárgás búra, bizony fehér fénye van annak az izzónak (az én autómban legalábbis).

ja, kozgab egy Szutyuki Ignist vagy Swiftet használ.... tehát 2 gyártónál hasonlóak a tapasztalataink az NBU kapcsán.

Előzmény: Törölt nick (17514)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.12 0 0 17514

Szia

Megalight sárgásabb, osram fehérebb.

Megával nem fog szembevakítani minden tábla, ha refivel mész és nekem jobb terítést adott, nb meg kocsi előtt nagyon erős, távolt ezért gyengébben látod.

Én ge termékeit jobban szeretem meg a philipsét, osram sem rossz, de másabb, nekem nem jön be annyira.

De ebből háborút is lehet indítani :D

Üdv

G

Előzmény: Törölt nick (17508)
-peter Creative Commons License 2016.05.12 0 0 17513

kb 7 éve vettem egy 1. generációs Avensist, annál volt ugyanez volt a jelenség.

Egyszer nem világított a bal tompított, vmiért felnyitottam a motorháztetőt, és hopp máris világított....

Másnap kapcsolom, világít. Munkába érek, nem megy. Rácsapok a búrára, világít.

Helyzetjelzők dettó ugyanígy csináltak :)

Mind a 4 izzót kicseréltem, onnantól mindig világítottak, csak gyenge volt a fényerő, alig láttam azzal a kocsival este.

Előzmény: Wicked Belzebub (17509)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17512

Osram H8. Mi a fene eghetett igy ra?

ekowob Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17511

Én már javítottam így 21W-os izzót.  :-)

Addig forgattam a foglalattal együtt amíg össze nem ért, és öszzehegesztödött.  :-)
Utána még elég sokáig ment..

Előzmény: Wicked Belzebub (17509)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17510

Annyira egyforma a kettő, h azt válaszd, amelyik a szimpatikusabb. Nem fogsz látni különbséget, itt már a műszerek döntenek. Élettartamban sincs különbség. Mindenki ugyanazt a volfrámot, töltőgázt használja. Nüansznyi a különbség, mindkét izzó a határon dolgozik. 

Előzmény: Törölt nick (17508)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17509

Nem elképzelhetetlen, de ilyet én még nem tapasztaltam, ugyanis, amikor elszakad, ott abban a pillanatban elvékonyodik és mindkét fele megolvad, így egy nagyobb rés keletkezik, ami már nem fog összeérni soha. 

Előzmény: Törölt nick (17507)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17508

Új izzót szeretnék venni.

GE Megalight Ultra +120% vs Osram Night Breaker Unlimited között vacilálok. A tesztekből és a forumból kiderül, hogy az Osram egy hajszállal jobb-erősebb. Árban a GE valamelyest olcsóbb.

Kérdésem az, hogy élettartamra melyik a nyerő?

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17507

Egy másik fórum írták, hogy az izzó a hibás, elszakadt a szál és mozgásra-bemelegedés hatására összetapad és akkor világít.

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17506

Reménykedtem, h kisüléses lesz, és akkor az elektronika, de így izzónál...

Izzónál ilyet? Mérd meg, h az izzó lábánál ott-e a fesz rögtön, vagy egyszerűen csak tegyél oda egy működő izzót. 

Nem ismerem a Leon-t annyira, nemtom, h van-e valamilyen elektronika a világítás rendszerében. 

Előzmény: Törölt nick (17505)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17505

Seat Leon 2004-es. Halogén izzó.

Előzmény: Wicked Belzebub (17504)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17504

Mi, hol, milyen izzo, milyen auto...?

Előzmény: Törölt nick (17503)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 17503

Sziasztok,

Az miért lehet, hogy a világítás felkapcsolása után csak a bal oldali izzó kapcsolódik fel, majd kb 4-5 perc eltelte után felkapcsolódik a jobb oldali is?

Izzócsere segíthet ezen?

-peter Creative Commons License 2016.05.09 0 0 17502

Wicked, otthon van valahol a táblázatom amin a hőfokok szerepelnek.

Megírnád újra? ide vagy emailben tökmindegy. Most ITT kellenének az infók :)

köszi.

Előzmény: Wicked Belzebub (17100)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.06 0 0 17501

Nekem az izzó megkeresése nagyobb feladat volt (cc 3 perc), mint motorház fel, csati le, kupak le, rugó kiakaszt, izzó ki majd fordítva vissza, teszt, másik oldal.... Maga a két izzó cseréje külön-külön tesztekkel (amihez nálam gyújtást is kell adni, mert át lett kötve előző gazdinál, azaz be is kell ülnöm :D) kb 2 perc xd

No a ködösben nem hiába nem cseréltem még ki, az ignisben is katasztrófa, le is kell feküdni, meg is kell emelni :D

Vagy lököst kell leszedni, de annyit nem ér meg a dolog (télen 5x kapcsoltam be, ebből 3x csak utcába, hogy világít-e :D):D

Előzmény: Törölt nick (17500)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.06 0 0 17500

En az Osram Xenarc Originallal jartam igy, amikor a hasznalt Philips XenStart-okat csereltem le, semmi kulonbseg. Mindegy, en meg egyszer nem szedem ki a dobbetetet :)

Előzmény: Törölt nick (17499)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.06 0 0 17499

Csoda történt a héten, csoda:

betettem a philips izzókat, a korábbi sportlight-okat váltja. Néztem a színt, mennyire fehérebb, gyak semennyire :D

Viszont az feltűnt, hogy kisebb a szintkülönbség a két lámpa közt (azóta se állítottam be a jó szintet :D, csak lejjebb van tekerve)

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.05.01 0 0 17498

Koszi! Vegeztem tavaly egy nagyobb merteku kutatomunkat gepjarmu vilagitas teren, ismerem az oldalt ahonnan linkeltel, de az valahogy kimaradt.

Annyit tudok ra mondani, h hmmmm:)

Előzmény: Törölt nick (17497)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.01 0 0 17497

Nincs kotelezo horizontalis beallitas az USA-ban, igy kalibracios minta sincs a vetitett kephez:

http://www.danielsternlighting.com/tech/aim/aim.html

HORIZONTAL AIMING 

These instructions are applicable only to European ECE low beams, because US DOT VOL and VOR headlamps cannot be visually aimed horizontally, and in many cases, cannot be aimed horizontally by any means at all, because no provision for horizontal aim adjustment is provided. [This is because US regulators believe there is no way to define a visual cue, such as a kink in the cutoff, that would allow accurate left-to-right placement of a headlamp beam and that cars will not get in fender-benders that will knock the headlamps out of horizontal alignment. For what it's worth, the Europeans have been successfully aiming their headlamps vertically AND horizontally since 1955. -ed.]

Amit a garazsos kepen latsz, az arrafele street legal. Ha torest latsz egy amerikai autonal, az szinte biztosan azert van, mert a fenyszoroja egy Europaban is forgalmazott modellbol szarmazik, amit beallitottak szimmetrikusra, hogy ne kelljen kulon lampatestet fejleszteni (az ECE fenyszoro teljesiti a lazabb US kovetelmenyeket is).

Előzmény: Wicked Belzebub (17494)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17496

Lehet, mert ott ugye egy árnyékolólemez adja a határolást, de szerintem ott is foltos...

Előzmény: Draganovic (17490)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17495

Persze, h az. Ezen a képen tisztán látszik amiről beszéltem, h korlátozott szögben világít. A lámpatest fölső 30 foknyi területére nem jut fény. A többin sem egyenletes, hiszen a LED-nek is van egy szórása. A volfrámszál ellenben tökéletesen körkörösen világít. Nameg ott a 3 LED, azok között is van nem világító rész. 

Előzmény: Törölt nick (17491)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17494

Már nincs igazán különbség az EU és USA közötti aszimmetrikus kép között. Mindkettő H4-es, elképzelhető, h az USA nem terít akkorát, de a 15 fokos letörés ott is megvan. 

Előzmény: ekowob (17489)
Draganovic Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17493

eg vakíthatja a szembejövőt mint az atom,látszik a képen hogy szórja a fényt minden fele.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17492

A hongkongi oldalon voltak meresek is.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17491

Egy baja van a vetitesi kepnek szerintem, hogy kisse foltos a felepitese miatt.

http://led-obzor.ru/fotoobzor-svetodiodnyih-lamp-philips-ultinon-h4

Elso generacionak elmegy. A gugli orosz, amerikai, szingapuri, ausztral oldalakat dob ki ra, gondolom nem veletlenul forgalmazzak oket olyan orszagokban, ahol kicsit lazabbak a kovetelmenyek.

A vetitesi kepe szerintem akkor lesz nagysagrendekkel jobb, ha autoizzoban is tudnak majd csinalni led-szalas kivitelt:

http://www.osram.de/osram_de/produkte/lampen/led-lampen/consumer-led-lampen-mit-led-technologie-im-gluehwendel-design/led-retrofit-classic-a/index.jsp?productId=ZMP_1615820

Előzmény: Wicked Belzebub (17488)
Draganovic Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17490

Pojektoros fényszóróban jobb lehet ,de ez így botrány...xenon projisban megnézném a vetítési képét.

ekowob Creative Commons License 2016.04.30 0 0 17489

Elég érdekes ez a vetítési kép. Gondolom az eredeti  sem európai rendszerü. Érdeklene a kiindulási alap, de meglepö mennyivel jobb, mint egy gagyi xenon.

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17488

Szerintem odaát sem, de erre még nem találtam forrást.

Viszont találtam egy képet az említett Philips H4-es retrofit LED tompítottjáról. Borzasztó...

Előzmény: Törölt nick (17486)
Draganovic Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17487

Tolatóban nekem is LED van és kb 5X erősebb a 21w-os izzónál ,meg fogsz lepődni mennyivel jobban fogsz látni korom sötétben tolatásnál.

Előzmény: Törölt nick (17486)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17486

Vegyesek a reviewk, de ez meg az elso generacio, nyilvan vannak gyerekbetegsegei.

http://www.amazon.com/dp/B00U2NHLTI

Mindegy is, mert Europaban nem legalis. A tolatot viszont atgondolom.

Előzmény: Wicked Belzebub (17485)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17485

Ja, meg az sem semmi, h 360 fok helyett 2x kb. 120 fokban szórja a fényt. Innentől kezdve nincs miről beszélni. 

Előzmény: Törölt nick (17484)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17484

H8/H11 LEDet is csinal ujabban a Philips, az ara se semmi:

http://www.ebay.com/itm/231744449676

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17483

Valoban nem, de a tolatolampa menet kozben pont nem eg, azaz nem vakitasz vele senkit (a haztaji xenonokkal ellentetben). Olyankor azert jol jon, amikor valami toksotet helyen tolatni kell.

Előzmény: Wicked Belzebub (17480)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17482

Egy izzora tervezett lampatest sosem lesz kompaibilis egy retrofit LED-del. Es a gepjarmuszabvanyok szigoruak. Nem ugyanaz, mint otthon egyszeruen kicsavarod a szazas izzot es becsavarsz a helyere valami mast. 

Előzmény: Draganovic (17481)
Draganovic Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17481

Ja tényleg most nézem OFF road

Előzmény: Wicked Belzebub (17480)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17480

Nem legalisak.

Előzmény: Draganovic (17479)
Draganovic Creative Commons License 2016.04.29 0 0 17479

Ilyet pontosan nem találok ,de viszont Osram és Neolux az van ezek és jó minőségűel és legálisak ,bár amit linkeltél biztos újabb fejlesztés.

https://lumenet.hu/w5w-led

Előzmény: Törölt nick (17478)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.27 0 0 17478

Europaban kapni ilyet vajon? Eddig sehol nem lattam.

http://www.usa.philips.com/c-p/12841B2/vision-led-exterior-lighting

Julian86 Creative Commons License 2016.04.23 0 0 17477
nekem még a sárga van benne, de már ITT az ideje berakni a simát.
Előzmény: -peter (17476)
-peter Creative Commons License 2016.04.23 0 0 17476

mire gondolsz? én most a GE +120% használom, mert nyár jön, és kímélem a sárgát télig :))

Előzmény: Törölt nick (17475)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.22 0 0 17475

Baj van, baj van, nincs izzófrissítés senkinél? :D

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17474

Az a mega sztem az opel blue izzó, ilyen néven vettem anno át :D Az hogy mennyire blue, mennyire nem az más kérdés :)

Elvileg +50-es.

Küldtem philipset? Akkor mégsem a hondában hagytam? No ezt jó tudni :D Akkor van még egy pár philips nálam :D

Csak a mostani már az újabb, a 130-as, ami nálad van akkor elvileg +100-asnak kell lennie. Ha nem az, akkor tuti nem az enyém.

Előzmény: Wicked Belzebub (17473)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17473

Valószínű nem derült ki több róla, azért nem írtam...

Előzmény: -peter (17471)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17472

Szerintem igen. Más még nem jelentkezett :))

Előzmény: -peter (17470)
-peter Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17471

Apropó teszteltél két GE-t. Az egyik egy GE +120% ami az enyém volt, ez egy GE Megalight Ultra +120%

a másikról csak annyit irtál: GE megalight plusz

ennek mi a pontos neve vajon?! +50% vagy a +90% ?! Mondjuk nagy eltérés nincs köztük.

Előzmény: Wicked Belzebub (17469)
-peter Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17470

Tuti hogy nem, emlékszek vki írta, hogy ő is küldött 1 pár izzót. Nekem így rémlik, vissza kéne keresni  XD

Merénylet és a Philips kié? Mindegyik a Gáboré?

Előzmény: Wicked Belzebub (17469)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17469

Annak majd utana nezek...

Sztem csak Ti ketten kuldtetek izzot...

Előzmény: -peter (17467)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17468

1 ládányit :D

Ha visszajön majd fotózok :D Igaz, én párat küldtem mindenből, nem válogattam ki, fogtam vittem :)

Előzmény: -peter (17467)
-peter Creative Commons License 2016.04.12 0 0 17467

WICKED

Egy darab Osram ALS H7 izzó hiányzik a repertoárból, a többi megvan.

Végülis 19 visszajött a 20 izzóból, nem is rossz arány :)

XD

( vajon akkor a többiek hány izzót küldtek be, ha a Gábor még tőlem is többet vitt? Wehehe )

Előzmény: -peter (17466)
-peter Creative Commons License 2016.04.11 0 0 17466

Egyelőre minden tipusból küldtél vissza legalább 1 darabot, de otthon megnézem, a párja megvan-e mindnek, majd jelentkezek.

kösz.

Előzmény: Wicked Belzebub (17463)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17465

Én azt a ládát adtam oda, ami a korábbi ignisben majd folyamatosan benne volt, csak hozzádobtam még 2-3 párat otthonról :D

De az a láda igen csak meg volt pakolva :D

Egyszer én is mutattam apámnak, furán nézett. A kérdésére, hogy égett már ki izzóm csak annyit mondtam, hogy ignisben? soha :D

Előbb lett bármelyik elajándékozva, mint hogy kiégjen :D Elsőben én cseréltem ki a gyárit, ebben is :D (ugyanaz a típus, osram, ezt szerelték mindegyikbe :))

Előzmény: -peter (17462)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17464

Hali

OK,  bár már haza is értem :) (korábban már láttam ;nem kell várnom xd)

Előzmény: Wicked Belzebub (17459)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17463

Neked még hiányzik izzód?

Előzmény: -peter (17462)
-peter Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17462

Tudom, elhiszem, rájöttem már, amióta itt irogatunk :)

Ja, ha már eszembe jutott, az Excel listában írd már mellé , melyik izzó kié!

és a fennmaradó 3-4-5 izzónak hátha így könnyebben meglesz a tulaja, mert nem hiszem el, hogy mindenki tudja mit küldött.

Nekem könnyű volt, mind új volt, mindnek megvolt a számlája, csak listát kellett írnom róla :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17461)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17461

Na akkor azt szorozd meg min. kettővel, az meg Gáboré :))

plusz egy Honda lámpa :)

Előzmény: -peter (17460)
-peter Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17460

én meg megmutattam a dobozt amit küldtél két munkatársamnak.

Kérdezték:

- Mi ez?

Kinyitottam, feléjük fordítottam:

- Ez itt a tartalék izzókészletem!

Elájultak.  XD

Előzmény: Wicked Belzebub (17459)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17459

Ehh, otthon hagytam a cuccost, hagyjuk :)

Előzmény: Törölt nick (17453)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17458

A 3 centi az kozel van nagyon. Szerintem ne tegyel be ledet, hiaba jobb minoseg az Osram. Nem mondom, h egy kiserletet meger, mert ahhoz meg tul draga.

Előzmény: Törölt nick (17454)
Reléguru Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17457

Prémium egyértelműen erősebb. Brutál fénye van. El fogsz morzsolni egy örömkönnyet, ha meglátod. Kérdezd meg Wicked-et.

A 2886 az 50 Lumen helyett 80 Lumen, szóval jóval több.

Előzmény: Törölt nick (17456)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17456

Az jó.A Standard és a Premium között van fényerőben különbség vagy csak a can-bus miatt drágább az utóbbi?Azonos színhőmérséklet esetén.

OSRAM 2886X W5W MINIXEN halogén jelzőizzó -ez a normálhoz képest láthatóan erősebben világít?

Előzmény: Reléguru (17455)
Reléguru Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17455

Nehéz megmondani az adott szituban. Garis problémánk nem volt még W5W LED-ekkel.

Előzmény: Törölt nick (17454)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17454

Már böngészem az akciót! :-)

Offroad H4 85W mellett hogy bírná az Osram W5W Led?

Az egyik kínai 68 ledes  helyzetjelző pár óra  alatt megpörkölődött azon az oldalon ami az izzó felől volt.3cm-re vannak egymástól. Ugye még nem is volt 38 fok nyári meleg,max 20.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 0 0 17453

Mikor járjak? :D

Vagy délelőtt 10 körül vagy kora este-este (7-8)

Előzmény: Wicked Belzebub (17452)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.07 0 0 17452

Ugy kb mikor jarnal ott?

Előzmény: Törölt nick (17451)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.07 0 0 17451

Belzebub, holnap be tudok ugrani az izzókért, ha neked jó :)

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.07 0 0 17450

Nem emiatt, nyugodt lehetsz, a Facebookon leirja Istvan, h miert. Ne vasarolj most, vard meg az ejfelt, ennyi :))

Előzmény: lautnermark (17449)
lautnermark Creative Commons License 2016.04.07 0 0 17449

Jön az akció, megint felmentek az árak:

DRL102   50800 ft

Ledriving fog 101       125730 ft

Így könnyű lesz akciózni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 17448

Őőőőőőő, nézz meg egy vvt-s suzukit, mondjuk ignis kipufogóját, az nem fél colos :D

A szép, hogy kb ilyen átmérőjű a leömlőnek minden ága is :D Nemrég láttam, ott fojtás semmi, katalizátornál van fojtva kicsit. Japók ennél elmebetegek voltak pöppet... Nem feltétlen alacsony fogyira gyúrtak (m15a ignis vidék 6.5-7 liter, sx4 ugyanevvel minimális különbséggel meg 5.5-6 literrel elvan, cserébe sx lomhább kicsit)

Amúgy sztem vitaránál is igaz, mint ignisnél, hogy enyém is szellős, pedig azért jóval kisebb a motortér :D viszont a dízel ignis olyan, mint a tied, semmi nem ér le, gondolom vitara is hasonló lehet, plusz még ha automataváltós, akkor az is foglal bőven helyet :) Esélyesen már eleve úgy tervezték meg a vitarát, hogy a turbós is átalakítás nélkül mehessen bele.

üdv

G

Előzmény: -peter (17447)
-peter Creative Commons License 2016.04.02 0 0 17447

Látom a talajt a motortérben, kevés az alsó borítás.

A motortér kevesebb mint negyedét foglalja el a motor, csak úgy lötyög benne, és elég hátra van benne elhelyezve.

Fura... nekem a Megánban a csavarhúzó helyén maradt volna, ha bele ejtettem volna :) esélye nem volt alulra esni. Ha mégis, az alsó tálcán maradna.

ja, még motor borítás sincs, a tűzfalon mintha nem is lenne hangcsillapító anyag. Költséghatékony a kocsi :D de inkább halk.

viszont már nem 1/2" csőből van a kipufogója, mint a régi Swiftnek :) van már legalább 1" méretű is XD

Előzmény: Törölt nick (17446)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 0 0 17446

Tudom,  elvakult suzukis vagyok,  de nem láttam még olyan Suzukit,  ami ette volna az izzókat xd

Nagy hely meg sztem a nagytestvér miatt van,  glx-től felfelé Úgy rémlik ledes pilács van benne...

Előzmény: -peter (17444)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.04.01 0 0 17445

A HB3-at nagyon regota hasznaljak tavolsaginak, szerintem pont amiatt, h kb 200 lumennel tud tobbet, mint egy H1, vagy mondjuk H7. A H11-re nem tudok magyarazatot adni, elterjedoben van, h nem a regi halogeneket teszik be, hanem ezeket az ujakat. Ezek persze joval dragabbak, mint egy H1,7, mondhatnam, h osszeeskuves elmelet, es osszebeszelnek :))

Lehet, h a H11 pozicionalasa a fejelese miatt pontosabb...

Előzmény: -peter (17444)
-peter Creative Commons License 2016.04.01 0 0 17444

Wicked

munkatárs 3 napja vett új Vitarát, tegnap megnéztem közelről.

Az első fényszórók mögött 15-20 centi légüres tér van, a lapátkezű is fél perc alatt cserélhet izzót.

Helyzetjelzőt nem figyeltem, de az index hagyományos bajonettzáras PY21W

tompított projektoros és 55W-os H11 van benne, a távolsági tükrös 60W-os HB3

El voltam képedve, miért épp ezeket az izzókat használják, mert a H11-et csak ködlámpában láttam.

Vajon azért választották, mert tartósabb a H11 mint a H7 ?! Vagy mi lehet az oka?

Távolságit sem értem, miért a HB3-ra esett a választás, talán a +5W teljesítmény a H1-el szemben?

Sajnálom hogy nem H1 a távolsági, az örök élet+1 nap szokott lenni :)

szegény srác, még a motorteret se nyitotta fel, én meg fél perc alatt kiszedte és visszatettem a bal első izzóit

XD

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.28 0 0 17443

Én egyet tudok, nekem korábban másik autóban ki volt próbálva féklámpában ilyen sokledes led, semmit nem ért.

A helyzetjelző nem látszódott, a féklámpa világított úgy, mint a halogén helyzetjelzője :D

Az osram tolatója viszont erősebb, de csodát nem szabad várni, de több fény jut a lámpához képest lévő túlsó oldalra is, ami már nekem bőven elég.

Létezik kínai ledből is erős, de meglepő módon azok már hasonló árban vannak, mint az osram :)

Előzmény: Törölt nick (17442)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.28 0 0 17442

Köszi.

Akkor gyűjtögetek még.

Azért egy próba erejéig kipróbálnék egyet mit tud az izzóhoz képest,ha annyira állítják hogy jóval erősebb csak nem kamu.Tolatóba az élettartammal se lehet talán gond.

Előzmény: Törölt nick (17441)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.26 0 0 17441

Szia

Drágább jóval,  de nekem OSRAM lett betéve,  elég erős. 

Ezek a sokledes megoldások sajnos közel sem olyan jók :(

Előzmény: Törölt nick (17438)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.26 0 0 17440

Skodákhoz drága minden :))

Előzmény: ekowob (17439)
ekowob Creative Commons License 2016.03.26 0 0 17439
Előzmény: Törölt nick (17438)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.26 0 0 17438

Sziasztok!

Vélemény,tapasztalat erről a Ledről?

http://www.jofogas.hu/somogy/Skoda_tolatolampa_BA15s_80smd_led_nagyon_eros__45080756.htm?first=1

Tolatóba lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17437

Előző ignis 14.2 jobb, 14.3 bal oldalt a gyári kis vékony szutyok kábellel :D

Sosem égett ki kb, de a paraszttechnika H4 kell bele :D

Japóknál valahogy több fesz szokott jutni az izzókra, de nem értem miért :D

Anno a fogyó NB nálam ment másfél évet, odaadtam kollégának, neki még ugyanennyit, izzóban volt min 30.000km lámpás használat, sztem nem rossz ahhoz az izzóhoz...

Előzmény: Wicked Belzebub (17435)
Adm Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17436

Ha nem felejtem el, rámérek.

Előzmény: Wicked Belzebub (17435)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17435

Akkor azért :))

Nálam 5 éve a Civicen nem volt ritka a 14,5 V, no ott a 2-3-4 hónap volt a jellemző...

Előzmény: Adm (17434)
Adm Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17434

19 éves. Izzókon pontosan nem emlékszem, már mekkora volt a feszültség, de nem esett túl sok a vezetékeken, már csak ezért se nyúltam hozzá. 13.8-13.9V rémlik...

Előzmény: Wicked Belzebub (17433)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17433

Ez nagyon jó érték...

Hány éves autó?

Előzmény: Adm (17427)
Adm Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17432

H1. Régebben én is cserélgettem, meg újravezetékeltem, reléztem, ha nem volt, de már rég leszoktam róla.

Még ősszel vettem két ALS-t a télre, de az is ott figyelt a kesztyűtartóban, most raktam be csak az egyiket, hogy ne legyen már félszemű.

Előzmény: Törölt nick (17431)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17431

Milyen típusú? h7? Ha igen akkor meg teljesen jó is a másfél év, pláne ha sokat mész vele...

Nálam még sosem égett ki izzó, előbb cseréltem ki másra, mert meguntam :D vagy szimplán ki akartam mást próbálni :D

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17430

Na, tudtam mivel kell feldobni kicsit a fórumot, amúgy nálam nem történt semmi se :D

Adm Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17429

De ez nem hagyományos izzó, akkor mi a kérdés?

Valamivel jobban világít a simánál, az az izzónként 1000Ft pedig nem fog a földhöz vágni...

Előzmény: Törölt nick (17428)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17428

Ne rohogtess, egy hagyomanyos izzo ennek legalabb a ketszereset tudja.

(Anno mikor 5 evesen, 100e km-rel eladtam az E46-ot, az osszes izzo gyari volt benne.)

Adm Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17427

Nekem tegnap égett ki 1,5év/kb 30ekm után az egyik NBU. Pedig ridegtartásban van, nem kapcsolgatom, ha gyújtáson van, már világít is. Ezt az élettartamot nem tartom olyan rossznak...

Előzmény: Törölt nick (17426)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 17426

Ááááááááá, eltelt 11 nap és mi történt?

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.13 0 1 17425

Tartósságban szerintem jobbak a Tungsram izzói, de nem akarom Osram gyűlölőnek feltüntetni magam :D

Ge nálam jobb, mert sárgább eleve :D Innét kezdve meg nem lehet kérdés miért szeretem jobban a GE/Tungsram izzóit :)

Előzmény: -peter (17424)
-peter Creative Commons License 2016.03.13 0 0 17424
kiégett a jobbos Osram ALS izzóm. 2014 novemberében vettem, szerintem nem birt ki 1 évet. Mind ilyen gyenge élettartamú? Ment vissza a sárga Gold. XD
Előzmény: Törölt nick (17423)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.10 0 0 17423

Hali

Nem derül ki,  hogy ködzáró égett vagy nem tetszett a pofátlanság? Xd

Előzmény: -peter (17421)
-cobra. Creative Commons License 2016.03.10 0 0 17422

Valamelyik este kristálytiszta időben A mercis liba végig hátsó ködlámpával közlekedett. Marha idegesítő volt, pont arra ment mint én, mire hazaértem lukat égetett a retinámba. Nekem is büntetni kellett volna bixenonal.

Előzmény: -peter (17421)
-peter Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17421
Stoptáblás kereszteződés.
Áll egy Focus 2 ráncvarrás elötti kocsi szemből, és akar balranagyivben menni, én jobbra kicsibe.
Amikor megállok h megnéztem balról jön e Volánbusz, ő elindul.
Mentem mögötte 1 autonyi távbol és a következö 200 méteren ezeket nyomtam/kapcsoltam be
- duda
- távolsági reflektor
- sárga ködlámpa
aztán bekanyarodott a sétálo utcára, pedig sokáig követtem volna igy.
Előzmény: Törölt nick (17412)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17420

Vazz, a hondám lámpája ott van nálad :D

az volt gyengébb, mint ignis :D

Bordás tapasztalat, semmi több, sokkal szebben világított, bármit mondhat a papír :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17416)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17419

17 inkabb, szerintem az meg nem is ff projektos volt, hanem sima ellipszoid. Azok eleg szarok voltak. 

Előzmény: Varshi (17418)
Varshi Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17418

> sose volt még projektorosom, egy fiatban ültem, kössz nem kell :D

Punto 2?

14 éve jött ki, 15 éves fejlesztés, az szinte már csajból is öreg. :-)

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17417

A legszarabb a bordas uveges, nem igazan ertelek. Nem veletlenul halt ki. Termeszetesen az ar is kozbe jatszott, mert sokkal,olcsobb egy muanyagburas FF, mint uvegbol kipreselni egy bordas burat. Meg a masik a lampallitas. Bordas uvegnel mozgatni kell az egesz lampatestet, FF-nel eleg csak a tukrot. 

Előzmény: Törölt nick (17414)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17416

Namost halogenben is van jo projektor es van szar. Nyilvan kifogtal egy szart. Az elozo Hondamban projektoros volt a tompitott egy H1-es halogennel, egyszeruen tokeletes volt. Szeles, egyenletes teritas. 

Julian86 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17415

Mondjuk lehet, hogy tényleg szebb, de nekem a világítás minősége fontosabb, mint az, hogy szép vagy nem. 

Előzmény: Törölt nick (17414)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17414

Az áttetsző búra is szerintem azért terjedt el, mert szebb és ívesebbeket lehet vele csinálni, bordával ez nem olyan egyszerű :D

Szimplán saját vélemény :D

Előzmény: Julian86 (17413)
Julian86 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17413

Osram DRL kell hátra is :) 

Nekem most projectoros a lámpám, de nekem is jobban bejön a bordázott üveges lámpatest. Most ez valami divat lett a Renaultnál, hogy belül van a tompított....

A Lada Vesta is ilyen már, most a Menage is, nem tudom mi az értelme.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17412

Nekem meg sose volt még projektorosom, egy fiatban ültem, kössz nem kell :D

A régi bordás wagonr lámpája tetszett a legjobban, ahhoz képest ignis lámpája gyengébb, de ennél még gyengébb volt a crv nagy lámpája, visszatérve ignisbe megint jobb az erő.

wagonr-ben egy +30-as philips volt, ugyanezt a szintet ignisben pl egy mega +90 sem hozta teljes egészében és nem volt matt a lámpa.

Elméletben ahogy néztem nincs drámai különbség a bordás és szabadtükör között, de messzebbre a szabad jobb, tompítottnál viszont bordázottat láttam jobbnak leírások alapján.

Elméletben szintén sokkal jobb projektor, de hát elmélet és gyakorlat sokszor nincs összhangban, pláne franciákat, olaszokat nézve :D

Én szeretem az ósdi technikát, maradok amellett :D

Mennyire etikus, ha mögöttem jön egy "csodálatosan" szép utólagos xenon és ráküldök egy kis ködzárót?

Minden tükrömből áradt a szemembe a fíny, középsőt állítottam, de oldalsókat nem fogom, nem tudom menet közben.

Csak fel kéne tennem póttolatófényeket, bármikorra kapcsolhatónak állítva :D Mondjuk egy-két sor cobled pont jó erre :D

Üdv

G

Előzmény: Wicked Belzebub (17409)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17411

Gondolom a dizájn miatt vannak belül a "szemek" és kívül a refi.

Lehet ha kívülre tették volna a projikat akkor bambának tünne az autó.

Elég szépre sikerült ,jól néz ki szerintem a franciák fejlődnek.

Előzmény: -peter (17408)
-peter Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17410

nekem meg pont egy Megane II PH2 volt, amiben látszódott fentről lefelé tartó függőleges barna csík a projektor közepén.

Nem is igazán voltam a fényerősségével megelégedve, aki gyári új lámpát vett azt mondta, nem sok különbség van fényerőben a régi és az új közt.

Nagyon remélem, nem ezt a színvonalat hozza az új Megán. Egyébként a vetítési kép jó volt, csak gyengusz volt a fényerő, de nagyon...

Előzmény: Wicked Belzebub (17409)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17409

Azert azt ne felejtsd el, h a projektoros (amennyiben jo tervezes) a legjobb lampa. Az terit a legegyenletesebben, az adja ki a legtobb fenyt, annak a leghatarozottabb a sotet vilagos hatarvonala. Nyilvan tobbe is kerul, mint egy mezei FF. Namost az is lehet, es a sporolasnak ez is egy fajtaja, h az alap halogen is projektor, meg a led, vagy xenon is, igy eleg csak egy masik tipusu tukor es a dolog meg van oldva. En projektor parti vagyok, nem a szivem csucske az FF. 

Előzmény: -peter (17408)
-peter Creative Commons License 2016.03.09 0 0 17408

Elég, ha a fotót megnézed a kocsi elejéről

Mióta tud ilyet a Renault?

Az év meglepetése az új Mégane. Nem csak ahhoz képest. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Ha jól látom, az új Megánban megint halszemes (projektoros) tompított és tükrös reflektor van.

Ráadásul én megfordítanám a kettő sorrenjét, itt ugyanis belül van a tompított és a szélén a távolsági.

Lehet, hogy megint nem fogják szeretni éjszaka ezt a tipust :( akárcsak a M II ph2-esnél vagy M III ph2-nél

Fura mód a Megane II és III PH1-eseiben a tompított sima tükrös, és azokkal szuperül látni.

Ki érti ezt a logikát?! Ami jó, és bevált, azon miért kell változtatni?

Előzmény: Draganovic (17405)
''csiga Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17407

A közelben van szoftver turkáló, lehet olcsóbban átállítja, mint az ellenállás.

Majd megkérdezem, egyáltalán lehet-e állítani szoftveresen.

Előzmény: Draganovic (17403)
''csiga Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17406

Nem a ledhez ragaszkodom, hanem valami jó megoldás kéne az erősebb tolató fényhez.

Ha ajánlod megrendelem. Aztán elmondom hogy sikerült. :)

Előzmény: Draganovic (17404)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17405
Előzmény: Draganovic (17404)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17404

Ha nagyon led - et szeretnél én ezt próbálnám ki, ennél látszik hogy próbálkoznak, hogy minnél jobban hasonlítson a sima izzó fényszórásához. 

http://m.ebay.com/itm/2X-12V-DC-CREE-6SMD-30W-1156-S25-P21W-BA15S-LED-Backup-Light-Car-Reversing-Bulb-/291552668214?nav=SEARCH

Előzmény: ''csiga (17400)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17403

Ellenállás kell és nem jelez de ha led akkor ebay vannak bivaly erőssek amiben van ellenállás. 

Előzmény: ''csiga (17400)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17402

Tényleg az :) na mindegy útban van :) igazából led - el hátra lefele világít, izzoval jó helyre de viszont gyengén. 

Előzmény: zoli07 (17399)
zoli07 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17401

Nekem a tolatólámpában, az izzó előtt volt, egy ilyen füst színű bura. Azt kivettem és a sima izzóval már jobban is világított.Ledessel  meg még jobb.

1 kép: valamennyire látszódik az a bura ami az izzó előtt van

http://kepfeltoltes.hu/view/160308/DSC_0224_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2 kép: ez volt az izzó előtt

http://kepfeltoltes.hu/view/160308/f_nysz_r__bura_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

3 kép: Itt már a bura nélküli  led világítással

http://kepfeltoltes.hu/view/160307/DSC_0261_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előzmény: Draganovic (17398)
''csiga Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17400

Pedig már majdnem összeállt a "kép", mentem volna megkérdezni, hogy ki lehet-e kiüttetni a Can bus rendszerből, hogy ne dobjon hibakódot a ledre.

Ez most nem jó hír. :(

Előzmény: Draganovic (17397)
zoli07 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17399

Az szerintem nem dizájn, ha nem a fényvisszaverő prizma.

Előzmény: Draganovic (17398)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17398

Ott középpen az a piros sáv dizájn csík mögött van a tolató izzó p21w így csak a foncsorra vetített fény érvényesül abból is az a sáv kitakar :( 

Előzmény: Draganovic (17397)
Draganovic Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17397

O2 tolatólámpa fénye gyenge szerintem nem jó a konstrukció, kicseréltem led - re ebay-rol de még rosszabb lett rossz helyre vetíti a fényt, viszont lusta vagyok visszacserélni. 

Az a baj hogy a fény elé betettek egy piros takarást a dizájn miatt és csak a p21w izzó oldalra a foncsorra árasztott fényét vetíti csak előre így az izzó amit szembe vilagitana az elvész mert takarva van, led-el így még rosszabb mert ott a foncsorra sem jól vagy jó helyre árasztja a fényt és így az sem hasznosul. 

Olyan led et kell keresni ami hátrafelé is szórja a fényt mint az izzó. 

Sajnos ez van tudom hogy gyenge én is ezért erőlködtem vele. 

Autó függő mert a pug 508 asomba viszont félelmetes fénye van a LED tolatónak. 

Előzmény: ''csiga (17373)
zoli07 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 17396

igen ugyan az

Előzmény: Törölt nick (17394)
''csiga Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17395

Értem, köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (17394)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17394

Szia

Sztem majdnem ugyanaz lehet ami nekem van:

https://lumenet.hu/osram-ledriving-premium-7556cw-01b-led-p21w-4w-12v-6000k-bl1

Ebből hidegfehér, de ne ezt vedd, hanem a melegfehéret, ha van. Túl kékes, mikor felkapcsolom szinte kék fényt látok, féklámpa fehéríti ki egy kicsit :D :D :D

Ez a meleg:

https://lumenet.hu/osram-ledriving-premium-7556ww-01b-led-p21w-4w-12v-3000k-bl1

Amúgy erős, ignisnél gyári halogén egyik oldalt szinte nem is látszódott, ez szépen terít. Kérdés persze, hogy tolatódba hogy kell betenni, mert oldalra nem hord annyit, mint halogén, erre figyelj. Ha egyenest hátra kell világítani akkor jó, ha ferdén, mint korábbi hondámba, akkor nem gyo.

Fotót szándékosan nem csinálok, mert nem adja vissza az erejét, túlzottnak mutat minden fotón...

Üdv

G

Előzmény: ''csiga (17389)
''csiga Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17393

Ez már tényleg jó.

Előzmény: zoli07 (17392)
zoli07 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17392
Előzmény: ''csiga (17391)
''csiga Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17391

Ok, de jobb lett, vagy nem, ha igen mennyivel, meg canbusos-e az autód?

Előzmény: zoli07 (17390)
zoli07 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17390
Előzmény: ''csiga (17384)
''csiga Creative Commons License 2016.03.07 0 0 17389

Köszönöm, nézem majd azt is.

Előzmény: Törölt nick (17388)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17388

Hali

Osramnak van tolatóba ledje,  nekem az van ignisben,  erősebb,  mint a gyári,  de csodát ne várjál.

A helyedben nem a hidegfehéret venném,  hanem a meleget.

Nekem hideg van,  de kékes a világítása vele,  de most már marad xd

''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17387

Rendben, köszönöm!

Előzmény: Wicked Belzebub (17386)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17386

Tolatolampara nincs, lehet, h masnak lesz, ilyenekkel sosem kiserleteztem. 

A canbusos dologra meg kerdezz ra a Lumineten, az en autom mezei :)

''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17385

Még valami.

A can bus fog-e erre hibaüzenetet dobni, vagy can busos verzió is belőle?

Előzmény: Wicked Belzebub (17383)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17384

Köszönöm kedvességed, akkor veszek kettőt!

A tolatólámpára esetleg  van ötleted?

Előzmény: Wicked Belzebub (17383)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17383

Basszus, igy meg nem jartam, nem talaltam a helyzetjelzo izzot, nem latszodik kivulrol...

Meg kellett kernem a parkoloban valakit, h kapcsolja fol :))

A lenyeg viszont, h elore kell a feny, szoval jo lesz neked az Osram. 

Előzmény: ''csiga (17382)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17382

Köszönöm! :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17381)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17381

Hagyd, majd hazafelé a parkolóban biztosan látok egyet :)

Előzmény: ''csiga (17380)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17380
Előzmény: ''csiga (17379)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17379

Most melóhelyen vagyok, este érek haza, de gyári, 2004-es Skoda Octavia 2 fényszóró test.

Próbálok neked netes képet keresni.

Előzmény: Wicked Belzebub (17378)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17378

Ha nem gond dobj fel egy fényképet az izzó elhelyezkedéséről, oszt megszakértem :)

Előzmény: ''csiga (17377)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17377

Így nekem akkor már nem kell! :)

Köszönöm a segítséget!

Még esetleg  rá keresek az Osramra, meg megnézem milyen a lámpám kialakítása.

A tolató lámpa probléma viszont még mindig áll....

Előzmény: Wicked Belzebub (17376)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17376

Én az Osram előtt vettem vagy 20-30 ledes helyzetjelzőt, kipróbáltam mindent :))

Előzmény: ''csiga (17375)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17375

Értem,  köszönöm, ezek szerint koránt sem garantált a siker.

Előzmény: Wicked Belzebub (17374)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17374

Az Osram prémium 1 wattos ledje erősebb, mint egy mezei W5W, viszont arra figyelni kell, h csak előre ad fényt. Tehát ha a lámpatest kialakítása olyan, elképzelhető, h kevesebb lesz a fény, mint egy izzónál. Nincs kompatibilitás, ezért is "off road". Nekem az van bent, viszont nálam csak előre kell sugároznia a fényt. 

A tolatólámpádba való BA15s fejelésű izzók közül a 21 wattos a legerősebb. Próbálkozhatsz leddel, vagy összejön, vagy nem...

Előzmény: ''csiga (17373)
''csiga Creative Commons License 2016.03.06 0 0 17373

Sziasztok!

Skoda Octavia 2  tompított H7 izzóit kicseréltem +90%-ra, szerintem egész jó lett.

Ami igazából érdekelne, hogy a helyzetjelzők helyére hogyan tudnék erősebb fényű, mondjuk ledes izzót tenni, és ami a legfontosabb, hogy a 21W-os tolató lámpába kellene egy erősebb fényű égő.

Előre is köszönöm a segítséget.

Norbu4 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 17372

Szia.Oké,nagyon köszi.

Előzmény: ekowob (17371)
ekowob Creative Commons License 2016.03.04 0 0 17371

Tatrósságra szerintem majdnem hozza a sima H4 értékét. Legalábbis nagyságrendekkel robb, mint a régi NightBreaker. A fényeröt meg majd akkor fogod igazán észrevenni ha használod egy hónapig, majd visszateszed a régit. :-)
Érdekes módon így nagyon kijön a különbség, fordítva nem annyira. Hiába, a jót könnyü megszokni..  :-)

Előzmény: Norbu4 (17370)
Norbu4 Creative Commons License 2016.03.04 0 0 17370

Sziasztok.

Az Osram Night Racert H4 használta már valaki?Fényerőre és tartósságra lennék kíváncsi.Motorkerékpárba tenném.AZT írja jobban bírja a rezgést.

-peter Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17369
Megane II. ph2 autóban januártól májusig működött és 3 nao eltéréssel kiégett.
Előzmény: A2TSI (17363)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17368

Ennyi

Nekem sportlight nyári izzónak indult oszt lusta voltam kicserélni... Amúgy is picit sárgás,  jó az most is xd

Előzmény: A2TSI (17367)
A2TSI Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17367

Ez az autó 13 éve megvan, szóval van összehasonlítási alapom :) Az asszony autójában pl. a NBL anno 3 hónapot bírt, de úgy általában is jobban eszi az izzókat. Az előbb kicseréltem a Valeokat. Az egyiknek teljesen eltűnt az izzószála , a másik sértetlennek tűnt, viszont nem égett. Meglátom, ugyanabból a rendelésből való az új pár is, ha ez is 5 hónapot bír, akkor bespájzolok belőle...

Vagy lehet, hogy csak télen használom, nyáron úgy sincs nagy jelentősége...

Előzmény: Törölt nick (17366)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17366

Én evvel úgy vagyok legyen fél év az élettartam, ha jól látok vele (bár még sosem égett ki ennyi idő alatt izzóm), más kérdés ha szakadó esőben ég ki nem röhögök :D

Egyedül 1 nightbraker égett ki, az is már cimbinél, én használtam 1 évet, ő másfél-2 évet ugyanúgy ignisben majd elpukkant, egymás után mind a kettő 2 hét különbséggel. Ennyi idő alatt közlekedtünk kocsival világítással kb 30-40.000km-et, ami azért nem rossz izzónál :) Ez a gyorsan fogyó nb volt, azóta már tartósabbak :D

Ezután annyira, de annyira belelkesedtem, hogy csak úgy pörögtek az izzók tesztelésre majd jött, hogy honda búcsút mondott, a mostani ignisben az van, amit beletettem még az elején, nem vesz rá semmi, hogy kicseréljem a philipsre, pedig kíváncsi vagyok rá, de hát mennyi munka már kicserélni. Legnagyobb bajom a dologgal, hogy fel kell nyitni a motorháztetőt :D

Előzmény: A2TSI (17365)
A2TSI Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17365

Van még egy pár, este kicserélem...

Fél év múlva jelentkezem a tapasztalatokkal :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17364)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17364

Nincs konkret tapasztalat, ahany auto, izzo, annyi szokas. Regebben nalam az 1 honaptol az 1 evig barmi elofordult...

A 90-es evek japan autoinal a 6-8 ev, 60-80 ezer km-rel tok normalis volt. Most ugyanezek a normal izzok mar fele annyit sem mennek el. A huzottak meg plane. De mondom, autoja valogatja, plane, h milyen allapotu az elektromos rendszer. 

Előzmény: A2TSI (17363)
A2TSI Creative Commons License 2016.02.29 0 0 17363

Sziasztok!

Nagy megelégedéssel használtam a Valeo AquaVision H7 izzókat, egészen a mai napig. Bő 5 hónap után kiégett, mind a kettő, gyakorlatilag egyszerre. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Az autó nem igazán ette eddig az izzókat, az előző Osram Offroad-ot két és fél év úgy cseréltem le, hogy még mindkettő működött.

TSI

Julian86 Creative Commons License 2016.02.27 0 0 17362

Voltam én is ezen az ingyenes beállításon, értelme tényleg nulla. Nekem sem állították be jól.

Előzmény: Törölt nick (17361)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.27 0 0 17361

Nekem tungi izzók jók h4-ben, osram is lehet jó, ha lejjebb rakom, akkor refi is pöpec, de szerintem akkor túl közel világít, de fene se tudja.

Szemre szoktam beállítani, hogy ne vakítson, de messzire vigyen ugyanakkor. Szervizesek nem értenek hozzá, már több helyen úgy elállították, hogy csak lestem. Az hagyján, ha nagyon alacsonyra nyomják, de nekem vakítóra sikerült állítani :D Bal refiként működött, míg jobb jó helyre vitt :D Innét kezdve nem bízom rájuk. Voltam még hondával látni és látszani témán, ott se volt 100-as a magasság az egyiken, erre azt mondják, de hát ez tökéletes. Kb azt nézték összesen világít-e és nem drasztikusan magas vagy alacsony :D

Előzmény: Julian86 (17360)
Julian86 Creative Commons License 2016.02.26 0 0 17360

Én is így vagyok ezzel. NBU H1-ben egyáltalán nem jött be, H4-ben viszont nekem jó volt, igaz csak a tompított, refi az égbe világított, de bármivel nem csak NBU-val.

Előzmény: Törölt nick (17359)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.26 0 0 17359

Vegyél egy pár szúrót és olyan h4-et eszel be, amit akarsz :D

Tungsram / GE páros nekem jobban bejött, mint bármely osram, ráadásul még olcsóbb is :D

Előzmény: -peter (17358)
-peter Creative Commons License 2016.02.26 0 0 17358

H4 Osram NBU - Távolságival szívtam. Ha jól volt belőve a tompított, a távolságival nem láttam semmit, gondolom az eget vakította :D az útra nem jutott belőle.

Aztán beraktam a Tungsram Goldot, azt beállítottam jól, annál a távolsági is jó. Kicseréltem egy Osram ALS-re, ezt is belőttem szépen, ennek jó a tompija, a távolságija éppen hogy elfogadható, de már nem állítgatom.

A tompított a fontos számomra, 99%-ban azzal közlekedek.

Lehet már felesleges is belerakni a Narvát, itt a tavasz, köd sem nagyon van mostanában...

inkább rendelek egy pár sárga Nokya H9-est a H11 helyére, és kifújt az izzó költekezés az idénre. :)

Előzmény: Törölt nick (17357)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.26 0 0 17357

Jájj, ez a fehírmánia :D

Volt nbu kocsiban, még párom is említette miért vakít ennyire a tábla szemből, közelre túl sok fény jut, messzebbre gyengébben láttam ezért tőle, most sportlight van bent, ami meglepő módon kékes bevonat ellenére sárgásan világít :D, viszont meglepő módon nekem bőven elég. Ott a csomiban egy xtreme a dobozában, nem vesz rá a lélek, hogy kicseréljem, pedig nem telik többe, mint 2 perc :D Honda után ismét suzukinál nincs miért emelgessem a motorháztetőt :D

Igazából be kéne állítanom a lámpát, autóklubosoknak olyan jól sikerült, hogy bal feljebb világít, mint a jobb, de már 10 méter környékén is olyan, mint ha bal -1-n, jobb 0-esen lenne :D -1 = vakít, így mindig 1-re van levéve a magasság :D

Sárgás izzóim miatt hiába van ködlámpám, sose használom, minek :D Avval is az a bajom, ha megy, akkor közelre nagyon sok a fény és ettől messzebbre nem látok rendesen. Inkább bele jobb sárgát oszt jóvan. Korábban is inkább sárga jött be, nincs ködfal :) (2300-2500K sárga, azaz mély srága :D)

Előzmény: -Mosquito- (17356)
-Mosquito- Creative Commons License 2016.02.25 0 0 17356

Szia,

Köszi,Hyper+ lett. :)

Előzmény: Törölt nick (17355)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.25 0 0 17355

Hali.

NBU, megalight 120 és philips xtreme kb egy szinten vannak erőben, színben mások meg mega pl jobban terít, nb inkább "szúr" amitől erősebbnek tűnik, oldalra kevesebb fény jut, xtreme a kettő ötvözete :D

Előzmény: -Mosquito- (17352)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.25 0 0 17354

Bocs srácok ez félre ment :)

Előzmény: Draganovic (17353)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.25 0 0 17353

Sziasztok

Akit érdekel az oldalsó ablakok alsó részéhez króm díszkeret ez az ára.A hátsó kis ablak az fix ott ablakkal együtt cserélik azt mondja a PUG az húzós ( de biztos meg lehet oldani anélkül is ,ha az ember szerencsével szerez bontottat)

"Az első ajtóra: bruttó 22117,-Ft/ oldal.A hátsó ajtóra: bruttó16650,-Ft/oldal.A hátsó fix üvegnél: 95575,-Ft/oldal lenne az ár.Itt sajnos nem tudunk külön csak króm díszítést rendelni, az oldalüveggel együtt van a króm díszítés!Összesen bruttó: 268684,-Ft lenne az alkatrész ár!"

Láttam 508-ast körbe krómkerettel, kivéve a hátsó fix ablak, aminek az alján nem volt. akkor nem értettem miért ,most már értem :)

-Mosquito- Creative Commons License 2016.02.25 0 0 17352

Tartós teszt eredménye. 52ekm után H4 Osram NBU és Cool Blue Intense 3db kapitulált. A Km-t kb felesben tették meg motorban használva. 

Kérdés, mit vegyek helyettük ami esetleg nagyobb fényerővel rendelkezik. Philips X tremeVison, Cool blue hyper+? 

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.22 0 0 17351

Szia

Ahogy már írták is mindenképp lámpát kell állítani.  Osram úgy reklámoz,  hogy 30 méterre messzebb világít,  tényleg,  nekem egy fokozatot lejjebb kell állítanom,  hogy ne vakítsak el mást xd

Ge is nagyon jó,  de minimálisan sárgásabbak,  osram fehérebb,  esőben cserébe rosszabb... 

Neked kell eldönteni,  egy biztos,  nem cserélném le a megalight - okát xd

Előzmény: baluka6 (17348)
Julian86 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 17350
Hello, igaz nincs H7es tapasztslatom, de ha közelre hord, akkor be kell állítani a lámpát, osram után pláne. A sötét világos határ meg pont attól lett látványosabb, hogy jobb az izzó és több a fény.
A szín az más téma.

Próbáld ki az NBU-t, valszeg fehérebb lesz.
-peter Creative Commons License 2016.02.22 0 0 17349

ha a GE sárgásabb fénye a hiba, akkor bizony neked az Osram NBU való. Az hófehér lesz.

Ha jó a foncsorod. És valoszinü elégedett leszel vele.

GE izzót meg a megane klub fórumon hirdesd meg, biztos elviszik hamar.

baluka6 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 17348

Sziasztok!

Pár hete kértem tanácsot, hogy 2es Megane ph1be milyen égőt vegyek. Nos, jó áron sikerült vennem ge megalight 120-t h1 és h7be is. Előtte volt vmi 8-10 év körüli hella égő, majd silverstar 2.0 az autóba. Ge-ről annyi, hogy hiba volt megvenni. Sárgább a fénye a Silverstarnal, ami végül is ebben a ködös,esős,nyálkás időben nem rossz, viszont láthatóan rövidebb távolságra világít

A másik, ami szerintem marha idegesítő, hogy nagyon erős a kontraszk a világított és a nem volágított rész között, mint ha lenne egy vonal, amíg eljut a fény, majd 1 centivel odébb full sötét van. Talán az első 3 méterre világít jobban mint a silverstar.

Szóval keresem még mindig a megfelelő izzót az autóba, valakinek egyéb ötlet? Vegyem meg a Nbu-t és ne problémázzak?:)

-peter Creative Commons License 2016.02.18 0 0 17347

és még a kurvanénikre mondják, hogy szeretnekszopni?

XD

Előzmény: Törölt nick (17346)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.17 0 0 17346

Áááááááá, így semmi kihívás nem lenne benne egy jól szerelhető autónál :D

Ezt megcsináltam mindegyik ignisnél és a hondánál is :D

Annyit csaltam, hogy helyzetjelzőt bekapcsoltam :D

Előzmény: Wicked Belzebub (17344)
-peter Creative Commons License 2016.02.17 0 0 17345
fejlámpa?!
XD
Előzmény: Törölt nick (17343)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.17 0 0 17344

Van mar eleg regota egy olyan szerkezet, h elem kell bele, meg valamilyen fenyforras. Elemlampa neven keress ra :DDD

Előzmény: Törölt nick (17343)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.17 0 0 17343

Nem röhög, sajnákozik a másik baromsága miatt :D

Amúgy full sötétben nagy csoda a helyzetjelző fénye :D Simán lehet csinálni annak a fénye mellett addig, míg a gumitakarót vissza nem nyomom a lámpára belül :D A csatit már mókásabb visszatenni :D

Előzmény: Draganovic (17340)
-peter Creative Commons License 2016.02.17 0 0 17342

Xencn nyerne, ő a legsötétebb, de fényerőben pont emiatt a leggyengébb.

Előzmény: Draganovic (17338)
-cobra. Creative Commons License 2016.02.17 0 0 17341

Én szerintem Osram Fog Breakert fogok majd venni a ködösbe. Nem olyan sárga mint a Nokya vagy IPF, viszont erősebbnek mondják. http://www.clublexus.com/forums/lighting/730191-review-osram-fog-breaker-yellow-bulbs.html

De lehet hogy majd csak ősszel most már...

Draganovic Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17340

:D

Előzmény: Törölt nick (17339)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17339

Ezen én már túl vagyok, volt olyan idő, amikor 2 naponta más izzó csücsült a lámpában :D

Annyi motorház fent ignist senki se látott, mint engem akkor Pöttyösnél :D

Ráadásul mikor kell izzót cserélni? Full sötétben :D Ilyen nehezítő körülmények közt volt meg a két izzó sacc 2-3 percen belül, amiben már a teszt is, motorház nyitás is benne van :D Volt idő gyakorolni :D Már időnként stopperral mértem az időt :D

No ez a beteg :D

Előzmény: Draganovic (17338)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17338

Amúgy 2 napja kedvencekbe raktam ali-n a Xencn H7 65W-öt ki tudja mikor jön rám az izzó próba láz már megint :) Távolságiba kiváncsi lennék ,máshova nem tudnám tenni csak a valeo helyére ,azt megnézni a külömbséget egyik oldal valeo másik Xencn + Nokya H11 hyper yellow ködös ,melyik a sárgább :D

Agyréééém :D

Előzmény: Törölt nick (17337)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17337

Hali.

Múltkor láttam xencn-ből azt, ami nekünk van atomsárga, meg van egy kevésbé sárga, de sárga kivitel is.

Előzmény: -peter (17334)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17336

Nekem a Valeo Aquavision H7 55W a kedvenc izzóm ,sárga is erős is ,meg van már vagy 1 éve volt tompiba most refibe nagyon meg vagyok vele elégedve.

Aködösben meg benn maradnak a H11 esek a H8 helyett úgy is csak kanyarfénynél égnek meg ködben az meg elég kevés üzemóra ahoz hogy a foncsor oda legyenaz a 27 fok külömbség ilyen használatnál nem kezdi ki de lehet még akkor sem kezdené ki ha mindig menne.

Meg így dupla üzemórát is nyertem plusz Lumeneket hisz a H11 több üzemórát bír mint a H8 :)

-peter Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17335

Hella sárga 55W - majdnem elfelejtettem, a Hellának is van ilyen bura szinezés nélküli sárga izzója, de gyenge fényerőben, olyan mint egy normál 55W izzó, ha besárgítanánk.

Valeotól sötétebb, de nem olyan sárga, mint a Gold, valójában a kettő közé tenném.

úgy teszteltem, hogy ba oldalt Gold, jobb oldalt Hella, és észrevehető volt a fényerőbeli különbség, a Gold lepipálta.

Wicked mérési alátámasztják, ez a leggyengébb izzó a tesztelt H4-ek közül, ha nem lenne besárgítva, egy átlagos 55W izzó erejét hozná.

egyáltalán nem ajánlott izzó!

https://alkatreszek.hu/hel_8gj_002_525_341_p

-peter Creative Commons License 2016.02.15 0 0 17334

Xencn H7 65W - ilyenem van, de túl sárga, mondjuk narancs.

Valeo Aquavision H7 55W - ez citromsárga és kb egyformák fényerőben, talán a Valeo erősebbnek érződik.

A túl sötét sárga miatt sokat veszítesz fényerőben.

Tungsram Gold H4 55W - ez a kettő közt lehet színben, inkább a Xencn-hez közelebb, és fényerőben kb azt hozza, mint a Valeo

sajnos a Gold már nem kapható.

Előzmény: -cobra. (17329)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17333
Előzmény: Draganovic (17332)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17332

Annyira sárga mint a nappali képen 3 hsz- al lejjebb. 

Ott látszik hogy sárga, most amit este csináltam esőben fotón tényleg nem látszik hogy sárga. 

Előzmény: Julian86 (17331)
Julian86 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17331

Evidens, hogy a nagyobb teljesítmény miatt jobb a H11, ami jól is látszik a képeken. Fotón annyira nem sárga.

Előzmény: Draganovic (17326)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17330

Így látom én is, csak kíváncsi voltam hogy látja más is :) holnap lecserélem a másik oldalt is :) 

Előzmény: -cobra. (17329)
-cobra. Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17329

A képeken egyértelműen látszik, hogy a H11-nek nagyobb a fénye, szerintem hozza az elvártat, vagy Te nem így látod?

Legtöbb gyártó buraszínezéssel éri el hogy sárga legyen kivéve ez alól a Xencn 2300K. Valaki vett már ilyet itt a fórumon ha jól emlékszem, és nagyon (túl?) sárga.

Előzmény: Draganovic (17328)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17328

Tud valaki olyan sárga Izzót mint a Nokya csak búra szinezése nélkül a Nokya ilyen sárga a ködösben,ilyen sárga kéne vagy sárgább de búra szinezés nélkül.

Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17327

Oda írtam pirossal melyik oldal H8 melyik H11

Előzmény: Draganovic (17326)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17326

Sziasztok

Csináltam pár képet véleményeket kérek ,annyira számottevő külömbség nincsen a H8 és  a H11 között ,nem mondom hogy nincsen mert a H11 fényesebb és az útra vetített képe is szélesebb és hosszabb meg erősebb.10 percet járattam és a kezemmel nem éreztem hőmérséklet beli külömbséget,de biztos hogy van csak elenyésző,maga a H8-as tól is jó meleg a ködösöm szóval......nem tudom.

Az Izzók Nokya hyper yellow 2500K sárga sima víztiszta H8 vagy H11 kicsit erősebb lehet a Nokya-t picit visszafogja a szines búra.

Közelről a H11 a szemnek nagyon erős belenézve a H8 kevésbé ,inkább az aszfalton lehet észrevenni a H11-es nagyobb erősebb fényét szerintem.

Őszinte meglátásokat,kritikákat,véleményeket kérek :) 

Julian86 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17325
narva co+
Előzmény: -peter (17308)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17324

Amúgy 2 hét alatt megjött :) USA-ból

Előzmény: Draganovic (17323)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17323

Paypal miatt én ebay-ezek a többi fizetési mód számomra körülményes paypal-al telón is 1 perc azt kész.

Előzmény: -peter (17322)
-peter Creative Commons License 2016.02.14 0 0 17322
köszi, most H9-est keresek :) nokya sárgát
honnan érdemes beszerezni? ebay vagy amazon?
Előzmény: Draganovic (17317)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17321

Én bosch - ból egyszer még régi xenon csövet láttam nem emlékszem milyen foglalattal de bosch volt, ez se ma volt, akkor nem volt fura, de manapság nem hallani róla vagy keresni kell. 

Előzmény: Törölt nick (17309)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17320

Tartójából 

Előzmény: Draganovic (17319)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17319

H11 esek 3 rögzítő tarójàból ami 10mm - es levágtam 2mm mivel a h8 é 8mm, szerencsére van egy pót ködösöm így itthon bele próbáltam őket és mint a kés a vajban mintha h8 lenne úgy belementek. 

Ha lesz időm 2-3 nap azt beteszem az autóba és jöhet a fotó egyik oldal h8 másik H11 kíváncsi vagyok a különbségre :) 

Az átalakítás 10 perc volt a 2 db csípőfogóval. 

Előzmény: Draganovic (17311)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17318

Így mondjuk érthető. Akkor hajrá :)

Előzmény: Draganovic (17316)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17317
Előzmény: -peter (17312)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17316

15 évet külföldön éltem, ezért nem tudok helyesen írni, van mit pótolni, de fejlődöm már használok ékezeteket :) helyesírást meg idővel megtanulom. 

Előzmény: Wicked Belzebub (17313)
ekowob Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17315

A lécci az suttyószleng. Olyan, mint a vaze (bár ez utóbbi kezd mást jelenteni)

A külömbség meg csak szimpla hiba.

Előzmény: -peter (17314)
-peter Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17314

lecci sincs!

légyszi vagy légyszíves

XD

Előzmény: Wicked Belzebub (17313)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17313

nem vagyok egy grammar naci, bocsi, de:

unblock nincs, az en bloc, hamar ilyen szavakat hasznalsz, es lecci, nincs kulomb vagy kulombseg. Az kuloNb. KuloNbseg. :)

Előzmény: Draganovic (17311)
-peter Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17312
honnan rendelted? bedobnád a linket?
Előzmény: Draganovic (17304)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17311

Sziasztok

Na rácsatiztam a H8 helyére a H11-et hagytam 5 pecig az autó elektronikája(controller-je)nem hisztizett a plusz "20" WATT-ért

H11 üvege (búra)és izzószála meg úgy unblock mindene azért nagyobb,gondolom a nagyobb teljesítmény miatt.

H11 3 tüskéje közül egyet faragni kell ,tehát nem tudtam a foncsorba betenni így a vetítési képet nem tudom mennyire fogja módósítani hogy talán egy picit máshol lehet az izzó fókusza,de talán ez nem lesz észrevehető.

Foncsoron kívül igazából nem láttam fényerő beli külömbséget ,talán a H8 Nokyi hyper yellow sárgább mint H11-ben,de ezt foncsoron kívül nem nagyon lehet így megkülömböztetni!

A H11 Izzó mindenképpen 55Watt-70W között vesz fel ?Még akkor is ha gyárilag a H8 35Watt fogyasztóra van kitalálva?

Szóval ha az izzó 55Watt-ot kiván azt el is veszi és az autó mindenképpen annyival is hajtja amennyit kíván?

Szóval olyan csak nincs hogy a gyári (controller) csak 35Wattot enged oda ,mert oda gyári H8 35W való......és így a H11 55W helyett csak max 40W-al hajtja?

Mert akkor nem sok értelme van,de ennyire csak nem megy bele az autóipar,főleg ködösben tompival még megérteném.

Az autó 2012-es.

Ja sors fintora hogy a H8 Nokya vissza raktam erre vagy kiégett vagy tönkre ment mert a sima hella H8 -ra cseréltem és az világít :( Így most egyik oldal sárga masik meleg fehér :D

Úgy hogy a H11-ket mindenképpen be kell faragnom hogy legyen két 2500 K sárka ködösöm :) 

-cobra. Creative Commons License 2016.02.13 0 0 17310

A melegedéssel szerintem nem lesz gond, nekem is H11-van az a ködösben (igaz gyárilag). Kíváncsian várjuk a képeket. :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.12 0 0 17309

Osramot vagy Philipset. De nem az emelt fenyerejut, azert birnak annyit.

(A Bosch es a Hella viszont nagyon ritka valamiert, pedig ok is gyartanak xenonizzot.)

Előzmény: Draganovic (17288)
-peter Creative Commons License 2016.02.12 0 0 17308

és melyik ez a jól bevált izzó?

Előzmény: Julian86 (17305)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.12 0 0 17307

Remélem az elektronika nem szól bele és eljutok odáig :)

Előzmény: Julian86 (17305)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.12 0 0 17306

Mivel kiégett az egyik MU +90,így beletettem az Osram Offroad Allseason 85/80-ast.Nos esett az eső,így jobb volt a sárgás izzó felöli rész láthatósága.Viszont hőmérő nélkül is megállapíthatóan nagy eltérés van,mert a +90 55W-os épp csak langyos,az Offroad 80W jóval melegebb az üveg lámpabúra.

Julian86 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 17305

Majd tegyél fel képeket.

Nekem eddig maximálisan bejött a szelektív sárga izzó, tegnap bánkúton voltunk, a fehér havas úton is szép fénye van, sőt szerintem tökéletes. Szárazon nem tűnt valami acékosnak, ez igaz, de összehasonlítva egy mezei izzóval, még így is jobb volt. GE MU120-tól persze kikapott, de ilyenkor nem a száraz út dominál, így még 1-2 hónapig tuti marad, de lehet tovább is, majd csak nyáron cserélem vissza, amikor már tényleg ritka a vizes út.

Draganovic Creative Commons License 2016.02.12 0 0 17304

Szia

Meg jött a Nokya hyper yellow H11 :) holnap lesz időm rácsatizom a H8 körös helyére ,hagyom 5 percet had legyen stabil meg maxon azt ha nem hisztizik az elektronika és nem tiltja le a ködöst akkor befaragom és jöhet az összehasonlítás :)

Előzmény: -peter (17285)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17303

Igaz akkor amit kettesnek ismerek az valójában már a harmadik.... 

Előzmény: ekowob (17302)
ekowob Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17302

Szerintem nem egyröl beszéltek.
Globálisan nem az az egyes, mint amit itt annak hívnak.

Előzmény: Draganovic (17299)
lautnermark Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17301

Akár 27 éves is lehet, 89-től gyártották.

Előzmény: Draganovic (17299)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17300

Jogos katasztrófa ,életveszély

Előzmény: Törölt nick (17297)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17299

Már 20 éves a 2-es jézusom öregszem :D

Előzmény: lautnermark (17298)
lautnermark Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17298

Annyira régit? Egy 20 éves 2-s swift nem lenne jobb?

Előzmény: Draganovic (17296)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17297

Én itt meg már csak bmw-t használok :D

Belvárosba nincs az a pénz, hogy bemenjek  kocsival :D

Előzmény: Draganovic (17296)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17296

Tudod mit vennék Pestre, egy 1-es Suzuki-t egy ütött kopott szart, de motorikusan jó legyen oda más autó nem való. Egyszer felvittem a pug 508 at nagyon sajnáltam, akkor gondoltam arra Pesti lennék max 150 ezer Ft ért vennék autót 1es szuzu vagy 2107 kockát :)  

Előzmény: Törölt nick (17295)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17295

Akkor inkább keresnék wagonr rugót bele (jó bele :D), az nem ennyire kemény, de másik gátló is kell akkor és alacsonyabb lesz a kocsi :D

Amúgy meg nekem nem baj a magasság, mert nem egyszer kutyatúrán erdő, szántás, szőlős meg hasonló helyeken is járunk :) No meg Budapest csodás útjain, ahol szintén nem baj, ha magasabb :D

Előzmény: -peter (17294)
-peter Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17294

vágj le mittudomén 1 menetet flex-el, mindjárt puhább lesz, igaz elvész 2 centi a hasmagasságból :))

Előzmény: Törölt nick (17293)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17293

Hali

Negyed év alatt én mind a négyet kicseréltem,  gyáriak már semmit se csillapítottak,  ignis meg alapban is pattogósabb a túl erős rugók miatt xd (2003)

Van bevált cimbi erre,  nem drága így,  felé annyi,  mint ha én mennék megvenni... 

Előzmény: -peter (17291)
-peter Creative Commons License 2016.02.11 0 0 17292

ezekkel az értékekkel frissítetted már a táblázatot?

légyszi, ha nem, akkor pótold.

és küld el újra a linket, mert nem találom :))

Előzmény: Wicked Belzebub (17241)
-peter Creative Commons License 2016.02.09 0 0 17291

bexart a hátsó lengéscsillapító, úgyhogy a sárga ködlámpa vásárlás elnapolva :((

az idén meg már lehet nem is lesz akkora köd, hogy venni kelljen :D

Előzmény: -peter (17285)
Nick_X14XE Creative Commons License 2016.02.08 0 0 17290

Elmegy 10 évet, de jól le is csökken a fényereje...

Reléguru Creative Commons License 2016.02.08 0 0 17289

Bő 50 %-ban Osramot. 

Draganovic Creative Commons License 2016.02.08 0 0 17288

Az autóipar milyen xenon cső márkát használ hogy valamelyik 10 évet is elmegy?

Előzmény: Törölt nick (17287)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 0 0 17287

Pedig minden NightBreaker kevesebbet bir a hagyomanyos valtozatnal, a plusz feny nincs ingyen.

De ebbol az Osram sem csinal titkot:

Osram D1S Xenarc Original (4 ev garancia):

B3 = 2000h

Tc = 3000h

Osram D1S Xenarc NBU (1.5 ev garancia):

B3 = 1500h

Tc= 2500h

De ha igazan tartos (es draga) megoldast akarsz, a Philips a LongerLife xenon izzoira 7 ev garanciat ad.

Előzmény: Draganovic (17284)
-peter Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17286
10e Ft alatt nem hinném h megkapnánk, az meg sok :(
Előzmény: Julian86 (17280)
-peter Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17285
holnap rendelem amazonrol a H9 sárga ködöst.
hidd el itt muszáj néha a brutál erös sárga a Sajó meg a Borsodchem nagyon nagy ködöt tud csinálni.
Előzmény: Draganovic (17277)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17284

Reméljük nem. 65 ezer ft egy pár csúnya lenne az egy két év egy xenon csotol :O 

Előzmény: Törölt nick (17261)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17283

Először csak csatizom ködöson kívül 5 percig hogy  hisztizik e a  gép a 20 Watt többlet fogyasztás végett, ha nem,  akkor faragom át :) de ha nem ad jelentősen több fényt akkor vissza rakom a h8 at és beteszem asszony octaviajaba az is h8 :D, lehet ködlámpán is sok múlik...... 

Előzmény: -cobra. (17279)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17282

De durva :D 

Előzmény: Julian86 (17280)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17281

Fasza lett és jók a képek is! :)

Előzmény: -cobra. (17278)
Julian86 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17280

Azoknak, akinek fétise a nagyon sárga :D  : https://www.drive.net/l/8640926

Szerintem fűzzétek meg Relégurut, hogy valahogy szerezzen nektek ilyen izzót. 

-cobra. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17279

Nokya H11-re én is kíváncsi leszek, megvárom mit tapasztalsz, aztán meglátom hogy berendeljek-e én is.

Nem azért mert nagyon nagy szükségem lenne rá, csak hát így lesz igazán JDM a gép. :D

Előzmény: Draganovic (17277)
-cobra. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17278

Igen, ezt én is hiányolom kicsit belőle. Csináltam még képet, hogy könnyebb legyen döntened :)

Jobb kanyarfény ki

Jobb kanyarfény be

Bal kanyarfény ki

Bal kanyarfény be

Előzmény: Wicked Belzebub (17276)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17277

Sedan - nál a 3 csík az az oroszlán karmát jelképezi.... Sw nel ez úgy jön létre hogy a feklampak adnak +piros csíkokat, így lesz belőle oroszlán karom.

Nekem tetszik mind a kettő, előben szép ám :) full led az egész köd 2db tolató stb

Én 16 éve jogsiztam kombival nekem azóta csak kombik vannak :)

Egy jó kombi egy Skoda octavia 2-es el kezdődik az elnyel mindent :) pug 508 is nagy insigniae kicsi Mazda 6 kicsi mondeoe elég... Többit nem próbáltam sedanom meg sosem volt.... Valószínű nem is lesz nem praktikus és kevés ami tetszik.

80w ot beledurrantasz én meg aggódom a h8 helyett H11 közötti 20w különbségen, még kb egy hét azt itt lesznek a nokya hyper yellow H11 esek :) azt ugrik a majom a vízbe.  

Előzmény: -peter (17273)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17276

De, ahol kötelező, ott már természetesen van. Csak az én Accordomnál még nem volt kötelező. 

Előzmény: Draganovic (17275)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17275

Érthetetlen fillér ba...... Szás.... A drl megbocsájthatatlan a 2008 as octavia ban van xenon mellé W5W sima izzó stb az újabb évjáratokhoz sincs drl? 

Előzmény: Wicked Belzebub (17272)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17274

Ez a kinek mi :D

Én pl ignisnél alacsonyabb autót az életben nem fogok venni, no meg csak ezt a formát veszem, nem szép, de praktikus :)

Amúgy nekem meglepő, hogy ignisbe simán betolok 2 bicót, míg a crv-be sakkoznom kellett, hogy elférjen, ezen ledöbbentem, de tudom is a megoldást. crv-ben futómű kilógása miatt 80 cm volt széltiben, ignisben meg végig 110 :D El se hinném, ha nem látnám, hogy sokkal jobban tudok a kicsibe pakolni, persze nem olyan mély.

Magasság főleg a túlkopott izületeim miatt sem :( Ez sajnos sokmindent felülír :D

Szutyok ülés: ignisét mindenki szídja, hogy így kényelmetlen meg úgy, nekem meg ez jön be a legjobban :D

Előzmény: -peter (17273)
-peter Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17273

OFF

fúj, ez ronda. Bezzeg a szedán 3 csíkja igazán pompás.

Na de az is tuti, hogy legalább 10 évig nem veszek szedánt. Most 4 éves a gyerek, szerintem 20 éves koráig kombi (neadjisten megint egyterű) autóm lesz.

A kis 3 kerekű bicajt alig bírtam bele gyömöszölni a szedán Megánba, a Fiesta hátsója meg kicsi, szóval kell egy kombi.

PUG 3008-ba bepattantam a múltkor, és ahogy beugrottam, majd átpattantam a jobb egybe, úgyhogy kiszálltam és becsaptam az ajtót, ilyen kemény ülésű autót még egyszer nem veszek (volt egy 2005 év végi új Pólóm, szó szerint 100km-enként vagy másfél óránként meg kellett állni pihenni és tornázni kicsit a sz.ar ülés miatt).

Nisszán Kaskájból meg alig bírtam kiszállni, olyan jó volt benne ülni, csak hát magas, egyterű - hát, a Scenicben hasonló érzésem volt, meg a Nissan X-trail cégest is vetetem, szóval nem kell. Normál kombi személyautó a cél, ami kényelmes és nem kell rákölteni a gatyámat is. Lehet, hogy koreai autók felé nézelődjek, vagy a Volvó kombik milyenek? :)

ON

Ha visszajönnek a sárga izzóim, melyiket használjam a ködben?

Narva Contrast+ vagy a Tungsram Goldot vagy merjem a 80W sárga kupakos Tungit?

Ha nem lesz forró a foncsor a sárga kotonkupak miatt lényegesen, mint a Gold, vagy NBU, akkor bele rakom a 80W sárgát :)

Előzmény: Draganovic (17265)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17272

Igen, és sajnos nem is értem a Hondát, h miként voltak képesek a xenon mellé berakni egy sárgás helyzetjelzőt, valamint a mai napig nem bocsájtom meg nekik, h nem tettek az autóba DRL-t.

Előzmény: Draganovic (17271)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17271

Jól néz ki, erre mondtam anno hogy ordít a LED ért :) izzó-val nem az igazi :) 

Előzmény: -cobra. (17269)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17270

Jajaja, nekem is az van benne, tökéletes :))

Előzmény: -cobra. (17268)
-cobra. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17269

Hopp, anno tettem is fel képet a helyzetjelzőről is. :)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=137314169&t=9053716

Előzmény: -cobra. (17268)
-cobra. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17268

Élőben még jobb a színe. ;)

(Azért a kézikönyv szerinti "tekerd ki azt az egy szem csavart, buktasd ki a kerékjárati műanyagot, cseréld ki az izzót" művelet nekem kb másfél óráig tartott... na jó, először kicsit bátortalan voltam, a második izzó megvolt kb 15 perc alatt. :))

Helyzetjelzőben OSRAM LEDRIVING PREMIUM 2850CW LED W5W 1W 6000K van.

Előzmény: Wicked Belzebub (17267)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17267

Húú, ez tetszik, úgy látom nekem is fejlesztenem kell :))

A helyzetjelződben mi van?

Előzmény: -cobra. (17266)
-cobra. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17266

Tegnap kicseréltem végül a kanyarfényt, mert nem tetszett a színe. Osram H8 CBI-t tettem bele, a gyári valóban Philips H8 Long Life volt. Elégedett vagyok vele, a színe nagyon szépen megy a xenonhoz, vetítési képe tökéletes (szépen folytatódik a világos-sötét vonal a xenonéval).

Philips H8 LL:

Osram H8 CBI:

Draganovic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17265

Más mint a Sedan-é teljesen 

Előzmény: -peter (17264)
-peter Creative Commons License 2016.02.02 0 0 17264
láttam sötétben egy 508-ast, sokat mentem mögötte mert köd volt, nem száguldozott senki.
Hátulrol nagyon szépek a lámpái de többet nem veszek szedánt.
most megnézem a kombi lámpatestjét :)
Előzmény: Draganovic (17260)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17263

Ha kozvetlenul a csere utan mered, akkor megeshet, hogy semmivel. Atlagosan 150 uzemora burn-in kell egy gazkisulesu izzonak, erre majd figyelj. 

Előzmény: Wicked Belzebub (17262)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17262

Nekem NB lesz majd berakva, ha egyszer elviszem kicsereltetni. Csak szeretnek egy elotte-utana merest elvegezni, mert tenyleg kivancsi vagyok, h mennyivel tud tobbet. Az elettartam nalam nem jatszik, keveset megyek, es van DRL-em.:)

Előzmény: Törölt nick (17261)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17261

Az a +20W-ot szerintem nem fogja megkoszonni a foncsor. Viszont most szolok, hogy xenonbol letezik NightBreaker :)

(bar az irjak nem tul tartos, egy-ket evet bir, ugyhogy en mezei Xenarc-ot vettem 4 ev garival)

Előzmény: Draganovic (17260)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17260

Xenon-os :) csak annyira sárga az izzó a ködösben hogy lefog a fényerőbol és így megturbozom 20 Watt al, már csak kíváncsisagbol is :)  

Meg kevés a tapasztalat, most kiderül bevallik e vagy inkább lebeszéljek másokat hogy felesleges :) 

Előzmény: Törölt nick (17259)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17259

Egyebkent tenyleg szep az az auto, de szerintem ha xenonost vettel volna, most nem kiserleteznel, hanem szarnal ra, milyen a kodlampad :]

Előzmény: Draganovic (17258)
Draganovic Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17258

Egy 10 milliós autóval nincs szükségem a ködlámpa only üzemmódra :) én csak próbálom a legjobb fényt kinyerni a sárgábol :) 

Előzmény: Törölt nick (17254)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17257

Azt még múltkor megmértem, csak nincsenek az eredmények táblázatba foglalva...

Összeszedem az izzóidat és föladom.

Előzmény: -peter (17256)
-peter Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17256
légyszi mérd meg ennek a höfokát, és postázd kérlek. köszi.
Előzmény: Wicked Belzebub (17255)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17255

Soha nem volt sárga pilácsom, szóval nyilatkozni így nehéz.

De ha a legerősebb, legminőségibb fény akarod kinyerni, akkor sárga kotonos 80/100 :))

Előzmény: -peter (17253)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17254

Lehet hogy kodlampa-only uzemmodban mennek a diszkoba :)

Előzmény: Julian86 (17247)
-peter Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17253
volt H7 xencn sárga izzóm ami 65W-os de a Megane II ph2 lámpája elcseszett projektoros, mattulo fincsoros, arra nem lehet alapozni.
tehát ha jo, erös, skkor lehet veszek...

Wicked, szerinted mi s jobb ködben, a H4 xencn vagy a Tungi gold, a kotonos sárga kupakos 80W -os?
Előzmény: Törölt nick (17251)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17252

Hali.

Kb én is ezért erőltetem ennyire a h3-ak cseréjét :D Majd ha egyszer lesz hozzá kedvem, azokat bonyesz cserélni :D

Igaz, sportligh-hoz se nyúltam még, pedig ott az utód a csomitartóban, de valahogy nem vesz rá a lélek, baj van velem :D

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17251

Hali

Én amíg bent volt imádtam, mocsok erősnek tűnt.

Ez még anno Hondában :)

http://1drv.ms/1nGzPih

Egy cartársnak is rendeltem, szintén imádja. Ez sárga, nagyon sárga :D

http://1drv.ms/1nGzYlZ

Itt látható, hogy nem festett, hanem a kis fém van szinezve, telefonkép, vakus.

Valszeg rendelek másikat, amúgy van xencn h4-ből nem ennyire sárga is, de én ezt fogom kérni ismételten :)

Előzmény: -peter (17250)
-peter Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17250

Xencn H4 Yellow

Erről az izzóról kinek van tapasztalata? Mert ha nem jó, nem veszek :)

Ebben az erős ködben tuti jó a 2300K fény, csak sok fényerőbe kerül a szín miatt.

Draganovic Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17249

Találtam egy két képet a H11 rol h8 ra alakítás után mennyivel nagyobb a fényerő.... De majd én is csinálok.   

Draganovic Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17248

Nem tudom nálam ez mania

Julian86 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17247

Azt mondjátok meg, hogy mi értelme ködösbe, ilyen drága, meg erős izzókat rakni? Én ködöst kb. 2-3x használok évente, de lehet, akkor sokat is mondtam. :)

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17246

Azért ez egy exponenciális görbe, ami azt jelenti, hogy pár perc után a 95%-ot biztos elérte, csak én vártam ilyen sokáig, h pontosan mérjek. De egy refi az elég nagy, ott ez szerintem nem probléma...

Előzmény: ekowob (17245)
ekowob Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17245

Köszi.

Akkor 20-30 perc lehet az egyensúlyi állapot elérése amikor már nem melegszik tovább?
Ezesetben nyugodtan belefaraghatom a H9-et a H11 helyére a refibe. Ott ugyanis szinte sosem megy közel fél órát egyhuzamban..

Előzmény: Wicked Belzebub (17244)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17244

Szerintem kb lehet így számolni, nagyon nem lősz mellé. Most +/- pár fok az benne van. 

Amikor 1 centire mértem, van egy kép valahol, nézd vissza, akkor a mérőtüske párhuzamosan fut az izzóval, kb 1 centi távolságra. Most amit mértem izzó buráján a hőmérsékletet, akkor nekitámasztottam a mérőfejet az izzónak. Úgy általában 20-30 percet vártam, akkor már nem változott a műszeren az érték. 

Előzmény: ekowob (17242)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17243

Szia 

Köszönöm az idődet :) már megrendeltem a nokya hyper yellow H11 et először faragás nélkül csak csatizom ha nem sír miatta a BSI a fogyasztás többlet miatt akkor be rakom őket és lefotozom a fényero különbséget... Kivancsi vagyok mennyivel erősebb :) 

ekowob Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17242

Szerinted a H11 vs. H9-nél is kb ennyi lehet a különbség? Vagyis nem lehet több, mint kb. 170°C?

Az az 1cm az a búrától annyi vagy az izzószáltól. Itt az érdekelne, hogy ahol a legközelebb van az izzó a foncsorhoz az ugye az izzószáltól már talán több, mint egy cm, de a búrától meg csak pár mm lehet.
Itt a foglalat környékén szokott leghamarabb jelentkezni a túlmelegedés okozta elszinezödés.

Még egy kérdés: Mennyi idö után stabilizálódik a hömérséklet?

Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17241

Philips H8, 14V, 43.4W, lampaban, kb 1 centire 117 fok, izzo mellett kozvetlenul 272 fok. 

Solarzen H11, 14V, 66.5W, 144/288 fok. 

Tehat az izzotol 1 centire 27 fok a kulonbseg. 

Ez lehet akar sok, akar keves. Nem fogok senkit sem arra buzditani, h csereljen. Elkepzelheto, h sem az elektronika, sem a foncsor nem fogja karat latni, en biztosan nem fogom ezt letesztelni. :))

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17240

Amazonnál sztem de

Ha valakinek mégis sikerül ingyen, akkor szóljon xd

Contrast honnét jött? Lehet betankolok én is egy olyat :D, de H4-ből :D

Előzmény: -cobra. (17239)
-cobra. Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17239

Ez az ingyen posta nem csak USA-n belül van?

Előzmény: -peter (17234)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17238

H9 H11   

Előzmény: Draganovic (17237)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17237

Itt a pontos különbség a h8 és a H11 között 

Ah9 az más ott belül a csatiban is van egy +műanyag sín amit ki kell vágni 

Előzmény: Draganovic (17236)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17236

Most nézem nem lehet 

Előzmény: Draganovic (17235)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17235

Amazon on lehet PayPal - al fizetni? 

Előzmény: -peter (17234)
-peter Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17234

én meg ezt találtam  igaz H9

1. találat

http://www.amazon.com/gp/product/B0010XQ9JC?refRID=GJJN120RAMAFEW4ZE6WG

2. találat

http://www.amazon.com/gp/product/B0064FXQCE

egyik 19, másik 17 dodó. Páronként. ingyen postával.

Előzmény: Draganovic (17233)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17233

Most itt a legolcsobb a nokya 

http://m.ebay.com/itm/Nokya-Headlight-Set-2-Nok7618-Bulb-Hyper-Yellow-Fog-Headlight-H11-55w-7618-/281418303705?nav=WATCHING_ACTIVE

Ködöst ritkán használ az ember,  kipróbálom H11 et h8 ra alakítást 

Próbát megér, azt majd rakok képeket, mennyivel erősebb 

Előzmény: -peter (17232)
-peter Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17232

a normál H4 és a húzott Osram NBU közt 3-4 fok különbség volt kb.

keresd vissza. szóval én a hőfok miatt nem izgulok.

Előzmény: Draganovic (17231)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17231

A helyzet az hogy egy jó osram vagy Ge H11 is 6-7 ezer Ft körül van a nokya hyper yellow posta költséggel együtt 10 ezer ft, szóval fogok rendelni egy párt, csak meg várom itt a fórumon a kolléga mérését hogy a 20W mennyivel több hőt termel :) számomra ez most a legizgalmasabb mérés :) 

Előzmény: -peter (17227)
-peter Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17230

Ma délutántól olyan köd van, harapni lehet. Sajószentpéteren emlékezetből vezettem...

Előzmény: Julian86 (17226)
-peter Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17229

hallelujah!

Előzmény: Wicked Belzebub (17223)
-peter Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17228

asszem Trotter javasolta, hogy ködösbe vegyek nyugodtan nagyobb teljesítményűt, ő valami 80W körüli sárgát használt a Scenic II-ben gond nélkül.

Előzmény: Törölt nick (17222)
-peter Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17227

ha szerzek ilyen izzót, átalakítom. Csak nincs meg a link, ahol találtam olcsón izzót :( Pont ezt nem könyvjelzőztem be :( hogylehetekilyenhülye XD

Előzmény: Draganovic (17216)
Julian86 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17226

Sziasztok!

Megvan az első pár tapasztalat az új izzókról. Tegnap nagy köd volt vizes út stb., ebben az időben nagyon jól jött, hogy picit sárga a lámpa. A vizes úton autópályán nagyon jól láttam mindent, sőt mellém ért egy xenonos autó és nem volt több fénye, mint amennyi nekem volt előttem. Ezen nagyon meglepődtem, de a kékes fény tényleg eltűnik a vizes aszfalton, mondjuk a táblákat, meg egyéb dolgokat azért jobban megvilágította :) 

Erről függetlenül nagyon meg vagyok elégedve azzal a melegfehér-sárgás színnel, ami előttem van. Ködlámpát felkapcsolva szinte nappali világosság volt a kocsi előtt, de a ködösben lévő H3 Osram ALS fehérebb és több a szórt fénye a ködös projektornak, mint a Morimotónak, így kellemesebb volt ködlámpa nélkül menni. A kettő együtt rendesen sárgás ködfalat csinált a kocsi előtt.

Holnap továbbtesztelem, de ma reggel átülve a Kadettbe, tényleg éreztem a különbséget, reggeli szakadó esőben nem sokat láttam a sima izzóval, elnyelte a fényt a fekete aszfalt.

Ami még pozitívum a Contrast+ - nál, hogy a fénye tényleg látszik az úton és kevesebb a táblákról, egyéb dolgokról visszavert fényt, így jobban látni, kellemesebb vezetni este. Pedig nem is húzott izzóról van szó, szerintem teljesen megérte az árát. Lehet rendelek még egyet tartaléknak. :)

Előzmény: Julian86 (17198)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17225

Dehogy nem kínai 25W :D

Most rendeltem P13W 15W osat azon 33db 5630 SMD LED van ezt hihetőnek érzem :)

Menetfénynek jó lesz ez jobban körbevilágít mint ami jelenleg benne van.

Kiváncsi leszek látok e majd külömbséget.

http://www.ebay.com/itm/131627810857?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Előzmény: Wicked Belzebub (17221)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17224

Ezer köszönet erre nagyon kiváncsi vagyok :)

Előzmény: Wicked Belzebub (17223)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17223

Van otthon H8-am is meg H11 is, picit varjatok, megmerem a homersekletuket...

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17222

This makes H9 bulb unsuitable for fog light and low beam. The lamp houses for fog lights and low beam is in general is always smaller than the high beam lamp houses."

ködösbe és tompítottba nem javasolt, itt ezt írják :)

Tompított és ködös kisebb általában, mint a refi.

Szabadszavas fordításban ugyan, de ez a lényeg

Előzmény: -peter (17211)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17221

Azert az a led sem 25 wattos am... :)

Előzmény: Draganovic (17219)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17220

Pontosan 12W többlet :) 

Előzmény: Draganovic (17219)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17219

Nekem van nokya sárga H8 35 W jó minőségű izzó szerintem egy éve meg vannak semi bajuk jó sárgák(megéri az árukat) is szinte már annyira sárga hogy egy kicsit a fényerő rovására megy ,ezért vetődik fel bennem mindig a H11 55W átalakítás H8-ra mert így már biztos több lenne a fényerő hiába annyira sárga.

Csak hát 20Watt az 20 watt többlet :( neked csak 10W lenne az szerintem nem sok.

Nekem a menetfényem a P13W 13W -os gyári izzók helyett van most 25 W-os led .Autóvillamosságitól kérdeztem előtte hogy nem lehet e baj azt mondta az a 10Watt többlet az semmi és tényleg egy éve muzsikálnak a menetfények teszik a dolgukat nem történik semmi.

Ki kéne próbálni csak az ember azért csak félti ezeket a modern autókat.....

Előzmény: -cobra. (17218)
-cobra. Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17218

Én sem találtam máshol, csak ebay-en, ott meg nagyon sok a posta hozzá.

Nem merem bevállalni ezt a H9->H11 átalakítást, mert olvastam negatív tapasztalatokat is róla: valakinek megmattult tőle a foncsor vagy a csatlakozó forrósodott fel, illetve FF lámpatestben mivel a H9 izzó végén nincs árnyékolás így a vetítési kép is mutathat furcsaságokat vagy vakíthat az izzó.

Előzmény: Draganovic (17217)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17217

Régóta keresek máshol Nokya izzót de az ebay-en kívül nem találok ,alin gagyi van amazon -on postaköltséggel ugyan annyi mint ebay-en :(

Előzmény: -peter (17209)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17216

Előzmény: Draganovic (17215)
Draganovic Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17215

Nekem is állandóan felmerül hogy a H11-et a H8 helyére alakittani ,mert nem nehéz picit kell csak faragni rajta......de egy 2012-es autó a plussz 20W-ot hogy viselné el a ködös foncsor még biztos,meg talán a gyári kábelezés is többre van tervezve még az is csak ,hát az autó comp-ja hogy viselné lehet letiltaná a ködösöket ha több wattot érzékel fogyasztásnak.

Nekem a ködös kábelezése elég szellős "nyitott" helyen van a tompihoz képest ,lehet a hőleadásával sem lenne baj.

Ki kéne próbálni ......valakinek el kéne kezdeni :D

Előzmény: -cobra. (17210)
Julian86 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17214
UNsuitable....pont oda nem való
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17213

Szerintem pont nem azt irjak..

ekowob Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17212

Nekem a tompítottban is és a refiben is H11-van.

Nagyon érdekelne, hogy mennyivel termel több höt...

-peter Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17211

poitt írták, hogy a ködlámpa jobban elbírja a nagyobb wattszámú izzót, mint a tompított.

Előzmény: -cobra. (17210)
-cobra. Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17210

Ez a H9->H11 átalakítás elsőre nem rossz ötlet, sok cikk/videó van róla. Jelentősen több fényt tud a H9:

Base   Effect   Light output (lm)

H8      35W    790
H9      65W    2120
H11    55W    1320

Valószínű a +10W-ot elbírja a gyári kábelezés, kérdés hogy mennyivel több hőt termel a H9 a H11-hez képest, nem okoz-e gondot egy ködlámpában.

"H9 is used as a high beam. The high power consumption makes the bulb very hot and therefore require large lamp houses so it will not burn the lamp houses it's installed in. This makes H9 bulb unsuitable for fog light and low beam. The lamp houses for fog lights and low beam is in general is always smaller than the high beam lamp houses."

Előzmény: -peter (17209)
-peter Creative Commons License 2016.01.28 0 0 17209
solarzen kb 2500K lehet, a xencn meg 2300K
a többi kb stimmelhet...

nokya izzót vennék csak ne az ebayen keresd, ott drága.
ja és a H9 erősebb 65W, kicsit reszelni kell a foglalaton, s jó lesz.
Előzmény: -cobra. (17201)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.28 0 0 17208

En ha hallani akarok valamit, a fulemet szoktam odatartani, nem a szememet :)

Előzmény: Varshi (17207)
Varshi Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17207

> Ez a bi-xenon lenyege :) Ha leterdelsz a fenyszoro ele (...) meg az elektromagneses terelolap mozgasat is hallod.

Miközben megvakulsz. :-)

Előzmény: Törölt nick (17205)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17206

Neztem, sot irtam belole egy diplomamunkat is nyaron :))

najo, nem csak errol, de ez is benne van:)

Előzmény: -cobra. (17204)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17205

nekem gyanús, hogy csak 1 HID fej van benne és a refi kapcsolásakor egy terelőlap pozíciója változik lencsén belül

Ez a bi-xenon lenyege :)

Ha leterdelsz a fenyszoro ele, es megkersz valakit, hogy villogtassa a fenykurtot, meg az elektromagneses terelolap mozgasat is hallod.

Előzmény: -cobra. (17204)
-cobra. Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17204

30m körül van. Valóban jó fénye van, plusz Bi-Xenon is (a képen csak a tompított ment).

Viszont egy lencséje van a tompítottnak és a távolságinak, nekem gyanús, hogy csak 1 HID fej van benne és a refi kapcsolásakor egy terelőlap pozíciója változik lencsén belül. Wicked Te nézted már?

Előzmény: Julian86 (17203)
Julian86 Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17203

Ez hány méter kb.? Jó erős fénye van, azért látszik, hogy nem halogén.

Előzmény: -cobra. (17202)
-cobra. Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17202

Ja, ezt meg ma lőttem. 4300K gyári xenon (vagy 4150K, nem tudom), plusz normál H11 ködös.

Előzmény: -cobra. (17201)
-cobra. Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17201

Igazából nem tudom, hogy melyik az a színhőmérséket ami optimális ködösbe. Valaki már azt mondja, hogy a 2500K már sötét, valaki meg hogy 3000K felett meg már nem elég sárga. Próbáltam összeszedni, hogy mik vannak H11-ben és erre szűkült a kör:

IPF Super J Beam Deep Yellow…2400K 10.500Ft

Nokya Hyper Yellow...2500K 8.700Ft
Osram Fog Breaker...2600K 10.000Ft

Solarzen Pure Yellow...2800K 4.500Ft

Lenne még noname kínai 2000Ft-ért és PIAA 20.000Ft-ért, egyiket se venném szívesen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!