Nekem meg katasztrófa történt: kiégett a helyzetjelzőm.
Gyáriakat még én cseréltem ki tavaly, vmi kékes búrájúra (talán philips vagy osram, passz) és már nem ég az egyik. Ez katasztrófa abból kiindulva, hogy a gyáriak 10+ évig bírták :D
Ha beférek a garázsba majd kicserélem (vas után, lomtalanításhoz előkészített cuccokkal van tele a hely, így nem kapkodok most evvel)
De ez akkor is katasztrófa, bár sztem userhiba is fennállhat, mert ignisbe helyzetjelzőt úgy betenni, hogy ne fogjam össze gyak lehetetlen.
Silverstar 2.0-val a taxisok évekig szoktak járni, szóval ott más baj lesz.
Konkrétan a napokba hozott be egy taxis üvöltve 2 pár Silverstart, hogy két hete vette és kiégett és azonnal cseréljük ki. Biztos volt a dolgában, viszont a számlán egy pár volt, online rendelés, magánszemélyre.
Majdnem ügyes..
Megnéztük a gyári számot az izzón és mondtuk neki, hogy három évvel ezelőtt nem nálunk vett izzót nem tudunk cserélni.
Azt mondta, hogy nem igaz és minden ismerősének elmondja ezt. Mondtam neki, hogy külön megköszönném, ha a droszton elmondaná, hogy nem cserélünk 3 éves izzókat.
A LED és fénycső üzletág került kiszervezésre világ szinten és Ledvance márkanéven lesz ismert. Illetve még cca két évig az Osram nevet hasznája.
De egy évek óta zajló folyamat a nagy gyártóknál. A Philips-nél az automotive termékkör került eladásra, de a Lighting is külön van már csoporton belül. A TV már évek óta nem Philips.
ne feledjük, hogy a normál Osram izzó sem 55W-os, itt van előtte a tavaly őszi táblázat.
13.2V-on 57W, 14V-on 63W a fogyasztása a normál Osram izzónak, Max lux 2920.
A húzott Osram NB is hasonlóan fogyaszt, de a max lux 3100 (ALS) 3250 (NBL) közt van.
sajnos H7-ből nem teszteltél GE-t, de
H4-ben a GE Ultra +120% 2190, GE Megalight+ 2230lux az Osram ALS 1960 lux, tehát kicsit erősebb a GE fénye, de hogy ez H7-ben is igaz-e nemtudom mert nem tesztelted.... neked mi a véleményed?
Na te szegény, erre múltkor már akartam válaszolni, csak az automata váltó fontosabb volt :DDD
Ez nagyon sok mindentől függ. Nem írtad, h hány éves az autód, de azt tudjuk, h egy 14 éves konstrukcióról beszélünk. Ami olasz. Sőt Lancia :) Jó, bocsi :))))
Nem biztos, h az autód elektronikája toppon van még. Kérdés, h az izzóra az akkufeszből mennyi jut. Mennyire piszkosak a projektoraid. Egy új autónál simán észrevehető a különbség egy normál és egy pluszos izzó között. Sokkal "fehérebb".
Namost egy halogénizzó is öregszik. A GE-d már biztosan nem úgy világított, mint újkorában. Tehát simán előfordulhat, h az új normál halogén szinte ugyanúgy világít.
Mi már érezzük a hatását a kinai minőségnek a MOL pontgyűjtő akcióban vásárolt két darab OSRAM H4 6 hónap alatt kiégett persze csak a tompított de mind a kettő egy két nap különbséggel, vajon erre nincs garancia?
No majd egyszer visszatérek rá. 3 céget hívtam olajszintellenőrzés miatt, 2 vagy nem veszi fel vagy épp ma zártak be a nyárra, másik szakszerviz meg nem foglalkozik automatával :D
Az én Ignisem kézi váltós, sajnos. Előtte volt egy cápa Galantom, az volt automata. Az hibátlanul működött. A váltódra csak tippelnék, hogy valami szelep vagy olajcsatorna kis olajnyomásnál eldugul vagy embóliázik. Nagyobb gáznál (magasabb olajnyomásnál) meg pikk-pakk át tudja nyomni az olajat a résen. De ez csak egy teljesen amatőr tipp.
Ez egy nagyon mezei automata, mindenkinek így viselkedik, nincs gondja, korszerűbbek tudom automatice n-be rakják magukat, ez nem.
Egyet nem tudok, főleg hidegen, gyenge gáz mellett néha hajlamos rántani 1-ből 2-be váltásnál. Ha lendületesebb gyorsítás van, akkor már nem, melegen sem jellemző. Ez nem tudom mitől lehet, ritkán fordul elő, nem kihozható mindig belőle.
Pár évig kiszolgál már bőven jó, 4-5 év múlva szeretnék egy újat venni, de ez sokmindentől függ még :)
"még a szervizkönyv is 3 sebességes + gyorsítófokozatos automatának írja, ezen jót mosolyogtam"
Miért mosolyogtál? A 3. direkt fokozat, a 4. gyorsító áttételes, tehát gyorsítófokozatos.
"az automata 1 fokozata a kézis 1 és 2 sebességek átlaga, azaz mint ha 1.5 sebességes lenne kézishez képest." STB.
Ezt azért készítik ilyenre, mert a száraz kuplunggal kb. 1,5x-ére tudod növelni a nyomatékot, míg a hidrokuplungnál a "citrom" 2x-ére növeli a nyomatékot (amikor slippel), azaz hosszabb fokozatokkal is megbirkózik a rendszer.
Az otthoni izzoikert nem kar, az egesz LEDes trendet elegge elaludtak, es hig fos volt amit produkaltak (az E27-es Osram LED izzoim ugy hullottak, mint a legyek). Viszont az autos izzoik jok, es ha a kinaiak elviszik a gyartast Nemetorszagbol, akkor atallok a Philipsre (ami vicces modon szinten Made in Germany, a xenon izzok legalabbis).
munkábajárós Határ úttól Lágymányosin át, kicsit kertek alatt Apor Vilmosra, sok dugót nem látva, de lámpát sajnos igen plusz kis emelkedő odafele 8.5 liter környéke, haza 7.5, átlag 8.1 szokott lenni, ebben van Pilisvörösvári kiruccanás is egy, de főképp város (bár Pvári kirucc se számít vidéknek, jobb esetben is csak külvárosnak mondható :))
Vidék 6-7 liter, de volt már 6 alattim is :)
Hogy teljes legyen a kép, a kéziváltós 1.3-am evett városban 7.5-et, vidéken 6.5 és felette.
1.5 kézisek panaszkodnak ignisre, hogy 8 alá nem megy a város, de inkább 9, vidék meg 7-8 között általában. Na most vagy nekem van hihetetlen jó lábam vagy ők tiporják jobban, utóbbira tippelek. Nem ismerek olyan ignisest, aki ne szeretné forgatni, oka van :D
Hozzáteszem automatám városi fogyija gyári adatban több: 9.8 a gyári, ezt sosem értem el vele :D
Sokan hülyén használják az automatát, mert ugyanolyan lendületesen akarnak indulni vele, mint a nyers kapcsolatú kéziváltóssal, no az nem megy :D Jobban mondva megy, de sokkal nagyobb zabálással.
Ugyanúgy hirtelen rántások sincsenek (vagy nem akkorák), mert ugye nyomatékváltónál olaj a kuplung, hirtelen gáznál nem tud akkorát ütni, mint a közvetlen kapcsolatú kuplung.
Röviden összefoglalva, amit érdemes tudni:
Nekem egy 3 + overdriveos automatám van, még a szervizkönyv is 3 sebességes + gyorsítófokozatos automatának írja, ezen jót mosolyogtam, gyorsító fokozat a 4 :D
az automata 1 fokozata a kézis 1 és 2 sebességek átlaga, azaz mint ha 1.5 sebességes lenne kézishez képest.
2. fokozatom mint ha 2.5 lenne
A 3 nekem a kézis 4. fokozata
a 4 nálam a kézis 5, de annál sokkal hosszabb, tehát nem forog annyit automatánál 120 mellett, mint kéziváltós, ebből jön a jó fogyi alapja, viszont itt gyengébb is, mint a kézis 5 :)
Ez majd az összes automatánál így néz ki, viszont nagyon jól összelőtték a vvt motorral, nagyon szépen dobálja. Nem érzem szükségét ehhez 5 vagy annál több fokozatnak, felesleges egyszerűen, ráadásul minél több a fokozat, annál nagyobb is hibalehetőség. Ezt szervizesek is megerősítik, ha kell :)
Mivel 1 és 2 fokozat hosszabb, ettől is van az, hogy többet zabálhat, ha úgy akarsz vele elindulni, mint mezei kéziváltós bajtársával plusz még rájön a kevésbé sportos feelinget adó olajos nyomatékátvitel, amitől nem érzed, hogy hú de hátradobott, pedig ha órát nézed megy az szépen felfele :). Nem beszélve a nagyságrenddel gyorsabb váltásról.
Most voltunk Dinnyésen hétvégén, 3 személlyel úgy előztem, mint 2000-es crv-vel sem tudtam sosem, mivel 80 alatt padlónál 2-be kapcsol (sacc 4000 fölé), ami 120-nál ér véget, azaz megy mint a veszett disznó, 3 személlyel is ülésbedobja az embert (kismotoroshoz viszonyítva persze :D), pedig csak egy kicsi 1.5 motor, igaz, ignis motorja hírhedten nagyobb étvággyal bír, mint mondjuk a swift vagy sx, ez a vvt miatt. 1-ben lendületesebb indulásnál nem ritka a 90 és felette lévő pillanatnyi fogyi :D
Ignis, swift, sx trióból a legidiótább az ignis, robbanni képes (mint régi hondák pl), de alul tohonya, sx és swiftnél ezen módosítottak már, cserébe fent nem megy úgy, mint ez az idióta köcsög autó, de jobban fogyasztanak és ezáltal jobban autózhatóbb.
(sx-ből cimbi vidéken nem egyszer hozott ki 4.5-es fogyit, máig nem értem hogyan)
Szal ennyi.
Ha arra használja valaki automatát, amire kitalálták, akkor a többletfogyi szinte 0, de ez gyártófüggő is (sógorom egy viszonylag friss focust adott el és vett egy 20 éves mazdát, mind a kettő at, utálta a focust, össze-vissza kapcsolt, a 4 seb mazda meg egy alattomos valami, vezettem, nagyon megy :D).
Korábban kéziváltós 1.3 ignisből pl hoztam ki pályán 13 literes átlagot, nehéz volt a lábam na....
Jah, enyém szabadonfutós, nincs motorfék D-ben, tehát dombról gurulva lefele 0 a motorfék, cserébe tudom OD offra kapcsolni vagy ha erősebb kell visszahúzom 2-be, no akkor hirtelen lesz elég jó :D. Ez újabbaknál (Belzebubnál is talán) megoldották D-ben lévő motorfékkel, ne kelljen még ehhez is neked gombot nyomni, ah már automata :D. Ugyanakkor játszok is ezzel városban is, ha nem kell nem nyomom a gázt. Ezzel a technikával is sokat spórolok, minimális figyelmet igényel csak, de nincs motorféknél 0l fogyasztás, mint kézisnél :) D-ből viszont nem javasolt kivenni lámpáknál, itt többet eszik állás mellett (D-ben 600 alapjárat, kiveszem N-be, kapásból felszökik 800-ra)
Ignis automatája kb ugyanaz, mint a régi swiftekben volt, max a vezérlés egy jó része korszerűbb, váltóbot nem teljesen közvetlen kapcsolatú pl, hülyebiztos (130 mellett, ha lerántom L-be, nem 1-be kapcsol, hanem egy program szerint húzza le és ha eleget lassult, akkor még lejjebb majd megint lejjebb).
Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy ezekbe a kisautokba jellemzoen valami primitiv, haromfokozatu automata kerul, nem csoda ha zabal. A CVT egy kisautoban jobb valasztas.
apám munkatársának volt automata régi swiftje, de hogy 1.0 vagy 1.3 passz.... a lényeg hogy kisvárosban, a sok rövid táv miatt 10 litert evett neki az automata Stift :)
a tiéd már 2005 utáni vasaló Swift lehet ha 1.5 benzin+automata. Az mennyit fogyaszt?
Poénnak meg annyit, hogy én az egygombos kocsikat szeretem, amiben nincs sok állítási lehetőség meg sok extra, csak elveszik benne az ilyen parasztember :D
Suzukit pont az elmebetegsége miatt szeretem, még ez a fránya 1.5-ös automataváltós ignis is az, pedig at váltó mellé 1.5 nem sok.
Nagyon elmebeteg, tovább forgatja, mint értelmes ember forgatná, mindemellett egy olyan automataváltó van benne, ami kb swift 1-ben is volt már meg wagonr-ben, letesztelt, nem hullik. 3+overdrive butaváltó, 2 szimpatikus gombbal a boton, egy retesz, 1 od off :D Nincs motorfék, szabadonfutó teljesen, od offban van vmi nagyon gyenge, egyedül 2 és L fokozatban van, bár ott egész erős.
Stabpálcagondom tuti nem lesz benne, mert nincs ilyen extra, stabrúd keresztben van, ami egy vasdarab, végein szilentekkel, szerinted? xd
Szilenteket mondjuk sztem cserélnem kéne, sokat állt vétel előtt :( Néha kicsit nyúlósnak érzem, de lehet csak keréknyomást kéne megnéznem végre :D
Nemrég ültem egy kis toyota Yarisban, hát cimbi hiába forgatta, az nem akar menni, igaz nem is zabál :D
vegyél 1. generációs 1.6 benzines Avensziszt vagy 2004 körüli Korollát, azoknak hülyebiztos a futóműve. Az nem megy semerre, olyan anti racing boyoknak készült, igazi nagypapás kocsi, utóbbinak hiába nyomod a gázpedált, hangja is alig van. :)))
Bár most hazafele kímélőüzem lesz, mert nagyon üres a tank :D Konkrétan utolsó vonal alatt van, sacc 6 liter lehet benne, de itt burzsulyéknál nincs szívem tankolni, bár lehet kap valamennyit majd. Meglássuk.
Neked nem kapar, nekem meg ha Lágymányosira kanyarodok fel a kisutcából (Dombóvári) akkor meg túlkormányzott egy erős padlónál indulás után oszt szalagozni akarna, pedig nincs szalagavató :)
A Daciamon (mert volt ám az is :) ) a fényszórókból kivettem a bordázott üveget, raktam helyére simát, és alulra is fölkerült 4 ködlámpa, aminél kettőből kivettem a bordázottat, szóval 4*100 watt szúrófényem volt :)
Basszus, ebből felpakolsz 4-et előre a hondádra, nem tetszik valaki szemből, huppsz egy pillantásra felkapcs, az félre is áll, mert egy hangot nem fog látni :D
Cimbiék mesélték rég, hogy játszottak a lámpával, másik izzót tettek még egy swiftbe. Hol refi, hol tompított és nem vették észre, hogy szemből meg egy kamion jön. Egy darabig tűrte aztán úgy gondolta akkor ő is bekapcsolja a refisort, beszállt a játékba. No abban a pillanatban satu, 10 perc pihi, semmit se láttak :D 10 perc után tudtak ismét elindulni :D
Páran vesznek, de tényleg nem sokan, mert nem szép :) Ehelyett inkább szemrebbenés nélkül belevágja a xenyont oszt jónapot :)
Amúgy régebbi kocsiknál főleg, pláne, ha gyenge a refi, akkor van létjogosultság egy főleg vidéki kocsinál.
Ha nem lennék lusta lehet felvágnám az ignisre a szúrót, amim van, pedig semmi értelme, mert jó a refim, sőt :) Nálam inkább hóbort lenne, mint bármi szükséges dolog :)
Nem gondoltam volna hogy kicsi piac ,hisz ezrek mászkálnak kínai xenonnal,én tuti Osramot vennék ha lenne nem kínait azt hittem mások is így gondolják :)
ha veszel, akkor nézzél kicsit hosszabbat, az keményebbet szól :D
Nekem anno lett véve keresőlámpa, hogy majd jó lesz az tolatónak, elég magas volt előző. hogy meg lehessen csinálni, csak az lehasalt, most a garázst világítom vele, nem gyenge fényerővel :D, pedig csak 20w és kínai szóró, nem szúró...
Ha lesz egyszer kedvem majd a lejárót fogja világítani, de ahhoz nagyon nagy kedv kéne :D
Itt találsz bőséges kínálatot. Amennyiben a legnagyobb fényerőt szeretnéd, úgy Osram NBU, vagy GE MU. Vagy ha belefér, akkor a Philips X-treme Vision. Természetesen a teljesítmény itt is az élettartam rovására ment. Remek kompromisszum lehet az Osram SVS 2.0, ahol egy picit kisebb fényerőért hosszabb élettartamot kapsz.
Azt szeretném kérdezni,hogy projektoros lámpába melyik izzót érdemes most venni?(Superb H7).Nem igazán követem mostanában az izzók fejlődését.Eddig Extreme powert használtam.
En is a lakasba vettem, a sajat iroasztalomra. Az irodaban senkinek nincs asztali lampaja, az ottani vilagitas mellett felesleges. Itthonra sokkal fontosabb, ha forrasztani, crimpelni vagy szetszedni kell valamit, vagy papirmunka van, egy jo asztali lampa elengedhetetlen.
A masik dolog, hogy nekem fontos a haptika. A huszeuros Ikea asztali lampa sem vilagitott sokkal rosszabbul, csak rozoga volt az egesz, szar volt hozzaerni amikor be kellett allitani. Minden, amihez hozzaerek, legyen fembol, fabol, vagy minosegi ipari muanyagbol, legyen hatarozott kapcsolasi pontja, stb. Mindenkinek megvan a maga mozija. Nekem ez.
Munkahely... ki mit szokott meg, én ha lehet napfény mellett dolgozok, másik m.helyen éjjel-nappal ment a neon, itt én kapcsolom akkor ha akarom a neont, de 90% le van kapcsolva, csak a monitort kell bámulni.
Kislámpám 14 éves korom óta nincs, és nem is hiányzik.
Más az értékrend. Ezt teljesen meg tudom érteni.
Autószerelős ruhám nekem is van, egy kantáros gatya, abból én sem vennék újat. Öltönyt is csak temetésre, lagzira kell felvennem, de az ismerős autókereskedésbe ment eladónak, neki kellett vennie hármat első héten.
Mindenkinek mas a fontos. Nekem az oramat leszamitva nincsenek ekszereim, 1 db oltonyom van (egy tizeves Strellson), 32-es 7-8 eves tv-m van, es ha az olajos autoszerelo farmerom elszakad, negyedszerre is megvarratom 500 forintert, mert ujat venni pazarlas. De egy iroasztali lampat parszaz euroert? Minden tovabbi nelkul. Azt minden nap hasznalom, nem disznek veszem.
(A Tolomeo egyebkent muszaki szemmel nezve is otletes, a femhuzalokat az ureges lampakarba rejtett rugok feszitik.)
Én rosszul vagyok a melegtöl. Nyomaszt. Éjjel egy "sárga lámpás" (nátrium?) utcán sem megyek végig szivesen. Nálunk a ledek elött mindenhol fénycsövek voltak, mert nem bírtam az izzók fényét.
Lakásban a hideg az borzasztó és barátságtalan ,próbálkoztam és mindenhol visszacseréltem melegre ,konyha ,fürdő naturál amúgy én mindenhova meleget tettem.
Nahát, ez komplett lámpa 2100-ért, jó hogy megnéztem a linket, már azt hittem, ennyiért csak a szalagot kapom meg.
milyen színűt rendeltél? Cool, natural, warm? Ezzel mindig bajban vagyok, hogy lakásban a meleg vagy a natúr fehér szín jobb. Nem szeretem a hidegfehér fényt, tehát ez nálam nem játszik.
21 wattos van a szobánkba feltéve, eddig kellett éjjeli lámpa olvasáshoz, most már nem :D
Lent a nappaliban nem volt olyan izzó, ami elég lett volna, pl takarékos ugyan, de 100 wattosnak megfelelő izzó volt betekerve és nem adott annyi fényt, mint az a 21w.
Ami a durva az a megoldása a lámpának, egyet sikerült kilőnöm és szétszedtem (én voltam sajnos a hibás :D):
Körbe fémkeret, erre ráragasztva a ledszalag, felette középen egy opál műanyag, felette egy tükrös felületű papírlap, alul (amit kintről látsz) szintén opál műanyag. Evvel a megoldással nagyon jól szórt fényt ad és hihetetlen erőset. Gyakorlatilag 160 fokban világít, még a mi szobánkban is tökéletes, ahol 2.1 méter a belmagasság.
Lehet mondani, hogy ok, de 21 watt, de ekkora fényt egy izzó se tudott még úgy sem, hogy az ufolámpa opál üvegjét levettem.
Gyári megoldásukban az adapter hozzá, aminek a lámpán belül van helye amper állítású (legalábbis én beleraktam), azaz a fesszel játszanak.
Sajnos pont ez miatt sikerült az egyiket kilőnöm, mert tesztnél nem normálisan kötöttem össze, hanem csak összeérintettem és több érintés kilőtte az egyik ledet, amitől megszakadt a szalag.
Raktam másik szalagot bele, de 12V-s a szalag így másik adapter kell majd hozzá, s megy le garázsba pilácsnak :)
Nekünk bevált. Vannak szebb lámpák a világon, mi inkább praktikusságra megyünk :D
Az a baj a kínaival, hogy nagyon nagy a szórás árban és minőségben is és gyakran nincs a kettő összhangban. Én már nem veszek kínait ha nem muszáj, értsd nincs alternatíva márkás gyártótól (pl Philips, Osram). Gyakran olyan specifikációkat írnak, hogy az ember haja égnek áll, de ez jelentheti azt is, hogy egyszerűen nincs tisztában azzal amit árul, mert ő is úgy veszi X gyártótól. Aztán lehet ugyanazt veszed egy másik eladótól jó specifikációval csak éppen kétszeres áron.
Ó, van két 40w ledlámpám, most garázsvilágításként megy. Nem mondom, hogy szétvakítaná az embert, de combo, azaz van benne szúró, az szépen vakít, pláne párban.
Vagy rendelek amcsiknál ledsort, 80-120 wattosat, az már büntet xd
Abból is van combo, de sajnos ezek nem e jelesek, így csak Tetőre mehetnek xd
Igen előre fele is meg hátrafele is hogy hány %-os emelkedőnél csinálja még nem figyeltem ,de szerintem már enyhénél is ,fékről lelépsz befog 2 sec-ig vagy gázadásra egyből enged ,gyakorlatilag észre sem veszed ,az enyémben legalább is jól van hangolva,jó dolog ....ez egy aszisztens közép vagy középfelső kategoriában már alap felszereltség mind az automata fényszóró eső szenzor ,sötétedő tükrök stb
Amíg nincs nem hiányzik ,de amint beül az ember egy olyan autóban amiben van ,rá jön hogy jó dolog :)
néhány éves Jettában benne van a visszagurulás gátló. Emelkedőn megállsz, fékezel vagy kézit húzol, mindegy...
1-be teszed és amikor a féket elengeded, ő megtartja pár mp-ig a kocsi visszagurulás nélkül. aztán ha nem nyomsz újra féket, vagy nem húzod be újra a kéziféket, el kezd gurulni hátra.
Aki ilyen kocsin vizsgázik, annak nem kell emelkedős indulást csinálnia.
Az autómhoz pl itt egy itt LED van az index-ben hát engem nem győzött meg .....
Viszont láttam még videót azon meg nagyon jó volt ,ez lutri vagy be jön vagy nem teljesen nem lehet biztosra menni :(
A P13W menetfényt a 3 LED-el találtam el ami már diaggal sem tárolt pozitív jel szakadást,francia nagyon érzékeny a BSI ami figyeli az autó minden zegét zugát.
2W elég kevés a 21-hez képest nem jó az ellenállás,ebay -en is a normálisabbakat ami már 10 ezer ft 2 db úgy hirdetik hogy a modern autók több mint 80%-ban működik + ellenállás nélkül ,egy új BMW -ben lehet jó viszont egy új C5-ben pl már nem jó ,néha lutri még a drága LED is.
Lumenet-en szerintem visszaveszik.
Nincs kiemelve hogy az autó kontrollere miatt + ellenállás lenne benne "can bus-os" reklámnyelven :(
Beraktam a ledeket. Csinaltam fotokat, holnap feltoltom oket. Az eredmeny tobb, mint kielegito, talan egy hangyafasznyival gyengebb, mint az izzo. Meg a szine is passzol.
Viszont az Accordban gyorsan villog. Nem basz szet az ideg, aaaa, dehogy.
Asszony is hogy hú neki kell ilyen ,mert mennyire erős és látni vele ,vettem neki a skoda Octavia 2 -be csak P21W foglalattal ott viszont botrány,oda hátrafele világítós kéne ........
Viszont a Peugeot 508 SW be meg tökéletes még túl is teljesít.
Nekem itt a tolató itt az a lényeg hogy mindenhova világítson és ezt ez a LED teljesíti is,gyárilag az indexen kívül minden LED így már,még az indexeken gondolkozom de nem tudom hogy érdemes e.
Nekem ez az olcsó "szutyok" van benne és érdekes módon bevállt pedig mindig befürödtem az olcsó LED-ekkel meg úgy álltalában ,de ez az egy az ellenpéldám :)
Itt egy valóban 100W-os LED az aluminium ház amin rajta van az a hüttés amire szüksége van hogy ne süsse szét magát,ehez viszonyíts hogy igaz lehet e a 50 és 80W LED :)
Szerintem 1- maximum 15 Watt-ig tudják megoldani a hüttését én 7.5 watt -ot tartom reálisnak a 80 amit ráírnak szerintem az az érték pl egy 80 Watt-os izzószálas fényforrás erejének felel meg ,de ezt is kétlem.
Szerintem mint az 5000W-os hangfal esete 5000Watt persze egy másodpercig míg szét nem robban :)
A másodiknál írják, hogy a fogyasztása 7.5W (ami 30W elméletben), tehát negyede. Ezek alapján egy elméleti 80W-os 20W-ot fogyaszthat, tehát még azzal sem égetem szét a gyári kábeleket?
Az új OSRAM-ra én is nagyon kíváncsi vagyok, ha jó, akkor én is berendelek egyet. Aztán már csak hátra kell találni rendes sárgát és egy tolatót (mindkettő T20, sajnos OSRAM-ban nincsen).
Xenon ebay-ről? No azt ne, ne akarj mindenkit elvakítani please...
Ha valamit, no azt nem fogod tudni belőni, nekem volt anno bent, 2 hétig, ki is vetettem, mert nem jó. Vagy közelre túl sok, messzire nem látsz vagy mindenkit elvakítasz vele...
Cseréld le a lámpákat újra, s jó lesz a fényerő. Ha nem, akkor éjszakai vezetéshez szemüveg, sokat számít (én is használom, mert kell)
Őőőőőő, 4W osram van bent 21w helyett és erősebb :)
Az a baj a ledeknél, hogy nagyon számít milyen led az a led...
Van nekem itthon szalagom, mocsok erősnek hirdetve, háááát nem az :D Ugyanakkor hozott ismerősöm egy egész jó szalagot (amcsi ledekkel gyártva, magyar cég teszi össze), no abból egy fél méteres nagyobbat világít, mint kínai erősből 2 méter. Pedig a magyar vízhatlan, azaz van rajta egy átlátszó plusz védő réteg is...
Jah, hogy a magyar szalag az nem 1000ft, mint a kínai? hát van ilyen :D
Azt nem tudjátok, hogy mennyire egészséges ilyen 30/50/80/100W-osnak titulált LED-et belerakni a 21W-os izzó helyére? Gondolom ezek a fogyasztási adatok köszönő viszonyban sincsenek a valósághoz képest. Nekem is kellene valami brutál fényű a tolatóba (T20), mert a garázsbeálló elég sötét és hosszú tud lenni.
Egy jó lámpában a szar izzó is jobban világít mint egy gyenge lámpában a fullextrás :( sajnos 80% szerintem attól függ milyen a lámpa vagy a projektor minősége.
Ma este kipróbálom menet közben. Igen van egy kis emelkedő az ajtóig és az autó sem egyenes síkon áll, hanem az eleje lefelé billen. Azért is tűnhet rövid sugarúnak.
Pár napig még tesztelem az izzót, ha nem válik be küldöm vissza és jön a xenon helyette ebayről.
Sajnos nem minden lámpatest tudja kihozni a különbséget, nekem is ez volt, hogy nem lett jobb. De ugyanazzal az izzóval faterom autójában sokkal jobb lett, mint egy alap izzóval.
Illetve érdekes a vetítési képed, milyen lámpa ez?
Miért, mégis mit vártál? Hogy a plussz fényerőtől felolvad az aszfalt? Nagy különbségek nincsenek, de ami van, az nem egy ilyen fényképen fog kiderülni. Másrészt állíttasd be a fényszoróidat, mert már az első képen is vacak.
Mélyen csalódott vagyok. Rohanok haza a munkahelyről, hogy betegyem a frissen megérkezett Osram Night Breakereket.
Csináltam a régi izzókról egy képet, hogy majd itt vagánykodok milyen király fénye van az Osramnak. Beraktam majd vártam a hanyattvágódást, de SEMMI!! Szinte teljesen ugyanolyan az erőssége a színe a terítése mint az pár száz forintos alap tunsgram izzónak. Vicc!! Komolyan!
Egyszerű pár száz forintos tunsgram izzó:
Ez pedig a drága csilivilli OSRAM NBU:
Szóljatok ha láttok különbséget! Holnap küldöm vissza az Emagnak! Hihetetlen!
Őőőőőő, annak a hondának beszart a motorja, a javítási összeget is tudom mennyiért csinálták meg, de azt nem vállaltam, pedig először kevesebbnek nézett ki a dolog:
650.000Ft, ebben a szerelő óradíja még nincs benne csak a külsős cégek munkái, mint köszörülés.
Nem volt egy jó vétel, pedig nagyon annak tűnt... Szerelőm, aki megvette tőlem is szívott, mert nem ennyire számított :D
No meg elegem lett a hondából egy életre, annyit összesen nem költöttem autóra, mint arra az egyre.
Inkább vezetek szutyukit, de odaérek mindenhova és még vissza is, mint hogy elmondhassam nagy autóm van :D
Az alkatrészárak hozzá meg a vicc kategória és nem suzukihoz hasonlítva.
Hozzáteszem az előző ignisemben 450.000km környéke volt és sosem volt semmi baja, olajat nem evett, tette a dolgát, no ilyenből ültem át egy 180.000km-es kocsiba, japán, eszembe nem jutott, hogy így járok majd, hisz jó állapotú volt amúgy.
Szóval most van egy jóval fürgébb, jobb fékkel, de papíron kisebb méretekkel rendelkező autóm (hozzátenném a csomagtartója jobban kihasználható az ignisnek, ami egy vicc, pedig így van :D, ha érdekel leírom miért)
Elhatározás meg megvan, ha cserélem is 5-10 év múlva, nem váltok többet márkát. Lesz sxcross helyette oszt jónapot :D
Igen, ez mar eleg szimpatikus. En probaltam a regebbit, de a mi autonkba olyan kell, amelyik hatra is sugaroz, ahogy irod, szoval a regebbi az nem tudott annyit, mint egy izzo. Ez akar tudhat!
@Wicked: szerinted ez jó lenne az első lámpába? Az eddigi retrofit LED-ekkel az volt bajom, hogy főleg előrefelé sugároztak, de nekünk pont az index izzó előtt van egy csík a lámpatestben, amiben a helyzetjelző van így az a vetítés nem előnyös.
Az új Osram PY21W LED pedig pont ellenkezőleg, elsősorban hátrafelé és oldalra terít, hogy a foncsor felületét ki tudja használni.
Neked egész pontosan miféle LED va na tolatóban? Nekem is jól jönne! Linekt tudnál adni?
Más: urak, H7-ben van valakienk tapasztalata 5000K körüli fehér izzóval? Mit érdemes oda nézni? Akár, amit itthon si lehet kapni, de ebay/ali is szóba jöhet?
Netán vki próbálta már a Xencn idevágó, 65W-os 5300K-s izzóját? Mert ha olyan jó, mint amilyen sárga a 2500K-s, akkor OK a dolog.
Eddigi ge sportlight volt mókás, full kékes búra és majdnem sárgán világít, ezen kiakadtam, de imádtam azt a színt :D
Ami poén, hogy philips xtreme is ugyanazon színen tündököl :D Semmivel nem érzem erősebbnek viszont a sportlighthoz képest, bár még sok tapasztalat nincs vele.
nagylámpás Ford Fiesztát használok. Az a tapasztalatom H4 izzókról, hogy az Osram NBU közelre vakítóan erős fehér, de 10-15 métertől távolabb már gyengébbnek érzem, ott erősebb tőle a Megalight.
GE egyenletesebben terít mindenhol, az NBU 15 méternél közelebbre erősen koncentrált fényt vetít, távolabbra és főleg jobb szélre gyengébb.
GE oldalra is jobban világít szerintem.
Ja, és ha az NBU-t távfényre kapcsolom az út majdnem végig sötét, annyira felhord az égbe, ha meg belövöd h a távolsági jól hordjon akkor meg a tompított lesz rövid.
szóval én beraktam a dobozba az NBU-t, vésztartaléknak jó. Ennyi. Más autókban lehet máshogy világít, de nekem ez a tapasztalatom vele.
GE-ről meg jó a véleményem, de az élettartamáról még nincs infóm.
ami viszont tetszett, az az Osram AllSeason, na annak a tompított és táv. fénye is megfelelő és nem olyan vakító fehér, mit az NBU. Ne tévesszen meg senkit a sárgás búra, bizony fehér fénye van annak az izzónak (az én autómban legalábbis).
ja, kozgab egy Szutyuki Ignist vagy Swiftet használ.... tehát 2 gyártónál hasonlóak a tapasztalataink az NBU kapcsán.
Megával nem fog szembevakítani minden tábla, ha refivel mész és nekem jobb terítést adott, nb meg kocsi előtt nagyon erős, távolt ezért gyengébben látod.
Én ge termékeit jobban szeretem meg a philipsét, osram sem rossz, de másabb, nekem nem jön be annyira.
Annyira egyforma a kettő, h azt válaszd, amelyik a szimpatikusabb. Nem fogsz látni különbséget, itt már a műszerek döntenek. Élettartamban sincs különbség. Mindenki ugyanazt a volfrámot, töltőgázt használja. Nüansznyi a különbség, mindkét izzó a határon dolgozik.
Nem elképzelhetetlen, de ilyet én még nem tapasztaltam, ugyanis, amikor elszakad, ott abban a pillanatban elvékonyodik és mindkét fele megolvad, így egy nagyobb rés keletkezik, ami már nem fog összeérni soha.
GE Megalight Ultra +120% vs Osram Night Breaker Unlimited között vacilálok. A tesztekből és a forumból kiderül, hogy az Osram egy hajszállal jobb-erősebb. Árban a GE valamelyest olcsóbb.
Az miért lehet, hogy a világítás felkapcsolása után csak a bal oldali izzó kapcsolódik fel, majd kb 4-5 perc eltelte után felkapcsolódik a jobb oldali is?
Nekem az izzó megkeresése nagyobb feladat volt (cc 3 perc), mint motorház fel, csati le, kupak le, rugó kiakaszt, izzó ki majd fordítva vissza, teszt, másik oldal.... Maga a két izzó cseréje külön-külön tesztekkel (amihez nálam gyújtást is kell adni, mert át lett kötve előző gazdinál, azaz be is kell ülnöm :D) kb 2 perc xd
No a ködösben nem hiába nem cseréltem még ki, az ignisben is katasztrófa, le is kell feküdni, meg is kell emelni :D
Vagy lököst kell leszedni, de annyit nem ér meg a dolog (télen 5x kapcsoltam be, ebből 3x csak utcába, hogy világít-e :D):D
En az Osram Xenarc Originallal jartam igy, amikor a hasznalt Philips XenStart-okat csereltem le, semmi kulonbseg. Mindegy, en meg egyszer nem szedem ki a dobbetetet :)
These instructions are applicable only to European ECE low beams, because US DOT VOL and VOR headlamps cannot be visually aimed horizontally, and in many cases, cannot be aimed horizontally by any means at all, because no provision for horizontal aim adjustment is provided. [This is because US regulators believe there is no way to define a visual cue, such as a kink in the cutoff, that would allow accurate left-to-right placement of a headlamp beam and that cars will not get in fender-benders that will knock the headlamps out of horizontal alignment. For what it's worth, the Europeans have been successfully aiming their headlamps vertically AND horizontally since 1955. -ed.]
Amit a garazsos kepen latsz, az arrafele street legal. Ha torest latsz egy amerikai autonal, az szinte biztosan azert van, mert a fenyszoroja egy Europaban is forgalmazott modellbol szarmazik, amit beallitottak szimmetrikusra, hogy ne kelljen kulon lampatestet fejleszteni (az ECE fenyszoro teljesiti a lazabb US kovetelmenyeket is).
Persze, h az. Ezen a képen tisztán látszik amiről beszéltem, h korlátozott szögben világít. A lámpatest fölső 30 foknyi területére nem jut fény. A többin sem egyenletes, hiszen a LED-nek is van egy szórása. A volfrámszál ellenben tökéletesen körkörösen világít. Nameg ott a 3 LED, azok között is van nem világító rész.
Már nincs igazán különbség az EU és USA közötti aszimmetrikus kép között. Mindkettő H4-es, elképzelhető, h az USA nem terít akkorát, de a 15 fokos letörés ott is megvan.
Elso generacionak elmegy. A gugli orosz, amerikai, szingapuri, ausztral oldalakat dob ki ra, gondolom nem veletlenul forgalmazzak oket olyan orszagokban, ahol kicsit lazabbak a kovetelmenyek.
A vetitesi kepe szerintem akkor lesz nagysagrendekkel jobb, ha autoizzoban is tudnak majd csinalni led-szalas kivitelt:
Elég érdekes ez a vetítési kép. Gondolom az eredeti sem európai rendszerü. Érdeklene a kiindulási alap, de meglepö mennyivel jobb, mint egy gagyi xenon.
Valoban nem, de a tolatolampa menet kozben pont nem eg, azaz nem vakitasz vele senkit (a haztaji xenonokkal ellentetben). Olyankor azert jol jon, amikor valami toksotet helyen tolatni kell.
Egy izzora tervezett lampatest sosem lesz kompaibilis egy retrofit LED-del. Es a gepjarmuszabvanyok szigoruak. Nem ugyanaz, mint otthon egyszeruen kicsavarod a szazas izzot es becsavarsz a helyere valami mast.
Én azt a ládát adtam oda, ami a korábbi ignisben majd folyamatosan benne volt, csak hozzádobtam még 2-3 párat otthonról :D
De az a láda igen csak meg volt pakolva :D
Egyszer én is mutattam apámnak, furán nézett. A kérdésére, hogy égett már ki izzóm csak annyit mondtam, hogy ignisben? soha :D
Előbb lett bármelyik elajándékozva, mint hogy kiégjen :D Elsőben én cseréltem ki a gyárit, ebben is :D (ugyanaz a típus, osram, ezt szerelték mindegyikbe :))
A 3 centi az kozel van nagyon. Szerintem ne tegyel be ledet, hiaba jobb minoseg az Osram. Nem mondom, h egy kiserletet meger, mert ahhoz meg tul draga.
Offroad H4 85W mellett hogy bírná az Osram W5W Led?
Az egyik kínai 68 ledes helyzetjelző pár óra alatt megpörkölődött azon az oldalon ami az izzó felől volt.3cm-re vannak egymástól. Ugye még nem is volt 38 fok nyári meleg,max 20.
Őőőőőőő, nézz meg egy vvt-s suzukit, mondjuk ignis kipufogóját, az nem fél colos :D
A szép, hogy kb ilyen átmérőjű a leömlőnek minden ága is :D Nemrég láttam, ott fojtás semmi, katalizátornál van fojtva kicsit. Japók ennél elmebetegek voltak pöppet... Nem feltétlen alacsony fogyira gyúrtak (m15a ignis vidék 6.5-7 liter, sx4 ugyanevvel minimális különbséggel meg 5.5-6 literrel elvan, cserébe sx lomhább kicsit)
Amúgy sztem vitaránál is igaz, mint ignisnél, hogy enyém is szellős, pedig azért jóval kisebb a motortér :D viszont a dízel ignis olyan, mint a tied, semmi nem ér le, gondolom vitara is hasonló lehet, plusz még ha automataváltós, akkor az is foglal bőven helyet :) Esélyesen már eleve úgy tervezték meg a vitarát, hogy a turbós is átalakítás nélkül mehessen bele.
A HB3-at nagyon regota hasznaljak tavolsaginak, szerintem pont amiatt, h kb 200 lumennel tud tobbet, mint egy H1, vagy mondjuk H7. A H11-re nem tudok magyarazatot adni, elterjedoben van, h nem a regi halogeneket teszik be, hanem ezeket az ujakat. Ezek persze joval dragabbak, mint egy H1,7, mondhatnam, h osszeeskuves elmelet, es osszebeszelnek :))
Lehet, h a H11 pozicionalasa a fejelese miatt pontosabb...
Azért egy próba erejéig kipróbálnék egyet mit tud az izzóhoz képest,ha annyira állítják hogy jóval erősebb csak nem kamu.Tolatóba az élettartammal se lehet talán gond.
Előző ignis 14.2 jobb, 14.3 bal oldalt a gyári kis vékony szutyok kábellel :D
Sosem égett ki kb, de a paraszttechnika H4 kell bele :D
Japóknál valahogy több fesz szokott jutni az izzókra, de nem értem miért :D
Anno a fogyó NB nálam ment másfél évet, odaadtam kollégának, neki még ugyanennyit, izzóban volt min 30.000km lámpás használat, sztem nem rossz ahhoz az izzóhoz...
19 éves. Izzókon pontosan nem emlékszem, már mekkora volt a feszültség, de nem esett túl sok a vezetékeken, már csak ezért se nyúltam hozzá. 13.8-13.9V rémlik...
Nekem tegnap égett ki 1,5év/kb 30ekm után az egyik NBU. Pedig ridegtartásban van, nem kapcsolgatom, ha gyújtáson van, már világít is. Ezt az élettartamot nem tartom olyan rossznak...
Valamelyik este kristálytiszta időben A mercis liba végig hátsó ködlámpával közlekedett. Marha idegesítő volt, pont arra ment mint én, mire hazaértem lukat égetett a retinámba. Nekem is büntetni kellett volna bixenonal.
Stoptáblás kereszteződés.
Áll egy Focus 2 ráncvarrás elötti kocsi szemből, és akar balranagyivben menni, én jobbra kicsibe.
Amikor megállok h megnéztem balról jön e Volánbusz, ő elindul.
Mentem mögötte 1 autonyi távbol és a következö 200 méteren ezeket nyomtam/kapcsoltam be
- duda
- távolsági reflektor
- sárga ködlámpa
aztán bekanyarodott a sétálo utcára, pedig sokáig követtem volna igy.
A legszarabb a bordas uveges, nem igazan ertelek. Nem veletlenul halt ki. Termeszetesen az ar is kozbe jatszott, mert sokkal,olcsobb egy muanyagburas FF, mint uvegbol kipreselni egy bordas burat. Meg a masik a lampallitas. Bordas uvegnel mozgatni kell az egesz lampatestet, FF-nel eleg csak a tukrot.
Namost halogenben is van jo projektor es van szar. Nyilvan kifogtal egy szart. Az elozo Hondamban projektoros volt a tompitott egy H1-es halogennel, egyszeruen tokeletes volt. Szeles, egyenletes teritas.
Nekem most projectoros a lámpám, de nekem is jobban bejön a bordázott üveges lámpatest. Most ez valami divat lett a Renaultnál, hogy belül van a tompított....
A Lada Vesta is ilyen már, most a Menage is, nem tudom mi az értelme.
Nekem meg sose volt még projektorosom, egy fiatban ültem, kössz nem kell :D
A régi bordás wagonr lámpája tetszett a legjobban, ahhoz képest ignis lámpája gyengébb, de ennél még gyengébb volt a crv nagy lámpája, visszatérve ignisbe megint jobb az erő.
wagonr-ben egy +30-as philips volt, ugyanezt a szintet ignisben pl egy mega +90 sem hozta teljes egészében és nem volt matt a lámpa.
Elméletben ahogy néztem nincs drámai különbség a bordás és szabadtükör között, de messzebbre a szabad jobb, tompítottnál viszont bordázottat láttam jobbnak leírások alapján.
Elméletben szintén sokkal jobb projektor, de hát elmélet és gyakorlat sokszor nincs összhangban, pláne franciákat, olaszokat nézve :D
Én szeretem az ósdi technikát, maradok amellett :D
Mennyire etikus, ha mögöttem jön egy "csodálatosan" szép utólagos xenon és ráküldök egy kis ködzárót?
Minden tükrömből áradt a szemembe a fíny, középsőt állítottam, de oldalsókat nem fogom, nem tudom menet közben.
Csak fel kéne tennem póttolatófényeket, bármikorra kapcsolhatónak állítva :D Mondjuk egy-két sor cobled pont jó erre :D
Azert azt ne felejtsd el, h a projektoros (amennyiben jo tervezes) a legjobb lampa. Az terit a legegyenletesebben, az adja ki a legtobb fenyt, annak a leghatarozottabb a sotet vilagos hatarvonala. Nyilvan tobbe is kerul, mint egy mezei FF. Namost az is lehet, es a sporolasnak ez is egy fajtaja, h az alap halogen is projektor, meg a led, vagy xenon is, igy eleg csak egy masik tipusu tukor es a dolog meg van oldva. En projektor parti vagyok, nem a szivem csucske az FF.
O2 tolatólámpa fénye gyenge szerintem nem jó a konstrukció, kicseréltem led - re ebay-rol de még rosszabb lett rossz helyre vetíti a fényt, viszont lusta vagyok visszacserélni.
Az a baj hogy a fény elé betettek egy piros takarást a dizájn miatt és csak a p21w izzó oldalra a foncsorra árasztott fényét vetíti csak előre így az izzó amit szembe vilagitana az elvész mert takarva van, led-el így még rosszabb mert ott a foncsorra sem jól vagy jó helyre árasztja a fényt és így az sem hasznosul.
Olyan led et kell keresni ami hátrafelé is szórja a fényt mint az izzó.
Sajnos ez van tudom hogy gyenge én is ezért erőlködtem vele.
Autó függő mert a pug 508 asomba viszont félelmetes fénye van a LED tolatónak.
Ebből hidegfehér, de ne ezt vedd, hanem a melegfehéret, ha van. Túl kékes, mikor felkapcsolom szinte kék fényt látok, féklámpa fehéríti ki egy kicsit :D :D :D
Amúgy erős, ignisnél gyári halogén egyik oldalt szinte nem is látszódott, ez szépen terít. Kérdés persze, hogy tolatódba hogy kell betenni, mert oldalra nem hord annyit, mint halogén, erre figyelj. Ha egyenest hátra kell világítani akkor jó, ha ferdén, mint korábbi hondámba, akkor nem gyo.
Fotót szándékosan nem csinálok, mert nem adja vissza az erejét, túlzottnak mutat minden fotón...
Az Osram prémium 1 wattos ledje erősebb, mint egy mezei W5W, viszont arra figyelni kell, h csak előre ad fényt. Tehát ha a lámpatest kialakítása olyan, elképzelhető, h kevesebb lesz a fény, mint egy izzónál. Nincs kompatibilitás, ezért is "off road". Nekem az van bent, viszont nálam csak előre kell sugároznia a fényt.
A tolatólámpádba való BA15s fejelésű izzók közül a 21 wattos a legerősebb. Próbálkozhatsz leddel, vagy összejön, vagy nem...
Skoda Octavia 2 tompított H7 izzóit kicseréltem +90%-ra, szerintem egész jó lett.
Ami igazából érdekelne, hogy a helyzetjelzők helyére hogyan tudnék erősebb fényű, mondjuk ledes izzót tenni, és ami a legfontosabb, hogy a 21W-os tolató lámpába kellene egy erősebb fényű égő.
Tatrósságra szerintem majdnem hozza a sima H4 értékét. Legalábbis nagyságrendekkel robb, mint a régi NightBreaker. A fényeröt meg majd akkor fogod igazán észrevenni ha használod egy hónapig, majd visszateszed a régit. :-) Érdekes módon így nagyon kijön a különbség, fordítva nem annyira. Hiába, a jót könnyü megszokni.. :-)
Ez az autó 13 éve megvan, szóval van összehasonlítási alapom :) Az asszony autójában pl. a NBL anno 3 hónapot bírt, de úgy általában is jobban eszi az izzókat. Az előbb kicseréltem a Valeokat. Az egyiknek teljesen eltűnt az izzószála , a másik sértetlennek tűnt, viszont nem égett. Meglátom, ugyanabból a rendelésből való az új pár is, ha ez is 5 hónapot bír, akkor bespájzolok belőle...
Vagy lehet, hogy csak télen használom, nyáron úgy sincs nagy jelentősége...
Én evvel úgy vagyok legyen fél év az élettartam, ha jól látok vele (bár még sosem égett ki ennyi idő alatt izzóm), más kérdés ha szakadó esőben ég ki nem röhögök :D
Egyedül 1 nightbraker égett ki, az is már cimbinél, én használtam 1 évet, ő másfél-2 évet ugyanúgy ignisben majd elpukkant, egymás után mind a kettő 2 hét különbséggel. Ennyi idő alatt közlekedtünk kocsival világítással kb 30-40.000km-et, ami azért nem rossz izzónál :) Ez a gyorsan fogyó nb volt, azóta már tartósabbak :D
Ezután annyira, de annyira belelkesedtem, hogy csak úgy pörögtek az izzók tesztelésre majd jött, hogy honda búcsút mondott, a mostani ignisben az van, amit beletettem még az elején, nem vesz rá semmi, hogy kicseréljem a philipsre, pedig kíváncsi vagyok rá, de hát mennyi munka már kicserélni. Legnagyobb bajom a dologgal, hogy fel kell nyitni a motorháztetőt :D
Nincs konkret tapasztalat, ahany auto, izzo, annyi szokas. Regebben nalam az 1 honaptol az 1 evig barmi elofordult...
A 90-es evek japan autoinal a 6-8 ev, 60-80 ezer km-rel tok normalis volt. Most ugyanezek a normal izzok mar fele annyit sem mennek el. A huzottak meg plane. De mondom, autoja valogatja, plane, h milyen allapotu az elektromos rendszer.
Nagy megelégedéssel használtam a Valeo AquaVision H7 izzókat, egészen a mai napig. Bő 5 hónap után kiégett, mind a kettő, gyakorlatilag egyszerre. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Az autó nem igazán ette eddig az izzókat, az előző Osram Offroad-ot két és fél év úgy cseréltem le, hogy még mindkettő működött.
Nekem tungi izzók jók h4-ben, osram is lehet jó, ha lejjebb rakom, akkor refi is pöpec, de szerintem akkor túl közel világít, de fene se tudja.
Szemre szoktam beállítani, hogy ne vakítson, de messzire vigyen ugyanakkor. Szervizesek nem értenek hozzá, már több helyen úgy elállították, hogy csak lestem. Az hagyján, ha nagyon alacsonyra nyomják, de nekem vakítóra sikerült állítani :D Bal refiként működött, míg jobb jó helyre vitt :D Innét kezdve nem bízom rájuk. Voltam még hondával látni és látszani témán, ott se volt 100-as a magasság az egyiken, erre azt mondják, de hát ez tökéletes. Kb azt nézték összesen világít-e és nem drasztikusan magas vagy alacsony :D
Én is így vagyok ezzel. NBU H1-ben egyáltalán nem jött be, H4-ben viszont nekem jó volt, igaz csak a tompított, refi az égbe világított, de bármivel nem csak NBU-val.
H4 Osram NBU - Távolságival szívtam. Ha jól volt belőve a tompított, a távolságival nem láttam semmit, gondolom az eget vakította :D az útra nem jutott belőle.
Aztán beraktam a Tungsram Goldot, azt beállítottam jól, annál a távolsági is jó. Kicseréltem egy Osram ALS-re, ezt is belőttem szépen, ennek jó a tompija, a távolságija éppen hogy elfogadható, de már nem állítgatom.
A tompított a fontos számomra, 99%-ban azzal közlekedek.
Lehet már felesleges is belerakni a Narvát, itt a tavasz, köd sem nagyon van mostanában...
inkább rendelek egy pár sárga Nokya H9-est a H11 helyére, és kifújt az izzó költekezés az idénre. :)
Volt nbu kocsiban, még párom is említette miért vakít ennyire a tábla szemből, közelre túl sok fény jut, messzebbre gyengébben láttam ezért tőle, most sportlight van bent, ami meglepő módon kékes bevonat ellenére sárgásan világít :D, viszont meglepő módon nekem bőven elég. Ott a csomiban egy xtreme a dobozában, nem vesz rá a lélek, hogy kicseréljem, pedig nem telik többe, mint 2 perc :D Honda után ismét suzukinál nincs miért emelgessem a motorháztetőt :D
Igazából be kéne állítanom a lámpát, autóklubosoknak olyan jól sikerült, hogy bal feljebb világít, mint a jobb, de már 10 méter környékén is olyan, mint ha bal -1-n, jobb 0-esen lenne :D -1 = vakít, így mindig 1-re van levéve a magasság :D
Sárgás izzóim miatt hiába van ködlámpám, sose használom, minek :D Avval is az a bajom, ha megy, akkor közelre nagyon sok a fény és ettől messzebbre nem látok rendesen. Inkább bele jobb sárgát oszt jóvan. Korábban is inkább sárga jött be, nincs ködfal :) (2300-2500K sárga, azaz mély srága :D)
NBU, megalight 120 és philips xtreme kb egy szinten vannak erőben, színben mások meg mega pl jobban terít, nb inkább "szúr" amitől erősebbnek tűnik, oldalra kevesebb fény jut, xtreme a kettő ötvözete :D
Akit érdekel az oldalsó ablakok alsó részéhez króm díszkeret ez az ára.A hátsó kis ablak az fix ott ablakkal együtt cserélik azt mondja a PUG az húzós ( de biztos meg lehet oldani anélkül is ,ha az ember szerencsével szerez bontottat)
"Az első ajtóra: bruttó 22117,-Ft/ oldal.A hátsó ajtóra: bruttó16650,-Ft/oldal.A hátsó fix üvegnél: 95575,-Ft/oldal lenne az ár.Itt sajnos nem tudunk külön csak króm díszítést rendelni, az oldalüveggel együtt van a króm díszítés!Összesen bruttó: 268684,-Ft lenne az alkatrész ár!"
Láttam 508-ast körbe krómkerettel, kivéve a hátsó fix ablak, aminek az alján nem volt. akkor nem értettem miért ,most már értem :)
Ahogy már írták is mindenképp lámpát kell állítani. Osram úgy reklámoz, hogy 30 méterre messzebb világít, tényleg, nekem egy fokozatot lejjebb kell állítanom, hogy ne vakítsak el mást xd
Ge is nagyon jó, de minimálisan sárgásabbak, osram fehérebb, esőben cserébe rosszabb...
Neked kell eldönteni, egy biztos, nem cserélném le a megalight - okát xd
Hello, igaz nincs H7es tapasztslatom, de ha közelre hord, akkor be kell állítani a lámpát, osram után pláne. A sötét világos határ meg pont attól lett látványosabb, hogy jobb az izzó és több a fény.
A szín az más téma.
Pár hete kértem tanácsot, hogy 2es Megane ph1be milyen égőt vegyek. Nos, jó áron sikerült vennem ge megalight 120-t h1 és h7be is. Előtte volt vmi 8-10 év körüli hella égő, majd silverstar 2.0 az autóba. Ge-ről annyi, hogy hiba volt megvenni. Sárgább a fénye a Silverstarnal, ami végül is ebben a ködös,esős,nyálkás időben nem rossz, viszont láthatóan rövidebb távolságra világít
A másik, ami szerintem marha idegesítő, hogy nagyon erős a kontraszk a világított és a nem volágított rész között, mint ha lenne egy vonal, amíg eljut a fény, majd 1 centivel odébb full sötét van. Talán az első 3 méterre világít jobban mint a silverstar.
Szóval keresem még mindig a megfelelő izzót az autóba, valakinek egyéb ötlet? Vegyem meg a Nbu-t és ne problémázzak?:)
Amúgy full sötétben nagy csoda a helyzetjelző fénye :D Simán lehet csinálni annak a fénye mellett addig, míg a gumitakarót vissza nem nyomom a lámpára belül :D A csatit már mókásabb visszatenni :D
Ezen én már túl vagyok, volt olyan idő, amikor 2 naponta más izzó csücsült a lámpában :D
Annyi motorház fent ignist senki se látott, mint engem akkor Pöttyösnél :D
Ráadásul mikor kell izzót cserélni? Full sötétben :D Ilyen nehezítő körülmények közt volt meg a két izzó sacc 2-3 percen belül, amiben már a teszt is, motorház nyitás is benne van :D Volt idő gyakorolni :D Már időnként stopperral mértem az időt :D
Amúgy 2 napja kedvencekbe raktam ali-n a Xencn H7 65W-öt ki tudja mikor jön rám az izzó próba láz már megint :) Távolságiba kiváncsi lennék ,máshova nem tudnám tenni csak a valeo helyére ,azt megnézni a külömbséget egyik oldal valeo másik Xencn + Nokya H11 hyper yellow ködös ,melyik a sárgább :D
Nekem a Valeo Aquavision H7 55W a kedvenc izzóm ,sárga is erős is ,meg van már vagy 1 éve volt tompiba most refibe nagyon meg vagyok vele elégedve.
Aködösben meg benn maradnak a H11 esek a H8 helyett úgy is csak kanyarfénynél égnek meg ködben az meg elég kevés üzemóra ahoz hogy a foncsor oda legyenaz a 27 fok külömbség ilyen használatnál nem kezdi ki de lehet még akkor sem kezdené ki ha mindig menne.
Meg így dupla üzemórát is nyertem plusz Lumeneket hisz a H11 több üzemórát bír mint a H8 :)
Hella sárga 55W - majdnem elfelejtettem, a Hellának is van ilyen bura szinezés nélküli sárga izzója, de gyenge fényerőben, olyan mint egy normál 55W izzó, ha besárgítanánk.
Valeotól sötétebb, de nem olyan sárga, mint a Gold, valójában a kettő közé tenném.
úgy teszteltem, hogy ba oldalt Gold, jobb oldalt Hella, és észrevehető volt a fényerőbeli különbség, a Gold lepipálta.
Wicked mérési alátámasztják, ez a leggyengébb izzó a tesztelt H4-ek közül, ha nem lenne besárgítva, egy átlagos 55W izzó erejét hozná.
A képeken egyértelműen látszik, hogy a H11-nek nagyobb a fénye, szerintem hozza az elvártat, vagy Te nem így látod?
Legtöbb gyártó buraszínezéssel éri el hogy sárga legyen kivéve ez alól a Xencn 2300K. Valaki vett már ilyet itt a fórumon ha jól emlékszem, és nagyon (túl?) sárga.
Tud valaki olyan sárga Izzót mint a Nokya csak búra szinezése nélkül a Nokya ilyen sárga a ködösben,ilyen sárga kéne vagy sárgább de búra szinezés nélkül.
Csináltam pár képet véleményeket kérek ,annyira számottevő külömbség nincsen a H8 és a H11 között ,nem mondom hogy nincsen mert a H11 fényesebb és az útra vetített képe is szélesebb és hosszabb meg erősebb.10 percet járattam és a kezemmel nem éreztem hőmérséklet beli külömbséget,de biztos hogy van csak elenyésző,maga a H8-as tól is jó meleg a ködösöm szóval......nem tudom.
Az Izzók Nokya hyper yellow 2500K sárga sima víztiszta H8 vagy H11 kicsit erősebb lehet a Nokya-t picit visszafogja a szines búra.
Közelről a H11 a szemnek nagyon erős belenézve a H8 kevésbé ,inkább az aszfalton lehet észrevenni a H11-es nagyobb erősebb fényét szerintem.
Én bosch - ból egyszer még régi xenon csövet láttam nem emlékszem milyen foglalattal de bosch volt, ez se ma volt, akkor nem volt fura, de manapság nem hallani róla vagy keresni kell.
H11 esek 3 rögzítő tarójàból ami 10mm - es levágtam 2mm mivel a h8 é 8mm, szerencsére van egy pót ködösöm így itthon bele próbáltam őket és mint a kés a vajban mintha h8 lenne úgy belementek.
Ha lesz időm 2-3 nap azt beteszem az autóba és jöhet a fotó egyik oldal h8 másik H11 kíváncsi vagyok a különbségre :)
Na rácsatiztam a H8 helyére a H11-et hagytam 5 pecig az autó elektronikája(controller-je)nem hisztizett a plusz "20" WATT-ért
H11 üvege (búra)és izzószála meg úgy unblock mindene azért nagyobb,gondolom a nagyobb teljesítmény miatt.
H11 3 tüskéje közül egyet faragni kell ,tehát nem tudtam a foncsorba betenni így a vetítési képet nem tudom mennyire fogja módósítani hogy talán egy picit máshol lehet az izzó fókusza,de talán ez nem lesz észrevehető.
Foncsoron kívül igazából nem láttam fényerő beli külömbséget ,talán a H8 Nokyi hyper yellow sárgább mint H11-ben,de ezt foncsoron kívül nem nagyon lehet így megkülömböztetni!
A H11 Izzó mindenképpen 55Watt-70W között vesz fel ?Még akkor is ha gyárilag a H8 35Watt fogyasztóra van kitalálva?
Szóval ha az izzó 55Watt-ot kiván azt el is veszi és az autó mindenképpen annyival is hajtja amennyit kíván?
Szóval olyan csak nincs hogy a gyári (controller) csak 35Wattot enged oda ,mert oda gyári H8 35W való......és így a H11 55W helyett csak max 40W-al hajtja?
Mert akkor nem sok értelme van,de ennyire csak nem megy bele az autóipar,főleg ködösben tompival még megérteném.
Az autó 2012-es.
Ja sors fintora hogy a H8 Nokya vissza raktam erre vagy kiégett vagy tönkre ment mert a sima hella H8 -ra cseréltem és az világít :( Így most egyik oldal sárga masik meleg fehér :D
Úgy hogy a H11-ket mindenképpen be kell faragnom hogy legyen két 2500 K sárka ködösöm :)
Mivel kiégett az egyik MU +90,így beletettem az Osram Offroad Allseason 85/80-ast.Nos esett az eső,így jobb volt a sárgás izzó felöli rész láthatósága.Viszont hőmérő nélkül is megállapíthatóan nagy eltérés van,mert a +90 55W-os épp csak langyos,az Offroad 80W jóval melegebb az üveg lámpabúra.
Nekem eddig maximálisan bejött a szelektív sárga izzó, tegnap bánkúton voltunk, a fehér havas úton is szép fénye van, sőt szerintem tökéletes. Szárazon nem tűnt valami acékosnak, ez igaz, de összehasonlítva egy mezei izzóval, még így is jobb volt. GE MU120-tól persze kikapott, de ilyenkor nem a száraz út dominál, így még 1-2 hónapig tuti marad, de lehet tovább is, majd csak nyáron cserélem vissza, amikor már tényleg ritka a vizes út.
Meg jött a Nokya hyper yellow H11 :) holnap lesz időm rácsatizom a H8 körös helyére ,hagyom 5 percet had legyen stabil meg maxon azt ha nem hisztizik az elektronika és nem tiltja le a ködöst akkor befaragom és jöhet az összehasonlítás :)
Tudod mit vennék Pestre, egy 1-es Suzuki-t egy ütött kopott szart, de motorikusan jó legyen oda más autó nem való. Egyszer felvittem a pug 508 at nagyon sajnáltam, akkor gondoltam arra Pesti lennék max 150 ezer Ft ért vennék autót 1es szuzu vagy 2107 kockát :)
Akkor inkább keresnék wagonr rugót bele (jó bele :D), az nem ennyire kemény, de másik gátló is kell akkor és alacsonyabb lesz a kocsi :D
Amúgy meg nekem nem baj a magasság, mert nem egyszer kutyatúrán erdő, szántás, szőlős meg hasonló helyeken is járunk :) No meg Budapest csodás útjain, ahol szintén nem baj, ha magasabb :D
Először csak csatizom ködöson kívül 5 percig hogy hisztizik e a gép a 20 Watt többlet fogyasztás végett, ha nem, akkor faragom át :) de ha nem ad jelentősen több fényt akkor vissza rakom a h8 at és beteszem asszony octaviajaba az is h8 :D, lehet ködlámpán is sok múlik......
Sedan - nál a 3 csík az az oroszlán karmát jelképezi.... Sw nel ez úgy jön létre hogy a feklampak adnak +piros csíkokat, így lesz belőle oroszlán karom.
Nekem tetszik mind a kettő, előben szép ám :) full led az egész köd 2db tolató stb
Én 16 éve jogsiztam kombival nekem azóta csak kombik vannak :)
Egy jó kombi egy Skoda octavia 2-es el kezdődik az elnyel mindent :) pug 508 is nagy insigniae kicsi Mazda 6 kicsi mondeoe elég... Többit nem próbáltam sedanom meg sosem volt.... Valószínű nem is lesz nem praktikus és kevés ami tetszik.
80w ot beledurrantasz én meg aggódom a h8 helyett H11 közötti 20w különbségen, még kb egy hét azt itt lesznek a nokya hyper yellow H11 esek :) azt ugrik a majom a vízbe.
Én pl ignisnél alacsonyabb autót az életben nem fogok venni, no meg csak ezt a formát veszem, nem szép, de praktikus :)
Amúgy nekem meglepő, hogy ignisbe simán betolok 2 bicót, míg a crv-be sakkoznom kellett, hogy elférjen, ezen ledöbbentem, de tudom is a megoldást. crv-ben futómű kilógása miatt 80 cm volt széltiben, ignisben meg végig 110 :D El se hinném, ha nem látnám, hogy sokkal jobban tudok a kicsibe pakolni, persze nem olyan mély.
Magasság főleg a túlkopott izületeim miatt sem :( Ez sajnos sokmindent felülír :D
Szutyok ülés: ignisét mindenki szídja, hogy így kényelmetlen meg úgy, nekem meg ez jön be a legjobban :D
fúj, ez ronda. Bezzeg a szedán 3 csíkja igazán pompás.
Na de az is tuti, hogy legalább 10 évig nem veszek szedánt. Most 4 éves a gyerek, szerintem 20 éves koráig kombi (neadjisten megint egyterű) autóm lesz.
A kis 3 kerekű bicajt alig bírtam bele gyömöszölni a szedán Megánba, a Fiesta hátsója meg kicsi, szóval kell egy kombi.
PUG 3008-ba bepattantam a múltkor, és ahogy beugrottam, majd átpattantam a jobb egybe, úgyhogy kiszálltam és becsaptam az ajtót, ilyen kemény ülésű autót még egyszer nem veszek (volt egy 2005 év végi új Pólóm, szó szerint 100km-enként vagy másfél óránként meg kellett állni pihenni és tornázni kicsit a sz.ar ülés miatt).
Nisszán Kaskájból meg alig bírtam kiszállni, olyan jó volt benne ülni, csak hát magas, egyterű - hát, a Scenicben hasonló érzésem volt, meg a Nissan X-trail cégest is vetetem, szóval nem kell. Normál kombi személyautó a cél, ami kényelmes és nem kell rákölteni a gatyámat is. Lehet, hogy koreai autók felé nézelődjek, vagy a Volvó kombik milyenek? :)
ON
Ha visszajönnek a sárga izzóim, melyiket használjam a ködben?
Narva Contrast+ vagy a Tungsram Goldot vagy merjem a 80W sárga kupakos Tungit?
Ha nem lesz forró a foncsor a sárga kotonkupak miatt lényegesen, mint a Gold, vagy NBU, akkor bele rakom a 80W sárgát :)
Igen, és sajnos nem is értem a Hondát, h miként voltak képesek a xenon mellé berakni egy sárgás helyzetjelzőt, valamint a mai napig nem bocsájtom meg nekik, h nem tettek az autóba DRL-t.
(Azért a kézikönyv szerinti "tekerd ki azt az egy szem csavart, buktasd ki a kerékjárati műanyagot, cseréld ki az izzót" művelet nekem kb másfél óráig tartott... na jó, először kicsit bátortalan voltam, a második izzó megvolt kb 15 perc alatt. :))
Helyzetjelzőben OSRAM LEDRIVING PREMIUM 2850CW LED W5W 1W 6000K van.
Tegnap kicseréltem végül a kanyarfényt, mert nem tetszett a színe. Osram H8 CBI-t tettem bele, a gyári valóban Philips H8 Long Life volt. Elégedett vagyok vele, a színe nagyon szépen megy a xenonhoz, vetítési képe tökéletes (szépen folytatódik a világos-sötét vonal a xenonéval).
láttam sötétben egy 508-ast, sokat mentem mögötte mert köd volt, nem száguldozott senki.
Hátulrol nagyon szépek a lámpái de többet nem veszek szedánt.
most megnézem a kombi lámpatestjét :)
Nekem NB lesz majd berakva, ha egyszer elviszem kicsereltetni. Csak szeretnek egy elotte-utana merest elvegezni, mert tenyleg kivancsi vagyok, h mennyivel tud tobbet. Az elettartam nalam nem jatszik, keveset megyek, es van DRL-em.:)
volt H7 xencn sárga izzóm ami 65W-os de a Megane II ph2 lámpája elcseszett projektoros, mattulo fincsoros, arra nem lehet alapozni.
tehát ha jo, erös, skkor lehet veszek...
Wicked, szerinted mi s jobb ködben, a H4 xencn vagy a Tungi gold, a kotonos sárga kupakos 80W -os?
Azt mondjátok meg, hogy mi értelme ködösbe, ilyen drága, meg erős izzókat rakni? Én ködöst kb. 2-3x használok évente, de lehet, akkor sokat is mondtam. :)
Azért ez egy exponenciális görbe, ami azt jelenti, hogy pár perc után a 95%-ot biztos elérte, csak én vártam ilyen sokáig, h pontosan mérjek. De egy refi az elég nagy, ott ez szerintem nem probléma...
Akkor 20-30 perc lehet az egyensúlyi állapot elérése amikor már nem melegszik tovább? Ezesetben nyugodtan belefaraghatom a H9-et a H11 helyére a refibe. Ott ugyanis szinte sosem megy közel fél órát egyhuzamban..
Szerintem kb lehet így számolni, nagyon nem lősz mellé. Most +/- pár fok az benne van.
Amikor 1 centire mértem, van egy kép valahol, nézd vissza, akkor a mérőtüske párhuzamosan fut az izzóval, kb 1 centi távolságra. Most amit mértem izzó buráján a hőmérsékletet, akkor nekitámasztottam a mérőfejet az izzónak. Úgy általában 20-30 percet vártam, akkor már nem változott a műszeren az érték.
Köszönöm az idődet :) már megrendeltem a nokya hyper yellow H11 et először faragás nélkül csak csatizom ha nem sír miatta a BSI a fogyasztás többlet miatt akkor be rakom őket és lefotozom a fényero különbséget... Kivancsi vagyok mennyivel erősebb :)
Szerinted a H11 vs. H9-nél is kb ennyi lehet a különbség? Vagyis nem lehet több, mint kb. 170°C?
Az az 1cm az a búrától annyi vagy az izzószáltól. Itt az érdekelne, hogy ahol a legközelebb van az izzó a foncsorhoz az ugye az izzószáltól már talán több, mint egy cm, de a búrától meg csak pár mm lehet. Itt a foglalat környékén szokott leghamarabb jelentkezni a túlmelegedés okozta elszinezödés.
Még egy kérdés: Mennyi idö után stabilizálódik a hömérséklet?
Ez lehet akar sok, akar keves. Nem fogok senkit sem arra buzditani, h csereljen. Elkepzelheto, h sem az elektronika, sem a foncsor nem fogja karat latni, en biztosan nem fogom ezt letesztelni. :))
A helyzet az hogy egy jó osram vagy Ge H11 is 6-7 ezer Ft körül van a nokya hyper yellow posta költséggel együtt 10 ezer ft, szóval fogok rendelni egy párt, csak meg várom itt a fórumon a kolléga mérését hogy a 20W mennyivel több hőt termel :) számomra ez most a legizgalmasabb mérés :)
Megvan az első pár tapasztalat az új izzókról. Tegnap nagy köd volt vizes út stb., ebben az időben nagyon jól jött, hogy picit sárga a lámpa. A vizes úton autópályán nagyon jól láttam mindent, sőt mellém ért egy xenonos autó és nem volt több fénye, mint amennyi nekem volt előttem. Ezen nagyon meglepődtem, de a kékes fény tényleg eltűnik a vizes aszfalton, mondjuk a táblákat, meg egyéb dolgokat azért jobban megvilágította :)
Erről függetlenül nagyon meg vagyok elégedve azzal a melegfehér-sárgás színnel, ami előttem van. Ködlámpát felkapcsolva szinte nappali világosság volt a kocsi előtt, de a ködösben lévő H3 Osram ALS fehérebb és több a szórt fénye a ködös projektornak, mint a Morimotónak, így kellemesebb volt ködlámpa nélkül menni. A kettő együtt rendesen sárgás ködfalat csinált a kocsi előtt.
Holnap továbbtesztelem, de ma reggel átülve a Kadettbe, tényleg éreztem a különbséget, reggeli szakadó esőben nem sokat láttam a sima izzóval, elnyelte a fényt a fekete aszfalt.
Ami még pozitívum a Contrast+ - nál, hogy a fénye tényleg látszik az úton és kevesebb a táblákról, egyéb dolgokról visszavert fényt, így jobban látni, kellemesebb vezetni este. Pedig nem is húzott izzóról van szó, szerintem teljesen megérte az árát. Lehet rendelek még egyet tartaléknak. :)
This makes H9 bulb unsuitable for fog light and low beam. The lamp houses for fog lights and low beam is in general is always smaller than the high beam lamp houses."
ködösbe és tompítottba nem javasolt, itt ezt írják :)
Nekem van nokya sárga H8 35 W jó minőségű izzó szerintem egy éve meg vannak semi bajuk jó sárgák(megéri az árukat) is szinte már annyira sárga hogy egy kicsit a fényerő rovására megy ,ezért vetődik fel bennem mindig a H11 55W átalakítás H8-ra mert így már biztos több lenne a fényerő hiába annyira sárga.
Csak hát 20Watt az 20 watt többlet :( neked csak 10W lenne az szerintem nem sok.
Nekem a menetfényem a P13W 13W -os gyári izzók helyett van most 25 W-os led .Autóvillamosságitól kérdeztem előtte hogy nem lehet e baj azt mondta az a 10Watt többlet az semmi és tényleg egy éve muzsikálnak a menetfények teszik a dolgukat nem történik semmi.
Ki kéne próbálni csak az ember azért csak félti ezeket a modern autókat.....
Én sem találtam máshol, csak ebay-en, ott meg nagyon sok a posta hozzá.
Nem merem bevállalni ezt a H9->H11 átalakítást, mert olvastam negatív tapasztalatokat is róla: valakinek megmattult tőle a foncsor vagy a csatlakozó forrósodott fel, illetve FF lámpatestben mivel a H9 izzó végén nincs árnyékolás így a vetítési kép is mutathat furcsaságokat vagy vakíthat az izzó.
Nekem is állandóan felmerül hogy a H11-et a H8 helyére alakittani ,mert nem nehéz picit kell csak faragni rajta......de egy 2012-es autó a plussz 20W-ot hogy viselné el a ködös foncsor még biztos,meg talán a gyári kábelezés is többre van tervezve még az is csak ,hát az autó comp-ja hogy viselné lehet letiltaná a ködösöket ha több wattot érzékel fogyasztásnak.
Nekem a ködös kábelezése elég szellős "nyitott" helyen van a tompihoz képest ,lehet a hőleadásával sem lenne baj.
Ki kéne próbálni ......valakinek el kéne kezdeni :D
Ez a H9->H11 átalakítás elsőre nem rossz ötlet, sok cikk/videó van róla. Jelentősen több fényt tud a H9:
Base Effect Light output (lm)
H8 35W 790 H9 65W 2120 H11 55W 1320
Valószínű a +10W-ot elbírja a gyári kábelezés, kérdés hogy mennyivel több hőt termel a H9 a H11-hez képest, nem okoz-e gondot egy ködlámpában.
"H9 is used as a high beam. The high power consumption makes the bulb very hot and therefore require large lamp houses so it will not burn the lamp houses it's installed in. This makes H9 bulb unsuitable for fog light and low beam. The lamp houses for fog lights and low beam is in general is always smaller than the high beam lamp houses."
30m körül van. Valóban jó fénye van, plusz Bi-Xenon is (a képen csak a tompított ment).
Viszont egy lencséje van a tompítottnak és a távolságinak, nekem gyanús, hogy csak 1 HID fej van benne és a refi kapcsolásakor egy terelőlap pozíciója változik lencsén belül. Wicked Te nézted már?
Igazából nem tudom, hogy melyik az a színhőmérséket ami optimális ködösbe. Valaki már azt mondja, hogy a 2500K már sötét, valaki meg hogy 3000K felett meg már nem elég sárga. Próbáltam összeszedni, hogy mik vannak H11-ben és erre szűkült a kör:
IPF Super J Beam Deep Yellow…2400K 10.500Ft
Nokya Hyper Yellow...2500K 8.700Ft Osram Fog Breaker...2600K 10.000Ft
Solarzen Pure Yellow...2800K 4.500Ft
Lenne még noname kínai 2000Ft-ért és PIAA 20.000Ft-ért, egyiket se venném szívesen.