Jól érzékelem, hogy Garancsi és az RBD "szerelme barátsággá szelídült"? :)
A csapattal kapcsolatban még azt se mondanám, hogy nem igyekeztek. Szerintem a játékosaink se rosszak. A rendszer nagyon hiányzik. Már senki nem játssza azt (az elvakult redbull iskolán kívül), hogy előre bassza a kapus, aztán majd a lepattanót visszaszerezve rúgunk gólt. A normális csapatok megpróbálnak játszani, labdát kihozni, építkezni. Ennek nyoma sincs. Én akkkor is kibasznám a svédet, ha sokba kerül. Meg ha lenne sportigazgató :)
A D2 szektorban ültünk, a félidőben megpróbáltunk venni a lányomnak egy Vidi mezt, de a C-D lelátók környékén semmi ilyesmi nem volt. így aztán meztelenül mentünk haza :)
Azt ugye látod, hogy másik klubok is küldenek el edzőket?
Pl: Fradi az elmúlt 2 hónapban kétszer is. Nyilván azért, mert nem voltak elégedettek a teljesítménnyel, vagy a koncpecióval, stb.
Egyik edző sem számíthat arra, hogy a kispadról megy nyugdíjba, pláne akkor, ha egy egyénileg a középmezőnytől erősebb csapattal nem tud elmozdulni a kieső zónából.
Az eredménye, amióta itt van: 18 bajnoki meccsen 19 pont.
Bár Fityó kiállításánál én még a kontaktot se látom, de ahányszor visszanézték, biztosan van valami alapja, de ettől függetlenül ma nem lehet minket a azzal vádolni, hogy a VAR kegyeltjei lennénk.
Persze más kérdés, ha jó csapat lennénk, akkor nem kéne ezzel foglalkozni.
Benyújtotta a felmondását, de azt még el is kell fogadnia valakinek (gondolom,a tulajnak). Lehet, hogy csak vihar lesz, lehet, hogy tényleg földrengés, de az látszik, hogy semmi nincs rendben, egy totális káoszban van a klub.
A megszokás tuti nem az elmúlt 10-15 évből szármaik, mert kurvára a napos oldalon jártatok. Ha egy kicsit többen jártok meccsre és a csapat jobban oda teszi magát ti lehetetek volna a fidesz házicsapata a párt végéig. De ti töketlenkedtetek, ráadásul a nézőszám sem akart nőni, sőt inkább csökkent. Így kubatov rá tudta beszélni a gazdáját, hogy tolják inkább a fradiba a milliárdokat, ott legalább nézők lesznek (akik potenciális szavazók).
Igen, csak ha az elején nem jön azonnali eredmény, és kapja a lelátóról a " gyökér Fradista" hangokat, akkor azt nehéz kezelnie. A türelem és támogató légkör sokat jelenthetne. Az más kérdés, hogy nem nagyon van ideje egy új edzőnek nálatok, mert kevés a pont és kapaszkodni kell. Szakmailag sem vagyon biztos benne, hogy ő kell e nektek. Nincs kialakult keret, elég nagy a szórás is a játékosok között, lenne még bőven olyan aki nem való oda, más típusú játékosokból áll. Kérdés persze mi a cél? Most az látszik, hogy max. a középmezőny lehet meg.
Ezt én nem tudom értelmezni profi sport kontextusában. Gondolom, mindenki szívesebben játszana a Manchester Cityben, csak hát keveseknek lehet. Mi az, hogy "nem akart nálunk játszani"? És kiről mond el ez valamit?
Azt magyarázta el valaki, Zekét miért hoztuk vissza, ha most elengednénk? És miért volt jó a második Kecskemétnek, ha nekünk, akik alig maradtunk bent, nem?
Bedaráltuk őket a végére, megérdemeltük ezt a győzelmet.
Semmit a világon nem akart elérni a Kövesd, ez jár ilyenkor egy ilyen csapatnak.
Mi meg alakulunk, de hosszú még az út.
A francia négerünk szerintem nem NB1 szint és ma Christensen is bántóan lomha volt fejben is és fizikálisan is.
Ellenben KZs kiemelkedik a játék intelligenciájával és rúgótechnikájával, Schön nagyot küzdött, Fiola is lassan megtalálja önmagát. A kapuban Tóth jó választás, a végén kellett a bravúrja is.
Középmezőnybe jók leszünk, valahol az 4-7 között talán reális, ha összeáll a csapat.
Dehogy fognak kiesni, simán bejönnek majd a 5-10 hely valamelyikére. Mi kb 5 éve mindig így kezdjük a bajnokságot az első kör végére szokott 7 pontunk lenni és 11-12. hely.
Csak hogy ne magaddal társalogj:) Nem fogtok kiesni szerintem, van tőldtek legalább 2 gyengébb csapat.Ez az edző srm fog sót megenni, ha a következő meccsen is kikapnátok.Kivel fogtok játszani otthon?
Sok közünk nincs eddig a meccshez. (Bambockot ennyire semmire tartja Grzelak? Nem biztos, hogy jobbak lennénk vele, de új igazolásnál legalábbis futcsa.)
Dícséretes hogy küzdöttünk hajtottunk, hátrányból felálltunk csakhát az a fránya védelem az félelmetesen gyenge. Kijött a különbség, jó meccs volt de 0 pont.
Az a helyzet, a védelmünk katasztrófa. A Fradi amikor hülye nagyképű, kb arra jó, hogy mi is vezessünk meg a feröeri ácsok, de ha odafigyelnek, nekünk azért gurítanak.
Nem, leírtam. A VAR általában jó. Most nektek volt, kétszer.
(Felcsúton azért speciel olyan esetben, hogy fordítva már a keresztfára rajzolta volna nahát Miller sporttárs, mondjuk ki, megúsztatok egy szabályos gólt. De hát ilyen is van, majd legközelebb fordítva lesz, akkor joggal óbégathat Miller.)
Mesélj még a NER-ről, végülis amíg nem lettetek kegyvesztettek ti voltatok a legnagyobb, és legkorábbi haszonélvezői a NER-nek. Volt is bennetek az elején egy kis fantázia, de aztán jött a nálatok sokkal népszerűbb fradi és ,, The winner takes it all,, aztán rájött a fidesz, hogy két helyre nem tudja talicskázni a közpénzt, nálatok még potenciális tömegek sincsenek, így elengedték a kezeteket.
De azért összeségében örülhettek ha nincs az állami csecs még mindig üres lenne az a kibaszott tabló, és az ajándék stadion is jól jött annak a 3211 szurkolótoknak.
Ha már tényeket akarsz, amit én írtam az tény. A tied akkor se lenne az, ha a var máshogy ítél, legfeljebb lehetőség. De nekem tökmindegy, én örülök a varnak, mert általában jó döntéseket hoz. Amikor használják.
A kiesést meg hosszú távon úgysem lehet mindig megúszni, lásd Honvéd. Pedig aztán ott is volt NER-vezetés, de milyen!
Feltettem egy kérdést neked, amire ordenáré módon reagáltál, és azóta is folyamatosan személyeskedsz. Ez az eszköztárad. Előrángatsz egy 10 éves dolgot, ami nem tudom, hogy jön ide és mire érv? Te meg behugyoztál kiskorodban. Az egy dolog, hogy idejössz egy győztes meccs után, de a stílusod valami förmedvény. Kérdezhetném, hogy hányszor fordult elő, hogy Vidisek mentek át hozzátok, hogy okítsanak titeket a "lelátó másik szemszögéből" (mondjuk mikor sorban 4-5 gólokat nyeltetek, padunkon a szuperszonikus Márton Gáborral), de felesleges, mert válaszok helyett csak gyalázkodásra vagy képes. Igyál inkább egy sört és hanyagoljuk egymást.
A fehérvári vonalon garantáltan narancssárga Nohabok jártak és ha jól emlékszem kizárólag Kápolnásnyéknél volt csapórudas sorompó! Tárnokmartonvásárbaracskapettendkápolnásnyékvelencevelencefürdőgárdonyagárddinnyésszékesfehérvár
Szemétség, amit művelsz. Nem tudom, hogy néznél a világra, ha gyerekkorodban a bátyád elvette volna a terepasztalodról az szép kis piros-fehér sorompót, ami magától lecsukódott, mikor jött a zöld színű, Statens Järnvägar logós Nohabod.
Nem, a kis vasútbuzi srác miatt áll a bál ,mert majdnem elsírta magát, hogy egy Újpest-Vidi meccs után néhány Dózsás megjelent a Vidi topicban és mert valamit írni a lelátó másik szemszögéből. Komolyan mintha ez valami egyedi és egyszeri alkalom lenne a Drukkerkocsma történetében.
Te nyavajogtál, hogy addig húzogatták a vonalat (???) amíg nem lett les, meg elmaradt tizenesegyek, meg nemtudom.
Még az MLSZ is beismerte, hogy egy súlyos csalás tartott bent titeket, és elegánsan átsiklottak azon az ellenünk szerzett gólon, amit senki sem látott, hogy áthaladt volna a gólvonalon.
Az újpestiek piros lapja közröhej volt, a les meg nem centiken múlott.
Max. nálatok. Amúgy a "mond" felszólító módban két d, te IQ bajnok, ha már így személyeskedünk. Ilyenkor, ha már fórumozol, nem lett volna hátrány, ha beülsz nyelvtanórára, te faszfej.
Jaj, el ne sírd már magad te kis ködlovag. Mintha a drukkerkocsmán ez egy egyedi eset lenne, hogy elcsattan néhány hozzászólás konkurens topicban. Mond te hol a faszomban éltél az elmúlt években, egy szatyorban?
Rövid időn belül a második elvett gólunk, amikor addig húzogatták a vonalat, amíg 5 centis les nem lett. Ezen kívül volt még 2 tizigyanús eset, ami valamiért meg se néztek.
Jó, ez egy meccs volt és egy ítélet. Majd ha legközelebb ti kaptok egyet, írj be akkor is. (Az megvolt, hogy majdnem kiestünk? Pedig még mol is volt. De a képzetek erősek.)
Emberelőnyben... Addig támadásban kb semmi, ahogy ettől tartottam is. Nem nagyon látni, hogyan akarunk meccset nyerni, az eleje kifejezetten reménytelen volt. Nincs igazi minőség a középpályán sem. Jön a Fradi és a Kecskemét, ebből a sorsolásból erős beragadás lehet.
Kaptunk ajándékba egy emberelőnyt, de ezzel tudni kellene élni és ezzel komoly problémák lesznek. Kapuralövésig sem jutunk, cserébe hátul is rengeteg a hiba.
Ha tényleg eladjuk még Schönt, Dárdait és Kodrót, lesz egy csapat, aminek a képességgiről kb semmit nem tudunk. Mivel a tulajnak nincs szándéka a szponzori pénz pótlására, szerintem nagyjából tényleg annyit lehet mondani, maradjunk bent. Aztán persze lehet, hogy csupa remek fiatal kerül elő és nyugi lesz, de azért az ilyen hirtelen koncepcióváltásoknál nem ez szokott történni.
Itt Garancsi is visszakérdezhetne, mi a francnak toljak be saját zsebből milliárdokat mikor a MOL kiemelt pénzével sem mentünk semmire? Bajnokságot, kupát nem nyertünk, a közönség az új stadion ellenére sem töltötte meg a lelátót, hiába feszült bele a MOL és a Fejér megyei Fidesz fellegvár nem sikerült komoly ellen pólust létre hozni a Fradi ellenében.
Most őszintén, ti nyomnátok bele komoly pénzt így? Nálunk a buzibelga pont ugyanezt látja, ezért vagyunk lélegeztetőgépen.
Sajnos a Kecskemét 2. helye nem azt mutatja, hogy milyen jó csapat hanem hogy milyen színvonalú a magyar bajnokság. Gyakorlatilag van a Fradi meg a többiek. Ha 6. helyen végzünk ezzel a kerettel, az a világ csodája lesz és óriási fieszta lesz a belvárosban.
De lássunk csodát én azt kívánom, valamennyire tiszta lappal szívvel lélekkel. Azért legalább egy jó csatár nem ártana... Kodro egyedül nem az, Szabó Levente meg hát...
Egyáltalán nem biztos, hogy a keret miatt ki kell esni, ismét hozom a Kecskemét példáját, aminek a keretéről aztán biztos nem mondta volna senki, hogy 2. helyre lesz jó. Nem akkora varázslat a magyar bajnokság, hogy jó szakmai munkával ne lehetne valami elfogadható eredményt elérni.
De az, hogy a tulaj, aki az egyik legvagyonosabb ember az országban, milliárdos üzleti érdekeltségekkel és haszonnal, a saját klubjától távozó állami szponzor után a "szerény célokat" vizionálja, egyben elismeri, hogy eddig bizony túlfizetett játékosok voltak a keretben - ez talán joggal válthat ki némi kritikát. Mert egyrészt akkor eddig a rengeteg pénzzel szarul gazdálkodtak, másrészt azért "szegényházat" neki nem kellene játszania.
Nekem semmi problémám nem lesz egy hatodik hellyel, ha azzal kimaxolja az edző és a csapat a lehetőségeit.
Igen ez mind igaz, csakhogy a névváltoztatás körül volt egy nagy ígéret hogy itt most aztán de nagy szintlépés lesz mert a MOL-lal való kapcsolat új szintre emeli a csapatot.
Ebből semmi nem valósult meg, csak az edzők jöttek mentek, tapasztalatlan Szabics, Husztin át Mártonig, sportigazgató Kovács, Sallói, Juhász stb. stb. miközben valamire való játékost nem sikerült igazolni. Az embereknek elfogyott a türelme, tele a hócipője mindenkinek az állandó ígérgetésekkel. A legnagyobb magyar céggel karöltve sodródtunk a semmibe és rajtunk röhög az egész ország a névváltoztatás óta.
Nem értem, hogy mire való tulaj, a pontot, a mindenkori edző, a takarító állandó szidása a Szóljon bele fórumon és más helyen is.
Garancsi anno megmentette a kieséstől a csapatot. Úgy látom, hogy a vezetőknek, edzőknek szabad kezet adott. Ha nem így tesz, akkor ez a 10 év nem a legszebb időszaka a VIDEOTONNAK!
Az utolsó év csúnya lett. De egyeseknek nem volt jó a màsodik, a 6. Hely. Nem volt jó a 2., a 6. helyen lévő csapat edzője sem.
Én ehhez a csapathoz, még takarítónak sem mennék annak a pár beképzelt szurkolói megmondó ember miatt. Ne engemet öntöttek le sőrrel. Milyen viselkedés ez?
És most fokytatódik ez a semmi sem jó és vaágyakozás azok után amiket elzavarták.
Lehet, hogy kiesik a VIDEOTON. - nem szetetném -. De ha kiesik mi van? Az MTK LIFTEZZIK az NBI ÉS az NBIII között.
Vagy a Vasas.
Az a pár megmondó ember menjen el edzőnek, ott mutassák meg, hogy mit tudnak.
Kicsit vissza kell venni a vehemenciából.
Szeretem a Vidit. Racionálisan értékelem a helyzetet. Most ez van. Nem fogom a mércét az első helyre, de a 11-12. sem tenni. Elfogadom, ha egy év múlva az utolsó fordulóban bent marad a csapat az NBI-ben.
Tehát, hogy értsük: a NER egyik legnagyobb oligarchája, bár tulajdonol egy klubot, nem képes/akarja azt olyan szinten működtetni, ahogy eddig az állam nagyvállalatának (tehát az állam) pénzével lehetett. Ez kb mindent elmond a "valódi" piaci alapokról és arról, mennyire is fontos neki az egész projekt. Vagy hogy milyen orbitálisan irracionális volt az, ami eddig itt ment gazdaságilag.
Na nem mintha bármi meglepő lenne benne. De ha bárki azt gondolta, most majd valami másik ide irányított cég vagy Garancsi személyesen fenntartja az eddigi szintet, az láthatja, ebből mennyi lehet. Semmi. Az meg, hogy az eddigi habzsi-dőzsi közepette a játékosoknak, ügynököknek, egyebeknek kifizetett milliárdokon kívül értelmesen is költöttek-e az állami lóvéból, vagyis milyen minőségű utánpótlás van a klubnál, ezek szerint ki fog derülni. Én sejtem.
(Persze szerényebb lóvéból sem kell kiesni, a Kecskemétnél láttuk. Némi szakmai koncepció persze nem árt.)
A város szerepe különösen érzékeny téma lesz a kezdődő kampányidőszakban, és kíváncsi lesek, ennek kommunikációját hogyan oldják meg.
„Lejátszottuk az első nyári felkészülési mérkőzésünket. Az eredmény ilyenkor még nem fontos."
Sok szeretettel üzenem vezetőedzőnknek, hogy DE, fontos. A csapatnak, a klubnak , a szurkolóknak, a béka segge alatt lévő renoménknak, stb. stb... Minden meccs és eredmény fontos, edzőmeccsen is kurva égő kikapni 0-5-re.
Ha teljesen tiszta lapról nem is beszélhetünk, de valami hasonló helyzetre gondoltunk elég sokan: nincs már mol, több kerékkötőnek ítélt és felesleges játékos távozott, szurkolói körökben sincsenek már elvárások, annyira zéró közeli állapotban vagyunk, hogy akár még jól is elsülhet a következő szezon.
Kovácsik is megy. Nem tudom, ő a sérülése után mennyire volt teljes értékű, de érdekes, hogy egyértelműen első számú kapusból hogy lett kereten kívüli. Mindenesetre azt nem mondhatni, hogy nála sokkal jobb kapusunk lett utána, és nem is tűnik úgy, hogy itt valami nagy erősítésen gondolkozna a klub.
Meg kell várni a ma esti BL-döntőt, utána kezdhetünk csak tárgyalni a vesztes csapat edzőjével, aki nyilván a saját elképzelése alapján akar majd igazolni.
Hol vannak az új igazolások? Esetleg "szezonértékelő" interjú nagytudású Rolikával, Pistával? Jövőbeli kilátások, tervek, mi lesz most?
Egyre inkább úgy tűnik, hogy ennek a klubnak beadták a halálos injekciót. A jelenlegi -megszokott- kussolunk helyzet egyszerűen botrányosan visszataszító.
Persze, az lenne az igazi, ha a Videoton odaadná karitatív alapon a nevet, a stadiont a szurkolók nevezhetnék el, de közben lenne egy milliárdos szponzor, aki ilyesmire nem tart igényt, csak úgy adja a pénzt. Mondjuk a brutális jegybevételért cserébe. :))
Nego, Alef, Makarenko és Bumba is távozik a Viditől
Nego, Alef és Makarenko szerződése lejár a szezon végén, klubunk pedig nem kínált nekik új szerződést. Claudiu Bumba szerződése közös megegyezéssel kerül felbontásra.
A Honvéd példája tökéletes figyelmeztetés kell, hogy legyen a Vidinek is. Meg lehet úszni a kiesést, egy vagy két rettenetesen szar szezon után, de ha nincs változás, előbb-utóbb már nincs menekvés. Ők bőven rászolgáltak erre (nyilván nem a szurkolóik) és mi is rá fogunk, ha marad minden a vezetés, koncepciók, csapatalakítás szintjén úgy, ahogy eddig. A Honvéd is NER-csapat lett, ez semmit nem garantált, mint láttuk, mert a NER szereti a focit, de kurvára nem ért hozzá és nem érdekli, hogy nem ért.
De amúgy van példa a saját történelmünkből is: a kilencvenes években három (!) osztályozót úsztunk meg, de a végén már nem volt osztályozó és kiestünk. Persze az akkori körülmények össze sem hasonlíthatóak a mostanival. Csak éppen ha nincs változás, mitől lenne jobb eredmény?
Hozzátette, végig követték a Honvéd mérkőzését, és volt arra vészforgatókönyv, ha Felcsúton másképpen alakul az eredmény.
... a rendkívüli állapotra való tekintettel kijárási tilalom utólagos bevezetése Kispesten a PAFC elleni mérkőzés időtartamára, melynek bizonyított megsértése az NB1-es létszám automatikus megvonásával jár
... a fővárosi szolidaritási adó kiegészítése, miszerint az éves befizetések mellett még plusz egy NB1-es helyet is be kell szolgáltatni az államnak
....a XIX. kerületi egyesületet, az 1956-os ellenforradalomban nyújtott szerepléséért (külföldre emigráló játékosok) utólag kizárja a legfelsőbb osztályból, mellékbüntetésként (a 2017-es bajnokság megnyerése érdekében kifejtett aktív közreműködése folytán) utólagos figyelmeztetéssel is ellátja
...a kispesti szurkolók szóban elkövetett verbális erőszaktétele (Csányi Sándor B meg az anyádat kezdetű induló többször, jól hallható módon való eléneklése) alkalmas volt a felcsúti "váli völgyi vigadalom" nevezetű ünnepsorozat nyugalmának és főleg rendjének (!) megzavarására, pontlevonással sújtandó az egyesület
Azért volt fura az egész mert a Honvéd az az igazság rászolgált erre a kiesésre az egész éves "teljesítményével", hibás igazolások, hibás edzőválasztások, impotens vezetőség stb., mégis tegnap bennmaradt volna egy korrekt játékvezetés mellett.
Azért a végén az a kép ahogy az agyonfizetett Vidi sztárok csoportosan rettegnek a kispadnál a másik meccset nézve a Honvéd góltól, odaát meg Vad II direkt nem megy ki megnézni a kezezést mert akkor meg kellene adni a 11-est mindent elmond a jelenlegi NBI viszonyairól.
Bent maradtunk... Jellemző persze, hogy tegnap sem sikerült nyerni idegenben, így ez is más csapatokon múlt. "Jobb elfelejteni!" - szokták ilyenkor mondani. Én azonban úgy vélem: ne felejtsük el! Rengeteg tanulsága van ennek az idénynek, ahogy a mögöttünk lévő éveknek is. Bajnoki címek, kupagyőzelmek és nemzetközi sikerek után 4 éves lejtmenet, majd az idei totális csőd. A döntéshozók tartoznak a szurkolóknak. Elsődleges kötelességük levonni a következtetéseket: Adott a pénz, adott a stadion, kiváló infrastruktúra és lehetőségek. Az elkötelezettség, a szív, szakértelem és legfőképpen a jó gazda gondossága azonban évek óta hiányzik. Most kapott a klub egy esélyt, hogy ne felületes, hanem drasztikus, az alapokat is érintő változások legyenek. Ráadásul a legnagyobb megaláztatást elkerülve ezt a teljes újratervezést az első osztályban maradva lehet elindítani. Egyértelmű célok kellenek, ezekhez tartozó szakmai irányok, időben meghozott döntések, teljesítménytől függő játékos jövedelmek, sikerre éhes játékosok, valódi profizmus, valamint a szurkolók folyamatos, őszinte tájékoztatása. Mindezt valódi szándék, és következetes akarat tudja megteremteni. Meglátjuk, hogy így lesz-e. Mi, szurkolóként csak reménykedni tudunk, hogy képes lesz megújulni a klub és sikerül visszatérni a korábbi sikerek útjára. Hajrá, Vidi
Szóval akkor a tökutolsó Vasast kell megverni a "biztos" bent maradáshoz, a legrosszabb bentmaradó helyért. Ha ezt nem tudjuk megoldani, nincs is miről beszélni. Kuttornak mindenhogyan köszönet.
Hagyjuk már ezt. Most rúgtak hatot a Paksnak. Minden veszélyeztetett csapatnál eljött a pillanat, amikor villantott valamit, közben a Vidi márciusban nyert utoljára. A mai meccs meg néhány még meg is lehetett volna, ha a játékosok fejében az van, hogy mindent meg kell tenni.
A Mezőkövesdnek öttel több pontja van két fordulóval a vége előtt. Egy ponttal valakit már biztos maguk mögött tartanak, nem tudnak kiesni.
Ezzel elvégeztetett, az utolsó fordulóban egy remek hangulatú Vasas-Vidin lehet dupla temetést csinálni.
Hát kurva kíváncsi vagyok, lesz-e tabula rasa, és/vagy elfelejthetjük szépen a fehérvári focit. De akárhogy is, aki ebben benne volt, szégyellje magát.
A hétvégén akkor mehetünk a pályára a következő csapattal: Kovács- Bese/Nego, Csongvai, Stopira, Heister-Pető, Flores-Menyhárt, Houri, Schön/Dárdai-Szabó. A 4-3-2-1 túl defenzív. Ha nyeri akarunk be kell vállalni 4-2-3-1-et. Szabó Levi visszatudja fejelni a labdát a második vonalban érkezőknek. Kell a fiatalos lendületes futball, mert nagyon lassúak vagyunk.
Lehet hogy akkor még a tulajdonos másként állt hozzá a dolgokhoz, mára meg teljesen eltűnt mintha a föld nyelte volna el.
Senki nem tudja mi vezetett idáig, valószínüleg rossz döntések sorozata amik dominóelvként söpörnek végig a klubon. De a legfontosabb hogy ezek a játékosok ennyit tudnak, szar a játékosállomány, szar ez a keret, semmitérő igazolásaink voltak. Tobias, Pokorny, Makarenko, Kodro, Houri teljesítményét nem nehéz felülmúlni akármelyik magyar játékosnak. Bár sajnos Szabó Levente is a vicc kategória, de persze máshol megtáltosodik. Még Kastrati és Flores mutat valami életjeleket. Katona és Csongvai idehozását meg eltehetjük humorosba. Bese-Heister te jó ég, Nego-Dárdai elfelejtett futballozni, csetlenekbotlanak. Erre még rátesz egy lapáttal a sok edzőcsere meg a nagytudású sportigazgató. Már nem lehet mit írni, kifogytam, kiégtem. Totális agyrém az egész klub.
"Tragikus A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos. Tankönyvet lehet majd írni arról, hogyan lehet 4-5 év alatt, egy Chelsea ellen jól játszó csapatot a kiesés közvetlen széléig zülleszteni. Kodro "büntetőjében" pedig minden benne volt erről a folyamatról. Az alapvető okok persze elég egyszerűek. A megfejtés: gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya."
Jó ez a Vidi hazai szinten az egyik legnagyobb lehetőségekkel, a Mol a hátuk mögött, a NER a díszpáholyban. Se néző, se csapat. Régen legalább szerethetőek voltatok.
Igazi kiesési rangadó. Valahogyan meg kellene nyomni aztán lezárni ezt a meccset. De sajnos még mindig 1X2 az esély. Bántóan szarok vagyunk, meddő mezőnyfölény.
Mit hibázott el Székesfehérváron, ahonnan idő előtt távoznia kellett? Úgyis kérdezhetném: mit csinálna másként?
Ha röviden válaszolnék, csak azt mondanám: nem mennék Fehérvárra... Persze, így, ebben a formában ez nem teljesen igaz, de bizonyos dolgokat előre rögzítettem volna, amin utólag már nem lehetett változtatni. Ez is az oka, hogy talán túl sok kompromisszumra kényszerültem; így bármennyire a szívemre hallgattam, és bármekkora örömmel tértem vissza Fehérvárra, ilyen körülmények között én sem tudtam megállítani a zuhanást. De remélem, a Vidi visszatalál az őt megillető helyre.
De bakker nem tudnak annyi pontot veszíteni, hogy megelőzzük őket. Mondjuk az is lehet, hogy kár volt háromszor kikapni tőlük. És még így is lehet, hogy... hát nem ezért a Mennyei a világ legizgalmasabb bajnoksága?
Amiatt a két szarfaszú áruló buzi miatt különösen édes a helyezésetek. Lehet annak két kis gecinek a karmájában van kódolva a kiesés azért vagytok ti most a mi helyünkön :-)
Tévedés, hogy nem lehet légiós az NBII-ben. Lehet, csak akkor nem jár központi pénz, ami a csapatok nagy részének létkérdés.
De ettől függetlenül hatalmas gáz lenne a kiesés és semmi garancia a visszajutásra. Márpedig jelenleg igen komoly esély van rá, nem fogadnék ellene. Totálisan reménytelen a játék, a Honvéd jobb.
Lehet, hogy igazad van, de egy dolog ebben a szcenárióban nagyon keményen benne van, mégpedig, az, hogy ha kiesünk, akkor szerintem évekig nem lesz első osztályú foci Fehérváron.
Nincs légiós a NBII-ben. Innentől kezdve kivel állunk fel jövőre?
Egy nulláról induló, csak magyar csapat képe nekem nincs meg a jelenlegi állományban, amelyik ne küzdene ott is a kiesés ellen.
Amúgy a hátralévő sorsolásunk még kedvező is.
Vasas, Zte, Kövesd, közvetlen körülöttünk lévő csapatok, bár 5 pontnál többet nem nagyon tudok reálisan elképzelni a hátralévőkben. A Pusi megint totál nulla szerintem.
Szóval, talán 5 pont még reális, de az sem biztos, hogy elég lesz a Honvéddal szemben.
Szerintem ez a Grzelak sem sokáig lesz itt. Jól megszopatta saját magát hogy elvállalta ezt a közröhej kispadot.
De még egy Guardiola sem tudná megtanítani ezeknek hogy hogyan kell passzolni, sprintelni, labdát lekezelni, lőni, beadni. Ja azt gyerekkorban tanítják.
Zsákutca, reménytelen, kilátástalan. Ki kell esni aztán szétzavarni ezt a bagázst.
Egészen elképesztő, milyen hibákat csinálunk, és ez független attól, hogy jobb csapat az ellenfél. Szó szerint nincs két jó passz egymás után, iszonyat helyezkedések, labdakezelések. A másik térfélen semmi elképzelés. Ez nem NB1-es foci, ráadásul légiósokkal teli csapattal. Közben a Kecskemét nemcsak minket oktat a fiatal magyarokkal.
Tényleg vicc, hogy máshol kulcsemberré váló magyarok nálunk évek óta vagy esélyt sem kapnak vagy nem tudják használni őket. Másodosztály, jöhetsz.
Szerencsétlen Szabó Levente itt koptatja a padot, a Kecskemétben kölcsönben rugdosta a gólokat. Jót tenne neki egy végleges váltás, persze nem ellenünk.
Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Deybi, Christensen, Makarenko - Nego, Kodro, Dárdai
Sok jóra nem számítok. Csigalassú Makarenko, formán kívüli Dárdai, csetlőbotló Kodro, semmitérő Tóbiás, borzalmas meccshiányos Nego, nagyontechnikás Heister, máskapusunknincs Kovács. Ne legyen igazam, de félek ettől a meccstől.
Én a Partizán ellen voltam, nem villant belém semmi, egyszerűen kb életemben akkor láttam először annyi embert. 13 éves voltam....köszönöm, hogy elmondhattam.
Ja és csak azért voltam mert a Corsium Áfész fönöke nyaraló szomszédunk volt Velencén és ki vitt engem meg a fiát.
Ezen az egy meccsen voltam ott a sorozaton. 3 nap különbséggel kerek 16 és fél éves voltam. Középen ültem, kicsit a baloldali kapu felé, a játékoskijáró felett. Az nekem is örök élmény és emlék, ahogy Vadász ellövi. Abban a pillanatban belém villant, hogy gól. És valóban.
Köszönjük az időkapszulát. Jó csapat volt az a Zseljo, nem volt életbiztosítás 3:1-el menni Szarajevóba. Ha ők jutnak a döntőbe akkor sem lehetett volna egy szavunk sem. Az a Vadász Imre gól, ahogy rádől és bumm, beleégett a retinámba.
Az egy dolog, hogy szörnyű meccs volt, de az egy pont sem elég semmire. A Vasast leírhatjuk, de így, hogy pont a Honvéd veri meg, továbbra is meleg a pite. És játékunkat látva, hűlni nem fog.
Egyszer valaki magyarázza már meg hogy a kisszögletnek mi a kurva anyja értelme van. Odapasszolja 3 méterre és ugyanúgy beadja mintha közvetlen a szögletből ment volna a beadás, ráadásul így egy emberrel kevesebb van bent.
Nem tudom, hogy a játékos dicsérete vagy a csapat kritikája, de Schön tud hiányozni... Támadásban eddig kb semmi, de legalább az ellenfél hasonló. Itt valami nagy hiba dönthet.
Milyen jó kis játékos volt. Egy egészen parádés gólja mai napig előttem van, Sóstón lőtte, de már nem emlékszem kinek. Balról, jobbal a hosdzú vinklibe.
Mondjuk pont most találtam egy dolgot ami alapján meg gól lenne:
A konkrét lesszituációra visszatérve hadd idézzük a Labdarúgás Játékszabályainak ide vonatkozó részét. A játékos leshelyzetben van, ha:
fejének, testének vagy lábának bármely része az ellenfél térfelén van (kivéve a felezővonalat) és fejének, testének vagy lábának bármely része közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti védőjátékos A játékosok, beleértve a kapust is, kezeire és karjaira nem vonatkozik ez a meghatározás.
Ilyen lesek esetében meg a +/-20 centi eltérés már inkább a támadó csapatot kellene, hogy segítse, de jelenleg a gyakorlatban inkább látom az ellenkezőjét.
vjaches Erről a kis képről inkább az jön le, hogy akármit be lehet mondani és maszatolni.
A lentebbi nagy képeken az van, hogy a Kodró a csíkozáshoz képest jó fél méterrel hátrább áll, mint a fehér mezes cipője. A válla se úgy van, hogyi előrébb lenne, a karja meg nem számít. Jó lenne más kameraállást is nézni, hogy mi alapján mondták be a lest. Azért nem mindegy, hogy egy gól a Vidi előnye szünetre vagy kettő.
Megnézve a statokat, csak a lövések alapján még akár egyoldalú meccs is lehetett volna, de kicsit azért más a helyzet
Szerencsére nem kellett hallgatnom Hajdu B-t, Bozsikból így is kaptam ízelítőt szünetben (igazságtalan lett volna a 0-2), de lehet ő is lelki vákumban van, mint a fradi.
Tudatos volt, hogy átadtuk a labdát. Grezlak magasan védekezett, és kb Sousa óta nem láttam ennyire közel két sorban a csapatot. Nem is embert, inkább területet védtünk. Lehet jót tett neki szombati Alba-Falco meccs. :D
A fradi meddő fölényben volt, és puffogtattak szar helyzetekből is, ezért a sok lövés. Csongvai irányította a védelmet ő tolta mindig feljebb őket.
A csapat védekezése meg volt szervezve, támadásban karcsuak voltunk, Stopira vezető gólja hitet adott a csapatnak, a zöldek görcsösen voltak, az elvett gólunk meg kicsit vissza is vetette a csapatot.
A második félidőben közel sem tudtunk olyan hatékonyan fegyelmezetten játszani. A zöldek annak ellenéri is kihasználták, hogy már nem is volt rajtunk akkora nyomás, megverték a ma halovány Besét, és Lisztesre már nem maradt ember.
Én személy szerint Florest is lekaptam volna, mert a romboláson kívül rendre rosszul passzolt, ez Makarenkoék érkezésével valamelyest javult. Jól nyúlt bele Grezlak a meccsre ott frissített ahol elfogytunk, bár én Negot én elöbb hoztam volna Kastrati helyére. Ott már inkább 4-3-3 nak nézett ki a csapata a kezdeti 4-2-3-1ről
2-2 után már védte az eredményt Larsen becserélésével. Átálltunk 5-4-1re.
Kastrati, Bese, Christensen se volt toppon, de ettől még csapatnak néztünk ki, és ők is hozzátettek ehhez a pontszerzéshez, most Kovács is. Csongvai a hibája után kicsit visszaesett, de szerintem 70 percig tanár volt, hosszú távra is megoldás lehet oda, csak kell mellé még egy ember. Stopira mellesleg kifejezetten jó volt tegnap bal belső védőben.
A mai meccsen végre az volt az érzésem, hogy van csapatunk.
Az eredmény szerintem nekünk sokkal hízelgőbb, mint a Fradinak. A meg nem adott les gólunk szerintem máshol nem lett volna les, de vissza kaptuk azzal, hogy a néger Maradona kezes gólját legalább nem adták meg. Aztán hogy az miért nem volt lap, azt nem tudom....
A kiesőjelölt, lesajnált és előre eltemetett Fehérvár pontot hozott el az Üllőiről, pedig nagyon hízelegni akart az orosz vezér az előre eltervezett legyőzésünkkel. Nem jött be.
Mindazonáltal, az ember gyomra forog, amikor a köztévé úgy kezeli a meccset, mintha nyert volna a Fradi egy valamilyen selejtezőn, egy bármi külföldi csapat ellen, holott éppen botlott a kiesőjelölttel szemben a magyar bajnokságban. Peti bá :) :) Pici-pestrlől felszopja a Fradit. Te jó ég, nekem kellemetlen a dörgölőző viselkedése, nem tudom, hogy a Fradisták ezt hogyan élik meg....
Ügyes gyerek a kis Lisztes, bár a Népligetbe kibaszott labdáját még mindig keresik, de vágott kettőt, ami kb a Fradi történetében semmit nem ér majd.
ez pont jól jött. a későbbi gólszerző háttal áll a kapunak és visszafelé lép a labda elrúgásának pillanatában. amikor mellel lekészítik neki na az egy új játékhelyzet. ezért nem les.
Nézesd meg a szemedet orvossal! Ahol be van vonalazva az sehol sem les! A ti támadásotok esetén ez gól, kétséged ne legyen! Ennyi jár nektek! Nem igaz?
1. Kodro berúgja, ebben az esetben nem számít Schön korábbi pozíciója
2. Schön áll, vagy visszafelé mozog, kivonja magát a támadásból
Schön a rúgás pillanatában aktívnak számít, függetlenül attól, hogy nem ő kapja a labdát. Követi a támadást és a kipattanót berúgja. Azt ugye senki nem vitatja, hogy a védő előtt van egy hajszállal? Nekem is fájna, de ez les a szabály szerint.
Az nem számít, mert új játékhelyzetnek minősül. (A vb-n több példa is volt rá.) A kép felbontása nálam nem a legjobb, de úgy tűnik, hogy be van húzva a középső fvári játékos vállához egy függőleges vonal, tehát csak az ő helyzete számított.
Játszottak az elrúgás pillanatával is, mert ez volt az eredeti kép a vonalazás előtt, ez sehogy sem les. Schön lesen van itt, de nála az a pillanatat számít, amikor Kodro kapura ló, nem ez.
Értem én persze, de a saját stábotok + Schön mondta be a lest. Egyébként ga jó volt a rajz, akkor ketten voltak lesen az indítás pillanatában. Az egyik a későbbi gólszerző.
Mindig azt hittem, hogy Jenő kosárlabda közvetítését nem lehet alulmúlni, de azt az elfogult közvetítés amit a Hajdú B. lenyomott, az mindet vitt. Szégyen.
Ne légy igazságtalan. És a mikor a Gulyás szopott le titeket, hogy "Csuhay helyzetben, góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól! Góóóóóóóóóóóóóóóóóól!!!" Akkor nektek, most nekik.
Érdekes volt, hogy Stopira a mellőzés után csapatkapitányként játszhatott, Makarenko visszatért, Nego büntetést kapott - tényleg tiszta lap van, de valszeg a váltás már önmagában jól hatott többekre. Ha mindenki normálisan beáll a sorba és a svéd a kéthetes szünetben szakmailag is rendet rak, nagyjából kihozzuk a legtöbbet, amit ebből a szezonból még lehet. Hosszú távra meg remélhetőleg tényleg van koncepció.