Keresés

Részletes keresés

marjori Creative Commons License 2021.10.16 0 0 9254

Ezt most te komolyan kérdezed?  

Előzmény: Törölt nick (9252)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.16 0 1 9253

A járványügyben azért elég sok fontos dolgot ki lehet számolni.

Például a halálozási rátát is.

Előzmény: Törölt nick (9252)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 9252

(Az orv.tud. nem a matematikára épül, hanem egy tudásbázisra. Szoktak egyáltalán számolni az orvosok? Esetleg az aneszteziológus, hogy egy hatvan kilós alkoholista elaltatásához - műtét céljából - mekkora dózis szükséges? Ismerősök meséltek egy ilyen történetet. Paraszt bácsitól meg kellett kérdezni, hogy mennyit iszik naponta, mert az első kísérletre nem sikerült elaltatni.)

Előzmény: JimmyQ (9251)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.15 0 1 9251

Olyan fogalmakkal és adatokkal vagdalkozol itt összevissza, amelyeknek nem ismered se a jelentését se a kiszámítási módját.

Például a halálozási ráta:

A 9204-ben és 9207-ben halálozási rátaként értelmezted azt a 0.1%-ot, amit úgy kaptál, hogy a (feltételezhetően) covidban 2 év alatt elhunyt 8 milliót elosztottad a föld 8 milliárdos lakosságával.

 

Aztán a 9243-ban már 0.06%-nak állítottad a "hivatalos adatok alapján".

 

Most meg a TBC halálozási rátáját mondtad 10-20%-nak. Nem tudom honnan szedted ezt, de ha úgy számolnák a halálozási rátát, ahogy te "kihoztad" a covidra 0.1%-ot, akkor ez a 10-20% azt jelentené, hogy 2 év alatt 800 - 1600 millió ember halt volna meg TBC-ben. Az előző mondatodban viszont még te magad írtad le, hogy évi 1.5 millió ember hal meg TBC-ben.

 

Ilyen nevetséges blődlik után remélem nem csodálkozol, hogy a legkevésbé se veszem komolyan amit írsz.

Te nem egyszerűen pontatlanul idézel itt valamiket, hanem a megértés leghalványabb szikrája nélkül.

Miközben szerinted:

"a világ nagyrésze (sic.) sötét mint az éjszaka"

És azon sóhajtozol, hogy:

"Bárcsak lennének emberek saját gondolatokkal"

Előzmény: molnmorr (9250)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.15 -1 0 9250

Egy cikkből idéztem pontatlanul:

 

"A világjárvány gyakorlatilag lenullázta az évek hosszú során elért eredményeket a tuberkulózis visszaszorításában – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentésére hivatkozva a Financial Times."

 

A lenullázta valóban túlzás, de ez volt leírva, nem beképzeltem. TBC-ben évente 1.5 millió ember hal meg, 150 ezer gyerek. Ennek a halálozási rátája 10-20%. A covid első évében 40%-al több TBC esetet diagnosztizáltak, ez ennyivel több halálozást is fog jelenteni, és ez a gyerekeket sem kíméli, belehalnak. Mert az erőforrásokat a 0.1% halálozási rátájú, az influenzánál kicsivel veszélyesebb covid kötötte le, egy 100-200x halálosabb kórokozóval pedig nem foglalkoztak eléggé, meg úgy általában az emberek egyéb egészségügyi problémái a háttérbe szorultak az elmúlt 2 évben. Érted ugye már hogy mi a probléma a covid túlreagálásával?

 

Évente 100 millió körüli ember hal meg a földön, különböző betegségekben, és ennek árnyékában az összes létező erőforrást egyetlen erősebb nátha, influenza visszaszorítására fordítani, amiben túlnyomórészt idős és beteg emberek halnak meg, nem tűnik túl józan gondolatnak, és erkölcsileg is aggályos az idős és beteg embereket előtérbe helyezni a gyerekek életével szemben.

 

Most meghalt 4-5 millióval több ember a világon, és talán a covid vakcina megmentett ezen kívül ugyanennyi embert. Más vírusok terjedése, kezeletelen betegségek miatt, meg ennek a többszöröse fog meghalni, de már az összes korosztályban, az igazán veszélyes kórokozók a fiatalokat, gyerekeket is megöli nagy számban. A védekezés évek távlatából minuszos lesz, több áldozatot fog eredményezni, mint amennyit  megmentett.

 

Ezen kívül kismillió romboló hatása van és lesz, társadalmi, gazdasági, pszichés, felsorolni is nehéz. Biztos van olyan alternatív valóság is, ahol a covidot mint egyetlen problémát sikeresen legyőztük, és nemsokára minden folytatódik tovább a megszokott módon, de láthatóan még a problémát sem értette meg az emberek túlnyomó többsége.

Előzmény: JimmyQ (9245)
12 voltos Creative Commons License 2021.10.15 -1 0 9249

teljesen egyetértek

 

valójában a média is marha sokat keresett ezzel, nem csak a gyógyszergyárak... jött a kattintás milliárdszámra

Előzmény: molnmorr (9243)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.15 0 1 9248

ma már egyre kevesebben gondolják azt hogy érdemes volt az első évben napi 24 órában egymást túllicitálva riogatni egymást hogy mennyire veszélyben van mindenki

 

A leges-legelején sokkal könnyebb lett volna megfékezni az egészet.

Olyan ez, mint a tűzoltás. Kicsi tüzet könnyebb eloltani.

(Erről jut eszembe, erdőtüzeknél szokásos ellen tüzet gyújtani.)

 

Tulajdonképpen az is egy lehetséges megoldás, hogy minél gyorsabban elérni a teljes fertőzöttséget. Nyilvánvalóan ezt nem lehet megtenni, mert a kórházak nem bírnák a terhelést. Sokkal többen halnának meg, és egyszerre sokkal többen esnének ki a napi munkából. Viszont a fokozatos nyitással mintha ezt a stratégiát követnénk. Olyan mértékű csak a korlátozás, hogy a kórházakat ne terhelje túl, és legyen esélyük a megbetegedettek jelentős részét megmenteni - mármint azokét, akik nem kerülnek lélegeztető gépre.

Előzmény: molnmorr (9243)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.15 0 0 9247

s politikai számításból gyártunk majd helyette olyat, amit a kifejlesztőik mindmáig nem voltak képesek elfogadtatni a világ nagy részén.

 

Nem tudom, hogy ez mennyiben szakmai, és milyen mértékben politika - egyes országok részéről.

A semminél valószínűleg jobb.

Ha precízek akarnánk lenni, minden egyes embernél fel kellene mérni a kilátásokat.

 

Létezik természetes immunitás? Valószínűleg létezik, mert sokan csak enyhe tünetekkel estek át - még az oltások előtt. Habár az egyes mutánsok esetében ez is eltérő lehet. Tudományos módszerekkel meg kellene vizsgálni, hogy kiknek nincs szükségük oltásra. Folynak ilyen vizsgálatok? (Egyik kutatónk szavaival élve: száz doktorit lehetne írni belőle.)

 

Előfordul, hogy az oltás hatására nem indul meg az antitestek képződése? Tudományos vizsgálatokkal megállapították már, hogy ilyen esetekben egy másik vakcina hatására mégis elkezdődik a védettség?

Arról van némi tudomásuk az orvosoknak, hogy bizonyos betegségek esetén egyik vagy másik vakcina ellenjavallt.

 

És sajnos tudomásul kellene venni, hogy bizonyos embereken a vakcina sem tud segíteni. Nekik az egyetlen túlélési esélyük a karantén. Persze "rabságban" élni évekig nem hangzik túl jól.

Előzmény: JimmyQ (9246)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.15 0 3 9246

Nyilván nem azt hiányolom, hogy az első oltás után kiadott pár napos igazolásokkal nem utazhatnak külföldre, hanem azt, hogy még a két kínai vagy két orosz után felvett egy (nyugati) oltással se. És a kormány nem engedélyezi, hogy megkaphassák a szabad utazáshoz szükséges második (nyugati) dózist. Ezzel "jutalmazva", hogy engedték magukat rábeszélni a keletire. Nehogy a kormánynak nyilvánosan el kelljen ismernie ezt a politikai okból elkövetett járványügyi szakmai hibát.

És mi lesz a jövőben? Leállították a világszerte elfogadott és leghatékonyabb mRNS vakcinák jövőbeni behozatalát, s politikai számításból gyártunk majd helyette olyat, amit a kifejlesztőik mindmáig nem voltak képesek elfogadtatni a világ nagy részén. Ehelyett a főmogul egyszerűen kijelenti, hogy "az legalább annyira jó, mint a többi".

Előzmény: Törölt nick (9244)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.15 0 1 9245

Akárhányszor ismételgeted ezeket, csak a te tájékozatlanságodról árulkodnak. Meg arról, hogy szándékosan nem akarsz tudomást venni a valóságról, s inkább egy képzelt valóságban élsz: "évtizedes munkákat sikerült lenullázni, mint a TBC elleni küzdelem".

Előzmény: molnmorr (9243)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.15 0 0 9244

9. Ám az illetők ezzel se tudnak akadálytalanul külföldre utazni.

 

Talán az nem is baj, hogy pár napos oltási igazolással nem hurcolják be a járványt.

 

 

Amikor katona voltam, a poltiszt mondott egy példabeszédet.

Állítólag az amerikai elnök és a kínai főtitkár között zajlott le a következő szóváltás:

- Önöknél nem élnek szabadon az emberek. Nem utazhatnak külföldre és nem költözhetnek el szabadon.

- Elnök úr, én holnap kiállítom az útlevelet minden kínai állampolgár számára, ha Ön befogadja őket.

Előzmény: JimmyQ (9232)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.15 -3 1 9243

Lassan 2 év eltelt a covidnak keresztelt influenza terjedése óta, ma már egyre kevesebben gondolják azt hogy érdemes volt az első évben napi 24 órában egymást túllicitálva riogatni egymást hogy mennyire veszélyben van mindenki, és az egyetlen megoldás ha mindenki maszkban otthon ül, megszakítja a szociális kapcsolatait.

 

A halálozási ráta 0.06% világszinten a hivatalos számok alapján, ennyit erről hogy ezt a vírust nem lehet összehasonlítani az influenzával, mert a covid elképesztően halálos.

 

Sok országban a mai napig rendkívül szigorúan veszik a dolgot, városokat zárnak le, korlátozzák az embereket a szabad mozgásban, a munkában, napi vagy heti teszteknek vetik alá őket. Mindent azért mert elfogadhatatlannak tartják hogy emberek nem csak születnek a világon, hanem idősen és betegen akár meg is halhatnak, igaz hogy a tudománynak hála nem 30-40 évesen mint az sokág természetes volt, hanem 80-90 évesen, de ez sem elég, a végtelenül önző embereknek ez elfogadhatatlanul rövid.

 

Tulajdonképpen az történik éppen a világban hogy minden áron meg akarják akadályozni hogy az emberek meghalhassanak bármilyem módon, balesetben, betegségben, egyre inkább szabályoznak mindent, és egy biztonságos világot akarnak felépíteni, ahol minél tovább élnek az emberek.

 

Csakhogy már látszik hol a hiba a képletben, amíg mindenki csak ezzel az influenzával volt elfoglalva, elfelejtődött hogy több ember él a földön, akkire egyáltalán nem veszélyes a vírus, talán meg sem érezte hogy elkapta, ez nagyjából az emberiség 99%-a. Jönnek vissza rég elfeledett vírusok a covid hisztéria árnyékában, vagy évtizedes munkákat sikerült lenullázni, mint a TBC elleni küzdelem, újra terjed a kór.

 

De annyi mást is tönkretett az hogy a covidban látta a sötét buta tömeg a fő problémát, holott ez egy nagyon marginális probléma, és nagyon keveseket  érintett volna. Így viszont komplett országok kezdenek destabilizálódni, mennek a tüntetések, a szegény országok még szegényebbek lettek, a gazdagok még gazdagabbak, a gazdaság kezd teljesen szétesni, a jólétről és békéről hamarosan már csak múlt időben beszélhetünk.

 

A túlnépesedés komoly krízis helyzet, nem tudom mennyire bölcs mesterségesen annyira megnyújtani az emberi élet hosszát, ráadásul bármi áron, erőszakkal, korlátozásokkal, ha belepusztul a társadalom akkor is!

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 1 9242

Van olyan is, hogy egy családban csak egy email címet használnak.

Ugyanarról a címről nem lehet két idős nyugdíjast regisztrálni.

Előzmény: JimmyQ (9241)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.14 0 1 9241

Egy öntevékeny szervezet aktivistája elmondta, hogy hiába sikerül rábeszélni valakit az oltásra, és hiába segít neki regisztrálni, a dolog sokszor megbukik ott, hogy nincs az illetőnek email címe. Van ugyan valami olyan lehetőség is, hogy a regisztráció visszaigazolását egy más címre kérjék, de a tapasztalat az, hogy oda sokszor nem érkezik meg. Aztán amikor újra próbálkoznak, akkor már nem engedi regisztrálni, merthogy "már van regisztráció erre a TAJ számra". A nagy nehezen rábeszélt szegény ember pedig hoppon marad a senki földjén, a regisztráltak és a regisztrálatlanok közötti árnyékvilágban.

Előzmény: Törölt nick (9234)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 1 9240

11. Már az első dózis után kiadták az oltási igazolásokat.

 

Ennek mi lehetett az oka vagy célja?

 

Azt gyanítom, hogy az újranyitás időpontját kívánták előrébb hozni.

Ők nem csak a halálozási statisztikákat látják, hanem a zárás időszakában becsődölt cégeket is.

 

A közelünkben volt egy talponálló. Abból éltek, hogy a környező irodaházakban dolgozók rendszeresen ott vásároltak. Aztán a home office betett nekik, nem tudták kivárni az újranyitást.

 

Mellesleg fegyelmezettebb lakossággal hamarabb túllettünk volna az egészen.

Nem csak a halálozást kell számolni, hanem a betegség miatt munkából kiesők és a boltzárások miatt keletkezett kárt is.

Kik a felelősek? (Mind azok vagyunk.)

- Akik azt terjesztették, hogy ez csak egy kis nátha.

- Akik alibi maszkot hordtak.

- Akik oltásellenes propagandát fejtettek ki.

- Akik megszegték a kijárási korlátozást, pláne a karantént.

 

Minél türelmetlenebbek vagyunk, annál tovább fog tartani.

Előzmény: JimmyQ (9232)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 2 9239

Méghogy?

 

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/5-millio-917-ezer-beoltott-1141-az-uj-fertozott-elhunyt-11-beteg

"A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is."

Előzmény: fák, juh, madár2 (9236)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 2 9238

5. A 60 év felettiekre rátukmálták ezeket, noha erre a korosztályra nem is lettek kipróbálva.

6. Így amikor utólag kiderült, hogy náluk sokkal kevésbé hatásosak is, ezek az emberek becsapottnak érezték magukat.

7. Akinél kevés antitest termelődött, sokáig azoknak se engedélyeztek hatékonyabb újraoltást.

 

Ők voltak a kísérleti nyulak?

 

És ezek után még azt reklámozzák, hogy minden oltás hatásos?

Nyilvánvalóan egyéntől is függ.

Előzmény: JimmyQ (9232)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2021.10.14 -2 0 9237

Dehogy, pont, hogy azokra lesújtó akik hisznek Gődénynek.

Előzmény: JimmyQ (9235)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2021.10.14 -1 0 9236

Nem szükséges az előzetes regisztráció. Elég a háziorvosnak jelezni.

Előzmény: JimmyQ (9232)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.14 0 0 9235

Felőlem így is mondhatod.

De ha egy ország polgárainak 30-40 %-a inkább hisz egy Gődénynek, az bizony elég lesújtó bizonyítvány a kormány hitelességére nézve.

Előzmény: fák, juh, madár2 (9233)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 0 9234

1. Mindmáig fenntartják a teljesen felesleges előzetes regisztráció előírását.

 

Felteszem, a legidősebbek nem is tudják használni a regisztrációhoz szükséges technikai eszközöket.

 

 

Mondok egy példát, a szomszédos étteremben hallottam.

Házhoz szállítást csak interneten lehet rendelni. Telefonon csak előrendelét tudnak felvenni elvitelre.

Az étterem vezetőjének emiatt panaszkodott sok idős ember.

Akik a telefont ismerik, tudják használni. A zinternetet meg nem.

Előzmény: JimmyQ (9232)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2021.10.14 -1 0 9233

Tévedsz. Nem a kormánynak nem hisznek hanem inkább hisznek az ilyen Gődényféléknek.

Előzmény: JimmyQ (9232)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.14 0 2 9232

A kormány ugyan biztosított elég oltóanyagot, de az emberek nem hisznek a kormánynak. Erről mégiscsak tehet a kormány. Hosszú annak a sora, amiért nálunk ennyire kicsi a kormány hitele. Nincs is itt elég hely rá, hogy mindezt felsoroljam. Szorítkozzunk csak a vakcinához közvetlenül kapcsolódó ügyekre.

 

1. Mindmáig fenntartják a teljesen felesleges előzetes regisztráció előírását.

2. Politikai motivációkból elejétől fogva ócsárolták az uniós vakcinabeszerzéseket.

3. Hasonlóan átlátszó módon túllihegve reklámozták az orosz és kínai beszerzéseket.

4. A kínait brutálisan túlárazottan vásárolták.

5. A 60 év felettiekre rátukmálták ezeket, noha erre a korosztályra nem is lettek kipróbálva.

6. Így amikor utólag kiderült, hogy náluk sokkal kevésbé hatásosak is, ezek az emberek becsapottnak

   érezték magukat.

7. Akinél kevés antitest termelődött, sokáig azoknak se engedélyeztek hatékonyabb újraoltást.

8. Végül ezt az egészet besöpörték a "harmadik dózis" fedőneve alá.

9. Ám az illetők ezzel se tudnak akadálytalanul külföldre utazni.

10. Közben teljesen félrevezető statisztikákkal próbálták elhitetni, hogy hatásosabbak a nyugati

    vakcináknál.

11. Már az első dózis után kiadták az oltási igazolásokat.

12. A sajtótájékoztatók, és az írásos anyagok minden porcikája a figyelemelterelést, a kendőzést, az

     elhallgatást, az önfényezést szolgálja.

13. A valódi kérdésekre rendszeresen nem válaszolnak, vagy a legnevetségesebb indokokkal

      halogatva semmitmondó szövegeket nyomnak.

14. Értelmetlenül titkolóznak. Például még azt sem árulják el, milyen arányban oltatlanok a mai

      kórházi

     ápoltak. Noha ez nyilván inspirálná a még oltatlanokat.

15. Ugyan miféle bizalmat gerjeszthetnének az olyan tehetségtelen arcok, mint a "nyunyóka" néni,

     meg az operatív törzs többi felolvasóemberei?

16. Gyárat kezdtek építeni a kevésbé hatékony kínai meg orosz vakcinák gyártására.

17. 2022-re lemondták a sokkal hatékonyabb mRNS vakcinák uniós beszerzésében való részvételt.

18. Aki bármit is számonkér, az "oltásellenes ellenzék"-nek bélyegzik.

 

Mondjam még?

 

 

 

Előzmény: fák, juh, madár2 (9225)
12 voltos Creative Commons License 2021.10.14 -2 0 9231

totál logikátlan dolgokat írsz, úgyhogy ment az X

Előzmény: JimmyQ (9226)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2021.10.14 -1 0 9230

Erről beszéltem.

Előzmény: molnmorr (9228)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 0 0 9229

Két érdekes mondatot találtam a cikkben.

Az egyik, hogy az oltottaknak is lenne okuk maszkot hordani.

A másik pedig az, hogy "világháború" zajlik. Egy ország hiába nyeri meg a helyi csatáját.

 

Én továbbra is felveszem a maszkomat, amikor például boltba megyek.

És kicsit aggódok, amikor azt látom, hogy egész családok együtt mennek bevásárolni.

Előzmény: JimmyQ (9222)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.14 -2 1 9228

Mert itt sok elvakult és megtévesztett oltásellenes van.

Ez nem a kormány hibája, sőt a kormány biztosított megfelelő számú oltóanyagot.

 

Régen voltak kötelező oltások, és senki nem ellenkezett, tudod mi a különbség? Hogy régen az ostaba sötét emberek a baromságaikat maximum a rokoni körben tudták terjeszteni, ami néhány tucat embert jelentett legfeljebb, így az alaptalan barom elméletek elég hamar kihaltak, nem tudott terjedni, kevesebb új embert fertőzött meg egy bolond ember agymenése, mint aki menet közben elfelejtette (R < 1)

 

Ma pedig egy idióta leírja hogy mitől retteg a facebookon, és ezzel másodpercek alatt több ezer embert ér el, és fertőz meg a baromságaival.

És nem csak az egy bolond felelős a történetben, hanem az is aki a közösségi médiát olvassa, használja, mert különben honnan kapnál hírt arról hogy mitől kell rettegni aznap? A kör bezárult, mindenki megérdemli a jelenlegi félrecsúszott világot, aki közösségi médiát használta, vagy használja. Minél aktívabban, annál inkább terheli a felelősség.

 

Előzmény: fák, juh, madár2 (9225)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.14 -1 0 9227

Jelenleg napi 10 covid haláleset van. Ha majd ismét 100 fölé megy, akkor megint pánik lesz, mert akkor újra ez lesz a legfőbb halálok. Miközben az átlagos években ismert leggyakoribb halálokok:

daganatos betegségek (napi 90)

 

Ilyen logikával ha a daganatos betegségek napi 100 fölé menne, akkor pánik törne ki, de ez nyilvánvalóan életszerűtlen.

A pániknak semmi köze a valósághoz, a buta embertömeg velejárója, mindenféle logikát és tényt nélkülözve terjesztik, megfertőzve értelmesnek tűnő embereket is, rendkívül nagy károkat okoz, a közösségi médiával karöltve felbecsülhetetlen és visszafordíthatalan folyamatokat indít el.  Nekem semmi bajom azzal hogy a világ nagyrésze sötét mint az éjszaka, csak nem szabadott volna őket a közösségi média felületére engedni, ahol leírhatják gondolataikat.

Előzmény: JimmyQ (9218)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.14 0 0 9226

Valahogy nem lep meg, hogy te ilyen keveset tudsz és értesz a szakértők tevékenységéből.

 

Gondolod, hogy UV lámpákat szívesebben viselnének az emberek? Ha az UV egyáltalán hatásos, akkor persze kellene még a szádba is egy UV lámpa, meg a szemed elé is. A kezedről ugyanis a szemedbe is beletörölheted a vírusokat.

Előzmény: 12 voltos (9224)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2021.10.14 0 0 9225

Mert itt sok elvakult és megtévesztett oltásellenes van.

Ez nem a kormány hibája, sőt a kormány biztosított megfelelő számú oltóanyagot.

Előzmény: JimmyQ (9222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!