Keresés

Részletes keresés

canary1 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1590

Halihó kiscsillag !

Ezen toll eme topic-on is "csak" ugyanaz a túzoktoll marad, mint a másik (Madarak) topic-ban.

Szerintem.

Ott már ajánlottam, itt is +tenném:

www.birding.hu

Váromaz eredményt...

canary1

Előzmény: tigriscsillag (1589)
tigriscsillag Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1589
Erről mi a véleményetek? Túzok, pulyka vagy malami más? 
canary1 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1588

Szia madarbarat !

Bocsessz, hogy +int én. Nem okoskodni szándékozom, de ez mellett ösmét nem tudok szó nélkül elmenni.

1582-es hozzászólásodban a bemutatott képek uccsó szereplője NEM barátposzáta (Sylvia atricapilla), hanem egy barátcinege (Parus palustris).

Ha segítség köll, csak szóljatok, hi-hi-hi...

canary1

Előzmény: madarbarat (1582)
nimfapapagáj Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1587
nagyon köszönöm a segítséget^^
Előzmény: madarbarat (1581)
madarbarat Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1586

Szóval bocsi, egy kicsit (megint) megkutyultam. Erre mondják, hogy a pokolra vezető út is jószándékkal van kikövezve.

No és van még 2 szuper fotó süvöltőkrő meg a egy a tündéri vörösbegyről

Ezt már aligha keverhetem össze

süvöltő tojó - Faragó fotó süvöltő tojó - Faragó A. felvételesüvöltő hím - Faragó A. süvöltő hím - Faragó A. felvételevörösbegy - Faragó A.vörösbegy - Fargó A.

Nekem nagyon tetszik - köszönöm szépen!

És most kikotyogom?

Csinálunk Bélával egy táblát a hazánkban megfigyelt madarakról ezen 420 fotó lesz.

Azaz hogy pontos legyek 3x420, az egyik oszlopban a hímeké, a másikban a tojókról s végül a harmadikban a fiatalokról készített fotók - már alakul. Néhány képet kicserélünk Faragó-félére, ez már biztos!

Ja igen, és ha van valakinek fotója "hazai" madarakról, amelyet felajánl erre a célra, azt köszönettel vesszük!

Előzmény: madarbarat (1584)
madarbarat Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1585

Hát innen (1584-es hozzászólás) csak a kék cinege képe maradt le valahogy, ilyenformán oda a képaláírás fölösleges, mi több zavaró, de sajnos nem tudom helyesbíteni

kék cinege (Faragó A. felv.)kék cinege - Faragó A. felvétele
Előzmény: madarbarat (1584)
madarbarat Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1584

Engem szombaton egy őszapó csapat örvendeztetett a látványával meg, de nagyon bizalmatlanok voltak, és az én egyszerű kis gépemmel nem tudtam róluk fotót készíteni.

Még Faragó (MEPISZ) féle felvételek:

fenyőpinty (Fotó:Faragó) Fenyőpinty (Faragó felv.)

fenyőrigó (Faragó felv.)

Faragó A.: fenyőrigó

kék cinege (Faragó A.)

Őszapó (Faragó A. felvétele) Őszapó (Faragó A. felv.)Zöldike (Faragó A.) Zöldike (Faragó András)
madarbarat Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1583

Időbe telik feltölteni a képeket, tudniillik előbb le is kell kisebbíteni, mert csak 500 valamennyi kbájt lehet a kép.

Nos Faragó András (MEPISZ) további képei:

énekesrigó (Faragó A. felvétele)Énekes rigó (Fotó: Faragó András)

Faragó András: csonttollú Faragó: csonttollú

madarbarat Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1582

Faragó Andris barátunk kertjét számos ingyenkosztos látogatja, a róluk készített fotóival nagy örömöt szerzett nekem.

Remélem, nektek is tetszenek:

Faragó András: keresztcsőrűFaragó András: keresztcsőrű 0,1

Faragó András: kereszcsőrű 1,0És a keresztcsőrű párja

Faragó András: citromsármány Citromsármány (Faragó András felvétele)barátposzáta (Faragó A. felvételeBarátposzáta (Faragó András felvétele)
madarbarat Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1581

Kedves nimfapapagáj!

Nincs mit tenni.

Zsebkendőbe köhögj, tüsszents!

Figyelj arra, hogy ne kend rá a bajt!

Tápláld vitamindús eleséggel a kedvencedet!

(Csíráztatott mag! Zöldeleség, gyümölcs...)

Ne etesd szájból!

Nem lesz semmi gond - én is voltam kénytelen betegen etetni, de még soha nem kapott el tőlem betegséget madár, mint ahogy én se tőlük.

Előzmény: nimfapapagáj (1579)
madarbarat Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1580

-------Original Message-------

From: Láza Pál

Date: 2009.01.31. 20:26:56

To: Sándor Ildikó

Subject: Re: Re: díszmadár

Üdvözlöm Láza Pál vagyok, megkaptam a Madárbarát-lexikon c. anyagot, amit kértem öntől. Ön azt írta amikor megrendeltem,hogy küldi barátsággal meg is érkezet köszönöm szépen! Ha küldene egy bankszámlaszámot vagy valami elérhetőséget ahol honorálni tudnám megköszönném és szívesen tenném azt.

Tisztelettel:Láza  Pál
"Sándor Ildikó" <madarbarat@invitel.hu> írta:

v:* { BEHAVIOR: url (#default#vml) } v:* { BEHAVIOR: url (#default#vml) } 79F8FDE2-E90C-4120-9A2C-E484CCFAA091 http://fm22.freemail.hu/fm/xmldata?cmd=getattach&tid=eIRzUqBRVqNgIwVb0nRU&ulid=lazap1017@freemail.hu_1188149605&id=13165372&uid=undefined&cid=EA795F18-75BF-4C78-8870-2C343DADB688 repeat #f3eded left top BCEB29C0-42D3-11D4-BA3E-0050DAC68030 0 BCEB29C0-42D3-11D4-BA3E-0050DAC68030 1 A5BE2A00-37CC-11D4-BA36-0050DAC68030 0 A5BE2A00-37CC-11D4-BA36-0050DAC68030 1 601231A0-325F-11D4-BA2D-0050DAC68030 0 X-ASN,X-ASH,X-AN,X-AP,X-AD ;

Kedves Láza úr!

Kérem adja meg a postacímét, s küldöm az anyagot

Barátsággal 

Lengyel Tibor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagyon jól esett a fenti levél. Köszönöm szépen.

A válaszom:

Kedves Láza úr!

Bankszámlám nincs (minek is volna?!?)

Remélem, hasznát veszi a munkánknak és örömét leli benne.

Barátsággal

Lengyel Tibor

2141 CSÖMÖR

Tinódi u. 5.

28/446-526

madarbarat@invitel.hu

http://madarbarat-lexikon.mindenkilapja.hu/

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9156025?cmd=Article_showArticle&t=9156025

nimfapapagáj Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1579
influenzás vagyok, és nagyon aggódom a nimfapapagájomért :( ha elkapja belehal. a madarak ilyet el tudnak kapni, ha igen, akkor mit kell tennem hogy sehogy se kaphassa el? kérlek sürgősen segítsetek :'(
madarbarat Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1578

Kedves Zoli!

Igen, ezt elcsesztem, pedig a latin név alapján egyértelmű. (TUDNIILLIK KÉPET BEHÍVNI MAPPÁBÓL SZOKTAM, AHOL A KISEBB HELYET FOGLALÓ MOZAIK NÉZETBEN A KÉPET NEM IS LEHET LÁTNI, CSAK AZ IKONJÁT, ÉS A NEVÉT) Kedves orr, fül, gégész főorvos ismerősünk még kedvesebb fia, a fotó szerzője pontosan megnevezte (Falco sparverius), amikor átengedte nekünk ingyenes közlésre a képet én meg valahogy a k-betűs mappába tettem így aztán becsúszott a hiba.

Köszönöm a helyesbítést, s ha valaki bűnbakot keres, nem kell tovább mennie - én vagyok az.

SORRYYY

ÉS MÉG EGYSZER KÖSZÖNÖM!!!!

Előzmény: madarbarat (1573)
corvi01 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 1577

Valszeg igazad lehet,..bár a fiatalok hasonlóak !

Falco vespertinus (kék vércse)

Előzmény: canary1 (1576)
canary1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1576

Szega kedves és igen Tisztelt madarbarat !

Az igaz és visszavon6atatlan tény, hogy az MME az idei évet a vetési varjak mellett a kék vércséknek szentelte (vagy fordítva, nemtom), akárcsak az is, hogy a bemutatott három kép közül az elsőn NEM kék vércse (Falco vespertinus), hanem egy amerikai faj, a tarka vércse (Falco sparverius) látható.

Legmélyebb üdv:

canary1

Előzmény: madarbarat (1573)
madarbarat Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1575

Kedves Barátaim!

Most jövök a Madárbarát-lexikon vendégkönyvétől, amelybe a legutóbbi bejegyzést Tokin Bora szerbiai madárbarát tette. Egyben kedvesen invitált a saját honlapjára. Hát amit ott láttam, az maga az elegancia és a magas színvonalú hozzáértés reprezentációja.

e-mail:

www.tokinbirds@gmail.com

Nem bánhatja meg a látogatást az sem, aki a kacsák, aki az egzotikus galambok vagy a fácánok iránt érdeklődik - jó szívvel ajánlom figyelmetekbe!

madarbarat Creative Commons License 2009.01.26 0 1 1574

Kedves Tpuppi!

Hogy értsed a dolgokat: az én családomban jött ajándékként 4 gyerek (gyermekkori pajtásom árvái) majd új párom leánya, így a 3 saját gyermekemmel nyolc emberke iránt érzek apai szeretetet. Lehet, hogy én vagyok a "furcsa", de noha mindegyiket szeretem, hazugságnak tartom, ha valaki nem meri bevallani, hogy nem mindig mindegyiket egyformán... Sőt! volt amikor komolyan összerúgtuk a port és ilyen még valószínűleg lesz is.

Csabát talán akkor szerettem legjobban, amikor gyűrű számban országos bajnok lett, Katát, amikor sirva fakadt Csaba macerája miatt, Bandust, amikor síremléket csináltunk az apjának és együtt madarásztunk...

Vikit, amikor azt ecsetelte, hogy mint tolmács majd hogyan fog dolgozni.

Fatit, amikor a füle már sokadszor begyulladt, és az aggodalomtól majd megörültünk. Tibit, amikor Egerből búvárúszásból bajnokként jött haza, és amikor úttörővasutasként mosolyogva indította a szerelvényt. Ildit, amikor lelkesen magyarázta anyjának, hogy miről is szólt a Ryan közlegény megmentése c. film amit együtt néztünk meg. Líviát...

Egy szó, mint száz valószínűleg te magad is (ha mélyen magadba nézel) tudod miről beszélek: nem mindig és mindenkit szeretünk egyforma hőfokkal.

Azt se várhatjuk, hogy mindenki mindig egyforma érzéssel viseltessen minden madár iránt!

Sőt, vannak emberek, akiket a hotdog vagy az iwiw jobban érdekel, mint a legkedvesebb madár (egyáltalán melyik a legkedvesebb madár?). Nos, hogy a közfigyelem olykor-olykor mégis valamely faj felé forduljon, hogy beszéljünk pl a vetési varjúról, erre teremt alkalmat a mozgalom, amely az ÉV MADARA NÉVEN MUTAT FEL ÉRDEKESSÉGEKET, IRÁNYÍTJA A FIGYELMET VALAMELY FAJRA - ÉS EZ JÓ, MÉG AKKOR IS, HA MAJD JÖVŐRE (a dolgok rendje szerint) EGY MÁSIK TÉMA KERÜL A FÓKUSZBA!

madarbarat Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1573

Igen!

2009. a

VETÉSI VARJÚ ÉS A KÉK VÉRCSE ÉVE

BŐVEBBEN: http://www.fn.hu/zold/20090126/eljott_varju_eve/

Szenczi Péter: kék vércsekék vércsevetési varjú
Előzmény: tpuppi (1555)
madarbarat Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1572

madarbarat Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1571
kékszarka (Cyanopica cyanea - Azure-winged Magpie): 33-35 cm nagyságú varjúféle rendkívül különös elterjedési területtel. Egyes feltételezések szerint valaha Spanyolországtól egészen Japánig előfordult. Ma a két pont (pontosabban Kína, Korea, ill. az Amur-vidék és Spanyolország) között óriási lyuk tátong, amelyre nem ismerjük a magyarázatot. Fotó: Albert Mannaert - http://www.surfbirds.com/

Hang és kép: Midori Iwashita - http://midopika.cool.ne.jp/english

Megnyugtató volna, ha találnánk egy hiteles leírást, miszerint az első kelet-ázsia-utazók valamelyike hozott haza magával e fajból néhány párat, s azokat az ibériai félszigeten szabadon engedték.

A fej itt fekete, s ez a csinos sapka a szem alá is leér, takarja a tarkót.

A torok fehér. A szárny és a farok finom kékesszürke. A test barnásszürke, alul világosabb árnyalatú.

Ritkás ligetekben, parkokban laza csoportokban költ. A nyitott fészkét fenyők, nyárfák v. tölgy ágvillájába építi.

A fészkelési időn kívül csapatokba verődve kóborol, s nem lehet nem észrevenni, mert nagyon zajos, tolakodó.

(Más fajok: →spanyol kékszarka; →szibériai kékszarka.)

motav Creative Commons License 2009.01.23 0 0 1570

Kedves Madárbarátok!

Mostanság kalapoznak a szervezetek az Adó 1%-ért.  A diszmadaras -madaras lap.hu oldalaimra feltettem két szervezet reklámbannerét:

1. Madárkórház Alapítvány
2. Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

A bannerek megtekinthetőek pl:

http://www.madaraszat.lap.hu

http://www.csicsorke.lap.hu

http://www.diszmadar.lap.hu

oldalamon, illetve persze a többi 50 általam szerkesztett lap.hu linkgyűjteményen is.

Aki teheti támogassa adója 1%- val őket!

/Mindkét szervezet részvételével, értékes anyagokkal, szórólapokkal, előadásokkal támogatta a Szentesi Madárfesztivált, tájékoztatta az ott résztvevő gyerekeket, felnőtteket egyaránt!/

üdv

ui: Ha off-nak ítéltetik, akkor elnézést.

madarbarat Creative Commons License 2009.01.23 0 0 1569

No igen!

A címeket szíveskedjetek nekem

madarbarat@invitel.hu

vagy segítőmnek (Szőcs Béla)

ebenezer@freemail.hu

elküldeni!

Köszönettel

Lengyel Tibor

Spanyol llarguet kanári
madarbarat Creative Commons License 2009.01.23 0 0 1568

Kedves tpuppi!

Még véletlenül sem, mint azt a fejtrészben olvashatod, szerintünk a hárpia is madár, és helye van a lexikonban Vönöczkynek, a munkába illő a varjúháj címszó..., hogy ne ragozzam tovább.

Akik már kértek, és kaptak lexikont, azok ezt visszaigazolhatják - VAN IS, AKI MEGTESZI.

De én is követek el hibákat. Most például a Madárbarát-lexikon eredeti oldalán a vendégkönyvben nézelődve ijedten látom, hogy néhány bejegyzésre valami sajnálatos véletlen folytán nem reagáltam, így valószínűleg néhány lexikonkérés teljesítetlen maradt. Az én figyelmetlenségem mellett ennek az is oka, hogy a következő madárbarátok nem küldtek kézbesítési címet, így nem tudtam részükre cd-t postázni.

KIK ŐK?

Lipták József

David Free (Ausztrália)

Antonio E. Maureire Navarrete (Chile)

Vajó Sándor

VIVI

Kalmár Pista

Cicc

Rodika

N.K. (methian)

Orsó Pál

Bori

Kérem tisztelettel, bocsátsák meg figyelmetlenségemet, írják meg címemre a postacímüket, s pótolom a mulasztásomat.

Ha ismerősük olvassa ezt a bejegyzést, akkor legyen szíves az érintetteknek továbbitani az üzenetet.

Ezen túl feltételezem, hogy előfordulhat: valahol elkallódott a postázott példány (hasonlóra panaszkodott Dr Romhányi barátom) ilyetén erősen foglalkoztat, hogy felteszem ide a listáját azoknak, akik kaptak példányt (az én nyilvántartásom szerint) ám végülis az valahol út közben elakadt.

Ami pedig tpuppi panaszát konkrétan illeti: nos technikai problémák miatt nem tudok feltenni semmit ide, pedig a lexikon több, mint 5000 oldalából nyilván számára is hosszasan tudnánk szemezgetni.

Remélem valaki majd segít elhárítani a bajt és akkor újra zökkenőmentesen madarászunk!

Előzmény: tpuppi (1566)
madarbarat Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1567

portugál harlekin kanári

Portugál harlekin kanári

Az előző hozzászólásban a simafejű felülnézeti képe helyesen: a csőrnél lekerekített.

harlekin kanári
tpuppi Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1566
Akkor most a diszpinty a védet és a többi madár feledhető?????? Aki madárbarát ezen a fórumon nem talál semmit??,,
Előzmény: madarbarat (1565)
madarbarat Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1565
portugál harlekin kanári (Canário Arlequim Português - Portuguese Harlequin Canary): a portugál kanáritenyésztők bírálói testülete (CPOJ - Portuguese Ornithology Judges College) a már korábban sztenderdizált fajta ideáltípusát 2003-ban korszerűsítette.

A törekvés sarokpontja volt, hogy a fajtát a lehető legteljesebb mértékben elhatárolják a rokon fajtáktól, a szubjektív elemeket kiküszöböljék a bírálatból, s növeljék a racionális (mérhető) szempontok szerepét.

Ezzel kívánták elérni, hogy a fajta a nemzetközi porondon „versenyképes” lehessen, egyértelművé váljon a sztenderd és a bírálatokhoz a bírálók és a tenyésztők, illetve a fajta iránt érdeklődő valamennyi  madárbarát számára közérthető ideáltípus álljon rendelkezésre.

A portugál harlekin kanárinál a 100 pontos rendszerben bírálandó (CPJO 2003)

Testalakulás,
mell és szárny
20

A test legyen hosszú, vékony és harmonikus. A hát vonala egyenesen folytatódik a farok vonalában.

A mell egyértelműen kerek.
A szárny hosszú, de szorosan simul a testhez és a két szárnyvég a faroktőn kereszteződés találkozik.

20 pont

Bóbita,

Fej,
nyak

A bóbita (az “Arlequim Poupa” Crested  Harlequin változatnál) 3 szarvszerű képződményt formál (2 hátul 1 elől) a fej tetőjéről indul, és szimmetrikusan borul a fejre, de a szemeket és a csőrt nem fedheti.
A fej (a simafejű változatnál - Arlequim Par Pair Harlequin) viszonylag hosszú és vékony. Felülről nézve u-alakú, a csőrnél egyenesen metszett.
A csőr – erőteljes, de arányos.
A szem – élénk és fénylő.

A nyak jól elkülönül a fejtől és a testtől

15 pont

Szín  

Minden színben elfogadott a mozaik tényező jelenlétével, a melanin és a lipokróm színek egyenletes eloszlása mellett.

15 pont

Nagyság  

15 cm tökéletes testarányokkal

10 pont

A tollazat

Tömör, sima, selymes, fényes és a testhez szorosan simuló.
Egyenes státusz (55 százalék horgászik) és gőgös. Felemelt test. Éber és gondtalan, megható magabiztosan

10 pont

Testtartás (állás)

A színkanárinál meredekebb (55 fok), büszke testtartással, tökrözzön magabiztosságot!

10 pont

A láb

Erős, hosszú, kissé behajlított. A combok jól láthatóak.

10 pont

A farok

Hosszú és emiatt ritkásnak tűnik, a csűcsoknál kissé bevágott.

5 pont

Összbenyomás

Tiszta és egészséges, a bemutató eszközben élénk, mozgékony, de nem ideges.

5 pont

madarbarat Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1564

ÉS MÉG EGY JÓ HÍR - SZINTÉN KÜZMÖS CSABA JÓVOLTÁBÓL:

születőben van egy új nekünk szóló lap.

Egy változat a készülő munkákból

madarbarat Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1563

Kedves Barátaim!

Küzmös Csaba hívta fel a figyelmemet arra, hogy a 2009. január 15-25. között megrendezett COM 57. díszmadár-világkiállításán (Olaszország Piacenza) megint születtek magyar sikerek.
http://www.mondialfoipiacenza2009.it
http://www.mondialfoipiacenza2009.it/categorie-concorso.pdf Nagy-nagy örömmel gratulálok a tapolcai Pócsi Béla barátomnak, aki turákóival (!) a tavalyi sikereit megismételve újrázott: immáron TÖBBSZÖRÖS VILÁGBAJNOKUNK Hasonlókat lehet elmondani Gyerkó Tiborról, noha ő valamilyen okból ezúttal is cseh színekben indult. Mindkettőjüknek szívből kívánok további sikereket!!! És tegyétek meg ezt ti is, mert megérdemlik!
corvi01 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1562

..Nem voltál egyedül ezzel !   :-/

Elnézést is kérnék a miat, hogy amint látod sajna én is háromszori nekirugaszkodásra tudtam alábbi hozzászólásomat megtenni :(  Először arra gondoltam ,hogy a szinezés miatti túl sok karakter miatt vágta le a szöveg többi részét az index, de később megtudtam, hogy szerver probléma is volt ! Ha esetleg zavaró a formarontó és ismétlődő mivoltja miatt kérhetném a moderátor segítségét a kitörlése kapcsán !? Ebben az esetben viszont - ha jól tudom- sajnos (technikai okok miatt) törlődne a válaszként rátett hozzászolásoddal együt, melyet nem szeretnék, miután egy ritka korrekt, beismerő és öszinte válasz; amit ez úton is megköszönök !  

Előzmény: madarbarat (1561)
madarbarat Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1561

Kedves barátaim!

Annyi mondanivalóm volna, de vacakol a számítógépem. Folyton lefagy. A kék varjút például 3-szor próbáltam ide betenni, mindhárom esetben cserbehagyott.

Kellene csinálnom 3 másolatot is a lexikonból mert kértek érdeklődők, de a másoláshoz hozzá se merek kezdeni.

Az F-secure vírusvédelmem most is üzemzavart jelez...

De itt vagyok, csak nem "ragyogok".

Előzmény: corvi01 (1560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!