Pontosan ugyanígy voltam én is ezzel a pénzügyi dolgokat már nem lehetett lejjebb faragni, mondjuk a kiinduláshoz képest azt is sikerült elég jól lenyomni akkor miért ne harcoljak még ki belőlük amit csak lehet így lett plusszba egy gumi garnítúrám és egy CD rádióm meg mivel csak 4 hónap müszaki volt a kocsin ezért le is vizsgázatták. Amúgy olyan okos emberek vannak it tényleg sokszor megfordul a fejemben, hogy vajon hány autót vettek már akár kereskedőnél akár a piacon.
Hello Trebitsch,
Rákérdeztem az átvevőnél, nem tudta megmondani, hogy miért mondanak 25%-al többet a telefonba mint amit akkor mondanak mikor megkérem, hogy jöjjenek ki megnézni, felbecsülni és átvenni az autót. Véleményem szerint egyértelműen üzleti fogás, úgy látom, hogy ez az az ár amiért az AAA eladásra fogja kínálni az adott autót.
Az AAA ügyintéző aki kijött felbecsülni, átvenni az autót teljesen korrekt volt. 25 perc alatt árajánlatot adott, ebből 10 percen keresztül angolul egyeztetett a központi árosztállyal. Végül is nem tudtunk megegyezni, de hasznos információkat kaptam arra vonatkozóan, hogy mik az ár kialakításánál a fontos szempontok, valamit volt egy konkrét ár ami bázisként szolgált az eladásnál.
Az autót két napon belül eladtam.
Mindenkinek ajánlom, hogy kérjen ajánlatot az AAA-tól, de ha nincs sok fölösleges ideje, akkor hívja ki az ügyintézőt, majd döntse el, hogy a kínált összeg megfelel, vagy ennek tudatában tovább hirdeti eladásra az autót.
Ha felkeresel egy márkakereskedést és egy új autót akarsz venni, ott is a pénzügyi alku lehetőségei korlátozottak. De azon felül még van lehetőséged kialkudni bizonyos tartozékokat "ajándékként". Ha az ajándékok helyett további árengedményt szeretnél, nem fogsz kapni. Tehát két lehetőség van: 1. csak X ft kedvezmény, 2. X ft kedvezmény és további "ajándék". Te melyiket választod?
De kit érdekel autóvásárláskor egy 25eFt-os CD-rádió?? Alkudd le az árát a kocsinak ennyivel, aztán majd utólag olyat veszel bele, amilyet csak akarsz. Egy rádióért ennyi energiát, időt, bosszankodást pazarolni? Nekem is furcsa....
A hibákat én meg néztem és azokat ki is javitattam. (persze az sem volt olyan egyszerü) Szerencsére nem jött elő más hiba. Az hogy pusszba kilehet harcolni egy CD rádiót az miért hiba? Milyen roncshoz? Milyen alapon minősitesz bármit is ismeretlenül?
Ha autót megy az ember vásárolni, akkor miért rádióra, dvd-re, navigációra, bólogató kutyára alkudozik? Miért nem nézi meg rendesen a vásárolandó autót, miért nem azzal foglalkozik, hogy az itt később megreklamált hibákat még átvétel előtt jegyzőkönyveztesse, vagy a hibákra alkudozzon, ha már minden áron ragaszkodik ahhoz a roncshoz?
Végre eljutott hozzám az a CD rádió amit a vásárláskor kialkudtam. Na nem volt olyan egyszerü mint ahogy azt gondolná az ember de hát az AAA -nál már kezdjük megszokni:(
1. Be mentem a telephelyre és jegyzőkönyveztük, hogy még mindig nem kaptam meg a CD-t. 2. 3 napra rá felhívtak, hogy ez nem olyan egyszerü mert a csehektől jönnek a rádiók Fótra és onnan küldik majd Fehérvárra. Pár nap és meg lesz. 3. Egy hét után a weboldalukról írtam nekik egy e-mailt, hogy mi lesz már. 4. Ismét három nap után felhívtak, hogy igen meg van a CD menjek el érte Fótra mondom az nekem nem jó mivel Fehérváron vagyok azt mondja az üi., hogy 10 perc és vissza hív. (várhattam persze nem hivott) 5. Másnap délelőtt ismét telefon elmondom mi a bajom oké 10 perc múlva hívnak (ismét hiába vártam a hívást) 6. Délután hívom persze megint ígéret és megint semmi. 7. Másnap hívom őket ismét (márcsak azárt sem hagyom azt a sza...ros rádiót) mondom, hogy ma bemegyek a telephelyre és addig nem jövök el onnan amig meg nem lesz aza rohadt rádió. 8. Fél óra múlva hívnak, hogy minden oké mehetek a rádióért. :) 9. Bemegyek a telephelyre persze semmiről nem tudnak. :( 10. Telefonálgatnak össze-vissza siker meg van az engedély már csak ki kell nyomtatni a papirokat és kész. 11. 35 perc alatt sikerült is elém rakni azt az 5 vagy 6 papírt amit alá kelett írni és már mehettem is. (direkt figyeltem az időt) Tehát az egész telephelyi mulatság 80 percig tartott úgy hogy egyetlen egy vevő sem volt sehol csak az alkalmazottak.
Azert az mindenkepp kulonbseg, hogy az AAA-nal legalabb van kivel targyalnod a vasarlas utan felmerult problemakrol.
Ha mashol veszel autot, a szerzodesek 99 szazalekaban benne van a "megtekintett, kiprobalt allapot" pont, ami gyakorlatilag* lehetetlenne tesz barmifele utolagos reklamaciot.
*gyakorlatilag: ugyan elmeletileg a PTK 1959/IV. torvenye szabalyozza a hasznalt arukra vonatkozo szavatossagot, de ha alairod a "megtekintett, kiprobalt allapot" tetelt, akkor utana nagyon nehez barmit ervenyesiteni -- a gumis dologban peldaul a vilag legjobb ugyvedje sem vallalna az ugyedet, a motorproblemaval pedig ugy tudnad ervenyesiteni az igazad, hogy eloszor zsebbol kifizetsz egy igazsagugyi muszaki szakertot, es vallalod a kockazatat, hogy ha megis elveszted a pert, akkor a teljes perkoltseget elviszed.
Hé ,hogyan viselkedik az autód---mi az a HÉ???---ilyen stílusban max a hegyekben szólítasz meg egy oda illő állatot.......
A kocsi bajait részletesen leírtam.3 márkaszervízben bevizsgálták-a hibát nem találják(többek között a TI szakemberetek sem).
Azért mentem HOZZÁTOK autót venni,mert (valóban)jó a reklámhadjáratotok-sajnos -ennek én is bedőltem.
Egyébként -kérdem én tőled,ha egy kicsit is a helyembe helyezed magadat-te hogyan reagálnál hasonó helyzetben,vagy te szerinted egy 2 millás autót illik ilyen állapotban átadni a vevőnek?-hé-nagyokos?
Ha a TE pénzedről beszélsz--na akkor néznélek meg.
"készül egy állapotlap a kocsiról, ahol a rádió típus, a felni típus(ha van alu ) valamint a gumik mérete, típusa is szerepel . tehát nem csereberéli senkisem a kerekeket"
Nekem úgy cseréltek kerekeket, hogy egy másikról szedték le akor mi van az adatlapon?
Gyári lambdasonda sem kerül ennyibe! a gumit meg több mint valószínű , hogy nem mi vagdostuk ki, és nem cserélte le senkisem! készül egy állapotlap a kocsiról, ahol a rádió típus, a felni típus(ha van alu ) valamint a gumik mérete, típusa is szerepel . tehát nem csereberéli senkisem a kerekeket.- jogos a problémád nem vitatom, én csak az árakat írtam, hé kérdeztem, hogy higyan viselkedik az autód. a problémádon én nem tudok segíteni, az AAAban nem azt a pozíciót töltöm be.
1.A gumiprobléma reális,lefényképeztük és engem senki nem szerződtetett a AAA lejáratására,csak...mikor megláttuk a gumikat -megmondom őszintén-dobtunk egy hátast....ezzel téma lezárva!
2.Az autóval voltam a fóti Cora szervízben(2-szer is) és a szakemberetek azt mondta ,hogy 2.db lambdaszonda csere(100000 EZT Ő MONDTA)-de az sem biztos,hogy ez megoldja a problémát(de talán ezzel kezdhetjük)
Az autó nem rángat,alapjárat oké,de ezzel kimerült a pozitívum.
--előzésnél nincs megfelelő gyorsulás
--hidegen 2-3 kulcsra indul
--10 l-en felüli átlagfogyasztás
Mindezek után kérdezem(jogosan):
Nem az volna a normális,ha megoldanák a problémámat?--már azt is mondtam,hogy "borítsunk fátylat" a gumi-mizériára---de a motorcheck-ügyet orvosoljuk,de nem úgy,hogy én fizetek-ennyi vagy annyi %-ot vagy tudomisén...
Cseréltem olajat,levegő és olajszűrőt,gumikat!!-elvittem 2 márkaszervízbe az autót,de párszáz km megtétele után nem vagyok hajlandó 100000-et fizetni motorjavításra!
Trafó probléma: Autó rángat, check engine világít. nemjó a gyújtás, habog, remeg a kocsi, üzemanyag fogyasztás növekedés.
Benzin pumpa problematik: Autó rángat, leropog, nem húz, esetleg megnövekedett üzemanyag fogyasztás
Lamdasonda: Autó rángat, alapjárat ingadozik, minden sebességben bohóckodik a kocsi, nem forog ki, aztán leforog, stb stb stb... és természetesen fogyasztás növekedés. milyen hibákat észleltél? csak h megpróbáljunk segíteni.
igen! a micsubicsi :D:D szervízben nem ismerték fela hibakódot. lehet nyelvet kellene váltani, mert Japánul van kiírva. De az AAA-nál kitörölték. igen. itt több lábon élünk. mindenki tud japánul, fejből tudjuka hibakódokat, résztveszünk mindenféle Szovjet űrprogramban. a gumit is mi vágtuk szét, nehogy jó autód legyen. Érdekes , hogy belül van elrepedve a gumi. valószínű öregedés gyanús. ha kívül lenne, még előfordulhat, hogy beleért a srávédő perembe. de annyira el van repedve, hogy le is ereszt? mert ha nem, akkor nem életveszéley. bár ovlasd el mi van írva a gumi olvalára. remélem nem vmi nagy V betű, mert akkor mehetsz vele gyorsan, és nem szeretnénk ha baj lenne. de viccet félretéve. gumiprobléma lehet 1500 méter után is, ha olyan úton mész.a check engine, lehetséges , hogy nálunk nem világított, és pont olyan peches vagy, hogy nálad villant, ki. ez nem rejtet hiba. ez lehet kontakt hiba, vagy hiba a computerben is. ha ideírnád a hibakódot, akkor kiderítenénk hogy mi a baja. előfordul japán autókban számtalanszor, hogy csaka computer szórakozik, és kiír egy hibaüzenetet. ilyenkor a +- csatiját össze kell érinteni, úgyhagyni, és kitörlődik. megpróbálnám. suzukinál számtalanszor bevállt.
Milyen kocsi ez? a NASA gyártotta az űrprogramhoz?
mióta kerül egy Lamdasonda 100000-be? max 24500 (Start autó kft)
Trafó: 34500
AC: 38 000 Szted valósak a számok: mielőtt írsz látogass be náhány autóalkatrészboltba. köszönöm. ezzel foglalkoztam jópár éveig... ennyibe egy új Honda Civic TypeR be sem kerül a cucc. a versenyautókba nem ilyen drága....
hiszen azért találták fel ezt a motor diagnosztikát , hogy 1szerübben rá lehessen jönni a hibákra.
Ez igy van, de azert sajnos a motordiagnosztika nem helyettesiti a szakembereket, sőt.
Hogy az elet egy masik teruleterol hozzak peldat: ha valakinek az a hibakod jon ki, hogy "faj a fejem," abbol nem derul ki, hogy csak a kozelgo idojarasvaltozast erzi, vagy egy oran belul agyverzese lesz. De egy jo doki olyan tovabbi vizsgalatokat tud a "hibakod" alapjan elvegezni, amivel pontosan be tudja hatarolni a baj okat, es orvosolni tudja.
Az autoknal ugyanez van. A szenzor a turesmezobol kilogo erteket erzekel, es kuldi a hibauzenetet. De ebbol a hiba oka nem derul ki, csak ha rajonnek, miert merhetett olyan erteket az a szenzor.
Na ehhez kell a tudas -- es az sajnos ritkan talalhato meg a markaszervizekben, tisztelet a kivetelnek. Sajnos pont a Mitsubishi egy eleg negativ pelda Magyarorszagon, hiszen egeszen a kozelmultig olyan importor kezeben volt a marka, aki totalisan felremenedzselte a halozatot, es mondjuk pont a technikusok szakmai treningjen sporolt.
szerintem olyan nincs , hogy egy Márka szervizben nem tudnak beazonositani 1hibakódot.hiszen azért találták fel ezt a motor diagnosztikát , hogy 1szerübben rá lehessen jönni a hibákra. de aztán lehet hogy rosszul gondolom..