Keresés

Részletes keresés

giornalista Creative Commons License 2021.07.08 0 1 8307

Curve kártya mögé tedd be a Wizz HK-t. Az az app ingyen tol push uziket. 

Előzmény: zerberus (8300)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.08 0 0 8306

talán azért, mert excitis kártya. a nem cititől átvett ügyfeleknél mindenkinél leállt

Előzmény: Befetető (8305)
Befetető Creative Commons License 2021.07.08 0 0 8305

nekem továbbra is jönnek az sms-ek ex citis Max hitelkártya

TyggeR Creative Commons License 2021.07.08 0 0 8304

bármikor beléphetek az appba, és ellenőrizhetem. nem láttam még ilyen pusht (pénzért nem is fogok ugye), de az se biztos, hogy abban egyáltalán benne van ez az információ

Előzmény: zerberus (8303)
zerberus Creative Commons License 2021.07.08 0 0 8303

Köszönöm, de akkor honnan tudod az egyenleged folyamatosan nyomon követni? Megszoktam hogy minden vásárlás után látom menyi az egyenleg, nekem ez segítség.

Előzmény: TyggeR (8301)
joc_ Creative Commons License 2021.07.07 0 0 8302
TyggeR Creative Commons License 2021.07.07 0 1 8301

a pushnak darabdija nincs, de havi dija van (250). en ugyan nem fizetek ilyen lehuzasert egy fillert se

zerberus Creative Commons License 2021.07.07 0 0 8300

Megszűnt a KártyaŐr a WizzHK-hoz, van helyette valami? Nem jön az értesítés, nem tudom nyomon követni a számlám így. Olvastam valami Őrszemről, de a hirdetményben nem találom, ez havi díjas? Nekem nem kell SMS, eég értesítés az appon is, az nekik se kerül pénzbe, gondolom ingyenes.

VénSzaky Creative Commons License 2021.07.06 0 0 8299

Köszi szépen!

Előzmény: TyggeR (8298)
TyggeR Creative Commons License 2021.07.06 0 0 8298

a mastercard biztosan felejtős (mint a revolut, kamatot kell fizetni egyből), a visát nem tudom sajnos

Előzmény: VénSzaky (8297)
VénSzaky Creative Commons License 2021.07.06 0 0 8297

TransferWise feltöltése Erste Max Hk-val minek minősül vajon? 

Aki próbálta írja meg, előre is köszönöm.

csipkelekvár Creative Commons License 2021.07.04 0 0 8296

Köszönöm az infót, utánanézek.

Előzmény: joc_ (8295)
joc_ Creative Commons License 2021.07.04 0 0 8295

Nem. Van PC-s George felület is. Már most is működik: george.erstebank.hu

Előzmény: csipkelekvár (8294)
csipkelekvár Creative Commons License 2021.07.04 0 0 8294

Sziasztok!

Jól értelmezem, hogy aug. 1-től pc-ről már nem lehet neten keresztül bankolni csak okostelefonról, illetve más androidos eszközről?

És akinek nincs olyanja, vagy nem tartja biztonságosnak az mit csináljon? 

gambl-R Creative Commons License 2021.07.02 0 0 8293

Nem arról volt szó, hogy csak június 30-ig lesz a régi elérhető? 

Előzmény: erchegyia (8292)
erchegyia Creative Commons License 2021.07.02 0 0 8292

Helló!

Már használod az új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásainkat, a George Appot és a George Webet is.

Ezt javasoljuk a továbbiakban is, mert a régi NetBankot már csak 2021. szeptember 5-ig éred el. 

Jáááj

FOMA Creative Commons License 2021.06.24 0 0 8291

... megjavult, előbb kellett volna morgolódnom:-)

Előzmény: FOMA (8290)
FOMA Creative Commons License 2021.06.24 0 0 8290

Netbank belépés helyett ez az üzenet fogad, és azon a furcsa gyerekes oldalon is:

"Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2021. 06. 25. 22:00 óra és 2021. 06. 26. 8:00 óra, valamint a 2021. 06. 27. 11:30 és 2021. 06. 27. 21:00 óra közötti időszakokban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolja."

Ha valaki az Erste-székház körül jár, dobjon már be a portára egy kártyanaptárt, mert ők valami speciális időszámítást használhatnak.

Pgloc Creative Commons License 2021.06.16 0 0 8289

Köszi az infokat mindenkitől! Alaposan körbe jártam már, csak ezek nem voltak egyértelműek számomra. Azért szeretnék hitelkártyát mert alapból mindent kártyával fizetek és elég vonzó hogy ezt "jutalmazzák" is a visszatérítéssel. Persze tudom hogy figyelni kell nagyon hogy 15 napon belül minden vissza legyen fizetve, de van megtakarításom szóval nem kell attól tartani hogy a havi fizetéstől függjön hogy ez menni fog-e (mondjuk a fizumtól többet amúgy is nagyon ritkán szoktam költeni havonta).

VénSzaky Creative Commons License 2021.06.16 0 1 8288

Üzemanyag kategóriában max:30eFt-ra jár a 4%! 

joc_ Creative Commons License 2021.06.16 0 1 8287

A kártyadíjat minden évben abban a hónapban fogják beterhelni, amikor eredetileg is igényelted. Ha új kártyád van (pl. akármi miatt pótlás vagy csere volt), akkor is. Tehát, a fizikai kártya lejárati ideje és az éves kártyadíj esedékessége elválhat egymástól.

A 4%-os kategóriák félévente (azt hiszem, pontosan 180 naponként) módosíthatók, és az utána következő legközelebbi záráskor lépnek érvénybe. Tehát érdemes alaposan megfontolni.

A hitelkeretnek annyiban van jelentősége, hogy ha hó közben átléped (többet költesz), akkor külön díjat számítanak fel. Ha tudod hogy átlépnéd, akkor inkább hónap közben tölts pénzt a hitelkártya számládra, ha tudsz. A minimum fizetendő összeg mindig a havi tényleges záróegyenleged (10 vagy 20?)%-a, nem befolyásolja, hogy mekkora a hitelkereted.

Viszont, úgy kalkulálj, hogy minden hónapban fizesd vissza a teljes költésedet. Ha csak 1Ft-tal is kevesebbet fizetsz vissza, akkor az egész költésedre megvágnak az elég magas kamatozási %-kal, ami kb. minden más hitelfelvételnél drágább. A minimum fizetendő az arra való, hogy ha azt sem fizeted vissza, akkor az egészet felmondja neked a bank.

Itt nincs havidíj elengedés.

Visszatérítés van, ami (havi 200eFt költésen belül) minél többet költesz, annál többet kapsz vissza. A visszatérítés pedig "Erste forintok"-ban gyűlik, neked kell netbankon vagy mobilbankon keresztül intézkedni, hogy az valódi forintokká váljon számodra. (Ezt a bohóckodást nem tudom minek van, régen ez teljesen automatikusan ment a hónap végén.)

Minden "pót"díjra figyelj oda, mert nagy összegek. Pont arról szól ez az egész történet, hogy ha nem figyelsz oda valamire, akkor nagy összegre vágnak meg. Ezért a hitelkártya olyan embereknek nagyon drága mulatság tud lenni, akik nem figyelnek oda nagyon a pénzügyeikre. Ha rendszeresen odafigyelsz és szigorú vagy a pénzügyeidre, akkor tud számodra nyereséget hozni a hitelkártya.

Ja: készpénzfelvételre se használd, mert az is rettenet drága lesz, és az mindenképpen kamatozik is.

Előzmény: Pgloc (8284)
JeeEm Creative Commons License 2021.06.16 0 2 8286

Nekem nem derült ki pontosan mi a célod a hitelkártyával.

De, ahogy edkedk is írta, minden hónapban időben fizesd vissza a tartozást.

Ha pénzre van szükséged akkor azt ne hitelkártyával szerezd, csak akkor használj hitelkártyát, ha mindig minden költésedet a hó végén vissza tudod fizetni, mivel brutál kamatot és büntetést kell fizetned, ha nem teszed.

Ha pénzre van szükséged akkor inkább személyi hitel, sokkal kedvezőbb kondíciókkal. (de azt is csak akkor, ha tudod vállalni hosszú távon a törlesztőrészletet)

edkedk Creative Commons License 2021.06.16 0 2 8285

A hitelkeretet a hitelbírálat alapján állapítják meg, nem változtathatod.

A visszafizetendőt nem a keret, hanem a ténylegesen elköltött összeg határozza meg. A keretnél többet persze nem költhetsz. De ha nem fizeted vissza minden hónapban a teljes költést, akkor nagyon rosszul fogsz járni.

A kiemelt kategóriák félévente változtathatók.

Pgloc Creative Commons License 2021.06.16 0 0 8284

Köszi szépen a válaszokat! Pár kérdés felmerült még bennem azért. Nem volt még korábban hitelkártyám, így lehet hogy hülye kérdés de egyértelműen sehol nem láttam azt leírva hogy az éves díjat azt a kártyaigénylés utáni 12. hónapban kell fizetni vagy pedig minden évben fix időpontban (December pl)? A másik meg hogy hitelkeret és kiemelt  4%-os kategóriák azok mennyire szabadon módosíthatóak havonta pl? Vagy ezek teljesen fixek úgy ahogy az elején be van állítva? Illetve a hitelkeretnek van azon kívül jelentősége hogy ennyi a max elkölthető összeg illete a minimum visszafizetendő összeget is befolyásolja, de mondjuk másik kártyánál láttam olyat ha a hitelkeret bizonyos %-át elkölti egy hónapban az ember, akkor elengedik a havidíjat pl.

djmythos Creative Commons License 2021.06.15 0 1 8283

Be tudod tenni egy Curve kártya mögé. Az MCC-t tovább adja, és így a cashbacket is megkapod, és nem az Erste fog váltani, hanem a Curve. (Ha Ft-ban költök, akkor ezt nem használom, mert nincs előnye, és van egy halovány esély, hogy az MMC továbbadás kapcsán bekavar valami. De elméletben jól kell működnie, és 99%-ban a gyakorlatban is jól megy. Viszont külföldi költésnél már megéri, hogy nem az Erste váltja át neked, hanem a Curve.)

Amire nagyon oda kell figyelni, hogy az első 200.000 Ft számít. Azaz ha a forduló után megterheled olyan vásárlásokkal, ami nem esik bele a kiválasztott kategóriába, akkor elég sok pénztől elesel. (Illetve a Curve arra is jó, hogy ha egy hónapban már kimaxoltad volna a 200.000 Ft-ot, akkor terheltest egy másik számlára ideiglenesen, majd Curve "go back in tim"e-al tedd rá az Max-ra, ha újra indul a következő hónapi gyűjtés.)

Mindenképp érdemes tartani mellette egy olyan kártyát, ami legalább 1%-ot minden körülmények között ad. (Pl BB Go!, BB Gold, vagy akár az új KH hitelkártya, vagy a Sberbankos, MKB Easycard. Kismillió ilyen van. Ha nincs speckó igényed, akkor a BB Go! felfogható egy 4. (3%-os) dinamikus kategóriának a Max mellé, és 1%-os ad a többire viszonylag alacsony költség mellett. De ha van speckó eseted, akkor a BB Gold-ot és a Sberbankos kártyákat is érdemes megnézni. /Én negyedévente változó kategóriásra elvből nem "fizetek be" :) /
És igen, ahol csak lehet Recash-t is használj!

Előzmény: Pgloc (8279)
Meister Creative Commons License 2021.06.14 0 2 8282

Évi max 96.000, ha jól emlékszem.

Én tolom BB standarddal, kb mindent azzal veszek, ott nem kell a kategóriákkal meg pénzvisszatérítéssel vacakolni, minden megy magától. Erste Max marad a tankolásra.

Mellette ahol csak lehet, a Recash regisztrált kártyát használom. Van, ahol 8% visszatérítést ad.

Ezeket össze kell hoznia mindenkinek, egyedileg.

VénSzaky Creative Commons License 2021.06.14 0 2 8281

Szakértsd meg a tájékoztatót, és ha valami nem világos akkor ezen a fórumon biztos hogy segítünk.

edkedk Creative Commons License 2021.06.14 0 2 8280

Ha ügyesen ki tudod használni a választott kategóriákat, akkor valóban manapság az egyik legjobb.

Pgloc Creative Commons License 2021.06.14 0 0 8279

Sziasztok! Az Erste Max Hitelkártyával szemezek, esetleg valakinek vélemény? Ahogy látom elég magas az éves visszatérítés ha okosan kimaxolja az ember. Lentebb olvastam hogy a külföldi vásárlásoknál most romlottak a feltételek, de én főképp forintban használnám szóval ez nem olyan nagy negatívum számomra.

edkedk Creative Commons License 2021.06.11 0 0 8278

Nem akartam a macerát az új kártyával, de amikor a terheléssel is próbálkoztak, akkor persze kicseréltettem a kártyát. Szerencsére díjtalan volt.

Előzmény: Levendula3 (8275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!