sziasztok! Segítsetek már,hogy szerintetek mitől lehet,hogy eddig 7,5 - 8,5 literes fogyasztással kijöttem városba és most eddig úgy néz ki ,hogy 12 de akár több fogyasztása lehet most az autónak! Légtömegmérő, lamdaszonda cserélve volt 4 hónapja! a légtömegmérő gyári a lamdaszonda utángyártott....ja és a középső dobom ki lett szedve,hogy sportosabb legyen egy kicsit a hangja és amúgy is kífújt ott! lehet e az a baj? vagy esetleg katalizátor?
Üdv!Köszi az infót!Szóval akkor mégsem egyszerű a történet..Akkor marad a gyári 1.8t.
Diesel is jó lenne pláne fogyasztásban és kellően dinamikus lenne városban.De be kell vallani öregek már sok a hibalehetőség ha az ember ugye nem max 1 évre tartja meg.
Pd-s meg nekem olyan mint a common rail hogy jó jó csak ne nekem keljen javitattni ha offos.Benzinesnél azért jóval kisebb a rizikó..igaz fogyaszt is.Ezért gondolkodom az 1.8t ben 1.6 helyett.Gyári adatok alapján nem tűnik vészesnek a fogyi különbbség. Kb 1 kutya.
Legalább kb ugyanannyi benzin erőben nyilvánul meg nem kissé erölködésben.
nekem most 8 litert eszik full városba :) de végülis megértelek...sokat kajál...ahoz képest hogy 1.6...majdnem annyit mint az 1.8 T.... dízel lenne a legjobb jó kis 1.9 es tdi :) 5 literes fogyasztással :)
Elégnek elég de a full városi kb 11 literes fogyasztáshoz képest meg mégsem!Ezért lenne jobb szerintem a turbo. Talán az hasonló vezetési stílus mellett se enne többet.Cserébe meg dinamikusabb.A sima 1.8 meg papíron városban úgy rémlik többet eszik a turbónál.
Diesel-nél meg nekem savanyú szőlő..pedig tetszene a karakterisztikája
Turbósítani meg szerintem nem egyszerű, rengeteg dolog más a motorban.. Szerintem hengerfej, dugattyúk a hajtókarok stb mind mind más.. Kell rá egy cooler is a csövezéssel.. Vegyél inkább egy gyári 1.8 t-t mint hogy te állj neki az átépítésnek... De szerintem egy 1.9 PD-vel chippelve jobban járnál, fogyasztással mindenképp.....
Esetleg valaki tudja konkrétan mi különbség van a sima 1.8 és 1.8 t Között!
Annyi biztos hogy más a szívótorok.
Amiatt érdekelne hogy volna e értelme turbósiatni és lehet e pár alkatrész cseréjével az alap 1.8 -ast.
1.8 t akarnék majd beruházni a mostani 1.6 helyett!De ugye öregek meg gondolom megkapták a magukét + a turbo is csak nyúzza a 15-20 év alatt.Aztán egy 1.8 as tán nincs szétkopva hajtva motor/váltó terén.
Első gondolatra kell bontott cuccokból ugye turbo leömlővel meg szívótorok...
Persze lehet hogy egy alap chip tuninggal is megvan az a +25 le.De nem hiszem hogy úgy fogyasztana mint papíron az 1.8t.Papíron jobb fogyasztásban az 1.8 t épp határokon belül
Sziasztok! Kormányt akartam volna cserélni 1995-ös A4, B5-ös audiba....meg is vettem az újjabbat, de nem az S-line-t..hanem egy újabbat mint ami nekem van benne...
Az a gond, hogy a kormánymű-n a fogaskerék kisebb, mint a kormányon lévő fogaskerekes lyuk. Gondolom, hogy ez nem jó akkor bele.
Akkor nem is lehet bele kapni más kormányt, csak ezt a régit??
Tegnap felvillant az min olajszint jelző ikon a 2004-es A4-esen.
Kérdezném, hogy ilyenkor még szabad-e vele menni 40-50 km-t, vagy azonnal szervíz és olajcsere? (Nem nagyon tudom megoldani ilyen gyorsan az olajcserét, az autót viszont napi használatra kellene használni).
Új vagyok még köztetek és ezért is kérném a segítségetek, mert autó vásárlás előtt állok! A kiszemeltek közt van az A4 is, 2009/2010-es évjáratúak, a 2.0 tdi motorral, főleg a 170 lovas változatokat nézegetem és ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem is, méghozzá, hogy vannak-e típushibái ennek a motornak vagy esetleg olyan hibája az autónak, ami miatt inkább hanyagoljam ezt a típust??
Sziasztok!A problémám, hogy kigyulladt az Air Bag visszajelző lámpa a műszerfalon, és nem akar kialudni, indítás után mindig kialszik. Egy éve csinált ilyet menet közben kigyulladt pár másodpercre, de ki is aludt, azóta nem volt rá példa. Néztem az ülések alatti csatlakozót. Széthúztam /tisztítóspray hiányában csak megmozgatni tudtam, csavarhúzóval :) / , összedugtam. 4 légzsák van. Audi A4 avant/b5/ 1999.12.hó. 1.8 T. Valakinek valami tipp?
Sziasztok. 1-2 heten belul szeretnek venni egy (B5) A4 1.8-as Audit. Erdekelne, hogy ti melyik konstrukciot ajanlanatok. Persze leginkabb a turbo quattrot vennem meg, de ez attol is fugg, hogy mennyire megbizhato. Mikre kell odafigyelni a vasarlasnal es a fenntartasnal egy 1.8-asnal? Alkatreszek milyen arba vannak jelenleg? 700 000 Ft realis ar kocsikeresesben? Koszonom.