Ezt én nem tudom elképzelni, mert pld a gyantát nem tudja regenerálni. Ha fixprogrammal rendelkező gépet veszem alapul, akkor még működhetne is. De, ha fuzzy, akkor baj van...
Elhangzott, hogy valaki sima konyhasót használ. Hááát, ettől eddig még mindenki próbált lebeszélni. Gyanítom, hogy a nátrium kloridnak nincsen vízlágyító hatása. Egyébként meg, aki azon akar spórolni, hogy félévente 300 forintért vegyen a DM-ből mosogatógéphez való sót, vagy 68 forintért útszóró sót, az már komoly eset.
Na ma reggelre megvolt az elso teljes mosogatas. Nagyon pozitiv :-) A lanyom anyja meg is jegyezte, hogy ilyen tisztara o se tud mosogatni. :-))))))
Amugy Somat 5in1 64darabos ugy 1700 volt a Coraban. ez ugy 26ft/db.
Erdeklodtem a vizszolgaltatonal a viz kemenyseget illetoen, es 2 nap utan valaszoltak is. 17.5 NK az atlag. ez kozepesen kemenynek felel meg.
A mi gepunkben (indesit IDE44) olyan programok vannak, hogy pl aztatas, elomosgatas hideg vizzel, mosogatas 65fokos vizzel, oblites hideg vizzel 2x, oblites 40fokon 1x, szaritas....
Na megnezem azt a golyocskat ami ebbol ki tudja valogatni, hogy neki pont mikor is kell elolvadnia. :-))
Én a DM saját márkáját használom most. Külön só, öblítő és 2 fázisú tabletta. Az egész kb. 2000 Ft. (60 db tabletta) Semmivel sem rosszabb, mint elötte a C..gon. Az öblítőt május óta használom. Most fogyott el. (9 terítékes gépem van.)
A tablettában lévő -bármi- csak a mosogatótérben használ... Jó a kérdésed, hogy a golyó, honnan tudja? Sehonnan.
1X éve mosogatógépesként az a tapasztalatom, hogy a külön szerek sokkal olcsóbbak, + eseti akciók abból is vannak. Nem kell naponta sót és öblítőt töltögetni bele, ezért NEM macerás a dolog.
Az nlc-n van egy topic a mosogatógépesek klubja. Nézz be, sok kérdést már megválaszoltak.
ez a Somat, vagymi? (miert kell kicsillagozni a markat amugy????)
Asszem ilyet vettunk, valami piros doboza van, es adtak hozza meleg-edenyfogo-kesztyut. Asszem ezert vettunk meg. (nem en valasztottam) :-) Ez valami 5in1.
remelem azert jo lesz.
Itt az irodaban, is van egy mosogatogep, nemtudom hogy a takaritoneni mit hasznal hozza, de az uvegpoharak eleg gazul neznek ki (igaz szinte naponta mossa oket).
Most vettunk valami 5-os cuccost (olcsobban mint a Calgonit vagymi), lehet hogy tenyleg van benne 5 kulonfele adalek, de szerintem inkabb csak 5 szinezek. :-)
Honnan tudja peldaul a kozepso kis golyocska (asszem az oblito), hogy csak a vegen kell feloldodnia? Mert a 3 kulon taralybol meg megertem, de igy???
(egyelore megpobalom bekotni valahogy hogy egyszerre tudjon menni a mosogep, es a mosogatogep is.... most koltoztunk, es egyiknek sincs helye sehol, a konyhaban csatlakozas nincs, a furdoben meg hely nincs.. :-( Most az eloszobaban vannak, es csak a csovek mennek be, szoval eleg vicces a helyzet....)
Regeneráló só helyett a sima tisztított, finomított, nem jódozott konyhasó használható. Nekem évek óta így megy hiba nélkül.
Szvsz ha nem csak üvegpoharakat mosogatsz, akkor a legszuperebb tablettát nem érdemes belerakni (4 és 5 fázisú is van már). Én leginkább a 2 fázisú tablettát + vízlepergető tartály feltöltve Aro-s (alá Metro) cuccal használom. Meg ha akciós, akkor veszek három fázisú tablettát esetleg...
De nekem 12 terítékes, te lehet jobban jársz ha külön méricskéled ezeket az anyagokat, bár az meg macerás...
Aha. Es ezekkel a kulon megvasarolt mosogatoszerekkel olcsobban jovok ki, mintha tablettakat vennek? (egy tabletta ugy 50-60ft, mig a szerek 1000korul legalabb.. persze hosszutavon...?)
Nos a mienknek 70cm minimumot ír a gáztól. A teljesítményt arra értettem, mivel több helyen is említve volt, hogy célszerű a minimum magasságra tenni, mert ott a legjobb a hatásfoka az elszívásnak.
Erre vonatkozott a kérdésem, csak rosszul irtam le, tehát, hogy ha 10-16cm-el magasabbra teszem az érezhetően befolyásolja-e ezt.
Én persze nem hinném, hogy ezen a pár centin múlna valami, de mivel nem értek hozzá ezért kérdezem itt is. :)
Hat a teljesitmenyet ez semmiben se befolyasolja. Van valami eloiras, hogy gaz felett min. ennyivel, elektromos felett meg kicsivel kevesebbel lehet legalabb. Asszem a 70cm az elektromos, 80cm a gaz. De ez talan az elszivo papirjaiban is benne van.
[mosogatogep]
Hogy kell hasznalni a mosogatogepet? Most vettunk egyet. De teljesen tapasztalatlanok vagyunk e teren. Mit erdemes hasznalni, kulon so-mosogatoszer-olitoszer cuccokat, vagy ezeket az All in One tablettak is jok?
Amugy ez kisebb fajta 9teritekes gep. Gondolom kevesebb szert is kivan mint a 12-esek. A tablettakat meg a 12esekhez optimalizaljak? Akkor most sokat hasznalok ha egy egesz tablettat beteszek? .... meg meg vagy 100 ilyen kerdes... valaszokat koszonom.
Lassan elérkezik az idő, hogy felszereljük a páraelszivónkat. A kérdésem az. hogy mennyire befolyásolja a teljesitményét ha az ajánlott 70cm-es magasság helyett 80 ill. 86cm-re lenne a gáztűzhely felett?
Ha valakit érdekel 2-szer használt nászajándékba kapott Rainbow takarítógép! Költözés, így hely szűke miatt szeretnék megválni tőle!
150 000 Ft.-ot kérnék érte.
Tudja valaki, hogy ha kapok a garanciális szervizelés során csere-utalványt egy levegőtisztítóra( alkatrész hiány miatt) , akkor én mást is vehetek rajt vagy a pénzt is visszakérhetem? Mert inkább egy másik típusút vennék, mert ebben megingott a bizalmam! Kb. 2 órát üzemelt!?