Az 1-es mérőcsoport 3-as blokkjában 4.42 v-ot írt,töltőnyomásra pedig 2200mbar körülit. A chip tartalmát nem tudom,hogy lehetne kiolvasni ill. föltölteni sajnos.
Először is köszönöm a választ no_holy_shit és mica-r. A turbó a gyári vnt15, az adagoló sem volt soha még piszkálva.A C-s mapot pedig egy cimborám adta anno,hogy próbáljam ki vele,aztán benne is maradt. Az adagoló kivezérlését nem tudom melyik mérőcsoportban találom. Azthiszem ebből is látszik,hogy komolyabban bele kellene merülni ebbe a témába,amihez sajnos a tudásom kevés. Egyébként a széria teljesítményhez képest az én számora bőven jobban húz.
vmi utös turbos lehet rajta, ha C-s map kell es a 0.216-tal nem kormol teljesen kivezerelt adagoloval... 320-330Nm-t es 160paci korul tunia kene ennek az uzemanyagrendszernek, ha van eleg levego.
Ha azt vki nem erzi a 235Nm es 110 pacihoz kepes, akkor vmi nem jo
Vissza kellene tenni a gári map szenzort. Nem kell ilyen összeállitáshoz nagyobb méréshatárú. Esetleg meg kéne keresni hol van a rendszerben valami hiba. Gyári porlasztóval is lehet kormot csinálni.
Egyébként 5X0.24-es csúcsokat lehet kapni, az a következő lépcső.
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. A4 AFN-em van, chip,c-s map és most került bele dtp 502-es csúcs. A kérdésem az volna,hogy melyik a következő lépcső,amit csúcsból bele tudnék rakni? Jelenleg semmi füstje nincs,az előző 520-as dtp-hez képest talán egy minimálissal lett erősebb a kocsi. A csúcsok 200 barra állítva,mennyiség 3.2 - 3.4 . Akit kérdeztem mielőtt megvettem volna bele az 502-est,azok azt mondták majd ezzel a csúccsal lesz egy kis füst,illetve erősebb lesz a kocsi.De semmi.Mondjuk a füst nem is hiányzik.Tegyek esetleg nagyobb csúcsot bele,vagy más beállítási gond lehet esetleg? Előre is köszönöm a segítséget.
Valaki tudna nekem mesélni pár mondatban a cut-out szelepekről turbódízel autók esetében? Nem kell a backpressure-t (ellennyomást) fenntartani? Nem árt a turbónak ha mindenféle fojtás megszűnik utána? Hova kell tenni? Közvetlenül a turbó után? Vagy a katalizátor után? Mivel az én autómban közvetlenül a turbóra van rárakva az első katalizátor ami függőlegesen jön le a tűzfal előtt így ha tennék ide egy cutout-ot akkor még ki kéne vezetni a kipufogógázt legalább egy 40-60 centis csövezéssel. Vagy akkor már mehetne az autó végéig is? Ezt kell méretezni? Hogy működik?
És a nagy kérdés: az ordító hangon kívül milyen teljesítménynövekedést lehet ettől várni? Illetve milyen turbó élettartam csökkenést?
MK 2-be én a seat toledo 1 pedálsort tettem át egy az egyben 1z tdi+asd váltóhoz. (Esetleg még tán a malac passat váltóján van valami átalkító asszem bowden pedálról hidraulikusra kiemelésre.)
Egy kis segítség kellene én nem vagyok profi a témában és van egy gondom ..... a kocsi golf 3 1.9 tdi 1z ami van benn 11x3.1 211hdk gt2052v 5x026 sdi tengely chip 110 motorvezérlővel 3bar map sensorral és ami a gond hogy a chippes nem tudta belállítani a turbot 2 vagy 2.5 bart tolt én max 1.7 szeretnék nagyon jol szalad az auto de nem bántom így... a kérdés chipet meg lehet ugy írni hogy 1.7 legyen vagy hallotam még ezt a golyos turbonyomás szabályzót vagy nyomásosra cseréljem a vákumos megoldást.... remélem nem irtam nagy butaságokat és érthető volt a kérdés.........
Egy kis segítséget szeretnék. Öreg 1.6 TD Passatomat /Hosszmotoros/szerelném át 1.9 TDI motorosnak.
Vásároltam egy motort szívótorok,leömlő,adagoló.lendkerék stb nélkül. Azt szeretném megtudni,hogy ezek átszerelhetők é az 1.6 TD motorról ? Van egy 1.9-es adagolóm. Ez meg tudja szólítani' a TDI-t ?
Nekem nem kell,hogy rakéta legyen,elég ha valamivel erősebb mint az eredeti volt. Van valakinek harci' tapasztalata a témában? A motort a régi,eredeti váltóra raknám...
Sziasztok!! 1.6 TD motoromon egy T3 turbó van, viszont nyomást nem lehet állítani, meg kb 2200- nél indul, meg!! Kérdésem az lene, hogy egy jó k14-el jobban menne a kocsi? Ott lehet nyomást állítani, vagy milyen turbót ajánlanátok, amit még bírna a motor?? Tudom, vegyek bele 1.9 TDI-t, de nekem m ost nem az a lényeg, hanem, hogy milyen turbót ajánlatok
Kösz. Azért agyalok rajta, mert az enyémet gyengének érzem az 1,9 130 lovashoz képest. Tudom, más az EDC15 meg az EDC16 de mégis...lehet hogy kéne egy normális program.