Szai! Ha nappali menetfény betápját kérdezed akkor vagy a gyújtás kapcsolóból kötöd ki, vagy a rádió sárga vezetékét fogod meg, minden esetben külön biztosítás kell. Biztosítékra gondolok. A nappali menetfény lekapcsolását a helyzetjelző kábelről legegyszerübb levenni. Így amikor kapcsolod a világitást lekapcsol a menetfény. Ha nem olyat vettél ami beépitett, akkor relézni kell. A menetfény nem világíthat a lámpával. Az utolagos beszerelt menetfényt le kell kapcsolni, nem alkalmazható a fényerő csökkentés se.
Úgy értem, hogy ha kiveszed az egyik gyári jelfogót, akkor váltja a tompított és reflektor izzókat, nem egyszerre világítanak. Ha jól értettem ezt szeretnéd elérni.
Tudomásom szerint a középső lefolyó szokott eldugulni. Motortérben, a motor mögött, középen van egy lefolyó a tűzfalnál, a zajszűrő burkolat alatt. Egy gumilap zárja el, annál szokott összegyülni a sok szemét.
Lenne egy beázási problémája a 2005-ös 1.4 16V Thaliamnak.
Az anyósülés előtt a padlón állni szokott az esővíz - de csak álló helyzetben, amikor a parkolóban vár rám. Menet közben még nem tapasztaltam, még esőben sem :-)
Teszteltük a dolgot, befeküdtem az anyósülés elé és a fűtőmotor feletti részen megtaláltam a víz befolyó helyét. Mellékelek pár képet...
Azon a bizonyos fekete burkolaton (amit amúgy nem tudok, hogy micsoda) van két fehér lyuk, de az egyiknél talán van egy műanyag csavar, míg a másiknál semmi. Ez így normális?
Ha esetleg valakinek volt már ilyen, vagy van megoldási ötlete, akkor azt nagyon megköszönném !!!
Remélem érthető. Egy-egy lámpát rajzoltam de persze párban értendő. Kábeleket úgy válaszd meg mint az autóba van. Akkor elég lesz a méretezése.
2 es megoldás! Bajusz kapcsoló vezérlése szerintem egyszerűbb. Azaz ha a kormányoszlop alatt csinálod meg a relét akkor nem kell számítani semmit mert az vezérlő jel csak és az kapcsolja a gyári relét. Tehát ezzel a relével vezérelnéd meg a gyari relét. Végig gondolva ez az egyszerűbb.
A bajuszkapcsolóba kiméred melyik a tompított és a refi, elvagod és ezt kötöd be a relébe, a bekötés marad ugyan az csak a gyári relét fogja mozgatni az izzók helyett. Ez azért jó mert nem kell nagy amperral számolni hiszen csak egy relét mozgat.
Szia! Egyszerű, keresel olyan relét ami két érintkezős, nyitó és záró. Nyitora rakod a tompitott +ot, a záróra a refi + ot. A relé bétája is a reflektor + - a lesz. Azaz alapból amikor fellapcsolod a tompítottat akkor világít amikor a refit akkor behúz a relé és a oldja a tompítottat és zárja a refit.
Csak az a fontos hogy olyan relét vallászál ami bírja terhelést az izzoknál. Minimum 110 watt kell bírnia. Di inkább méretezd fölé mert amikor kapcsol sikkal nagyobb aramot vesz fel. 12V nál az áramfelvétel gyorsan ugrik. 11 Ampert vesz fel a két izzó üzemi állapotban. Tehát minimum 20 Amperes kapcsolású relé kell. De lehet egyszerűbb lenne szilárdtest relevel mwgoldani és csak a vezérlés menne sima relével.
Legegyszerübb a regi lámpákat összekötni párhuzamosan és ott kiprobálni, nem kell a kocdiba egyszerre beleépiteni.
Hali, lengéscsillapotó felső ütköző gumi kikoppt ezért kicsit lejebb engedi a lengéscsillapotót. Csere megoldotta nekem. Toronyba helyezkedik el. Pár ezer ft. Mérésnél jót mér, mert a lengéscsillapotó jó.! Melegben a fém kitágul par század mm ert ezért kezd el kopogni.
Pár hónapja vagyok Thalia tulajdonos (1.4 8v 113000km), nagyon szeretem, de egy dolog kikészít. Hidegben (kb. 15 fok alatt) nagyon csöndes az autó, semmi zaj nincs. Ahogy melegszik az idő, elkezd az első futómű nagyon kopogni, zörögni. Hidegben megszűnik. Stabszilentek lettek cserélve, de ugyanolyan maradt, látszólag nem lóg semmi. Elég sokat visszaolvastam, láttam hogy több autón is jelentkezett ez a hiba, de hogy mi lett a megoldás azt nem igazán találtam meg.
Volt már sok öreg autóm, Renaultok (R5, super5, Alpine turbo, Twingo, R11) is, de ilyet még nem tapasztaltam...
Akinek volt ilyen és megoldódott, segítsen rajtam:(
Üdv. Csak leírnám, mi történt tegnap reggel. 2001 1.4 8v thalia. 4.hónapja van nálam, amúgy pik-pak állapot.
Beindult, remegő alapjárat, gázadásra leállt többször, majd a végére el sem indult. Kínomban a motortérben a csatikat, főleg FHP jeladót rángattam, semmi.
Eztán az akku mellett van egy relés doboz, nálam csak két relé van benne.Ezeket többször kivettem ,majd vissza. Erre megjavult.
Az enyémet 2012-ben kellett cserélni. Szintén melegen nem indult. Hidegen kimérve 241 Ohmot lehetett mérni, felmelegítve a jeladót, szakadást mutatott. Nekem akkor 5500-ba fájt.
Sajnos 2 tipusu jeladóra is jellemző a leírt hibajelenség! Az 1-ik,amit már előttem említettek a sorstársak ,a "felsőholtponti" jeladó,ami a motorblokk,és a váltó találkozásánál található,és a lendkereket figyeli,valamint a másik a "vezérműtengely" pozício jeladó,(vagy érzékelő,ki hogy hívja) ami a menetirány szerinti jobboldalon a vezérműszíj műanyag burkolatnál a vezérműtengely fogasszíjtárcsa "bütykét" figyeli,és 1 db M6-os csavar fogja.