Belekóstolunk
A gyermek joga
hogy egézséges legyen
nos hát legyen!
és mert vannak
egézséges ételeket egyen!
ezt kimondtuk
talán százszor
de hol járkál
a diák esze
hát nem messze
a megszokott
jó kólától
igy megnyughat
a lelkiismeret
mert megmondtuk
jól halotta
mit egyél gyerek
belekóstoltunk
a problémába
és ujra mondjuk...
csak megérti
valahára
acsai palóc
A szoknya alatt
Az áruházban
van sok bugyi
de... nemérdekli
a szoknya alatt
mégis tuti
bebújni a
szoknya alá
az uj technikával
már lehet
de csak suttyomban
hogyha kedves
mindkétg szemed
a biró kérdi
- miért tetted?
- sportot üztünk
a barátommal
a felelet
- de nemszabad
a törvény tiltja
megértetted!
- igen uram
de ezellenn
hogyha szabad
fellebezek
lehetnewk még
ujdonságok
a szoknya alatt?
hogy ez igy van...
a kíváncsiak
tanuskodnak
hogy mi történhet
a szoknya alatt
s hogy mit nemszabad
a törvény akar
a technikának
gátolni a
szabadalmat
palócföldi
A szoknya alatt
Fényképezzés a mozgólépcsökön
Az áruházban
van sok bugyi
de... nemérdekli
a szoknya alatt
mégis tuti
bebújni a
szoknya alá
az uj technikával
mostmár lehet
de csak suttyomban
hogyha kedves
mindkét szemed
a biró kérdi
- miért tetted?
- sprtot üztünk
a barátommal
a felelet
- de nemszabad
a törvény tiltja
megértetted!
- igen uram de ezellen
hogyha szabad
fellebezek
lehetnek még
ujdonságok
a szoknya alatt?
hogy ez így van
a kíváncsiak
tanuskodnak
hogy mi történhet
a szoknya alatt
s hogy mit szabad
a törvény akar
a technikának
gátolni a
szabadalmat
palóföldi
Fura dolgok ezek a proteinek a testünk a helye millióféléknek
mindegyikük egy mirákulum ahhoz képest hogy a testben véletlenszerüen képzödhetnének ilyenröl nemtudunk
de hogy mégis értsd meg egy kicsit ezt a lehetöséget a valószínüséggel érzekelhetem neked mondja a tudós itt
a kollagén protein esetében spontán módon létrejönni lehetöség nincsen
ennek valószínüsége olyan kicsi mintha egy forgószél menne át az ócskapiacon es ennek eredményeképpen simsalabim egy repülögép álna utána ott készen hát lehet ezt hinni?
Nevelési feladat
Egy csoport szinészek
nyiltan beszélgetnek
figyelem szavukat
akiket a nézök
sokszor megtapsoltak
hogyan lettek azok
hogy lehettek sztárok
ahogy megfigyeltem
egy közös vonást látok
hogy tanulni mertek
annak ellenére
hogy nehéz emberek
a társulatban nevelkedni
is voltak képesek
gyertek segítsetek
és nyujtsatok kezet
az egézség érdekében
a müvészet is tehet
miért volna szégyen
a személyemet értem
hogyha elismerném
hogy kell nevelkednem
palócföldi
csak kiváncsiság képpen, hogy mit szólnak hozzá mások, nekem tetszik, mer én írtam és kettőt kaptok, mer én egy jófej srác vagyok, aki.:)
Esti séta
Aranykötegekben szállítja az éj a város hangjait, A sötétben mindenki megbújik. Az alkonyat még nem ért ide, van ideje bőven, Most a ború uralkodik minden színen és szinten.
Halványan hallatszik a hajnal zöreje, Hajolva hallgatja a hangulat embere. Hiába húzódik, hiába háborog, Senki sem kiváncsi rejtélyére.
Puffog az eső, csattan a hideg, Egybe folyik minden, valódit alkotnak. Szemet csepegtetek, hogy meglássam majd, Mikor fénylő csíkokban az ég széjjel esik.
Mit mondtál?
Roggyasztott lábbal, sírodon taposok, Teljességed nem hozott nekem mást, mint szemembe homokot. Lökdös a múlt, döcög az életem, Eddig nem örültem, de már látom végzetem.
Sírni nincs kedvem, hangulatom a boldogság gyermeke, Kinyitottam végre bal s jobb szemem, hogy mindent láthassak végre.
Nepróbálj meggyözni engem arról aki voltál! lehettél volna király vagy bankár de most mint hajléktalan nemszámít nemtudom elhinni hogy nagy voltál s mit tettél az aktiv korodban
valahogy igyvan ez velünk egy fundamentális akarat müködik vagy képzelhetö el mibennünk: hogy fejlödjön gyermekünk
hogy ez a bebetonozott akarat vagy elvárás micsoda, magyarázza el nekem ki tudja!
Ejj, szegény qszi... most_ képzelem, milyen versek futhatnak át az agyadon.
Egy new dalszöveg:
Freedom
When i didn't want freedom I catched it in my face It was so huge, hidden everyone And -you know- the finest grace I've want it back Every day and night I'll never fill its shortage I've want it back My balls and chains Have you ever feel the same? (*2)
refr.: Loosing you loosing Loosing at the Fate You're creeping.. creeping You've slept until today (today!!)
Whatever you have done Emptiness loads the grey Fuel of soulplane, which goes to nosedive This gravity's insane (i) Can't live this way Meant it cheating on me? Full bondage or emotive pain Can't live this way Bring back my bonds.. Will you ever feel the same? (*2)
_A magyar verzió_:
Szabadság
Mikor nem akartam szabad lenni Egyenest az arcomba kaptam Akkora nagy volt, mindent eltakart És - tudod - a legfinomabb bájt is Vissza akarom kapni Minden éjjel, s nappal Soha nem töltöm ki a hiányát Akarom vissza A béklyóim és láncaim Érezted valaha ugyanezt? (*2)
refr.: kinyílsz, te megnyílsz rálősz a Sorsra Kúszol.. csak mászol A mai napig aludtál (máig!!)
Bármit is teszel Az üresség tankolja a szürkeséget üzemanyagként a lélekrepcsibe, amely zuhanórepülésbe kezd ez a gravitáció őrületes ez így nem élet át akar verni engem? teljes rabság vagy lélektani fájdalom nem élet ez így vissza a kötelékeimet.. fogod ugyanezt érezni valaha? (*2)
- Válni akarok, szörnyü a férjem de úgy hogy hogy szenvedjen nagyon fájjon neki mert megérdemli!
- van ennek módja megmondhatom a tanácsadónál... ezt javaslom
tégy úgy mintha minden rendben lenne csókold meg öt ha botlana és csúnyán felelne a kedvenc ételére ís gondolni kell és amikor a legjobban érzi magát akkor mond hogy most válnod kell
- na, mi történt mi lett a vége? - csodás a férjem a tanács jó volt mert felfedeztem a boldogságom végre
- "Nagyon szeretem ezt a zenét!" ilyet szabad a TV-ben mondani, ezt mondhassa egy megasztár is ha valami szép müvészi
mindent lehet mondani szokták de hát mégsem ha valaki cigarettázik a fajtáját reklam lenne megosztani szokás tehát fogd be a szád!
de megszületett az uj tendencia a müvészek küzdelme a túlsúly ellen a nyilvánosság elött is müvészet és éppen ezért ha te is küzdesz többé nemkell szégyenkezned mert lett müvészet