Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2019.09.19 0 0 98666

Én is meghámoztam, és csinos kis falatokra vágtam. Újra elővettem a receptet, és az 15 perc főzést írt elő, a görögdinnye héja viszont nem tudott erről, ezért aztán csüggedten feladtam.

Előzmény: sickamic (98665)
sickamic Creative Commons License 2019.09.18 0 0 98665

Itt meghámozzák a dinnyét vékonyan. Jövőre kipróbálom.

Előzmény: Re:barbara (98663)
Csimpolya Creative Commons License 2019.09.18 0 0 98664

Köszönöm!
Újra megnéztem a receptemet, az 15 perc főzést ír elő, ez be is vált az elmúlt két évben, úgyhogy nem tudom, mit gondoljak. Viszont idén már nem, de jövőre megpróbálom, mit veszthetek?

Előzmény: Re:barbara (98663)
Re:barbara Creative Commons License 2019.09.17 0 0 98663

Épp tegnap volt a River Cottage Australia-ban. 

Itt a recept - egyáltalán nem főzte, csak rászűrte a fűszeres levet. 

https://www.lifestylefood.com.au/recipes/22502/watermelon-3-ways

 

Pickled Watermelon Rind

Előzmény: Csimpolya (98662)
Csimpolya Creative Commons License 2019.09.17 0 0 98662

Szép csöndesen bosszankodom. Tavaly-tavalyelőtt készítettem dinnyehéj savanyúságot, ízlett, ezért aztán most is nekiláttam. A dinnye finom volt, de a héj egy óra elteltével sem puhult meg, úgyhogy feladtam. Nem a költséget sajnáltam, az csekély, hanem a befektetett munkát. Másnak sikerült?

Csimpolya Creative Commons License 2019.09.02 0 0 98661

Sajnálatos módon én kütyümániás vagyok, minél fölöslegesebb, annál jobb a jelszavam! Viszont már leszokófélben vagyok, úgyhogy erre sem mozdulok rá.

Előzmény: ZsuR (98659)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.09.01 0 0 98660

érdekes, más íze van, amikor leeszem a csutkáról és amikor levágom késsel, és úgy tömöm a számba (gyerek fogszabályozós, ő most kizárólag a levágott szemeket tudja megenni)

Előzmény: nagypapi51 (98658)
ZsuR Creative Commons License 2019.09.01 0 0 98659

:))  Hasonloan, csak nem hasznalok kest az elso sorhoz sem! :))

 

Nem kell tobb apro ize a konyhamba.... JP szerint egy jo kes es egy jo vagodeszka a szakacs legjobb segitsege ... hiszek neki.  Csak nagyon indokolt esetben veszek izeket... ketyereket... 

 

Ha le akarom szemezni a kukoricat...

 

https://www.foodandwine.com/video/jacques-p%C3%A9pin-shucking-and-trimming-corn

Előzmény: nagypapi51 (98658)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 98658

Ti hogy eszitek a főtt kukoricát?

Én kis késsel kimetszek két sort, utána sima ügy kiharapni a sorokat.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.08.27 0 0 98657

Én csak arrafelé ismerek Kibéd nevű települést. És ott van a sok hagymaárus.

Előzmény: sickamic (98656)
sickamic Creative Commons License 2019.08.26 0 0 98656

Ott Parajd mellett?

Előzmény: nagypapi51 (98653)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.16 -2 0 98655

Ha nem lenne morbid, azt mondanám, konyhatrükk.

de az, elnézést.

Csimpolya Creative Commons License 2019.08.16 0 0 98654

Az átkosban burkolt áremelésnek hívták az ilyesmit. Viszont mióta itt kibosszankodtam magam, tényleg jobban figyelek az ilyenre. Pontosabban az ilyenre is.

Előzmény: farkastündér (98650)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98653

Békebeli makói hagymát (fokhagymát is) Kibéden lehet kapni, minden háznál ott lóg a rengeteg füzér, nyomott áron vihető - ill. hozható.

 

Előzmény: farkastündér (98651)
homerx Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98652

mi sajnos mar csak evente 2-3 alkalommal megyunk le arrafele. osszel mindig bevasarolunk a vasarhelyi, szarvasi, bekesi, vesztoi piacon: hagymak, kolbaszok, lekvarok. a fokhagymaval altalaban keso tavaszig kihuzzuk. a zasszony nem szereti, mert apro. magyarazgatom, hogy nem veletlenul. idonkent kapizsgalja, de csak befigyel a nagyszemu, bizonytalan szarmazasu. pedig mar zsirral foz! :)

Előzmény: farkastündér (98651)
farkastündér Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98651
farkastündér Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98650

Downsizing ennek az elnevezése a marketingszakmában. Sajnos bevett szokás. De ahogy az előttem szólók is írták, az egységárat IS kell figyelni.

 

 

Előzmény: Csimpolya (98646)
Csimpolya Creative Commons License 2019.08.09 0 0 98649

Köszönöm! Ezek praktikus ötletek, hasznukat fogom venni. Attól persze még bosszankodom, még akkor is, ha macskatápot is vehetek kimérve. Viszont ezek után kevesebbet mérgelődöm az ilyeneken. Csak egyszer jártam meg, mert egy pogácsarecepthez nem mértem le a túrót, 25 helyett húsz deka volt, no de sebaj, megoldottam. viszont azóta gondosan ellenőrzöm a súlyt a csomagoláson. A lejárati idővel már régen ezt teszem. 

Előzmény: nagypapi51 (98648)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98648

Ne bosszankodj, vegyél bőrös kacsahájat, és süsd ki, még egy kevés töpörtyűd is lesz.

Sztem a tálcás Pick szalámi sosem volt 10 dekás.

Egészben szoktam venni fél rudat, harmadolva vákumozom, időtlen ideig friss marad.

(előtt megkérem az eladót, hogy megnyomkodhassam; ha beton, nem veszem meg, ha kicsit enged a nyomásnak, akkor friss)

Előzmény: Csimpolya (98646)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98647

Én mindig a kilós árat nézem, nem a csomag árát. Kötelező kiírni.

Előzmény: Csimpolya (98646)
Csimpolya Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98646

Had írjak valamiről, ami régóta bosszant, éspedig arról, amit régebben burkolt áremelésnek hívtak. A húszdekás liba vagy kacsazsír mostanában 19 dekás, az eredetileg tízdekás körtálcás téliszalámi hét, az egykilós macskatáp nyolcvan deka. De amikor tegnap egy kis zacskó paprikát vettem, és az volt ráírva, hogy negyven gramm, az meglepett, de csöppet sem kellemesen. Viszont mit tehetnék ellene?

Csimpolya Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98645

Könnyen lehet, hogy tényleg ez a jövő. 

Előzmény: joy (98644)
joy Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98644

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/08/07/a_subway_is_meglovagolja_a_muhus_hullamot/

Műhús, műkenyér, műnő, mű@, műanyag, ... műtő...
Nájlonvilág.

joy Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98643
Előzmény: joy (98642)
joy Creative Commons License 2019.08.08 0 0 98642

https://www.boredpanda.com/ancient-egyptian-yeast-bread/

Jóéttárgyat a frisss 4 500 éves kenyérhez!!!
:o)

 

homerx Creative Commons License 2019.07.28 0 0 98641

keress ra motortekercselesre, es hivj fel n ehanyat, kb mennyiert csinalnak meg a motort.

Előzmény: sickamic (98640)
sickamic Creative Commons License 2019.07.28 0 0 98640

Vagy bármi tároló. Köszönöm, erre eddig nem gondoltam.

Előzmény: Boszorka (98639)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.27 0 0 98639

Virágváza?:-)))

Előzmény: sickamic (98638)
sickamic Creative Commons License 2019.07.27 0 0 98638

Már megvettem az újat, de a régit még kerülgetem, hátha jön valami zseniális ötlet.

Előzmény: nagypapi51 (98636)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.27 0 0 98637

Nekem van egy kézi habverőm, amihez van egy turmix kar is. 1969-ben kaptam ajándékba. Azóta már van ilyen olyan mixer meg minden, de még mindig azt a régit szeretem használni. Remélem még kibirja a rövidke időt, amig használnám.

Előzmény: nagypapi51 (98636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!