Én is meghámoztam, és csinos kis falatokra vágtam. Újra elővettem a receptet, és az 15 perc főzést írt elő, a görögdinnye héja viszont nem tudott erről, ezért aztán csüggedten feladtam.
Köszönöm! Újra megnéztem a receptemet, az 15 perc főzést ír elő, ez be is vált az elmúlt két évben, úgyhogy nem tudom, mit gondoljak. Viszont idén már nem, de jövőre megpróbálom, mit veszthetek?
Szép csöndesen bosszankodom. Tavaly-tavalyelőtt készítettem dinnyehéj savanyúságot, ízlett, ezért aztán most is nekiláttam. A dinnye finom volt, de a héj egy óra elteltével sem puhult meg, úgyhogy feladtam. Nem a költséget sajnáltam, az csekély, hanem a befektetett munkát. Másnak sikerült?
érdekes, más íze van, amikor leeszem a csutkáról és amikor levágom késsel, és úgy tömöm a számba (gyerek fogszabályozós, ő most kizárólag a levágott szemeket tudja megenni)
:)) Hasonloan, csak nem hasznalok kest az elso sorhoz sem! :))
Nem kell tobb apro ize a konyhamba.... JP szerint egy jo kes es egy jo vagodeszka a szakacs legjobb segitsege ... hiszek neki. Csak nagyon indokolt esetben veszek izeket... ketyereket...
Az átkosban burkolt áremelésnek hívták az ilyesmit. Viszont mióta itt kibosszankodtam magam, tényleg jobban figyelek az ilyenre. Pontosabban az ilyenre is.
mi sajnos mar csak evente 2-3 alkalommal megyunk le arrafele. osszel mindig bevasarolunk a vasarhelyi, szarvasi, bekesi, vesztoi piacon: hagymak, kolbaszok, lekvarok. a fokhagymaval altalaban keso tavaszig kihuzzuk. a zasszony nem szereti, mert apro. magyarazgatom, hogy nem veletlenul. idonkent kapizsgalja, de csak befigyel a nagyszemu, bizonytalan szarmazasu. pedig mar zsirral foz! :)
Köszönöm! Ezek praktikus ötletek, hasznukat fogom venni. Attól persze még bosszankodom, még akkor is, ha macskatápot is vehetek kimérve. Viszont ezek után kevesebbet mérgelődöm az ilyeneken. Csak egyszer jártam meg, mert egy pogácsarecepthez nem mértem le a túrót, 25 helyett húsz deka volt, no de sebaj, megoldottam. viszont azóta gondosan ellenőrzöm a súlyt a csomagoláson. A lejárati idővel már régen ezt teszem.
Had írjak valamiről, ami régóta bosszant, éspedig arról, amit régebben burkolt áremelésnek hívtak. A húszdekás liba vagy kacsazsír mostanában 19 dekás, az eredetileg tízdekás körtálcás téliszalámi hét, az egykilós macskatáp nyolcvan deka. De amikor tegnap egy kis zacskó paprikát vettem, és az volt ráírva, hogy negyven gramm, az meglepett, de csöppet sem kellemesen. Viszont mit tehetnék ellene?
Nekem van egy kézi habverőm, amihez van egy turmix kar is. 1969-ben kaptam ajándékba. Azóta már van ilyen olyan mixer meg minden, de még mindig azt a régit szeretem használni. Remélem még kibirja a rövidke időt, amig használnám.