Még a múlt héten nejem valami úri süti-főzi műsört nézett, ahol konfitálásról beszéltek. Akkor mondtam el, hogy úgy készült a mártonnapi libacombunk is, hiszen a hájával kikent jénaiba gyömöszöltük a 2 beirdalt bűrű, sózott csámpást forró sütőbe dugtuk, 10 perc után levettem takarékra, majd jó 5 órán keresztül benn kuksolt, lassan szuperül átpuhult, kívülről megpirult.
A hétvégi gyönyörű marhacombból is lassú főzőcskézéssel jó 5 óra alatt készült el a vadasmarha. (+ Húsleves)
Készítenék én bő zsírban sült tarját is, de a zsírral -sajnos- óvatosan kell bánnunk. Ennek ellenére hétvégén valszeg hagymás, zsírban sült oldalas lesz. 1/2 évente 1* már miért ne! Rumlipürével. Z.borsólevessel.
(Jó lenne egy darab paprikás-fokhagymás abáltszalonna is...)
No, jó, már rég nem jön ki a hétvége 500 HuF-ból...
Átmeneti kérdező vendég lennék és bár a téma a Konyhagépek topikba való, de az elég kihalt... Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az alábbi két olcsó konyhai "robotgép" valamelyikével? 1. aldis Ambiano 19.000Ft (3év garancia)
Véletlenül sem szeretnék parttalan vitát generálni, tisztelettel azoknak a véleményére lennék kíváncsi akiknek ilyen gépük van (és nem MOM, Kenwood, Tefal, Electrolux, KitchenAid, stb.)
A Zurrichberg esetében természetesen tessék eltekinteni a ráírt 1200W-tól, abban körülbelül ugyanolyan (gyenge) motor van mint az összes többiben, csak a kínai Watt az egy bevett marketingelem, nem kell vele foglalkozni. Azért merészeltem rákérdezni a tapasztalatokra mert nekünk van egy (legolcsóbb) Sencor gépünk, ami - ahhoz képest - egészen jól megküzd a tésztadagasztással (liszt 500gr).
Én is meghámoztam, és csinos kis falatokra vágtam. Újra elővettem a receptet, és az 15 perc főzést írt elő, a görögdinnye héja viszont nem tudott erről, ezért aztán csüggedten feladtam.
Köszönöm! Újra megnéztem a receptemet, az 15 perc főzést ír elő, ez be is vált az elmúlt két évben, úgyhogy nem tudom, mit gondoljak. Viszont idén már nem, de jövőre megpróbálom, mit veszthetek?
Szép csöndesen bosszankodom. Tavaly-tavalyelőtt készítettem dinnyehéj savanyúságot, ízlett, ezért aztán most is nekiláttam. A dinnye finom volt, de a héj egy óra elteltével sem puhult meg, úgyhogy feladtam. Nem a költséget sajnáltam, az csekély, hanem a befektetett munkát. Másnak sikerült?
érdekes, más íze van, amikor leeszem a csutkáról és amikor levágom késsel, és úgy tömöm a számba (gyerek fogszabályozós, ő most kizárólag a levágott szemeket tudja megenni)
:)) Hasonloan, csak nem hasznalok kest az elso sorhoz sem! :))
Nem kell tobb apro ize a konyhamba.... JP szerint egy jo kes es egy jo vagodeszka a szakacs legjobb segitsege ... hiszek neki. Csak nagyon indokolt esetben veszek izeket... ketyereket...
Az átkosban burkolt áremelésnek hívták az ilyesmit. Viszont mióta itt kibosszankodtam magam, tényleg jobban figyelek az ilyenre. Pontosabban az ilyenre is.
mi sajnos mar csak evente 2-3 alkalommal megyunk le arrafele. osszel mindig bevasarolunk a vasarhelyi, szarvasi, bekesi, vesztoi piacon: hagymak, kolbaszok, lekvarok. a fokhagymaval altalaban keso tavaszig kihuzzuk. a zasszony nem szereti, mert apro. magyarazgatom, hogy nem veletlenul. idonkent kapizsgalja, de csak befigyel a nagyszemu, bizonytalan szarmazasu. pedig mar zsirral foz! :)