Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98679

Hű, ez igen! Határozottan étvágygerjesztő lett a leírásod.

Előzmény: joy (98678)
joy Creative Commons License 2019.11.24 0 0 98678

Még a múlt héten nejem valami úri süti-főzi műsört nézett, ahol konfitálásról beszéltek.
Akkor mondtam el, hogy úgy készült a mártonnapi libacombunk is, hiszen a hájával kikent jénaiba gyömöszöltük a 2 beirdalt bűrű, sózott csámpást forró sütőbe dugtuk, 10 perc után levettem takarékra, majd jó 5 órán keresztül benn kuksolt, lassan szuperül átpuhult, kívülről megpirult.


A hétvégi gyönyörű marhacombból is lassú főzőcskézéssel jó 5 óra alatt készült el a vadasmarha. (+ Húsleves)

Készítenék én bő zsírban sült tarját is, de a zsírral -sajnos- óvatosan kell bánnunk.
Ennek ellenére hétvégén valszeg hagymás, zsírban sült oldalas lesz. 1/2 évente 1* már miért ne!
Rumlipürével.
Z.borsólevessel.

(Jó lenne egy darab paprikás-fokhagymás abáltszalonna is...)

No, jó, már rég nem jön ki a hétvége 500 HuF-ból...

joy Creative Commons License 2019.11.06 0 0 98677

Jó 5let.
:o)

Előzmény: nagypapi51 (98676)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.10.28 -1 1 98676

Ha már karácsony: ajándékötlet - magunknak... :))

 

Előzmény: joy (98675)
joy Creative Commons License 2019.10.28 0 0 98675

Véletlen előkerült a Karácsony.
Hú, de rondán néz ki az idei, csupa pirosbetűs.
Előre látom, lesz jópár maradékkajás napunk!

nagypapi51 Creative Commons License 2019.10.15 0 0 98674

Aldi, hogy beetee is írta. Van néhány Ambiano cuccom, teljesen megbízhatóak.

 

Előzmény: Soká (98672)
beetee Creative Commons License 2019.10.15 0 0 98673

Pont ezekkel személyes tapasztalat ugyan nincs, csak egyéb más LIdl és Aldis műszaki cuccal...

Nagy többségében jók, sőt esélyes, hogy valami márkásabb, minőségellenőrzöttebb termék van átcimkézve a részükre.

És amit te is leírtál... a 3 év jótállás, az 3 év jótállás... ezt viszont kipróbáltam, működik.

 

A kettő közül mindenképpen az Aldis.

Előzmény: Soká (98672)
Soká Creative Commons License 2019.10.15 0 0 98672

Sziasztok!

Átmeneti kérdező vendég lennék és bár a téma a Konyhagépek topikba való, de az elég kihalt...
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az alábbi két olcsó konyhai "robotgép" valamelyikével?
1. aldis Ambiano 19.000Ft (3év garancia)

2.  Zurrichberg 17.000Ft (noname webshopos 1 év...)

Véletlenül sem szeretnék parttalan vitát generálni, tisztelettel azoknak a véleményére lennék kíváncsi akiknek ilyen gépük van (és nem MOM, Kenwood, Tefal, Electrolux, KitchenAid, stb.)

A Zurrichberg esetében természetesen tessék eltekinteni a ráírt 1200W-tól, abban körülbelül ugyanolyan (gyenge) motor van mint az összes többiben, csak a kínai Watt az egy bevett marketingelem, nem kell vele foglalkozni. Azért merészeltem rákérdezni a tapasztalatokra mert nekünk van egy (legolcsóbb) Sencor gépünk, ami - ahhoz képest - egészen jól megküzd a tésztadagasztással (liszt 500gr).

Köszönöm!

ZsuR Creative Commons License 2019.09.25 0 0 98671

Koszonom! :)

Előzmény: nagypapi51 (98670)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.25 0 0 98670

Szia ZsuR, küldtem recepteket!

 

Előzmény: ZsuR (98669)
ZsuR Creative Commons License 2019.09.22 0 0 98669

...regen jartam erre, mostanaban nem fozok... :))

 

De!  Szeretnek langost sutni - van egy jo receptetek?  Csak egy sima mezei langos... 

Csimpolya Creative Commons License 2019.09.19 0 0 98668

Így igaz, remélem, jövőre jobban választok.

Előzmény: öreg_néne_b (98667)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.09.19 0 0 98667

Azért van néhány dinnyefajta. Abból kell készíteni, ami bevált.

Előzmény: Csimpolya (98666)
Csimpolya Creative Commons License 2019.09.19 0 0 98666

Én is meghámoztam, és csinos kis falatokra vágtam. Újra elővettem a receptet, és az 15 perc főzést írt elő, a görögdinnye héja viszont nem tudott erről, ezért aztán csüggedten feladtam.

Előzmény: sickamic (98665)
sickamic Creative Commons License 2019.09.18 0 0 98665

Itt meghámozzák a dinnyét vékonyan. Jövőre kipróbálom.

Előzmény: Re:barbara (98663)
Csimpolya Creative Commons License 2019.09.18 0 0 98664

Köszönöm!
Újra megnéztem a receptemet, az 15 perc főzést ír elő, ez be is vált az elmúlt két évben, úgyhogy nem tudom, mit gondoljak. Viszont idén már nem, de jövőre megpróbálom, mit veszthetek?

Előzmény: Re:barbara (98663)
Re:barbara Creative Commons License 2019.09.17 0 0 98663

Épp tegnap volt a River Cottage Australia-ban. 

Itt a recept - egyáltalán nem főzte, csak rászűrte a fűszeres levet. 

https://www.lifestylefood.com.au/recipes/22502/watermelon-3-ways

 

Pickled Watermelon Rind

Előzmény: Csimpolya (98662)
Csimpolya Creative Commons License 2019.09.17 0 0 98662

Szép csöndesen bosszankodom. Tavaly-tavalyelőtt készítettem dinnyehéj savanyúságot, ízlett, ezért aztán most is nekiláttam. A dinnye finom volt, de a héj egy óra elteltével sem puhult meg, úgyhogy feladtam. Nem a költséget sajnáltam, az csekély, hanem a befektetett munkát. Másnak sikerült?

Csimpolya Creative Commons License 2019.09.02 0 0 98661

Sajnálatos módon én kütyümániás vagyok, minél fölöslegesebb, annál jobb a jelszavam! Viszont már leszokófélben vagyok, úgyhogy erre sem mozdulok rá.

Előzmény: ZsuR (98659)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.09.01 0 0 98660

érdekes, más íze van, amikor leeszem a csutkáról és amikor levágom késsel, és úgy tömöm a számba (gyerek fogszabályozós, ő most kizárólag a levágott szemeket tudja megenni)

Előzmény: nagypapi51 (98658)
ZsuR Creative Commons License 2019.09.01 0 0 98659

:))  Hasonloan, csak nem hasznalok kest az elso sorhoz sem! :))

 

Nem kell tobb apro ize a konyhamba.... JP szerint egy jo kes es egy jo vagodeszka a szakacs legjobb segitsege ... hiszek neki.  Csak nagyon indokolt esetben veszek izeket... ketyereket... 

 

Ha le akarom szemezni a kukoricat...

 

https://www.foodandwine.com/video/jacques-p%C3%A9pin-shucking-and-trimming-corn

Előzmény: nagypapi51 (98658)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 98658

Ti hogy eszitek a főtt kukoricát?

Én kis késsel kimetszek két sort, utána sima ügy kiharapni a sorokat.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.08.27 0 0 98657

Én csak arrafelé ismerek Kibéd nevű települést. És ott van a sok hagymaárus.

Előzmény: sickamic (98656)
sickamic Creative Commons License 2019.08.26 0 0 98656

Ott Parajd mellett?

Előzmény: nagypapi51 (98653)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.16 -2 0 98655

Ha nem lenne morbid, azt mondanám, konyhatrükk.

de az, elnézést.

Csimpolya Creative Commons License 2019.08.16 0 0 98654

Az átkosban burkolt áremelésnek hívták az ilyesmit. Viszont mióta itt kibosszankodtam magam, tényleg jobban figyelek az ilyenre. Pontosabban az ilyenre is.

Előzmény: farkastündér (98650)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98653

Békebeli makói hagymát (fokhagymát is) Kibéden lehet kapni, minden háznál ott lóg a rengeteg füzér, nyomott áron vihető - ill. hozható.

 

Előzmény: farkastündér (98651)
homerx Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98652

mi sajnos mar csak evente 2-3 alkalommal megyunk le arrafele. osszel mindig bevasarolunk a vasarhelyi, szarvasi, bekesi, vesztoi piacon: hagymak, kolbaszok, lekvarok. a fokhagymaval altalaban keso tavaszig kihuzzuk. a zasszony nem szereti, mert apro. magyarazgatom, hogy nem veletlenul. idonkent kapizsgalja, de csak befigyel a nagyszemu, bizonytalan szarmazasu. pedig mar zsirral foz! :)

Előzmény: farkastündér (98651)
farkastündér Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98651
farkastündér Creative Commons License 2019.08.15 0 0 98650

Downsizing ennek az elnevezése a marketingszakmában. Sajnos bevett szokás. De ahogy az előttem szólók is írták, az egységárat IS kell figyelni.

 

 

Előzmény: Csimpolya (98646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!