Ne csavargasd az idegeimet azzal, hogy miket nem mondtam.... Amúgy 74-ben már Platont olvastam, Szókratészt Xenophontól is, Arisztotelészt, Spinozát, Kantot, Hégelt, stb....., de az értelmetlen értelmezéseket nem kedveltem soha....
ez egy szabadkőműves, progresszista szöveg, hogy semminek nincs értelme, ami nem a bablevesről szól, hogy pl. a filozófia az úri semmittevés... úgyhogy ezzel szépen elhelyezted magad.
ez olyan, mintha egy utcaseprő azt mondaná, hogy "hát a számítástechnikának nincs semmi értelme, mert az csak olyan elvont semmi haszontalan baromság". kb. ezen a szinten szóltál most te.
mondom, te egy karakterre fizetett bér-butító vagy. kinyomtathatnák ezt szórólapon is, de hát az Interneten is jelen kell lenni... itt a célközönség.
5Móz 23,23. Ügyelj arra, a mi ajkaidon kijön, és úgy teljesítsd, a mit száddal ígérsz, mint mikor szabad akaratból teszesz fogadást az Úrnak, a te Istenednek.
Luk 13,34. Jeruzsálem! Jeruzsálem! ki megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, a kik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképen a tyúk az ő kis csirkéit az ő szárnyai alá, és ti nem akarátok!
2:256 Nincs kényszer a vallásban! Immár látván látszik az igaz út különbsége a tévelygéstől. Aki megtagadja a bálványokat, és hisz Istenben, az szilárd talajon áll. Isten mindenthalló és mindentudó.
Melyik filozófiai iskola irányzatából hámozod a logikusnak tünő feladványokat? Birom az elvont filoagyamentségeket, a nagy semmiről, de szépen el lehet dumálgatni az értelmet nélkülöző dolgokról úgy, mintha az a világ legtermészetesebb logikai képletei lennének! Na az a kő esete is ilyen!
" ha azt mondod, nincs értelme a kérdésnek, akkor tagadod az emberi értelmet "
Ha az emberi értelem az ilyen kőkövetkeztetéseket agyamentál, akkor abszolúte tagadom az ilyen emberi értelmességet!
Én csak azt kértem, hogy mutasd ki az írásokból pontos helylyel, hogy konkrétan Isten hol jelenti ki, milyen alkalommal tette, és milyen okból...adott szabad akaratot, avagy nem adott....?
paleo: ez nem válasz, hanem mellébeszélés. ha azt mondod, nincs értelme a kérdésnek, akkor tagadod az emberi értelmet, ami önellentmondás, hiszen értelem nélkül nem lehet tagadni az értelmet.
hogyha te kérdezel tőlem valamit, és én azt válaszolom, hogy:
jkflsajlksajfdsja
jfkldséajfé
jkfdséajflsjflkaésjgsa
jgkléajglkajg
akkor ez nem tekinthető kielégítő válasznak, plusz vicces sem vagyok...
ui.: közben rájöttem, paleo, te egy szabadkőműves ál-agnosztikus vagy, aki karakter-bérben löködd itt az agnosztikus szöveget szegény emberek agyának kilúgozására, hogy így egyengesd az utat a szabadkőműves hatalom előtt.
Ja, nem az írásokról beszéltünk, avagy Isten jelentette ki, hogy az embernek szabad akaratot adott, avagy nem adott, csak választási lehetőséget? IQ kell hozzá? nem is tudtam, hogy a szabad akarat felismeréséhez IQ kell, persze az IQ ugyan olyan emberi kitaláció arra, hogy másokat mennyire mély szakadék válasszon el!
paleo: nem mennél át a sátánizmus témába egy kicsit...?
mert úgy nehéz, sőt, szinte lehetetlen beszélgetni valakivel, hogy az nem mutatja az emberi intelligencia alapvető jeleit. pl. megkérdezi, hogy melyik írás tartalmazza a szabad akaratot.
Igen abszolút....., nos vegyél kezedbe találomra egy követ és kérdezd meg paradox módon tőle, hogy honnan van és ha öröktől fogva volt, az örök változatlan tökéletes baromság, agyonfilozófált idealogikai csűr-csavar embrionális értelmektől!
az nem mindig baj, hogy antropomorf a megközelítés. azt, hogy miben hasonlítunk Istenre, nem tudjuk leellenőrizni, ezért tartalmazza a kinyilatkoztatás, hogy hasonlítunk rá. de ez nem jelenti, hogy ugyanolyanok vagyunk. Isten néhány dologban más, több. például Isten akarata nélkül semmi sem történik. na, ebben nem hasonlítunk.
Hallottál már más egyistenhívő vallásról a kereszténységen kívül?
Atyám.. Hogy valaki ennyire kőkalap legyen, ugyanakkor meg hirdeti, hogy miben nem hisz. Ha nem vesztem volna veled össze már évekkel ezelőtt, tényleg azt hinném, hogy valamelyik ál-HITelhagyó hitbandita kommandós provokátor vagy..
én azért nem volnék meggyőződve, hogy paleo értelmes lény... ezt nem sértésnek szánom, hanem csak az igazság keresésének.
azt én sem értem, hogy ha valaki nem hisz, az miért bizonygatja a római pápa témában, hogy nincs Isten. én sem megyek át a zsidó témába kifejteni, hogy a modern zsidó vallás hamis, bár tényszerűen az.