Időponttól függően én is szeretnék csatlakozni. Sajnos nekünk a február nagyon sűrű (ikrek szülinapja, óvodai farsang, anyukám névnapja stb.), de hátha. Eddig csak a legelsőre sikerült eljutnom :-(
Februári topiktali.
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? Időpont függő 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D)
Jó ez a nyuszi, de egy kicsit hosszabbra varrnám a kezeit, nekem rövideknek tűnnek. Nagyon ilyedtek a szemei, kellene neki néhány társ, hogy megnyugodjon.
Én is jövök, ki nem hagynám, nekem bármelyik hétévge jó, ha nem lesznek nagyon betegek a gyerkőcök.
Februári topiktali.
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? Időpont függő 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D)
11. Amaranta
Csatlakozom Krisztihez, gyertek sokan, az elsőn szerintem legalább 20-an voltunk, de én valamiért 26-ra emlékszem :-). Akkor még aki tudott, volt ideje, készített személyre szóló, kitűzőt a topiknevével :-)
Konkrét időpont még nincs, de Évi már szervezi. Amikorra a Művháznak is jó. Időpont pakolgatásra sajnos nincs mód, piros betűvel bevésni a naptárba. Persze mindig közbejöhet valakinek valami. Aki nem tud jönni, arról vérző szívvel megemlékezünk hogy de rossz már neki. Többet aligha tehetünk. :)
Újaknak, bátortalanoknak mondom hogy jóhangulatú a babás tali, lehet bátran feliratkozni. Vidékiek is jönnek, messziföldről. A legelső is milyen jó volt, pedig akkor senki nem ismert még senkit gyakorlatilag.
Ő tágabb földink csak , merthogy Budapesti , csakhogy belvárosi a drágám :-))) ... Igen jó lesz egy kis tali szerintem is :-))) ... Éééés képeket ne felejts hozni a szépséges esküvőről , legalább úgy had csodáljuk meg a szeretteidet :-)))
Mivel az egyes sorszámot már megkaptam, nincs menekvés (nem is akartam), lehet a szokásos helyen (Karinthy Frigyes ÁMK - Közösségi Ház), az időpontot jelöljétek meg (minél hamarabb, sajnos az ámk honlapján még nincs fent a februári program), ahogy szoktuk, valamelyik februári szombat legyen. (Én majd hívom a helyi erőt, hogy van-e ott valami valamikor.)
Újaknak mondom:
szombat du. 3-6-ig babázós, csevegős, sütievős, horgolós-kötős-varrós foglalkozás. Ennek megfelelően a résztvevők hoznak sütit, sós rágcsát (valami finom kenyérre kenős cuccot, nyam), én helyben megveszem az üdítőt, hogy ne cipeljétek, ezt és a bérleti díjat szoktuk szétosztani, pár száz forintos költség.
Ilyenkor rendezünk ajándékozást is (nem kötelező), aki részt vesz benne, az hoz valami - lehetőleg saját készítésű - bármit, de szigorúan olyat, aminek ő is örülne. Ott helyben spontán számot húzunk és megajándékozzuk egymást. :)))
Gyerek hozható, mert van egy kicsiknek való játszószoba a mi termünk mellett.
Nagyjából ennyi. :)
És akkor a másolandó lista, aminek eljára írjátok magatokat:
Ráférni mindenkire ráférne, fogadom. A helyszín eddig a Káposztásmegyeri Művelődési ház volt. Az újak kedvéért mondom, hogy írják fel a nevüket a listára, sorszámmal, kérdőjellel. Mert úgy lehet követni. Mindig az utolsó listát kell kimásolni és növelni.
Sziasztok, feltételes módban, zárójelben én is betenném magam a listába, egy jóbarátnőmmel mennék, plusz nem tudom, hány gyerekkkel (kettünknek összesen 7 van :D )
Ott a helyem ! Persze én még nem vagyok veletek 5 csak 1 éves... :-), ezért várom a régebbi törzstagok jelentkezését , és majd csak később teszem a sorba magamat , és gondolom jön Hamupipőke barátosném is :-))) ...
Szóval + 2 fő ! Minimum ! De lehet több barátnőm is eljön , majd elválik még addig ...
Annak azért örülök , hogy végre odadhatom neked a babazoknicskát amit készítettem anno ... :-)))
Nagyon ügyes vagy,csak úgy,minta nélkül alkotni egy nyulat!Szerintem a szeme miatt birkás.Olyan izé...........szorulásos a tekintete.Kétségbeesett nyúl :)
Nagyon köszi a mintákat a neten sehol sem találtam. Tuti Én vagyok a béna. Mielőtt még megkaptam volna a szabás mintát , kész nyuszikat tanulmányozva megrajzoltam és ez született belőle. Szerintem inkább bírka mint nyúl de oda se neki.
Megtartottam a játékom sorsolását teljesen pártatlan kolléganőm saját kezével húzta ki a nyerteseket: a babát Kaoka nyerte, a táskát pedig Csehné Forgó Szilvi. Gratulálok a nyerteseknek, remélem, tetszeni fog az ajándék, mely kb. 2 hét múlva lesz kész. Köszönöm még egyszer, hogy velem játszottatok és köszönöm a jókívánságaitokat is! Azt tervezem, minden születésnapomon lesz játék, talán mindvégig, míg élek :-) Fényképek hamatosan. Minden babásnak boldog új évet és sok szép babát kívánok!
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szeretnék Nektek ajánlani kedvező áron, a bolti ár feléért, rövidárut, csipkeszalagot, cérnát, cipzárt, gumiszalagot, gombot. Német, új és jó minőségű minden. Ha érdekel, tudok fotókat és árlistát küldeni. Légyszives írj a hildiko74kukacgmailpontcom-ra.
Sziasztok kedves babás lányok! Régen jártam már erre, de az elmúlt év kissé érdekes (talán zűrös) volt számomra. Most viszont feléledtem és élek, virulok, jobban, mint régen. 6,5 fél év után be akarom fejezni a blogírást, s mivel tegnap volt az 50. születésnapom, egy szülinapi játékot hirdettem az utolsó blogbejegyzésemben. Sok érdeklődés nincs rá, de nem szeretném, ha nyakamon maradna a nyeremény, ha már elszántam magam a játékra, így kommenteljetek, és terjesszétek a hírt! Újra varrni kezdtem, új ötletek is vannak a fejemben és szeretnék visszatérni a fórumra is, ha visszafogadtok :-)
Elnézést kérek a gurulóbabás csoportomtól, hogy adtam tovább, illetve nem fejeztem be a babákat, ezt is pótolni fogom rövid időn belül. Sajnálom, hogy így alakult, bocsánat érte! A blogom címe: www.tallina.freeblog.hu
Visszatérésül mutatok képet a karácsonyi ajándékként, kicsit új stílusban készült új babáimról.
Boldog új évet mindenkinek, igyekszem visszaolvasni a fórumot és JÁTSSZATOK VELEM!!!!
Remélem mindenkinek legalább olyan jól telt, ( ha nem jobban) a karácsony mint nekünk. Egy baba családot kértek tőlem fénykép alapján. Ezt szeretném nektek megmutatni.
Az az igazság , hogy kicsit hűtlen lettem hozzátok , ne haragudjatok , de az az igazság , hogy kaptam nagyon sok fonalat , és azóta csak kötök , és horgolok , nincs időm babát varrni , pedig nagyon szeretnék .... Most ugyan befejeztem ajándéknak Karácsonyra egy angyalkát a barátnőmnek , majd ha tudom fotózom, és megmutatom nektek is . Azért olvasgattalak titeket , de csak fél szemmel , mint ahogy cukorbeteg lesi a habostortát , és még az unokámnak sem csináltam meg a babát ... pedig nagyon szeretném , de hát majd csak egyszer !
Szeretettel gondolok rátok , mindnyájatokra , akiket anno megismertem , és akiket nem azokra is , ha lesz netán találkozó , én biztosan megint ott leszek :-)))..
Most viszont szeretnék nagyon boldog Karácsonyt és Új Évet kívánni mindnyájatoknak sok szeretettel , nagyon kedves embereket ismertem meg benneket !
" Aki a babákat szereti rossz ember nem lehet !" :-)...
És ez egy általam még régebben horgolt fenyő képe , evvel kívánok nektek Áldott szép szeretet ünnepét :
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szeretnék Nektek ajánlani kedvező áron rövidárut, csipkeszalagot, cérnát, cipzárt, gumiszalagot, gombot. Német, jó minőségű minden. Ha érdekel, tudok fotókat és árlistát küldeni. Légyszives írj a hildiko74kukacgmailpontcom-ra.
Kérlek, osszátok meg! Segítsetek, hogy rátaláljanak ők is az "Édes életre"! Csak gondold végig, milyen lenne, ha nem ehetnél többet kedvenc édességedből, mert allergiás vagy rá...
Az alábbi linken lévő angyalka mintáját keresem. Úgy emlékszem, hogy talán egy Praktika újságban benne volt, de sehol sem találom. Ha esetleg meg van valakinek ugyanez az angyalka, vagy ehhez hasonló, küldje el nekem, vagy tegye fel ide. A lényeg, hogy legyen popsija!
ja, nekem 2 A!-es oldal van teleírva ilyenekkel (hova-mit(, de még így se vagyok képes kommentelni olyan blogokat, aki az ID-met kérik, mert nem bírtam kideríteni, hogy az mi :-(
Hasonló cipőben járok. Még nem volt időm elmélyedni a kérdésben. Ott lesz a válasz angolul valahol. Lehet jobb angolos és gyakoribb Flickres gyorsan megmondaná.
Régi motorosok,segítsetek!szeretném folytatni a 2008-ban indított Flickr képtáramat.Dehát miértis ne,elfelejtettem az ID-t és a jelszót is.Ilyenkor mi van?Amúgy erről lenne szó....
A madzag nem jó, ez biztos, mert akármennyire szorosan meghúzod, a nedvesség hatásásra biztosan enged, lazul, rosszabb esetben elszakad. Akkor már inkább villanyszerelő drót (ami kívülről műanyaggal van bevonva, többféle színben kapható), és egy jó kombinátfogó, amivel még húzhattok rajta, hogy szorosan tartson. És a helyetekben még hozzá is ragasztanám a fejhez az anyagot. Nem harisnyát, mert az szétmegy.
Akkor esetleg a kábelkötegelő helyett lehetne belülről madzaggal rögzíteni a test anyagát, és ha le(ki)fordítjuk utána tömni, igaz? Na, majd kiderül minden, ha készen lesznek a fejek. A fafaragó a polgármester ismerőse, úgyhogy inkább "baráti alapon" készülnek a fejek.
Akkor mindenképpen kell vázszerkezet neki, ha a feje fából van. A mi falunkban erre nincs pénz. Így is a legkevesebből próbáltuk az anyagköltséget is kikalkulálni.
Szerintem a fejbe kellene rögzíteni azt a rudat, amivel a földbe szúrjátok. Köré pedig tesxtilből felépíteni a testet. Láttam játékbabánál olyat, hogy műanyag kábelkötgegelővel rögzítik a textil testet a műanyag fejhez, amiben egy vájat van,hogy szorosan fogja. Ez azóta a kukában landolt, mert képtelenség biztonságosan levágni a kábelkötegelőt, de itt működhet, nem játszani fogtok velük.
Amaranta, igen ez a fő problémám, mert ember-nagyságú figurák lennének, a fejüket valami fafaragó készíti. Úgy gondoltam, hogy a fejhez viszont valami váz szerkezet kell ami a fejet is tartja, maximum még a válla magasságában kellene egy vállfa formájú valami, az talán megtartaná. És akkor a földbe szúrás az még talán jobb is mint ha talpa lenne, amin áll. A testet illetően én is ilyen harisnya-meg hosszúujjú póló - kitömős dologra gondoltam, de az tényleg jó ötlet, hogy a Mária ül a széken.
Igazándiból még azt sem tudom, hogy hány figura lesz.
Akkor még majd a blogodon leskelődöm, ha készülnek fotók. Meg igyekszem én is fotózni, amikor nekiállunk. December 18-ára kell elkészülnünk.
Úgy tudom új a tulajdonosa vagy bérlője van. Állítólag felújítják hamarosan. Az őszi, ami novemberben szokott lenni, most elmarad. Tavasszal mi lesz, azt nem tudni.
Nem tudja valaki, hogy a korábban a Petőfi Csarnokban megrendezett őszi és tavaszi kézműves kiállítás és vásárral mi lett? Nem lesz sehol? Már volt esetleg más helyen? Sajnálnám, ha elmaradna, főleg most karácsony előtt. :(
Mivel hónapokig nem jártam erre, kérdezném, hogy voltak-e közös varrások, és feltette-e valaki a honlapra őket? Ha nem , és voltak, akkor szóljatok és visszakeresem, hogy feltölthessem.
Csak egy gyors bejelentkezés, aztán majd hamarosan jövök babával is (végre azt is rendeltek, nem csak gyerektakarót:D).
A lényeg, hogy a meskán, az alkotók boltjában találtam olyan anyagot, ami jó lehet babatestnek, szép színűnek tűnik, nem túl sötét, nem túl sárga. Aztán hogy a minősége milyen, nem tudom, csak eszembe jutott, hogy probléma néha, hogy nincs megelelő babatest anyag.
Timke! Nem előre, hanem utólag fizetsz. Tehát megszámolod, hogy a negyedévben mennyi bevételed volt, és csak ez után kell fizetned. Ha nem volt bevételed, akkor nem fizetsz semmit.
Vállalkozóit Neked nem ajánlom, mert a főállású anyaság ott nem mentesít a havi járulékfizetési kötelezettségtől. Vállalkozóként kb 30 ezer forintot havonta akkor is be kell fizetned, ha egy vas jövedelmed sincs. Az adószámos magánszemélynek viszont csak akkor van fizetési kötelezettsége, ha nyeresége volt.
(Ez nagyon nagyvonalú leírás, ennél azért árnyaltabb a helyzet, de azt hiszem, Számodra a lényeget leírtam.)
Na igen, eléggé az, de ez van. Már csak a mi falunkban nem volt csirke, vagy vadháló a környéken a Betlehem körül, de most nálunk is lesz :-(
Elkészültem Máriával, Jézuska is kapott pólyát. még a csizma van hátra a lábára, de majd csak a Józsefével együtt varrom meg. Teszek fel egy csupasz és egy öltözetes képet. Utóbbi a gyermek szobájában készült, az esti elpakolás előtt, elnézést a kupiért, majd lesz rendes is. Akit érdekel esetleg, hogy milyen volt előtte, a blogomon megnézheti, de Ezkriszti már beszúrta korábban.
Én két évvel ezelőtt váltottam ki az adószámot, mint nyugdíjas. Mivel tőlem is távol állnak ezek az ismeretek, elballagtak az APEH ügyfélfogadására és egy nagyon kedves nőnek elmondtam, mi a helyzet, ő meg szépen, érthetően elmagyarázta azokat a dolgokat, amik rám fognak vonatkozni az egész jogszabályhalmazból. Segített kitölteni a papírokat is.
Szerintem megéri a segítségüket kérni, mert ha magad akarnál utánajárni, sokkal több idődbe kerülne kibogozni (és még lehet, hogy nem is sikerül jól), mint az a pár perces várakozás az APEH irodában.