Keresés

Részletes keresés

graphite30 Creative Commons License 2022.10.21 0 1 173

A bankok elsősorban a lakosságtól begyűjtött pénzeket közvetítik a vállalati beruházásokhoz” azt tudja valaki, hogy miért kell ilyen átlátszóan hazudnia?

 

https://www.portfolio.hu/bank/20221021/bankszovetseg-pengeelen-tancolunk-mast-nem-tehetunk-csak-targyalunk-es-ujra-targyalunk-574261

piaci kofa Creative Commons License 2022.10.21 -1 0 172

tesla is piramisjaték vastögbötükkel , musk szerinte tökfej 

graphite30 Creative Commons License 2022.10.20 0 1 171

Nem volt jó ötlet, hogy a jegybank gyakorlatilag megállás nélkül pénzt pumpált a gazdaságba” a bankokba pumpálták, kis része ment a reálgazdaságba.

Előzmény: bankvezér (170)
bankvezér Creative Commons License 2022.10.20 0 0 170
bankvezér Creative Commons License 2022.10.19 -1 1 169

Kifejezetten élmény és feldobja az ember napját, ha Dr. Szabó V. László ügyvéd új posztját olvassa. :)))
Érezhető, hogy az ügyvéd úr  kártérítési ügyekkel foglalkozott korábban.  

 

Dr. Szabó V. László ügyvéd :
Iránymutatás a bírósági tárgyalásokhoz

Nagyon fontos, hogy ha egy ügyvéd és az ügyfele (adós) együtt tudnak működni és egymásnak információkat átadva partnerként harcolnak.

Nagyon fontos a per során az írásbeli dokumentumok lerontása vagyis annak bebizonyítása, hogy az adós nem kapott a szerződésben, kockázatfeltáró nyilatkozatban, ÁSZF-ben, egyéb külön tájékoztatókban megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról.

Sok bank van amelyek nem mennek át a kúriai rostán és már az írásbeli tájékoztatásnál elbuknak.

Vannak azonban olyan bankok amelyeknél ezt nehezebb elérni.

Ekkor az ügyvédnek össze kell szednie minden tudását, a kúriai és az EUB joggyakorlat ismeretével kell lerontani az írásban adott tájékoztatás megfelelőségét.

Van azonban amikor ez is kevés mert ha olyan bíróhoz kerül az ügy aki csak a magyar jogot ismeri el és az uniós joggal nem foglalkozik akkor hiába a legnagyobb felkészültség .

Ezért aztán - ilyen ellenszéllel nehezített ügyekben - taktikát kell váltani és a hangsúlyt át kell helyezni a banki tanúra.

Ugyanis lehet a magyar bíróság akármilyen szemellenzős és elfogult ha a tanú olyan nyilatkozatot tesz amely nekünk megfelelő.

Ehhez szinte élve kell boncolni a tanút a tárgyaláson, pitbullként fogni kell a nyakát , nem szabad neki levegőt hagyni, hol szívélyesen - szinte észrevétlenül -kicsalni belőle a nekünk jó nyilatkozatot, hol pedig előre felépített -lépésről lépésre kidolgozott - stratégiával olyan zsákutcába kényszeríteni amelyben nem is nyilatkozhat másként mint ami nekünk megfelelő.

A kezdeti tapogatózó, látszólag érdektelen kérdésekkel kell a későbbi válaszokat megalapozni amikor a tanú még csak nem is sejti milyen kényszerpályát készítek elő számára.

Becsalom egy utcába amely kijelöli a mozgásteret azért hogy később csak ezen keretek között tudjon nyilatkozni.

Ezek a kérdések nagy dörzsöltséget, tapasztalatot, emberismeretet, lelki állóképességet igényelnek az ügyvédtől.

Amatőr pszichológusnak is kell lenni ezekben a helyzetekben mert azonnal kell tudni reagálni a tanú egyetlen arckifejezésére, egy bizonytalan hanghordozásra, egy ijedt tekintetre, egy hebegésre, dadogásra, bizonytalankodásra.

Azonnal kell tudni reagálni a válaszára is mert egy válasz száz másik kérdést indukál.

Ha jön egy bizonytalan válasz akkor arra rá kell csapni, ki kell vesézni, a mélyére kell ásni százszor visszakérdezni, egészen addig amíg a nekünk jó választ nem halljuk.

Még a bíróval szemben is harcolni kell akkor ha nem engedi feltenni a sokadik kérdést, vagy éppen nem jól jegyzőkönyvezi a válaszokat.

A tanú nem mehet ki úgy a tárgyalóteremből, hogy nem volt ízekre szedve.

Senkit nem érdekel, hogy ő nem emlékszik a konkrét esetre mert az adósok pontosan emlékeznek ő rá és arra amit mondott.

Tehát azokban a perekben ahol látszik, hogy a bíró kétesélyesen ítélheti meg az írásos tájékoztatás tartalmát, vagy figyelmen kívül hagyja az uniós jogot , kőkeményen ki kell csontozni a banki tanút, meg kell őt semmisíteni ha kell lelkileg, erkölcsileg, szakmailag, emberileg.

Ezt el lehet érni csellel, tudással, pszichológiával.

Mindegy mivel csak rontsa le az írásbeli tájékoztatást.

A lényeg ,hogy legyen a jegyzőkönyvben olyan bizonytalan, ellentmondásos nyilatkozat amire akár a fellebbezésben is támaszkodhatunk.

Mert sose feledjük : Lehet az írásbeli tájékoztatás annyira átlátható mint egy üveg nélküli ablak ha azt a szóbeli tájékoztatás lerontja , mert akkor kuka az egész szerződés.

Persze a fentiek csak arra az esetre vonatkoznak ha a folyamatban lévő előzetes döntéshozatali eljárásban nem kerül megállapításra az, hogy a semmis szerződésről már nem kell még egyszer bebizonyítani, hogy semmis mert egyszer már az volt az árfolyamrés miatt és azt nem lehet már soha többé sem meggyógyítani sem 256Ft-os árfolyamon, sem pedig érvényessé nyilvánítással vagyis nem marad más hátra mint elszámolni a feleknek a jegybanki alapkamaton, a jogalap nélküli gazdagodás szabályai szerint.

Ilyen esetben abszolút nem érdekel senkit, hogy megfelelő volt-e a tájékoztatás, vagy mit hord össze a bank ügyvédje vagy a banki alkalmazott.

De amíg ez nem lesz a tarsolyunkban addig kőkeményen bele kell gyömöszölni a tárgyalási jegyzőkönyvekbe az ügyvéd által leamortizált banki tanú hebegését és nyilvánvalóvá kell tenni, hogy olyan tájékoztatást adott amely lerontotta az írásbeli tájékoztatás tartalmát.

Egyszóval a banki tanút a tárgyaláson ki kell fordítani mint a kucsmát.

(Ez a legautentikusabb szakmai megfogalmazás:)

bankvezér Creative Commons License 2022.10.17 -1 0 168

https://hvg.hu/360/20221017_Simor_Andras_Hitelessegi_bukta

 

Simor (Nincs ingyenebéd, csak a bankárok számára!) András korábbi MNB-elnök  nyivákolni kezdett. 

Bár korábban megígérte, hogy nem fog nyivákolni, de megszegte ígéretét, következménye pedig nincs, ha egy bankár ígéretet szeg.

Legfeljebb csak annyi, hogy a társadalom egy részét, vagy egészét kifosztják. 

"„Amit az MNB az elmúlt pár hónapban művelt, az példátlan szakmaiatlanságról, szolgalelkűségről és kapkodásról tanúskodik” – ezzel a szakmai megállapítással indokolta Magyarország jegybankjának volt elnöke, miért érezte úgy, hogy meg kell szegnie egy saját magának tett ígéretet, és el kell mondania véleményét ..."

 

Talán inkább a pénzügyi egyensúlyozás és a  spekulánsok lepattintása az MNB célja. 

Valahogy az az érzésem, hogy a kormány pénzügyi érdekeltségei olyan pozíciót vettek fel, amelyben a forint gyengülése nyereséget hoz számukra. 
A Simor féle spekulánsok pedig nem tudják kivédeni, hogy ne legyen vesztességük. 
Hiszen a spekulánsok arra számítottak majd az MNB "devizát éget el" azaz, a deviza-tartalékából forintot vásárol, hogy ezzel erősítse a forintot. 
A spekulánsok ennek megfelelő pozíciót vettek fel. De nem ez történik, hanem az, hogy a kormány energia-szolgáltatója a szabad piacon forintért devizát vásárol, ezzel tovább gyengítve a forintot. Ugyanakkor az MNB kamatemelései tetszőleges mértékűek és időtartamúak, ezzel rendesen szétzilálják a spekulánsok egységes támadó sorait. 

Mindent összevetve, van okuk a bankároknak a nyivákolásra

Jokki Creative Commons License 2022.10.16 -1 1 167

Tekintve, hogy az államok is a kereskedelmi bakok kezében vannak és úgy ugrálnak, ahogy a bankok fütyülnek, a digitális pénz egy katasztrófa lenne.

Előzmény: graphite30 (163)
bankvezér Creative Commons License 2022.10.15 -1 1 166

Én ezt nem bizalomnak mondanám, hanem inkább kapzsiságnak és butaságnak. 
Emlékeztetek a Dotcom buborék kipukkanására, mely 2001-ben volt, - úgy látszik a botcsinálta spekulánsok  nem tudnak erről, vagy elfelejtették. 
De itt van friss példának a bitcoin, mely harmadára esett vissza, - ez ráadásul nem is 20 éves történet. 

Előzmény: graphite30 (165)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.15 -1 1 165

Pontosan. A befektetők jobban bíznak egy köztudottan piramisjátékban, mint a luxusbankárokban.

Előzmény: bankvezér (164)
bankvezér Creative Commons License 2022.10.15 -1 1 164

A TESLA-val óvatosan. Ha az nem piramisjáték, akkor semmi sem az! 

Előzmény: graphite30 (163)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.15 -1 1 163

Az mindenképpen pozitív fejlemény, hogy a TESLA kapitalizációja nagyobb, mint a teljes európai bankrendszeré. Senki sem bízik már a tolvajokban. Ideje lenne már a digitális jegybankpénznek, amit NEM kereskedelmi bankokon keresztül lehetne elérni.

Előzmény: bankvezér (162)
bankvezér Creative Commons License 2022.10.15 -1 0 162

Miközben a bankárok nyivákolnak, hogy nem foszthatják ki az Orbán alatt eladósodott embereket, azonközben a magyarok elégedettek. 
https://b1.hvgblog.hu/2022/10/14/a-magyarok-elegedettebbek-mint-valaha-allitja-egy-kormanykozeli-kutatointezet/

 

Mészáros elégedettségét megértem, hiszen pár év alatt ő lett a világ leggazdagabb gázszerelője. Akkor is kap milliárdokat, amikor a többi embernek a létfenntartása is bizonytalan.  Miközben mások nyomorognak,  Mészáros minden  használati tárgya  (cipő, nadrág, táska, óra, stb.) milliós értékű  és ráadásként megvásárolta magának a világ legerősebb gyomrú kurváját is.

graphite30 Creative Commons License 2022.10.15 0 3 161

Bajban a bankok. Nőnek az adók, stb.. ezeket harsogja a média. Miközben arról elfelejtik tájékoztatni az embereket, hogy: - A bankok 0.1% kamatot fizetnek a betétekre, miközben az államtól 11% kamatot kapnak” Javítandó 18%-ra a 11%.

bankvezér Creative Commons License 2022.10.14 -1 0 160

https://hvg.hu/elet/20221014_JP_Morgan_Kanye_West_szerzodesbontas

 

"Már a bankja is felszólította Kanye Westet, hogy vigye máshová a pénzét"

 

Magyarország,  az más. Itt nem szólítják fel az embert, hanem egyszerűen ellopják a pénzét.  :))

bankvezér Creative Commons License 2022.10.13 -1 1 159

49:00-tól Matolcsy fizikai fejtegetése.  :))
De Matolcsy azt nem vette figyelembe, hogy még,  a  sertésgondozó intellektuális szintjét is alig elérő Mészáros folyamatosan elszívja a pénzt a gazdaságból.  Valahogy úgy, mint a Kádár-rendszerben, amikor  a vesztességes cégek hiányát a nyereséges cégek nyereségéből fizették, és így, egy idő után minden vállalat vesztességes lett.  :))

Előzmény: graphite30 (157)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.12 -1 1 158

2:08-tól Sunyi bácsi. Elfelejti megemlíteni az államtól kapott 1000 milliárdnyi adófizetői pénzt.

Előzmény: graphite30 (157)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.12 -1 2 157

3 órányi nyivákolás:

 

https://www.youtube.com/watch?v=53T-tV-UW84&t=2932s

 

 

Jokki Creative Commons License 2022.10.11 -1 1 156

Persze, hogy nyivákolnak a bankárok, most hogy már lassan rajtuk is érződni fog az általuk mesterségesen keltett és immáron újfent általuk is kezelhetetlenné dagadó válság, tartják a markukat az újabb állami tíz ezer milliárdokért...

Hogy közben milliók, emberek fáznak és éheznek az őket nem érdekli, nekik jár a megmentés. Ilyenkor nincs piac, nincs az, hogy menjél munkanélküli segélyért meg közmunkáért.... pedig pont nekik nem ártana életükben először hasznos munkát is végezni.

bankvezér Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 155

https://24.hu/belfold/2022/10/11/csaba-laszlo-forint-inflacio-imff-hitel-valsag/

 

Orbán a mostani válságot, - amit részben ő maga csinált, -  arra használja fel, hogy kinyírja az üzleti konkurenciát. Már, amennyire sikerül neki. 
Mivel már a pénzügyi szférában is érdekelt, ( strómanjai bankokat vettek) így az érdekkörén kívül  eső bankokat is nyírja. :)))

bankvezér Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 154

"“Felére esett az OTP árfolyama” Sunyi bácsi megveheti olcsón. "

 

Nem vagyok benne biztos, hogy ez most nagy üzlet. Lehet, hogy még 5 év múlva is 10 ezer forint alatt lesz a részvény. 
Van ugyanis a  " great reset"  ami mindent megváltoztat! 

Előzmény: graphite30 (152)
bankvezér Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 153

De korábban is Mari néni pénzét tették be, csak akkor fizettek neki vagy 5 %-ot. 
Most ráadásul azt is megtehetik a bankok, hogy külföldről hozott  devizát forintra váltanak, -  szerintem csinálják, mert időnként ugrásszerűen erősödik a forint. Aztán a kapott forintot beteszik  az MNB-be 13 %-ra. Majd kivárják, amíg a forint erősödik, ( mert az unió küldi a támogatást) aztán visszaváltják  devizára, - ha nem lenne a kamat miatt több forintjuk, akkor is több devizát tudnának venni, hiszen erősebb a forint, - de ugye még ott a 13 % kamat is. 
Egyébként ilyesmi kifosztás volt Gyurcsány idején, ez is belejátszott abba, hogy El Kúró alatt eladósodtunk, miközben az átlag polgár nem élt lényegesen  jobban. 

Előzmény: graphite30 (151)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.11 -1 1 152

Felére esett az OTP árfolyama” Sunyi bácsi megveheti olcsón.

Előzmény: bankvezér (150)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 151

de a bankok csak 13 % kamatot kaphatnak a forintjukért. ”


Az nem az ő pénzük. Mari néni beteszi a bankba, mert az biztonságos (nem az, a bank bármikor csődbe mehet, 100 ezer euróig az adófizetők állnak jót), Radován ad 0.1% kamatot Mari néninek, majd boldog mosollyal beteszi az MNB-be, ahonnan kap 13% adófizetői pénzt. Látható, hogy az adófizető milyen fontos….

Előzmény: bankvezér (150)
bankvezér Creative Commons License 2022.10.11 -1 1 150

Felére esett az OTP árfolyama,   - nem tudni, hány év múlva  fog visszaemelkedni, - már, ha fog...
A bankok nem tudják kifosztani az Orbán kormányzása alatt eladósodott ügyfeleket, mert Orbán nem hagyja. 
Az infláció  20 % feletti, de a bankok csak 13 % kamatot kaphatnak a forintjukért. 
Úgy néz ki, hogy ez az eladósítási-kifosztási ciklus  elveszett a bankok számára. 
Összevetve a devizakölcsönös csalás óriási nyereségével, ez a mostani ciklus maga a csőd, a bankok számára!

És akkor OMG2 azt írja, hogy : "...bankármyivákolás nincs..."   
 Hahaha!  :DDDD

Előzmény: omg2 (149)
omg2 Creative Commons License 2022.10.10 -2 0 149

nem sikerült

bankármyivákolás nincs , haszontalan cégek vannak akik héderolnak mihasznák és nem jut  eü állátásra 

 

Előzmény: graphite30 (148)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.10 -1 1 148

Meg kellett volna győzzelek?

 

Node, félre a butaságokkal, hiszen itt a bankárok nyivákolása a téma.

Előzmény: omg2 (147)
omg2 Creative Commons License 2022.10.10 -2 0 147

nem túl meggyőző + echte ungarische file

Előzmény: graphite30 (146)
graphite30 Creative Commons License 2022.10.10 -1 0 146
Előzmény: omg2 (145)
omg2 Creative Commons License 2022.10.10 -1 0 145

kérünk kinai képet

Előzmény: graphite30 (143)
omg2 Creative Commons License 2022.10.10 -1 0 144

pedig igen 

Előzmény: graphite30 (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!