Nekem is hasonló a konfig, i7 11gen, 32gb ram, asus tuf z590lap, samsung 980pro ssd, geforce rtx3060ti. Nekem hivatalos win10-em van, azt frissíteném majd 11-re. A win10 telepítés előtt nem állítottam be a secure bootot, az is lehet gond, miután tüzetesebben utánaolvastam. Nem raktam még össze nulláról gépet, ezért nem tudtam, hogy ezt telepítés előtt át kellene állítani. Most kérdéses hogy a mediacreationtool-al készített telepítő pendrive-al meg tudom e oldani, vagy nekem is a rufus-szal kell készítenem telepítőt.
Egy ismerős új gépére (grafikai célra, elég erős rendszer - legújabb i7, 32GB RAM, Samsung NVMe SSD, ASUS ROG Strix alaplap, stb.) kellett telepítenem hivatalosan vásárolt Windows 11 rendszert. Az is morgott valamiért, miközben elvileg minden stimmelt. A végén a Rufus-szal készítettem olyan verziót, ami átugorja a tesztelős részt és működött rendben.
Sziasztok, a laptopomat már hetek óta frissítettem win11-re minden probléma nélkül. Viszont összeraktam egy új gamer PC-t, feltelepítettem rá a win10-et és a vizsgálat azt állapította meg, hogy a gép nem felel meg a win11 követelményeinek, mivel a biosban kivan kapcsolva a biztonságos rendszerindítás. Ha bekapcsolom a biztonságos rendszerindítást a biosban, úgy ahogy a win11 kéri, akkor az SSD-ről nem tud bebootolni. 2db m.2-es SSD van a gépben, az egyik, amin a win10 van, 500gb-os 4gen-es PCIe, amit az alaplap, processzor kombó is támogat. A laptopomban is m.2-es SSD-n van a rendszer, de az tökéletesen működik. Erre van valami megoldás esetleg? Bár nem ragaszkodok egyenlőre a win11-hez, csak zavar hogy egy nem túl olcsó, új gépre nem lehet feltelepíteni.
8 GB RAMot kapott, képernyőnél a 3d és 256 MB RAM, nem túl izmos a gépem, így processzorbeállításnál a maximumot (Intel(R) Core(TM) i5-2390T CPU @ 2.70GHz )
Virtualboxban telepítettem. Alapból nem ment fel, kevés ez a gép nekem hibaüzenettel. Létező Win 10 alól települt. A telepített programokat viszont nem tartotta meg, de a fájlokat igen (lehet én rontottam el valamit... már félálomban voltam).