Biztos, hogy előrelépünk majd, kérdés, hogy mikortól és milyen mértékben. Háfrát vehetjük talán a legtehetségesebb fiatalnak aki kijött jó ideje az utánpótlásképzésből. Ideálisnak mondató az a pálya amit elé raktak. MTK, majd Fradi. Bl csapatban edződhetett, talán egy szezon kivételével szét sem lett hajtva, szerencsére elkerülték a sérülések. Megkapott mindent, támogatást, játékidőt, stb. Látjuk, hogy most hol tart. Nem sok fiatalnak lesz ilyen lehetősére a fejlődésre. Győrbe egy sem fér oda. Hozzánk a Fradiba is egyre nehezebb bekerülni és talán a koncepció is változik.
A 25-30 éves generációban hiányzó nemzetközi szintű rutinos belső játékosok lesz most a fő ok, hogy nem fogunk előbbre lépni az elkövetkező 3 évben. Persze egy jó szövetségi kapitány az ilyen alapanyagból is tudna élvezhetőt kihozni!
Abban egyetértek, hogy 4 egymás utáni (és még várhatóan ezek utániak) jó UP évfolyamoknak lesz hatása a válogatottunk szerepelésére, de a rutin szerepének a fontossága ezt a nem Párizsra fogja megmutatni, ott csak egy horvátok, spanyolok, lengyelek stb csapatokhoz hasonló meglepetésként kerülnénk a legjobb négybe.
Alapvetően igazad van, valahol a 6-8 hely között lenne a magyar válogatott reális helye a női kézilabdában, viszont az elmúlt években rendszeresen nem jutott legjobb 8 közé a csapat. Azt is hozzá kell tenni, hogy a világversenyeken rendre van 1-1 csapat, aki erőn felül teljesít - a magyar utoljára 2013ban KEB-bel. Korábban a lengyelek, az olimpián a svédek, 2 évvel ezelőtt a spanyolok vagy tavaly a horvátok példája bizonyítja, hogy igenis lehet négybe jutni világversenyen úgy, hogy erőviszonyok alapján nem oda való az adott válogatott. Most Magyarországnak 4 nagyon erős generációja jön ki az UP ból a 1998-2006 között születettek között. Az csalódás lenne, ha ez nem lenne elég arra, hogy előrelépjen a válogatott.
Ha az UP sikerekről ki is mondható, hogy a 2018-as UP arany csapattól tapasztalt nyomán, azt, hogy egy sikeres UP évfolyamból legtöbbször 1-2 és néha három játékos válik válogatott szintűvé (A norvégoké egy kivétel volt 2009-ből) és ezt tudva Párizsban is csak hatalmas szerencse faktorral kerülhetnénk a legjobb négybe és inkább Párizs után fogunk tényezővé válni. Két éve volt még egy várakozás Párizzsal kapcsolatban (Hogy addigra bekerülünk az élvonal legjobb négy csapatába), de a rutin szerepének a felismerése ezt inkább csak a szerencse faktor véletleneként mutatja.
Azt kell mondanom ,hogy te és mások is vakon vagytok a női kéziben. A magyar csapatok hazai és nemzetközi sikerei a külföldi játékosainak köszönhető van ahol teljes mértékben, van ahol nagy részben. Erősen túlértékelitek a játékosainkat sajnos. Nincs egy klasszishoz akár csak közel lévő játékosunk a kulcsposztokon. Ez a 7. hely igen is vállalható és reális. Le kell venni a rózsaszín szemüveget, mert sajnos ennyit tudunk. Értem én hogy minden magyar szar aki a magyar kéziben dolgozik, de ettől még nem lesznek jobbak a játékosaink és jöhet ide külföldi edző is, akkor is ennyit tudnak a játékosaink.
Maradjunk annyiban, hogy ezt a híg f..t senkinek nem érdeke felrobbantani, mindenki jól él belőle, Elek és barátai, a számtalan MKSZ alelnök, NEKA, a Mocsai-Hajdu félék...stb. Akik meg kívülről bírálni merészelnek azok kikerülnek a körből, sértődötten reagálnak, meg jön egy újabb nyilatkozat.:))
Golovin bele idomult, így jöhet. A kérdés az, hogy ezek után, mikor a legkevésbé sem tiszta a légkör, hogyan lehet sikeres? Szerintem sehogy! Ettől még az oroszoknál is jobban járna.:)
Na, végre engem is utolért a sorsom, a nagy mágustól megkaptam a magamét, de még akár büszke is lehetek magamra, sőt az is vagyok! Amúgy meg ki vagy te, hogy azt hiszed, csak te érthetsz és értesz a kezilabdához? Ez egy fórum és nem egy tudomanyos szaklap, ide még te melletted írhatnak a magamfajta lelkes fotelszurkerek is, akár a világ legnagyobb hülyeségeit is. Ahogy olvasom a hozzászólásaidat, te benne vagy nyakig a magyar kézilabdában, nem tudom milyen minőségben, lehet rosszul gondolom, de lehet anyagi és vagy másmilyen érdekek mentén írsz le te is unos untalan ugyanazt mantrázva dolgokat, szóval én tisztelem a tapasztalatodat és a tudásodat, de nem tartalak független szakértőnek, es szerénység, ez hiányzik belőled, ja meg még egy dolog, a hiba!
Végül is, ha ez így rendben van szerinted, akkor ezzel nem csinálsz mást mint elfogadhatónak tartod a középszert,a tutista, lusta lingyilangyi hozzaallast es egy követ fújsz a bandával...
Az MKSz vezetőség és Pálinger bebetonozását sem veszem teljesen biztosra. Az első interjúk az ilyen világversenyek után mindig pozitívak a szövetség részéről és a szereplők részéről is. (Kivétel persze ha óriási betli volt az esemény, de erről most szó nincs.) Nem az egy héttel utáni interjúkból kell kiindulni. Ha lesz átalakítás vagy 'személyek átcsoportosítása' az elnökségben az majd október--novemberben lesz, előbb nem.
A lényeg most amúgyis az h ki lesz a következő szövetségi kapitány. EG nem marad, úgyhogy ez most hamar eldől majd. Ezzel máris teljesük a kritikusok egyik kívánsága: EG nem lesz szövetségi kapitány.
Ezek után mi ez a világvége hangulat...? Vagy itt néhányan hőbörögnek csak a hőbörgés kedvéért....?:O
“Ez a cikk olyan mintha ő maga írta volna, teljesen reflektál a mai közéletben dívó felszopós interjúkra, mint a péntekiek a kossuthon... Sehol egy kellemetlen kérdés, csak az, hogy a végére mekkora királyokká váltunk. Idáig hallatszottak a szövetségi vállakról lehulló kövek, durrantak a pezsgők, meg lett mentve a seggünk, mehet tovább a langyisemmi, Gabika érdemei elismerése mellett mehet vissza a fradiba.
Hányok.”
Tökéletesen összefoglaltad, végszónak is jó, és ezzel minden megy tovább. Nagyon szurkoltam, de ahogy valaki már korábban is leírta, ezzel a szerencsés továbbjutással az lesz a baj, hogy a számonkérés megint elmarad. Az Elek-Pálinger félék továbbra is be lesznek betonozva és a rengeteg pénzből vett híg sz.r meg folytatódik tovább, amit ők sikernek propagálnak.A vizsgálat máris lezárult, felejtsük el? El sem kezdődött....:))
Ugyan már, ez a háromnaponként megismételt hőbörgés az országról meg arról h állítólag nem volt küzdés csak az utolsó meccsen meg h az oroszok elleni meccs nem vállalható meg h senki nem motivált a magyar női kéziben csak a pénzt akarja, ez is unalmas felettébb.... Kölcsönösen hergeli itt magát három-négy fószer akik jobb lenne ha valami más időtöltés után néznének.
A helyzet az:
--a franciák elleni meccs teljesen vállalható
--az oroszok elleni meccsen a támadójáték teljesen vállalható
--a spanyolok elleni meccs teljesen vállalható
--a svédek elleni meccs teljesen vállalható
--a norgék elleni meccs teljesen vállalható.
A keret összeállításánál Kovács Anna kimaradása és Kiss Niki beválogatása, illetve ha kivittük kispadoztatása nem vállalható. Ennyi.
És még egy: a te stílusod is lehetne civilizáltabb, attól nem lesz okosabb amit írsz h úgy káromkodsz benne mintha kocsmában lennél.
Tényleg mit gondolnak a vitatársak, hogy gyóntató papnak kellene képzelnie a nyilvánosságot és elregélni az általa utólag is látott hibákat az összeállítástól a meccsek vezetéséig. A brazilokkal történt két edzőmeccs is vajon az egyedüli sara, azt sem tudjuk? Egyébként Eleknek baromi szerencséje volt a hetedik hellyel, mert a főnökök (az MKSZ vezetői ) kiírását teljesítette, továbbjutott. Az, hogy 1 meccsel többet nyerhettünk egy 1-2 fővel eltérő kerettel a selejtezőben és akár a bronzért küzdöthettünk volna az már csak a volna kategória és mi látjuk, hogy összejöhetett volna a bővebb magyar játékosokból.
Ez a baj ezzel az országgal, hogy már a szükséges mininum a természetes, az már teljesen oké. Az élet számos területén még esetleg ez rendben lehetne, de ez olimpia, a versenysport csúcsa, hogy lenne már elég. Ez a cikk olyan mintha ő maga írta volna, teljesen reflektál a mai közéletben dívó felszopós interjúkra, mint a péntekiek a kossuthon... Sehol egy kellemetlen kérdés, csak az, hogy a végére mekkora királyokká váltunk. Idáig hallatszottak a szövetségi vállakról lehulló kövek, durrantak a pezsgők, meg lett mentve a seggünk, mehet tovább a langyisemmi, Gabika érdemei elismerése mellett mehet vissza a fradiba.
Vállalható vagy nem vállalható, nem teljesen mindegy? Attól, hogy itt ezerszer elmondjátok, nem változik semmi. Csak magatokat húzzátok le, ha még sokáig folytatjátok. Nem lesz itt senki számon kérve. Törődjetek bele. Vagy mit vártok? Hamut szór a fejére, szembe köpi magát, és elmormolja, hogy minden az én vétkem ... . Jön az új kapitány. Tiszta lappal indul. Az almanachba pedig a 7. hely lesz bevésve, semmi más. ...és idővel, a 13 évnyi olimpiai távollét után ezt sikernek fogják elkönyvelni. Ennyi.
Bocsánat, de mi a f...nét mondjon? Hullajtson hamut a fejére, Kiss Nikiért a legnagyobb hibájáért? Szerintem, így is vállalható nyilatkozat volt. Nem kente a dolgokat Misi és Zizi kiválására, de azért nem totál szégyennel kellett hazajönnie.
A fórumozók többsége nem csevegni akar általánosságban, hanem valamivel kapcsolatban ír. Ami általában aktuális, vagy kapcsolódik aktualitáshoz.
Az hogy Planéta jobb lenne-e középső védőnek az olimpián szereplőknél, az nagyon is idetartozik.
Hogy Kovács Anna kell-e, és milyen játékos, az is az olimpiához kapcsolódik. Nagyon is, sajnos.
Ha esetleg valami csak távolról kapcsolódik ide, de érdekli a társaságot, és mivel olimpia van, senki nem tekereg sűrűn más oldalakon, jobb, ha itt beszéljük meg.
És egyáltalán, mi a faszt vered magad?! Illeszkedj be ebbe a csoportba (már majdnem közösséget írtam, kezdek saját hatásom alá kerülni...).
Nincs igazad, és még kötözködsz is! (Szóval nem lehet nehéz a beilleszkedés...) Már csak a házmesterségről kellene lemondanod...
A brazil meccset eltoltuk nagyon. A többi teljesen vállalható volt. Egy brutális csoportban végeztünk a negyedik helyen, megérdemelten. A legjobb négy közé jutásért játszott 4 meccs közül a miénk a norvégokkal volt a legszínvonalasabb és legszorosabb. Úgy néz ki, hogy találtunk két fiatalt Bordás és Vámos személyében akikre hosszú távon lehet számítani majd. Nem mondom , hogy Elek tökéleteset alkotott az olimpián, de a maximum közeli helyzetet kihozta belőle. Az a boszorkányüldözés ami ellene folyik az sok. Ne legyen igazam, de a következő kapitánynak sem lesz könnyebb dolga és nehéz lesz előrelépni és még a visszalépés is benne van.
nem tudom, ez téged miért zavar. ugord át. a másik, hogy én anno többször írtam a társalgóba, de ritkán jött reakció. a harmadik az, hogy te is írtál egy csomó offtopik hozzászólást, pl a vírushelyzetről értekeztél rendszeresen, engem pl az zavart, de nem igazán vetted figyelembe a kérésem, akkor én miért vegyem a tiédet? de egyébként lassan kimúlik a topik, miután valaki megnyitja a vb-topikot, gondolom.
Nem vagyok moderátor, csak rühellem a handball.hu-s stílust, hogy mindenki oda ír, ahova gondolja és olyan témában, ami az eszébe jut, ami szembe megy a mindenki által vállalt és elfogadott fórumszabályzattal. általános nöikézis csevegésre ott van a Kézilabda társal´gó, de ahogy látom, falrahányt borsó, bár felfogni nem tudom, mi a jó abban, hogy nem oda írtok, ahova téma szerint kellene.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy decemberre milyen keret alakul ki.
Nagy kérdés számomra, hogy Szucsánszki Zitára és Kovacsics Anikóra mennyi kihagyás vár. Ha felépül, Zizi vállal-e még világversenyt? Misi rásérült a vállára... :( Szerintem beletelik egy időbe, míg azt sikerül biztonságban felépíteni.
Szívemből szóltál. A röhejes helyesírási hibákban is élen jár a handball-expert (vagy mi a nevük...). A podcast, amit csinálnak, szerintem hallgathatatlan, semmi újat nem mondanak benne. Persze olyan nagyra vannak magukkal mindannyian. :D
Ebből is látszik, hogy nem lesz egyszerű 8-ban lenni, de igazából ezen a VB-n a csapatépítésen lesz a hangsúly, hogy a jövő évi EB-n dobbantani lehessen, ráadásul az már Párizs szempontjából is számít (6-7-be be kellene férni)
Horvát, Magyar, Tunézia, amerika 3., ezzel ellennénk. A másikban meg Spanyol, Ausztria, Kamerum, ázsia 4., ezt el lehetne vinni első helyig, ekkor már az első nyolcban lennénk.
Ugyanaz, mint a férfiaknál. 4-es csoport, továbbjutó 3-ból 2 csoport továbbjutóiból 6 csapatos középdöntő. 4 ilyenből pedig csoport 1-2 megy a 8ba.
Mivel mi nem vagyunk a 8 első kalaposban, így valakit onnan vagy a csoportból vagy az águnkról meg kellene előznünk, ezért jó lenne, ha mondjuk nem francia, norvég, dán trióból kettő lenne az águnkon, vagy a 2. kalapból még a svédek.
1. kalap: Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Franciaország, Horvátország, Dánia, Orosz csapat, Németország 2. kalap: Montenegró, MAGYARORSZÁG, Svédország, ázsiai kvalifikáció első számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció második számú továbbjutója, Románia, Szerbia, Ausztria 3. kalap: Angola, közép- és dél-amerikai kvalifikáció első számú továbbjutója, közép- és dél-amerikai kvalifikáció második számú továbbjutója, Kamerun, Csehország, Tunézia, észak-amerikai kvalifikáció első számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció harmadik számú továbbjutója 4. kalap: ázsiai kvalifikáció negyedik számú továbbjutója, szabadkártyás ország, Szlovénia, ázsiai kvalifikáció ötödik számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció hatodik számú továbbjutója, Kongó, közép- és dél-amerikai kvalifikáció harmadik számú továbbjutója, szabadkártyás ország
A szabadkártyát a lengyelek és a szlovákok (?) kapták.
Ugye a férfi VB-n a németeket kaptuk el az első kalapból és tudtunk a 8-ig menni utána.
Én bevallom, hogy nem olvastam végig, ez még az én ízlésemnek is nagyon hosszú, ráadásul tartalmilag és stilisztikailag is egy katyvasz.
Egyébként a hatosfal blogot, meg az "experteket" és társaikat eleve nem éri meg hallgatni, olvasni, összehordanak hetet-havat, az biztos, hogy a tudáshiány nem zavarja őket a véleményalkotásban...