A tekintélyes és tiszteletreméltó Professzor Úr megosztotta elemzését az átigazolásról:
"Azért most szólalok meg, mert utólag mindenki lehet okos. Szoboszlai akkorát fog bukni a Premier League-ben, mint Rottenbiller. Sem emberileg, sem szakmailag nem fog megfelelni a világ legerősebb bajnoksága követelményeinek. Az pedig elképesztő devalválódása a futballpiacnak, hogy ezért az emberért 70 milliót fizetnek, amikor Détárinak a bokájáig sem ér, de még a fénykorának éveiben játszó Dzsudzsákhoz sem mérhető klasszisban. Vigyázzunk, nem Dominik ellen szurkolok, csak nem kicsit értek ehhez a sportághoz (is). Egy sérülés is befigyelhet abban a közegben, amit természetesen nem kívánok neki, de sanszos, mert PL-ben még egy Brighton ellen is vért kell izzadni, a védők meg nem fogják kímélni. Szoboszlai esetében most történik meg az, ami korábban sokakkal, hogy túl kerül a képességei szintjén. Maradnia kellett volna Németországban, a logikus folytatás a Bayern lenne. Angliában hamar kikerülhet a kezdőből és az nem jó a magyar válogatottnak. Sajnálom, ha igaz a hír, túl nagy ugrás ez, Németh tehetségesebb volt Szoboszlainál, és neki sem sikerült. Szabadrúgásokból nem lehet Angliában, egyéb képességekben viszont Szoboszlai nem klasszis"
”Ellenérveim nagyon nincsenek. Talán az, hogyha jobb oldali belső középpályást fog játszani, akkor nem vagyok biztos abban, hogyan fog működni majd Trent Alexander-Arnoddal és Mohamed Szalah-val a jobb oldalon, de ezt majd Kloppnak kell eldöntenie. Ha sikeresen össze tudja hangolni őket, akkor ebben a hármasban azért nagy potenciál van. Főként ha ki tudják domborítani egymás erényeit.
Bocsák Bence”
Szoboszlai azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak jól lát a pályán, de önzetlen csapatjátékos is! Ezért aztán az eddig is nehezen tartható Szalah lehetőségei hatványozódnak!
Nem vitatom.( valahol írtam, hogy az Nkunku még a legelfogadhatóbb)
De az is tény, hogy kevés irányító kerül ki közülük pl a bundás ligába. Egy jó irányító – szerintem – egyrészt lát a pályán, másrészt nincs híján az objektív helyzetértékelésnek, kellően önzetlen és persze nélkülözhetetlenek a testi adottságok.
Egyedül nem megy! Még az Nkunkunak sem. Mert ez csapatjáték, ahol pedig pótolhatatlan az irányítás. A többi meg valahogy majdcsak megoldódik!
Persze, de a NU jobb csapat és a közeljövőben valószínűleg csak még jobb lesz és a bajnokság is sokkal erősebb. Továbbá a hirek szerint most szeretnék őt, lehet egy év múlva már el lesz vele késve, ha most nem megy, mert nélküle építik fel a középpályát. Átigazolni akkor lehet, ha van megfelelő ajánlat, máskor nehezen és nem optimálisan.
Mint azt már korábban is írtam, szerintem még egy szezon beleerősíthetné az angol bajnokság keményebb világába! Mert az bizony igen kemény. Sőt!
A kivásárlási ára felmenne száz fölé és a fizuja is a duplájára! Szerintem. Bár én földhözragadt vagyok, ezért tehát ezen a szinten a különbségeket már képtelen vagyok értékelni.
Hogy pedig ma mit játszott? Én úgy láttam, hogy az első öt percben játékban volt, aztán a perifériára került. Részint a frankfurtiak jól zártak, másrész a saját társai jóvoltából is! Nem volt játékban.
Pedig a néhány hozzákerült labdát ügyesen megjátszotta.
A második félidőben már jobb volt a csapatjáték és az akciók is látványosak voltak.
Véleményem szerint a Szoboszlai és az Nkunku nélkül komoly bajba kerül a Lipcse! Werner, Poulsen, Silva? Hááát?
Van mellette érv, de azt én kicsit felesleges stagnálásnak érezném. Menjen a legjobb bajnokságba, BL csapatba, amely előtt most úgy tűnik, nagyszerű évek állhatnak. Készen áll rá.
”Ez nem volt szép meccs, de legalább izgalmas... Nkunku mi a faszért nem adja oda a szabadrúgást Dominiknak... na mindegy”
A feketék döntő többsége istenáldotta tehetség. Káprázatosak a testi adottságaik, zseniálisan cseleznek, és nagyon akarnak. De sajnos nyaktól felfelé jobbára nullák! Agyatlanok! És ennek a következménye az önmegvalósítás mindenek felett! Bár az Nkunku még a jobbik eresztés.
És persze mindez csak az afrikaiakra vonatkozik, mert a délamerikaiak egy egészen más világ!
És az az évi tíz milla fizu + az egyebek bizony igen csábító, még akkor is, ha ott az adó, de az ember gyarló.
Sajnos ott vannak a közelmúlt példái – bár nincs jogom megköpködni érte őket – a Détári és a Dzsudzsák. Még legalább egy év türelem és mindent megkaphattak volna.
De azonnal akartak! Sokkal többet! És aztán meg a semmit….
Ami persze így nem igaz, de szerintem többre voltak hivatottak!
Persze ostobaság lenne károgni, meg temetni a Szoboszlait! De szerintem neki lehetne feljebb! Sokkal feljebb! Mert az csak jót tenne a magyar focinak is!
Pár napja írtam – és remélem, hogy nem tűnök elfogultnak – hogy irányító nélkül nem túl acélos a Lipcse! A fekák rendkívül gyorsak és ügyesek, nagyon tehetségesek, de irányítás nélkül nullák. Nincs bennük empátia, és sajnos egoisták, vagy inkább agyatlanok!
Ha pedig a Szoboszlait elengedik, is akkor megroppan a csapat.
Szerintem mind a Lipcsének, mind a Szoboszlainak kellene még egy év! Persze az a döntő, hogy mit akar a Dominik! Van e még türelme? Mert még egy év avval járna, hogy minden téren megerősödne és istenkirályként válogathatna a kérők között!