Érdemes visszakeresni a 2019-es VB topicjat. Nem hittem volna akkor (+Laci visszavonulasa, plusz a tavalyi EB 2019 nyári sorsolása) után, hogy itt tartunk két év múlva.
Ez a VB és az utolsó meccs is nagyon rendben volt.
Picit előreléptünk tavalyhoz képest, hiszen szélesebb volt a keret. A négyhez az kell, hogy a perememberek felnőjenek, mégegy kapus ha Miklernek nem megy, Lékai mögé egy irányító aki 15-20 percig helyettesíti őt. Egy kicsivel jobb Ancsin, valamint hogy Szita, Máté még fejlődjön tovább.
Amúgy ma a kapitányok azért nem teljesen jól meccseltek. Amikor az első félidőben közepén megakadtunk és feljöttek a franciák, nem értettem, hogy miért nem kérnek időt? A nagy előnyünknél meg cserélhettek volna egy kicsit bátrabban pl Győrit vagy Baloghot. Várható volt, hogy egy ilyen francia védekezésnél a darabosabb emberek mint Bodó vagy Ancsin nem lesznek túl jók. Minden hibából lehet okulni, bár utólag dumálni könnyű.
Hát nem tudom, szerintem most pont nem érdemes szidni.
Mert hogy itt picsogunk az irányítóposzton, de ami igazán tuti volt és még szó sem esett róla az a védekezés. Az elején a franciák azt se tudták hol vannak. Roli nem azért fogott annyi átlövést is, mert hirtelen az is elkezdett neki menni, hanem mert elég bamba kis lövésekbe kényszerítettük őket.
Ha egy kicsit több szerencsénk van és nem a kezükbe pattan minden vissza, akkor még nagyobb is lehetett volna az előny.
Persze aztán elkezdtünk hibázni támadásban (meg ők is elég jól tolták azért a védekezést) és jöttek az indításgólok.
De amúgy az egész vébén überfrankó volt a védekezés, gyakorlatilag minden meccset azzal nyertünk meg. Mindig volt olyan periódus, amikor percekig semmit se tudtak kezdeni velünk. Sípos is remek volt, de Bánhidi is. A vébé előtt azt mondtam volna, hogy nem ő a világ legjobb beállója, mert csak támadásban a legjobb, de annyit fejlődött ebben is, hogy komplexen simán az most már. (senki sem jobb annyival védekezésben, mint amennyivel ő jobb bárkinél támadásban)
Basszus, most nézem, Balogh még csak 31 éves, hogy ereszthetett le ennyire? Emlékszem, olyan BL-meccsei is voltak, amikor külön őrzőt kapott, annyira jó volt.
Azt sem igazán értem, miért nem védekezik, illetve értem, hogy korábban sem, de talán rá kellett volna szorítani, a tömege megvan hozzá...
Csaszival szerintem marhára nem beszélték meg, emlékeim szerint épp előtte született gyereke, rohant a válogatotthoz, majd kapott meccsenként kb 5 percet.
Elég fura volt, na mindegy, a Csoknyai-időszak szerencsére már a múlt...
Zsoltinak szerintem lefőtt a kávé. Már a Tatabányában is szar újabban, max akkor van esélye keretben lenni, ha a Máthé-Ancsin-Ilics trióból valaki sérült. Ancsin nem is támadásban kell ám, hanem védekezésben, most is sokszor ő tolta Máthé helyett, aki azért lássuk be azon túl, hogy remekül lőtt elöl, hátul igen könnyen le egy-egyezték sokszor.
Nem tudom, mi volt a háttérben, de 5 percre beküldöm, aztán leültetem jellegű dolgot egy Császár Gáborral nem lehet megcsinálni. Egy 20 éves játékosnál se szerencsés, de ott még azt mondom, fogadja el.
Ha nem bíznak benne, korrektebb kihagyni.
Egyébként nálam Zsolti mostani esete is a határon volt, őt is otthon kellett volna hagyni, ha ennyire nem játszatták, kicsit méltatlan dolog volt ez vele szemben, szerencsére úgy tűnik, nem vette zokon.
(Illetve jöttek az eredmények, ilyenkor nem elegáns morogni, ha nem játszol.)
Két éve a vébén részt vett a felkészülésben előtte, aztán nem nagyon játszott és végül hazaküldték. Ezen berágott. Igaziból nem tudom mi volt a cicaharc valós oka, de az még ugye a Csoki korszakban volt, talán akár lehetne is most reaktiválni, de szerintem nincs értelme. Max peremszerepe lett volna megint Lékai mögött.
Teljesen rendben van, hogy nem is hívták, abszolút benne volt, hogy a fiatalok meg tudják oldani. (szerintem nem is jött volna, mert eléggé sértett hangú interjúkat adott utána)
Nekem mindegy, hány éves, felőlem 43 évesen is jöhetne, ha jó lenne, Perez is jó volt még 40 évesen is a 20 percére.
Csaszi elég lassúnak tűnt, amikor legutóbb válogatottban volt, illetve nem kapott bizalmat, szinte semmit, méltatlan helyzetbe került, így elment a kedve az egésztől (amit megértek).
Rutinos játékos már nem nagyon fog visszatérni, illetve Baloghot meglátjuk, mert most csak epizodista volt. Benne még talán van egy come back, mert Ancsin a fontos meccseken szerintem nem volt kiemelkedő. A Bodó-Ancsin lövőpár egymást lőtte bokán a végén, ez kicsit a korábbi, Chemáék előtti világversenyeket juttatta eszembe, és ez nem volt jó érzés...
Amúgy ha még egy pici negatívumot kellene megemlítenem, azok a szerintem felesleges honosítások lennének, nem érzem úgy, hogy ezek a fiúk igazolták volna, hogy jobbak lennének a magyar származású poszttársaiknál, akik szóba jöhetnek.
No de ennyit a negatívumokról, mert összességében jóval több a pozitívum...
Ember lett volna rá, csak idő nem, mert azt Hanusz kapta, és nem az én "kettős mércém" miatt, hanem a kapitányok, a tapasztalatukkal és a szakértelmükkel, így látták jónak.
Hát te magad vallottad be, hogy nem emlékszel milyen meccsen láttad.
De egyébként meg magad írtad, hogy nem számít nála a spanyol meccs teljesítménye, mert az csak edzőmeccs volt. legalább saját magad ne hazudtold meg:))
De téma lezárva részemről, nincs már ezen mit ragozni.
Viccet félretéve, honnan a faszból tudod, hogy én milyen meccseket láttam az elmúlt években?!
Győrit egy egész világverseny alapján véleményeztem. Hanuszt is egy világverseny alapján jellemeztem, nincs semmi kettős mérce: azt írtam, csalódás, tévedtem, ő a férfi Klujber (eddig).