Keresés

Részletes keresés

Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.05.13 -2 0 408

Küprosz - ... érteni vélem...

Előzmény: varhonita (405)
Airbag. Creative Commons License 2021.05.13 -1 0 407

nyomtatvány boltban kapható..

Előzmény: vélemény (404)
adridada Creative Commons License 2021.05.13 -1 0 406

A Megyei Oltóközpontokban/ahol az utazási oltásokat adják/ biztos lehet venni. Hogy utólag beírják-e azt nem tudom. Nekünk azt mondták, hogy jó hogy vittük, mert utólag nem írják be. De szerintem erről sincs egységes álláspont, lehet hogy van olyan ahol beírják.

Előzmény: varhonita (405)
varhonita Creative Commons License 2021.05.13 -1 1 405

Igen, 10 ezer éve még hungárok lakták, a piros kő országa volt.

Kő-piros, ebből romlott Kűpiroszra, majd lerövidült Küproszra,)

Előzmény: Torlonia Pyrandus (403)
vélemény Creative Commons License 2021.05.13 -1 0 404

Hogyan lehet ezt a Nemzetközi Oltási Igazolványt kiváltani?

Előzmény: adridada (400)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.05.13 -3 0 403

Küprosz?

Előzmény: varhonita (398)
pannn Creative Commons License 2021.05.13 -1 0 402

Szerintem el fogják fogadni. Én mindenesetre ma beírattam.

Flower2000 Creative Commons License 2021.05.13 -1 0 401

Még össze vissza van, nincs egységes szabályozás és az is naponta változik.

adridada Creative Commons License 2021.05.13 -1 0 400

Ha a két oltást én beírattam a sárga nemzetközi oltási könyvben, ezt elfogadják olyan országokban, ahova oltással beengednek és nincs megállapodás a védettségi igazolványok elfogadásáról?

varhonita Creative Commons License 2021.05.11 -4 1 399

Közjegyzőt, meg két hiteles tanút nem kell vinni?

Előzmény: onlyread (397)
varhonita Creative Commons License 2021.05.11 -1 1 398

Miután beszkenneltem a magyar oltási igazolványt a CyprusFlightPass nyomtatványba, a holnapi bécsi induláshoz ezt adta ki; 

CLEARANCE TO FLY... 

onlyread Creative Commons License 2021.05.11 -1 2 397

Elkerülve a félretájékoztatást, szeretném javítani magam. Némileg zavaros, de a KSZ honlapjáról kisilabizálható a Szlovéniára vonatkozó szabályozás:

Karanténkötelezettség és negatív teszt bemutatása nélkül léphetnek be Szlovéniába azok, akik igazolni tudják, hogy megkapták: 

• a BioNTech/Pfizer oltóanyag második adagját és azóta eltelt legalább hét naptári nap
  • a Moderna oltóanyag második adagját és azóta eltelt legalább tizennégy naptári nap
  • a Szputnyik V oltóanyag második adagját és azóta eltelt legalább tizennégy naptári nap
  • a CoronaVac oltóanyag második adagját és azóta eltelt legalább tizennégy naptári nap
  • a Sinopharm oltóanyag második adagját és azóta eltelt legalább tizennégy naptári nap
  • a Janssen (Johnson&Johnson) oltóanyagot és azóta eltelt legalább tizennégy naptári nap
  • a Vaxzevria (AstraZeneca) és Covishield oltóanyagok első adagját és azóta eltelt legalább huszonegy naptári nap
Előzmény: Törölt nick (394)
COOP Creative Commons License 2021.05.10 -1 0 396

Horvátországba belépésnél is kérik mindkét igazolást.

Előzmény: onlyread (393)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 -2 0 394

Sejthető volt, hogy lesznek súrlódások.

Nejem figyelmeztetett, hogy az oltási papírra vigyázzak mert olvasta valahol, hogy kellhet. Én meg néztem rá értetlenül.

Ezek szerint van rés a pajzson, és ezen infók nem véletlenül keringenek.

Esetleg ha tudná, hogy ezek a bilaterális egyezmények hol érhetők el a NETen, esetleg több nyelven is az sokat segíthetne.

Előzmény: onlyread (393)
onlyread Creative Commons License 2021.05.10 -1 2 393

Ha valakit esetleg érdekel egy szlovéniai tapasztalat. Ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy máskor, mással ugyanez történik:

"A szlovén határon nem az igazolványt kérték, hanem az igazoló papírt, amin azt ellenőrizték, hogy megkaptad-e a második oltást és utána mennyi idő telt el. (Szombaton voltak a fiamék.)"

A dolog abból a szempontból érdekes, hogy némileg ellentmond a Konzuli Szolgálat honlapján található információnak: 

2021. 05. 01-től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Szlovéniába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány).  

Valamint felveti a kérdést, hogy a szlovén határon a második oltástól számított hányadik napon engednek át... És mi történik, ha megpróbál az ember a két ország közötti megállapodásra hivatkozni... És ha nem sikerül, akkor hogyan tovább...

varhonita Creative Commons License 2021.05.10 -3 1 392

Május 10-e után Ciprus korlátozások nélkül nyitva áll a Covid-19 ellen teljesen beoltott személyek előtt. A mentesség az EU-tagállamokra, az Európai Gazdasági Térségre vonatkozik, ide értve Norvégiát, Izlandot; továbbá Svájcot, Örményországot, Bahreint, Fehéroroszországot, Kanadát, Egyiptomot, Georgiát, Izraelt, Jordániát, Kuvaitot, Libanont, Katart, Oroszországot, Szaúd-Arábiát, Szerbiát, Ukrajnát, az Egyesült Arab Emírségeket, az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat is. Az oltás felvétele nem előfeltétele a Ciprusra történő beutazásnak. A nem beoltott turistákra az országok szín szerinti besorolásának feltételei vonatkoznak.  Ciprus az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák mellett  a Szputnyik V védőoltást is elismeri és elfogadja a szabad beutazáshoz. Az oltási igazolást attól a naptól kezdve fogadják el, amikor az utas megkapta a második oltást, ha kétadagos oltóanyagról van szó. Az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után lehetséges a beutazás. Ezen túlmenően más vizsgálat nem szükséges a ciprusi látogatáshoz, tekintet nélkül az indulási ország szín szerinti besorolására.  Ezenkívül a beutazó nem kerül karanténba, még abban az esetben sem, ha szoros kapcsolatban áll egy pozitív COVID-19-esettel.  Az utasnak az igazolást angol nyelven fel kell töltenie a CyprusFlightPass rendszerbe és ki kell töltenie a formanyomtatványt. A nyomtatványt induláskor és érkezéskor ellenőrzik. A fentiektől függetlenül érkezés után a ciprusi hatóságok véletlenszerű tesztelést végezhetnek."    

Előzmény: szofi762 (391)
szofi762 Creative Commons License 2021.05.10 -3 3 391

Ja, lassan mindenkivel kötünk megállapodást aki nem Eu tagállam. Kár hogy mi az Eu-n belül szertnénk nyaralni...

Előzmény: martinaxe7 (390)
martinaxe7 Creative Commons License 2021.05.10 -2 0 390
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.08 -3 0 389

Hogyne, hogyne, úgy van, úgy van........

Előzmény: varhonita (382)
varhonita Creative Commons License 2021.05.07 -5 1 388

Pont ők, akik a "jót" kapták? Ők szavaznak majd az ellenségre?  

Ők várják az Eu szőnyegbombázását? Miért?  

Előzmény: arnys2 (385)
varhonita Creative Commons License 2021.05.07 -4 1 387

Várni kell egy hetet és nem lesz érdekes a dátum.) 

Előzmény: Idi67 (383)
vélemény Creative Commons License 2021.05.07 -3 2 386

Többen kaptak kínait, mint az összes többit együttvéve. Az több szavazat. De lehet, hogy nincs igazam. Mert a kínait főleg a vidéki idősek fogadták el, akik amúgy is kormánypárti szavazók.

Továbbá ez itt az index utazás fóruma. Ide az jár/ír aki külföldre akar/szokott utazni. A tömegeknek a belföldi wellnesezés a kikapcsolódás, szép kártyával.

Előzmény: arnys2 (385)
arnys2 Creative Commons License 2021.05.07 -3 0 385

Majd esetleg kénytelenek lesznek feltüntetni, mindenkinek új plasztikkártyát kibocsátani, ha nem akarják, hogy az összes Pfizerrel és Astra-Zenecával oltató az ellenzékre szavazzon jövő áprilisban.

Előzmény: vélemény (384)
vélemény Creative Commons License 2021.05.07 -4 4 384

Talán mert nem AKARTÁK feltüntetni....

Előzmény: Idi67 (383)
Idi67 Creative Commons License 2021.05.07 -3 1 383

Na egyebek között ezért is gáz, hogy az első oltás után kiadták a kártyát. Nekem meg még jó néhány eü., szociális területen dolgozónak a második oltás dátumát írták rá, szóval egy nagy káosz az egész.

Amugy az Eeszt rendszerében benne van, hogy ki mit kapott nem tudom miért nem lehetett ezt is feltüntetni a kártyán. 

Előzmény: szofi762 (374)
varhonita Creative Commons License 2021.05.07 -3 1 382

Persze, persze, tudjuk, tudjuk...

Előzmény: Törölt nick (380)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.07 -3 0 381

Igen ha ez a szempont találkozik a POLITIKAI terveikkel akkor igen. Majd meglátjuk....

Előzmény: vélemény (377)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.07 -4 1 380

Van ott garat túrás is. Nekünk április elején kellett PCR teszt és nem mindenhol veszik orrból. A torokból vett minta nem volt zavaró. Egy pillanat és kész volt. Az itthoni műanyag kártya itthon lesz jó meg kizárólag azoknál az országoknál akikkel kétoldalú szerződést kötnek. Ez nem nemzetközi vakcina útlevél! Azokat majd június 25-körül kezdhetik el gyártani! Szerintem esélytelen hogy a csókosokon kívül a nyár elején mindenki megkaphassa! :( Majd megérkezik szeptember végére .....

Előzmény: Mr. Hadley (372)
varhonita Creative Commons License 2021.05.07 -2 0 379
Fekete ribizli Creative Commons License 2021.05.07 -2 1 378

Mindeközben New York ismét fel szeretné lendíteni a turizmust. Ha megvalósul a terv, még nem oltott turisták a new york-i tartózkodásuk alatt kaphatnának ott az egyadagos Johnson oltásból. Probléma megoldva (?).

https://www.wsj.com/articles/new-york-city-to-offer-covid-19-vaccine-jabs-to-tourists-11620335843?mod=hp_listb_pos4

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!