Keresés

Részletes keresés

kroll1 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 25

Egyébként itt lakom a Petneházy utcában, szóval rajtuk tartom a szemem.

kroll1 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 24

Én úgy látom, hogy haladgat a lakáseladás. Most 104 eladott lakásnál tartanak. Amióta aláírtam az adásvételit heti átlag kettő lakást adnak el. Ha ezt a tempót tartják az átadásig kb 180 lakást fognak eladni, de szerintem az ÁFA változás miatt 2018 végétől begyorsul az eladás. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy amit például nem sikerül eladni, ott milyen választott burkolatokkal fejezik be a lakást. 

georg45 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 23

Ma hívott Szabó Gábor, aki a műszaki dolgokért felel, azt mondta, hogy halad az épitkezés, szerkezetkész, folyamatosan jönnek az ablakok, gépészek, villanyszerelők dolgoznak a fsz. és a 3. emelet között. Néhány hét és lesz burkolatkatalogus. Hogy mi az átadási határidő azt mondta, hogy a türelem a legfontosabb egy újépítésű ház beruházásnál. Úgy érzem, még nincs képben, hogy mi hogy áll, de azt ígérte, jövő hétre képbe kerül. A helyszíni megtekintéste azt mondta , hogy 2 alkalmat szeretnének erre biztositani, különben mást se csinálhstnánsk, mint kísértethetné a vevőket, de ha olyan fázisban van, amikor érdemes megnézni, vár bárkit. Összeségében szimpatikus volt....

hornorbog1 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 22

Sziasztok! Én egy hete voltam az építkezésen, és ha nem is jelentős a változás de észrevehető. Az értékesítőtől, Csabától én is azt az infót kaptam, hogy a Levendula lakópark munkálatait befejezve a munkások erre az építkezésre lesznek behúzva. Jövő héten újra megyek és jelentkezem :) Vkinek egyéb infója van esetleg?

georg45 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 21

Üdv, látja Valaki, hogy halad az épitkezés? Nekem most nem tűnik látványosnak. A beruházóval beszélt mostanában Valaki? Köszönöm, ha van info. 

georg45 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 20

na meg persze tartsunk ott, hogy átadták az épületet, de ahogy olvasgatom a Levendula lakók levelezését, minőségi hibák vannak bőven, azzal együtt, hogy általában mindenki örül, hogy beköltözhetett. És hát a kert, várják nagyon, hogy ne olyan legyen, mint egy ázsiai sztyeppe....

georg45 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 19

hát nem számoltam le a garázsokat, de a földszinten is sok hely van, lesz elég beálló. És reméljük másnak is megtetszenek a lakások, aztán becsatlakoznak..... de csúszás így is úgyis lesz, szerintem.....

editablepoly Creative Commons License 2018.04.09 0 0 18

Örülök, hogy egyformán gondoljuk :)

Biztos nem temették be, de a pince szint csak 169 db, tehát kell a földszint is.(műszaki leírás szerint)

Elvileg, projekt finanszírozott az építkezés, akkor nincs para felépül, mondjuk utána nem tudom mi jön, mert azt nem hiszem, hogy a magnet jól szemmel nézné, hogy áll benne a pénze, mert az építtető nem kezdi elfinanszírozni az tuti.

Előzmény: georg45 (16)
Bogyedli Creative Commons License 2018.04.09 0 0 17

Sziasztok!
Köszönöm a sok hozzászólást. Közben kaptam adásvételi mintát, a társasházi alapító okiratot, és ép.engedélyt.

"Az alaprajzok szerint 186 db lakás, 5db üzlet, 46 db tároló és 2 db teremgarázs, azaz összesen 239 db társasházi albetét épül".

Illetve az építési engedélyben a következők vannak: pinceszint: 159 férőhelyes teremgarázs, tárolók a lakásokhoz.

földszint: 47 férőhelyes normál beállásos teremgarázs, kerékpártárolók, tárolók lakásokhoz, közösségi terek (üzlethelyiség 2 db, művészeti galéria 3 db).

Az értékesítő azt mondta, hogy a földszinten NEM lesz kocsibeálló, mivel nagyobb áruháznak akarják eladni azt a területet (azt mondta a LIDL is érdeklődik, bár nem érti, mert most újították az üzletet a szomszédban). Plusz a szigetelés miatt is kérdeztem, ha első emeleti lakást veszek, mennyire befolyásolja a zaj és hideg, azt mondta, hogy nem lesz parkolás a földszinten, ne aggódjak...

Ami érdekes még:

A telekommunikációs vezetékrendszert az AllTel Telekommunikációs Kft. fogja kiépíteni, mint a levendulában. (Ez egy kapcsolt vállalkozása az építtetőnek).

Természetesen a társasház kezelőt ők hozzák, valószínűleg HRTL lesz, Hary Attilával, mint a levendulában (érdemes rá googlizni).
Ahogy korábban mások már írták, egyenlőtlen a szerződés, mind az elállással, mind a kötbérrel kapcsolatban (főleg ha összevetjük az albérletárakkal a kötbér mértékét...).

És az is, hogy a használatba vétli ha '19 év végéig nem valósul meg, akkor egyszerűen letétbe helyezi a tulajdonjog bejegyzési engedélyt. Onnantól a vevő jogosult és köteles intézni a jogi részét.

Összességében tényleg szép az épület, de az utóbbi hetekben én nem sok változást láttam, sem kívül, sem belül. Random elkezdték betenni az ablakkereteket (valószínűleg a már eladott lakásokkal kezdik).

Mivel olyan gyorsan nem fogynak a lakások, még várok. Bár mikor megbeszéltük, hogy megyek megnézni a lakást, azt mondta Csaba, hogy még előttem 3-an nézik meg, és már nem biztos, hogy addig meglesz mire megyek, ahhoz képest még mind a 3 potenciális lakás fönt van a neten. :)

Georg45, én úgy tudom mivel ez projekt hitel, a bank megfinanszírozza az épületet, ezáltal -dióhéjban- nem is az eladónak fizetsz, hanem a magnet banknak. Talán így kisebb a pénzügyi rizikó mint egy teljesen magántőkés vállalkozónál.

georg45 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 16

Kedves Editablepoly, én nem tudom máshol hogy volt, meg az jó, ha elővigyázatosak vagyunk, én csak azt tudom mondani, hogy az FB oldalon van olyan kép, ahol a pinceszint kivitelezése látszik. Mélyebben van a betonalap, mint a föld szintje, ezért gondolom, hogy pinceszint. Amikor kint voltam, akkor csak a földszinten jártam, de gondolom, hogy nem temették be a már kibetonozott pinceszintet. Így szerintem megvan az a 224 garázs. Én nem is emiatt aggódom, hanem, hogy a 186 lakásból eddig csak 87-et adtak el. Kérdés, hogy az a 99 még el nem adott lakás nem okoz - e finanszírozási gondot, ami miatt megállhat az építkezés. Az addig rendben van, hogyha eléri a 40%-ot, azaz a szerkezetkész állapotot, akkor a már eladott lakások tulajdonosai becsengetnek kb 1 milliárdot, mégpedig hamarosan, de hogy épül tovább a 100 el nem adott lakás. A Magnet bank mennyivel szállt be...

editablepoly Creative Commons License 2018.04.09 0 0 15

Georg45 nem rosszból írjuk, csak próbáljuk felderíteni a kockázatokat, nem akarjuk utólag a fejünket a falba verni, hogy óóó utána is járhattunk volna. Én csak azt mondtam, hogy az értékesítő egyértelműen kijelentette nem építik meg a földszintre tervezett teremgarázsokat és pont. Nem tudom, hogy mennyi van, mert sehol egy szinti rajz (teszem azt ez is gyanús nézz meg más projekt honlapokat), így nem tudom megítélni, de kockázat. 

Amúgy kerületi építési szabályok szerint lakásonként 1 beálló kötelező, tehát a 200>186 így elegendő, ha annyi épül meg.

Amúgy és tényleg nem kötekedésből, www.nerium.hu műszaki leírás: "A lakóépület pinceszintjén és földszintjén található teremgarázsokban került elhelyezésre a 224 parkoló. Ebből a mélygarázsban 169 db került elhelyezésre, melyhez a lejutást 2 irányú rámpa biztosítja."

Na már most nekem lehet azért mondta ezt, mert kérdeztük lesz-e garázs a lakások alatt, de ha nem emiatt mondta akkor nem igazán jó, mert a 169<186.

Anna0324: hát ez nem túl jó hír. :( a portfólión is erről cikkeztek, hogy még mindig lehet rosszabb, mert nincs alapanyag, nincs munkaerő.

Előzmény: georg45 (13)
georg45 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 14

FB oldalon van kép az épitkezés kezdetéről, van mélygarázs is. 

georg45 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 13

A Neriumban nem mélygarázs lesz/van, a földszinten csak üzletek és mintegy 200 garázs van. Az csak elég, vagy nem? 

Anna0324 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 12

A Nerium lakópark ahogy kinéz, nos még szerkezetkész állapotban sincs!

2016 júliusában vettem a lakást a Levendulában és pontosan ugyanígy nézett ki, mint most a Nerium!

Ha nincs mélygarázs, akkor meg felejtsétek el, sosem lesz használatbavételi!!! Biztosítani kell x számű beállóhelyet az autóknak!!! Tessék utánajárni a dolgoknak!

editablepoly Creative Commons License 2018.04.07 0 0 11

Szia

Mi is nagyon gondolkozunk rajta, de a levendulások azt mondták, hogy a levendula is így állt 2016ban aztán megállt. Nem tudom, aztán az se volt túl szívderítő amikor Csaba azt mondta “nem építjük meg a garázsokat”, lásd Hermina bau cirkusz. Még várunk és nézegetjük a honlapot hogy a kiszemelt lakas megvan-e.

Ti mit tudtatok meg?

Előzmény: KAkos1980 (10)
KAkos1980 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 10

Sziasztok!

Mi is kint voltunk, megnéztük az építkezést, ami jól halad. Nekünk január, februári átadást mondtak, mivel "tanultak" a Levendula parki eseményekből. A részletekbe nem mentünk még bele, szerződést nem láttunk, csak megnéztük a potenciális ingatlanokat.

A Levendula lakóparkot mint referenciát folyamatosan emlegette az értékesítő. Valaki aki érintett a Levendula parkban történtekkel, tudna részletes információt adni, hogy mi már az elején esetleg felkészülve menjünk a további egyeztetésekre?

Köszönöm.

Ákos

Giegai Creative Commons License 2018.04.04 0 0 9

Rendben, akkor nem féltelek. Sok sikert! ;) :)

Előzmény: georg45 (8)
georg45 Creative Commons License 2018.04.04 0 0 8

Kedves Giegai, a mi szerződésünkben nincs olyan, hogy a mi dolgunk lenne a társasházi alapító okirattal kapcsolatos feladatok elvégzése, albetétesítve van az ingatlan, a társasházi alapító benyújtva, nyilván az majd a használatbavételi után lesz végleges. Amúgy jogász vagyok, láttam már ezt azt életemben, attól nem félek, hogy ezen a területen ne boldogulnék velük. Nyilván a műszaki részére meg rá kell állítani egy építészt.

Giegai Creative Commons License 2018.04.04 0 0 7

Georg45, nem tudom, hogy a ti szerződésetekben mi szerepel, de amit mi láttunk abban a következő: a vevő 2019. március 31. napjáig lép az Ingatlan birtokába  ...illetve "arra az előre nem várt esetre nézve, amennyiben a társasház-alapítás valamilyen oknál fogva meghiúsulna és a társasház ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése 2019. december 31. napjáig bármilyen okból nem történne meg", utána a lakók dolga... tehát mire te használatbavételit kapsz arra az ingatlanra, a levendulából kiindulva simán elhúzódik decemberig. Végül mi ebből kösz, de nem kértünk. Ha meg rákérdezel, hogy hogy is van ez, akkor már rádcsapják a telefont. Illetve még a levendulánál úgy tudom valami kamu per is hátráltatja az albetétesítést, de ezt majd megcáfolja aki érintett benne.

Az építéskor mindenképp tanácsos rajtuk tartanod a szemed, a független műszaki ellenőr jó ötlet, csak érts szót az "őrző-védőjükkel". :)

2019. március 31. napjáig lép az Ingatlan birtokába

Előzmény: georg45 (4)
tibcsi1989 Creative Commons License 2018.04.03 0 0 6

Aki nyugalmat, békességet, örömet szeretne az épülő, és készülő lakásához, nagy ívben elkerüli a Nérium parkot! Ugyan azok "adják elő" akik a Levendulában eddig minden szerződést megszegnek, akik lassan egy évet csúsznak, folyamatosan nem mondanak igazat.

Anna0324 Creative Commons License 2018.04.03 0 0 5

Rafináltak, ha már ők is elállhatnak a szerződéstől... Állandóan mindenre azt mondták, ha nem tetszik, adjuk vissza a lakást! : D Úgyhogy erre készüljetek fel, hogy egy dologért is szólni mertek, ez lesz a reakciójuk... A hermina passzívháznál csinálták meg, hogy az eladó elállt a szerződéstől, illetve közölte veled, hogy fizess többet, mert felmentek az ingatlanárak.. Nálunk az eladó( Levendula) nem állhatott el a szerződéstől. Egyébként hiába járkálsz ki, maximum a burkolást tudod megnézni a saját lakásodban, de az egész épület kivitelezését nem. Én biztos nem vennék tőlük lakást mégegyszer.  Leszakadó wc, beázó mennyezet, örülnek az emberek, ha nem dől össze a ház! A liftek nem működnek , leállnak, elromlanak, lehetne itt sorolni... Csak a saját érdeküket nézik. 

georg45 Creative Commons License 2018.04.03 0 0 4

Én is leszerződtem a Nériumra, a szerződéskötésig nem volt gond. A szerződésben 2019. március 31-es határidő szerepel nem 2019. december 31. A kötbér valóban nem acélos, de ez legalább olyan projekt, ahol már állnak a falak. Néztem én máshol is, ott is ígértek mindenféle 2018 végi átadást, de még a pinceszint se készült el. Ehhez képest itt legalább látszik már valami. Meg aztán csak átadták a Levendulát is. Szóval bennem még él a remény. Ami a társasházasítást illeti a szerződésben már a lakásnak is van helyrajzi száma, meg a társasházi alapító okirat is elkészült, beadva a földhivatalba, ezért itt talán más a helyzet mint a Levendulában. A minőségnél meg nyilván oda kell figyelni. Én azt tervezem, hogy időnként odaállítok egy általam fizetett műszakis emberrel, hogy körülnézünk, milyen a minőség.

Giegai Creative Commons License 2018.04.03 0 0 3

Valóban kb. 2020. január lesz az átadásból, mivel az adásvételiben legkésőbbi időpontnak 2019.12.31-et írnak, ha addig nem sikerül társasházat alapítani, úgy az a lakók dolga lesz. Ezzel előirányozza a levendulában tapasztaltakat (csúszik az átadás, nincs albetétesítés csak egy nagy osztatlan közös, nincs lakcím, nincs csok). Továbbá nagyon hátrányos az adásvételi a vevőre nézve!!! A kötbér max 2% (eddigi 5% helyett), az eladó a 61. naptól állhat el a szerződéstől, míg a vevő csak a 91-től, de akkor is ha ők elállnak, csak a foglaló összege jár vissza (nem a duplája), és még sorolhatnám. Hazudnak mint a vízfolyás, mindent megígérnek, de leírni semmit nem akarnak még e-mailben sem. Plusz érdemes megnézni az összefonódásokat, hogy ki, kinek a kije.... Persze ezek a cégek 2015-2016-ban alakultak meg... várhatóan ilyen gyorsan fognak megszűnni is.

Előzmény: Anna0324 (2)
Anna0324 Creative Commons License 2018.04.02 0 1 2

Január 31... 2020-ra gondolt?! Leszták úr mindent megígér, csak, hogy vásárolj. Hiszen ő értékesítő! Nerium ahogy kinéz, a B épület nézett így ki 2017 januárja körül. 2017 május 30 helyett, most kezdték el átadni a lakásokat 1 hónapja. Így készülj!

Kivitelezés minőségéről annyit, hogy 2 perc után jön meleg víz,mert nem építették ki a cirkulációs rendszert és szerintük ennyi pénzért ez jár! Beázások, néhány lakónál silány burkolás és szigetelés.. Beázó mélygarázs, a garanciális javításokra pedig hónapokat kell várni, mert nekik nincs emberük, aki dolgozna .. Amit tudnak kispóroltak. A Levendula Lakóparknak van egy facebook csoportja, ott már más érdeklődő is volt a Nérium lakópark felöl. Le is beszélték páran őt a vásárlásról, nyugodtan írj oda! Használatbavételi még nincs, albetétesítés sem. 

Előzmény: editablepoly (1)
editablepoly Creative Commons License 2018.03.31 0 0 1

Szia Anna0324!

Tudsz mondani pár részletet? Mi is nézelődünk a Nerium park lakásai között és nem tudjuk eldönteni, hogy mi legyen. Az értékesítő nagyon jókat mond a kivitelezés minőségéről. Hihetünk neki? Azt mondta, hogy a hideg miatt van egy hónap csúszásuk, ezért már nem december 31 az átadás hanem január 31. Várom válaszod.

Előzmény: Anna0324 (0)
Anna0324 Creative Commons License 2018.03.19 0 3 0

Sziasztok!Ha megszeretnétek magatokat kímélni az idegeskedéstől, akkor ne vegyetek ott lakást. A levendula lakórpark B épületénél már 10 hónapos csúszásban vannak, bár az átadások megkezdődtek, de se albetétesítve nincs, se használatbavételi, a kötbért pedig nem fizetik ki rendesen. Voltak néhényan, akik ügyvédet fogadtak, azokat csak mégjobban szivatták/szivatják. 

Bogyedli Creative Commons License 2018.03.12 0 1 topiknyitó

Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztam létre, hogy a NERIUM PARK (XIII. ker) érdeklődőit és leendő lakóit összehozzuk vélemény és tapasztalat csere céljából. Amennyiben Te is érdeklődsz az lakások iránt, esetleg már leszerződtél, kérlek oszd meg a tapasztalataidat, így segítve egymást.
http://neriumpark.hu/

Továbbá várjuk a Levendula lakópark tulajdonosait is véleménycserére, mivel az ő értékesítőjük (Leszták Csaba), ügyvédjük (dr. Piukovics Amália) és az építtető is azonos a Neriuméval!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!