Sokan azt mondják, hogy "magáncég" és olyan szabályokat alkot, amilyeneket akar...
Ha nekem egy egy éttermem van, akkor megtehetem, hogy nem szolgálom ki a liberálisokat?
Ha privát fogorvaos vagyok, akkor megtehetem hogy ne tömöm be egy MSZP-s fogát, mert nem értek egyet az ideológiájával.
Vagy az, hogy a média bizonyos szegmensei ki vannak szervezve "magáncégeknek" jó indok arra, hogy befolyásolják a közvéleményt?
Nem tudom tisztában vagy-e vele, hogy a FB erősen liberális vonzatú. Nem Soros György a liberális összeesküvő (természetesen ő is), hanem Halivúd, a Kokakóla, az egész modern zene Gershwintől Beatlesen át Rianáig, Picasso, a TV, a BigBrother, az okostelefon, internet, Facebook, az EU .... majdnem minden az életben amiért a magyar fiatalok élni és dolgozni akarnak - ezzel húzott ujjat az Orbán és Lázár, nem szívesen lennék a helyükben :-))
Lehet, hogy a facebook magán cég, de egyben nemzetközi közszolgáltató cég is. Emiatt mindenki számára köteles biztosítani a szólásszabadságot.
Az viszont még is csak kettős mércének számít, hogy a liberálfasiszták akasztásra, gyilkolásra buzdító beírásait sértetlenül hagyja (dicséretben részesíti), jobboldaliak zsuniót bíráló beirásait azonnal törli, embereket hónapokra kitilt.
Nekem nagyon úgy tűnik a facebook fasiszta eszméket, és módszereket követi.
Kíváncsi lennék mit tenne a facebook, ha a Magyar médiahatóság egy hónapra letiltaná. Volt már néhány példa rá más országokban.... A libsik sikoltoznának, hogy sérül a sajtó szabadság?!
Amúgy igen, az lenne a normális, ha mindenki azt csinálna a saját boltjában, üzletében amit akar, azt szolgálna ki akit akar és nem pofázna bele az állam mindenféle antidiszkriminációs törvényekkel.
Rossz a hasonlatod. A Facebook inkább egy vásárcsarnokhoz hasonlítható, ahová mindenki bepakolhatja a portékáját. És bizony a vásárcsarnokoknak is megvan a szabályzatuk, hogy mit lehet ott árulni és mit nem. És ha valaki nem tartja be a szabályokat, kirakják onnan.
Már bocsánatot kérek, de senki nem korlátozza a vélemény nyilvánítási szabadságot. Bérelsz egy kis tárhelyet a neten egy szolgáltatónál, majd tépett ingmellel beleüvöltöd a süvítő szélbe, hogy Gyurrrika széééép...!