Hetek kérdése és megjelenik (végre) a 24x36 milliméteres szenzorral szerelt Pentax K-1 FF DSLR.
Idevárok mindenkit akit érdekel ez a technika, illetve van információja és ezt megszeretné másokkal beszélni.
a Fotoplus jóvoltából ki tudtam próbálni a 24-70 et, még a K3-mal és a K1 gyel is.
Nekem gyenge képminőséget, fókusz-problémákat nem mutatott, szerintem egy bitang jó cucc, egyedül a súlya és a - ha jól emlékszem 82mm-es - szűrőmérete nem tetszik annyira. Képminőségben majdnem hozza a Limitedek élességét, kontrasztosságát - én legalább is szemmel nem vettem észre nagy különbséget.
Komolyan gondolkodom,hogy veszek egy ilyet, ha nem lennének a majdnem ugyanilyen gyújtótávolságot lefedő fixek - amiket sajnálnék eladni, már beleugrottam volna!
A K1 hiba előtt megint csak értetlenül állok, sem a próbagépen, sem a sajátomon nem tapasztaltam ilyesmit, én nagyon meg vagyok vele elégedve.
(a K1 megjelenésével éreztem úgy, hogy a Pentax kb minden felhasználói rétegnek nyújt kompromisszum nélküli alternatívát)
Én azt olvasom - a nem túl jó angolommal - hogy sajnos mechanikai hibáról van szó. A módválasztó kapcsoló cserével oldották meg a problémát! ...nagyon nem örülök :(
Lehet figyelmetlen voltam, nem láttam a forumon. Az Ottóval beszéltem, Ö neki is feltűnt, hogy nem az igazi az élesség... remélem tudnak valamit kezdeni vele!
Sajnos Én lettem a Pentax K-1 első, magyar garanciális javítás áldozata. Három hónap, több mit 20ezer expó után szervizbe kellett vinnem. A hiba jelenség elég egyértelmű: a módválasztó tárcsát hiába forgatom, nem történik semmi. M - azaz manuális állásban maradt a váz. Próbáltam gyári visszaállítást csinálni, újra rátölteni a kezelőszoftvert, hátha valami szoftveres gubanc van, de nem javult meg. Ma délelőtt be lett adva Fotoplus-hoz. Énnyi... Még sohasem volt gondom egyik Pentax vázzal sem... nem olvastam, hogy típus hiba lenne K-1en. Most nagyon hiányzik a K3II.
Még 1 dolog, beadtam szervízben a váz mellé a DFA 24-70es objektívemet is. Az volt a gondom vele, hogy teljesen nyitott rekeszen (F2,8) nagyon lágy képe van, még F4 se kapom azt a képminőséget, amit a tesztekbe olvasok, illetve más felhasználók nyilatkoznak (pentaxforums.com). A fókusz se az igazi, nem nagy mértékben, de hol Front hol Back fókuszos a kicsike. Remélem tudnak valamit kezdeni vele... Ha esetleg valaki tulajdonában van ilyen objektív írja le tapasztalatait! :)
...Nekem régen volt. Többször is csináltam frissítést. Oldalán van az USB csatlakozó, egy kis gumi takaró alatt. Vagy még lehet az elemeknél a fedél alatt. Sima micro usb kábel kell hozzá!
Könnyű a tökömet. Bő három hete csak pakolok, meg selejtezek, meg szerelek, gyakorlatilag egyedül, csak négy kurva nehéz szekrény kivitelében segített a legkisebb fiam. Aki majd két méter magas, és cipelés közben magvas gondolatokat osztott meg velem arról, hogy az IKEA-ból már rég kirúgtak volna a bénázásom miatt. Merthogy ő ott szokott dolgozni az egyetem mellett. De ha végre kilátok belőle, akkor olyan szociális foglalkoztatásról gondoskodok az Ottó számára, hogy ihajj... Nehogy már neki jobb legyen, mint nekem. A 15-21-35-40-70 sor mellé viszek még bónusztrekknek egy A-s 2,8/135-öt, illetve egy M-s 4/200-at is. Szerintem kinő a szakálla, amíg végigmazsolázza az expozíció sorozatokat, és kifejti e véleményét róluk. :-)