Keresés

Részletes keresés

Sammy17 Creative Commons License 2019.10.26 -7 4 500

Egyébként magáról a Jófogásról az a véleményem,hogy szükséges rossz.

Anno ugyanúgy mint sokan mások,a vatera feltöltési díja miatt kerestem alternatívát,mert hogy itt tényleg ingyen lehet hirdetni és eladni.Persze maradtam a vateránál is,mert ott legalább a bizalmatlansági dolgokkal nincs macera és hát még mindig az a legnépszerűbb hirdetési portál.

Amikor bevetették az ingyenes háztól-házig-ot,akkor tényleg nap mint nap jött a GLS hozzám és szerencsére 1 csomag sem jött vissza,aztán ahogy kivezették,azóta talán ha 3xhasználtam. Drága termékeknél még megérheti,de bőven van olcsóbb házhozszállítási mód,pláne hogy a vaterás kedvezményemet használom itt is a vevőknél.Pszt!

Kifejezetten utálom azt az újítást,hogy meg kell adni a részletes adatokat,mert egyrészt lelassítja a feltöltést,másrészt olyan baromságok vannak benne,hogy elgondolkodok,nem-e egy 10 évesre bízták a feladat kidolgozását.

Harmadrészt én minden mért adatot,színt,állapotot,stb. eddig is leírtam a leírásba és így is rákérdeztek,tehát az emberek nem olvasnak,tehát felesleges az egész.Ha jól működik a szűrő(sose próbáltam),akkor még kifejezetten káros is lehet sokszor.(egyik kedvenc márkám tőlük a Rebook :D ) 

Az ügyfélszolgálat tényleg katasztrófa,bár sokszor inkább hagyom a fenébe az írkálást.Ha visszadobnak egy hirdetést,akkor próbálkozom később,amikor a hülyébbik munkatársnak lejár a munkaideje,általában ez beválik,később csont nélkül átmegy.

Amit nem szeretek még,hogy netes képet nem lehet feltenni.Nyilván ha csak az van,akkor jogos,de ha van minden oldalról lefotózott képem a termékről,de mivel új,nem szeretném megbontani a csomagolását,akkor miért nem lehet mellette egy jó minőségű netes kép is?Így is látható,hogy a termék a tulajdonomban van,csak a vevő közelebbről is meg tudja tekinteni.

Néha egyébként ez is átmegy a rostán,úgyhogy azért rendre próbálkozom... : )

NeoNi3 Creative Commons License 2019.10.25 -6 2 499

+1

teljesen egyet értek, én is pontosan így vagyok.

Előzmény: Sammy17 (498)
Sammy17 Creative Commons License 2019.10.25 -7 4 498

Érdekes,én nem vagyok kisstílű netes csaló,mégsincs megadva a telefonszámom a Jófogáson és ha kérik sem szoktam megadni.

Jobb szeretem,ha minden,ami "elhangzik" kettőnk között,annak nyoma van,ha bármi gond adódna.

Van többszáz hirdetésem fent,ugyanazok a vaterán is,így ha lejár,akkor csak copy-paste...soha nem fizettem még a Jófogásnak semmiért.Folyamatosan vannak vevőim itt is-ott is,ha valakinek nem tetszik az előreutalás,még teszek egy próbát(ha úgy látom,megéri)és bemásolom neki a vaterás profilomat,ahol profi státuszú eladó vagyok sokezer értékeléssel és vagy megnyugszik,vagy nem. De nem erőltetem ettől tovább.

Ha nem bízik bennem,jöjjön el érte személyesen,vagy mehet máshová vásárolni.10-ből úgy 8-szor nem problémáznak.A legtöbb,amennyit előre utaltak nekem,120.000 Ft volt,de én ugyanúgy kezelem az 1200 Ft-os vevőt is.Mindenkinek aznap postázok,amikor az utalás megérkezik a számlára.

Tudom,ezzel nem fogtok egyetérteni,pedig örök igazság,hogy mindenki magából indul ki.Eszem ágában sincs senkit átverni,ezért ha bárki potenciális csalóként kezel,mert nem telefonálok és nem küldök előre semmit,az ne is vásároljon nálam.

 

Előzmény: Hulehealom (493)
Indapasszoddal2 Creative Commons License 2019.10.21 -1 0 497

Bejelöltem az egyértelmű részeket. Ahol a piros vonalat rajzoltam, addig tartanak jól láthatóan az eredeti vezetők, onnantól már lenyalta a sav a lap sarkáig és a memóriafoglalatok feléig bezárólag. 100% javíthatatlan.

Indapasszoddal2 Creative Commons License 2019.10.21 -1 0 496

Indapasszoddal2 Creative Commons License 2019.10.21 -1 0 495

Nézzétek meg a jófogáson a "386 DX 40 alaplap ULSI társprocesszorral és 8 MB memóriával" (modi nem enged linkelni) hirdetést, mert durva.

Az akku már rég kifolyt és a sav szétmarta a vezetőket (sarokban), de 14-ért adná az egészet.
A cache memóriák nagy része, és a szélső ramok mind kuka(minden, amin a zöld-fehér trutyi van).Az egyetlen használható a koprocesszor ami úgy háromezret ér a Vaterán ha működik.
Persze a szétmart részekről mélyen hallgat a hirdetésben. "tök jó fogás"

Hulehealom Creative Commons License 2019.10.21 -4 3 493

"Telefonhívás, képek, kb. ugyanez, nem vagy beljebb"

 

Ezt elmagyarázhatnád, mert nem értem.

A kisstílű netes csalók nem szeretnek telefonszámot és a hangjukat adni a csaláshoz. Ahány csalóval eddig találkoztam egyik sem akart számot adni, csak emailben értekezni.

Mailt ugye ma már könnyebb regelni és eldobni, a számcsere meg egy szimpla csaláshoz túl macerás. Persze ez az emberek nagy részének teljesen megfelel, mert valamiért kitör rajtuk a frász ha telefonálni kell. Félnek a másiktól. Személyes találkozás ugyanez.

A legutóbbi eladó csak postát akart, pedig azonos megyében lakunk és elugrottam volna a cuccért megnézni. Mindenki szociális -és agorafóbiás? Vagy csak sok a takargatnivaló?

Szóval mi a baj a telefonnal?

Ha pedig valaki tucatárut keres, akkor abból lesz közelebb is. Csak ugye arra lehet, hogy várni kell egy kicsit és sokan mindent azonnal akarnak.

Ha pedig ritka/drága, akkor ott vannak a futárszolgálatok utánvéttel. Utalod a feladás árát (legutóbb 3000 Ft volt egy 15 kilós árura), átvételkor utánvéttel fizeted és a futárszolgálat utalja az összeget az eladónak. Nincs susmus, nem lehet csalni. Futár előtt nézed meg a csomagot, ahogy azt kell. Az eladó is biztosítva van, mert a feladás árát már kifizetted.

Csak ugye ez se jó sokaknak, mert drágább a sima postánál és nem lehet filléreket spórolni.

Ha pedig elektronikáról van szó, azt úgyis csak személyesen szabad megvenni akkor is, ha 100 km-t utazol érte (ami kocsival oda-vissza 5000). Meg kell nézni, nyomogatni, bekapcsolni. Okoseszköznél-számítógépnél hatványozottan igaz, ahol előszeretettel adják tovább a szoftverhibás vacakokat, aztán lehet bizonygatni, hogy nem nálad ment szét.

De ha mindezt hagyjuk is, akkor sem értem a telefonos részt.

Előzmény: colt2x (492)
colt2x Creative Commons License 2019.10.12 -4 1 492

Nem kevertem ide semmit, ami nem ide való. Adásvételről volt szó végig. Személyes átvétel hol éri meg, amikor 99%-ban az ország másik végén van bármi, amit keresek? Mert ha nem pesti vagy, akkor ez a helyzet. Telefonhívás, képek, kb. ugyanez, nem vagy beljebb, max. ha valami egyedi, és drága dolgot keresel.

A videó különben jó ötlet, ha mondjuk ezt úgy adod elő hogy tanácsot adsz, normális hangnemben, máris értelmesebb lett volna a segítő szándékod.

 

 

"Elküld 3 képet és már léptek is be ótépére hogy utalhassatok végre."
Fú, de jó, hogy tudod, mit szoktam csinálni. Hát, nem ezt.

 

"Kértetek olyan képet ami egyedi módon azonosítja a cuccost?"
Nem azonosítható egyedi módon. Olyankor mi van? Max. azt tudod nézni, hogy van-e olyan kép a neten, ami azonos azzal, amit küldött.

De amúgy ilyen pár ezer Ft-os dolgoknál még mindig nem gondolja az ember, hogy megéri bárkinek csalni, hiszen annyira alacsony a megszerezhető összeg. 50 ezret meg én sem utalnék.

 

"Aztán meg megy a hiszti hogy juujujuj áldozathibáztatás!"
Örülök, hogy sikerült elolvasni, amit írtam, és értelmezni is :D

 

"Pedig a hibásak ti vagytok és senki más."
Ja, értem, tehát csalni legális? Vagy elfogadott? Akkor nem szóltam.

 

 

 

Előzmény: Tiskehen (490)
NeoNi3 Creative Commons License 2019.10.12 -4 1 491

Lassan az lesz, hogy a jóhiszemű vásárlók a hunyók (hülyék, idiótákstb.) és nem az, aki kegyetlenül, pofátlanul, gerinctelenül (folytasd a sort, ameddig gondolod) átver mindenkit.

 

Nagyon rég óta vaterázom, és jófogáson is volt már nem egy sikeres fogásom. Igen, megbíztam valakiben, akiben talán nem kellett volna. Viszont abszolút nem érzem magam hibásnak - ha valaki valamit rosszil csinált, akkor az nem én (és a többiek, akiet KD átvert) vagyunk, hanem az, aki fizetséget követően nem küldte el a megvásárolt terméket.

 

Igen, egész biztosan naivak voltunk, hogy azt hittük, fizetünk valamiért és azt meg is kapjuk. Ez mindig benne van az online világban - lehet akármilyen értékelési rendszer. Aki ilyen átverések után vígan éli életét és egyszer sem fordul me a fejében, hogy mennyire gonosz dolgot művel, és mennyi embert károsít meg, megnnyi embert lop meg, arra már nem lehet mit mondani. És sajnos egyre több ilyen ember van.

 

Ettől függetlenül, ha soha senki nem lenne hajlandó előre utalni, akkor véleményem szerint hamar megbukna ez a dolog (amennyiben nincs személyes átvételre lehetőség, márpedig bármennyire is kis ország vagyunk, azért távolságok vannak és ez nem mindig megoldható). Az eladó nem fogja fizetség nélkül elküldeni a terméket, a vásárlók meg (a KD félék miatt) egyre inkább vonakodnak ettől. Ha egyik fél sem enged, akkor nincs üzlet.

 

ui.: egy telefonnal aztán marhára beljebb lettem volna! emaileztem is vele, küldött további képeket egy olyan dologról, amiről még képet se nagyon lehet szerezni. eltöltöttem egy kis időt azzal, hogy a fotóira rákerestem a neten, és nem volt fent. Szóval jól csinálja, amit csinál, és utnajárás után sem tudtam "lebuktatni". Igen, most már tudom, olvastam a tanácsot, hogy lehetett volna kérni olyan fotót, amin beazonosítható valami van. Okosabb lettem, tanultam belőle - de akkor sem érzem magam egy balféknek csak azért, mert megbíztam valkaiben, aki csúnyán átvert. Ha valaki, akkor ő itt rossztevő és nem mi!

Előzmény: Tiskehen (490)
Tiskehen Creative Commons License 2019.10.11 -1 4 490

Jól mondod,az is.Mindenkinek a saját jól felfogott érdeke az ésszerű gondolkodás és az önvédelem.

Semmit nem írtál le amit 5 perc utnajárással ne lehetne tudni.Tök feleslegesen keversz ide témákat amik nem illenek ide.

.Ki a szart érdekel hogy valaki hibás terméket vesz valahol?Itt arról van szó hogy mind magánszemélyeknek utalgattok anélkül,hogy láttátok volna a cuccot.Elküld 3 képet és már léptek is be ótépére hogy utalhassatok végre.

Utána összeszorult gyomorral jöttök rá a hatodik napon hogy kurvára át lettetek verve és talán megérte volna telefonálni.

Közületek bárki telefonált dávidkával?Elment valaki személyes átvételre?Kértetek olyan képet ami egyedi módon azonosítja a cuccost?Szkájp,messenger,egyéb videós megkeresés?Biztos egyikőtöknek se volt okostelója mi?

Aztán meg megy a hiszti hogy juujujuj áldozathibáztatás!

Pedig a hibásak ti vagytok és senki más.Itt a jutalom és nem mindenki simogatja a buksitokat hogy szegén áldozatka!Inkább balfasznak nevezném.

Előzmény: colt2x (487)
kuyarashi Creative Commons License 2019.10.09 0 0 489

Sziasztok!

 

Egy kérdésem volna. Úgy értesültem, hogy fizetés és  újrahirdetés nélkül előre lehet hozni a több hetes Jófogás hirdetéseket valamilyen trükkel.

Tudtok erről valamit?

 

Előre is köszi.

colt2x Creative Commons License 2019.10.07 -4 2 487

Köszi, hogy ismét megtudhattuk, hogy mindenki is hülye. Gondolom az is, aki hivatalos boltban vesz valamit, és nem intéznek neki garanciát, stb. Nem vagyok az az áldozathibáztatást kiáltó típus, de azért ne legyen már az a normális, ha valaki másokat ver át! Mert amúgy OK, körültekintő lehet az ember, de egy Vaterás vásárlás után is kaphat teljesen használhatatlan tárgyat, ami ugye aztán milyen biztonságos... (mondjuk a biztonság valahol az Ebay buyer protection körül kezdődik).

Sőt! Ha személyesen veszel át valami, akkor is simán vehetsz olyan drága cumót, ami működik 2 napot, aztán meghal... mert az eladó elfelejtette megemlíteni, hogy már kezd döglődni. Slusszpoén : használt cuccos boltban is vehetsz ilyet. Autót is, ha kipróbáltad, akkor is (linkeljem be a Totalcarról?).

 

".Friss regek,ritka cuccok,nem küld képet vagy csak szarokat,"
Na most én pl. pont egy hibás készüléket akartam venni, amihez alkatrészt máshol nem lehet beszerezni, csak neten magánszemélyektől, veszel egy másik rosszat (ebay sem feltétlen jó, nem olcsóbb). Nyilván én vagyok a hülye, amiért egy több tízezres kiadás helyett meg akartam javítani egy objektívet párezerből. Minek mentem oda, ugyebár. Drága dolgokat én sem vennék neten, de ilyen pár ezr Ft... és nem is a pénz zavarna (nyiéván nem fogod elhinni, hiszen nálam is jobban tudod, hogy csak magamnak magyarázom be!) hanem az, hogy ha nem jelentem fel, akkor gyak. elősegítem, hogy másokat is lehúzzon.

 

Amiben igazad van, az az, hogy valóban sok a fogalmatlan vevő, aki azt sem tudja mit vesz, de ez senkit nem jogosít fel arra, hogy másokat meglopjon. Szóval tök jó, lehet jobban tudni másoknál, de nem érdemes a nevelési célzat álarca mögé rejteni azt sem, hogy általánosítva lenézel mindenkit, mert veled ugye ilyesmi nem történhet meg. Vagy lehet, hogy már megtörtént...? Vagy meg fog?

 

Szóval lehet, hogy akik feljelentették, azok többet tettek a dologért, mintha leszidtak volna mindenkit, hogy milyen hülye, amiért a neten vásárol.

 

 

 

 

Előzmény: Tiskehen (479)
NeoNi3 Creative Commons License 2019.10.07 -1 0 486

Sajnos közben egyeztettünk, beigazolódott, hogy ugyan arról a Kovács Dávidról van szó :(

 

Van valami fejlemény az ügyben?

Előzmény: NeoNi3 (485)
NeoNi3 Creative Commons License 2019.10.07 -1 0 485

Sziasztok!

 

Csatalakozom a "Kovács Dávid csoporthoz" - bár még van bennem remény, hogy ő egy másik Kovács Dávid.

 

Ami történt: Keresési hirdetést tettem fel egy gyűjthető tárggyal kapcsolatban, Jófogáson. Ő jelentkezett, hogy van neki, és fotót is küldött. Sőt, email címet kért és email címre is küldött két képet.

 

Nekem azt írta, hogy: "Kisvárdán lehet átvenni vagy utalást követően postázom is! Kérnék egy árajánlatot!"

Az ajánlatomat elfogadta, előre utaltam neki (a fotókra rékerestem Google-el, nem onnan valók, elég valóságosnak tűntek, IMG névvel, közeli dátummal.).

Ezt írta még: "Természetesen küldök még képeket! Elsősorban személyesen szerettem volna átadni, de utalást követően postázom is! Másnap így meg is kapja! Nincs vaterám"

Utalás megtörtént, azóta eltelt majdnem egy hét, termék sehol. Utalás másnapján annyit írt, hogy már elvitték (gondolom a posta/futár??). Azóta csönd.

 

A számlaszám Erste bankos. Meg tudnátok erősíteni, hogy ő lenne-e az? Mert akkor nem várok, én is tennék valamilyen lépést, feljeneltést ha ez számít valamit. (Olvastam, közjegyzővel is el lehet indulni - esetleg valakivel közösen is benne lennék, ha erre van jobb esély, szándék.)

Köszi, üdv!

 

Indapasszoddal2 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 484

Vagy csak annyira büszke, hogy nem tudja elviselni az egója, ha valaki nem bízik benne első szóra. :-D

Vannak ám csodabogarak a Hobbielektronikán bőven, akik még abban a tudatban élnek, hogy a neten is úgy kötünk üzletet, mint a komával az udvarban pálinka fölött.

Előzmény: colt2x (483)
colt2x Creative Commons License 2019.10.01 0 0 483

És pont a HE, ahol bármilyen apróságért megy a tiltás, hirdetéstörlés, de ha csalsz, azt hagyják :S

 

 

Előzmény: Indapasszoddal2 (482)
Indapasszoddal2 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 482

Pár napja adtam fel hirdetést hobbielektronikán, hogy EGA monitort keresek. Jelentkezik is a fazon sokéves regisztrációval, hogy neki van pont olyan, mint amit a hirdetésben példaképpen kiraktam, egy jó ritka IBM EGA monitor (persze 350 km-re).

Kértem képet e-mailben, küldött is hármat és minden okés volt vele mondott árat is, már csak annyi volt hátra, hogy küldjön olyan képet, amin egy cetli van a monitoron a fórumnevével és az aktuális dátummal. Ez az én háziszabályom olyan eladóval kapcsolatban, akit nem ismerek és nincs sok-sok pozitív értékelése.

Egyből jött a mismásolás, hogy ő régi tag, már sok mindent eladott, nézzem meg a profilját, tuti az övé a monitor.

Ilyenkor már be is kapcsol a vészjelzőm, szóval megint kértem tőle egy cetlis képet a monitorról, mert a mai okoseszközökkel teli világban ez 2 perc. Nyomatékul küldtem egy példaképet a billentyűzetemről a saját fórumnevemmel és a dátummal, annyira egyszerű dolog. Nagy csend. Rákérdeztem, hogy akkor lesz -e kép vagy sem, erre másnap jön a szöveg, hogy úgy döntött mégis megtartja a monitort és összerak egy gépet hozzá. Muhaha.

Ennyit számít a régi reg.

Még aznap jött egy másik eladó, és személyesen megvettem a monitort tőle némi utazás után, mert küldött cetlis képet.

Kurvára vigyázni kell, mert a megbízhatóságot semennyire nem mutatja a regisztráció időpontja, ha pedig valaki komolyan gondolja az eladást, és a birtokában is van az áru, akkor nem akad fenn egy ilyen alapvető kérésen.

Csurig van a net csalókkal, nem csak a totál ellenőrizetlen Jófogáson.

Előzmény: Tiskehen (479)
Tiskehen Creative Commons License 2019.09.30 0 3 481

Csak annak aki a tartalom helyett az embert akarja kikezdeni;)

A többi most mélyen hallgat és talán felgogja 1%át a leírtaknak vagy hisztirohamot kap mert hűhaacsúnyaféregmiketírténáldozatvagyok.

Előzmény: NyiMisi (480)
NyiMisi Creative Commons License 2019.09.29 -1 0 480

Van igazság abban amit írsz. Viszont elég ironikus friss regisztrációról beszélni egy hsz-es nick mögül.

Előzmény: Tiskehen (479)
Tiskehen Creative Commons License 2019.09.28 0 4 479

Tök igaz.Egyik arcot a másik után verik át mert érzelmek alapján utalgatnak noname embereknek.

Ez az ember szimpatikus,nem tűnt csalónak szépen írt és egyéb érzelmi meggyőződésen alapuló marhaságok.

Aztán jönnek ide lógó orral.Mindezt miért?Mert lusták utánanézni a valós piaci áraknak és fillérekért vállalnak felesleges kockázatot,vagy utána se néznek az eladónak mikor a tények is kiütik a szemüket.Friss regek,ritka cuccok,nem küld képet vagy csak szarokat,pont az van neki amit keresel és ilyen nylánkságok.

Ezen nem lehet segíteni mert csilliószor leírták már ezeket és mégis sorakoznak az emberek,hogy átverhessék őket.

Aztán még az a hülye aki kiröhögi őket mert naivabbak egy gyereknél.Vajon kocsit is úgy vesznek hogy felhívják az eladót,gyorsan elutalják a vételárat és csak utána mennek megnézni a járgányt?Ja várj,ilyet is csinálnak mert van aki külföldi kocsit fizet ki előre és csak utána megy érte:D Kész elmebaj.

Használt telót venni anélkül hogy a kezedbe vetted volna kicsit nyomkodni,minden működik-e?Muhahaha.

Cipőt-ruhát is a netről veszel hátha jó lesz?Telefonálni meg nem mernek és nem kérnek friss képet mert nehogy lemaradjanak a nagy üzletről!Ha pedig 500 forintot spórolnak a postán akkor megőrülnek,micsoda akcijó!De siess mert már öten érdeklődnek!Persze pont olyantól kell venni aki 500 kmre van onnan hogy véletlenül se lehessen személyesen menni.De ha lehetne menni akkor se mennek mert a cúnabáci megharap és adja csak fel postán.Erre jó a jószopás mert bárki eladhat bármit és értékelés sincs,hogy aztán abból le lehessen valamit szűrni.

Kb ilyen az egész:most van nálam egy ájfón 16,csak húszezerért árulom mert másikat veszek.Számlaszámom 123456-65432,utalj gyorsan mert elviszik előled!(ne utaljatok mert ez egy vicc,kinézem némelyekből!)

De már ide hallm a dühös billentyűcsattogást hogy én milyen taplógeci vagyok mert ilyeneket írok szegény károsultaknak.:D

Reménytelen.A hülye ahhoz is hülye hogy magába nézzen.

Előzmény: NemkapjakElSoha (470)
ulti72 Creative Commons License 2019.09.26 0 0 478

 

Még annyit mondanék el, hogy sokat böngészek a Jófogáson mobiltelefonokat,és úgy érzem,hogy iszonyat sok csaló hirdet olcsón telókat,és azok a leggyanúsabbak,akik csak nemrég regisztráltak az oldalon. Szerintem csak úgy hemzsegnek már a csalók,teljesen bizalmatlan lettem,pedig biztos,hogy a becsületesekböl még mindig több van.. 

ulti72 Creative Commons License 2019.09.26 0 0 477

 

Üdvözlök Mindenkit!

 

A közelmúltban 2 csaló is átvert, mobiltelefonokkal. Az első, ILLÉS GÁBOR néven árult 3db. mobilt: HTC one M8,SAMSUNG A5 (2017) és XPERIA Z3 compact-ot.Én a HTC-t fizettem ki előre félelem nélkül,mert még eddig csak jó tapasztalataim voltak.Azóta is küldi..A másik,egy "Still023" nicknevű kedves ember,akitől Háztól-Házig szolgáltatással vettem egy Samsung 7 Edge...…. helyett egy kb.200ft értékű számológépet.De rendes volt tőle,hogy legalább azt odatette a csomagba.

Természetesen megtettem a feljelentéseket,és kiderült,hogy a 2. ember már a Rendőrség látókörébe került,az igazi neve SZABÓ ZSOLT.és már előttem vert át valakit.

Sajnos az első esetben-ILLÉS GÁBOR-még semmi haladás nem történt,pedig számlaszámot is tudtam adni,ahová kérte az utalást.

Ha esetleg ráismer valaki az"urakra" a hirdetésükkel,netán szintén az áldozataik,írják meg.KÖSZÖNÖM!

colt2x Creative Commons License 2019.09.23 0 0 476

Kattints a nickemre, és dobj egy levelet.

Előzmény: AlbertKrisztián87 (475)
AlbertKrisztián87 Creative Commons License 2019.09.23 0 0 475

Üdv mindenkinek. Én is Dàvidka áldozata lettem. Meg teszem én is a feljelentést

RatPizza Creative Commons License 2019.09.20 0 0 462

Ment a mail. köszi

Előzmény: colt2x (461)
colt2x Creative Commons License 2019.09.20 0 0 461

Hello,

Dobj egy e-mailt, itt tudsz küldeni a fórumról (katt a nickemre).

Megadom az ügyszámot, amihez több csalása is csatolva van.

Előzmény: RatPizza (460)
colt2x Creative Commons License 2019.09.09 -1 1 471

Azért ha már átvert, akkor mégis jobb feljelenteni.
Nekem sem a nyolcezrem kell vissza (nem halok bele), csak azt akarnám elérni, hogy ne garázdálkodjon többet.

 

Spórolás, stb., mondjuk próbálj meg valami régebbi dologhoz alkatrészt szerezni.  Nehéz. Jó esetben pl. találsz ugyanolyat más hibával, amiből tudsz bontani. Pl. ilyesmik miatt vesz az ember online oldalakon hibás dolgokat, ahogyan én is. És nem először utaltam előre, de sok év alatt most vertek át először.

 

A módszer különben jó., valóban így (is) lehet kiszűrni a csalókat.

Előzmény: NemkapjakElSoha (470)
NemkapjakElSoha Creative Commons License 2019.09.09 -1 1 470

Látszik, hogy sosem kapják el a Dávidkát. Már legalább 4 ember biztosan feljelentette, mégis akadály nélkül tevékenykedik. Ki tudja hány áldozata van. A JF meg úgy működik mint egy torrentoldal, ők csak a platformot biztosítják és más követi el a jogsértést, szóval nekik semmi felelősségük.

Nem akarok még belerúgni az áldozatokba de muszáj, ezt akkor is csak a naiv és egyszerűbb emberekkel lehet megtenni akik első szóra küldik a pénzt bárkinek azért, hogy spóroljanak pár forintot vagy gyorsabban kapjanak meg valamit.

Igen, nekem is pont olyan árut ajánlott amit kerestem, de a legegyszerűbb teszttel le lehet buktatni. Ha küldött képet, kérj egy másik képet ugyanarról a dologról egy meghatározott szögből. Ha még mindig gyanakodsz, kérj egyet működés közben, vagy egy általad választott objektummal/felirattal az eladó kezében. Ma mindenkinek van kamerás telefonja, tablete, percek alatt küldhet képet.

Akinek nincsenek hátsó szándékai, azok teljesítik a kérést. Korábban rendszeresen adtam el hardvereket és a "névjegyem" egy cetli volt az áru mellett a kezemben az aktuális dátummal és a hardver nevével. Ha valaki működés közben akarta látni a cuccot, azt is megoldottam, hogy kialakuljon a bizalom. Soha nem volt panasz.

Ha el is kapják ezt a nyomorultat, abból úgyse lát pénzt egy károsult sem. Maximum polgári peres eljárásban láthat valamit, ha megelőlegezi a pár évnyi perköltséget. Úgyse fogja csinálni senki, dávidka leüli a néhány hónapot, aztán kezdi elölről máshol.

Címmel se mentek semmire mert úgyis kamu címet ad meg, odamentek és nem lesz ott senki. Ez a lényege, mindig túl messzi a cím és ezért mindenkinek csak a posta éri meg, aki meg mégis hívja a blöfföt, az nem talál a megadott címen embert. Lehet hogy még az országban sincs.

Szóval mindenki a saját agyával gondolkodjon és ne a spórolás járjon a fejében, akkor nem lesz átverés sem. Ez mind-mind tanulópénz.

colt2x Creative Commons License 2019.09.07 0 0 469

Lakcímet kellene kérni tőle, vagy telefonszámot... szerintem jól jönne a yardnak is.

Előzmény: hagens (467)
KPKata1 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 468

Ugyanez a helyzet nálam is, előtte telefonszám hitelesítést kért, de hiába küldöm a kódot nem történik semmi. Én vagyok béna vagy szar az oldal?

Előzmény: Durban Poison (442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!