Én a Vezér győztes csatáit gyorsan fel tudom sorolni így? Sztálingrád, Borogyinó és Segesvár. (Utóbbi azt hiszem két gé-vel kell írni, de ebben nem vagyok teljesen biztos.)
Kádár nem győzött le senkit. Az elődeit Moszkva fosztotta meg a hatalmuktól, János bácsit pedig szovjet harckocsi hozta fülönfogva Pestre 1956 november 7-én helytartónak.
0rbánék sem győzték le az MSZMP garnitúrát. Pozsgay csinált két olyan utódpártot, amelyiknek át lehetett játszani a hatalmat. Így többek között elhárult az a veszély, hogy lámpavason kell végezni. Ez az MDF (első elnök a Pozsgay-haver Bíró Zoltán) és a Fidesz.
No és persze az óbolsik is kaptak tőle egy MSZP-t...
A III/III-at is felügyelő Horváth István belügyminiszter pedig Pozsgay Imre több évtizedes barátja, harcostársa...
Horváth István (1935-) Jogászi végzettséget szerzett, majd 1958–59-ben a Kecskeméti járásbíróságon dolgozott bíróként. Ezt követően az MSZMP Bács-Kiskun megyei apparátusába került, először politikai munkatárs, később osztályvezető volt, majd 1968–1970-ben a megyei pártbizottság egyik titkára.
Pozsgay Imre (1933-) 1950-ben lépett be az MDP-be, majd 1956-tól annak utódpártjának (MSZMP) tagja. 1957 és 1965 között az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatója, majd 1968-ig a megyei bizottság agitációs és propaganda osztályának vezetője, 1969-ig annak titkára.
„Tudja, én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az Önök párttársai voltak! Kérem, hogy ezt ne felejtse el! A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül. Elnézést kérek, hogy erről vagyok kénytelen beszélni egy olyan időpontban és olyan helyen, amit nem ezért hoztak létre.”
nézzük az egészet.
Orbán azt mondja, hogy a diktatúra létrehozói ellen harcol. ha őket legyőzik, akkor megszűnik az általuk létrehozott diktatúra is.
Ez ugyan megint pont nem azt jelenti, amit megpròbàltok kimagyaràzni belole, ahogy az màr lenni szokott... De azért sebaj, hajrà, erolkodjetek csak tovàbb.
Tovàbbà én sem hiszem, hogy Orbàn bàrmely beszédében ilyet mondott volna.
Tovàbbà ezerszer kitàrgyaltuk màr, hogy a 80-as években gyakorlatilag mindenki KISZ-tag lett 14-15 éves koràban, aki gimnàziumba ment. Ha ezt eddig nem tudtad, akkor most elàrulom neked.